Propaganda-site of geschiedkundige feiten ?

Deze afdeling dient niet voor discussies. Het is een databasis van documenten, websites, boeken en andere bronnen teneinde sceptici te voorzien in materiaal om hun artikels op te stellen, zodat ze islam kunnen weerleggen. Plaats uw links in de juiste topic. Indien u een nieuwe topic wil inleiden, gelieve mij dat dan eerst te laten weten, we willen gelijklopende topics vermijden. Geen copy paste. Geef volledige referenties en ga na of uw bron betrouwbaar is. Indien u één van de aangehaalde bronnen wil weerleggen, vragen wij u dat te doen in de andere afdelingen van dit forum.
Gebruikersavatar
sprot
Berichten: 4147
Lid geworden op: Ma Jan 27, 2003 11:25 pm
Locatie: Hel
Contact:

Propaganda-site of geschiedkundige feiten ?

Berichtdoor sprot » Ma Mar 13, 2006 11:27 pm

Moslimerfenis(sen)

De bladzijden in onze geschiedenisboekjes zijn meestal niet evenredig verdeeld. Zo is er veel aandacht voor de oude Grieken en de Romeinen en zijn de hoofdstukken over de renaissance, de verlichting en de nieuwste tijden rijkelijk gestoffeerd. Over de 'duistere middeleeuwen' lijken we weinig meer te weten dan dat het een barbaarse tijd van pest en maliënkolders was. De Britse Foundation for Science, Technology and Civilisation meent daar een verklaring voor te hebben.

In de periode tussen 600 en 1600 was de islam de dominante cultuur in Zuid-Europa, Noord-Afrika en grote delen van Azië. Dat willen wij, westerlingen, blijkbaar niet geweten hebben. De website MuslimHeritage dicht dat gat in onze cultuurgeschiedenis met een arsenaal aan artikels, tijdlijnen, interactieve kaarten, biografieën, studies en analyses. Maak kennis met Zheng He, een Chinese moslim die de wereldzeeën verkende en, zo menen sommige wetenschappers, Amerika ontdekte voor Colombus of bewonder de 'olifantklok' van Al-Jazari. Om het met de woorden van de genaamde prins Charles te zeggen: "Omdat we de islam zien als de vijand van het Westen, als een vreemde cultuur, samenleving en godsdienst, hebben we de neiging hun belang voor onze eigen geschiedenis te negeren of uit te wissen." Ook dát is een vorm van revisionisme.

http://www.muslimheritage.com

Bron: de Morgen
Soms denk ik juist,soms denk ik fout,maar ik dénk tenminste
Dubitando ad Veritatem pervenimus (Cicero)
Sapere aude!
In het 'Huis van de Vrede' is het steeds Oorlog.

Gebruikersavatar
Patrick
Berichten: 383
Lid geworden op: Di Jan 21, 2003 10:23 pm

Berichtdoor Patrick » Wo Mar 15, 2006 5:15 pm

1) De periode van verlichting in de Islamitische wereld is een periode waarbij de Islam naar de achtergrond verhuist. De Islam is op dat moment niet toleranter, ze is gewoonweg minder aanwezig. Dat laat hen toe om verder te bouwen op de nalatenschap van de oude Grieken en Romeinen zonder religieuze bemoeizucht of beschuldiging van godslaster.

2) Op de website pochen ze met Ibn Sina, een genie inderdaad, maar die had weinig of niets voeling met de Islam net zoals vele wetenschappers weinig of niet religieus zijn. Na deze periode van verlichting volgde een periode waarbij de terug Islam meer prominent aanwezig is: Dit heeft tot gevolg dat wetenschappelijke geschriften uit voorgaande periode wel eens op de brandstapel terechtkomen. Het is dus hypocriet om deze wetenschappers en hun vruchten als "Islamitisch" te beschouwen.

3) Onder de vlag van de Islam werden heel wat gebieden veroverd, een deel van de kennis die in deze gebieden reeds aanwezig was, werd geabsorbeerd door de nieuwe veroveraar. Een voorbeeld: In tegenstelling tot wat vele geloven zijn de zogenaamde arabische cijfers ontstaan in Indië. De verdienste van de Islamitische veroveraar is beperkt tot het bewaren van deze kennis en er een Arabisch etiket op te plakken: Algebra klinkt wel lekker Arabisch maar is eigenlijk Indisch van oorsprong.

4) Het is onzinnig te beweren dat de auto een Christelijke uitvinding is, Toch hebben Moslims vaak de neiging om overal het adjectief Islamitisch te gebruiken, nu en vroeger. Onlangs werd er in Pakistan het eerste "Islamitisch" gevechtsvliegtuig voorgesteld. De "Islamitische" bijdrage is echter beperkt tot het samenstellen van de onderdelen in Pakistan. Onderdelen die integraal geïmporteerd worden vanuit China. Dan dient nog vermeld te worden dat de versleten Amerikaanse gevechtsvliegtuigen in Pakistan nog steeds beter presteren dan de nieuwe "Islamitische" tuigen.


Terug naar “Bronnen Centrum”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten