C. Snouck Hurgronje, Holy War made in Germany

Deze afdeling dient niet voor discussies. Het is een databasis van documenten, websites, boeken en andere bronnen teneinde sceptici te voorzien in materiaal om hun artikels op te stellen, zodat ze islam kunnen weerleggen. Plaats uw links in de juiste topic. Indien u een nieuwe topic wil inleiden, gelieve mij dat dan eerst te laten weten, we willen gelijklopende topics vermijden. Geen copy paste. Geef volledige referenties en ga na of uw bron betrouwbaar is. Indien u één van de aangehaalde bronnen wil weerleggen, vragen wij u dat te doen in de andere afdelingen van dit forum.
Mahalingam
Berichten: 40659
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

C. Snouck Hurgronje, Holy War made in Germany

Berichtdoor Mahalingam » Zo Mei 23, 2010 4:00 pm

Dit is een vertaling van C. Snouck Hurgronje, Holy War made in Germany, uitg. G.P. Putnam; New York, London 1915. Cursieven in de tekst zijn als in het (Engelstalige) origineel.
Heilige oorlog “made in Germany”, verscheen eerst in “De Gids,” (januari) 1915, I, 115 vv.. Later werd het opgenomen in Nederland en de Islâm, Leiden 1915, blz. 10 vv. [onder de titel: "Duitschland en de heilige oorlog" (1914)"] en verscheen in een Engelse vertaling onder de titel: The holy war made in Germany, G.P. Putnam & Sons, New-York 1915. Een Duitse vertaling verscheen met de titel “Deutschland und der heilige Krieg” in o.a. Internationale Monats- schrift für Wissenschaft, Kunst und Technik, 9 (Leipzig-Berlin, Mai 1915), pp. 1025-1034.
http://www.libertiesalliance.org/2010/05/22/heilig-oorlog-made-in-germany/
De tekst eindigt met:
Voorzeker, in de Islâm is het alleen nodig de middeleeuwse beperking van het recht op een volledig politiek bestaan op te heffen — die beperkt was tot leden van dezelfde gemeenschap — en het idee van de gemeenschap uit te breiden tot één die de hele wereld omarmt, om aldus absolute wereldvrede te verzekeren, een absoluut gebod van de goddelijke wet.

Voor moderne staten die mohammedanen als onderdanen hebben, of als protegé’s, of bondgenoten, is de schone taak voorbehouden dezen en tegelijkertijd zichzelf te onderwijzen over deze hoge opvatting van de menselijke samenleving, in plaats van ze terug te leiden — omwille van eigen egoïstische belangen — naar de manieren van de middeleeuwse religieuze haat die zij net op het punt stonden achter zich te gaan laten
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Terug naar “Bronnen Centrum”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten