De verschillen tussen Allah en God.

Bestaat God? Wat is de waarde van religie? Mag je een dogma in twijfel trekken?
Gebruikersavatar
fucmoh
Berichten: 858
Lid geworden op: Za Dec 24, 2005 10:48 pm
Locatie: AMSTERDAM

Berichtdoor fucmoh » Di Mei 22, 2007 11:46 pm

De Moslim als Verwend Kind

Een maand of wat geleden had ik het voorrecht om in Washington DC het jaarlijks congres bij te wonen van de American Academy of Religion, het invloedrijkste korps deskundigen ter wereld in de religieuze studiën. Belangrijke genodigden waren afwezig omdat hun visum niet in orde geraakt was of omdat zij nog op de luchthaven teruggestuurd waren, dit in het kader van de waakzaamheid tegen de terreurdreiging. Onder hen Tariq Ramadan, de welbespraakte spindoctor van de radicale islam die in de VS op de zwarte lijst staat. Een petitie van de AAR had de veiligheidsdiensten niet kunnen overtuigen om dit zwart schaap binnen te laten. Maar ook zonder hem waren de pleitbezorgers van de islam nog ruim vertegenwoordigd.

In een panel over de Deense cartoonkwestie zat niemand die het zonder als’en en maar’en opnam voor het spreek- of tekenrecht van de cartoonisten en andere hekelaars van de Profeet. Wel was er een woordvoerder van de American Civil Liberties Union, die ondermeer pornografie en het verbranden van de Amerikaanse vlag als cruciale uitingen van vrije meningsuiting verdedigt, maar hij hield zich onledig met de voorspelbare verdachtmakingen jegens islamcritici: “racisme”, “islamofobie”, u kent het intussen.

Dat refrein beheerste ook de discussieronde, waar moslims in het publiek, ook allemaal doctores, zeer egocentrisch het “respect” voor hun eigen gevoeligheden opeisten maar alle opmerkingen straal negeerden of boos afweerden over het gebrek daaraan bij moslims jegens anderen. En dat is meteen het kernprobleem met de islam: ze kennen daar de “gulden regel” der wederkerigheid niet. Integendeel, het hele opzet van Mohammeds heilsstaat en dus van het islamitisch recht is juist de ongelijkheid tussen de islam en de rest: een moslim mag wel een niet-moslim bekeren of om zijn geloof hekelen, maar niet omgekeerd. Welbeschouwd is het de houding van verwende kinderen. Die vinden gelijke behandeling een groot onrecht en worden furieus als iemand hen aandoet wat zij met de grootste vanzelfsprekendheid anderen aandoen.

Er was al helemaal niemand in dat geleerde gezelschap die de waarheidsvraag stelde: was het waarheidsgetrouw van die cartoonisten om Mohammed als een terrorist voor te stellen? De grondteksten van de islam zijn daarover ondubbelzinnig: hij pleegde roofovervallen, nam gijzelaars voor losgeld, liet de gijzelaars verkrachten, dwong zelf de weduwe van een door hem vermoorde man zijn harem in, liet krijgsgevangenen in massa terechtstellen, liet zijn critici door sluipmoordenaars ombrengen, schond de bestaande oorlogsconventies, en zegde eenzijdig een vredesverdrag op zodra hij zich sterk genoeg wist voor de zege.

Maar in het panel zat een professor uit Indonesië, en die wist het allemaal beter. Volgens hem was Mohammed een heel vreedzame en gastvrije man, die ondermeer alle wraakacties op critici verbood. Ik ga ervan uit dat hij niet glashard zat te liegen doch oprecht geloofde wat hij zei. De suikerzoete bewoordingen die hij gebruikte, verrieden dat zijn bron niet de eigenlijke grondteksten waren, maar het soort stichtelijke devotionele literatuur dat ze aan schoolkinderen geven. Als die professor geen toneel speelde, dan vertegenwoordigde hij met zijn Mohammed-verheerlijking de typische “gematigde” moslim, degene die ooit de koran in onbegrepen Arabisch van buiten geleerd heeft maar eigenlijk zeer weinig weet over de inhoud ervan.

Zo iemand neemt zonder nadenken aan dat de islam die hij van huis uit meegekregen heeft, per definitie het goede leert, en dat de waarden die in de wereld als goed gelden, dus logischerwijze ook islamitisch moeten zijn. Als kind ondervindt hij dat hij niet uit vaders geldbeugel mag stelen, want je krijgt slaag als je betrapt wordt, dus neemt hij aan dat stelen on-islamitisch is. Later als publieke intellectueel merkt hij dat wie openlijk de onverdraagzaamheid bepleit, met een slechte pers bestraft wordt, dus gaat hij verkondigen dat onverdraagzaamheid on-islamitisch is.

De meeste mensen zijn niet achterdochtig jegens wat ze van hun geliefde ouders als identiteit meegekregen hebben, dus nemen moslims gewoon aan dat de islam goed is, zonder dat via tekststudie te gaan verifiëren. En leren ze later in het werkelijke leven dat bepaalde zaken daar als goed gelden, dan zullen die dus wel islamitisch zijn. Toen de wetenschap in de mode kwam, stonden ze klaar om buiten verband te citeren dat “de inkt van de geleerden Allah dierbaarder is dan het bloed van de martelaren”. Nu de ecologie trendy is, ontdekken ze plots dat Allah “de mens als rentmeester over de natuur heeft aangesteld” (staat niet in de koran, is zonder bronvermelding ontleend aan de christenen). Botsen ze na migratie naar het Vrije Westen op dat buitengewoon subversieve feminisme, dan blijkt na enig zoeken dat “Mohammed de eerste feminist was”.

Het is met zulke flauwiteiten dat de islam zich afschermt tegen het licht van de redelijke kritiek. Aan halfgeletterden met een goed hart maar een slecht ontwikkeld onderscheidingsvermogen kun je het niet kwalijk nemen, maar voor een heuse professor is zulke doorzichtige zelfvleierij toch wat beneden niveau. Het vergt toch niets buitengewoons aan karakter en waarheidsliefde om de tegenstelling tussen de islam en bepaalde universele waarden onder ogen te zien. Eigenlijk heb ik tegen pleitbezorgers van de islam maar één ding te zeggen: word nou eens volwassen.

(c) Dr. Koenraad Elst, 4 januari 2007

Gebruikersavatar
fucmoh
Berichten: 858
Lid geworden op: Za Dec 24, 2005 10:48 pm
Locatie: AMSTERDAM

Berichtdoor fucmoh » Di Mei 22, 2007 11:51 pm

mohyouknow19 schreef:
="souhaila"]

Er leiden 19 poorten naar de hel , en 7 naar het paradijs.

Vindt je het gek dat de meerderheid van de mensheid naar de hel gaat er zijn veel meer poorten .

Gelukkig dat god barmhartig is genaddevol.


Vreemd dat een barmhartige en alwetende allah nog aan zijn schepping heeft durven beginnen als hij dat alemaal vantevoren wist.

Gebruikersavatar
fucmoh
Berichten: 858
Lid geworden op: Za Dec 24, 2005 10:48 pm
Locatie: AMSTERDAM

Berichtdoor fucmoh » Di Mei 22, 2007 11:53 pm

mohyouknow19 schreef:
="souhaila"]

de koran is perfect en mohammed (vzmh) is perfect.Tuurlijk, Mo, tuurlijk...


Disprove my accusations against Muhammad.

I accuse Muhammad of being:

a rapist
a pedophile (had sex with a child)
an assassin
a mass murderer
a ruthless torturer
a terrorist (I have been made victorious through terror)
a lecher
a misogynist
a narcissist
a thief and plunderer
a cult leader
a mentally deranged (was paranoid, heard voices, hallucinated of seeing jinns, Satan and angels, used to think he had sex with his wives when he did not, suffered from depression and had suicidal tendencies).


getekend Ali Sina

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73819
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Di Mei 22, 2007 11:54 pm

souhaila schreef:
Ben ik dan verkeerd als ik denk dat geen enkele Godsdienst die er bestaat door God is gemaakt maar door de mensen ?
Want geen enkele Godsdienst is perfect en dus in mijn ogen niet gemaakt door God..

Of vergis ik me?

Veel liefs,
Steffi


Steffi.
Je hebt het door.
Religie is door mensen gemaakt.
Dat wil niet zeggen dat God niet perfect is.
Het is nogal ingewikkeld om uit te leggen, maar God of de almacht zoals ik hem wel noem heeft alles geschapen.
Goed, kwaad, liefde haat, noem het maar op.

Mijn idee is ...
Als alles perfect zou zijn, dan zouden wij niet de kans krijgen om het leven te ervaren.
Want als alles liefde is, hoe kunnen wij dan kiezen tussen haat of liefde.
Hoe kan jij je liefde dan bewijzen.
Zonder tegenstelling bestaat geen ervaring, enkel kennis.

Een ding kan niet bestaan zonder zijn tegenpool.
Omdat wij alles mogen ervaren, bestaan dus tegenstellingen.
Zodat we eens kunnen ervaren wie we werkelijk zijn.

Zo zie ik dat.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

mohyouknow19
Berichten: 437
Lid geworden op: Ma Apr 23, 2007 12:09 pm
Locatie: Zaandam
Contact:

Berichtdoor mohyouknow19 » Di Mei 22, 2007 11:57 pm

fucmoh schreef:
mohyouknow19 schreef:
="souhaila"]

de koran is perfect en mohammed (vzmh) is perfect.Tuurlijk, Mo, tuurlijk...


Disprove my accusations against Muhammad.

I accuse Muhammad of being:

a rapist
a pedophile (had sex with a child)
an assassin
a mass murderer
a ruthless torturer
a terrorist (I have been made victorious through terror)
a lecher
a misogynist
a narcissist
a thief and plunderer
a cult leader
a mentally deranged (was paranoid, heard voices, hallucinated of seeing jinns, Satan and angels, used to think he had sex with his wives when he did not, suffered from depression and had suicidal tendencies).


getekend Ali SinaWat je heb opgenoemd ben jezelf , je hebt geen bewijs.
Alleen leugens , onzin en troep.


Met vriendelijke groeten mohyouknow19
Voorzeker, zij, die de tekenen van God verwerpen, zullen een strenge straf ontvangen; God is machtig, de Heer der Vergelding

Gebruikersavatar
Steffi
Berichten: 464
Lid geworden op: Wo Apr 18, 2007 11:33 am
Locatie: Borgerhout (België)

Berichtdoor Steffi » Di Mei 22, 2007 11:59 pm

Ja' jij vergist je . komt door jouw klein zielige verstand.


:lol: ik denk ook dat jij je over verschillende dingen vergist.
Ik zei gewoon hoe ik er over denk/aanvoel he,heeft niets met verstand te maken.
Ik heb blijkbaar toch verstand om de islam opzij te zetten,dat is voor mij bewijs dat ik wél verstand heb.

JiJ oordeelt over iemand, kijk eerst naar jezelf


Over wie heb ik geoordeeld misschien? ik zei gwn dat in mlijn ogen God en de Godsdienst en de boodschapper perfect moeten zijn.
De islam is niet perfect,jij vind waarschijnlijk van wel maar het is niet zo.
Het christendom is ook niet perfect zei is dus voel je niet zo aangevallen !

Ik spaar namelijk goede daden.


dit is het verschil tussen jou en mij, jij doet goede daden om ze te kunne sparen en dichter bij het zogenaamde paradijs te komen,ik doe ze gewoon zonder iets in de plaats te verwachten..

Jouw ogen kunnen niet alles zien dus je bent beperkt.
Je kan niet alles tillen dus je kracht is beperkt.
en je kan niet alles horen dus je hoororganen zijn beperkt.
Dus je hersens zijn ook beperkt je kan niet alles begrijpen.


Dus jij bent beperkt, en niet god en niet mohammed (vzmh)


Ik denk dat jou ogen op het moment ook beperkt zijn want je snapt niet wat ik heb geschreven blijk baar.
heb ik geschreven dat God beperkt is ?
Nee ik heb geschreven dat hij Perfect is.
Maar Allah is voor mij niet gelijk aan God.

Zij zijn schepsels van god.

En alles wat van god komt is perfect .


Ik denk het niet Moh,de schepsels van God zijn allesbehalve perfect.
Enkel God is perfect,maar wanneer ik God zeg bedoel ik niet Allah.

Er leiden 19 poorten naar de hel , en 7 naar het paradijs.

Vindt je het gek dat de meerderheid van de mensheid naar de hel gaat er zijn veel meer poorten .


Stel nu dat de Islam wel de waarheid is he Moh,en ik leef heel mijn leven als niet moslim,maar doe goede daden,ben vriendelijk,help de arme... dus ga als een goede mens door het leven.
En ik ga dood,dus dan gaat Allah me naar de hel sturen desondanks dat ik men hele leven goede dingen heb gedaan.Wel Moh, dan ga ik maar naar de hel want de God die dat doet is een God van 'kust men gat'.
Welke God wilt zijn schepsels naar de hel ??
Welke God wilt zijn schepsels laten branden in het hellevuur??
Dit is niets wat de echte God zou doen,want God = liefde.
En dit heeft weinig met liefde te maken..

Liefs,
steffi
Love is like war..Easy to start..difficult to end.. impossible to forget..

Gebruikersavatar
fucmoh
Berichten: 858
Lid geworden op: Za Dec 24, 2005 10:48 pm
Locatie: AMSTERDAM

Berichtdoor fucmoh » Wo Mei 23, 2007 12:00 am

mohyouknow19 schreef:
fucmoh schreef:
mohyouknow19 schreef:
="souhaila"]

de koran is perfect en mohammed (vzmh) is perfect.Tuurlijk, Mo, tuurlijk...


Disprove my accusations against Muhammad.

I accuse Muhammad of being:

a rapist
a pedophile (had sex with a child)
an assassin
a mass murderer
a ruthless torturer
a terrorist (I have been made victorious through terror)
a lecher
a misogynist
a narcissist
a thief and plunderer
a cult leader
a mentally deranged (was paranoid, heard voices, hallucinated of seeing jinns, Satan and angels, used to think he had sex with his wives when he did not, suffered from depression and had suicidal tendencies).


getekend Ali SinaWat je heb opgenoemd ben jezelf , je hebt geen bewijs.
Alleen leugens , onzin en troep.


Met vriendelijke groeten mohyouknow19


Het zijn jouw eigen islambronnen die dat bewijzen, wat jij troep noemt. En Mohammy werd natuurlijk een flink handje geholpen door allah.

Gebruikersavatar
fucmoh
Berichten: 858
Lid geworden op: Za Dec 24, 2005 10:48 pm
Locatie: AMSTERDAM

Berichtdoor fucmoh » Wo Mei 23, 2007 12:01 am

Wat is de definitie van de perfecte mens?

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73819
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Wo Mei 23, 2007 12:02 am

souhaila schreef:Stel nu dat de Islam wel de waarheid is he Moh,en ik leef heel mijn leven als niet moslim,maar doe goede daden,ben vriendelijk,help de arme... dus ga als een goede mens door het leven.
En ik ga dood,dus dan gaat Allah me naar de hel sturen desondanks dat ik men hele leven goede dingen heb gedaan.Wel Moh, dan ga ik maar naar de hel want de God die dat doet is een God van 'kust men gat'.
Welke God wilt zijn schepsels naar de hel ??
Welke God wilt zijn schepsels laten branden in het hellevuur??
Dit is niets wat de echte God zou doen,want God = liefde.
En dit heeft weinig met liefde te maken..

Liefs,
steffi


Bless you Steffi. :razz:
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
fucmoh
Berichten: 858
Lid geworden op: Za Dec 24, 2005 10:48 pm
Locatie: AMSTERDAM

Berichtdoor fucmoh » Wo Mei 23, 2007 12:02 am

Mohammed beantwoord daar in de verste verte niet aan.

Gebruikersavatar
Steffi
Berichten: 464
Lid geworden op: Wo Apr 18, 2007 11:33 am
Locatie: Borgerhout (België)

Berichtdoor Steffi » Wo Mei 23, 2007 12:07 am

Ik denk niet dat er een perfecte mens bestaat.
Zoals ik al zei; ik denk dat enkel God perfect is.

De mens leeft in een onperfecte wereld waardoor hijzelf niet perfect kan zijn.

Wat is "perfect zijn" eigenlijk?
Ik denk dat er amper iets bestaat dat echt perfect is.En dan praat ik in het algemeen.

Er is geen perfecte mens,
Er is geen perfect land
Er is geen perfecte Godsdienst
Er is geen perfecte handeling
Er is geen perfecte Gedachte
ect ect ect

Er is dus niets perfect in mijn ogen..

Hoe denken jullie erover?

Liefs,
Steffi
Love is like war..Easy to start..difficult to end.. impossible to forget..

Amazigh
Berichten: 1449
Lid geworden op: Wo Mei 02, 2007 9:42 pm

Berichtdoor Amazigh » Wo Mei 23, 2007 12:09 am

Jullie kennen Allah swt persoonlijk zie ik jullie weten namelijk wie naar de hel en hemel gaan toch?

2 redenen waarom je naar de hel gaat:


Want hij geloofde niet in Allah, de Grote.

Noch moedigde hij aan, de armen te spijzigen.
A proud amazigh!

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73819
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Wo Mei 23, 2007 12:15 am

mohyouknow19 schreef:Makelijk je wordt boos of je bent blij.
Je bent hardt of zacht.
Je krijgt straf of krijgt een beloning.
Je kan kiezen goed of slecht.


Absoluut.
Met andere woorden god legt je KEUZES voor.


God gaf me een vrije wil zodat ik kan ervaren wie ik werkelijk ben.
Ik ben de schepper van mijn eigen leven.

Maar omdat ik deze vrije keuze heb zal God me niet straffen.
Stel, Ik geef mijn zoon een zak snoep, en dan vertel ik dat hij daar mee mag doen wat hij zelf wil.
Dan is het niet eerlijk van me als ik hem daarna een draai om zijn oren geef als hij die zak in 10 minuten leeg gegeten heeft.
Zo werkt het bij God ook.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
fucmoh
Berichten: 858
Lid geworden op: Za Dec 24, 2005 10:48 pm
Locatie: AMSTERDAM

Berichtdoor fucmoh » Wo Mei 23, 2007 12:21 am

mohyouknow19 schreef:Mohammed (vzmh) daagde hen ook uit HIJ ZEGT; ALS JULLIE TWIJFELEN OVER DAT GENE WAT WIJ HEBBEN GEOPENBAARD AAN DE MENSEN KOM DAN MET EEN HOOFDSTUK GELIJK AAN DE KORAN. ze werden uitgedaagd maar ze konden niet ze hebben het geprobeert maar ze konden niet en nu komt iemand die geeneens 0.1 procent kennis heeft in het gebied van het arabische taal zeggen dat hij het wel kan,Met vriendelijke groeten mohyouknow19

Domme sukkel. Van wie zijn de woorden in surah el-jinn? Daar produceren jinns een complete surah in korantaal.

Dat achterlijke boek van jou, de koran, is zo achterlijk dat het inderdaad niet te evenaren valt.

Gebruikersavatar
Steffi
Berichten: 464
Lid geworden op: Wo Apr 18, 2007 11:33 am
Locatie: Borgerhout (België)

Berichtdoor Steffi » Wo Mei 23, 2007 12:21 am

Allah (Arabisch: الله, samentrekking van al-ilāh, de god, degene die aanbeden wordt) is een Aramees woord voor God.toen ik schreef : "Maar Allah is voor mij niet gelijk aan God"
had ik het niet over de woordbetekenis lieve moh.
Ik bedoel hiermee dat hoe God is/moet zijn niet overeenkomt met hoe Allah is.Dit is wat ik bedoel met 'niet gelijk aan'
Zie je,mijn verstand is niet beperkt,jij snapt me gewoon niet :evil:


Evenals in het christendom wordt Hij beschouwd als de Schepper van al wat leeft. Hij beschikt zowel over levengevende als vernietigende eigenschappen. Deze God wordt beschouwd dezelfde te zijn als de God van het jodendom en christendom.


Hierin vergis je je denk ik Moh,De eigenschappen van Allah en de eigenschappen van de Gog uit het Christendom zijn NIET
hetzelfde..In de verste verte niet denk ik.

Jullie keuze kies het vuur of het paradijs


Ik ga niet leven in het teken van ' hel of paradijs'
Ik wil mijn leven doorbrengen als een goed persoon.
En zoals ik al zei : ik geloof niet dat de ECHTE God mensen naar de hel stuurt die als een goed persoon hebben geleefd.
Ik ken veel niet moslims die een beter mens zijn dan de moslims.
Dus dan is het niet eerlijk van God moest hij de moslims naar het paradijs sturen en de niet-moslims die altijd goed hebben gedaan naar de hel.

maar hier ga ik me niet te druk om maken want ben er vrij zeker van dat God mensen allemaal naar de hemel stuurt,ongeacht kleur,geloof,
..

Slaapwel ik ga ook eens afsluiten voor vandaag.

XX
Love is like war..Easy to start..difficult to end.. impossible to forget..

Gebruikersavatar
fucmoh
Berichten: 858
Lid geworden op: Za Dec 24, 2005 10:48 pm
Locatie: AMSTERDAM

Berichtdoor fucmoh » Wo Mei 23, 2007 12:25 am

Surat At-Tajassud ("The Incarnation")

(1) Glorified He who has created heavens for which He did not set a boundary.
(Subhanal lathi* khalakas samawatee falam yaj'al laha hadda.)
(2) He created earth, made it a globe part water and part solid.
(Wa khalakal arda wakaw-waraha waja'alaha ma'an wa jalada.)
(3) Say to those who have been deceived by the call of Satan:
your minds were blinded so you accused God falsly and became
supporters of Satan.
(Kol lilltheena* khoodi'oo bida'wateesh shaytani:
Ameeyat basa'irookom faftaraytumoo alal lahee kathiban* wakuntumoo
lish-shaytani sanada.)
(4) Satan has always been a fierce enemy of man.
(Innash shaytana kana lil'insani adoowan aladda)
(5) If your Lord wished, He would have made children for him out of stones,
as He who has said to the universe: Be, and so it was;
far is it removed from his transcendent majesty
that He should consult anybody in His decisions.
(La'w sha'a rabbukumoo lat-takhatha* minal hijaratee awladan
lahoo Ith* hoowal-lathee* kala lilkawnee kun fakana
wasubhanahoo an yastasheera fee amrihee ahada.)
(6) Far is it removed from his transcendent majesty
that He should take one from his creatures as a son.
(Subahanahoo rabbool allameena an yattakhitha* min khala'ikihee walada.)
(7) Say to those who doubt about what has been revealed before:
Christ is not a creature of God, as He was with God before the beginning
and He is with Him forever.
(Kol lil latheena* yam'taroona fima oonzila min kabloo
laysal masihoo khalikatal lahee Ith* kana ma'al lahee kablal bid'ee,
wahoowa ma'ahoo abada.)
(8) In Him and from Him He was, together with His Holy Spirit,
one God, eternal, one, and no more than one.
(Fihee wa minhoo kana ma'a roohee kudsihee
ilahan sarmadiyan wahidan ahada.)
(9) And as the Father sent Him to the people as He promised.
(Wa ith* ba'atha bihee lil'alameena kama wa'ada.)
(10) He descended as a Word into the womb of a virgin
from which He came out as a body.
(Halla fee batni Athra'a* kalimatan wakharaja minhoo jasada.)
(11) He associated with man, taught man, died as a sacrifice on behalf of man,
and like a man He went to rest.
(Asharal insana, allamal insana, mata anil insani fidan,
wakal'insani rakada.)
(12) And to His heavenly Father, after three days he ascended.
(Wa ila abeehees samawee ba'da thalathatee ayamen sa'ada.)
(13) Those who disbelieved His miracles and said terrible things about Him,
(Inal- latheena* kafaroo bi'ayateehee wakaloo kawlan idda,)
(14) God will not let them escape from his anger.
(Lan yaj'alal llahoo lahomoo min Amadihee boodda.)
(15) But those who believed in Him and His Messiah,
they shall have forgivness and paradise where they shall live forever.
(Ammal latheena* Amanoo billahee wa-Maseehee
falahom Maghfiratun wajannatun Khalideena fiha abada.)


Wat mankeert hieraan, Mootje?

mohyouknow19
Berichten: 437
Lid geworden op: Ma Apr 23, 2007 12:09 pm
Locatie: Zaandam
Contact:

Berichtdoor mohyouknow19 » Wo Mei 23, 2007 12:33 am

Ariel schreef:
mohyouknow19 schreef:Makelijk je wordt boos of je bent blij.
Je bent hardt of zacht.
Je krijgt straf of krijgt een beloning.
Je kan kiezen goed of slecht.


Absoluut.
Met andere woorden god legt je KEUZES voor.


God gaf me een vrije wil zodat ik kan ervaren wie ik werkelijk ben.
Ik ben de schepper van mijn eigen leven.

Maar omdat ik deze vrije keuze heb zal God me niet straffen.
Stel, Ik geef mijn zoon een zak snoep, en dan vertel ik dat hij daar mee mag doen wat hij zelf wil.
Dan is het niet eerlijk van me als ik hem daarna een draai om zijn oren geef als hij die zak in 10 minuten leeg gegeten heeft.
Zo werkt het bij God ook.


Helaas bij jouw , .
Maar helaas zit dat niet zo.
God heeft duidelijke teken gezonden , richtlijnen van het leven.

Ik geef jouw een voorbeeld van de honderden.
We hebben deze discussie al eens gehad kan ik me herrineren beste Ariel.

Ik vraag jouw om deze examen te maken in dit wereldse leven.
en jij doet je best helpt en steunt en volgt het pad van god .
dan ben jij geslaagd voorzeker het paradijs is voor jouw .
Maak je daar maar geen zorgen over.

Maar wens jij de examen niet te maken of slecht te maken.
dan ben je gezakt , je krijgt geen beloning ,.
Noch je ontkend het , je veronachtzaamd het .
je gelooft het niet, je verwerpt het.
god zegt dan jij heb mij niet gekend op deze wereld ik ken jouw nu niet.
vraag wat je wilt ik geef geen gehoor.
jullie gaven geen gehoor aan mij in het wereldse leven.
Nu geef ik jullie geen gehoor .
Voor jullie licht slechts straf te wachten. een pijnlijke bestaffing .

En degene die 1 koreltje hebben geloofd (imaan) in god en zijn boeken zullen uiteindelijk geredt worden(god zij dank).
god redt wie hij wil .

Nog een voorbeeld god heeft het leven gemaakt en de dood voor jullie.
Hij had ons net zo goed eeuwig levend kunnen maken.
Maar de ondescheidt tussen de slechterikken en de rechtvaardigen is duidelijk.
Degene die goed doet en degene die slecht doet.
duidelijk.

god redt wie hij wil en laat dwalen wie hij wil.

Hij is almachtig alwijze.

god leerde ons het gebed.
steunen van de armen .
vrede en liefde.
geduld en respect.
vroomheid en genadde .

god bracht een hoge vorm van tolerantie en eenheid.

Je bent pas daadwerkelijk gelovig als je dat wat je voor jezelf wenst ook voor je medemens wenst.

god is almachtig alwijze .


Is dit geen bewijs dat dit boek van god is Ariel ik vraag je alleen dit wil je alleen hier naar kijken als je 1 keertje vrij heb .

http://video.google.com/videoplay?docid ... ad+khalifa

Kijk ALLEEN naar wat hij ondekt heeft, en het is waar.

Met vriendelijke groeten mohyouknow19
Voorzeker, zij, die de tekenen van God verwerpen, zullen een strenge straf ontvangen; God is machtig, de Heer der Vergelding

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73819
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Wo Mei 23, 2007 1:52 am

Oke, lieve Moh.
Jij en ik zullen het nooit eens worden. Ik blijf je een aardige jongen vinden, maar we zullen in dit leven waarschijnlijk nooit op een lijn zitten.
Waarschijnlijk ben ik geestelijk verder geëvolueerd dan jij.
Als ik het zo bekijk, zal jij nog veel moeten leren en ervaren in dit leven.
Ik ga deze post beantwoorden niet om je een les te leren, of mijn gelijk te halen.
Ik doe het voor mezelf om je nog een keer uit te leggen hoe ik God zie.
Jij hebt andere ideeën over een liefdevolle God als ik.

Wij kunnen God niet kwetsen of kwaad doen, want God heeft geen behoeftes.
En omdat wij God geen kwaad kunnen doen zal hij ons ook niet kwetsen of kwaad doen.
God zal niet veroordelen , nog straffen, nog zal hij vergelden, omdat hij niets nodig heeft.

De ware God of het “Al”is niet zo als een mens.
Als jij gekwetst word dan zal jij dan terug kwetsen? Als jou pijn aangedaan word dan zal jij een ander pijn doen?
Stel dat jij dat wel doet. Wat voor rechtvaardiging en genoegen zie jij daar dan in?
Ik vind het waanzin als ik een mens het zelfde kwaad aan zou doen als hij mij aangedaan heeft.
Mijn gevoel zegt dat ik dat niet mag doen. En als ik het niet zou doen, waarom zou ik dan geloven dat een liefhebbend God dat wel bij mij zou doen.

Het leven is geen examen lieverd.
Het leven is ervaren. Wij mogen alles ervaren. Goed en kwaad, en uit die twee pakken we datgene waar wij ons het beste in thuis voelen.
In liefde of in haat. Wie ben ik kunnen we ons afvragen. Ben ik liefde of ben ik haat.
Ik koos voor de liefde. En omdat ik voor de liefde gekozen heb, is het voor mij moeilijk om kwaad te doen. Als ik bewust mensen kwets dan heb ik daar zelf de ergste moeite mee, en straf ik mezelf. Door me rot en ongelukkig te voelen.

Ik heb voor dit innerlijk gevoel geen religie nodig om me dat te vertellen. Ik weet het vanuit mezelf.
En oh, my…. Ik maak fouten. Maar als ik vanuit mijn innerlijk weet dat ik een fout maak dan zal ik proberen om deze fout zelf goed te maken. Dan zal ik aan de persoon die ik kwaad gedaan heb vergeving vragen.
En als ik iets doe waarmee ik mezelf kwets, dan zie ik dat wel als een les, en zeg ik, eigen schuld, dikke bult. Laat ik hier van geleerd hebben.
Daar heb ik geen religie voor nodig.
Laat ik het zo zeggen, dat ik denk dat God en zijn liefde in mij zit.
God is voor mij niet de boze straffende almacht die op zijn troon mij in de gaten houd en mij straft als ik even iets doe wat slecht voor mezelf is.
God is dan degene die zegt… Kijk nou eens kind, wat jij jezelf aandoet. Heb je nou je zin, of ga jij jezelf nu in positieve zin veranderen. Of wil jij jezelf nog meer pijn aandoen.
Dat is mijn God Lieve Moh.


dan ben je gezakt , je krijgt geen beloning ,.


We straffen ons zelf Moh, en we belonen ons zelf. Want als we voor het goede kiezen, dan voelen we tevredenheid in ons hart. Dan zijn we blij.


je gelooft het niet, je verwerpt het.


Naar mijn idee verwerp jij God Moh.
Jij maakt van God een mens. Met de zelfde nare eigenschappen als vervelende slechte mensen.
Jij kan niet de liefde van God accepteren. De grootste gift die jij op aarde krijgt, namelijk de liefde van God vergooi je.
Zomaar als oud vuil, en jij aanbid een slecht aftreksel van God. Het zou de duivel kunnen zijn die jij aanbid. De duivel heeft namelijk al de eigenschappen die jij aan jouw God toeschrijft.
De duivel lacht als hij iemand pijn kan doen. De duivel vind het heerlijk als hij iemand kan kwetsen, de duivel geniet van het idee dat hij mensen kan mishandelen en folteren, door hem eeuwig te laten branden in de hel.


god zegt dan jij heb mij niet gekend op deze wereld ik ken jouw nu niet.


Ik ben een deel van God Moh, net zoals jij een deel van hem bent, ook al ontken je dat uit volle borst. Dus waarom zou ik God niet kennen.

vraag wat je wilt ik geef geen gehoor.
jullie gaven geen gehoor aan mij in het wereldse leven.
Nu geef ik jullie geen gehoor .
Voor jullie licht slechts straf te wachten. een pijnlijke bestaffing .


En dit is nou net wat de duivel zal zeggen.

God zegt dit.

Mat. 11:28-30: Komt tot Mij, allen die vermoeid en belast zijt, en Ik zal u rust geven. Neemt Mijn juk op u en leert van Mij, want Ik ben zachtmoedig en nederig van hart; en gij zult rust vinden voor uw zielen; want Mijn juk is zacht en Mijn last is licht.

God is liefde Moh. Jammer dat jij dat niet ziet.

Dit is mijn God Moh….

Is er onder u een vader die zijn kind een steen zal geven als het om een brood gaat ?
Of een slang als het om een vis vraagt ?
Ondanks uw slechtheid weet u aan uw kinderen dus goede dingen te geven.
Hoeveel te meer zal dan uw Vader in de hemel goede dingen geven aan wie er om vragen !
(Mattheüs 7 : 7 t/m 11)


Het kan ook jouw God worden. Wat een heerlijk leven zal jij dan hebben.
Rust en vrede zal je vinden. Liefde voor de mensheid zal in je hart zitten, en je kan nooit iemand bewust kwaad doen. Omdat vanuit je innerlijke zelf niemand kwaad wil doen.
Dan kan je al de wetten die Islam je voorschrijven vergeten, omdat je vanuit jezelf weet wat goed en kwaad is.

Maar ja, jij wil deze God niet. Jij verwerpt hem. Jij hebt je eigen God. De slappe aftreksel van een God. Een boosaardige God.

Het is jou leven Moh, niet de mijne. Jij bent de enige die jezelf kan veranderen.
Ik kan alleen maar mededogen met je hebben, en het erg vinden dat jij in de klauwen van een kwaadaardige God zit.
Sorry voor de lange post.

Vriendelijke groet.
Ariel.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Teva Teff

Berichtdoor Teva Teff » Do Mei 24, 2007 6:39 am

En dat zijn weer 600 regels ongelezen moslimshitzoot van Mo19.
En ik heb weinig zin om te controleren hoeveel er voor de zoveelste keer herhaald zijn.
Mo19 is een UMI (Useful Muslim I-d-i-o-t).
Ik adviseer iedere normale zijn moslimshit niet meer te lezen en niet meer inhoudelijk te reageren op zijn manisch-psychotische moslimleugenpraat.

mohyouknow19
Berichten: 437
Lid geworden op: Ma Apr 23, 2007 12:09 pm
Locatie: Zaandam
Contact:

Berichtdoor mohyouknow19 » Do Mei 24, 2007 7:25 am

Teva Teff schreef:En dat zijn weer 600 regels ongelezen moslimshitzoot van Mo19.
En ik heb weinig zin om te controleren hoeveel er voor de zoveelste keer herhaald zijn.
Mo19 is een UMI (Useful Muslim I-d-i-o-t).
Ik adviseer iedere normale zijn moslimshit niet meer te lezen en niet meer inhoudelijk te reageren op zijn manisch-psychotische moslimleugenpraat.


Wat ga jij andtwoorden, je weet niks.
Je kan alleen schelden en vloeken,.
Je hoeft geeneens te antwoorden ,is namelijk aan Ariel gericht.
En niet aan jouw of anderen.
En trouwens jij bepaalt niet of iemand het leest dat bepaalt die gene zelf.
En degene die Useful is dat ben je zelf.
Maar het is algemeen bekent dat het bij jouw om de persoon gaat.
en daarom zal je zien dat ze vaak meer op de persoon spelen en meer de persoon uitschelden dan zijn verwoordingen en uitspraken en meschien zullen ze je geeneens vertelen wat hij verkeerd doet
kijk uit voorhem hij is gevaarlijk , hij is dat hij is dat en wat heeft hij gedaan dat weten ze niet te zeggen.
dat is het probleem het is niks anders dan jaloerzie niks anders dan afgunst.
als je ziet dat een persoon zomaar scheld en niet kan basseren of feiten en bewijzen weet dat die persoon vervult is met[size=24] afgunst
. [/size]
Voorzeker, zij, die de tekenen van God verwerpen, zullen een strenge straf ontvangen; God is machtig, de Heer der Vergelding

Teva Teff

Berichtdoor Teva Teff » Do Mei 24, 2007 7:43 am

Vanzelfsprekend heb ik zijn reactie weer ongelezen gelaten, maar wedden dat de manische laag-intelligente moslim, de UMI, met de zoveelste herhaling komt?
Een herhaling die feitelijk onjuist is?

Gebruikersavatar
Freya
Berichten: 1231
Lid geworden op: Wo Apr 25, 2007 2:57 pm

Berichtdoor Freya » Do Mei 24, 2007 9:18 am

Ik heb nu de laatste post van Mohyouknow 19, voor de verandering, even snel doorgelezen. Want de laatste tijden las ik ze niet, die lappen tekst, die vaak niet te lezen zijn.

En wat staat er, dezelfde prietpraat als altijd, ik kan mij soms niet voorstellen, dat er mensen zijn die hier intrappen, wat een hoop onzin en gezeur. En Mohyouknow19 maar bidden voor die God van hem, want hij wil zekerheid, dat zegt hij zelf, om naar het paradijs te gaan.

Mohyouknow19 schreef:Je hoeft alleen het gebed te verrichten wat hooguit 30 minuten is per dag.En vrouw die getrouwd is een hoofdoek te dragen zodat ze andere mannen niet verleidt, tot verleiding.

Dat is zeker niet het enigste wat je moet doen, Mohyouknow19. Maar goed, op deze twee punten, ga ik wel even in.

Die gebeden, moet je op een specifiek tijdstip brengen. Stel, je woont in Groningen. Dan moet je nu, volgens http://www.zusterinislam.com/contact0.html
bidden om 11.49 s'avonds en dan weer bijna drie uurtjes later, om 3.00 uur s'nachts. Dan zijn er weer van die moslims die roepen, geen probleem, ik doe dat en zet mijn wekker, ga weer bidden en weer verder slapen.

En dan nog afhankelijk van waar de moslim woont. Je zal maar in Finland wonen, dan heb je pas echt pech, daar is het nu niet donker. Ik heb het nog geprobeerd uit te zoeken, maar dat was moeilijk uit te komen, het ochtendgebed (3.23), zou nog vroeger zijn dan het laatste avondgebed! (4.00)
Maar ja, de onlogica van de bidtijden is typisch islamitisch. Dat het uitmaakt waar je woont, op welke tijden je moet bidden of wanneer je wel en niet mag eten tijdens ramadan. Typisch een geloof wat uit de woestijn van het midden-oosten is gekomen.

In Mekka is het laatste gebed, vandaag om 8.15 uur s'avonds en dan om 4.09 uur s'nachts. Zit in ieder geval nog bijna 8 uur tussen, maar je ligt dan wel lekker vroeg in bed.

http://prayer.al-islam.com

In andere posten heb ik daar uitgebreid op gereageerd, want dit is een heel slecht slaappatroon. Ook studies hebben dat uitgewezen. Vorige week nog, door zweedse wetenschappers, dat mensen die s'nachts wakker worden omdat zij moeten plassen, overdag minder alert zijn en minder presteren, dan mensen met een ongestoorde nachtrust.

Goed, dan die hoofddoek, die moet zij volgens jou dragen, de getrouwde vrouw, om andere mannen niet te verleiden. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar als ik naar buiten ga, doe ik dat om bijvoorbeeld naar mijn werk te gaan of om boodschappen te doen, niet om andere mannen te verleiden. Die hersenspinsels zitten in de man zelf, en blijkbaar praktisch alleen moslimmannen, die niet weten hoe ze zich moeten gedragen tegenover vrouwen zonder hoofddoek, helaas zelf al eens meegemaakt.

Het is wat Afghan gisteren heeft opgeschreven, een waar verhaal:

Het is het verhaal van een vrouw in Afghanistan die in de tijd van Taliban een keer op straat boos aangesproken werd door een baardman (Talib) om haar gezicht en haar goed af te dekken, op de vraag van de vrouw die zei waarom dan, werd boos geantwoord: omdat zonde en lust op jullie gezichten zijn. Hierop zei die arme vrouw: is zonde en lust in onze gezichten of in jullie ogen? hierop werd ze ter plekke gedood door de machinegeweer van die baardman.


Beter had die vrouw in Afghanistan, die wel een hoofddoek droeg, maar niet goed haar hele gezicht had afgedekt, het niet kunnen zeggen, alleen leidde het jammer genoeg tot haar dood.:

Is zonde en lust in onze gezichten of in jullie ogen?

Gebruikersavatar
Bernie
Berichten: 434
Lid geworden op: Do Aug 10, 2006 8:59 pm

Berichtdoor Bernie » Do Mei 24, 2007 12:24 pm

souhaila schreef:En zoals ik al zei : ik geloof niet dat de ECHTE God mensen naar de hel stuurt die als een goed persoon hebben geleefd.
Ik ken veel niet moslims die een beter mens zijn dan de moslims.
Dus dan is het niet eerlijk van God moest hij de moslims naar het paradijs sturen en de niet-moslims die altijd goed hebben gedaan naar de hel.


Precies.........

Kan een moslim dit uitleggen: God schept de mensheid en "leidt wie Hij wil". Kennelijk leidt Hij de meeste mensen niet, want zo'n 80% van de wereld is niet islamitisch. Vervolgens kiepert Hij die voor eeuwig in de hel.

Ook voor degenen die de "waarheid" kennen, is de hel nog een zeer serieuze optie. Dus die 80% is de gunstigste schatting.

Wat voor "God" is dat, die 80% van de mensheid in de hel kiepert omdat Hij ze niet naar de "waarheid" heeft geleid?

Gebruikersavatar
Steffi
Berichten: 464
Lid geworden op: Wo Apr 18, 2007 11:33 am
Locatie: Borgerhout (België)

Berichtdoor Steffi » Do Mei 24, 2007 1:26 pm

Wat voor "God" is dat, die 80% van de mensheid in de hel kiepert omdat Hij ze niet naar de "waarheid" heeft geleid?


Inderdaad,dus eigenlijk is het niet de mens zijn schuld dat die in de hel terechtkomt maar die van de zogenaamde God. Foei God :P
Hij leid wie hij wil,dus wij kunnen er eigenlijk niets aan doen dat hij ons niet geleid heeft?
:wink:
Hoeft voor mij ook niet,door Allah wil ik liever niet geleid worden,
wel door de liefdevolle God.

XXX
Love is like war..Easy to start..difficult to end.. impossible to forget..

BaniIsrael
Berichten: 297
Lid geworden op: Wo Mei 23, 2007 8:50 pm
Locatie: Te grote avatar verwijderd.

Berichtdoor BaniIsrael » Do Mei 24, 2007 2:55 pm

souhaila schreef:
Wat voor "God" is dat, die 80% van de mensheid in de hel kiepert omdat Hij ze niet naar de "waarheid" heeft geleid?


Inderdaad,dus eigenlijk is het niet de mens zijn schuld dat die in de hel terechtkomt maar die van de zogenaamde God. Foei God :P
Hij leid wie hij wil,dus wij kunnen er eigenlijk niets aan doen dat hij ons niet geleid heeft?
:wink:
Hoeft voor mij ook niet,door Allah wil ik liever niet geleid worden,
wel door de liefdevolle God.

XXX


Jij bent nog nooit moslim geweest ;).

Je bent een murtad die een zwak imaan heeft en je neemt alleen maar one-liners aan, Itaqi Allah!
O Israel Waarom bent Gij zo? O Israel waarom heeft U de Almachtige teleurgesteld? O Israel wanneer komt Gij weer tot inkeer?


Terug naar “Ethiek, Moraliteit en Logica”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 2 gasten