Islam-strip / 'Zie en huiver'

Deze afdeling dient niet voor discussies. Het is een databasis van documenten, websites, boeken en andere bronnen teneinde sceptici te voorzien in materiaal om hun artikels op te stellen, zodat ze islam kunnen weerleggen. Plaats uw links in de juiste topic. Indien u een nieuwe topic wil inleiden, gelieve mij dat dan eerst te laten weten, we willen gelijklopende topics vermijden. Geen copy paste. Geef volledige referenties en ga na of uw bron betrouwbaar is. Indien u één van de aangehaalde bronnen wil weerleggen, vragen wij u dat te doen in de andere afdelingen van dit forum.
Vrijdenker
Berichten: 1748
Lid geworden op: Do Jul 15, 2004 10:07 pm
Contact:

Islam-strip / 'Zie en huiver'

Berichtdoor Vrijdenker » Ma Okt 18, 2004 4:00 pm

Islam-strip / 'Zie en huiver'
Auteur: Lodewijk Dros
Bron: Trouw.nl, 18 oktober 2004


'Léés dit succesnummer', raden Amerikaanse evangelicals Afro-amerikanen aan die een overstap naar de islam overwegen. Een stripboek over de islam en zijn Profeet wil huiver en weerzin bijbrengen. Het lijkt ook voor vermaak bedoeld en om te shockeren.

Al ontbreekt Mohammed erin: de eerste islamitische kinderkoran is er. Maar helemaal uniek is ie niet. Twee jaar geleden verscheen in de Verenigde Staten een christelijke 'kinderkoran', mét Mohammed. De inhoud is schokkend voor moslims, maar 'buitengewoon grappig', zegt arabist Hans Jansen. De Amerikaanse maker wil het graag in Nederland op de markt brengen.

Een unicum in de wereld: in de kinderboekenweek verscheen de eerste kinderkoran. Dat berichtte deze krant anderhalve week geleden, maar helemáál juist was dat niet. Er wás al zoiets. En, nog opmerkelijker, iets dat door christenen is gemaakt. Uit zendingsoverwegingen.

De makers van het stripboek 'Mohammed's Believe it or Else' ('Mohammed's geloof het, of er zwaait wat') zijn ongerust over de wervingskracht van de islam in Amerikaanse zwarte stadswijken, vooral door de fundamentalistische Nation of Islam. Jaarlijks bekeren zo'n 40000 Amerikanen zich volgens bezorgde evangelicals tot de islam. Het wapen van de evangelicale tegenaanval is: 'Léés die Koran, en huiver!'

De Californische evangelical theoloog William B. Welty is een van de distributeurs van 'Believe it or Else'. Het boekje maakt deel uit van zijn Jihad against Jihads-campagne die precies twee jaar geleden begon. ,,Het is in eerste instantie gemaakt voor ongeletterde zwarte moslimkinderen, maar het blijkt uitstekend te werken voor de bestrijding van de islam in het algemeen.''

Uitgever van de strip is Crescent Moon Publishers, onderdeel van Faith Defenders, een fundamentalistisch-evangelische 'denk tank' gevestigd in Californië. De verdediging van het christelijk geloof bestaat vooral uit een rabiaat offensief tegen de islam. Staflid Joe Long zegt dat 'Believe it or Else' bij duizenden de deur uitvliegt. ,,Het is ons succesnummer. People love it.'' Ook in Afrika vindt het aftrek.

Distributeur William en uitgever Long zeggen beiden dat 'Believe it or Else' zo snel mogelijk in Europa moet uitkomen. William: ,,Wilt u het in Nederland uitgeven? Het hoeft weinig te kosten.'' Long: ,,Het gaat absoluut op de Europese markt verschijnen. Zal ik u een doos met 200 exemplaren toesturen? U kunt er veel geld mee verdienen.''

De schrijver van het boekje heet Abdullah Aziz. ,,Dat is een schuilnaam'', zegt William. ,,Ik ken hem goed, hij is gepromoveerd islamoloog, maar hij wil zijn identiteit geheimhouden. Anders wordt hij een Salman Rushdie (tegen wie een islamitisch doodvonnis werd uitgevaardigd wegens godslastering, red.). De FBI kent hem óók: hij staat op een terrorist hitlist.'' Dat is een lijst met mogelijke doelwitten van fanatieke moslims. ,,Voor meer informatie moet u Robert Morey hebben'', zegt William.

Dr. Bob Morey blijkt de oprichter-directeur van Faith Defenders te zijn. Daar houden ze de Aziz-façade in stand, maar de personalia van Morey tonen aan dat Aziz diens alias is. Hij schreef verschillende anti-islamboeken, waaronder een samen met William Welty.

Aziz selecteerde de verhalen uit Koran én hadith (overleveringen over profeet Mohammed) voor het stripboek. Zijn selectie is zó gemaakt dat je weinig sympathie krijgt voor Mohammed - en dat is precies de bedoeling. De cartoon-Mohammed is een woesteling. Alsof Hein de Korte een ongewassen cowboy en de Eeuwige Jood verenigt.

Een kleine bloemlezing: Joden worden apen of varkens, als ze de sabbat breken; 's nachts huist Satan in je neus; schaken is de moslim verboden; wie naarboven kijkt bij het bidden, wordt de ogen uitgerukt, val je erbij in slaap, dan piest Satan in je oren; Mohammed noemde sommige zwarten 'rozijnenkoppen'; de Profeet trouwde een kind van zes en had seks met haar toen het meisje negen was; in de hel zitten vooral vrouwen.

De Utrechtse hoogleraar arabistiek Hans Jansen vindt het boekje dat hij via internet leest 'buitengewoon grappig'. Hij kent de meeste bronnen waarop het zich baseert, en afgaande op wat hij er verder op heeft nageslagen concludeert hij 'dat al die dingen gewoon kloppen'. ,,De hadith gaat uit van een antiek mediterraan wereldbeeld dat nu als van goddelijke oorsprong wordt gezien, en waarin de vrouw een soort huisdier is.''

Kijk naar deze waarheden uit Koran en hadith, licht de uitgever toe, dan laat je het wel uit je hoofd om die gewelddadige profeet te omarmen. ,,Hopen we.'' Distributeur William noemt het een 'effectieve methode' van afschrikking. Hoogleraar Jansen schat dat het alleen de islamitische twijfelaar zal overhalen tot ongeloof. ,,Alsof je 'm met z'n kop onder de koude kraan zet en hij denkt: ik kan er maar beter mee stoppen''.

Als er één Nederlandse organisatie in aanmerking komt om 'Believe it or Else' op de markt te brengen, is het wel de stichting Evangelie en moslims. Maar Herman Takken van die stichting vindt dat het moslims veel te zwart afschildert. Voor evangelisatiedoeleinden is het ongeschikt en 'werkt het funest', denkt Takken.

Volgens Jansen hoort het boekje in de categorie 'agressieve ontsluiering van de islam'. ,,Uitermate polemisch. Ik heb zoiets nog nooit gezien. Waar kan ik het bestellen?''

Het zou Jansen niet verbazen als moslims hier een poging zouden doen het verboden te krijgen. ,,Voor hen is het blasfemisch.'' Dat is trouwens niet iets om van te schrikken, meent Jansen. ,,Er bestaan genoeg boekjes die het christendom belachelijk maken.''

parcival
Berichten: 16
Lid geworden op: Vr Aug 01, 2003 4:50 pm

Berichtdoor parcival » Ma Okt 18, 2004 6:03 pm

Het vreemde is wel dat alle beweringen in het stripverhaal effectief terug te vinden zijn in de koran en de haddith. Hoe men dan kan beweren dat het blasfemisch is is me een raadsel.Trouwens kan je het stripverhaal hier http://davidsonpress.com/islam/ terugvinden. De site is vandaag wel ERG langzaam. en werd reeds eerder hier vermeld.

TripleX
Berichten: 12
Lid geworden op: Do Apr 01, 2004 6:36 pm
Locatie: Den Haag

Berichtdoor TripleX » Za Feb 12, 2005 9:06 am

De makers v.d strip vragen NU onze hulp bij de vertaling naar het Nederlands. Die dienst wil ik ze wel leveren. En jullie vast ook wel ! :lol:

http://davidsonpress.com/islam/index.htm

TripleX
Berichten: 12
Lid geworden op: Do Apr 01, 2004 6:36 pm
Locatie: Den Haag

Berichtdoor TripleX » Za Feb 12, 2005 9:19 am

ik neem alvast de aftrap.

Mohammed’s Believe It or Else!:

Mohammed gelooft het of anders!

Since so many Westerners have embraced Islam, it is important that they accept ALL the teachings of Islam. This requires all Muslims to accept and practice what is found in the Hadith as well as what is found in the Qur’an. To reject any aspect of Islamic teaching or law is to commit the sin of apostasy. And the punishment for that is severe indeed! Let all Muslims read and practice what is herein revealed.:

Aangezien zo vele Westerlingen de Islam hebben omhelst, Is het belangrijk dat zij ALLE onderwijs van Islam accepteren. Dit vereist van alle Moslims om accepteren de praktijken die in Hadith
wordt gevonden evenals wat in Qur'an wordt gevonden. Om het even welk aspect van het Islamitische leer of wet. Het verwerpen van een van de regels moet als een zonde van afvalligheid worden beschouwd. En de straf voor dat is inderdaad streng! Laat alle Moslims lezen en praktijk uit oefenen wat hierin wordt geopenbaard. :lol:

Gebruikersavatar
Kafir
Berichten: 284
Lid geworden op: Wo Okt 29, 2003 11:19 pm
Locatie: Nederland

Berichtdoor Kafir » Za Feb 12, 2005 11:53 pm

Ik heb één exemplaar van 'Mohammed, believe it or else' thuis. Ik heb hem zo'n twee maanden geleden besteld. Ik denk niet dat het boekje geschikt is om Moslims te bekeren, of het moeten al echte twijfelaars zijn. Het boekje is te beledigend voor moslims.
Ik heb er zelf wel smakelijk om gelachen. Het is meer geschikt om twijfelende ongelovigen te overtuigen van het 'sprookjes van 1001 nacht' gehalte van de koran en hadith.

ciao...


Terug naar “Bronnen Centrum”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten