Holocaust-misbruik

Bestaat God? Wat is de waarde van religie? Mag je een dogma in twijfel trekken?
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 30797
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Holocaust-misbruik

Berichtdoor Pilgrim » Za Mei 06, 2017 1:30 am

Holocaust-misbruik: opnieuw een jaar

Geplaatst op 5 mei 2017

Afbeelding

In een toenemend chaotische wereld is het misbruik van de Holocaust en de daaraan verbonden vragen in het verloop van de afgelopen twaalf maanden verder toegenomen. Valse morele gelijkstellingen van gebeurtenissen en onderwerpen over Auschwitz, Hitler, de nazi´s of het lijden van de Joden zijn zo gebruikelijk geworden dat het niet langer mogelijk is om hierover een behoorlijk nauwgezet overzicht te schrijven.

Deze vergelijkingen zijn fenomenen van het verval. Diegenen die hen zien, proberen de aandacht van de publieke opinie op zich te vestigen om hun ego of persoon te vergroten. Dat is het duidelijkst zichtbaar bij de Hitler-vergelijkingen. De verkiezing van Donald Trump tot president van Amerika heeft tot een serie van zulke beledigingen geleid. “Om Trump met Hitler te vergelijken, is de ergste soort van hatespeech”, luidt de titel van een artikel van een artikel van de columnist en schrijver Marshall Crotty. Hij schrijft: “Deze vergelijkingen met Hitler en de Holocaust zijn grof onverantwoordelijk.” In werkelijkheid is dat een understatement. Deze vergelijkingen zijn kwaadaardig.

De Mexicaanse president Enrique Pena Nieto vergeleek Trump voor diens verkiezing met Hitler en Mussolini. Een paar maanden later zei Nieto dat hij de vergelijking alleen maar maakte ter herinnering aan het in het verleden aangerichte onheil. Twee voormalige presidenten van Mexico vergeleken Trump met Hitler. Felipe Calderon, president van 2006 tot 2012, zei dat Trump “gebruik zou maken van gevoelens net zoals Hitler dat in zijn tijd deed”. Zijn voorganger Vicente Fox zei tegenover CNN: “Trump doet me herinneren aan Hitler”.

Tijdens zijn verkiezingscampagne voor de presidentschapskandidatuur van de Republikeinen publiceerde John Kasich, de gouverneur van Ohio, een advertentie die Trump´s retoriek met het nationaalsocialisme vergeleek. Als deze bewering, dat Trump moslims en Mexicanen zou demoniseren net zoals Hitler de Joden, waar zou zijn, dan zouden deze beide groepen van de Amerikaanse bevolking inmiddels een aanzienlijk deel van hun burgerrechten zijn kwijtgeraakt.

Een lid van de regering-Trump zorgde met nog een andere Hitler-vergelijking voor een schreeuw van verontwaardiging. Sean Spicer, de woordvoerder van het Witte Huis, beweerde dat de Syrische president Bashar al-Assad erger gehandeld zou hebben dan Hitler toen hij chemische wapens inzette. Spicer beweerde dat Hitler zoiets niet gedaan zou hebben. Daarmee negeerde hij het enorme gebruik van chemicaliën voor de moord op hoofdzakelijk Joden in de Duitse vernietigingskampen. Spicer verontschuldigde zich later. Op Twitter had Trump de Amerikaanse geheime diensten met de nazi´s vergeleken: “Geheime diensten zouden het nooit hebben moeten toestaan dat men dit Fake News naar de publieke opinie heeft laten ´doorsijpelen´. Een laatste schot tegen mij. Leven we in nazi-Duitsland?”

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan is een belangrijke producent van Holocaust- en Nazi-verdraaiingen. In november 2016 zei Erdoğan tegenover de Israëlische televisie dat hij niet zou kunnen beslissen of de Holocaust of het Israëlische militaire offensief in de Gazastrook “barbaarser” zou zijn. Sindsdien heeft hij zijn beledigende uitlatingen op andere landen uitgebreid; hij noemde de NAVO-bondgenoot van Turkije, Nederland, een “restant van de nazi´s”.

Duitsland, een andere NAVO-bondgenoot van Turkije, ontkwam ook niet aan Erdoğan´s nazi-vergelijking. In maart maakte de Duitse regering een einde aan Turkse politieke manifestaties voor het referendum ter uitbreiding van de macht van de Turkse president. Erdoğan zei: “Jullie methodes verschillen niet van die van de nazi´s in het verleden.

Over de Europese Unie zei Erdoğan: “Zonder enige schaamte negeren ze hun eigen met bloed bevlekte handen en zonder aan hun eigen, gevoelloze harten te denken trekken ze vergelijkingen tussen ons en de nazi´s.” Dat was een reactie op een uitspraak van de Luxemburgse minister van Buitenlandse Zaken Jean Asselborn, die de handelwijze tegenover de Turkse media en de oppositie vergeleek met gebeurtenissen in nazi-Duitsland. Erdoğan´s misbruik maken van de Holocaust en de verdraaiende gelijkstellingen met het nationaalsocialisme bleven niet onbeantwoord. Kunstenaars projecteerden hem op de muren van de Turkse ambassade in Berlijn af als Hitler.

Bovendien is er sprake van valse vergelijkingen met nazislachtoffers. De Braziliaanse presidente Dilma Roussef vergeleek pogingen om haar wegens haar corruptieschandaal voor de rechter te brengen met de vervolging van de Joden door de nazi´s.

De Holocaust was een uiterst complex en hoogontwikkeld, geïndustrialiseerd vernietigingsprogramma, dat in de eerste plaats tegen Joden was gericht. Een soort van regelmatig misbruik bestaat erin om een bepaalde zaak te bekritiseren en die daarna met nazi-methodes gelijk te stellen. Hoewel de vergelijking op zich al vals is, dat het daarbij bovendien nog lukt om de nazi´s erbij te betrekken, is nog een vervalsing. Een voorbeeld daarvan vond plaats toen Christina McKelvie, de woordvoerster mensenrechten van de Scottish National Party, zei dat een voorstel van de Britse regering dat Britse bedrijven lijsten zouden moeten aanleggen van hun buitenlandse werknemers zou herinneren aan de nazipolitiek van de jaren-30. Mhairi Black, een andere afgevaardigde van de Scottish National Party, schreef een krantencolumn waarin ook zij beweerde dat de immigratiepolitiek van de Conservatieve Partij “herinnert aan het nazi-Duitsland van de vroege jaren-30”.

Na een bezoek aan Auschwitz bevond paus Franciscus zich in een netelige situatie toen hij de algemene wreedheid en het geweld in de wereld vergeleek met die van de Holocaust. Hij zei: “Toen ik de gruwelen van de concentratiekampen zag, dacht ik aan de huidige gruwelen die daar op lijken; niet zo geconcentreerd als op deze plek, maar in de hele wereld.” Dat was een belangrijk voorbeeld van de Holocaust als middel om een boodschap door te geven, terwijl men het feit negeert dat het om een systematisch vernietigingsprogramma ging. De meeste wreedheid van nu is daar niet mee te vergelijken.

Het alledaags maken van de Holocaust is een steeds opnieuw terugkerend thema en beperkt zich niet tot valse morele equivalentie door leidende krachten en politici. In maart 2017 trokken elf personen hun kleren uit in Auschwitz en slachtten een schaap. Een woordvoerder van de herdenkingsplaats zei dat hun motieven niet duidelijk zouden zijn, omdat ze maar korte tijd stonden om daarna naast de beruchte “Arbeit macht frei”-poort in de Zuid-Poolse stad Oświęcim (Auschwitz) te gaan zitten.

Het hierboven beschrevene is slechts een kleine selectie over een onderwerp dat zonder meer in een opstel uitgebreid zou kunnen worden. Wat het meest zorgen baart, is de snelle vermenigvuldiging van valse morele equivalentie, die de Holocaust en daaraan verbonden aspecten gebruikt.

Bron: https://heplev.wordpress.com

Auteur: Dr. Manfred Gerstenfeld

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2017/05/05 ... -een-jaar/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 30797
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Holocaust-misbruik

Berichtdoor Pilgrim » Vr Sep 29, 2017 12:21 am

Nederland: het opnieuw opbloeien van de verbastering “dieren-Holocaust”

Geplaatst op 28 september 2017

Afbeelding

Het aantal incidenten van de verdraaiing van de Holocaust is de afgelopen jaren snel toegenomen. Dat wordt nauwelijks herkend, want deze ontwikkeling wordt door geen enkele organisatie gevolgd. Een van de vele motieven dat tientallen jaren lang steeds opnieuw opdook, is de bewering van een “dieren-holocaust”. Dat is de vergelijking respectievelijk het gelijkstellen van de massaslachting van dieren voor voedsel met de massale dodingen van Joden door Duitsers en hun partners in de Holocaust. Veel van de kritiek op industriële landbouw en slachten is gerechtvaardigd. Maar om dieren te vermenselijken opent de deur naar een uiterst foute discussie. Om datgene wat er met dieren gebeurt gelijk te stellen aan de geschiedenis van de slachtoffers van de Holocaust, weerspiegelt een misvormd karakter.

De in Zuid-Afrika geboren winnaar van de Nobelprijs J.M. Coetzee schreef over de Holocaust en verklaarde dat het een “vreselijke misdaad zou zijn om menselijke wezendste behandelen als bestanddelen van een industrieel proces”. En deze kreet zou nog een aanvullende opmerking verdiend hebben: “Wat een vreselijke misdaad – als ik er goed over nadenk – om levende wezens als een bestanddeel van een industrieproces te behandelen.”

De dierenrechten organisatie PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) heeft de dieren-Holocaust-misvorming al tientallen jaren gepropageerd. In 1983 beweerde de oprichtster en directrice van PETA, Ingrid Newkirk, dat dieren op mensen zouden lijken. Ze verklaarde: “Een rat is een varken, is een jongen en 6 miljoen mensen stierven in concentratiekampen, maar dit jaar zullen 6 miljard gemeste kippen in slachterijen sterven.”

In 2003 organiseerde PETA een tentoonstelling met de titel “De Holocaust op onze borden”. De Britse krant “Guardian” schreef: “Ze plaatst gruwelijke beelden van mensen in concentratiekampen naast schokkende beelden van dieren op boerderijen. Een foto laat een uitgemergelde man direct naast een verhongerende koe zien. Een andere toont een stapel naakte menselijke wezens direct naast het beeld van een stapel varkenkadavers. . . Andere foto´s vergelijken kinderen achter prikkeldraad met beelden van varkens achter hekken; mensenmenigtes met vee, dat in vrachtwagens wordt gedreven; en dicht op elkaar gepakte mensen op britsen met kippen in een legbatterij.” Na enorme kritiek verontschuldigde Newkirk zich.

In augustus 2017 leefde de dieren-Holocaust-vervalsing weer op in Nederland. Roos vonk, professor sociale psychologie aan de eerbiedwaardige Radboud-universiteit in Nijmegen, schreef een artikel met de titel “Bio-industrie vergelijken met de Holocaust is niet zo raar”. Ze beweerde dat men te midden van “een groot opgezette industriële Holocaust” op dieren zou leven. Vonk schreef bovendien: “Men loopt het gevaar abusievelijk antisemitisch of racistisch genoemd te worden wanneer men met duizenden varkens gevulde metalen en betonnen industrie-hallen met concentratiekampen vergelijkt.”

De landelijke krant “NRC Handelsblad” heeft er geen moeite mee dit artikel te publiceren, inclusief zijn titel die de Holocaust verdraait en zijn inhoud. Vonk kwam echter niet zomaar weg met haar misbruik. De journalist Fritz Barend reageerde in de krant “Parool”; hij schreef: “Het was gemakkelijk om de kwaadaardigheid van vonk aan te tonen… ieder kind kan het verschil tussen mensen en dieren begrijpen. Dieren gedragen zich nog steeds zoals hun voorouders duizenden jaren geleden.”

Barend voegde er aan toe: “Professor Vonk beschouwt het hoopvol als een signaal van de menselijke beschaving dat zij tijdens haar eisprong niet meteen door de eerste de beste voorbijganger wordt aangevallen.” Hij concludeerde dat Vonk zowel impliciet als expliciet zijn door de nazi´s vermoorde grootouders gelijkstelt aan vetgemeste varkens en schrijft: “vonk maakt van mijn grootouders in de bescherming van de Radboud-universiteit zonder enige scrupules varkens.”

Daarop twitterde Vonk dat Barend “zich in zijn slachtofferrol zou hebben teruggetrokken”. Dat was een klassieke manifestatie om kritiek af te weren, die o.a. gebruikt wordt door mensen die de Holocaust verdraaien. Nadat de universiteit een persverklaring liet uitgaan, waarin Vonk´s vergelijking “onnodig en kwetsend” werd genoemd en de universiteit “het betreurde dat hierdoor zoveel mensen gekwetst waren”. Het management van de universiteit zei met Vonk gesproken te hebben en dat zij het hiermee eens was.

In een ander landelijk dagblad, de “Volkskrant”, herinnerde de journaliste Elma Drayer aan Vonk´s heftige misstappen uit het verleden. In 2011 was deze hoogleraar van de Radboud-universiteit coauteur van een onderzoeksdocument dat tot de conclusie kwam: “Mensen die vlees eten, zijn wetenschappelijk bewijsbaar asocialer, egoïstischer, zijn minder populair en eenzamer dan vegetariërs”. Na de publicatie ontdekte men dat een van haar coauteurs, Diederik Stapel, professor voor sociale psychologie aan de Universiteit Tilburg, alle onderzoeksdata waarop het document baseerde, vervalst had.

Terwijl Stapel zijn professoraat kwijtraakte, kwam Vonk er met een berisping van de Radboud-universiteit wegens lichtzinnigheid vanaf. Twee jaar later was Vonk geïrriteerd door de houding van de Nederlandse minister van Economische Zaken, Henk Kamp, over het winnen van schaliegas. Vonk twitterde dat “ze hem het liefst op zijn smoel zou slaan”. Dat leidde tot nog een gesprek met het management van haar universiteit. Het resultaat was een door vonk geschreven excuusbrief aan minister Kamp. Drayer schreef dat diegenen die de Radboud-universiteit leiden, niet begrepen zouden hebben dat iemand die drie keer in zes jaar schande brengt over haar instelling geen onderzoeker, maar activist is.

Het is geen toeval dat zich in Nederland een schandaal ontwikkelde en dat Vonk´s artikel in een landelijk dagblad werd gepubliceerd. Het werven voor dierenrechten heeft een absurd niveau bereikt in het land. In de reacties aan de krant vond Vonk een serie voorstanders. Tijdens de nationale discussie enkele jaren geleden over of ritueel slachten zonder verdoving verboden zou moeten worden, werd duidelijk dat de meerderheid van de Nederlanders zich gemakkelijker met het ingebeelde gedachtegoed van een koe kan identificeren dan met een Jood, die alleen maar koosjer eet.

In het Nederlandse parlement heeft de Partij voor de dieren vijf van de 150 zetels. Zelfs de Britse schrijver George Orwell, die de satire “Animal Farm” schreef, zou zo´n ontwikkeling niet hebben kunnen voorspellen. We zullen nooit weten of hij zich daarover in zijn graf met het oog op deze groteske realiteit kapot lacht.

Bron: https://heplev.wordpress.com

Auteur: Dr. Manfred Gerstenfeld

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2017/09/28 ... holocaust/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

mercator
Berichten: 17777
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Holocaust-misbruik

Berichtdoor mercator » Vr Sep 29, 2017 1:14 pm

Met de holocaust is het zoals met racisme . Het woord betekent eigenlijk helemaal niets meer, behalve dan de notie mega-slecht. Het woord bestond zelfs niet voor de jaren 1960 . Ook de amusementsindustrie is er wél bij gevaren. Zodra de film over de holocaust gaat is de producent zeker van aandacht en inkomsten.
Bij concentratiekamp en holocaust denk ik zelfs aan die popfestivals van verscheidene dagen: een massa volk op elkaar gepakt in erbarmelijke omstandigheden binnen een omheinde perimeter.
onzalig zijn de armen van geest


Terug naar “Ethiek, Moraliteit en Logica”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast