Portret arafat

Deze afdeling dient niet voor discussies. Het is een databasis van documenten, websites, boeken en andere bronnen teneinde sceptici te voorzien in materiaal om hun artikels op te stellen, zodat ze islam kunnen weerleggen. Plaats uw links in de juiste topic. Indien u een nieuwe topic wil inleiden, gelieve mij dat dan eerst te laten weten, we willen gelijklopende topics vermijden. Geen copy paste. Geef volledige referenties en ga na of uw bron betrouwbaar is. Indien u één van de aangehaalde bronnen wil weerleggen, vragen wij u dat te doen in de andere afdelingen van dit forum.
Gebruikersavatar
AREND
Berichten: 129
Lid geworden op: wo mar 12, 2003 6:22 pm

Portret arafat

Bericht door AREND »

Ik weet dat het niet direct op het onderwerp islam slaat,maar Angezien door aanhangers van deze nobelprijswinnaar (allah ou ackbar) geroepen word telkens als ze weer iemand opblazen, Kunnen we duidelijk spreken van islamitisch geweld.


Een gewetenloze terrorist. Winnaar van de Nobelprijs voor de vrede. Absolute dictator. Baken van hoop. Mohammed Yasser Abdul-Ra'ouf Qudwa Al-Husseini heeft vele gezichten. Portret van een man die wordt aanbeden én gehaat.



Yasser
Yasser Arafat werd geboren in Caïro, op 24 augustus 1929. Zijn vader was een succesvolle textielhandelaar, zijn moeder overleed vroeg in zijn jeugd. Eigenlijk heette Arafat ‘mohammed’, maar hij kreeg al snel de bijnaam ‘Yasser’ wat ‘gemakkelijk’ betekent.



Wanhoop
Arafat studeerde civiele techniek, maar smokkelde tijdens zijn studie al wapens naar Palestina. In 1948 verwisselde hij studieboeken voor wapens toen hij tegen Israël vocht op de Gazastrook. Het verlies van de Arabische Staten vervulde de 19-jarige Yasser met grote wanhoop.



Fatah opgericht
Toch maakte hij zijn studie af, en vertrok in 1956 naar Koeweit. Twee jaar later richtte hij daar met vrienden de Fatah-beweging op, een beweging die stond voor gewapend verzet tegen Israël. Vanaf 1964 opereerde Fatah vanuit Jordanië – Yasser Arafat vormde de terreurgroep om tot een eigen legertje.



De PLO
In dat jaar werd ook de PLO opgericht. Arafats Fatah-beweging kreeg langzaam de overhand binnen de organisatie, en ging vanaf 1969 volledig op in de PLO. In 1969 kwam Arafat aan het hoofd van de organisatie. De PLO ontpopte zich de daaropvolgende twee decennia als een terreurorganisatie die gericht was op de gewelddadige vestiging van een Palestijnse staat en de vernietiging van de staat Israël.



Verjaagd
Begin jaren tachtig ging het Arafat echter niet voor de wind: de PLO, door de Jordaanse koning Hoessein uitgewezen vanwege de bloedige terreurcampagne, werd door Israël in 1982 ook uit Libanon verjaagd.



Wankelt
Arafats leiderschap wankelt, hij weet de organisatie in zijn greep te houden. Hij overleeft een vliegtuigongeluk, Israëlische moordaanslagen en herstelt van een herseninfarct.



Afkeer van geweld
Heel langzaam verandert de instelling van de Palestijnse leider. Dat wordt pas echt duidelijk als hij in 1988 een speech houdt voor de VN waarin hij zich afkeert van geweld, en stelt dat ‘alle staten in het Midden Oosten – waaronder Israël – in vrede en veiligheid moeten kunnen leven’.



Nobelprijs
Het opent de weg naar de Oslo-vredesakkoorden van 1993 en de Nobelprijs voor de Vrede van een jaar later, die Arafat samen met de toenmalige Israëlische premier Rabin en minister Peres krijgt. Het vredesproces stokt echter onder Rabins opvolgers Netanyahu, Barak en Sharon.



Routekaart
Een poging van de internationale gemeenschap om het vredesproces weer leven in te blazen, de ‘routekaart naar vrede’ bracht medio 2003 weer hoop op een oplossing. De daarbij overeengekomen wapenstilstand hield echter geen stand.



Verbannen
September 2003 ligt Yasser Arafat wederom onder vuur. De regering van premier Sharon heeft 11 september besloten hem te verbannen. Hij zou 'een obstakel zijn op de weg naar vrede'. Arafat heeft bewezen ‘negen levens’ te bezitten. De vraag is hoeveel hij er nog over heeft.



Banden met Al Aqsa
Het blijkt echter dat de populariteit van de Palestijnse leider door zijn isolatie juist is toegenomen: Arafat is populairder dan ooit, en weet – waarschijnlijk door zijn banden met de terreurorganisaties Al Aqsa en Fatah - binnen de Palestijnse Autoriteit ook de touwtjes stevig in handen te houden. Hij mag volgens Israël en de VS dan onderdeel zijn van het probleem, hij is volgens velen ook een onderdeel van de oplossing.
"leest u ons ook voor uit de
fabeltjeskoran,t"
[url=http://ah_52.tripod.com/zeg-het-maar/]mijn homepage[/url]
Afbeelding
Plaats reactie