Islam : mythe versus verlichting

Deze afdeling dient niet voor discussies. Het is een databasis van documenten, websites, boeken en andere bronnen teneinde sceptici te voorzien in materiaal om hun artikels op te stellen, zodat ze islam kunnen weerleggen. Plaats uw links in de juiste topic. Indien u een nieuwe topic wil inleiden, gelieve mij dat dan eerst te laten weten, we willen gelijklopende topics vermijden. Geen copy paste. Geef volledige referenties en ga na of uw bron betrouwbaar is. Indien u één van de aangehaalde bronnen wil weerleggen, vragen wij u dat te doen in de andere afdelingen van dit forum.
Dutch
Berichten: 3284
Lid geworden op: Ma Jan 20, 2003 7:10 pm
Locatie: Darul Hourria

Islam : mythe versus verlichting

Berichtdoor Dutch » Di Okt 25, 2005 10:39 pm


unholy
Berichten: 912
Lid geworden op: Do Dec 09, 2004 11:02 pm

Berichtdoor unholy » Ma Okt 31, 2005 8:34 am

Het jammerlijk van alle (bij-)geloven is dat het een systeem bied om uotpia te bereiken. Enkel en alleen dat systeem is de juiste. De vaste dogma's krijgen meer inhoud dan de realiteit, met allle gevolgen van dien.

Geloof bied dan ook een enorm verarmd intelectuele visie, voor iedereen te begrijpen, met in het vooruitzicht een vergodddelijking van de mens. Een geloof heeft geen behoefte aan weerleggingen, zoals de wetenschap, andersom zelfs; vanuit het perspectief van een gelovige kan niets het geloof weerleggen. Het geloof is ook iets dat jij hebt, en andersdenkenden zijn incapable om jouw waarheid te zien.

Tja, hoe werd het het christendom ook alweer genoemd door Nietzsche;"Geloof is Platonisme voor het vollk". Er van uitgaande dat "het volk" vrijwel niet kon lezen en schrijven in die tijden is het een zeer juiste veronderstelling. Een heel platvloerse manier van een metafysisch model. Dit gaat net zo goed op voor de Islam.

Geloof ontkent het menselijke, het leven zelf, allemaal ter ere van de utopische wereld die komt. En hoe meer het leven wordt ontkent, des te zwaarder wordt het leven en hoe moooier de utopie.

Probeer dat systeem maar eens te doobreken....


Terug naar “Bronnen Centrum”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten