Pagina 1 van 1

Ken de geschiedenis !

Geplaatst: Di Okt 08, 2019 6:08 am
door xplosive
Hierbij de opening van een reeks van beschouwingen over wat er in het verleden gebeurd zou zijn. Belangrijk omdat veel van wat er in het verleden gebeurde nog zijn nawerking heeft in het heden. Bovendien geeft het een kijk op de menselijke psyche.

Ik open met :

Ontstaan en oorzaken van de Eerste Wereldoorlog

Daaruit :

Waar men echter veel minder over spreekt, is bijvoorbeeld het feit van de Britse werelddominantie, de Britse zucht tot uitbreiding van haar koloniale rijk, de Britse buitenlandse politiek die geen concurrentie wenste, de Britse tegenwerking toen Duitsland trachtte zich op vreedzame wijze een plaats op de wereldmarkt te veroveren. Ook hoort men heel weinig over de Franse manipulaties in bijvoorbeeld Algerije en later in Marokko en nog minder over de aard en strekking van de Frans Russische geheime militaire alliantie, die toch de vernietiging van Duitsland als doelstelling had.

Re: Ken de geschiedenis !

Geplaatst: Di Okt 08, 2019 11:03 am
door Ariel
Mag deze ook meedoen ? Obama die verteld dat er oorlog gevoerd moet worden in Syrie. Die de bevolking opstookt om Assad af te zetten. Waarschijnlijk om als leuke bijkomstigheid Islam te promoten, en een oorlog om een gaspijplijn?.

Afbeelding