Universele beschrijvingen van de Werkelijkheid.

Deze afdeling dient niet voor discussies. Het is een databasis van documenten, websites, boeken en andere bronnen teneinde sceptici te voorzien in materiaal om hun artikels op te stellen, zodat ze islam kunnen weerleggen. Plaats uw links in de juiste topic. Indien u een nieuwe topic wil inleiden, gelieve mij dat dan eerst te laten weten, we willen gelijklopende topics vermijden. Geen copy paste. Geef volledige referenties en ga na of uw bron betrouwbaar is. Indien u één van de aangehaalde bronnen wil weerleggen, vragen wij u dat te doen in de andere afdelingen van dit forum.
Gebruikersavatar
Eliabe
Berichten: 3982
Lid geworden op: Di Mei 12, 2009 8:11 pm

Universele beschrijvingen van de Werkelijkheid.

Berichtdoor Eliabe » Do Dec 30, 2010 5:08 pm

Een site van Jan Vis, creatief filosoof.
Interessante website met inzichten van deze man over de islam.
Citaat
De Islamitische wereld, waarin men de mens als individu wel herkent, maar hem zonder meer afwijst omdat men hem als manifestatie van het kwaad ziet. Dat kwaad moet uitgeroeid worden, reden waarom de mens zich moet onderwerpen aan het hogere, aan Allah. De Koran, het Heilige boek van de Islam, is dan ook één aanhoudende opwekking om zich over te geven en meedogenloos het kwaad van het individualisme te bestrijden. Dat betekent als regel dat de Westerse wereld en zijn Moderne cultuur als de aartsvijand beschouwd wordt, met alle agressieve gevolgen van dien.


Ook de Islam vertoont alle kenmerken van een welbewust ontworpen, op macht gerichte, totalitaire ideologie. Hetzelfde is het geval met het fascisme, het nationaal-socialisme en het door Lenin bedachte communisme en natuurlijk ook de talloze zogenaamd christelijke sekten die in de loop der tijden door fanatieke warhoofden gesticht zijn. Er is alleen dit verschil dat de Islam haar machtstelsel door geraffineerde psycho-religieuze indoctrinatie realiseert, terwijl uiteraard ook meedogenloze veroverings-methoden en onderdrukking toegepast worden om er een zogenoemde ‘wereldgodsdienst’ van te maken.Van belang is daarnaast echter ook in te zien dat de theologie waarop de hele zaak berust alle typerende elementen mist van een origineel religieus cultuurverschijnsel. Het oorspronkelijke religieuze cultuurbesef uit de oertijden, dat zelfs nog hier en daar in de Evangeliën terug te vinden is en dat op dichterlijke wijze getuigt van een diep en helder inzicht in de werkelijkheid, ontbreekt ten enenmale. Wat overblijft is de Koran, een kille, haatdragende verzameling opdrachten, vervloekingen, dreigementen en voorschriften die slechts één doel dienen, namelijk de rigoureuze uitschakeling van de mens als individu. De mens die wezenlijk zijn eigen baas is. Allah en zijn voetvolk zijn immers de enige bazen..! Alles wat op de vrije mens betrekking heeft is object van blinde haat. Een vriendelijk woord of een blijk van liefde en vergeving is volstrekt afwezig, tenzij het natuurlijk gaat over getrouwe mannelijke mede-moslims die Allah’s wetten gehoorzamen. Die worden met alle mogelijke égards behandeld en hen wordt in de hemel een heerlijk en wellustig toeven met mooie meiden toegezegd..!

http://home.kpn.nl/rwvanes/
God schiep mens en dier, maar welke idioot bracht de islam hier?

Terug naar “Bronnen Centrum”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten