Pagina 1 van 1

Pedofilie in de kerk

Geplaatst: Za Mei 18, 2019 11:31 pm
door Pilgrim
ALLEEN ALS JE ER MET NIEMAND OVER PRAAT

Geplaatst op 18 mei 2019

Afbeelding

Met de EU-verkiezingen voor de deur zijn de verwachtingen hoog gespannen. Ondertussen draait de islamiseringsmachine op volle toeren. De Ramadan Bombathon is in volle gang terwijl onze Koning gezellig mee eet op de iftar. Tommie Robinson wordt op alle mogelijke manieren tegengewerkt en ook andere “populistische” geluiden worden gebannen. Onverwacht is er ineens nieuws uit Polen.

Afgelopen week werd ik door een bekende getipt over een documentaire die in Polen is verschenen over pedofilie in de kerk. Het is wel algemeen bekend dat Polen een door en door katholiek land is en dat de kerk ook een stevige vinger in de politiek heeft. De documentaire staat op YouTube en heet Tylko nie mów nikomu (Alleen als je er met niemand over praat) en is Engels ondertiteld, waardoor ze ook voor niet Pools sprekenden toegankelijk is.

De eerste dag dat de documentaire op YouTube stond, had ze al 6 miljoen views. Nu, na enkele dagen staat de teller op 18 miljoen, bijna de helft van de Poolse bevolking. De kans dat dit nog onder het tapijt geschoven kan worden, is nihil. Dat wil zeggen dat de beer los is. Niemand kan voorspellen wat er nu gaat gebeuren, maar een Iers of Chileens scenario ligt voor de hand. In Ierland liepen de kerken leeg na de vele kerkelijke seksschandalen. In Chili werd de hele bestuurlijke kerkelijke laag gedegradeerd en lopen er nog vele onderzoeken.

De Poolse kerk is politiek actief en nauw gelieerd aan de PIS, de huidige regeringspartij. De leider Kaczynski had enige tijd geleden nog gezegd dat een arm die tegen de kerk wordt opgestoken, afgehakt zou moeten worden. Na de documentaire legde een oppositielid kinderschoentjes voor zich op zijn plek in het parlement en reageerde hij afwezig. Het lijkt er op dat deze kerkelijke misbruiken, die natuurlijk al jaren bekend waren, maar altijd werden ontkend of tegengesproken, niet zonder politieke gevolgen zullen blijven. De EU-verkiezingen kunnen een indicatie geven voor de nieuwe richting.

De PiS had altijd een duidelijke stellingname over islamitische migranten: wij willen ze niet. Het is de vraag hoe de migratiekwestie in de nieuwe politieke verhoudingen zal worden opgevat.

Leve een Vrij Nederland!

Door: Petra de Geus (mei 2019)

https://ejbron.wordpress.com/2019/05/18 ... ver-praat/