Parlementariërs als lobbyisten

Bestaat God? Wat is de waarde van religie? Mag je een dogma in twijfel trekken?
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 42992
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Parlementariërs als lobbyisten

Berichtdoor Pilgrim » Di Aug 20, 2019 11:35 pm

Duitse parlementariërs als lobbyisten: “Volksvertegenwoordigers” verdienen € 16 miljoen met bijbaantjes

Geplaatst op 19 augustus 2019

Afbeelding

Veel zogenaamde “volksvertegenwoordigers” vertegenwoordigen blijkbaar niet het volk, maar lobbybelangen – en dat tegen klinkende munt. Volgens een actueel bericht in de “Spiegel” heeft meer dan een vierde deel van de parlementariërs behalve zijn mandaat inkomsten uit andere banen of functies. In de huidige verkiezingsperiode zouden leden van de Bondsdag op deze wijze al ongeveer € 16 miljoen verdiend hebben, bericht het weekblad. Vooral in de FDP en de CDU zouden veel mensen “bijklussen”.

Volgens het bericht geldt de afgevaardigde Sebastian Brehm (CSU) als de nummer één. Hij zou als belastingadviseur minstens € 1,3 miljoen extra bij elkaar geschraapt hebben. De cijfers blijken uit informatie, die iedere parlementariër aan de president van de Bondsdag moet voorleggen. De “Spiegel” beoordeelde deze samen met het transparantie-initiatief “Abgeordnetenwatch” (“Parlementariër-observatie”).

Het initiatief is kritisch over de resultaten: “Nevenfuncties van politici in de economie zijn een open deur voor lobbyisme”, verklaarde de woordvoerster van “Abgeordnetenwatch”, Léa Briand, en eiste consequenties. Lobbybanen in de economie zouden verboden moeten worden.

“Abgeordnetenwatch” bekritiseerde eveneens dat bij minstens € 6 miljoen de bronnen van de neveninkomsten onbekend zouden zijn. Dit zou terug te voeren zijn op “niet transparante transparantieregels”. “Alle neveninkomsten moeten eindelijk volledig op tafel, inclusief de donoren”, eiste Briand.

Bron: http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/08/19 ... jbaantjes/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Terug naar “Ethiek, Moraliteit en Logica”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten