Mythes doorprikken.

Deze afdeling dient niet voor discussies. Het is een databasis van documenten, websites, boeken en andere bronnen teneinde sceptici te voorzien in materiaal om hun artikels op te stellen, zodat ze islam kunnen weerleggen. Plaats uw links in de juiste topic. Indien u een nieuwe topic wil inleiden, gelieve mij dat dan eerst te laten weten, we willen gelijklopende topics vermijden. Geen copy paste. Geef volledige referenties en ga na of uw bron betrouwbaar is. Indien u één van de aangehaalde bronnen wil weerleggen, vragen wij u dat te doen in de andere afdelingen van dit forum.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Lodewijk Nasser
Berichten: 5871
Lid geworden op: ma aug 14, 2006 1:58 am
Contacteer:

Mythes doorprikken.

Bericht door Lodewijk Nasser »

In de discussies die wij geregeld met Moslims voeren vallen zij terug op een aantal zaken die bij nader inzien op drijfzand gebaseerd blijken te zijn. Zoals het Israelisch-Palestijns conflict, het aantal Islamitische bekeringen, de vrouwvriendelijke aspecten van de Islam, het onrecht dat Moslims wereldwijd wordt aangedaan etc etc.

Het leek me wel leuk hier al die mythes te doorprikken. Ik zal hier veel knip en plakwerk verrichten om een aantal mythes te doorprikken.
Tussen droom en daad staan wetten in de weg en praktische bezwaren.
Willem Elsschot (1882-1960)
Gebruikersavatar
Lodewijk Nasser
Berichten: 5871
Lid geworden op: ma aug 14, 2006 1:58 am
Contacteer:

Bericht door Lodewijk Nasser »

Mythe 1. Islam snelst groeiende religie?


Muslims are leaving Islam in millions, which is unprecedented in human history. Islam is not the fastest growing religion(by conversions). It mainly grows by its followers high breeding and high migration rate. Here are some of the recent News about Muslims leave Islam in droves and embrace other religions and ideologies which are compatible with Golden rule, Humanity.

2 million ethnic Muslims converted to Christianity in Russia
http://www.interfax-religion.com/?act=news&div=513

In Africa, 6 million muslims convert to Christianity every year.

Shiekh Ahmed Katani : "In every hour, 667 Muslims convert to Christianity. Everyday, 16,000 Muslims convert to Christianity. Ever year, 6 million Muslims convert to Christianity. These numbers are very large indeed".

http://www.aljazeera.net/programs/share ... 2-12-6.htm
For English Translation : http://www.formermuslims.com/forum/viewtopic.php?t=972

Muslim Preachers, Dawa Missionaries, Islamic Scholars, Mullahs, Imams Leave Islam and Enter Christianity.
http://www.faithfreedom.org/forum/viewtopic.php?t=17499

200,000 UK Muslims Left Islam
http://www.timesonline.co.uk/article/0, ... 84,00.html

50,000 Iranian Muslims have embraced Christianity in Iran in last 2 years
http://www.iam-online.net/Press_release ... -Only).pdf

250000 Muslims left Islam in Malaysia,100000 became christians
http://www.harakahdaily.net/v06/index.p ... &Itemid=28
For English : http://www.faithfreedom.org/forum/viewt ... 823#356823

10,000 Frech Muslims converted to Christianity in last years,
http://alonzo-95.skyblog.com/
For English : http://www.faithfreedom.org/forum/viewt ... 560#251560

Thousands of Kashmiri Muslims leave Islam and Convert to Christianity !
http://www.christianitytoday.com/ct/2002/010/12.26.html

Thousands of Bangladeshi, North African, Kashmiri, Indian Muslims, Central Asian Muslims Leave Islam and Embrace Christ.
http://www.youtharise.com/index.php?opt ... &artid=994

Some 35,000 Turks converted from Islam to Christianity last year
http://www.beliefnet.com/story/139/story_13903_1.html

Kyrgyzstan : 100,000 Muslims have converted to Christianity in 3 Years !
Omurzak Mamayusupov, the director of Kyrgyzstan's religious affairs committee, "The percentage of Muslims declined from 84 percent of the total population in 2001 to 79.3 percent in 2004. In terms of figures, he added, some 100,000 Muslims, of the country's five million population, have converted to Christianity."
http://www.persecution.org/newsite/coun ... 5c7f7da5ad#

Indonesia :
"According to A.T. Willis and others between 2 or 3 million Muslims converted to Christianity after the massacres of the communists in Indonesia, in 1965"
http://www.secularislam.org/humanrights/compatible.htm

"Catholic officials stated that approximately 10,000 Muslims convert to Catholicism each year. "
http://www.state.gov/g/drl/rls/irf/2003/23829.htm

Some Non-Muslims convert to Islam. They are ignorants, know nothing about Mohammed and Islam prior to convert, they are victims of SugarCoated Islam. But, Do the new muslim converts Stay in Islam ? No, 75% of New Muslims leaving Islam in few years.
Hear this Clip : http://www.radioislam.com/_asx/PublicAf ... mleave.asx
(A Research by Prof. Ilyas Ba Yunus)
Laatst gewijzigd door Lodewijk Nasser op ma nov 06, 2006 12:41 am, 1 keer totaal gewijzigd.
Tussen droom en daad staan wetten in de weg en praktische bezwaren.
Willem Elsschot (1882-1960)
Gebruikersavatar
Lodewijk Nasser
Berichten: 5871
Lid geworden op: ma aug 14, 2006 1:58 am
Contacteer:

Bericht door Lodewijk Nasser »

Mythe 2. Nederlanders bekeren zich massaal tot de Islam

Het CBS verwacht dat het aantal moslims[1] in Nederland de grens van 1 miljoen in 2006 zal passeren. Naar schatting waren er eind 2005 in Nederland 950.000 moslims waarvan 6000 autochtone Nederlanders en ongeveer 40.000 zogenaamde westerse moslims. De komende tijd worden er in Nederland jaarlijks ruim 16.000 moslims geboren en bekeren ruim 200 autochtone Nederlanders zich per jaar tot de islam.

Dat is dus helemaal niks. Als je bedenkt dat er al een miljoen zijn die 15 miljoen niet-moslims kunnen overtuigen.

Bovendien verlaat 3/4e van al die bekeerlingen de Islam binnen 2 a 3 jaar. Vaak wisten zij weinig over de Islam, het Christendom of mensenrechten af.


Zie http://www.radioislam.com/_asx/PublicAf ... mleave.asx
(A Research by Prof. Ilyas Ba Yunus
Tussen droom en daad staan wetten in de weg en praktische bezwaren.
Willem Elsschot (1882-1960)
Gebruikersavatar
Lodewijk Nasser
Berichten: 5871
Lid geworden op: ma aug 14, 2006 1:58 am
Contacteer:

Bericht door Lodewijk Nasser »

Mythe 3. De Koran is een vrouwvriendelijk boek

De Moslimpropaganda-machine wil ons graag doen geloven dat de islam vrouwen juist zeer hoog eert, dat de islam de vrouwen heeft bevrijd, het recht op scholing heeft gegeven, het recht op echtscheiding heeft gegeven, mee liet delen in het erfrecht, kortom al die dingen die wij hier pas kregen na een strijd van meer dan een eeuw tégen het christelijke patriarchaat, die hadden de moslimvrouwen alláng. Maar is dat wel zo?

Een korte blik op de Koran leert als snel dat het vol staat met regels die tot doel hebben vrouwen te onderdrukken.

Koran 4:34. Mannen zijn voogden over de vrouwen omdat Allah de enen boven de anderen heeft doen uitmunten en omdat zij van hun rijkdommen besteden. Deugdzame vrouwen zijn dus zij, die gehoorzaam zijn en heimelijk bewaren, hetgeen Allah onder haar hoede heeft gesteld. En degenen, van wie gij ongehoorzaamheid vreest, wijst haar terecht en laat haar in haar bedden alleen en tuchtigt haar. Als zij u dan daarna gehoorzamen, zoekt geen weg tegen haar. Waarlijk, Allah is Verheven, Groot.

Dit vers stelt dat mannen boven vrouwen zijn gesteld. Bovendien mogen mannen als zij ongehoorzaamheid vrezen hun vrouw slaan. De vrouw hoeft niet ongehoorzaam te zijn geweest. Dat de man ongehoorzaamheid vreest is genoeg reden om zijn vrouw te mogen slaan. Onschuldig tenzij anders bewezen, geldt dus niet voor Moslim-echtgenotes.

Wat zouden we ervan vinden als het werd toegestaan om leden van ethnische minderheden te tuchtigen die werden verdacht van rebelsheid en/of ongehoorzaamheid? Dat zou racistisch zijn, niet waar?

Dan is het ook vrouwonvriendelijk om te stellen dat een vrouw mag worden geslagen door haar man, omdat hij beter zou zijn omdat hij als man is geboren en ze ook nog een keer niks te hoeft hebben gedaan. Een verdenking is genoeg om gestraft te worden. Is dat eerlijk?

Koran2 282 O, gij die gelooft, wanneer gij van elkander leent voor een vastgestelde periode, schrijft het dan op. Laat een schrijver het naar waarheid in uw bijzijn optekenen en geen schrijver moet weigeren, te schrijven, zoals Allah hem heeft onderwezen; laat hem daarom schrijven en laat de schuldenaar dicteren en hij moet Allah, zijn Heer vrezen en niets daaraan afdoen. Maar, indien de schuldenaar weinig verstand heeft, of zwak is, of zelf niet kan dicteren, laat dan zijn zaakwaarnemer eerlijk dicteren. En roept van onder uw mannen twee getuigen en als er geen twee mannen zijn, dan één man en twee vrouwen van degenen, die u als getuigen aanstaan, zodat, wanneer één der twee vrouwen zich zou vergissen, de ene de andere indachtig moge maken. En de getuigen mogen niet weigeren, wanneer zij worden gedaagd. En wordt het schrijven niet moe, of het weinig of veel zij, betreffende de vervaltijd. Dit is in Allah's ogen eerder rechtvaardig, het maakt het getuigenis zekerder en weerhoudt u van twijfel. Maar wanneer het contante handel is, die gij onderling drijft, zal het geen blaam voor u zijn, als gij het niet neerschrijft. En hebt getuigen, wanneer gij aan elkander verkoopt en de schrijver en de getuigen mag geen leed worden aangedaan. En indien gij zulks doet, zal het zeker overtreding van u zijn. Vreest Allah. Allah schenkt u kennis en Allah weet alle dingen goed.

Hier wordt gesteld dat het woord van een vrouw minder waard is dan dat van een man. Twee vrouwen mogen alleen worden gebruikt als getuige als er maar een mannelijke getuige kan worden gevonden in plaats van twee. Er moet dus naast die twee vrouwen een mannelijk getuige zijn. Met andere woorden de getuigenis van een vrouw is alleen iets waard als die wordt ondersteund door de getuigenis van een man èn de getuigenis van nog een vrouw. Er wordt beweerd dat vrouwen vergeetachtiger zijn. Er is overingens geen enkel wetenschappelijk onderzoek wat daarop wijst.

Wederom wat zou je ervan vinden als deze regel werd toegepast op ethnische minderheden? Een voorbeeld: de getuigenis van iemand van Marokkaanse afkomst is waardeloos tenzij er een minimaal één Blanke Nederlander en nog een Marokkaan ook getuige zijn. Eén Blanke Nederlander en twee Marokkanen mogen alleen als getuigen dienen als er niet twee Blanke Nederlanders kunnen worden gevonden. Dit zou racistisch zijn, toch?

Het idee dat een man twee keer zoveel waard is als een vrouw komt ook elders in de Koran terug

Koran 4: 11 Allah gebiedt u aangaande uw kinderen: voor het mannelijke kind evenveel als het deel van twee vrouwelijke kinderen, maar als er alleen meisjes zijn, meer dan twee, dan is er voor haar tweederde van de nalatenschap en als er slechts één is, voor haar is de helft. En voor elk zijner ouders is er een zesde deel der erfenis, als hij een kind heeft, maar als hij geen kind heeft en zijn ouders van hem erven, dan is er voor zijn moeder een derde deel en als hij broeders en zusters heeft, dan is er voor zijn moeder een zesde deel na de betaling van enig legaat, dat hij heeft nagelaten of van (niet vereffende) schuld. Uw ouders en uw kinderen, gij weet niet, wie van hen u het meest tot heil is. Dit is vastgesteld door Allah. Voorzeker, Allah is Alwetend, Alwijs.

Mannelijke bloedverwanten moeten twee keer zoveel erven als een vrouwelijke bloedverwant van de overledene. Hier is een vrouw leterlijk de helft waard van een man. Stel je voor dat de kleur van de huid maatgevend was in plaats van sekse. Wat zou je dan concluderen?

De Koran stelt keer op keer dat vrouwen inferieur zijn en achtergesteld moeten worden.

Koran 4 15-16. En voor degenen uwer vrouwen, die zich aan ontucht schuldig maken, roept vier uwer als getuigen tegen haar en als zij getuigen, sluit haar dan in de huizen op, totdat de dood haar achterhaalt, of totdat Allah haar een weg opent.
En als twee mannen temidden van u zich hieraan schuldig maken, straft hen beiden. En als zij berouw hebben en zich verbeteren, laat hen dan met rust, voorzeker, Allah is Berouwaanvaardend, Genadevol.


Vrouwen die ontucht plegen krijgen levenslang tenzij ze kunnen ontsnappen, maar mannen krijgen straf maar worden met rust gelaten als ze berouw tonen. Mannen wordt dus niet hun vrijheid ontnomen. Volgens veel interpretaties gaan deze verzen over homoseksualiteit, omdat elders in de Koran wordt voorgeschreven dat er op heteroseks buiten het huwelijk zweepslagen staat.

Koran 24:2-3 Geselt iedere echtbreekster en echtbreker met honderd slagen. En laat medelijden met hen u van de gehoorzaamheid aan Allah niet afhouden indien gij in Allah en de Laatste Dag gelooft. En laat een groep gelovigen getuige zijn van hun bestraffing. De echtbreker zal alleen een echtbreekster of een afgodendienares huwen, en met de echtbreekster zal alleen een echtbreker of een afgodendienaar huwen. En dit is de gelovigen verboden.

Geselen is genadiger dan stenigen. Bovendien worden mannen en vrouwen die overspel plegen als even schuldig beschouwd en op dezelfde manier gestraft. Dit een van de weinige voorbeelden van gelijke behandeling.

Koran 23:1-6 Inderdaad voorspoedig zijn de gelovigen. Die ootmoedig zijn in hun gebeden. En die al hetgeen ijdel is, schuwen. En die aktief zijn in het betalen van Zakaat. En die hun vleselijke lusten beheersen. Behalve met hun vrouwen of hetgeen hun rechterhand bezit, want dan treft hen geen verwijt.

De Koran stelt dat mannen niet alleen seks mogen hebben met hun echtgenotes maar ook met "hetgeen hun rechterhand bezit". Dat laatste verwijst naar slaven. Een man mag dus niet alleen slaven hebben, maar tevens vrouwelijke slaven seksueel gebruiken.

Koran 4:24 En getrouwde vrouwen, met uitzondering van haar, die gij bezit. Dit is een gebod van Allah voor u. Degenen, die daar buiten vallen, zijn u toegestaan; dat gij zoekt door middel van wat gij bezit haar behoorlijk te huwen en geen overspel te plegen. En geeft haar een huwelijksgift, tegenover de voordelen, die gij van haar hebt, dit is verplicht; er zal na het vaststellen daarvan geen zonde op u rusten in alles wat gij onderling overeenkomt. Voorzeker, Allah is Alwetend, Alwijs.

Een man mag seks hebben met een slavin ongeacht of ze al getrouwd was voor de man in kwestie haar eigenaar werd of voor ze tot slavin werd gemaakt. De Koran toont dus geen respect voor het huwelijk van slaven en gevangenen.

Koran 24:33. En laat degenen, die geen mogelijkheid tot trouwen vinden, zich kuis houden totdat Allah hen uit Zijn overvloed verrijkt. En de slaven die een acte van vrijmaking wensen, voorziet hen daarvan indien gij enig goed in hen ziet; en geeft hun van de rijkdommen van Allah, die Hij u heeft geschonken. En dwingt uw slavinnen, terwijl zij kuis wensen te zijn, niet tot ontucht om de goederen van het tegenwoordige leven te zoeken. Maar indien iemand haar dwingt, dan zal Allah na die dwang (voor haar) Vergevensgezind, Barmhartig zijn.

Veel naïve lezers denken dat dit vers stelt dat je slavinnen niet tot seks mag dwingen. Dit is echter niet correct. "Ontucht" verwijst naar seks buiten de eerder gestelde grenzen. Er is eerder gesteld dat seks hebben met een eigen slavin is toegestaan. Dit is dus geen ontucht. Dit vers wordt doorgaans geinterpreteerd als een verbod om slavinnen te dwingen zich te prostitueren of te dwingen seks te hebben met een man die niet hun eigenaar is. Het pijnlijke is echter dat er staat "En dwingt uw slavinnen, terwijl zij kuis wensen te zijn, niet tot ontucht om de goederen van het tegenwoordige leven te zoeken." Dit impliceerd dat slavinnen prostitueren wel is toegestaan als de slavinnen daar geen bezwaar tegen aanvoeren.

Koran 4:3. En als gij vreest dat gij niet rechtschapen zult zijn bij het behandelen der wezen, huwt dan vrouwen die u behagen, twee of drie, of vier en als gij vreest, dat gij niet rechtvaardig zult handelen, dan één of wat uw rechter handen bezitten. Dat is voor u de beste weg, om onrechtvaardigheid te voorkomen.

Als je vreest niet rechtvaardig te kunnen zijn tegen vier echtgenotes dan moet je als man er maar een huwen of je bepreken tot seks met slavinnen. Rechtvaardigheid is dus alleen een overweging bij vrije vrouwen. Het maakt niet uit als je vrouwen die je bezit zijn onrechtvaarig behandeld volgens de Koran. Bovendien moet een vrouw trouw zijn aan één man: haar echtgenoot of haar eigenaar. Mannen mogen met meerdere vrouwen seks hebben, maar eisen ondertussen wel dat al die vrouwen trouw blijven aan hen.

Dit vers beperkt bovendien geen polygamie omdat de Koran elders stelt dat slavinnen goedkoper zijn dan wettige echtgenotes en bovendien geen beperking stelt op hoeveel slavinnen een man mag hebben.

Koran 4: 25. En wie uwer het niet kan bekostigen vrije gelovige vrouwen te huwen, hij huwe hetgeen gij bezit, namelijk gelovige slavinnen. En Allah kent uw geloof het beste. Gij zijt van elkander; huwt haar daarom met de toestemming van haar meesters en geeft haar een huwelijksgift op de gebruikelijke wijze, kuis zijnde, geen ontucht plegende, noch er heimelijke minnaars op nahoudende. En indien zij, nadat zij gehuwd zijn zich schuldig maken aan ontrouw - geldt voor haar de helft van de straf, die voor de vrije vrouwen is voorgeschreven. Dit is voor degene uwer die vreest te zondigen. Maar het is beter voor u dat gij u weerhoudt en Allah is Vergevensgezind, Genadevol.

Slavinnen zijn een goedkoop alternatief als je geen bruidschat kunt betalen, maar het geniet de voorkeur om niet met slavinnen te huwen. Waarom zou je ook? Als man mag je immers al met een vrouw seks hebben als ze je eigendom is. Een huwelijk is overbodig als je als man puur op seks uit bent.

Koran 2: 223. Uw vrouwen zijn een akker voor u - komt daarom tot uw akker, zoals het u behaagt en doet goed voor uzelf en vreest Allah en weet, dat gij Hem zult ontmoeten en geef goede tijdingen aan de gelovigen.

Er wordt hier gezegd dat een man op elke manier zijn zaad in zijn vrouw mag "zaaien" die hem goed dunkt. Er wordt niks gezegd over de wensen van de vrouw, die wordt vergeleken met een akker; een object, bezit.

Het meest schokkende vond ik echter dat de Koran mannen toestaat om het jonge meisjes te huwen.

Koran 65:4 En indien gij twijfelt aangaande diegenen uwer vrouwen, die geen menstruatie meer verwachten, haar (wacht) periode is drie maanden, hetzelfde geldt ook voor degenen die haar menstruatie nog niet hebben gehad. En de wachtperiode voor de zwangeren duurt tot zij verlost zijn. En degenen die Allah vrezen, zal Hij van het nodige voorzien door Zijn gebod.

Dit vers stelt dat een gescheiden "vrouw" die nog niet heeft gemenstrueerd drie maanden moet wachten voor ze mag hertrouwen. Als je nog geen mentruatie hebt gehad ben je doorgaans een jong meisje. Slechts in zeer uitzonderlijke gevallen heeft iemand van de vrouwelijke kunne van boven de 15 nog geen mentruatie gehad. Zelfs in landen waar voedselgebrek heerst, is de leeftijd waarop voor het eerst wordt gementrueerd doorgaans niet hoger dan 16 of 17. Als je als vrouw boven de 18 of 20 bent en je menstrueert nog niet, dan heb je een hormonaal probleem of lijdt aan extreme ondervoeding. Dit is echter zeldzaam. De Koran gaat nergens verder in op het fenomeen van nog-niet-menstrueerende echtgenotes. Dit betekent dat dit vers verwijst naar meisjes die ten tijde van hun huwelijk en hun scheiding nog niet mentrueerden en niet naar vrouwen met een zeldzame afwijking, ziekte of ondervoeding.

Mentruatie is overigens geen bewijs dat je als meisje lichamelijk volgroeid bent. Dat duurt doorgaans nog zes maanden tot twee á drie jaar na je eerste menstruatie. Psychologen hebben vastgesteld dat mentale- en emotionele volwassenheid doorgaans tussen de 17 en 21 intreden. Vandaar dat in Nederland verdachten van tussen de 18 en 21 nog kunnen worden berecht als minderjarigen als blijkt dat ze nog niet de geestelijke rijpheid van een volwassene hebben. Individuen van de vrouwelijke kunne die nog niet mentrueren zijn dus in de overgrote meerderheid van alle gevallen nog kinderen in zowel lichamelijk als geestelijk opzicht.

De Koran is overduidelijk geen boek dat respect voor meisjes en vrouwen predikt.


Met dank aan Linda Danvers.
Laatst gewijzigd door Lodewijk Nasser op ma nov 20, 2006 3:56 am, 1 keer totaal gewijzigd.
Tussen droom en daad staan wetten in de weg en praktische bezwaren.
Willem Elsschot (1882-1960)
Gebruikersavatar
Lodewijk Nasser
Berichten: 5871
Lid geworden op: ma aug 14, 2006 1:58 am
Contacteer:

Bericht door Lodewijk Nasser »

Mythe 4. De Profeet verbood vrouwen te slaan

Vaak wordt gezegd dat Mohammed verbood vrouwen te slaan, en dan wordt een bepaalde hadith geciteerd. Verzwegen wordt dat dit verbod in de volgende hadith weer wordt opgeheven, omdat dat vrouwen zich niet langer onderdrukt opstelden toen ze niet meer werden geslagen.

Hier komen beide hadiths:
Abu Dawud: Boek 11, Nummer 2139:
Verteld door Mu'awiyah al-Qushayri:

Ik ging naar de apostel van Allah en vroeg hem: 'Wat beveel je aan over hoe we onze vrouwen moeten behandelen?' Hij antwoordde: geef ze te eten wat je jezelf te eten geeft, kleed ze zoals jezelf kleedt, sla ze niet, en ga niet tegen ze tekeer.
En hier wordt dit herroepen:
Abu Dawud, Book 11, Number 2141:
verteld door Abdullah ibn AbuDhubab:

Iyas ibn Abdullah ibn AbuDhubab deed verslag van de volgende uitspraak van de apostel van Allah: Sla Allahs dienstmaagden niet, maar toen Umar bij de Apostel van Allah kwam en zei: 'Vrouwen worden aangemoedigd tegen hun echtgenoten', gaf de profeet toestemming ze te slaan. Daarop kwamen veel vrouwen bij de familie van de apostel van Allah met klachten over hun echtgenoot. Hierom zei de apostel van Allah: Veel vrouwen komen bij Mohammeds familie om te klagen over hun man. Dat zijn niet de besten onder jullie.
En de direct daarop volgende hadith:
Abu Dawud, Book 11, Number 2142:
Verteld door Umar ibn al-Khattab:

De profeet zei: Een man zal niet worden gevraagd naar de reden waarom hij zijn vrouw slaat.
Hier een andere hadith. Hij gaat over een vrouw die door haar eerste man is verstoten, en ze wil weer met hem trouwen. Dat kan alleen als ze eerst trouwt met een andere man en seks met hem heeft. Ze trouwt met een andere man, die haar slaat. Ze klaagt hierover bij de profeet, maar het kan alleen Aisha wat schelen, de profeet heeft er geen probleem mee.
De profeet zegt haar tenslotte dat ze seks moet hebben met deze man of ze wil of niet, anders kan ze niet terug naar haar eerste man.
Bukhari
Volume 7, boek 72, Nummer 715:
Verteld door 'Ikrima:

Rifa'a verstootte zijn vrouw, waarna 'AbdurRahman bin Az-Zubair Al-Qurazi met haar trouwde. 'Aisha zei dat de vrouw, die een groene sluier droeg, tegen haar (Aisha) klaagde over haar echtgenoot, (en ze toonde haar een groene plek op haar huid, veroorzaakt door slagen). In die tijd steunden de vrouwen elkaar, dus toen Allahs profeet kwam, zei Aisha: "Ik heb nog nooit een vrouw zo zien lijden als de gelovige vrouw. Kijk! Haar huid is nog groener dan haar kleren!"

Toen 'AbdurRahman hoorde dat zijn vrouw bij de profeet was geweest, kwam hij met twee zonen van een andere vrouw. Ze zei: 'Bij Allah! Ik heb hem geen kwaad gedaan, maar hij is impotent, en hij is net zo nutteloos als dit.", terwijl ze de franje van haar kleding liet zien.
'Abdur-Rahman zei: "Bij Allah, o Allahs apostel! Ze liegt! Ik ben heel sterk en kan haar bevredigen, maar ze is ongehoorzaam en wil terug naar Rifa'a".

Allahs apostel ze tegen haar: 'Als dat je bedoeling is, weet dan dat het wettelijk verboden is om met Rifa'a te hertrouwen tenzij Abdur-Rahman geslachtsgemeenschap met je heeft gehad."

Toen zag de profeet de twee jongens met 'Abdur-Rahman en vroeg hem: "Zijn dit je zonen?" Daarop antwoordde 'AbdurRahman: "Ja." De profeet zei: "Je beweert wat je beweert (nl. dat hij impotent is)? Maar bij Allah, deze jongens lijken op hem zoals een koe lijkt op een koe."
Hier is nog een andere hadith over een mishandelde vrouw. Ook zij klaagt bij de profeet. De profeet zegt tegen de man dat hij haar moet verstoten en haar bruidschat mag terugnemen. De man zelf twijfelt er notabene nog aan of dat wel goed is.
Abu Dawud, Divorce (Kitab Al-Talaq) boek 12, nr 2220:
Verteld door Aisha, Ummul Mu'minin:

Habibah, dochter van Sahl, was de vrouw van Thabit ibn Qays Shimmas. Hij sloeg haar en brak haar (delen? ledematen?).
Dus ze ging na de morgen naar de profeet en klaagde bij hem over haar echtgenoot. De profeet liet Thabit ibn Qays halen en zei tegen hem: Neem een deel van haar bezit en scheid je van haar. Hij vroeg: is dat goed, apostel van Allah? Hij zei: ja.
Hij zei: ik heb haar twee tuinen gegeven als bruidschat, en die zijn al in haar bezit. De profeet zei: neem ze en scheid jezelf van haar.


De profeet had wel meer handige uitspraken over die bruidschat, waaruit blijkt dat hij wel de lusten wilde, maar niet de lasten. Tijdens de rooftocht tegen Khaibar werden de vrouwen tot oorlogsbuit gemaakt. De profeet nam Safiya in zijn bezit, wier echtgenoot hij juist daarvoor had laten doodmartelen. Safiya werd een van de seksslavinnen van de profeet, maar vervolgens maakte hij haar 'vrij' en trouwde met haar. Wat betaalde hij als haar bruidsschat? Haar vrijlating! Hij vermoordde haar man en familie, maakte haar als oorlogsbuit een slavin, en trouwde haar vervolgens zonder haar ook maar iets te geven, en noemde dat 'vrijlating'.
Sahih Bukhari, volume 5, boek 59, nr 512:
Verteld door Anas:

De profeet hield het Fajr gebed bij Khaibar toen het nog donker was, en zei toen: 'Allahu-Akbar! Khaibar is vernietigd, want steeds als wij deze (vijandige) natie naderen (om te bevechten), zal het kwaad er zijn voor degenen die zijn gewaarschuwd.'

Toen kwamen de bewoners van Khaibar tevoorschijn en renden over de wegen. De profeet liet hun strijders doden, en nam hun kinderen en vrouwen gevangen. Safiya behoorde tot de gevangenen. Ze behoorde eerst tot het deel van Dahya Alkali, maar later werd ze het bezit van de profeet. De profeet maakte haar vrijlating tot haar 'mahr'.
Ook worden vrouwen gelijkgesteld aan de duivel.
Sahih Bukhari, boek 008, nr 3240:

Jabir bracht over dat de boodschapper van Allah een vrouw zag, dus ging hij naar zijn vrouw Zainab, die juist leer aan het looien was, en had gemeenschap met haar. Hij ging naar zijn metgezellen en zei: De vrouw komt en gaat in de gedaante van de duivel, dus wie van jullie een vrouw ziet, moet naar zijn eigen vrouw gaan, want dat verdrijft wat hij in zijn hart voelt.
Ook blijkt dat vrouwen altijd klaar moeten staan voor seks, ook al zijn ze aan het werk. Dat blijkt ook uit de volgende hadith.
Sahih Bukhari, volume 4, boek 54, nr 460:

Verteld door Abu Huraira. De apostel van Allah zei: 'Als een man zijn vrouw naar bed roept (voor seks) en ze weigert, waardoor hij boos gaat slapen, zullen de engelen haar vervloeken tot in de ochtend.
Nog een voorbeeld van de 'vriendelijkheid' van de profeet als het om vrouwen gaat:
Sahih Muslim

Toen kwam Umar om toestemming vragen, die hem werd verleend, en hij vond de apostel van Allah stil zittend, met zijn vrouwen om hem heen. Hij (Hadrat Umar) zei: Ik zou iets willen zeggen dat de heilige profeet weer aan het lachen maakt, dus hij zei: Boodschapper van Allah, ik wilde dat je had gezien hoe ik de dochter van Khadija behandelde toen ze mij om wat geld vroeg. Ik stond op en sloeg haar in haar nek.

De boodschapper van Allah lachte, en zei: Ze zitten rond me zoals je ziet, en vragen om extra geld. Vervolgens stond Abu Bakr op en ging naar Aisha, en sloeg haar op haar nek, en Umar stond op voor Hafsa en sloeg haar, terwijl hij zei: 'Je vraagt iets aan de boodschapper van de profeet wat hij niet heeft.
Hier staat deze hadith in zijn geheel. Naar aanleiding van die geschiedenis was het koranvers 33:28 geopenbaard.

Sahih Muslim Book 009, Number 3506[/quote]


De volgende hadith dankt zijn beledigende en discrminerende gehalte aan een simplistische cirkelredenering. De islamitische wet discrimineert vrouwen en maakt ze juridisch en op religieus gebied ondergeschikt aan mannen. Vervolgens wordt deze discriminerende wet als 'bewijs' aangevoerd dat vrouwen zwakzinnig zijn. Ten slotte wordt dit 'bewijs' aangevoerd als oorzaak dat vrouwen massaal naar de hel gaan - tenzij ze zich vrijkopen door te betalen!
Sahih Bukhari, volume 1, boek 6, nr 301:

Verteld door Abu Said Al-Khudri:

Op een keer ging de apostel van Allah naar de Musalla (om te bidden) voor het 'Id al Adha of Al-Fitr-gebed. Hij passeerde de vrouwen en zei: 'O vrouwen, geef aalmoezen, want ik heb gezien dat de meerderheid van de bewoners van het hellevuur jullie (vrouwen) waren.

Ze vroegen: 'Waarom is dat zo, apostel van Allah?' Hij antwoordde: 'Jullie vloeken de hele tijd en zijn je echtgenoten niet dankbaar. Ik heb niemand gezien die zwakzinniger in intelligentie en godsdienst is als jullie. Een voorzichtige, gevoelige man zou door sommigen van jullie aan het dwalen kunnen worden gebracht.'

De vrouwen vroegen: 'Apostel van Allah, waarom zijn wij zwakzinnig wat betreft intelligentie en godsdienst?' Hij antwoordde: 'Is het geen bewijs genoeg dat het getuigenis van vrouwen gelijk staat aan dat van 1 man?" Ze antwoordden bevestigend. Hij zei; 'Dat is het bewijs dat ze achterlijk zijn wat betreft intelligentie. En is het niet waar dat vrouwen niet mogen bidden of vasten tijdens hun menstruatie?" De vrouwen antwoordden bevestigend. Hij zei: 'Daarom zijn hun vermogens op het gebied van godsdienst beperkt'.
Vrouwen gaan dus naar de hel, in het paradijs vormen ze een minderheid.
Sahih muslim, boek 036, nr 6600

Imran b. Husain vertelde dat de boodschapper van Allah zei: Onder de bewoners van het paradijs vormen de vrouwen een minderheid.
De vrouwen gaan naar de hel omdat ze niet dankbaar zijn, en in de hemel vormen ze een minderheid. Toch krijgen alle mannen in de hemel twee vrouwen! Die worden speciaal voor hun gemaakt, mooie, maagdelijke vrouwen.

En Allah heeft er zelfs voor gezorgd dat deze maagden niet vijandig tegenover elkaar staan. Allah weet kennelijk dat vrouwen het niet zo leuk vinden dat vrouwen hun man moeten delen met een andere vrouw. Dat is dan ook een van de redenen waarom moslimvrouwen niet hun mannen niet zo dankbaar zijn: ze zijn altijd bang voor de dreiging van polygamie. Maar daar zat Allah niet zo mee. Hij laat de zeurende aardse vrouwen lekker naar de hel gaan, en geeft de mannen in de hemel mooie nieuwe maagden.
Sahih Muslim, boek 040, nr 6797

Hammam b. Munabbih deelde mee: Er zijn bepaalde hadiths waarin Abu Huraira verslag uitbracht over de boodschapper van Allah, en volgens een ervan heeft hij gezegd: 'De leden van de eerste groep die tot het paradijs worden toegelaten hebben gezichten helder als de volle maan in de nacht. Ze zullen niet spugen noch verkouden worden, en zich niet hoeven te ontlasten. Hun gebruiksvoorwerpen en kammen zijn gemaakt van goud en zilver, en de brandstof voor hun komforen zal aloe zijn, en hun zweet is musk, en iedereen zal twee echtgenotes krijgen, en het merg van hun benen zal door hun vlees heenschijnen. Zijn zullen geen meningsverschillen hebben en niet vijandig tegenover elkaar staan. Hun harten zullen als 1 hart zijn, ochtend en avond de lof zingend van Allah.
Weer een rooftocht waarbij de moslims vrouwen als oorlogsbuit vingen, en natuurlijk kreeg ook de profeet zijn deel.
Sahih Bukhrari, volume 3, boek 46, nr 717

Verteld door Ibn Aun:

Ik schreef een brief naar Nafi, en Nafi schreef als antwoord op mijn brief dat de profeet plotseling, zonder waarschuwing, de Bani Mustaliq had aangevallen, terwijl ze niet opletten en hun vee lieten drinken bijwaterplaatsen. Hun vechters werden gedood, en de vrouwen en kinderen werden als gevangenen meegenomen. Op die dag kreeg de profeet Juwairiya. Nafi zei dat Ibn Umar hem de bovenstaande geschiedenis had verteld, en Ibn Umar maakte deel uit van dit leger.
Heeft de islam respect voor vrouwen? Integendeel, vrouwen zijn de grootste bedreiging en bijzonder schadelijk voor de mannen. Ze zijn de oorzaak van ellende.
Sahih Muslim, boek 036, nr 6604

Usama b. Zaid b. Harith en Said b. Zaid b. Amr b. Naufal deelden beide mee dat de boodschapper van Allah zei: 'Ik heb voor de mensen geen mogelijkheid tot chaos nagelaten die erger is dan de schade die vrouwen aan mannen brengen.
Book 036, Number 6606

Abu Sa'id Khudri deelde mee dat de boodschapper van Allah zei: 'De wereld is zoet en groen (verleidelijk) en Allah zal je waarlijk als goeverneur installeren om te zien hoe je handelt. Dus vermijdt de verleiding van vrouwen: waarlijk, het eerste proces van het volk van Israel was veroorzaakt door vrouwen.
En in de hadith overgebracht op gezag van Ibn Bashshar zijn de woorden: 'Zodat hij kan zien hoe je handelt.'

Met dank aan Nina.
Tussen droom en daad staan wetten in de weg en praktische bezwaren.
Willem Elsschot (1882-1960)
Gebruikersavatar
Lodewijk Nasser
Berichten: 5871
Lid geworden op: ma aug 14, 2006 1:58 am
Contacteer:

Bericht door Lodewijk Nasser »

Mythe 5. Islam en geweld hebben niks met elkaar te maken


Na de gebeurtenissen van 11 september 2001, heeft het onderwerp geweld en religie opnieuw geleid tot felle discussies. Het is onze stellige overtuiging dat hoewel verschillende politieke, sociaal economische en culturele factoren veelbetekenend zijn geweest en bijgedragen hebben aan de opkomst van geweld en terrorisme in de hedendaagse fundamentalistische islam, we de religieuze dimensie van dit geweld niet kunnen ontkennen dat terug leidt naar het hart en de oorsprong van de islam.

Het punt dat we willen maken is erg simpel. Moslims die daden van geweld en terreur plegen in de naam van God, kunnen ruimschoots rechtvaardiging vinden voor hun daden, gebaseerd op de leringen van de koran en de woorden en voorbeelden van Mohammed zelf! We hebben vaak gehoord in de media dat de relatie tussen moslimterroristen en islam dezelfde is als de relatie tussen de KKK en het christendom. Deze analogie is absoluut onjuist. Christenen die zich bezighouden met geweld, overtreden de expliciete leringen en het voorbeeld van Jezus Christus. Aan de andere kant kunnen moslims die klaar staan om hun zogenaamde vijanden te vernietigen in de naam van God, zich beroepen op het volgen van de geboden van God in de koran en het nadoen van de profeet als hun rolmodel.

Ons punt impliceert uiteraard niet dat alle gelovige en vrome moslims gewelddadig moeten zijn, om aan de ware leringen van de islam recht te doen. We aarzelen niet te zeggen dat de meerderheid van de moslimwereld daden van terreur en geweld veroordeelt. Er zijn vele denkscholen in de islam met gevarieerde en vaak conflicterende interpretaties van de koran. Echter het belangrijke verschil dat we maken is dat de minderheidsgroepen in islam die overgaan tot het gebruik van geweld, zijn niet een afwijking van de islam, maar in feite kunnen legitiem beweren dat ze binnen de basis parameters van de islamitische djihaad werken. We zullen ons nu richten op het bewijs voor onze bewering.

Het volgende zijn slechts sommige van de verzen in de koran die in de geschiedenis gebruikt werden ter ondersteuning van geweld in de naam van God en de glorie van het martelaarschap in een heilige oorlog .
Soera 2: 190-193
En strijdt voor de zaak van Allah tegen degenen, die tegen u strijden, maar overschrijdt de grens niet. Voorzeker, Allah heeft de overtreders niet lief.
En doodt hen, waar gij hen ook ontmoet en drijft hen uit, vanwaar zij u hebben uitgedreven; want vervolging is erger dan doden. En bevecht hen niet nabij de heilige Moskee, voordat zij u daarin bevechten. Maar indien zij u bevechten, bevecht hen dan - zo is de vergelding voor de ongelovigen.
Maar als zij ophouden, dan is Allah zeker Vergevensgezind, Genadevol.
En bestrijdt hen, totdat er geen vervolging meer is en de godsdienst alleen voor Allah wordt. Maar indien zij (met strijden) ophouden, dan is er geen vijandelijkheid meer toegestaan, behalve tegen de onrechtvaardigen.
Soera 2: 216
Vechten is je geboden ofschoon je er afkerig van bent; maar het kan zijn, dat je tegenzin hebt in iets terwijl het goed voor je is en het kan zijn, dat je iets behaagt terwijl het slecht voor je is. God weet het en jij weet het niet.
Soera 2: 244
Strijdt voor de zaak van God en weet, dat God Alhorend, Alwetend is.
Soera 3: 157-158
En als je voor de zaak van God wordt gedood of sterft, zal God's vergiffenis en barmhartigheid zeker beter zijn, dan hetgeen zij bijeengaren.
En indien je sterft of gedood wordt, voorzeker, tot God zul je worden teruggebracht.
Soera 3: 169
En denkt niet over degenen, die terwille van God zijn gedood, als doden. Neen, zij zijn levend en bij hun Heer worden hun gaven geschonken.
Soera 3: 195
…En Ik zal van hen…die hebben gevochten en zijn gedood, de fouten zeker bedekken en zal hen tuinen doen binnengaan, waar doorheen rivieren stromen: een beloning van God en bij God is de beste beloning."
Soera 4: 101
…Voorwaar, de ongelovigen zijn een openlijke vijand voor u.
Soera 4:74
Laten derhalve zij, die hun tegenwoordig leven voor het leven in het Hiernamaals willen offeren, voor de zaak van God strijden. En wie voor de zaak van God strijdt, hetzij hij gedood wordt of overwint, weldra zullen Wij hem een grote beloning geven.
Soera 4:76
Zij die geloven, strijden voor de zaak van Allah, maar de ongelovigen strijden voor de zaak van de boze. Strijdt daarom tegen de vrienden van Satan; voorzeker, Satan's plan is zwak.
Soera 4: 89
Zij wensen dat gij verwerpt, evenals zij hebben verworpen, zodat gij aan hen gelijk zult worden. Neemt derhalve geen vrienden uit hun midden totdat zij voor de zaak van Allah werken. En indien zij tot vijandschap vervallen, grijpt hen dan en doodt hen waar gij hen ook vindt; en neemt vriend noch helper uit hun midden.
Soera 4: 95
Diegenen der gelovigen die niets doen, met uitzondering der onbekwamen, zijn niet gelijk aan degenen die met hun rijkdommen en hun persoon terwille van Allah strijden. Allah heeft degenen, die met hun rijkdommen en hun persoon strijden doen uitmunten boven de rustenden en aan ieder heeft Allah het goede beloofd. Allah zal de strijders boven de stilzittenden doen uitblinken door een grote beloning
Soera 5: 33
De vergelding degenen die oorlog tegen Allah en Zijn boodschappers voeren en er naar streven wanorde in het land te scheppen, is slechts dat zij gedood of gekruisigd worden, of dat hun handen en hun voeten de ene rechts en de andere links, worden afgesneden, of dat zij het land worden uitgezet. Dat zal voor hen een schande in deze wereld zijn en in het Hiernamaals zullen zij een grote straf ontvangen.
Soera 5: 51
O, gij die gelooft, neemt de Joden en de Christenen niet tot vrienden. Zij zijn elkanders vrienden. En wie uwer hen tot vrienden neemt, is inderdaad één hunner. Voorwaar, Allah leidt het overtredende volk niet.
Soera 8: 12-1
Toen uw Heer aan de engelen openbaarde: “Ik ben met u; versterkt de gelovigen. Ik boezem ontzag in de harten der ongelovigen. Slaat daarom hun hoofd af en slaat alle toppen van hun vingers af.”
Dit is, omdat zij zich tegen Allah en Zijn boodschapper hebben verzet. En wie tegen Allah en Zijn boodschapper strijdt, ( wete) Allah is voorzeker streng in vergelding…
O, gij die gelooft, wanneer gij degenen die niet geloven, op u af ziet komen wendt hun dan niet uw rug toe.
En wie op die dag zijn rug toekeert, tenzij hij voor het gevecht manoeuvreert of om plaats te nemen bij een andere groep, doet inderdaad de toorn van Allah over zich komen en de hel zal zijn tehuis zijn en dat is een slechte verblijfplaats.
Gij dooddet hen niet, doch Allah was het, Die hen doodde. En gij wierpt niet toen gij wierpt, maar Allah was het die wierp, opdat Hij de gelovigen een grote gunst van Zich mocht bewijzen. Voorzeker, Allah is Alhorend, Alwetend.
Soera 8: 59-60
En laat de ongelovigen niet denken dat zij een voorsprong hebben. Voorzeker, zij kunnen Ons niet ontkomen. En maakt aan de grens alle mogelijke strijdkrachten en vastgehouden paarden voor hen gereed, waarmede gij de vijand van Allah en uw vijand en anderen buiten hen, die gij niet kent, doch die Allah kent, moogt afschrikken. En wat gij ook voor de zaak van Allah besteedt, het zal u ten volle worden terugbetaald en u zal geen onrecht worden aangedaan.
Soera 8: 65
O profeet, spoor de gelovigen aan om te vechten. Als er twintig onder u zijn die stand houden, zullen zij tweehonderd overwinnen en als er honderd uwer zijn zullen zij duizend der ongelovigen verslaan, omdat zij een volk zijn dat niet wil begrijpen.
Soera 9: 5
Wanneer de heilige maanden voorbij zijn, doodt dan de afgodendienaren waar gij hen ook vindt en grijpt hen en belegert hen en loert op hen uit elke hinderlaag. Maar als zij berouw hebben en het gebed houden en de Zakaat betalen, laat hun weg dan vrij. Voorzeker, Allah is Vergevensgezind, Genadevol.
Soera 9:5
doodt dan de afgodendienaren waar gij hen ook vindt en grijpt hen en belegert hen en loert op hen uit elke hinderlaag.
Soera 9: 14
Bestrijdt hen, Allah zal hen door uw handen straffen en vernederen...
Soera 9: 29
Bestrijdt diegenen onder de mensen van het Boek(de bijbel), die in Allah noch in de laatste Dag geloven, noch voor onwettig houden wat Allah en Zijn boodschapper voor onwettig hebben verklaard, noch de ware godsdienst belijden totdat zij de belasting met eigen hand betalen, terwijl zij onderdanig zijn
Soera 47: 4
Wanneer gij de ongelovigen (in oorlog) ontmoet, treft dan hun nek en wanneer gij overwinnaar zijt, bindt hen dan vast…
En indien Allah wilde, had Hij hen Zelf kunnen bestraffen. Doch Hij wilde sommigen uwer door anderen op de proef stellen. En degenen die terwille van Allah worden gedood, hun werken zal Hij zeker niet vruchteloos maken.

Soera 61: 4
Voorzeker, Allah heeft diegenen lief die terwille van Hem strijden in geordende gelederen, alsof zij een hechte muur vormen
.

Wanneer we een eenvoudige blik werpen op deze passages uit de koran wordt duidelijk hoe gemakkelijk het is voor veel moslims om haat en vijandigheid te voelen jegens joden, christenen en andere niet-moslims. Hoewel er veel moslims zijn die gek zijn op het citeren van de meer open minded verzen van de koran, kan men het belang en de invloed van de bovenstaande verzen niet negeren op een vrome moslim die de wil van God wil leren kennen en gehoorzamen zoals te vinden in de koran. Voordat we verder gaan met andere voorbeelden van de profeet Mohammed zelf, willen we eerst reageren op twee onderwerpen die moslims naar voren brengen ten aanzien van dit punt.

Velen hebben beweert dat de koranverzen die het vechten steunen, alleen van toepassing waren op een speciale historische situatie in het begin van de islam. Ze beweren, dat sinds de vervolging van de profeet Mohammed in Mekka, in de eerste dertien jaar van zijn profeetschap, Mohammed in de laatste tien jaar van zijn leven, gerechtigd was militaire acties uit te voeren in Medina, voor de vestiging van de aankomende islamitische beweging. Het probleem met deze redenering echter is dat nergens in de koran beschreven staat dat de bovenstaande geboden alleen van toepassing zijn in een bepaalde periode of tegen een bepaalde groep mensen. Anders dan de goddelijke geboden die gevonden kunnen worden in het boek Jozua van het oude testament, die gebonden waren aan een specifieke tijd, plaats en groep mensen, geloven orthodoxe moslims dat de geboden in de koran universeel zijn en dus toepasbaar zijn voor alle tijden en plaatsen .

Een ander bezwaar dat vaak gehoord wordt is dat islam een religie van vrede is en dat oorlog in islam alleen ter zelfverdediging is. Jamal Badawi, een gerespecteerde moslimapologeet, beweert het volgende: “Gewapende djihaad is alleen toegestaan onder de volgende twee condities: 1. Zelfverdediging en 2. Het vechten tegen verdrukking.” (geciteerd uit Diana Eck, A New Religious America, HarperSanFrancisco, 2001, p. 238). Hoewel Badawi behoorlijk nauwkeurig is in het beschrijven van de condities voor de gewapende djihaad in islam, faalt hij te vermelden dat de definities van “zelfverdediging” en “vechten tegen verdrukking” veel breder zijn dan meestal aangenomen wordt. Vele orthodoxe moslims geloven dat als de leiders van een land niet de wetten van de islam erkennen, dat deze leiders “verdrukkers” zijn en dus een wettig doel voor oorlog (zie John Kelsay, Islam and War, Louisville: Westminster/ John Knox Press, 1993, p. 35). Veel moslims beweren dat Amerika een culturele aanvaller is omdat ze hun “ Hollywood waarden ” over de hele wereld verspreiden, en dus is elk gevecht tegen Amerikanen een daad van zelfverdediging (Zie een artikel van Mark Galli, " Now What? A Christian response to religious terrorism," Christianity Today, Oct 22, 2001). Daarom zijn er geen grenzen aan hoe een moslimgroepering “zelfverdediging” en “verdrukking” kan definiëren en dus een islamitische rechtvaardiging voor geweld kan vinden.

We willen nu onze aandacht vestigen op een paar voorbeelden van daden en uitspraken van de profeet Mohammed om te kijken of moslims rechtvaardiging kunnen vinden voor het gebruik van geweld zoals we tegenwoordig in deze wereld zien. We willen de lezer er aan herinneren dat we alleen de oudste, geautoriseerde en originele islamitische bronnen gebruiken ter ondersteuning van onze theorie. De vroegste biografie van de profeet Mohammed is geschreven door Ibn Ishaak in de tweede eeuw van het islamitische tijdperk en is later bewerkt door Ibn Hisham in de derde eeuw. Dit werk is vertaald in het engels onder de titel, Het leven van de profeet Mohammed, door A. Guillaume en gepubliceerd door de Oxford University Press in 1955 [In het Nederlands is dit werk gedeeltelijk vertaald door Wim Raven, Het leven van Mohammed, Bulaaq]. Nu volgt een aantal van de uitspraken en handelingen van de profeet Mohammed en zijn naaste metgezellen, gevonden in deze biografie.

In de grondwet van Medina, die de profeet schreef toen hij en zijn volgelingen van Mekka in het jaar 622 migreerden, lezen we: “Een gelovige zal geen gelovige doden voor de zaak van een ongelovige, noch zal hij een ongelovige helpen tegen een gelovige… Gelovigen zijn vrienden van elkaar voor de uitsluiting van buitenstaanders… De gelovigen moeten elkaars bloed wreken, vergoten op de weg van God” (p. 232).

De eerste in de serie van moorden die de profeet gebood was die van een oude joodse man genaamd Ibnoe’ l-Ashraf. Zijn misdaad was het schrijven van poëzie tegen moslims. “De apostel zei: ‘wie helpt me van Ibnu’ l-Ashraf af?’ “Eén van zijn volgelingen bood zich aan en zei: “Ik zal met hem afrekenen voor u, O apostel van God, ik zal hem doden.” En de profeet reageerde daarop zeggende: “Doe dat als je kunt.” De profeet gaf ook toestemming aan zijn moordenaars om gebruik te maken van leugens en oplichterij om hun missies te kunnen volbrengen. Het verslag gaat door met hoe de volgelingen van de profeet een oude man misleiden en hem midden in de nacht het huis uitlokten waarna ze op hem sprongen om hem vervolgens met dolken en zwaarden op brute wijze te vermoorden. Na het voltooien van hun missie rapporteerden de volgelingen aan de profeet dat ze “Gods vijand” hadden gedood. De auteur concludeert dit incident door te schrijven: “Onze aanval op Gods vijand heeft angst gezaaid onder de joden, en er was geen jood meer in Medina die niet voor zijn leven vreesde” (p. 367-368).

In het hierop volgende incident in deze biografie van de profeet Mohammed lezen we: “De apostel zei: ‘Dood iedere jood die u in uw macht krijgt ’” De auteur vertelt vervolgens het verhaal van twee broers waarvan de jongste moslim was. Na dit gebod gehoord te hebben, doodt de jongere moslimbroeder een joodse koopman. De oudere broer werd erg kritisch over de daad van zijn jongere broer. Als reactie hierop zegt de jongste broer: “Als degene die mij de opdracht heeft gegeven hem te vermoorden mij de opdracht had gegeven u te vermoorden, dan had ik u het hoofd afgehakt.” De oudste broer riep uit. “‘Bij God, een religie die je tot dit kan brengen is verbazingwekkend!’ En hij werd een moslim” (p. 369).

In één van de gevechten, nadat één van de ooms van de profeet Mohammed wreed was gedood, werd Mohammed zo boos dat hij zei: “Als God mij in de toekomst de overwinning schenkt over de Koeraisj zal ik 30 van hun mannen verminken.” Het verdriet ziende van hun profeet, beweerden Mohammeds volgelingen het volgende: “Bij God, als God ons in de toekomst de overwinning geeft over hen, zullen we ze zo erg verminken zoals geen Arabier ooit gedaan heeft.” Gelukkig veranderde de profeet van gedachten en verbood hij later verminking. (p. 387)

In een ander beroemd incident met de joden, nadat hij al twee joodse stammen uit de stad Medina verdreven had, orkestreerde de profeet de dood van alle volwassen mannen van de laatste joodse stam die nog in de stad aanwezig was en gebood hij de in beslagname van alle bezittingen, vrouwen en kinderen. Moslimbronnen schatten het aantal joodse mannen dat die dag de dood vond tussen de 600 en 900. (p.464)

Op een andere gelegenheid waren de profeet en zijn metgezellen op zoek naar de verborgen schat van een verslagen stam. Er werd een persoon bij Mohammed gebracht waarvan men dacht dat hij zou weten waar de verborgen schat zich bevond. De profeet bedreigde de persoon te doden als hij de moslims niet vertelde waar de schat zich bevond. Op de weigering tot samenwerking, “gaf de apostel orders aan al-Zoebair b. al-Awwam: ‘Martel hem totdat uit hem getrokken heeft wat hij heeft.’ dus ontstak hij een vuur op de borstkas van de man met staal en vuursteen totdat de persoon bijna dood was. Daarna leverde de apostel hem af bij Mohammed b. Maslama die hem het hoofd afhakte” (p.515)

Bij de verovering van Mekka gaf Mohammed de opdracht een aantal mensen te doden zonder enige immuniteit. De misdaden bedreven door de meerderheid van deze mensen was het maken van “satirische liederen” tegen Mohammed en het beledigen van Mohammed tijdens zijn leiderschap in Mekka (p. 551). Eén persoon echter die het geluk had te worden gepardonneerd, was Abdoella b. Sa’d. “De reden dat hij (Mohammed) de opdracht gaf hem te vermoorden is dat hij een moslim was die vroeger openbaringen opschreef; vervolgens werd hij afvallig en keerde terug naar de Koeraisj.” Omdat Abdoella een pleegbroer van een naaste metgezel van Mohammed was, mocht hij de profeet spreken en hem te vragen om immuniteit. Tegen zijn zin gaf de profeet de immuniteit. Nadat gepardonneerde persoon vertrokken was, keerde Mohammed zich tot zijn metgezellen en zei: “Ik hield me stil opdat één van u misschien zou zijn opgestaan om zijn hoofd af te slaan!’ Eén van de Ansar zei: ‘Waarom gaf u mij dan geen teken, O apostel van God?’ Hij antwoordde dat een profeet niet doodt door aan te wijzen” (p. 550)

Aan één van zijn aanvoerders die de profeet op een “expeditie ” stuurde gaf hij het volgende advies: “Vecht tegen iedereen in de weg van God en dood degenen die niet in God geloven. Wees niet misleid met de plundering; wees niet verraderlijk, noch vermink, noch dood kinderen. Dit is Gods verordening en de praktijk van zijn profeet onder u” (p. 672).

Een andere moord, bevolen door de profeet, was die van zijn oom Aboe Soefjaan, de leider van de heidense oppositie in Mekka. Moslim vrijwilligers reisden naar Mekka om hun opdracht uit te voeren. De moordaanslag mislukte echter. Op hun weg terug naar Medina ontmoeten ze een eenogige herder die hen er van verzekerde dat hij nooit de islam zou aanvaarden. We citeren de reactie van de moslimmoordenaar zelf. “Zodra de man in slaap was gevallen stond ik op en vermoorde ik hem op een meer verschrikkelijke manier dan welke man ook vermoord zou zijn. Ik plaatste het eind van mijn boog op zijn gezonde oog, en doorboorde het zover dat het er bij zijn nek weer uit kwam…Toen ik naar Medina ging vroeg de apostel mij naar nieuws. Toen ik hem vertelde wat er gebeurd was zegende hij mij.” (p. 674-675)

De biografie van de profeet vervolgt deze beschrijving met nog twee verslagen van succesvolle moordaanslagen die bevolen werden door de profeet. Aboe Afak “toonde zijn afschuw voor de apostel” door een gedicht te schrijven. “De apostel zei: ‘Wie rekent er af met deze schurk voor mij?’ Waarop Salim b. Oemair naar voren stapte en hem vermoorde.” (p. 675) Na deze moord, toonde een vrouw genaamd Asma b. Marwan haar “afschuw” en maakte ook een gedicht tegen de profeet. “Toen de profeet hoorde wat ze had gezegd, zei hij: ‘Wie helpt me van de dochter van Marwan af?’ Oemair, die bij de profeet was, hoorde hem en die nacht ging hij naar haar huis en vermoorde haar. In de ochtend kwam hij bij de apostel en vertelde hem wat hij gedaan had en Mohammed zei: ‘U hebt God geholpen en zijn apostel, O Oemair ’” (p. 675-676).

Opnieuw denk ik dat het bovenstaande voorbeeld (wat in geen geval bedoeld is als een uitputtende lijst van geweld gevonden in de vroegste biografie van de profeet) meer dan voldoende is om een rechtvaardiging te kunnen vinden voor het vermoorden en het vernietigen van een ieder die tegen de ideologie van de islam en zijn eisen voor totale onderwerping ingaat. Hoe dan ook, wat belangrijker is voor het vormen van een moslimse houding en gedrag zijn niet de verslagen van een biografie, maar de verzamelingen van Mohammeds uitspraken en daden in de ahadieth. We zullen nu kijken naar een aantal voorbeelden in de ahadith. De volgende voorbeelden komen uit de ahadieth collectie van Boechari, het meest bevoegde boek in de soennitische islam na de koran (Sahieh Al-Boechari, 9 volumes vertaald door Dr. Muhammad Muhsin Khan, Al Nabawiya: Dar Ahya Us-Sunnah, n.d.).
“Allah’s apostel zei: ‘Weet dat het paradijs onder de schaduw der zwaarden ligt ’” (vol. 4, p. 55)
“Allah’s apostel zei: ‘Ik heb de opdracht te vechten tegen mensen totdat ze zeggen: ‘Niemand heeft het recht aanbeden te worden dan Allah,’ en wie zegt ‘Niemand heeft het recht aanbeden te worden dan Allah,’ zijn leven en bezit zal door mij gered worden…” (vol. 4, p. 124)
“Het past een profeet niet krijgsgevangenen te hebben (en vrij te laten tegen losgeld) totdat hij een grote slachting heeft aangericht (onder zijn vijanden) in het land…” (vol. 4, p. 161)
“Dood een ieder die de islam afvallig is” (vol.9, p.45)
“Een ongelovige spion kwam bij de profeet toen hij op reis was. De spion zat aan met de metgezellen van de profeet en raakte aan de praat, en ging vervolgens weg. De profeet zei (tot zijn metgezellen): ‘Jaagt hem na en doodt hem.’ Dus ik doodde hem. De profeet dan, gaf hem de bezittingen van de vermoorde spion.” (vol. 4, pp. 181-182)
“Sommige mensen van de Oekl stam kwamen tot de profeet en omarmden de islam. Het klimaat van Mekka echter maakte hen ziek, dus gebood de profeet hen naar de kudde kamelen te gaan om hun melk en urine te drinken (als een medicijn). Dit deden ze, en nadat ze hersteld waren van hun ziekte werden ze afvallig (keerden de islam de rug toe) en vermoorden ze de herder van de kudde kamelen en namen de kamelen mee. De profeet zond (een aantal mensen) in de achtervolging zodat ze gevangen genomen werden. En de profeet gaf het bevel de handen en de benen van de mannen af te hakken en hun ogen te branden met hete stukken ijzer, en dat hun handen en benen niet geschroeid zouden worden, totdat ze sterven.” (vol. 8, pp. 519-520)
“De profeet passeerde mij op een plaats genoemd Al-Abwa of Waddan en werd gevraagd of het toegestaan is de heidense strijders ’s nachts aan te vallen met de kans van het blootstellen van hun vrouwen en kinderen. De profeet antwoordde: “Zij (de vrouwen en kinderen) zijn van hen (de heidenen).” (vol. 4, pp. 158-159)
De bovenstaande traditie wordt, net zoals vele andere, herhaald in vele andere collecties van Mohammeds uitspraken. In de tweede belangrijkste hadith collectie, Sahieh Moeslim, wordt het hoofdstuk dat deze bijzondere uitspraak bespreekt, genoemd: “Toelaatbaarheid voor het doden van vrouwen en kinderen bij nachtelijke invallen, op voorwaarde dat het niet met opzet is.” De auteur gaat vervolgens verder: “Er wordt verslagen op autoriteit van Sa’b b. Jaththama dat de profeet van Allah (vrede zij met hem), toen hem gevraagd werd over de vrouwen en kinderen van de polytheïsten die gedood werden tijdens de nachtelijke inval, zei: ‘Zij zijn van hen ’” (vol. 3, pp. 946-947, Sahieh Moeslim, vertaald door Abdul Hamid Siddiqi, 4 volumes)

We zullen deze discussie beëindigen met nog twee tradities van een andere collectie, Soenan Aboe Dawoed. In het hoofdstuk genaamd “De uitmuntendheid van het doden van een ongelovige” lezen we de volgende uitspraak. “Aboe Haraira deed verslag dat de apostel van Allah zei: “Een ongelovige en degene die hem vermoord zullen nooit samen in de hel gebracht worden.” De moslimvertaler van dit werk voegt de volgende voetnoot aan deze traditie toe: “Dit betekent dat een persoon die een ongelovige doodt in het gevecht in Allah’s naam (dat wil zeggen: djihaad) vergeving voor zijn zonden ontvangt en daarvoor naar het paradijs zal gaan. De ongelovige zal onvermijdelijk naar de hel gaan. Dus man die een ongelovige doodde zal niet samen naar de hel gebracht worden met hem” (vol. 2, p. 690 uit Soenan Aboe Dawoed, vertaald door Ahmad Hasan, 3 volumes, New Delhi: Kitab Bhavan, 1990).

Een ander hoofdstuk in deze collectie genaamd: “Straf voor een man die de profeet (vrede zij met hem) misbruikt.” De auteur verhaalt over een moslimman die zijn slaaf en bijvrouw vermoordt bij wie hij twee kinderen had. Omdat ze de profeet “kleineerde ” pakte de slaveneigenaar een dolk, plaatste het op haar buik en duwde het totdat hij haar doodde.” Bij het horen van de reden van deze moord, zei de profeet: “O, wees getuige, geen vergelding is betaalbaar voor haar bloed” (zelfde bron vol. 3, p. 1214-1215). Het volgende incident in het bovenstaande hoofdstuk is verslagen door Ali. “Een jodin misbruikte de profeet (vrede zij met hem) en kleineerde hem. Een man wurgde haar totdat ze stierf. De apostel van Allah (vrede zij met hem) verklaarde dat geen schadeloosstelling betaalbaar was voor haar bloed” (p. 1215). Opnieuw, geeft de vertaler ons de volgende uitleg :. “Het is unaniem afgesproken dat als een moslim de profeet (vrede zij met hem) misbruikt of beledigt, hij gedood moet worden… zelfs als een niet-moslim of een jood de profeet (vrede zij met hem) misbruikt, zal hij gedood worden… De straf voor het misbruiken of het tegenwerken van de profeet (vrede zij met hem) was de dood” (p. 1215).

Geweld in de islam, of het nu in de vorm van terrorisme is, of het vervolgen van christenen en andere minderheden in de moslimwereld, of de doodstraf voor iemand die zich afkeert van de islam of de doodsbedreigingen aan het adres van Salman Rushdie voor het vermeende beledigen van de profeet Mohammed, zijn niet simpelweg een aantal geïsoleerde incidenten of afwijkingen van de ware en vredige islam. Zulk geweld gaat in werkelijkheid terug naar de wortels van de islam zoals gevonden wordt in de koran en de daden en leringen van de profeet zelf. Osama Bin Laden citeerde sommige van dezelfde koran en ahadith-passages die wij hier gebruikt hebben om zijn acties te kunnen rechtvaardigen (zie het transschrift van zijn videotape in de New York Times, Fri, Dec. 14, 2001, B4).

We willen dit stuk graag beëindigen door te verwijzen naar een programma dat getoond is op Amerikaanse publieke TV, genaamd “De Saoedische tijdbom” Op een bepaald punt in het programma wordt ons verteld over de door de staat gesponsorde religieuze educatie in Saoedi-Arabië. “Ongeveer 35% van de schoolstudies is gewijd aan Saoedische verplichte religieuze educatie.” “Eén van de leerboeken, gepubliceerd in 2000, was een collectie van Mohammeds uitspraken, die gebruikt werden door de middelbare school studenten in Saoedi-Arabië. Eén les is genaamd: “De overwinning van de moslims over de joden.” Volgens een traditie van de profeet Mohammed: “Het laatste uur zal niet komen voordat de moslims de joden bevechten en zullen doden opdat de joden zich zullen verstoppen achter rotsen en bomen. Dan zullen de rotsen en bomen uitroepen: O, moslim, dienaar van God! Er verschuilt zich een jood achter mij, kom en dood hem.” Zoals een goed leerboek betaamt, zijn de leringen van deze uitspraak samengevat in verscheidene stellingen zoals:

Het is het door Allah bepaalde lot dat de moslims en joden tot aan het einde van de wereld zullen vechten.
Deze hadith voorspelt Gods overwinning van de moslims over de joden.
Joden en christenen zijn de vijanden van de gelovigen. Zij zullen nooit met de moslims instemmen, pas voor ze op.
(Bron: http://www.pbs.org./wgbh/pages/frontlin ... books.html)
Ideeën hebben consequenties. Het is opnieuw voor onze wereld erg duidelijk geworden dat gewelddadige ideeën, gewelddadige consequenties hebben. We zijn niet bezig met oude christen-moslim polemieken wanneer we wijzen op het veelvoorkomende geweld door heel de fundamenten en de daarop volgende geschiedenis van de islam. We geven alleen de leringen in de meest originele en geautoriseerde bronnen van de islam weer. Wij geloven dat het van essentieel belang voor mensen van goede wil over de hele wereld is, dat ze weten dat achter de politieke, sociale en culturele beweegredenen voor geweld onder moslims, er een religieuze fundering voor geweld is die diep geworteld ligt in het wereldbeeld van de islam. De wereld moet deze uitdaging van de islam serieuzer nemen dan ooit tevoren.


--------------------------------------------------------------------------------

Korancitaten zijn uit de Nederlandstalige interpretatie van de koran die op het web te vinden is.
Andere citaten zijn rechtstreeks uit het Engels vertaald
Laatste bewerking: november 2004
Wij zijn de auteur dankbaar voor zijn toestemming om dit artikel te vertalen en te publiceren. De originele titel luidt: Islam and Violence

Met dank aan http://www.answering-islam.de/Main/Dutc ... geweld.htm
Laatst gewijzigd door Lodewijk Nasser op ma nov 06, 2006 9:28 pm, 1 keer totaal gewijzigd.
Tussen droom en daad staan wetten in de weg en praktische bezwaren.
Willem Elsschot (1882-1960)
Gebruikersavatar
Lodewijk Nasser
Berichten: 5871
Lid geworden op: ma aug 14, 2006 1:58 am
Contacteer:

Bericht door Lodewijk Nasser »

Mythe 6. Er bestaat een gematigde Islam


De gematigde islam bestaat niet

Bron: Dagblad Trouw

door Anne-Marie Delcambre

Zijn er twee islams, de een oorlogszuchtig en de ander tolerant en vredelievend? Volgens de Franse juriste en arabiste Anne-Marie Delcambre is dit een westers verzinsel om de onaangename waarheid niet onder ogen te hoeven zien: ,,Tussen islam en islamisme bestaat alleen een gradueel verschil. Het islamisme zit in de islam als het kuiken in het ei."
,,Er is geen goede en slechte islam, zoals er ook geen gematigde islam bestaat. Gematigde moslims bestaan wel:, dat zijn degenen die een deel van hun geloof links laten liggen.’’

Om de islam niet te hoeven betichten van geweld en terreur, hebben niet-islamitische westerlingen en sommige verwesterde moslims de term ’islamisme’ bedacht. Hiermee bedoelen zij een politieke, oorlogszuchtige ideologie die niets te maken zou hebben met de ware islam. Voor hen zijn er twee islams. De ene is verlicht, open, vredelievend, een godsdienst van liefde, tolerantie en vrede – en dit zou de godsdienst zijn zoals die door een overgrote meerderheid in alle rust wordt beleden. De tweede islam, het islamisme, is obscuur en in zichzelf gekeerd, sektarisch, fanatiek en oorlogszuchtig; een politieke, ontspoorde en zieke islam dus die niet te vergelijken is met de eerste, de ware, goede, gematigde, mystieke islam die de broeder is van het christendom en het jodendom, en die door zijn hoge graad van spiritualiteit vele niet-moslims aanzet tot bekering.

De uitvinding van ’de twee islams’ is heel praktisch omdat het de niet-islamitische westerling geruststelt over het karakter van de islam. Maar het is ook een grote leugen omdat er maar één islam is. Eén islam die niet twee gezichten heeft, maar verschillende aspecten. Het mystieke aspect en de terreur zijn twee extremen. Hiertussen bevinden zich vele facetten die altijd naast elkaar hebben bestaan en die alle uit dezelfde bron komen: de Koran, opgevat als het Woord van God dat zich openbaarde in Mohammed, die voor alle moslims, niemand uitgezonderd, het grote voorbeeld is.

Wie de Koran leest, moet wel erkennen dat de geboden van God alleen dan tot vrede oproepen wanneer er geen andere mogelijkheid bestaat. In soera 47, vers 35 staat: ‘Zo versaagt niet / en roept niet op tot de vrede / daar gij toch de overhand hebt / en God met u is.’

Wie zich hier niet aan houdt, maakt zich schuldig aan heiligschennis. De goddelijke boodschap houdt de gelovige gevangen, en deze denkt er geen moment aan te ontsnappen. Zoals de islamoloog en Turkoloog Jean-Paul Roux schrijft in zijn boek Les ordres d’Allah ’(De geboden van Allah’): ,,In de loop der eeuwen zijn er commentaren geschreven over deze teksten, ze zijn uitgelegd, men heeft geprobeerd ze te ontdoen van onduidelijkheden, maar ze zijn nooit in twijfel getrokken. Alle pogingen tot een liberale interpretatie waren gedoemd te mislukken, of het nou gaat om de Moetazilieten in de 9de eeuw, die betoogden dat de Koran niet van boven maar van beneden kwam, of die van de Ismaëlische sjiieten, die de Koran opvatten als een esoterisch geschrift. Iedereen die zijn intelligentie, zijn eigen vermogen tot oordelen gebruikte, moest wel falen, ook al waren zijn conclusies juist, want het is niet mogelijk het beter te weten dan Allah. Dit betekent dat elke historische en epistemologische studie, zoals die in het Westen is gedaan naar de Bijbel en de Evangeliën, ondenkbaar is en inderdaad ook nooit heeft plaatsgevonden.’

Dit is een ernstige kwestie, omdat ze gaat om de vraag of moslims tot in de eeuwigheid opgesloten zitten in hun heilige teksten. Jean-Paul Roux brengt Allahs geboden in kaart: ,,Moet de moslim in sommige gevallen zijn vrouw slaan, van haar scheiden en haar verstoten, vrouwen verbieden ongelovigen te huwen, het drinken van alcohol en kansspelen veroordelen, joden haten, zich inspannen om op alle mogelijk manieren zijn godsdienst op te leggen, ongelovigen doden? Zoals hij ook bescheiden moet zijn, geduldig en nederig, eerlijk, liefdadig, toegewijd aan zijn ouders? Je zou zeggen van wel, omdat elke innovatie laakbaar is en neerkomt op ketterij.’’

Als Jean-Paul Roux, die streeft naar wederzijds begrip en beslist niet wil provoceren, er al zo over denkt, dan hebben we alle reden ons zorgen te maken. Omdat Roux heeft geschreven over het Mongoolse rijk, Iran en Turkije, weet hij dat wat hij zegt van toepassing is op de gehele islamitische wereld. Het gevaar van de islam zit in het totale karakter ervan: het slokt het hele leven van de gelovige op, van de wieg tot het graf, en beheerst alle aspecten van het leven. Daarom is er geen scheiding tussen publiek en privé of politiek en religie. In de islam is er voor alles een regel, of het nou gaat om juridische, politieke of intieme kwesties.

We worden voorgelogen als wordt beweerd dat de islam een geloof is dat wordt gepraktiseerd in de privé-sfeer, zoals het christendom. De islam is tegelijk geloof, wet en recht. De sjaria schrijft voor de ongelovigen te bestrijden of klein te houden, en kent voor moslims vaste straffen voor precies omschreven misdaden (overspel, geloofsafval, blasfemie, diefstal, struikroverij, moord en natuurlijk het drinken van alcohol).

Mohammed is in alles een voorbeeld voor de gelovigen, maar zou dat dan niet gelden voor de passages uit zijn biografie waarin hij bloed laat vergieten, krijgsgevangenen maakt en de buit verdeelt? Martine Gozlan schrijft in haar boek Pour comprendre l’intégrisme islamiste (’Het begrijpen van de radicale islam’) over de twee gezichten van Mohammed; de een gefascineerd door het voorbeeld van Jezus, aangetrokken tot tederheid en gebed, en de Mohammed van Medina, de veroveraar die zich zo nu en dan van zijn wrede, rancuneuze kant laat zien. ,,Deze dualiteit van de islam kan niemand verdonkeremanen’’, schrijft zij. Maar juist op dit punt is haar analyse misleidend: de profeet met twee gezichten, de twee Korans, de islam en het islamisme. We moeten kennelijk concluderen dat de islam dubbel is, omdat we een verontrustend deel van deze religie niet willen zien. Daarom is ervoor gekozen het slechte deel ’fundamentalisme’, ’islamisme’, ’salafisme’, ’wahabisme’ te noemen. Eigenlijk weten we niet wat deze termen betekenen, maar we zijn tot alles in staat om woorden te vinden die kunnen dienen als zondebok om deze mooie godsdienst te ontlasten, de godsdienst die ten onrechte wordt aangevallen, besmeurd en geminacht.

Het islamisme verantwoordelijk houden voor het geweld van de islam, is praktisch en erg makkelijk. Maar wat nu te doen met de Koran en de Profeet? Gaan we alle geboden die niet in overeenstemming zijn met de Rechten van de Mens schrappen? En de Profeet met zijn twee gezichten, moet dat een nieuwe Januskop worden met twee gezichten, die elk een andere kant opkijken?

Om aanslagen te verklaren, is een blik op het leven van de Profeet voldoende. Hij rechtvaardigde de politieke moord voor het heil van de islam. En mensen bang maken, terreur uitoefenen, werd voorgeschreven als een nobele methode om paniek te zaaien onder de vijanden van het geloof.

Het klopt dus eenvoudig niet om te zeggen dat het islamisme niets te maken heeft met de islam. Voor de moslim van gisteren en die van vandaag, is er maar één Koran zoals er ook maar één Profeet is. De islamist is net zo goed moslim als de mysticus, omdat beiden zich beroepen op deze twee fundamenten. En beide fundamenten, Koran en Profeet, roepen op tot strijd.

Hier op aarde moet de strijd voor de overwinning van de islam doorgaan zolang het pleit nog niet beslecht is. Vrede is alleen een optie wanneer de overwinning onmogelijk of twijfelachtig lijkt. Maar veel meer nog is vrede de beloning van het paradijs, wanneer de hele wereld gepacificeerd is. Natuurlijk is er een onmiskenbaar ideaal van vrede, maar dat is in feite een pacificatie-ideaal. Vandaar dat er geschreven staat, over vijanden: ’En indien zij neigen naar de vrede/ neigt gij dan ook daartoe’ (soera 8, 61-63). Maar lees ook het vers dat hieraan voorafgaat (verzen 60-62): ’En maakt voorbereiding tegen hen/ met wat gij kunt aan weerstandskracht/ En uitrusting van paardenvolk/ om daarmede te verschrikken/ Gods vijand en uw vijand.’

Tussen islam en islamisme bestaat geen wezenlijk, maar slechts een gradueel verschil. Het islamisme is aanwezig in de islam als het kuiken in het ei. Er is geen goede of slechte islam, net zoals er ook geen gematigde islam is. Daarentegen zijn er wel gematigde moslims: dat zijn degenen die een deel van hun geloof links laten liggen.

En daar zit nu het probleem. Wat is een goede moslim? Degene die de ongelovigen, de godslasteraars en de atheïsten stigmatiseert en doodt? Of degene die ervoor kiest de Koran op een westerse, verchristelijkte manier te lezen en die wordt beschouwd als een ketter omdat hij afwijkt van de traditionele islamitische interpretatie?

De struisvogels in het Westen hebben ervoor gekozen deze vraag niet te beantwoorden, en iedereen die durft te beweren dat de islam geen geloof van liefde, vrede en tolerantie is, wegens haatzaaien te veroordelen. Zij voelen zich gesteund door de islamitische struisvogels die het goed uitkomt de islam voor te stellen als een geïdealiseerde godsdienst, terwijl de echte moslims toch wel beter weten. En wat de anderen betreft: een snelle herislamisering zal hen spoedig weer op het rechte pad brengen. Bovendien moeten we niet vergeten dat de taqiyah, het veinzen, een integraal onderdeel van de sjiitische islam is (’Wie niet de taqiyah betracht is geen gelovige.’) De taqiyah is opmerkelijk genoeg ook door de soennieten overgenomen, wat hen in staat stelt ons een islam-light voor te schotelen, om de ware aard van hun religie beter te verbergen. Zij liegen niet werkelijk – zij verhelen en versluieren om de islam terreinwinst te laten boeken. Het aanzienlijke voordeel hiervan is dat niet-moslims zo nog worden aangetrokken tot deze Abrahamitische religie, die wordt voorgesteld als verwant aan het jodendom en het christendom.

Nu begrijpen we dus beter de consensus rond het handhaven of versterken van het onderscheid tussen islam en islamisme. Het ongelukkige is dat deze onwetende of oneerlijke struisvogels geen onbetekenende mensen zijn. Sommigen bekleden hoge posten in de religieuze hiërarchie. Rabbijnen, dominees, pastoors, Witte Paters en jezuïeten zijn het erover eens geworden dat er een dialoog moet komen tussen de religies. Dus wordt alles wat tot verdeeldheid kan leiden, wordt zorgvuldig weggewerkt.

Laten we die geïdealiseerde islam eens goed bekijken. Dat zou een islam zijn van filosofen en mystici. Maar het is gewoon niet waar dat dit niet óók een ’islam van verboden’ is. Geen enkele filosoof of mysticus heeft ooit de Profeet of de Koran ter discussie gesteld. Wie praat over een islam van de Verlichting als tegenpool van de juridische islam, heeft het over een islam die nog geboren moet worden.

Om de islam te accepteren, heeft Europa de mythe van Andalusië geschapen, een gouden tijdperk van de drie religies. Alle gevechten, de vernederende status van de niet-moslims – dat alles is zorgvuldig weggelaten; zozeer zelfs dat we gerust kunnen spreken van geschiedvervalsing. Hoe moeten we anders het commentaar van de joodse filosoof Maimo-nides uit 1204 verklaren over de Almohaden die Spanje veroverden: ,,Nooit eerder heeft iemand ons zo vernederd, getreiterd, naar beneden gehaald en gehaat zoals zij.’’

Je kunt je afvragen waarom de filosoof Avicenna in de 10de eeuw vanwege zijn ideeën gedwongen werd te vluchten voor Turkse soennieten. En waarom de grote mysticus Mansoer Al-Hallaj, geboren in 858, die alleen de liefde voor God tot in extase aanprees, ter dood werd veroordeeld in 922. De beulen hakten zijn voeten en handen af, en gaven hem 500 zweepslagen. Vervolgens werd hij gekruisigd. Zijn onthoofde lichaam werd verbrand, zijn as uitgestrooid. Het hoofd werd, gespietst op een lans, twee dagen aan de oevers van de Tigris tentoongesteld. In 1131 werd Ayn Al-Quzat Hamadani, Perzisch mysticus, van ketterij beschuldigd en levend gevild, opgehangen en in het vuur gegooid.

Het is hoog tijd dat we ons niet langer laten behandelen als idioten die niets weten over de bijdragen van de islam aan de Verlichting. Men vertelt ons nooit dat de Griekse teksten vertaald zijn door christenen in het Westen, vanuit het Oudsyrisch of direct uit het Grieks, en dat noch Averroës, noch Avicenna Grieks kende. Men moet ophouden ons te vertellen dat er een filosofische, mystieke islam is, die werd geaccepteerd door de meerderheid van de moslims. Het is precies andersom. De moslims zullen nooit accepteren dat men zich verwijdert van de letterlijke schriftlezing.

Ik wil de leugens die bedoeld zijn om ons in slaap te sussen niet meer horen. Moslims willen een verklede islam aanvaard krijgen, ontdaan van schokkende elementen. Zoals de islamologe Marie-Thérèse Urvoy opmerkt, ’weten zij aan te sluiten bij de thema’s die de Europeanen bezighouden en het bijpassende vocabulaire te gebruiken: de vrijheid van de vrouw, haar vrije keuze, haar rechten. De westerlingen doen er tegenover al dat moois en al die spirituele waardigheid beleefd het zwijgen toe. Waarom? Omdat we het slachtoffer zijn van onze schuldcultuur, zegt Urvoy. Wij geven onszelf van alles de schuld en koesteren een pathologische zelfhaat. Daardoor minachten we onszelf en prefereren we de ander boven onszelf. En de islam in Europa heeft snel begrepen dat hij de perfecte incarnatie is van die ander.

Maar ook de handigste islamitische strategen kijken wel uit om te spreken over afschaffende verzen en afgeschafte verzen. De afschaffende verzen, de meest harde en chronologisch gesproken de laatst geopenbaarde, stellen de zachtere buiten werking. Bovendien hebben de verzen die het meest zachtmoedig en barmhartig zijn, alleen betrekking op de gelovigen, dat wil zeggen de moslims. De moslim is de broeder van de gelovige moslim. Hij voelt zich absoluut niet de broeder van de jood of de christen. En nog minder van de atheïst of de goddeloze. Als het verboden is om te doden (soera 5, vers 32) gaat het over gelovige moslims. Het volgende vers (33) bevestigt dit duidelijk: ‘Doch de vergelding van hen / die God en Zijn boodschapper bestrijden / en zich beijveren / verderf te brengen in het land / is dat zij ter dood gebracht worden / of gekruisigd / of dat hun handen en voeten / worden afgekapt van weerszijden / of dat zij uit het land verbannen worden.’

En de liefde voor de joden komt naar voren in dezelfde soera 5, vers 64: ‘En de joden zeggen: / Gods hand is dichtgeknepen. / Mogen hun de handen / dichtgeknepen worden / en mogen zij vervloekt worden / om wat zij zeggen. / Neen / Zijn beide handen zijn wijd geopend / Hij schenkt gaven zoals Hij wil. / En wat tot u is nedergezonden / vanwege uw Heer / zal velen hunner nog doen toenemen / in overmoed en ongeloof / maar Wij hebben tussen hen / vijandschap en haat geworpen / tot de Dag der Opstanding. / Telkens wanneer zij een vuur / ontsteken tot de oorlog / dooft God het uit / terwijl zij pogen / in het land verderf te stichten. / Maar God bemint niet de verdervers.’

Verre van afgeschaft, is dit vers onlangs nog geciteerd, ter ondersteuning van een fatwa van de UOIF (een grote moslimorganisatie in Frankrijk), die relschoppende jongeren in de voorsteden eind vorig jaar tot kalmte moest manen. De regels over de joden waren geschrapt.

Soera 5 is trouwens de laatst geopenbaarde. Net zoals soera 9 is deze soera niet af te schaffen. Dit is precies tegengesteld aan wat men ons wil doen geloven, in een totale minachting van de traditionele islamitische literatuur (vanaf het commentaar van Tabani in de 9de eeuw tot het werk van Said Qutb, het grote voorbeeld voor de Moslim Broederschap, die werd opgehangen door Nasser in 1966. De commentaren herhalen zich eindeloos en gaan nooit in een milde richting.)

Maar wij luisteren liever naar de kalmerende woorden van onze struisvogels omdat we bang zijn voor wat we voorvoelen: als de islam gewelddadig is, moeten wij hem bestrijden, en daar hebben wij geen zin in.

Maar geheel gerust gesteld worden is moeilijk als we weten, zegt Marie-Thérèse Urvoy, dat in de laatste versie van het handvest van de Musulmans de France (een islamitische organisatie), het recht om van religie te veranderen is geschrapt, zonder dat dit tot grote protesten heeft geleid.

Jean-Paul Roux schrijft: ,,Door het prijzenswaardige streven van het humanisme of eenvoudig door de angst voor racist te worden uitgemaakt, worden netelige kwestie uit de weg gegaan. Of de waarheid wordt verdraaid, alsof het mogelijk is iets op te bouwen op grond van leugens, ook al zijn ze goed bedoeld.’ De waarheid is dat er maar één islam is, en dat in die islam het beeld van de jood, de atheïst en de christen verbroedering tussen hen en moslims onmogelijk maakt. Het probleem is niet het islamisme, maar de Profeet en de Koran.

Vertaling: Paul Kleis Jager.

Anne-Marie Delcambre
Anne-Marie Delcambre studeerde rechten en islamologie en publiceerde diverse boeken over de islam, waaronder La schizophrenie de l’islam (’De schizofrenie van de islam’)’ en L’islam des interdits (’De islam van de verboden’). Beide studies verschenen bij uitgeverij Desclée de Brouwer. Delcambre geeft Arabisch op het lycée Louis le Grand in Parijs, een van de meest elitaire scholen in de hoofdstad. Volgens Delcambre heeft niet zozeer het islamisme, als wel de Koran een probleem met de moderniteit: ,,De Koran is tegen gelijkheid tussen mannen en vrouwen, tegen gelijkheid tussen moslims en niet-moslims. De Koran is tegen de vrijheid van religie, tegen de vrijheid de islam te verlaten. De Koran is tegen de broederschap tussen moslims en niet-moslims.’’
[/quote]
Tussen droom en daad staan wetten in de weg en praktische bezwaren.
Willem Elsschot (1882-1960)
Gebruikersavatar
Lodewijk Nasser
Berichten: 5871
Lid geworden op: ma aug 14, 2006 1:58 am
Contacteer:

Bericht door Lodewijk Nasser »

Mythe 7. Islam en mensenrechten zijn verenigbaarDe Islam en de mensenrechten


Tijdens het uitdelen van de Nobel vredesprijs aan Shrin Ebadi in 2003 heeft de politiek correcte elite onze oren doen tuiten met de woorden: ‘Er is geen tegenstelling tussen de mensenrechten en de Islam’ hoe is het mogelijk dat iemand die zich als een weldenkend wezen voordoet met zo’n leugen die onze haren ten bergen doen reisen op de proppen komt; niet te geloven.De mensenrechten dragen het onbehagelijke weerwoord in zich, op heel wezenlijke punten zijn zij in strijd met de Islam. Deze woorden stammen van de politieke redakteur in Verdens Gangen (VG) Olav Versto, in zijn zeer unieke serie ‘Een reis in de Islam’ herfst 2001. Wij hadden liever gezegd dat de Islam een onbehagelijk weerwoord in zich droeg zodanig dat zij op zeer wezenlijke punten in strijd is met met de mensenrechten. Helaas het moet zo zijn.Dat wat Olav Versto in deze serie beschreef is iets wat andere Noorse journalisten steeds minder doen In plaats dat hij op het z.g. juiste politieke gezwans in ging, heeft hij zich op de materie geworpen, daarmee heeft hij zich erking verworven, waar tegen men bijna niet kan ingaan,zowel in theotie als praktijk als men het over de werkelijke Islam heeft. In het zelfde artikel zegt zegt Versto ook nog dat de Islam geen democratie toelaat. Het is heel juist als men zich afvraagt:’Kan de democtatie dan wel de Islam toelaten?’ Kort gezegd; NEE. Om de democratie en de mensenrechten te gebruiken om de Islam te verdedigen is ongeveer net zo platvloers als het argument van de biodiversiteit (dierenbescherming) te gebruiken en daarmee HIV/AIDS virus het recht te verschaffen om mensen vernielen en te doden. Islam is een vorm van een geestelijk HIV/AIDS virus die de democtatie venietigt en de mensenrechten buiten werking stelt op alle plaatsen waar zijn aanhangers daartoe de macht hebben Dit is dan ook de enige consequentie wat de Islam-leer aangaat. In het hierna geschrevene worden stap voor stap de mensenrechten die in de verklaring van de rechten van de mens van de VN beschreven staan in deelthema’s vergeleken met wat de Islamleer over het zelfde zegt. Het zal weldra blijken dat het twee tegenpolen van elkaar zijn. Het uitgangspunt van het thema komt uit een uittreksel van het boek ‘Why I am not a Moslem’ (Waarom ik geen Moslim ben) door Ibn Warraq, Het is geen directe vertaling uit het boek. Ondertussen werd het boek in het Noors tijdens de herfst van 2003 door het Humanistisch Etisch Verbond uitgeven zie het plaatje links bovenaan. Voor een nauwkeurigere beschrijving van deze tegenstellingen tussen de Islam en de mensenrechten wordt verwezen naar dat boek, dat bij de FOMI’s bibliotheek geleend kan worden.Artikel 1 en 2 luiden als volgt:


Artikel 1.

Alle mensen worden vrij en gelijk in waardigheid en rechten geboren. Zij zijn begiftigd met verstand en geweten, en behoren zich jegens elkander in een geest van broederschap te gedragen.

Artikel 2

Een ieder heeft aanspraak op alle rechten en vrijheden, in deze Verklaring opgesomd, zonder enig onderscheid van welke aard ook, zoals ras, kleur, geslacht, taal, godsdienst, politieke of andere overtuiging, nationale of maatschappelijke afkomst, eigendom, geboorte of andere status. Verder zal geen onderscheid worden gemaakt naar de politieke, juridische of internationale status van het land of gebied, waartoe iemand behoort, onverschillig of het een onafhankelijk, trust-, of niet-zelfbesturend gebied betreft, danwel of er een andere beperking van de soevereiniteit bestaat.


Commentaar:Vrouwen zijn aan de Islamitische wet onderworpen. Het getuigenis van hen is in de rechtzaal de helft van een man waard. Hun bewegingsvrijheid is ook beperkt. Zij mag niet met een niet Moslim trouwen lees Koran 2:228 ’’ Koran 2:282Zij die geen Moslim zijn in een Moslim land hebben volgens de Islamitische wet een lagere status. Zei kunnen tegen een Moslim geen getuigenis afleggen. Koran 98:6; 6:5;16:107:68:8,10 ... Koran 3:110De gezaghebbende Moslim schriftgeleerde Ibn Timiyya zegt in deel 14 van zijn werk het volgende:”Nergens in Mohammeds wet staat dat het bloed van een ongelovige gelijkwaardig is aan dat van een gelovige. Het volk van het boek (Joden, Christenen) geloven niet in Mohammed en de Islam. Hun bloed kan niet gelijkwaardig geacht worden aan Moslim bloed/ Dit houdt in dat een Moslim niet berecht kan worden voor moord op iemand van het volk van het boek of een niet gelovige/ Maar een vrije Moslim moet gedood worden voor een vrije Moslim, ongeacht het ras”Artikel 3 van de mensenrechten luidt als volgt:


Arikel 3

Een ieder heeft recht op leven, vrijheid en onschendbaarheid van zijn persoon.


Commentaar: Ongelovigen, d.w.z. atheisten, hebben niet het recht om te leven onder de Islamitische wet. In de Moslim theologie stelt men grote en kleine zonden. Van de 17 grote zonden is ongeloof de grootste, erger (Koran 98:6) dan moord, diefstal, ontrouw etc. Nu wordt dit vandaag in Moslimlanden niet in praktijk gebracht, maar toch de moeite waard om er op te wijzen als men in het bisonder naar de houding en de praktijk, tegenover de groep van ongelovigen kijkt.Zij die Moslim ZIJN geweest en afvallen of dit naar een andere godsdienst is of dat men atheist wordt zullen op een zeer harde wijze behandeld worden? Koran 47:4,5; 9:5,29,123;8:12,13; Koran 3:85De Moslimse Azar-Universiteit in Egypte wordt in de traditie als de Minaret van de wereld beschouwd. Zij hebben een boek uitgeven met de Title?”Bill of legal Punishments” Op blz. 12 staat het volgende geschreven: “Een persoon (man of vrouw) die schuldig is aan afvalligheid moet gedood worden als de betrokkene daar geen berouw van heeft en volhard in de verleiding die de zestig dagen niet mag overstijgen. Berouw van iemand die meer dan een keer afvallig is wordt niet geaccepteerd” ’ Hadith deel 9:57 koran3:90;4:137Duidelijke woorden voor je geld. De doodstraf voor afval van de Islam, iets waar zowel Salman Rushdie als Fadime ervaring hebben opgedaan. Dit is geen theologische theorie! De nationale meeting in Egypte nam een 1977 een wet aan; “De doodstraf voor afval van Islam” Hij is door de overheden niet in praktijk gebracht, wat er in de praktijk gebeurt als bekent wordt dat iemand tot het Christendom is overgegaan houdt in dat de betrokene voor zijn leven moet vluchten,

om niet door een Moslim menigte gelynsd te worden. Huis en eigendom worden door Moslims geplunderd, bescherming bij de overheid zoeken is zinloos.Artikel 4 van de mensenrechten luidt als volgt:


Artikel 4

Niemand zal in slavernij of horigheid gehouden worden. Slavernij en slavenhandel in iedere vorm zijn verboden.
Slavernij wordt in de Koran erkend. De Moslims laten met vrouwelijke slaven toe (Kosan 4:3)$ Men kan zich vrouwen toe-eigenen en trouwen als zij slaven zijn (Koran 4:28) De straf voor het doden van een slaaf is ook minder dan het doden van een man, iets wat duidelijk aangeeft dat er verschillende soorten mensenwaarden in de Islam zijn, fundamenteel in strijd met de mensen rechten en het idee van een rechtsstaat betreffende gelijkheid.Artikel 5 der mensenrechten luidt als volgt:


Artikel 5

Niemand zal onderworpen worden aan folteringen, noch aan een wrede, onmenselijke of onterende behandeling of bestraffing.


De Moslim wet’s (sharia) doelsteling is het afhakken van handen bij dieven is welbekend, verder commetaar is hieroverbodig.
Artikel 6-11Een ieder heeft, waar hij zich ook bevindt, het recht als persoon erkend te worden voor de wet. Allen zijn gelijk voor de wet en hebben zonder onderscheid aanspraak op gelijke bescherming door de wet. Allen hebben aanspraak op gelijke bescherming tegen iedere achterstelling in strijd met deze Verklaring en tegen iedere ophitsing tot een dergelijke achterstelling. Een ieder heeft recht op daadwerkelijke rechtshulp van bevoegde nationale rechterlijke instanties tegen handelingen, welke in strijd zijn met de grondrechten hem toegekend bij Grondwet of wet. Niemand zal onderworpen worden aan willekeurige arrestatie, detentie of verbanning. Een ieder heeft, in volle gelijkheid, recht op een eerlijke en openbare behandeling van zijn zaak door een onafhankelijke en onpartijdige rechterlijke instantie bij het vaststellen van zijn rechten en verplichtingen en bij het bepalen van de gegrondheid van een tegen hem ingestelde strafvervolging.


Een ieder, die wegens een strafbaar feit wordt vervolgd, heeft er recht op voor onschuldig gehouden te worden, totdat zijn schuld krachtens de wet bewezen wordt in een openbare rechtszitting, waarbij hem alle waarborgen, nodig voor zijn verdediging, zijn toegekend. Niemand zal voor schuldig gehouden worden aan enig strafrechtelijk vergrijp op grond van enige handeling of enig verzuim, welke naar nationaal of internationaal recht geen strafrechtelijk vergrijp betekenden op het tijdstip, waarop de handeling of het verzuim begaan werd. Evenmin zal een zwaardere straf worden opgelegd dan die, welke ten tijde van het begaan van het strafbare feit van toepassing was. Artikelen 6 t/m 11 van de mensen rechten handelt over gelijkheid volgens de wet en het recht tot een rechtvaardige rechtsgang. Dit ontbreekt als eerder getoont voledig onder de Islamitische wet. Een niet Moslim kan geen getuigenis afleggen tegen een Moslim. De niet overeenkomst tussen de Islam en mensenrechten gaat op dit gebied verder als dat. Het beste kan dit door nog een sytaat van de Azar-universiteit in Egypte getoont worden: (Dr. Abdul Moumin):


“Alle Moslim juristen zijn het er over eens dat een rechter Moslim moet zijn, het is volgens de Koran verboden dat een ongelovige (niet Moslim) rechter is, de Koran zegt dat de ongelovige geen gezag over de gelovigen heeft. Recht wordt gezien als gezag. De rechter moet een wijze en rijpe Moslim zijn. Daarbij zal een niet Moslim vernederd worden als een ongelovige, en omdat een rechter eerbied eist heeft een ongelovige niet éénkeer het recht om getuigen te zijn.”


Artikel 16 zegt het volgende:


Artikel 16

Zonder enige beperking op grond van ras, nationaliteit of godsdienst, hebben mannen en vrouwen van huwbare leeftijd het recht om te huwen en een gezin te stichten. Zij hebben gelijke rechten wat het huwelijk betreft, tijdens het huwelijk en bij de ontbinding ervan.Hoe dit bij de Islam in praktijk gebracht is bij vele wel bekend, dit is een van de gebieden waar het zoeklicht speciaal op gericht is. Het is zeer op zijn plaats er op te wijzen hoe die dwanghuwelijken zeer gezaghebbend in de Islam geworteld zijn bij het citeren van de Islamitische schriftgeleerde Ibn Hazm in deel 6 paragr. 9 van zijn boek Al-Muhalla (p.p. 458-460) daar zegt hij: “Een vader kan overwegen in dat zijn jonge dochter uitgehuwelijkt wordt zonder haar toestemming, want zij heeft niets te kiezen precies zo als Abu Bakr met zijn dochterAishia deed toen zij zes jaar oud was. Hij huwde haar uit aan de profeet Mohammed zonder haar toestemming” Het gezag van een dwanghuwelijk in de islam gaat direct terug tot de profeet zelf en zijn handelingen.Artikel 18 van de mensenrechten luidt:


Artikel 18

Een ieder heeft recht op vrijheid van gedachte, geweten en godsdienst; dit recht omvat tevens de vrijheid om van godsdienst of overtuiging te veranderen, alsmede de vrijheid hetzij alleen, hetzij met anderen zowel in het openbaar als in zijn particuliere leven zijn godsdienst of overtuiging te belijden door het onderwijzen ervan, door praktische toepassing, door eredienst en de inachtneming van de geboden en voorschriften.Weinig artikelen zijn zo direct in conflict met de Islam als deze. De doodstraf voor afval is zelfs iets dat Noorse Moslims hebben toegegeven in “Usenet-innlegg. Dit staat ver van een oude dode theorie, iets wat Salman Rushdie en Fadime aan den lijfen hebben ondervonden. Het Islamitische jongeren blad “The Muslim Youth I New” schreef op 5 februari 1983 het volgende: “De afvallige is niet slechts iemand die de Islam loslaat en een andere godsdienst in omarmt. De gevolgen van afval zijn velen, en die ze in de praktijk brengt is ongelovig en afgevallen, en verdient om gedood te worden. De symtomen van afval zijn wanneer de leiders niet volgens de geboden regeren (de meeste leiders doen dat) of wanneer de leider enkele van de aspekten van de Islam afwijst of een van de wetten der Islam, zoals de vroegere president in Egypte al-Sadat toen deed. Hij zag dat de klederdracht van de Moslim vrouwen er uit zag als een tent. Een ander verschijnsel van afval is dat de Moslim alleen maar in de Koran gelooft en de overlevering verwerpt, n.l. woorden en handelingen van Mohammed (Sunah), of Mohammed aanvalt met beledigingen of critiek op de Koran heeft. Nog een andere teken van afval is zijn idealen die in strijd zijn met de koran, zoals het nationalisme, patriotisme en humanisme, Iedereen die daar mee heult moet als een afvallige beschouwd worden hij verdient om gedood te worden als zij daar geen berouw over heeft. Dit geldt ook voor de vrijmetselaars” VERDIENt OM GEDOOD TE WORDEN! Dat is klare taal!Artikel 19 luidt als volgt:


Artikel 19

Een ieder heeft recht op vrijheid van mening en meningsuiting. Dit recht omvat de vrijheid om zonder inmenging een mening te koesteren en om door alle middelen en ongeacht grenzen inlichtingen en denkbeelden op te sporen, te ontvangen en door te geven.


Dit artikel wordt ELKE DAG MASAAL in de hele Moslimsr wereld gebroken, in het bisonder in Iran, Pakistan, Saudi-Arabië om maar te zwijgen over Afghanistan. Ze rechtvaardige zich door naar de Sharia te wijzen. De raporten van Amnesty International uit deze landen zijn hart verscheurend. Het plaatje links is van Salman Rushdie’s boek:”De Satans verzen” openbaarde op een dag het fundamentele conflict tussen de Islam en de meningsuiting, het bracht ook het conflict tussen de Islam en de godsdienst vrijheid naar voren op afval predikt men de doodsstraf .Artikel 20 zegt o.a.:


Artikel 20

Een ieder heeft recht op vrijheid van vreedzame vereniging en vergadering.


Ook dit wordt masaal in Moslim landen gebroken, in een deel van de Moslim-landen waar Christenen in droefheid worden getollereerd kan het genoeg zijn als een Christen een ander bezoekt dit een religieuze samenkomst genoemd wordt. Dit is verboden en men wordt gearresteerd.Artikel 21 zegt o.a.:


Artikel 21

Een ieder heeft het recht om deel te nemen aan het bestuur van zijn land, rechtstreeks of door middel van vrij gekozen vertegenwoordigers.


Ook dit artikel wordt en masse in Moslim landen gebroken verwijzende naar de uitspraak van Mohammend dat een niet Moslim geen gezag kan hebben over een Moslim, omdat de eerst genoemde minderewaardig is. Koran 3:110; 98:6; 4:144; 5:51Artikel 23 zegt o.a.:


Artikel 23

Een ieder heeft recht op arbeid, op vrije keuze van beroep

Nog een voorbeeld van de mensenrechten dat totaal niet bij de Islam past. Vrouwen worden van een serie beroepen buitengesloten. Ja als men een beroep kiest, b.v. fotomodel, vrouwelijke sportbeoefenster dan loopt men het risiko ter dood te worden veroordeeld. Ook op andere gebieden doet dit zich gelden. Niet Moslims worden vaak baantjes geweigerd waar ze beter in zijn dan Moslims, men verwijst dan direct naar Koran 4:141 Het beeld links: Islam en beroepskeuze vrijheid. Yasmeen Ghauri, de dochter van een Montrealse iman, keerde zich van de Islan af zij werd een zeer beroemd fotomodel. Voor dit werd zij met de dood bedreigd. Toen zij zich in 1998 als model terugtrok en toen ook nog met een Jood trouwde maakte het de zaak er niet beter op. Een Indonesische tennisspeelster heeft de zelfde soort dingen beleefd. Olav Versto stond niet met een mond vol tanden toen hij het artikel over de mensenrechten schreef met heel wezenlijke punten die in strijd zijn met de Islam/ De twee staan lijnrecht tegenover elkaar***********
Tussen droom en daad staan wetten in de weg en praktische bezwaren.
Willem Elsschot (1882-1960)
Gebruikersavatar
Lodewijk Nasser
Berichten: 5871
Lid geworden op: ma aug 14, 2006 1:58 am
Contacteer:

Bericht door Lodewijk Nasser »

Mythe 8. De Islam respecteert Joden en Christenen.


De Koran kent een aantal verzen die zich met respect uitlaten over Joden en Christenen. Maar bij nog veel meer verzen is dit respect geheel weg en herkennen wij de typische houding van een monotheistisch geloof naar andere religies toe: intolerantie en zwartmakerij. De volgende verzen schetsen een zeer ongunstig beeld van Joden en Christenen en het is dit beeld waarmee Moslims ook worden grootgebracht:

2.120. En de Joden en de Christenen zullen u nooit welgezind zijn, tenzij gij hun godsdienst belijdt. Zeg: "Voorzeker, Allah's leiding is de Merkelijke leiding". En, indien gij hun wensen volgt, nadat de kennis tot u is gekomen, zult gij aan Allah Vriend noch Helper hebben.

4.46. Er zijn onder de Joden, die woorden uit hun verband rukken. En zij zeggen: " Wij horen en gehoorzamen niet" en "luistert gij, zonder te horen" en "Raainaa", terwijl zij woorden verdraaien en het geloof zoeken te schenden. En indien zij gezegd hadden: "Wij horen en wij gehoorzamen" en "hoort toe" en ,,Kijk ons aan" het dit beter en oprechter voor hen zijn geweest. Maar Allah heeft hen wegens hun ongeloof vervloekt, zij geloven dus slechts weinig.

4.47. O, mensen van het Boek, gelooft in hetgeen Wij hebben nedergezonden, vervullende hetgeen bij u is voordat Wij uw leiders vernietigen en neerwerpen of hen vervloeken, zoals Wij het volk van de Sabbath vervloekten. Allah's gebod zal volbracht worden.

4.48. Waarlijk, Allah vergeeft niet dat men iets met Hem vereenzelvigt, maar Hij zal al hetgeen daarbuiten staat vergeven, wie Hij wil. En wie iets met Allah vereenzelvigt, heeft inderdaad een zeer grote zonde begaan.

4.155. Om hun schending van hun verbond en de verwerping van Allah's tekenen en het ten onrechte doden van de profeten en omdat ze zeggen: "Onze harten zijn gesluierd" - neen, Allah heeft deze wegens hun ongeloof verzegeld, derhalve geloven zij slechts weinig;

4.156. Om hun ongeloof en het uiten van een kwaadaardige laster tegen Maria;

4.157. En om hun zeggen: "Wij hebben de Messias, Jezus, zoon van Maria, de boodschapper van Allah gedood", - maar zij doodden hem niet, noch kruisigden zij hem (ten dode), - doch het werd hun verward, en zij, die hierover van mening verschilden zijn zeker in twijfel, zij hebben er geen kennis van doch volgen slechts een vermoeden en zij doodden hem gewis niet,

4.160. En wegens de onrechtvaardigheid van de Joden en hun weerhouden van Allah's weg, verboden Wij hen de reine dingen die ben (voordien) waren toegestaan.

5.13. En wegens hun breken van het verbond hebben Wij hen vervloekt en hun hart verhard. Zij rukken de woorden uit hun verband en hebben een deel van hetgeen hun was vermaand, vergeten. En gij zult hen altijd oneerlijk bevinden op enkelen na, derhalve vergeef hen en wend u van hen af. Voorzeker, Allah heeft degenen, die goeddoen, lief.

5.14. En met degenen die zeggen: "Wij zijn Christenen, sloten Wij (eveneens) een verbond, maar zij vergaten een deel van hetgeen hen was voorgehouden. Daarom deden Wij vijandschap en haat onder hen ontstaan, tot de Dag der Opstanding. Allah zal hen weldra laten weten, wat zij deden.

5.51. O, gij die gelooft, neemt de Joden en de Christenen niet tot vrienden. Zij zijn elkanders vrienden. En wie uwer hen tot vrienden neemt, is inderdaad één hunner. Voorwaar, Allah leidt het overtredende volk niet.

5.59. Zeg: "O, mensen van het Boek, gij haat ons slechts, omdat wij in Allah geloven en in hetgeen ons is nedergezonden en in hetgeen voordien was nedergezonden of doordat de meesten van u ongehoorzaam zijn."

5.64. En de Joden zeggen: "De hand van Allah is gebonden." Hun handen zijn gebonden en zij zijn vervloekt voor hetgeen zij zeggen. Neen, Zijn handen zijn wijd open, Hij geeft, zoals Hij wil. En hetgeen u van uw Heer is nedergezonden zal velen hunner in opstandigheid en ongeloof doen toenemen. En Wij hebben vijandschap en haat onder hen gezaaid tot aan de Dag der Opstanding. Telkens wanneer zij het oorlogsvuur ontsteken, dooft Allah het en zij pogen wanorde te scheppen op aarde en Allah heeft de onruststokers niet lief.

5.65. Als de mensen van het Boek hadden geloofd en rechtvaardig gehandeld, zouden Wij gewis hun zonden hebben vergeven en hen in tuinen van zaligheid hebben toegelaten.

5.66. En als zij de Torah en het Evangelie en hetgeen hun van hun Heer is nedergezonden, in acht hadden genomen, zouden zij zeker van wat boven hen is en van hetgeen onder hun voeten is, hebben gegeten. Onder hen is een groep die matig is, maar de handelwijze van velen hunner is slecht.

5.73. Waarlijk zij lasteren God, die zeggen: "Allah is Eén der Drie." Er is geen God dan de enige God. En indien zij niet ophouden met hetgeen zij beweren, zal de ongelovigen een smartelijke straf overkomen.

5.82. Waarlijk, gij zult de Joden en de afgodendienaren het meest vijandig jegens de gelovigen vinden. En gij zult degenen die zeggen: "Wij zijn Christenen" het vriendschappelijkst vinden jegens de gelovigen. Dit is, wijl er onder hen geleerden en monniken zijn en wijl zij niet trots zijn.

9.29. Bestrijdt diegenen onder de mensen van het Boek, die in Allah noch in de laatste Dag geloven, noch voor onwettig houden wat Allah en Zijn boodschapper voor onwettig hebben verklaard, noch de ware godsdienst belijden totdat zij de belasting met eigen hand betalen, terwijl zij onderdanig zijn.

9.30. En de Joden zeggen: "Ezra is de zoon van Allah" en de Christenen zeggen: "De Messias is de zoon van Allah." Dit is, hetgeen zij met hun mond zeggen. Zij spreken de woorden na van degenen die vóór hen ongelovig waren; Allah's vloek zij over hen, hoe zijn zij afgekeerd!

10.68. Zij zeggen: "Allah heeft een zoon tot Zich genomen. Heilig is Hij, Hij is Zichzelf genoeg. Aan Hem behoort wat in de hemelen en op aarde is. Gij hebt hier geen gezag over. Zegt gij over Allah wat gij niet weet?

10.68. Zij zeggen: "Allah heeft een zoon tot Zich genomen. Heilig is Hij, Hij is Zichzelf genoeg. Aan Hem behoort wat in de hemelen en op aarde is. Gij hebt hier geen gezag over. Zegt gij over Allah wat gij niet weet?

10.69. Zeg: "Degenen, die over Allah een leugen verzinnen, zullen niet slagen."

10.70. Zij zullen in deze wereld tijdelijk genieten, daarna zal hun terugkeer tot Ons zijn, dan zullen Wij hen een strenge straf doen ondergaan, omdat zij niet geloofden.

16.118. En Wij verboden voordien de Joden al hetgeen Wij u hebben vermeld. En Wij deden hun geen onrecht aan doch zij handelden onrechtvaardig jegens zichzelf.

18.4. En om diegenen te waarschuwen, die zeggen: "Allah heeft Zich een zoon genomen."

18.5. Zij hebben er geen kennis van en hun vaderen evenmin. Erg is het woord, dat uit hun mond komt. Zij zeggen slechts onwaarheid.

61.14. O, gij die gelooft, weest Allah's helpers, zoals toen Jezus, zoon van Maria, tot zijn discipelen zeide: "Wie zijn mijn helpers terwille van Allah?" De discipelen antwoordden: "Wij zijn Allah's helpers!" Toen geloofde een gedeelte van de kinderen Israëls, terwijl een ander deel niet geloofde maar Wij hielpen de gelovigen tegen hun vijand en zij werden overwinnaars.


Met dank aan Iznogoodh.
Tussen droom en daad staan wetten in de weg en praktische bezwaren.
Willem Elsschot (1882-1960)
Gebruikersavatar
Lodewijk Nasser
Berichten: 5871
Lid geworden op: ma aug 14, 2006 1:58 am
Contacteer:

Bericht door Lodewijk Nasser »

Mythe 9. De Islam is wereldwijd een religie van vrede


Breng eens een kijkje op http://www.thereligionofpeace.com en zie hoeveel slachtoffers de wereldwijde Jihad internationaal maakt.
Tussen droom en daad staan wetten in de weg en praktische bezwaren.
Willem Elsschot (1882-1960)
Gebruikersavatar
Lodewijk Nasser
Berichten: 5871
Lid geworden op: ma aug 14, 2006 1:58 am
Contacteer:

Bericht door Lodewijk Nasser »

Mythe 10. De Islam kent geen dwang


De koran en hadiths maken op vele manieren duidelijk dat de islam mensen weldegelijk dwingt in hun godsdienst, en dit is door ontelbare islamgeleerden uitgelegd.
"Wie het wil, die moet dan geloven en wie het wil, die moet maar ongelovig zijn." (Koran 18:29)
Uit de context gehaald klinkt de koran altijd heel mild en tolerant, maar in de context wordt het opeens heel lomp en grof. Hier is de hele passage:
18:29 En zeg: De waarheid is van uw Heer; daarom, laat hem die wil, geloven, en laat hem die wil, niet geloven; waarlijk, Wij hebben voor de onrechtvaardigen een vuur bereid, welks omheining hen zal omringen; en indien zij om water roepen, zal hun water worden gegeven als gesmolten koper, dat hun aangezichten zal schroeien; slechts is de drank en slechts is de rustplaats!
Wie het wil, die moet maar ongelovig zijn... hij is een onrechtvaardige die zal branden in het vuur. Meteen een scheldwoord en primitieve wrok en agressie erachteraan. Niet erg tolerant dus.

Ook uit andere verzen blijkt dat de koran geweld tegen de ongelovigen aanprijst, zowel in het 'hiernamaals' als tijdens dit leven. Het geheel is gelardeerd met scheldwoorden die niet echt van een fatsoenlijke opvoeding getuigen.
9.68 Allah belooft de huichelaars, mannen en vrouwen en de ongelovigen het Vuur der hel, waarin zij zullen vertoeven. Het zal hun genoeg zijn. Allah heeft hen vervloekt, en zij zullen een blijvende straf ontvangen.

9.73 O profeet, strijd tegen de ongelovigen en de huichelaars. En wees streng jegens hen. Hun tehuis is de hel en deze is een boze bestemming.
Profeet, strijd tegen de ongelovigen en huichelaars!! Schelden én vechten dus. Lijkt niet op 'geen dwang', en ook niet op 'live and let live'.
9.101 Van de u omringende woestijn-Arabieren zijn sommigen huichelaars evenals van het volk van Madina, dezen volharden in huichelarij. Gij kent hen niet; Wij kennen hen en Wij zullen hen hier dubbel straffen, daarna zullen zij aan een grote straf worden overgeleverd.
Wij zullen hen hier dubbel straffen!!!! Geen dwang????
48.6 En dat Hij de huichelaars en huichelaarsters en de afgodendienaren en -dienaressen moge straffen, die boze gedachten jegens Allah koesteren. Over dezulken zal tegenspoed en de toorn van Allah komen. Hij heeft hen vervloekt en de hel voor hen gereed gemaakt. En dit is een slechte bestemming.
In het beroemde vers over 'geen dwang in de godsdienst' lastert en roddelt Allah onbeheerst:
2:256. Er is geen dwang in de godsdienst. Voorzeker, het juiste pad is van dwaling onderscheiden; derhalve, hij die de duivel verloochent en in Allah gelooft, heeft een sterk houvast gegrepen, dat onbreekbaar is. Allah is Alhorend, Alwetend.

2:257. Allah is de Vriend dergenen, die geloven; Hij brengt hen uit de duisternis tot het licht. Maar de vrienden der ongelovigen zijn de duivelen, zij brengen hen uit het licht in de duisternis; dezen zijn de bewoners van het vuur, daarin zullen zij wonen.
Ik vind dit geen manier om over andersdenkenden te praten, zeker niet passend voor een heilig boek.

Het beroemdste vers in de koran dat duidelijk maakt dat er in de islam wel degelijk dwang in de godsdienst is, is het 'Vers van het zwaard' (Ayat al-Sayf, 9.5). De betreffende passage gaat over het verbreken van de akkoorden die zijn gesloten met de ongelovigen, en hen met het zwaard voor de keuze te stellen: moslim worden of sterven.

Hier worden de verzen over dwang in de godsdienst en het Vers van het Zwaard uitgelegd door een islamgeleerde:

http://www.islam-qa.com/index.php?ln=en ... 4770&dgn=4
Vraag

'Sommige vrienden zeggen dat als iemand niet toetreedt tot de islam, het zijn eigen keuze is, en dat hij niet gedwongen kan worden moslim te worden. Als bewijs wordt het vers geciteerd waarin Allah zegt (interpretatie van de betekenis):

"En als god het had gewild zou iedereen op aarde gelovig zijn geweest. Dus zou jij (O Mohammed) dan de mens dwingen een gelovige te worden?" (Yunus 10:99)
"Er is geen dwang in de godsdienst" (al Baqaray 2:256)
Wat is uw mening hierover?

Antwoord:

Geloofd zij Allah.

Geleerden hebben uitgelegd dat deze twee verzen en andere gelijkaardige verzen te maken hebben met hen van wie jizyah mag worden geheven, zoals de joden, christenen en magiërs (volgelingen van Zoroaster). Zij mogen niet worden gedwongen, maar zij worden gesteld voor de keuze moslim te worden of jizyah te betalen.

Andere geleerden zeiden dat dit sloeg op de begintijd, maar dat het later was afgeschaft door Allahs bevel om te vechten en jihad te voeren. Dus iedereen die weigert toe te treden tot de islam moet worden bevochten als moslims daartoe in staat zijn, tot ze tot de islam toetreden of jizyah betalen als ze behoren tot diegenen die jizyah mogen betalen.

De kuffaar moet worden gedwongen tot de islam toe te treden als ze niet behoren tot hen van wie jizyah mag worden geheven, omdat dat zal leiden tot hun geluk en redding in deze wereld en in het hiernamaals.

Iemand verplichten de waarheid aan te hangen die leiding en geluk geeft is beter voor hem dan dat hij wordt geleid door onwaarheid. Net zoals een persoon mag worden gedwongen de verplichtingen na te komen die hij anderen verschuldigd is, zelfs als dat gevangenneming of lijfstraffen inhoudt.
Dus het dwingen van kafirs om alleen in Allah te geloven en tot de islam toe te treden is belangrijker en wezenlijker, omdat dit zal leiden tot zijn geluk in deze wereld en in het hiernamaals. Dit is van toepassing, tenzij het gaat om de Mensen van het Boek, namelijk de joden, christenen en Magiërs, omdat de islam zegt dat deze drie groepen voor de keuze mogen worden gesteld: ze mogen tot de islam toetreden, of ze mogen jizyah betalen en onderworpen worden.

Volgens sommige geleerden mogen anderen ook de keuze tussen islam en jizyah krijgen, maar de meest juiste opvating is dat geen anderen dan deze drie groepen voor de keuze mogen worden gesteld, omdat de profeet op het Arabisch schiereiland tegen de kuffaar vocht, en hij alleen accepteerde dat zij moslim werden. En Allah zei (interpretatie van de betekenis):

"Maar als ze berouw tonen [door het verwerpen van shirk (polytheïsme) en islam (monotheïsme) te accepteren] en as-Salaah (Igaamat-as-Salaah) uit te voeren en Zakaah te geven, laat ze dan met rust."

[al-Tawbah 9:5]


Hij zei niet: 'als ze jizyah betalen'. De joden, christenen en magiërs mogen worden gevraagd tot de islam toe te treden; als ze weigeren, dan moet hen worden gevraagd jizyah te betalen. Als ze weigeren jizyah te betalen, dan moeten de moslims tegen hen vechten als ze hiertoe in staat zijn. Allah zegt (interpretatie van de betekenis):

9:29 Bestrijdt diegenen die in Allah noch in de laatste Dag geloven, noch voor onwettig houden wat Allah en Zijn boodschapper voor onwettig hebben verklaard, noch de ware godsdienst belijden totdat zij de belasting met eigen hand betalen, terwijl zij onderdanig zijn.

En het is aangetoond dat de profeet jizyah accepteerde van de magiërs, maar het is niet bewezen dat de profeet of zijn metgezellen jizyah aannamen van wie dan ook, behalve van de drie hierboven genoemde groepen.

Het basisprincipe wat betreft dit onderwerp zijn Allahs woorden (interpretatie van de betekenis):

8: 39 En bestrijdt hen totdat er geen vervolging is en de godsdienst geheel voor Allah wordt.

9:5: Wanneer de heilige maanden voorbij zijn, doodt dan de afgodendienaren waar gij hen ook vindt en grijpt hen en belegert hen en loert op hen uit elke hinderlaag. Maar als zij berouw hebben en het gebed houden en de Zak’at betalen, laat hun weg dan vrij. Voorzeker, Allah is Vergevensgezind, Genadevol.

Dit vers is bekend als Ayat al-Sayf (het vers van het zwaard).

Deze en identieke verzen schaffen de verzen af waarin wordt gezegd dat er geen dwang bestaat om moslim te worden.

En Allah is de Bron van kracht.

Majmoo’ Fataawa wa Maqaalaat li’l-Shaykh Ibn Baaz, 6/219 (www.islam-qa.com)
Lees verder nog de uitleg van Marc Gabriel, die aan de al-Azhar-universiteit van Cairo heeft gestudeerd en les heeft gegeven, en die dus een deskundige is over deze zaak. Hij maakt duidelijk dat de moslimterroristen van vandaag de filosofie van de koran volgen, en als de koran ging over tolerantie, zouden zij hun gedrag niet op de koran kunnen baseren.

http://www.dutch.faithfreedom.org/forum ... .php?t=452

Marc Gabriel plaatst ondermeer de volgende koranverzen in de context van alle jihadteksten:
4:74. Laten derhalve zij, die hun tegenwoordig leven voor het leven in het Hiernamaals willen offeren, voor de zaak van Allah strijden. En wie voor de zaak van Allah strijdt, hetzij hij gedood wordt of overwint, weldra zullen Wij hem een grote beloning geven. Soera 4:74

9:88. Maar de boodschapper en de gelovigen met hem, strijden met hun bezit en hun persoon en zij zijn het, die het goede zullen ontvangen en zij zullen slagen. 9:89. Allah heeft tuinen voor hen bereid waar doorheen rivieren stromen; zij zullen daarin vertoeven. Dat is de opperste zegepraal.
Marc Gabriel zegt het volgende over het 'Vers van het zwaard':
9:5. Wanneer de heilige maanden voorbij zijn, doodt dan de afgodendienaren waar gij hen ook vindt en grijpt hen en belegert hen en loert op hen uit elke hinderlaag. Maar als zij berouw hebben en het gebed houden en de Zakaat betalen, laat hun weg dan vrij. Voorzeker, Allah is Vergevensgezind, Genadevol.
Dit is bekend als het vers van het zwaard, en het verklaart dat moslims tegen iedereen moeten vechten die zich niet wil bekeren tot de islam, in of buiten Arabië. Het wordt beschouwd als vertegenwoordiging van de uiteindelijke ontwikkeling van jihad in de islam.
Kort samengevat komt het neer op het volgende: in de begintijd van de islam waren moslims in een minderheid, en kwamen er verzen die tolerantie predikten. Na de vlucht naar Medinah ontstond er een grote groep moslims: toen zij een meerderheid werden, kwamen de verzen die de moslims opdroegen te vechten en de jihad verplicht stelden. De vredescontracten met niet-moslims werden toen verbroken, en de mensen werden voor de keuze gesteld: moslim worden of sterven.

Omdat moslims de koran en het leven van de profeet navolgen, wordt dit mechanisme nu ook opgedragen: zolang je een minderheid bent, stel je je volgzaam op, maar als moslims een meerderheid krijgen en dus kunnen vechten, dan is de jihad verplicht, en moeten niet-moslims eerst tot de islam worden uitgenodigd, en vervolgens voor de keuze worden gesteld: moslim worden of onderdanig worden en jizyah betalen voor joden en christenen, en voor polytheïsten: moslim worden of sterven.

Dit is wat de islamgeleerden zeggen, maar wat de meeste gewone moslims niet beseffen. Zij worden net als de niet-moslims om de tuin geleid met halve koranverzen, die uit de context gehaald heel tolerant overkomen.

Nog een paar hadiths over de doodstraf op afvalligheid, waaruit heel duidelijk blijkt dat de islam wel dwang kent in de godsdienst, opgenomen als sahih hadiths in de verzameling van Bukhari.
Sahih Bukhari

Volume 9, Boek 83 nummer 17:
Verteld door 'Abdullah:

De apostel van Allah zei: "Het bloed van een moslim die belijdt dat niemand anders dan Allah het recht heeft te worden vereerd en dat ik zijn apostel ben mag niet worden vergoten, op drie gevallen na: in geval van moord, een getrouwd persoon voor niet toegestane sex, en degene die de islam verlaat."
Sahih Bukhari, Volume 9, Book 84, Number 57:
Narrated 'Ikrima:

Sommige Zanadiqa (atheisten) werden bij Ali gebracht, en hij verbrandde hen. Dit nieuws bereikte Ibn 'Abbas, die zei: 'Als ik in zijn plaats had gestaan, had ik ze niet verbrand, want dat heeft de apostel van Allah verboden. Hij zei: 'Straf niemand met de straf van Allah (vuur).' Ik zou ze hebben gedood volgens de uitspraak van de apostel van allah, Wie de islamitische godsdienst verlaat, moet worden gedood.'
Deze hadiths zijn geldig en worden dan ook aangevoerd door islamgeleerden om uit te leggen waarom de islam de doodstraf stelt op afvalligheid. In landen waar het islamitische strafrecht geldt, houdt men zich aan deze instructies.

Lees bijvoorbeeld op deze islamitische website waarom afvalligen moeten worden gedood:

http://63.175.194.25/index.php?ln=eng&d ... 2406&dgn=4
Deze harde straf is nodig om een aantal redenen:
1 - Deze straf dient om iedereen af te schrikken die alleen tot de islam wil toetreden om de menigte te volgen en om hypocriete redenen. Dit zal hem motiveren om de islam goed te onderzoeken, en niet door te gaan tenzij hij de consequenties in deze wereld en het hiernamaals goed beseft. Degene die de islam verkondigt heeft vrijwillig ingestemd met alle regels van de islam, en een van de regels is dat hij zal worden geëxectueerd als hij de godsdienst verlaat.

2 - Degene die zijn bekering bekendmaakt is toegetreden tot de jamaa'ah (hoofdgroep) van moslim, en wie tot de hoofdgroep van moslims toetreedt is verplicht compleet loyaal te zijn en ze te steunen en beschermen tegen alles dat kan leiden tot fitnah, het geloof kan vernietigen of verdeling kan veroorzaken. Afvalligheid van de islam wil zeggen de jamaa'ah en zijn goddelijke orde verzaken, en het heeft hierop een schadelijk effect. [b/Executie is het grootste afschrikmiddel dat kan voorkomen dat mensen zo'n misdaad plegen.[/b]

3 - Moslims die een zwak geloof hebben en anderen die tegen de islam zijn kunnen denken dat de afvallige de islam heeft verlaten vanwege wat hij ontdekte over de ware aard ervan, want als het de waarheid zou zijn zou hij de islam nooit de rug toekeren. Dus horen ze van hem alle twijfels, leugens en verzinsels die erop gericht zijn het licht van de islam te doven en mensen ervan af te houden. In dit geval is het doden van de afvallige verplicht, om de ware godsdienst te beschermen tegen laster van de leugenaars en om de godsdienst te beschermen en obstakels te verwijderen van het pad van degene die tot de islam toetreden.

4 - We zeggen ook dat de doodstraf in moderne menselijke wetten bestaat om in bepaalde situaties het systeem tegen wanorde te beschermen en om de maatschappij tegen bepaalde misdaden te beschermen die kunnen leiden tot het uiteenvallen ervan, zoals drugs etc. Als de doodstraf kan fungeren als afschrikmiddel om door mensen gemaakte systemen te beschermen, dan is het nog gepaster dat de ware godsdienst van Allah, die door valsheid niet kan worden beroerd, noch van voren noch van achteren [Fussilat 41:42], en die geheel goed, gelukkig en rustgevend in deze wereld en het hiernamaals is, degenen zouden straffen die overtredingen ertegen begaan en erop uit zijn het licht te doven en het beeld te bezoedelen, en die er leugens tegen verzinnen om hun afvalligheid te rechtvaardigen.
Een heleboel dwang dus in de islam. De jihad kan worden aangewend om mensen tot de islam te dwingen. En wie er eenmaal inzit, vrijwillig of gedwongen, kan er niet meer uit. Het is trouwens heel veel tot de islam bekeerde moslims helemaal niet zo duidelijk dat de doodstraf staat op 'afvalligheid', want het wordt door veel moslims ontkend.

Bizar dat de man het heeft over de doodstraf in 'menselijke wetten' om de doodstraf voor het opgeven van een godsdienst te legitimeren. Ik weet niet waar hij naar verwijst, maar ik ken geen 'menselijke wetten' die de doodstraf stellen op iets wat geen misdaad is. De islam echter stelt de doodstraf op afvalligheid om te voorkomen dat ex-moslims zullen vertellen dat hun godsdienst helemaal niet van een god komt. Niks goddelijke wet dus, gewoon iedereen 'executeren' die je met je neus op de feiten drukt, om het fabeltje in stand te houden.[/quote]

Zit ik onder de ignore button of heeft iedereen nu toegegeven dat de islam geweld gebruikt om iedereen bij de juiste godsdienst te brengen? :wink:

Jizyah opleggen, vers van het zwaard, afvalligen doden.... de islam is niets anders dan gewelddadige dwang.

Niemand kan zeggen dat ik niet mijn best doe om meer over de islam te weten, ik lees de koran, hadiths, tafsir, en ik controleer mijn bevindingen op islamitische websites. En dit is wat ik vind.

Als er toch nog mensen zijn die menen dat in de islam geen dwang is, willen ze dan in discussie gaan met de mensen van Islam Q and A, van de website van bovenstaand vertaald artikel? Want bovenop al die angstaanjagende islamitische teksten zeggen zij het ondubbelzinnig:

http://63.175.194.25/index.php?ln=eng&d ... 4770&dgn=4
Dit vers (9:5) is bekend als Ayat al-Sayf (het vers van het zwaard).

Deze en identieke verzen schaffen de verzen af waarin wordt gezegd dat er geen dwang bestaat om moslim te worden.Met dank aan Nina
Tussen droom en daad staan wetten in de weg en praktische bezwaren.
Willem Elsschot (1882-1960)
Gebruikersavatar
Lodewijk Nasser
Berichten: 5871
Lid geworden op: ma aug 14, 2006 1:58 am
Contacteer:

Bericht door Lodewijk Nasser »

Mythe 11. De Islam is louter een godsdienst

Wat me opvalt is dat moslims in het Westen steeds de mond vol hebben over en zich ook steeds beroepen op één van onze democratische principes, namelijk de "vrijheid van godsdienst"...

Als men onder "godsdienst" uitsluitend het geloven in en aanbidden van één of meerdere godheden verstaat, dan is het wel duidelijk dat islam deze definitie vér overstijgt. Islam is ook een politieke doctrine, een rechtsstelsel, een uitgekiende theologie en vervangt daarmee doodgewoon alle andere principes.

Waarom dan islam nog ten onrechte beschouwen als een godsdienst? Met alle gevolgen vandien.

Me dunkt mij dat de wereld beter af zou zijn als we islam schrappen van de lijst van religies, dan pas kan islamisme grondig aangepakt en uit de wereld geholpen worden.

Met dank aan Dutch
Tussen droom en daad staan wetten in de weg en praktische bezwaren.
Willem Elsschot (1882-1960)
Gebruikersavatar
Lodewijk Nasser
Berichten: 5871
Lid geworden op: ma aug 14, 2006 1:58 am
Contacteer:

Bericht door Lodewijk Nasser »

Mythe 12. De Islam heeft geen enkele uitdaging te vrezen

Wanneer echter een godsdienst vrijheid van spreken en verschil van mening onderdrukt, dan getuigt het tegen zichzelf. Wat proberen de godsdienstige leiders te verbergen? Waarom is kritiek uitgesloten? Als de islam werkelijk de “uiteindelijke waarheid” en de “definitieve openbaring” is, dan behoeft het geen enkele uitdaging te vrezen. De leiders zouden in staat moeten zijn het te verdedigen door woorden alleen, want zijn aantrekkelijkheid is vanzelfsprekend. Mensen zouden vrijwillig en zonder bedreiging van geweld tot de islam moeten toestromen. Aan de andere kant, als de mensen het willen verlaten - een ondenkbare gedachte aangezien de islam zo ontzagwekkend is - dan zou dit moeten worden toegestaan zonder vervolging of omdat er een zwaard boven hun hoofden hangt.

Met dank aan http://answering-islam.org/Dutch/arland ... igheid.htm
Tussen droom en daad staan wetten in de weg en praktische bezwaren.
Willem Elsschot (1882-1960)
Gebruikersavatar
Lodewijk Nasser
Berichten: 5871
Lid geworden op: ma aug 14, 2006 1:58 am
Contacteer:

Bericht door Lodewijk Nasser »

Mythe 13. Mohammed en Jezus zijn vergelijkbare figuren.

Verschillen tussen Mohammed en Jezus

Jezus genas zijn vijanden, Mohammed vervloekte ze en liet ze vermoorden.
111. de palmvezel, de vlam (al-masad, al-lahab)
1. De macht van Aboe Lahab en hijzelf zullen vergaan.
2. Zijn rijkdommen en daden zullen hem niet baten.
3. Weldra zal hij in een laaiend Vuur branden.
4. Ook zijn vrouw, de draagster van brandstof,
5. Om haar hals zal een koord van palmvezels hangen
Jezus was nederig, Mohammed liet zich als god gehoorzamen.
4:80 Wie de boodschapper gehoorzaamt, gehoorzaamt inderdaad Allah en wie zich afkeert - tot hen hebben wij u niet als bewaker gezonden.
Jezus zei: wie zonder zonden is werpe de eerste steen, Mohammed liet naar hartelust stenigen.
Bukhari, deel 8, Boek 82, nummer 806:
Verteld door Abu Huraira:

Een man kwam naar de apostel van Allah (vzmh) toen hij in de moskee was en riep hem: 'Oh Apostel van Allah! Ik heb verboden seks gehad.'" De profeet (vzmh) draaide zijn gezicht naar de andere kant, maar die man herhaalde zijn bewering vier keer en daarna droeg hij getuigenis tegen zichzelf gedurende vier maal. De Profeet (vzmh) schreeuwde tegen hem: "Ben je gek? " De man zei: "Nee." De Profeet (vzmh) zei: ben je getrouwd? De man zei: Ja. Toen zei de Profeet (vzmh): "Breng hem hier weg en stenig hem dood." Jabir bin 'Abdullah zei: ik was onder hen die deelnamen aan zijn steniging en we stenigden hem in de Musalla. Toen de stenen hem begonnen te hinderen vluchtte hij, maar we namen hem naar Al Harra en stenigden hem dood.

Bukhari, Deel 8, Boek 82, nummer 816:
Verteld door Ibn 'Abbas:

'Umar zei, "ik ben bang dat na een lange tijd na nu, mensen zullen zeggen: "we vinden de verzen over de steniging (Rajam) niet in het Heilige Boek (KOran)," en vervolgens kunnen ze afgedwaald raken door een verplichting na te laten die Allah heeft onthuld. Zeker! Ik bevestig dat de straf Rajam moet worden opgelegd aan eenieder die ongeoorloofde geslachtsgemeenschap heeft als hij al getrouwd is en de misdaad is bewezen door getuigen of zwangerschap of een bekentenis." Sufyan voegde hieraan toe, "ik heb deze vertelling op deze manier herinnerd." 'Umar voegde toe, "Voorzeker heeft de Apostel van Allah (vzmh) Rajam tenuitvoer gelegd en dat deden wij na hem."

Video van steniging
Jezus wekte uit de doden op, Mohammed liet alleen mensen vermoorden.
Bukhari, Deel 3, boek 45, nummer 687

Mohammed zei, "Wie wil Ka'b bin Al-Ashraf (een dichter die spotverzen over de islam maakte) doden omdat hij Allah en de Profeet heeft beledigd?" Muhammad bin Maslama zei: "Ik zal hem doden." Dus Muhammad bin Maslama ging naar Ka'b en zei: "Ik wil een lening van één of twee Wasqs graan." Ka'b zei: "Geef je vrouwen als onderpand." Muhammad bin Maslama zei: "Hoe kunnen we onze vrouwen als onderpand geven, gezien je de knapste onder de Arabieren bent?" Kab zei: "Geef dan je zonen als onderpand." Muhammad zei: "Hoe kunnen we onze zonen als onderpand geven? Men zal ze uitlachen omdat ze voor één of twee Wasqs graan als onderpand worden gegeven. Dat is een schande voor ons. maar we zullen onze wapens als onderpand geven." Muhammad bin Maslama beloofde hem dat hij terug zou komen. Ze kwamen zoals beloofd en vermoordden Kab. Daarna rapporteerden ze dit aan de Profeet.
Jezus leert ons lief te hebben, Mohammed leert ons te haten.
98:6 Voorwaar, de ongelovigen onder de mensen van het Boek en de afgodendienaren zullen in het Vuur der hel geworpen worden, daarin zullen zij verblijven. Zij zijn de slechtste der schepselen.
5:54 O, gij die gelooft, wie onder u zich van zijn godsdienst afkeert, laat hem weten, dat Allah weldra een ander volk zal voortbrengen dat Hij zal liefhebben en die Hem zullen liefhebben vriendelijk en nederig zijnde jegens de gelovigen en hard en streng jegens de ongelovigen. Zij zullen voor Allah's zaak strijden en het verwijt van een berisper niet vrezen. Dit is Allah's genade; Hij schenkt deze aan wie Hij wil en Allah is Milddadig, Alwetend.
48:29 Mohammed is de boodschapper van Allah. En zij, die met hem zijn, zijn hard tegen de ongelovigen en zachtmoedig onder elkander. Gij ziet hen zich buigen en nederwerpen (in gebed), Allah's genade en Zijn welbehagen zoekende - Op hun aangezicht zijn de sporen van het zich ter aarde werpen. Dit is hun beschrijving in de Torah. En hun beschrijving in het Evangelie is als het zaad van koren, dat zijn scheut uitspruit, en dien versterkt, waardoor zij dik wordt en op eigen stengel komt te staan, tot vreugde der zaaiers en woede der ongelovigen. Allah heeft aan de gelovigen die goede werken doen, vergiffenis en een grote beloning beloofd.
Jezus koos voor het koninkrijk van God, Mohammed koos voor het koninkrijk van deze wereld.
8:65 O profeet, spoor de gelovigen aan om te vechten. Als er twintig onder u zijn die stand houden, zullen zij tweehonderd overwinnen en als er honderd uwer zijn zullen zij duizend der ongelovigen verslaan, omdat zij een volk zijn dat niet wil begrijpen.
9:39 Als gij niet voortgaat te vechten zal Hij u met een pijnlijke straf straffen en zal Hij een ander volk in uw plaats stellen en gij zult Hem in het geheel niet deren. Allah heeft macht over alle dingen.
Jezus zei: wie kleine kinderen kwaad doet kan beter met een molensteen om de nek in de zee worden gegooid,
Mohammed liet aan zich een meisje van zes uithuwelijken.
Bukhari, Deel 5, boek 58, nummer 234:
Verteld door Aisha:

De Profeet (vzmh) verloofde zich met mij toen ik een meisje van zes was. We gingen naar Medina en bleven in het huis van Bani-al-Harith bin Khazraj. Toen werd ik ziek en mijn haar viel uit. Later groeide mijn haar weer aan en mijn moeder, Um
Ruman, kwam naar me toe terwijl ik in een schommel aan het spelen was met mijn vriendinnetjes.
Ze riep me en ik ging met haar mee zonder te weten wat ze met me wilde doen.
Ze pakte me bij de hand en liet me voor de deur van het huis staan. Ik was toen ademloos en toen ik weer normaal ademde, nam ze wat water en wreef mijn gezicht en handen er mee. Toen nam ze me in huis. In het huis zag ik vrouwen van de Helpers (Ansar i.e. Medinensische bekeerlingen) die tegen me zeiden: "de beste wensen, Allahs zegening en veel geluk".
Toen vertrouwde ze me aan hen toe en ze bereidden me voor voor het huwelijk. Onverwacht kwam de profeet van Allah (vzmh) in de voormiddag en mijn moeder overhandigde me aan hem, en ik was toen negen jaar oud.

Bukhari, Deel 7, Boek 62, Nummer 64:
Verteld door 'Aisha:

De profeet (vzmh) trouwde met haar toen ze zes jaar was en hij (vzmh) voltrok het huwelijk door met haar te n€uken toen ze negen jaar oud was en ze bleef toen bij hem (vzmh) voor negen jaar (tot zijn (vzmh) dood).


Jezus heeft ons geleerd hoe we net als hem kinderen van God kunnen worden, Mohammed achtte zichzelf de laatste der profeten.
dit is wel degelijk wat Jezus beweerde!!
Johannes 1:
11 Hij is gekomen tot het Zijne, en de Zijnen hebben Hem niet aangenomen.
12 Maar zovelen Hem aangenomen hebben, dien heeft Hij macht gegeven kinderen Gods te worden, [namelijk] die in Zijn Naam geloven;
13 Welke niet uit den bloede, noch uit den wil des vleses, noch uit den wil des mans, maar uit God geboren zijn.
Jezus behandelde vrouwen met respect en liefde, Mohammed zag ze als gebruiksvoorwerpen.
2:223 Uw vrouwen zijn een akker voor u - komt daarom tot uw akker, zoals het u behaagt en doet goed voor uzelf en vreest Allah en weet, dat gij Hem zult ontmoeten en geef goede tijdingen aan de gelovigen.
Jezus genas blinden, Mohammed stuurde ze weg.
Soera 80. hij fronsde (abasa)
1. Hij (de profeet) fronste (zijn voorhoofd) en wendde zich af.
2. Omdat er een blinde man tot hem kwam.
3. (Mens) wat weet gij? Misschien wilde hij zich laten louteren.
4. Of hij kon om raad komen, en die raad zou hem van nut kunnen zijn.
5. Maar aan hem, die onverschillig is
6. Schenkt gij uw aandacht,
7. Hoewel gij er niet voor aansprakelijk zijt als hij zich niet loutert.
Jezus geloofde in geweldloosheid, Mohammed alleen in geweld.
8:7 En toen Allah u één der twee partijen beloofde dat zij de uwe zou zijn, wenstet gij, dat de partij zonder wapenen de uwe zou worden, maar Allah wilde door Zijn Woorden de waarheid bevestigen en de levenswortel der ongelovigen afsnijden.
Jezus stierf voor ons, Mohammed liet anderen voor hem sterven.
4:74 Laten derhalve zij, die hun tegenwoordig leven voor het leven in het Hiernamaals willen offeren, voor de zaak van Allah strijden. En wie voor de zaak van Allah strijdt, hetzij hij gedood wordt of overwint, weldra zullen Wij hem een grote beloning geven.
Met dank aan Germen Roding
Tussen droom en daad staan wetten in de weg en praktische bezwaren.
Willem Elsschot (1882-1960)
Gebruikersavatar
Lodewijk Nasser
Berichten: 5871
Lid geworden op: ma aug 14, 2006 1:58 am
Contacteer:

Bericht door Lodewijk Nasser »

Mythe 14. De uitspraken in de Koran komen overeen met de moderne wetenschap.

http://www.dutch.faithfreedom.org/artik ... schap.html
Kafir schreef:http://www.freethinker.nl/koran_wetensch.htm

ER STAAT GEEN WETENSCHAP IN DE KORAN!
Deel 1.

INLEIDING.
Thomas Henry Huxley, een groot Engels natuuronderzoeker en filosoof heeft eens gezegd: ‘Het is mijn taak mijn strevingen te leren zich naar de feiten te voegen, niet te trachten de feiten in overeenstemming te brengen met mijn strevingen.’
Deze houding is kenmerkend voor de ware wetenschapper. Religieuze fanatici uit de meest uiteenlopende stromingen hebben echter bijna altijd het tegenovergestelde gedaan, en hebben getracht de inhoud van de religieuze geschriften in overeenstemming te brengen met de feiten uit de wetenschappen. De meest absurde claims op dit gebied komen op dit moment grotendeels uit het islamitische kamp. Op vrijwel iedere islamitische website vindt men wel een afdeling met ‘wetenschappelijke wonderen van de Koran’, en er zijn over dit onderwerp vele boeken en brochures verkrijgbaar, waarvan de boeken van de Turkse creationist Adnan Oktar (beter bekend als ‘Harun Yahya’) waarschijnlijk wel de meeste bekendheid genieten. Wat men probeert aan te tonen is dat er in de Koran reeds zaken staan beschreven die moderne wetenschappers nu of in het recente verleden pas ontdekt hebben (de ‘Big Bang’, de vorm van de aarde, etc..). En dat wordt vervolgens weer naar voren gebracht als bewijs dat de Koran het volmaakte woord van God is. Voordat we specifiek op bepaalde claims ingaan, zijn er nog een aantal algemene bezwaren tegen dit absurde idee in te brengen.
Als er in de Koran werkelijk wetenschappelijke feiten worden vermeld, waarom hebben de meeste wetenschappelijke ontdekkingen dan zo lang op zich laten wachten? En waarom zijn de meeste van deze ontdekkingen gedaan door niet-moslims? De waarheid is dat de sura’s die door koranexegeten als bewijs naar voren worden gebracht, zó ontzettend vaag zijn, dat men er letterlijk alle kanten mee op kan.

DEEL 1: De Koran en de ‘Big Bang’.

Een van de meest gehoorde claims is dat de Koran beschrijvingen geeft van het ontstaan van het universum; beschrijvingen die Mohammed volgens de geloofsverdedigers nooit zelf had kunnen bedenken, en die daarom de goddelijke oorsprong van het boek zouden bevestigen. De ‘Big Bang’ en de uitdijing van het heelal, volgens sommige exegeten wordt het allemaal zeer duidelijk in de Koran weergegeven. Sura 51:47 is één van de meest gebruikte citaten. In zijn boek ‘De wonderen van de Qoer’an’ citeert Adnan Oktar Sura 51:47 als volgt:

51:47: 'Met macht hebben Wij de hemel gebouwd. Waarlijk, Wij zijn in staat om de omvangrijkheid en ruimte daarvan uit te breiden.’
Wat in dit korancitaat al opvalt is dat er helemaal niet wordt gezegd dat het heelal uitdijt, maar slechts dat Allah in staat is om de omvangrijkheid en de ruimte van de hemel uit te breiden. Dat Allah er volgens het vers toe in staat is, wil niet zeggen dat het ook iets is wat ooit heeft plaatsgevonden. In ‘De wonderen van de Qoer’an’ wordt overigens een koranvertaling gebruikt die mij onbekend is, en in het boek wordt hierover voor zover ik weet geen informatie gegeven. Oktar’s vertaling van sura 51:47 verschilt van de bekende Nederlandse en Engelse koranvertalingen. (1)

Voorzeker Wij bouwden de hemel door Onze macht en waarlijk Wij zijn het, Die hem hebben uitgebreid.’ (online koranvertaling; http://www.islam-info.be/idp/index.php?dekoran )

Ook in deze vertaling is er echter niets te vinden dat in verband kan worden gebracht met een voortdurende uitdijing van het heelal. Duidelijker wordt het als we het vers bekijken dat erop volgt.

51:48. ‘En Wij hebben de aarde uitgespreid en hoe uitmuntend hebben Wij dit gedaan.’

Hier wordt duidelijk dat deze verzen geenszins betrekking hebben op de uitdijing van het heelal, maar van een primitieve voorstelling van de platte, ‘uitgespreide’ aarde, met daarboven een ‘uitgebreid’ hemelgewelf (een bol kun je immers moeilijk ‘uitspreiden’); een voorstelling die in de antieke wereld veel voorkwam, en die Mohammed wellicht heeft overgenomen uit de Bijbel. Meer dan duizend jaar voor Mohammed werd geboren schreef de auteur van het Bijbelboek Jesaja een bijna identiek vers:

Jesaja 42:5: ‘Alzo zegt God, de HEERE, Die de hemelen geschapen, en dezelve uitgebreid heeft, Die de aarde uitgespannen heeft, en wat daaruit voortkomt;’

Laten we om nog meer duidelijkheid te krijgen, naar de Bijbelse scheppingsmythe kijken.

Genesis 6: En God zeide: Daar zij een uitspansel in het midden der wateren; en dat make scheiding tussen wateren en wateren! 7 En God maakte dat uitspansel, en maakte scheiding tussen de wateren, die onder het uitspansel zijn, en tussen de wateren, die boven het uitspansel zijn. En het was alzo. 8 En God noemde het uitspansel hemel.’

Op de tweede dag schiep God volgens Genesis een ‘uitspansel tussen de wateren’, waarna Hij tussen de wateren scheiding maakte, Het uitspansel dat Hij had geschapen noemde Hij ‘hemel.’ De hemel is hier een gewelf dat uit water bestaat. Het idee dat aarde en hemel verenigd waren, en vervolgens werden gescheiden door de macht van goden, komt niet alleen voor in de Bijbel en Koran, maar kwam ook algemeen voor onder de heidense religies uit het Midden Oosten. Bij de Egyptenaren was het de scheiding van Geb (de god van de aarde) van zijn vrouw en zuster Nut (de hemelgodin), die de oorzaak was van het scheiden van de aarde en de hemel. Het Sumerische Gilgamesh epos beschrijft evenzeer het moment van scheiding tussen een hemelgod (An) en een aardegodin (Ki) (2). Een andere sura uit de Koran die vaak door de exegeten in verband wordt gebracht met de Big Bang en de uitdijing van het heelal, is sura 21:30. Ook hier zijn duidelijke overeenkomsten met de Bijbelse scheppingsmythe.

21:30. Hebben de ongelovigen niet ingezien dat de hemel en de aarde gesloten waren en dat Wij ze dan hebben geopend?

Er is heel veel fantasie voor nodig om de Big Bang en de expansie van het universum hierin te herkennen. Dat hier, net als in de Bijbel, sprake is van een platte aarde, met daarboven een hemelgewelf, dat volgens de Koran door Allah is ‘geopend’, wordt nog duidelijker als we de sura’s lezen die er op volgen;

21:31. ‘En Wij hebben op aarde onwrikbare bergen geplaatst, opdat zij niet met hen (de mensen) zouden beven; en Wij hebben er wijde wegen gemaakt, opdat zij de juiste richting zouden volgen.’

21:32. ‘En Wij hebben de hemel gemaakt tot een welbeschermd dak.’

In vers 31 zien we hoe Allah bergen op de aarde plaatst om te voorkomen dat deze gaat schudden, zoals wij een gewicht op een vel papier leggen, om te voorkomen dat deze wegwaait, en in vers 32 zien we weer het hemelgewelf (deze verzen zullen in een ander hoofdstuk apart behandeld worden omdat rond deze verzen ook zeer wonderlijke claims worden neergelegd). Ook hier is weer een parallel met veel oudere mythen als de Bijbel, zoals we zullen zien in het Bijbelboek Jesaja.

Jesaja 40:22: ‘Hij is het, Die de hemelen uitspant als een dunnen doek, en breidt ze uit als een tent, om te bewonen;’

Sura 13:2 geeft ons nog meer opheldering.

13:2. Allah is Hij, Die de hemelen heeft doen verrijzen zonder pilaren die gij kunt zien. Daarna zette Hij Zich op de troon.’

Door het ‘welbeschermende dak’ op onzichtbare pilaren te plaatsen, voorkomt Allah dat deze naar beneden valt. Hoe kan men een dergelijk primitief wereldbeeld, verwarren met wetenschappelijke theorieën over de uitdijing van het heelal? Tevens is de vraag gerechtvaardigd waar in de Koran melding wordt gemaakt van de explosie waarmee alles begonnen is. Dit vinden we in de teksten niet terug. Bovendien refereert de Big Bang in de natuurkunde niet naar de explosie van materie, maar naar de explosie van een singulariteit. Toen de Big Bang plaatsvond bestond er nog geen materie, en planeten als de aarde ontstonden pas vele miljarden jaren later. Een hemel en aarde die ‘gesloten’ waren en vervolgens gescheiden werden? Zelfs met een buitensporige hoeveelheid fantasie is het moeilijk om hierin enige gelijkenis te zien met de gevestigde wetenschappelijke theorieën over het ontstaan van het heelal.

Bronnen:
Voor Bijbelteksten heb ik gebruik gemaakt van de Statenvertaling.
Voor Koranteksten deze online vertaling: http://www.islam-info.be/idp/index.php?dekoran

(1): 51:47: ‘De hemel, wij hebben hem met handen gebouwd, en gaven hem ruime uitbreiding.’ Vertaling van prof. Dr. J.H. Kramers.

51:47: ‘Voorzeker Wij bouwden de hemel door Onze macht en waarlijk Wij zijn het, Die hem hebben uitgebreid.’ Nederlandse Koranvertaling van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap.

51:47: ‘With power and skill did We construct the Firmament: for it is We Who create the vastness of pace.’ Yusuf Ali.

51:47: ‘We have built the heaven with might, and We it is Who make the vast extent (thereof).’ Pickthal.

51:47: ‘And the heaven, We raised it high with power, and most surely We are the makers of things ample.’ Shakir.

(2): http://www.pantheon.org/articles/a/anu.html (In the Sumerian cosmology there was, first of all, the primeval sea, from which was born the cosmic mountain consisting of heaven, 'An', and earth, 'Ki'.)

Aanbevolen links:

http://www.geocities.com/denis_giron/za ... saiah.html Een taalkundige analyse en vergelijking tussen Koran en Bijbelteksten. Denis Giron.

http://www.mukto-mona.com/Articles/avij ... iracle.htm Does the Qur’an have any scientific miracles? 10 topmost scientific myths about the Qur’an. Avijit Roy.

http://www.secweb.org/index.aspx?action ... set&id=362 Predicting Modern Science: Epicurus vs. Mohammed. Richard Carrier.


Bron: http://www.freethinker.nl/koran_wetensch.htm
Humans created from a single man. 4: 1

Homosexual acts are condemned as unnatural. (Will ye commit abomination such as no creature ever did before you?) But, in fact, such acts are common in many other species. 7:80-81

Crucifixion is a Roman punishment, unknown in Egypt at the time this story supposedly occurred. 7:124

Humans created from a single man. 7:189

Joseph saw in a dream eleven planets. Does this mean that according to the Quran there are eleven planets in our solar system? 12:4

The sun rises and sets at particular places on a flat earth. At the westernmost point on earth, the sun sets in a muddy spring. 18:86, 90

Most scholars consider Dhu'l-Qarneyn ("The Two-Horned Lord") to be Alexander the Great, who is here presented as a devout Muslim. 18:83-98

The Pharaoh threatens to crucify Hebrews on palm tress. (But crucifixion was a Roman form of punishment that was unknown at the time.) 20:71

The earth is fixed and does not move. 27:61

"The sun runneth on unto a resting-place for him." 36:38

Allah made the stars as missiles to throw at devils. 67:5

At the end of the world the earth with the mountains will be lifted up and crushed with one crash. 69:14

Someday the stars will fall. 81:2

Humans are formed from "a gushing fluid" that issues "from between the loins and the ribs." 86:5-7

Allah dealt with the owners of the elephant by sending swarms of "flying creatures". 105:1-3
Laatst gewijzigd door Lodewijk Nasser op do nov 16, 2006 2:56 am, 2 keer totaal gewijzigd.
Tussen droom en daad staan wetten in de weg en praktische bezwaren.
Willem Elsschot (1882-1960)
Gebruikersavatar
Lodewijk Nasser
Berichten: 5871
Lid geworden op: ma aug 14, 2006 1:58 am
Contacteer:

Bericht door Lodewijk Nasser »

Mythe 15. De Profeet Mohammed was een deugdzaam mensLofzang op de Profeet (bron: sahih hadith van Bukhari en Muslim)

De zachtmoedigheid en menslievendheid van de Profeet (vzmh)
Deel 1, boek 4, nummer 234:
Verteld door Abu Qilaba:

Anas zei, "sommige mensen van de 'Ukl of 'Uraina stam kwamen naar Medina maar het klimaat van Medina paste ze niet.
Daarom gaf de profeet ze opdracht om naar een kudde van Milch kamelen te gaan en hun melk en urine te drinken (als medicijn). Zij gingen, zoals hen bevolen was, en nadat ze waren hersteld doodden ze de herder van de profeet en dreven alle
kamelen weg. Het nieuws bereikte de profeet en hij zond mannen om op ze te jagen en ze werden gevangengenomen en opgebracht omstreeks het middaguur.
Hij gaf toen de opdracht hun handen en voeten af te hakken (en dat werd uitgevoerd) en hun ogen werden uitgebrand met gloeiend ijzer, ze werden in 'Al Harra' achtergelaten en toen ze om water vroegen werd ze geen water verstrekt. Abu Qilaba zei: "Deze mensen maakten zich schuldig aan diefstal en moord, werden ongelovigen nadat ze zich tot de islam hadden bekeerd en voerden oorlog tegen Allah en zijn profeet".

De Profeet (vzmh) als grote kindervriend

Bukhari, Deel 5, boek 58, nummer 234:
Verteld door Aisha:

De Profeet (vzmh) verloofde zich met mij toen ik een meisje van zes was. We gingen naar Medina en bleven in het huis van Bani-al-Harith bin Khazraj. Toen werd ik ziek en mijn haar viel uit. Later groeide mijn haar weer aan en mijn moeder, Um
Ruman, kwam naar me toe terwijl ik in een schommel aan het spelen was met mijn vriendinnetjes.
Ze riep me en ik ging met haar mee zonder te weten wat ze met me wilde doen.
Ze pakte me bij de hand en liet me voor de deur van het huis staan. Ik was toen ademloos en toen ik weer normaal ademde, nam ze wat water en wreef mijn gezicht en handen er mee. Toen nam ze me in huis. In het huis zag ik vrouwen van de Helpers (Ansar i.e. Medinensische bekeerlingen) die tegen me zeiden: "de beste wensen, Allahs zegening en veel geluk".
Toen vertrouwde ze me aan hen toe en ze bereidden me voor voor het huwelijk. Onverwacht kwam de profeet van Allah (vzmh) in de voormiddag en mijn moeder overhandigde me aan hem, en ik was toen negen jaar oud.

Bukhari, Deel 7, Boek 62, Nummer 64:
Verteld door 'Aisha:

De profeet (vzmh) trouwde met haar toen ze zes jaar was en hij (vzmh) voltrok het huwelijk door met haar te n€uken toen ze negen jaar oud was en ze bleef toen bij hem (vzmh) voor negen jaar (tot zijn (vzmh) dood).

De Profeet (vzmh) als verdediger van de mensenrechten

Bukhari, Deel 4, boek 52, nummer 280:
Verteld door Abu Sa'id Al-Khudri:

Toen de stam van de Bani Quraiza klaar was om het vonnis van Sad te aanvaarden, liet de apostel van Allah (vzmh) Sad, die in de buurt was halen. Hij kwam rijdend op een ezel en toen hij dichtbij kwam zei de Apostel van Allah (vzmh) (tegen de Ansar, Helpers), "sta op voor je leider". Toen kwam Sad en ging naast de apostel van Allah (vzmh) zitten welke tot hem zei: "Deze menen zijn gereed om je vonnis te ontvangen." sad zei: "Ik geef het vonnis dat hun krijgers moeten worden gedood en dat hun vrouwen en kinderen als slaaf moeten worden gevangengenomen." De profeet (vzmh) merkte toen op: "O Sad! Je hebt vonnis gewezen zoals Allah, de Koning, vonnis zou hebben gewezen."

De Profeet (vzmh) als dierenliefhebber
Bukhari, Deel 4, boek 54, nummer 525:

Verteld door Aisha:
De Profeet (vzmh) noemde de salamander een kwaadzaaier. Ik heb niet gehoord dat hij opdracht heeft gegeven dat ze moeten worden gedood. Sad bin Waqqas beweert dat de Profeet (vzmh) bevel gaf dat salamanders gedood moeten worden.

Bukhari, Deel 4, boek 54, nummer 526:

Verteld door Um Sharik:
De Profeet (vzmh) gaf haar opdracht om salamanders te doden.

Muslim, boek 010, nummer 3811:

Abdullah (b. Umar) (moge Allah behagen in hem scheppen) heeft overgeleverd: Allah's Boodschapper (vzmh) gaf opdracht tot het doden van honden en we stuurden mannen naar Medina en we hebben geen enkele hond gespaard die we niet hebben gedood, zelfs zodanig dat we de hond hebben gedood die een drachtige kamelin van de woestijnmensen bewaakte.

Muslim, boek 010, nummer 3812:

Ibn Umar (moge Allah behagen in hem scheppen) meldde dat Allah's Boodschapper (vzmh) de opdracht gaf om alle honden te doden uitgezonderd jachthonden, herdershonden en honden die schapen of andere tamme dieren bewaakten.
Aan Ibn Umar (moge Allah behagen in hem scheppen) werd gezegd dat Abu Huraira (moge Allah behagen in hem scheppen) vroeg om een uitzondering voor honden die een akker bewaakten omdat Abu Huraira (moge Allah behagen in hem scheppen), zo zei hij, land bezat.

Muslim, boek 026, nummer 5566:

Abu Huraira heeft overgeleverd dat de Boodschapper van Allah (vzmh) heeft gezegd (dat hij die een gekko doodt) met één slag, zeventig beloningen (vermoedelijk hasanat, zegeningen) krijgt.

De Profeet (vzmh) respecteert andere godsdiensten

Bukhari, Deel 9, boek 84, nummer 57:

Verteld door 'Ikrima:

Sommige Zanadiqa (atheisten) werden voor Ali geleid en hij liet ze op de brandstapel gooien. Het bericht van deze gebeurtenis bereikte Ibn Abbas, die zei: "Als ik in de plaats van Ali was geweest had ik ze niet verbrand, omdat Allahs Boodschapper (vzmh) het heeft verboden: 'Straf niemand met de straf van Allah (vuur)'. Ik zou hem hebben gedood volgens het gezegde van de Profeet (vzmh): 'Dood iedereen die de islam verlaat'".

De Profeet (vzmh) als vrouwenbevrijder

Bukhari, Deel 4, boek 54, nummer 464:

Verteld door 'Imran bin Husain:

De profeet (vzmh) zei, "Ik keek naar het Paradijs en bevond dat arme mensen de meerderheid van de bewoners vormden en ik keep naar de hel en zag dat de meerderheid van de inwoners van de hel vrouwen waren."

Bukhari, Deel 7, boek 62, nummer 125:

Verteld door 'Abdullah bin Abbas:

Tijdens het leven van de Apostel van Allah (vzmh) vond een zonsverduistering plaats. Allahs apostel (vzmh) verrichte het zonsverduisteringsgebed en de mensen bij hem deden dit eveneens. Hij voerde een lange Qiham (staande houding) uit gedurende welke [voldoende tijd was om] soeraat Al Baqara (2e soera) te kunnen reciteren, toen ging hij lange tijd voorover buigen, hief zijn hoofd op en stond een lange tijd stil, iets korter dan de eerste Qiyam (en reciteerde de koran). Toen ging hij weer lange tijd voorover buigen maar de tijd was korter dan de eerste buiging, vervolgens stond hij op en ging plat voorover liggen. Hij stond weer op en deze keer was de tijd van staan korter dan de eerste keer staan. Toen voerde hij weer een lange buiging uit maar van een kortere duur dan de eerste, daarna stond hij weer voor een lange tijd maar een kortere tijd dan de eerste en toen boog hij lange tijd maar van kortere duur dan de eerste keer en stond weer op, ging voorover liggen en beëindigde zijn gebed. Op dat moment was de zonsverduistering afgelopen. Toen zei de profeet (vzmh): de zon en de maan zijn twee tekens onder de tekens van Allah en ze verduisteren niet vanwege de geboorte of dood van iemand, dus als je de verduistering ziet, gedenk dan Allah (voer het zonsverduisteringsgebed uit).

Zij (de mensen) zeiden: "Oh gezant van Allah (vzmu)! We zagen u reiken naar iets, vervolgens achteruit stappen. Hij zei: "ik zag het Paradijs (of het paradijs werd aan me getoond) en ik strekte mijn hand om een tros druiven te plukken en had ik deze geplukt, dan hadden jullie daarvan kunnen eten zolang als de wereld bestaat. Toen zag ik het hellevuur en ik heb nooit eerder zo'n afschuwelijk ding gezien en ik zag dat de meerderheid van de hellebewoners vrouwen zijn." De mensen vroegen: Oh Apostel van Allah (vzmu)! Wat is de reden daarvoor?" Hij antwoordde: "Vanwege hun ondankbaarheid."Er werd gevraagd: "Zijn ze ongelovig? (i.e. ondankbaar aan Allah?)" Hij antwoordde: "Ze zijn niet dankbaar jegens hun mannen en en zijn niet dankbaar genoeg voor de gunsten die aan ze worden bewezen. Zelfs als je goed doet aan één van hen je hele leven lang, zal ze zeggen als haar iets in je gedrag niet aanstaat: ik heb nooit iets goed van je gezien."

De Profeet (vzmh) beschermt de eer van vrouwen

Maliks Muwatta, boek 31, nummer 31.2.2:

Yahya vertelde aan mij via Malik via Nafi via Abdullah ibn Umar dat Umar ibn al-Khattab heeft gezegd, "Als een slaaf met bezit wordt verkocht, dan behoort dit bezit tot de verkoper behalve als de koper als voorwaarde stelt dat dit bezit bij de koop inbegrepen is."
Malik zei, "de algemeen aanvaarde manier om bij ons zaken te regelen is dat als de koper als voorwaarde stelt dat het bezit van de slaaf inbegrepen is bij de koop, of het nu gaat om cash, schulden of goederen van een al dan niet bekende waarde, dan behoren ze tot de koper, zelfs als de slaaf meer bezit dan het bedrag waarvoor hij is aangekocht, als betaling voor een schuld of in ruil voor goederen. Dit is mogelijk omdat de meester niet zakat hoeft te betalen over het bezit van de slaaf. Als een slaaf de eigenaar is van een slavin, is het de meester toegestaan haar te n€uken omdat hij haar bezit. Als een slaaf wordt vrijgelaten of onder contract wordt gesteld om zijn vrijheid te kopen (kitaba), dan behoort zijn eigendom tot hem zelf. Als hij bankroet gaat nemen zijn schuldeisers zijn eigendom en is zijn meester niet aansprakelijk voor zijn schulden."

Bukhari, Deel 5, boek 59, nummer 522:
Verteld door Anas bin Malik:

We kwamen aan in Khaibar, en toen allah zijn apostel hielp het fort binnen te vallen, vertelde men de Apostel van Allah (vzmh) over de schoonheid van Safiya bint Huyay, van wie de man gedood was toen ze een bruid was. De profeet (vzmh) koos haar uit voor zichzelf en vertrok met haar, en toen we een plaats genaamd Sidd-as-Sahba bereikten, was Safiya's menstruatie afgelopen en toen trouwde de apostel van Allah (vzmh) haar. Hais (een Arabische schotel) was bereid op een kleine leren mat. Toen zei de Profeet (vzmh) tegen me: "ik nodig de mensen bij je heen uit." Dus dat was het trouwbanket van de profeet (vzmh) en Safiya. Toen reisden we verder naar Medina en ik zag de profeet (vzmh), die voor haar een soort kussen maakte met zijn sluier achter haar (op zijn kameel). Hij zat toen naast zijn kameel en liet Safiya via zijn knie (op de kameel) stappen.

De Profeet(vzmh) als grote wetenschapper
Bukhari, Deel 1, boek 4, nummer 162:
Verteld door Abu Huraira:

De Profeet (vzmh) zei: "Wie rituele wassing verricht moet zijn neus schoonmaken door water uit te snuiven en vervolgens zijn neusgaten uit te blazen, en wie zijn schaamdelen reinigt moet dat met een oneven aantal stenen doen."

Deel 1, boek 8, nummer 399:
Verteld door Anas bin Malik:

De Profeet (vzmh) zag speeksel in de richting van de Qibla (op de muur van de moskee) en hij ergerde zich er aan en de walging was duidelijk van zijn gezicht af te lezen. Dus hij stond op en schraapte het er af met zijn hand en zei: "Als iemand van jullie gaat staan voor het gebed, spreekt hij 'onder vier ogen' met zijn Heer of zijn Heer is tussen hem en zijn Qibla. Daarom moet niemand van jullie in de richting van de Qibla spugen maar men kan naar links spugen of onder zijn voet. De Profeet (vzmh) nam toen de hoek van zijn kleed, spoog er in en zei:"Of je kan het op deze manier doen."

Deel 4, boek 54, nummer 513:
Verteld door Abu Qatada:

De profeet (vzmh) zei: "een goede droom komt van Allah en een kwade droom van Satan, dus als iemand van jullie een kwade droom heeft die hem angst aanjaagt moet hij naar links spugen en zijn toevlucht zoeken tot Allah van dit kwaad, omdat dit kwaad hem dan niet zal schaden."

Deel 4, boek 55, nummer 545:
Verteld door Abu Salama:

Um Salama zei, "Um Salaim zei, 'Oh Apostelvan Allah (vzmu)! Allah aarzelt niet de waarheid te zeggen! Is het verplicht voor een vrouw om een bad te nemen nadat ze nachtelijke vloeiing heeft?' Hij (vzmh) zei: 'Ja, als ze het water (i.e. vloeiing) ziet.' Um Salama glimlachte en zei: 'Krijgt een vrouw vloeiing?' De Apostel van Allah (vzmh) zei: 'Waarom lijkt een kind dan (op zijn moeder)?'"
(nb: het geslacht van het kind wordt bepaald door de zaadcel: een Y-chromosoom leidt tot een jongetje, een X-chromosoom tot een meisje)

De Profeet (vzmh) als man van eer

Bukhari, Deel 3, boek 45, nummer 687

Mohammed zei, "Wie wil Ka'b bin Al-Ashraf (een dichter die spotverzen over de islam maakte) doden omdat hij Allah en de Profeet heeft beledigd?" Muhammad bin Maslama zei: "Ik zal hem doden." Dus Muhammad bin Maslama ging naar Ka'b en zei: "Ik wil een lening van één of twee Wasqs graan." Ka'b zei: "Geef je vrouwen als onderpand." Muhammad bin Maslama zei: "Hoe kunnen we onze vrouwen als onderpand geven, gezien je de knapste onder de Arabieren bent?" Kab zei: "Geef dan je zonen als onderpand." Muhammad zei: "Hoe kunnen we onze zonen als onderpand geven? Men zal ze uitlachen omdat ze voor één of twee Wasqs graan als onderpand worden gegeven. Dat is een schande voor ons. maar we zullen onze wapens als onderpand geven." Muhammad bin Maslama beloofde hem dat hij terug zou komen. Ze kwamen zoals beloofd en vermoordden Kab. Daarna rapporteerden ze dit aan de Profeet.

"Wie zonder zonde is, werpe de eerste steen?"

Bukhari, deel 8, Boek 82, nummer 806:
Verteld door Abu Huraira:

Een man kwam naar de apostel van Allah (vzmh) toen hij in de moskee was en riep hem: 'Oh Apostel van Allah! Ik heb verboden seks gehad.'" De profeet (vzmh) draaide zijn gezicht naar de andere kant, maar die man herhaalde zijn bewering vier keer en daarna droeg hij getuigenis tegen zichzelf gedurende vier maal. De Profeet (vzmh) schreeuwde tegen hem: "Ben je gek? " De man zei: "Nee." De Profeet (vzmh) zei: ben je getrouwd? De man zei: Ja. Toen zei de Profeet (vzmh): "Breng hem hier weg en stenig hem dood." Jabir bin 'Abdullah zei: ik was onder hen die deelnamen aan zijn steniging en we stenigden hem in de Musalla. Toen de stenen hem begonnen te hinderen vluchtte hij, maar we namen hem naar Al Harra en stenigden hem dood.

Bukhari, Deel 8, Boek 82, nummer 816:
Verteld door Ibn 'Abbas:

'Umar zei, "ik ben bang dat na een lange tijd na nu, mensen zullen zeggen: "we vinden de verzen over de steniging (Rajam) niet in het Heilige Boek (KOran)," en vervolgens kunnen ze afgedwaald raken door een verplichting na te laten die Allah heeft onthuld. Zeker! Ik bevestig dat de straf Rajam moet worden opgelegd aan eenieder die ongeoorloofde geslachtsgemeenschap heeft als hij al getrouwd is en de misdaad is bewezen door getuigen of zwangerschap of een bekentenis." Sufyan voegde hieraan toe, "ik heb deze vertelling op deze manier herinnerd." 'Umar voegde toe, "Voorzeker heeft de Apostel van Allah (vzmh) Rajam tenuitvoer gelegd en dat deden wij na hem."

Video van steniging

Geloof je me niet? Vraag het je imam, lees het allemaal maar na in de volledige boeken van Bukhari en Muslim of op de volgende URL:


http://www.usc.edu/dept/MSA/reference/searchhadith.html[/quote]Met dank aan Germen Roding
Laatst gewijzigd door Lodewijk Nasser op do nov 16, 2006 2:55 am, 1 keer totaal gewijzigd.
Tussen droom en daad staan wetten in de weg en praktische bezwaren.
Willem Elsschot (1882-1960)
Gebruikersavatar
Lodewijk Nasser
Berichten: 5871
Lid geworden op: ma aug 14, 2006 1:58 am
Contacteer:

Bericht door Lodewijk Nasser »

Mythe 16. Het gedrag van de Profeet Mohammed moet je in de context van zijn tijd zien

Ethiek, het relativeren van de moraal en de islam

Artikel van I. Kahn over hoe het relativeren van de moraal van Mohammed zal leiden tot het ondermijnen van de islam.

De strekking van het stuk: als je vindt dat bepaald crimineel en laakbaar gedrag van de profeet moet worden gezien in de context van zijn tijd, omdat het toen normaal was, dan zeg je in feite dat zijn moraal niet perfect was. Toch is de islam gebouwd op de aanname dat de profeet, de boodschapper van god die de koran aan de mensen openbaarde en wiens gedrag door moslims moet worden nagevolgd, een perfect mens was.

Bovendien zeg je dat de 'dominante westerse moraal' van onze tijd boven de moraal van de profeet staat. Dat wil dus zeggen dat de laatste profeet, het laatste rolmodel, die als laatste de moraal van god aan alle mensen heeft geopenbaard, ethisch minder hoogstaande regels aan de mensen heeft gegeven dan de ongelovigen, omdat Allah en Mohammed beperkt waren tot de criminele en discriminerende context van Mohammeds tijd.

Het is het een of het ander: het plunderen van karavanen, het trouwen met een zesjarig meisje, het verkrachten van vrouwen als oorlogsbuit nadat je net haar echtgenote hebt vermoord, het nemen van seksslavinnen, het laten uitmoorden van politieke tegenstanders of zelfs hele stammen etc. was toen ook al verwerpelijk, of de profeet was van zo'n morele perfectie dat dit gedrag ook nu nog kan worden nagevolgd.

Als het klopt wat nu wordt gezegd, dat zulk gedrag moet werden ingeperkt, strafbaar hoort te zijn volgens het overtreden van de mensenrechten en het plegen van oorlogsmisdaden, dan is het vreemd dat de laatste profeet geen betere mensenrechten heeft kunnen openbaren. Hij was dan kennelijk niet perfect. Als deze conclusie eenmaal is getrokken, zal de hele islam als een kaartenhuis in elkaar storten. Want hoe betrouwbaar is een mens die beweert gods woord te verkondigen die maar net zo feilbaar is als jij en ik?

Met dank aan Nina.
Tussen droom en daad staan wetten in de weg en praktische bezwaren.
Willem Elsschot (1882-1960)
Gebruikersavatar
Lodewijk Nasser
Berichten: 5871
Lid geworden op: ma aug 14, 2006 1:58 am
Contacteer:

Bericht door Lodewijk Nasser »

Mythe 17. De Palestijnen zijn zielig


Wat de Palestijnen betreft zou het volgende eens vaker moeten worden belicht. Ze hebben zelfbestuur iets waar Koerden, de Tibetanen en tal van andere onderdrukte minderheden alleen maar van kunnen dromen. Hun strijders vermoorden opzettelijk Israelische burgers, terwijl Israel er naar streeft om indien mogelijk Palestijnen die geen strijder zijn niet te treffen.

Syrië heeft geen probleem met het neermaaien van demonstraties met volautomatische vuurwapens. Er zijn daarom geen demonstraties in Syrië die niet onmiddelijk uitelkaar vallen als de politie of het leger worden gesignaleert tenzij de overheid deze demonstraties zelf heeft georganiseerd of goedgekeurd. Onder Hafiz Assad is er ook een opstandige stad aan puin geschoten met meer dan 30.000 doden als gevolg omdat er rebellen in deze stad zaten. Jordanië heeft in enkele maanden duizenden Palestijnen gedood in de jaren zeventig toen de PLO in hun land tegen de regering in opstand kwam. Er zijn toen ook vele Palestijnen het land uit gejaagd. Als de Israeli's zich net zo gedroegen als de Syriërs en de Jordaniërs dan hadden ze geen last van terrorisme. Beide regimes hebben vele malen meer Soennitische Arabische Moslims gedood dan Israel er heeft gedood gedurende het gehele Palestijnse conflict. De enige reden dat iemand jammert om de Palestijnen is omdat Israel een Joodse staat is. De Palestijnen die in Jordanië in kampen wonen worden als parias behandeld en dat is in Libanon en Syrië ook het geval. Zij mogen niet integreren in de samenleving omdat ze "terug" moeten, terwijl de overgrote meerderheid gewoon geboren is in deze landen en zelfs hun voorouders die uit het gebied wat nu Israel is daar doorgaans pas een paar jaar woonden. De VN definieert namelijk een Palestijnse vluchteling als iemand die 2 jaar of meer in het gebied dat nu Israel is, heeft gewoond en in 1948 is weggegaan of van zo iemand af stamt. De VN geeft dus toe dat het grootste deel van de zogenaamde Palestijnse vluchtelingen in 1948 in feite migranten waren anders hadden ze een verblijf van minimaal 10 jaar of geboren en getogen in het gebied wat nu Israel is als eis gesteld. De Arabieren die in 1948 niet uit Israel zijn gevlucht zijn nu staatsburger en hebben meer rechten dan burgers van omringende islamitische landen. De Palestijnen in de Palestijnse gebieden hebben zelfbestuur en kans op een eigen staat. Boos op Israel zijn is een tikje schijnheilig gezien het feit dat Palestijnen en andere Arabieren elders in het Midden-Oosten het over het algemeen veel slechter hebben. Andere minderheden zijn in Islamitische landen nog veel slechter af.

Die schijnheiligheid van die dubbele verontwaardiging zou deze jongeren eens hard moeten worden ingewreven. Waar zijn de demonstraties om te eisen dat Palestijnen die in Arabische landen zijn geboren gewoon het staatsburgerschap van dat land kunnen krijgen en gelijk worden behadelt? Die zijn er niet. De mensen die zogenaamd begaan zijn met de Palestijnen kan het doorgaans niks schelen als Palestijnen door Arabische landen of hun eigen machthebbers worden onderdrukt, gemartelt en gedood. Die solidaliteit is doorgaans alleen van toepassing als Israel in het spel is.

Verontwaardiging over Moslimdoden en -gewonden is er alleen als de daders geen Moslim zijn. Heel selectief dus. Hoe strenger een land de islam aanhangt hoe erger de mensenrechten worden geschonden. Daar denken dat soort jongeren niet over na, omdat niemand ze daar op wijst.

Zie verder ook:
http://www.geocities.com/palestiniansar ... nians.html


http://www.geocities.com/palestiniansar ... nians.html

Met dank aan Linda Danvers
Tussen droom en daad staan wetten in de weg en praktische bezwaren.
Willem Elsschot (1882-1960)
Gebruikersavatar
Lodewijk Nasser
Berichten: 5871
Lid geworden op: ma aug 14, 2006 1:58 am
Contacteer:

Bericht door Lodewijk Nasser »

Mythe 18. Amerika en Israel hebben getalsmatig de meeste moslimdoden veroorzaakt.


A dose of reality: De volgende keer als men het weer heeft over de geweldadige Israelis, bedenk dan het volgende:

Number of Arabs killed in the framework of Israeli-Arab conflicts since the creation of Israel (including in the 1948 war for Israel's independence, all the wars fought between Israel and its neighbors, and the occupation of Palestinians): 60,000.

Number of Algerian Muslims killed by the French in the 1950's Algerian war for Independence: Between 500,000 to 1 million.

Number of Muslims killed by other Muslims in the 1990's Algerian civil war: 100,000.

Number of people, including some Muslims, killed by Muslims in Sudan between 1955 and today: 2.6 million- 3 million.

Number of Muslims killed by the Soviets in Afghanistan in the 1980's: at least 1 million

Number of Muslims killed by other Muslims in the Afghan civil war of the 1980's-90's: 1 million

Number of Muslims killed by the Americans in efforts to overthrow the Taliban: less than 10,000.

Number of Muslims killed by other Muslims since 1977 in Somalia's civil war: Between 400,000- 550,000.

Number of Muslims in Bangladesh killed by other Muslims from Pakistan since 1977: 1.4 million-2 million

Number of Muslims killed by other Muslims in Indonesia since 1965: at least 400,000.

Number of Muslims in East Timor killed between 1975-1999 by Muslims from Indonesia: 100,000 - 200,000

Number of Muslims killed in Iraq by other Muslims (mostly those in the regime of Saddam Hussein): 1.54 million- 2 million

Number of Iranian Muslims killed in their war with Iraq: 450,000 - 970,000

Number of Lebanese killed by Israelis between 1975-1990: up to 18,000 (this number is included in the first statistic given several lines up, about Arab deaths at Israel's hands)

Number of Lebanese killed by other Lebanese or by Syrians between 1975-1990: at least 112,000.

Number of Yemenites, Egyptians, and Saudis killed in the Yemen civil war of 1962, and in the Yemen riots of 1984-1986: 100,000 - 150,000

Number of Chechen Muslims killed by the Russians since 1992: 80,000- 300,000

Number of Arabs and Muslims killed in Jordan (includes at least a few thousand Palestinians), Chad, Yugoslavia, Tajikistan, Syria, Iran, Turkey, and Zanzibar in the course of smaller conflicts in the 1970's, 80's, and 90's: at least 150,000.

Summary of the summary:


The next time Arabs and/or Muslims complain about the persecution they suffer at the hands of the Americans and Israelis, remember this . . .
Since 1948, the number of Muslims killed by the Americans and Israelis combined is still less than the number killed by the French.
And the number of Muslims killed by the French, Israelis, and Americans combined is still less than the number killed by the Soviets/Russians.
And the number of Muslims killed by the Soviets, Russians, French, Israelis, and Americans, combined, is still about 1/3 of the number of Muslims who have been killed by Muslim states.

If the goal is to spare Muslim lives, then the Muslims could start with themselves, and come back to us when they value each other. (Oh, and when they themselves don't think anymore that 1,000 of them is worth 2 of us.)


Met dank aan Het Vrije Volk


http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=169 ... ng_an_Arab
Tussen droom en daad staan wetten in de weg en praktische bezwaren.
Willem Elsschot (1882-1960)
Gebruikersavatar
Lodewijk Nasser
Berichten: 5871
Lid geworden op: ma aug 14, 2006 1:58 am
Contacteer:

Bericht door Lodewijk Nasser »

Mythe 19. Alle religies zijn even slecht


Bij kritiek op de Islam wordt vaak geantwoord dat alle eigenlijk alle religies slecht zijn. Of dat alle religies even goed zijn en uit gaan van de zelfde waarheid. Met dit argument wordt een discussie al gauw dood gemaakt. Het zijn meestal christenen en hindoes die gebruik maken van bovenstaande kritiek. Cultuurrelativisme heet dat.

Dit argument kan ook toegepast worden op politieke stromingen. Maar dat wordt niet gedaan. Het nazisme is slecht. Dat weet bijna iedereen.
Maar niemand gebruikt als tegenargument dat alle politieke stromingen slecht zijn. "Wat zit je te zeuren over de nazi's. De sociaal democraten, christen democraten of liberalen, het is allemaal één pot nat". Conclusie: alle politieke stromingen zijn slecht.

Of je zou ook kunnen zeggen dat nazi's eigenlijk best goed zijn. Hitler legde snelwegen aan, iedereen een VW, de nazi's waren een van de eerste die met een milieuprogramma kwamen enz. Maar die nazi's die zich misdroegen tegenover joden en anderen waren maar een minderheid. Zij vertegenwoordigen niet het echte nazisme. Conclusie: alle politieke stromingen zijn goed.

Je ziet hoe krom deze beredenering is. Maar zij wordt wel telkens toegepast als we het over de islam hebben. Denk alleen maar aan de reacties op de recente uitspraken van de paus. Meteen worden de kruistochten en de inquisitie erbij gehaald.


Met dank aan Hamsa
Tussen droom en daad staan wetten in de weg en praktische bezwaren.
Willem Elsschot (1882-1960)
Gebruikersavatar
Lodewijk Nasser
Berichten: 5871
Lid geworden op: ma aug 14, 2006 1:58 am
Contacteer:

Bericht door Lodewijk Nasser »

Mythe 20. Vrouwenbesnijdenissen zijn iets cultureels en hebben niks met de Islam te maken

Helaas zijn er Sahih Hadith die vrouwenbesnijdenis goedkeuren.

Abu Dawoed Boek 41, Nummer 5251

Verteld door Umm Atiyyah al-Ansariyyah:
Een vrouw verrichte vroeger besnijdenissen in Medina. De profeet zei tegen haar: snij niet te diep want dat is beter voor de vrouw en fijner voor de echtgenoot.

Abu Dawud Book 41, Number 5251:

Narrated Umm Atiyyah al-Ansariyyah:
A woman used to perform circumcision in Medina. The Prophet (peace_be_upon_him) said to her: Do not cut severely as that is better for a woman and more pleasing for a husband.


In deze hadith wordt dus duidelijk gezegd dat Mohammed besnijdenis bij vrouwen toestond.

Dit is allerminst de enige Sahih Hadith waar vrouwenbesnijdenis word genoemd.


Sahih Moslim Boek 003, Nummer 0684, (fragment)

Zij (Aisha) antwoorde: De boodschapper van Allah zei: als iemand tussen de vier delen (van een vrouw) zit en de besneden delen elkaar raken dan word het nemen van een bad verplicht.

Sahih Muslim Book 003, Number 0684, (fragment)
She (Aisha) answered: The Messenger of Allah (may peace be upon him) said: When anyone sits amidst four parts (of the woman) and the circumcised parts touch each other a bath becomes obligatory.

Kaliks Moewatta Boek 2 nummer 2.19.77

Yahya vertelde die het had gehoord van Malik die het had van Nafi dat Abdullah ibn Oemar pleegde te zeggen: Als een besneden deel een ander esneden deel raakt dan is ghusl (rituele reiniging) noodzakelijk.

Malik's Muwatta, Book 2: Book 2, Number 2.19.77:

Yahya related to me from Malik from Nafi that Abdullah ibn Umar used to say, "When the circumcised part passes the circumcised part, ghusl is obligatory."


Deze Hadith suggeren dat vrouwenbesnijdenis heel normaal was. Besneden delen kunnen elkaar alleen raken als zowel de man als de vrouw besneden zijn.

Gebruik deze database en zoek op 'circumcision'.
http://www.usc.edu/dept/MSA/reference/searchhadith.html

Met dank aan Linda Danvers
Tussen droom en daad staan wetten in de weg en praktische bezwaren.
Willem Elsschot (1882-1960)
Plaats reactie