Islam en racisme

Deze afdeling dient niet voor discussies. Het is een databasis van documenten, websites, boeken en andere bronnen teneinde sceptici te voorzien in materiaal om hun artikels op te stellen, zodat ze islam kunnen weerleggen. Plaats uw links in de juiste topic. Indien u een nieuwe topic wil inleiden, gelieve mij dat dan eerst te laten weten, we willen gelijklopende topics vermijden. Geen copy paste. Geef volledige referenties en ga na of uw bron betrouwbaar is. Indien u één van de aangehaalde bronnen wil weerleggen, vragen wij u dat te doen in de andere afdelingen van dit forum.
Vrijdenker
Berichten: 1748
Lid geworden op: Do Jul 15, 2004 10:07 pm
Contact:

Islam en racisme

Berichtdoor Vrijdenker » Do Jul 15, 2004 10:16 pm

Het onderstaande is gebaseerd op de pagina's 102-108 van het boek God heeft gezegd (2003) van Hans Jansen.


Islam en racisme

Nergens ter wereld zie je zo veel openlijke huidskleur-discriminatie als in het Midden-Oosten. Wat zwarten toegeroepen krijgen door politieagenten, particuliere bewakers, of wie daar verder maar zin in heeft, grenst naar Nederlandse maatsteven aan het ongelofelijke. Er is daar nog veel mooi werk te doen voor de Nederlandse meldpunten voor racisme en discriminatie. Een toerist die geen Arabisch spreekt of verstaat zal dit allemaal niet zo snel merken. Maar wie in het Midden-Oosten woont, regelmatig in gezelschap van bijvoorbeeld Nubiërs verkeert, en die in zijn omgeving gebruikelijke spreektaal wel verstaat, staat regelmatig verstomd. Ook wijlen president Anwar al-Sadat (in 1981 vermoord vanwege zijn vermeende afval van de islam) werd in informele situaties vaak beschimpt. Niet vanwege zijn soms voor zijn onderdanen bevreemdende beleid, maar vanwege zijn huidskleur die - voor Egypte - donkerder was dan gemidddeld.

Dat is allemaal in flagrante tegenspraak tot de populaire opvatting dat de islam een 'kleurenblinde' godsdienst is. De populaire dwaling over het afwezig zijn van huidskleur-discriminatie in de islamitische delen van de wereld dateert vermoedelijke uit de negentiende eeuw, uit de tijd rond de Amerikaanse burgeroorlog van 1861-1865. Westerse activisten voor een overigens goed doel (de afschaffing van de slavernij) hebben toen een niet op feiten gebaseerde idyllische antiracistische mythe gecreëerd over de kleurenblindheid van de islam. Blanke racisten werd zodoende impliciet gevraagd een voorbeeld te nemen aan deze mythe, die als zoveel mythen in het verafgelegen en niet goed controleerbare Midden-Oosten werd gelokaliseerd (Lewis, 1990). Aan deze antiracistische mythe lagen echter geen feiten aan ten grondslag.

En dan is er ook nog een aan de profeet Mohammed toegeschreven uitspraak die behelst dat onderdanen aan de heerser gehoorzaamheid verschuldigd zijn, zelfs al is deze de lelijkste Ethiopische (dat wil zeggen: zwarte) slaaf. De betekenis van die uitspraak is natuurlijk niet zoals wel gedacht wordt dat ook negers heerser kunnen worden, maar dat zelfs wezens die net zo verachtelijk als een zwarte slaaf gehoorzaamd moeten worden als ze eenmaal de baas zijn. Mohammed zelf bezat slaven, handelde in slaven, en maakte krijgsgevangenen tot slaaf.

De Arabische islamitische slavenhandelaren die hun bedrijf in Afrika uitoefenden, stelden dat de zwarte Afrikanen heidenen waren, en dat het beoorlogen van de heidenen nu eenmaal jihad was. Jihad is verdienstelijk. En in de jihad gemaakte krijgsgevangenen konden nu eenmaal legaal als slaaf verkocht worden. Uiteraard waren er ook tegengeluiden. De Marokkaanse historicus Ahmad ibn Khalid al-Nasiri (1834-1897) betoogt dat de meerderheid - althans een omvangrijke minderheid - van de zwarte Afrikanen inmiddels moslim was, en het derhalve onwettig was hen tot slaaf te maken. Het getuigenis van de slavenhandelaren zelf, dat de koopwaar die zij aanboden uit heidenen bestond, achtte Al-Nasiri weinig betrouwbaar. Maar, als het om heidenen ging, dan zou hij er kennelijk geen bezwaar tegen gehad hebben om hen tot slaaf te maken. Waar het op neerkwam, is dat het gaan vangen van slaven jihad genoemd moest woren. Misschien zou het een goed idee zijn als de slavernij-afschaffings-herdenkers er in één moeite door ook maar vast voor zouden gaan ijveren de jihad in al zijn vormen te verbieden.

Vanuit islamitisch theoretisch oogpunt is er een probleem bij het verbieden van de slavernij. Er is een overbekende islamitische regel dat wie toestaat wat God verboden heeft - bijvoorbeeld het drinken van wijn - daardoor geen moslim meer is, zelfs al zou hij zelf geen wijn drinken. Dat is goed begrijpelijk. Maar het omgekeerde geldt ook: wie verbiedt wat God heeft toegestaan - bijvoorbeeld het eten van rundvlees - treedt daarmee ook buiten de islam. Hij zou immers wel hindoe kunnen wezen. De slavernij is in het islamitisch deel van de wereld dan ook alleen onder westerse druk verboden verklaard, en in sommige islamitische landen is dat - zoals bekend - pas vrij recent gebeurd. Er bestaat gegronde twijfel aan of ook in Zuid-Soedan en omgeving de slavernij wel afgeschaft is, en niemand wil zijn hand in het vuur steken voor de situatie in Somalië en ommelanden, of op het Arabisch schiereiland.

De belijdende leden van de kerk van de politieke correctheid, die hevig jammeren dat Nederland als een van de laatste landen de slavernij heeft afgeschaft, hebben aan alle kanten ongelijk. Nederland schafte de slavernij eerder af dan de Verenigde Staten, en bijna precies een eeuw eerder dan Saoedi-Arabië, een land dat veel moslims tot voorbeeld is. Nederland speelde maar een beperkte rol in het verschepen van slaven. Dat er slaven te verschepen waren, is te danken aan het aanbod van slaven door Arabieren en zwarte Afrikanen die in vereniging handelden om aan de Afrikaanse westkust slaven op de markt te brengen. Als slavenhouders waren de Nederlanders ook al geen succes. Hun slaven - zie de geschiedenis van Suriname - ontsnapten voortdurend, wat elders niet in die mate het geval was. Voor het werk op de plantages in Suriname zijn Nederlanders die in Suriname belangen hadden (dat was lang niet iedereen) daarom maar vrije contractarbeiders in Brits-Indië gaan werven. De nazaten van de zwarte slaven die in Amerika zijn terechtgekomen zijn er beter aan toe dan de nazaten van de slavenverkopers die in Afrika zijn achtergebleven. De geschiedenis kan ironisch zijn.


Hans Jansen is bijzonder hoogleraar voor 'het hedendaags islamitisch denken' aan de Universiteit van Utrecht. Jansen is tevens sinds 1982 universitair docent Arabisch en Islamkunde in Leiden. Daarvoor was hij o.a. directeur van het Nederlands Instituut in Caïro. Van 1991 tot 1997 was Jansen lid van de Nationale Adviesraad voor Ontwikkelingssamenwerking, de NAR, het toenmalige adviesorgaan van de Minister van Ontwikkelingssamenwerking.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45924
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Islam en racisme

Berichtdoor Pilgrim » Do Dec 25, 2014 7:21 pm

ISIS wordt racistisch: Radicale islamieten willen gemene zaak maken met de zwarten in Amerika

Geplaatst op 25 december 2014

Afbeelding

De islam is per se racistisch, geen twijfel mogelijk. De bewijzen daarvan zijn genoeg in het archief op de site te vinden. We hebben het dan niet over het dagelijks geleefde racisme, maar van het fundamentele, van een racistisch motief als politiek doel. Daarvoor bestaan twee fundamentele bewijzen: ten eerste het kastensysteem in Saoedi-Arabië, het epicentrum van de islam. En ten tweede is het racisme vastgelegd in een belangrijke Hadith, die de islamitische Arabieren de legitimering gaf om de zwarten in Afrika (ook de zwarte moslims) te vangen en als slaven te deporteren.

Dit was echter een duidelijk racisme van licht tot donker, doordat de Arabieren de Swahili, en beide rassen samen de zwarte Afrikanen discrimineerden.

Nu echter heeft zich in de VS onlangs in de zwarte subcultuur een krachtig antiblank racisme ontwikkeld, en tegelijkertijd ontstond daar een bijzondere vorm van de islam, de Nation of Islam, waarvan de aanhangers eigenlijk ook de Arabieren terecht als racisten aan de kaak stelden. Natuurlijk is het werkterrein van de Nation of Islam veel kleiner dan dat van de zwarte subcultuur. Desondanks gaat het hierbij om verwante trends, wanneer ISIS-Arabieren uit het Nabije Oosten de verbroedering met de opstandige zwarte blankenhaters in de VS zoeken:

“Islamitische Staat” tegen demonstranten in Ferguson: “Hé zwarten, ISIS zal jullie redden.”

Natuurlijk bevinden zich onder de zwarten in Ferguson veel blanke activisten, maar die tellen helemaal niet mee. Ze zijn in hun ziel veeleer zwart. Als ze de mogelijkheid zouden hebben, dan zouden ze middels een operatie hun huidskleur laten veranderen, net zoals andere gekken hun geslachtsdelen.

Zoals ik hier al eerder schreef, proberen de islamitische Jihadisten al lange tijd om voordeel te halen uit de problemen van de Amerikaanse zwarten en hen tot de Jihad te bewegen. ISIS houdt de demonstraties in Ferguson scherp in de gaten sinds deze begonnen zijn.

Jihad Watch

De FBI is uiteraard klaarwakker, ze probeert de ontwikkelingen te volgen – voor zover ze zelf niet is ondermijnd. En zelfs Jihad Watch probeert te differentiëren tussen “goede zwarten” en “criminele zwarten”, hoewel men dan volgens hetzelfde model zou moeten differentiëren tussen “goede ´islamisten´” en “slechte ´islamisten´”. Het is een moeilijk terrein, want terwijl “islamisme” puur een kwestie van overtuiging is, is zwart een huidskleur. Klopt, je huidskleur zoek je niet zelf uit. Desondanks rest de vraag: Wat zou de individuele “goede zwarte” doen op het moment dat al zijn andere “criminele broeders” overlopen naar ISIS?

Het is duidelijk zichtbaar: de VS wachten roerige tijden, getekend door veel conflicten, typisch een samenleving die op het punt staat te vervallen. De slechts oppervlakkig aan elkaar geplakte VS-cultuur valt uiteen in vele kleinere subculturen, die in toenemende mate vijandig tegenover elkaar staan.

En hier de motivering van het racisme in de islam:

Allah schiep Adam. Daarna beroerde hij zijn rechterschouder en bracht daaruit een menselijk geslacht voort, wit als zaad; daarna beroerde hij zijn linkerschouder, en bracht daaruit een menselijk geslacht voort, zwart als kolen. Toen sprak hij tot diegenen die op Adam´s rechterschouder waren: “In het paradijs; het maakt me niets uit.” Tegen diegenen op de linkerschouder van Adam zei hij: “In de hel; het maakt me niets uit.”

(Uit de Hadith van Mishkat-ul-Masabih, 32:14 en 32:454)

Bron: www.kybeline.com

Auteur: Kybeline

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2014/12/25 ... more-78221
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45924
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Islam en racisme

Berichtdoor Pilgrim » Za Feb 09, 2019 11:53 pm

“STAND UP”

Geplaatst op 9 februari 2019

Afbeelding

Een anti-zwarten discriminerende sketch die door langdurige ovaties werd toegejuicht

Een “sketch”, die openlijk racistisch en stigmatiserend voor zwarte migranten in Marokko is, werd afgelopen zaterdag op een tv-kanaal van de publieke Marokkaanse omroep uitgezonden en warm toegejuicht door de toeschouwers in de zaal. De sketch was onderdeel van de show “STAND UP”, een entertainment uitzending die zichzelf als familieshow beschouwt en erop uit is om DIE zeldzame parel, de komiek van morgen, te ontdekken en hierdoor het humoristisch erfgoed van Marokko te bewaren. Dit vindt plaats door de rivaliteit tussen de verschillende kandidaten te laten beoordelen door een Jury van drie nationale artiesten.


De sketch, die ongeveer 10 minuten duurt, begint met het op ’t toneel verschijnen van een zwarte jongeman, klein en frêle. Hij draagt gympies, spijkerbroek en een pet op z’n hoofd die omgekeerd is en heeft twee uitstekende tanden die in de richting van de klep van de pet wijzen.

Hij lijkt met een woedende “Bugs Bunny” te willen concurreren. Hij stelt zich voor als een “migrant” uit de Ivoorkust: “Ik heet Kahlouch”, kondigt hij met een Afrikaans accent aan.

Nu is “KAHLOUCH” een minachtende term voor zwarten in Marokko. Het betekent zoiets als: “klein, vies Afrikaanse negerjongetje”. We zouden er een schijn van zelfspot uit kunnen opmaken, ware het niet dat de rest nog moest komen. Het is één grote klacht tegen zwarten.

Het is voor niemand een geheim dat in Marokko zwarten worden gezien als bedelaars, verkrachters en ze zijn lui. Of ze nu autochtoon, migrant of student zijn, maakt niet uit. Ze zijn ’t onderwerp van minachting, haat, discriminatie en soms onderhevig aan agressie die fataal kan zijn. Ze lijden onder het dagelijks pesten, de spot en de vernedering. Ze krijgen alle bijnamen die je maar kunt bedenken: Negro, Kard [aap], Anzi [geit], Abd [slaaf], Ebola, etc, etc.

“Kahlouch” vertelt dat het hem 15 dagen heeft gekost om vanuit Ivoorkust Marokko te bereiken, maar het duurde 5 JAAR om het Marokkaanse grondgebied vanaf het zuiden Tanger [in ’t noorden] te bereiken. Hij vertelt over de tegenslagen die hij tijdens deze reis heeft ondervonden door de discriminerende behandeling van de Marokkanen door zang, woord en gebaren uit te beelden. Het publiek herkent zichzelf onmiddellijk in deze sketch en ’t is alsof de komiek voor hen spreekt. Ze zien in de artiest zichzelf zoals hij zich uitdrukt over wat Marokkanen denken van zwarten die het land binnenvielen. Ze zijn verrukt, uitzinnig en juichen hem wild toe. Staande en bij elke keer als de naam “Kahlouch” valt, reageren zij in koor: “Go Kahlouch go”. Zoals je ook in de Marokkaanse voetbalstadions kunt horen. Aangestuurd en aangemoedigd door het publiek, vindt “Kahlouch” het allemaal geweldig. Hij is de enige zwarte in de zaal.

Het publiek is in extase als “Kahlouch” aan het einde van de show een impulsieve seksuele handeling suggereert bij iemand die voor hem gebogen staat en hem de rug toekeert. De drie juryleden zijn ook opgetogen. Ze zijn gefascineerd door het talent van de kunstenaar.

“Bravo en gefeliciteerd met de dynamiek en de animatie die je op het podium hebt verricht”, zegt een actrice van de jury, terwijl zijzelf ook het Afrikaanse accent imiteert. De twee andere juryleden blijven niet achter. Ze zijn ook onder de indruk van de prestaties van de humorist.

De Marokkaanse publieke omroep heeft zeker in de persoon van “Kahlouch” die “zeldzame parel” gevonden waarnaar ze op zoek was.

Een “zeldzame parel” die het verdient om te worden uitgenodigd voor een tour in Frankrijk, onder auspiciën van LICRA... (de Franse Organisatie tegen Racisme). De show “Stand-up” van de Marokkaanse televisie heeft pas haar eerste verjaardag gevierd. De eerste uitzending was op 21 januari 2018 en werd door bijna 3,3 miljoen kijkers gevolgd, een kijkdichtheid van bijna 40%.

De sketch, racistisch als ze is, heeft op internet afkeuring opgewekt. Maar we zijn hier in het Koninkrijk Marokko, het land dat de ondertekening van het Pact voor Migratie heeft georganiseerd. Dat was op 10 december 2018 in Marrakesh. Een week later werden twee jonge Scandinavische studentes in de buurt van die stad als schapen afgeslacht. Dus als ze blanken die uit ’t noorden komen afslachten, wat kan ze dan tegenhouden om zwarten die uit ’t zuiden komen te bespotten.

Video:Bron: https://ripostelaique.com

Door: Messin Issa

Vertaald uit het Frans door: “delamontagne”

https://ejbron.wordpress.com/2019/02/09/stand-up/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Bronnen Centrum”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten