Herinneringen aan Theo van Gogh

Hoe moeilijk is het om getrouwd te zijn met een moslim(a)? Wat als je kind zich tot de islam bekeert?
Plaats reactie
Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 6202
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

Herinneringen aan Theo van Gogh

Bericht door hans van de mortel »

De column van Theo van Gogh

Afbeelding
De pooier van de Profeet

Ach, dat was nou gezellig; een avondje Happy Chaos in de Stadsschouwburg. Ik was gevraagd om, samen met Georgina Verbaan, het slotdebat te leiden, dat zou bestaan uit drie ronden, waarbij achtereenvolgens het feminisme, idealisme in het algemeen en de idealen van de islam aan bod zouden komen. Plaats van handeling was een boksring waarin ik als scheidsrechter zou optreden, Georgina zou de vragen voorlezen ("Bent U feminist?" etc.) waarop ook iedere bezoeker in de zaal kon reageren door een vlaggetje op te steken dat groen was voor instemming en rood voor afkeuring. Ik had me erop verheugd.
Toen ik de zaal inkwam zat Aboe Jah Jah omringd door lijfwachtjes te praten met de pers. Ik wilde op hem toestappen om meneer een hand te geven, want zo hoort dat, leek me. Een lijfwacht hield me tegen en Aboe Jah Jah wierp een vuile blik toen ik m'n hand opstak. 'Dan niet', dacht ik en ging opgewekt staan praten met Jort Kelder en Georgina.
Tien minuten voor aanvang kwamen de organisatoren op me af: "Aboe Jah Jah weigert onder jouw leiding te debatteren."
"Dan trek ik me terug", zei ik, want het debat gaat boven de voorzitter.
"Dat willen we niet", zeiden de organisatoren: "Het podium is voor jou."
"Dan doe ik de eerste twee ronden", zei ik: "Maar ik leg wel uit waarom ik er de derde ronde niet bij ben."
Jort Kelder werd verzocht de derde ronde voor te zitten, maar Kelder mocht ook niet van de geëerde gast uit België. Tsja. Op de eerste rij zat Aboe Jah Jah te keuvelen met Boris Dittrich (D'66), die hem in de ring van repliek zou dienen.
Ik stapte naar voren, heette iedereen welkom en meldde dat ik samen met Georgina Verbaan de avond zou leiden, tenminste...
"Tien minuten voor aanvang kreeg ik van de organisatoren te horen dat de heer Aboe Jah Jah niet onder mijn leiding wenst te debatteren. Ik trek me dus terug voor de derde ronde. Raar is 't wel als je je bedenkt dat Aboe Jah Jah als pooier van de Profeet naast Allah ook nog lijfwachten heeft; waarom zou 'ie bang zijn om onder mijn leiding te debatteren?"
Zo ongeveer.
Enfin, de dames in het gevolg van de grote man fluiten, de lijfwachten stonden op en Aboe Jah Jah verliet de zaal. Ik zei tegen het publiek dat we hem misschien nog konden verleiden door "Allah weet het beter!" te scanderen en meldde 'zo denken sommige islamieten over democratie.'
De grote democraat uit België wenste niet in debat en dat was dat.
Boris Dittrich (D'66) gaf ik de microfoon. Die riep: "Wat ben jij een onbeschofte lul!" En volgde Aboe Jah Jah. Ik omschreef meneer als 'het zalvende glijmiddel van D'66'. Er was tumult in de zaal, er waren veel mensen die woedend op de presentator waren, op het scherm boven het podium verscheen: "Theo komt te snel klaar" en de heer Bert Koenders, buitenlandspecialist van de PvdA, sprak zijn diepe verontwaardiging tegen mij uit. "Mag ik je quoten?", vroeg ik. "Doe maar weer belangrijk!", zei Bert, die helemaal wit zag.
Zo mag ik 't graag horen.
Het zou mijn eer te na zijn geweest om Aboe Jah Jah oneerlijk te behandelen in debat met zijn likkende deurmat, de Heer Dittrich (D'66). Wat ik over Dyab vind moge genoegzaam bekend zijn; een religieuze fascist die Apartheid propageert, Israël wil vernietigen en in het algemeen met veel demagogische gaven de meest ondemocratische standpunten uitdraagt. Dat is zijn goed recht, zoals 't ook het mijne is hem verbaal aan te pakken. Felix Rottenberg, Clairie Polak en al die suffige politici die destijds, zoals meneer Dittrich, champagne dronken toen het probleempje Fortuyn was opgelost, zijn in het geheel niet bestand tegen de rhetorische gaven van Aboe Jah Jah. Dat levert pijnlijke uitzendingen en debatten op, want doortrokken van een grote kruiperigheid. Ik belief niet zo heel erg onder de indruk te zijn van meneer en ben al helemaal niet van plan m'n mondje te houden. Da's logisch, hè?
Buiten probeerde Yourie Albrecht (journalist voor Vrij Nederland, medepresentator van "Krachtstroom" en bedenker van Happy Chaos) de gesel van Allah over te halen om terug te keren naar het podium. Die durfde niet. Vijf lijfwachten bedreigden Albrecht fysiek, waarna die één van zijn belagers naar de keel greep. De lijfwachten van Aboe Jah Jah probeerden Albrecht er in te luizen bij twee passerende agenten.
Het was een instructief voorproefje voor wat ons te wachten staat als Aboe Jah Jah het Duizendjarige Rijk van Allah weet te vestigen.
De organisatoren stonden er onthand bij. Ik kreeg een bon om een kip te adopteren en iemand vroeg me of ik niet wilde blijven. Maar ik wilde naar huis, waar m'n zoon sliep. "Neem toch een taxi!", riep iemand van Happy Chaos.
Jort Kelder vertelde later dat een van de lijfwachten gezegd had: "We maken dat varken af."
Albrecht's versie is: "We pikken 't niet meer van dat varken."
Dat zijn bedreigingen, maar nu ja, wie heeft wat te vrezen van fatjes in uniform? Ik had Dittrich willen vragen of 'ie opgewonden raakte van hun kontjes en Aboe Jah Jah of er voor homoseksuelen plaats is in het paradijs van Allah en dat heeft nu geen doorgang kunnen vinden, maar overigens was het wat mij betreft een bijzonder geslaagde avond. Aboe Jah Jah durft niet in debat, zoals 't een ware schijtlijster betaamt, maar dat vermoedde ik al. Veel interessanter zijn meneer Koenders (PvdA) en Dittrisch (D'66), de carrièrepolitici die - business as usual - begerig aanschurken bij een fanaticus. Ik heb de nieuwe NSB gezien; meneer Dittrich en meneer Koenders gaan het vast heel ver brengen.

Theo van Gogh
REACTIES
•  Theo,
Afgelopen zaterdagavond was ik in de stadsschouwburg voor een leerzame en gezellige avond. Hoe het afliep is jou bekend. Besef je niet dat tientallen studenten wekenlang met de organisatie bezig zijn geweest? Dat er honderden jonge enthousiaste mensen zin hadden in een leuke avond? In 30 seconden gooide jij de deur dicht. En je weet het. Geniet er waarschijnlijk van! Je ideen zijn kortzichtig, onjuist en vaak getuigen van een superioriteit die zijn weerga niet kent. Maar...wat mij betreft.. uit jouw angsten en onzekerheden maar in je eigen column of televisie. Wat ik diep en diep triest vind is dat je er zaterdag niet voor jezelf stond maar voor vele andere. Dat jij dit verchil niet ziet zegt alles over jou en je ideen.
Zielig!
Groet,
Jasper Wegman, Amsterdam

•  Theo,
Wat een sukkel is die Jasper Wegman. Abou Jajum loopt weg wegens angst, en jij krijgt de schuld? Nog zo een die compleet de weg kwijt is. Jasper jongen neem nog een snuif..
gr.
Hendrik

•  Jasper Wegman,
Je hebt niet goed opgelet, foei. Het was juist leerzaam en gezellig en wekenlange voorbereiding zeker waard. Volgende keer maar domino-record breken ofzo met de studenten, alhoewel dat duurt ook al zo kort.
Groet,
Arie de Reus, Wageningen

•   Hey Theo,
Jammer dat ik er niet bij was,
Ik had het geheel willen zien en had me hoogstwaarschijnlijk vreselijk geamuseerd.
Die hele Aboe Jah Jah scène is een lachertje,
Ik weet zeker dat als hij had gedurfd,
Het een debat was geweest waar een kind nog beter zijn best had gedaan zijn standpunt te verworden.
Naar mijn mening wordt niet gevraagd,
Maar het ligt toch zeker aan de organisatie als je een Aboe Jah Jah inzet tegenover een Theo van Gogh,
En vervolgens de heleboel in elkaar ziet klappen omdat de zwakste partij het niet aan kan!
Jij bent gewoon jij geweest, ik had niet anders van je verwacht.
Dat een Dittrich en een Koenders zich lenen voor een dergelijk avondje bewijst al helemaal van verkeerde uitgaven van belasting centen,
Deze mensen behoren te doen wat ze moeten doen,
Werk eens aan een aantrekkelijker land,
Zet je eigen in voor de maatschappij door snoepreisjes te maken naar Thailand,
Maar blijf Alstublieft niet hangen op een avond die bepaald wordt door niets beseffende studenten en een Belg die denkt het licht van Allah gezien te hebben.
Dat studenten deze hele façade hebben bedacht is op zich al een mispunt voor de toekomst van Nederland!
Die studenten moeten straks wel ons land en eventuele toekomst bepalen,
Al denk ik dat de organisatie van dit evenement niet hoger zullen scoren dan een slap aftreksel te worden van een Koenders en/of Dittrich.
Theo, ik hoop op een uitnodiging voor de volgende keer,
Kunnen we samen lachen!
Groetjes,
Fred Karremans

•   Bravo voor uw bijdrage 'De pooier van de Profeet'! De zin "Ik heb de nieuwe NSB gezien; meneer Dittrich en meneer Koenders gaan het vast heel ver brengen" verdient het om op posterformaat verspreid te worden. Evenals uw steun aan Ayaan Hirsi Ali en uw strijd tegen Fatima Elatik zal ik ook dit waar mogelijk onder de aandacht brengen.
Met vriendelijke groet,
Marijke Verbree-Luttikhuis

•  Volgens mij ben je fan van PIM ...
die had het over normen en waarden.. Nou Volgens mij mis je het volkomen...
maar ja dat gaat je te boven..
dat zijn we wel gewend van je VARKEN...
Blijf je zelf maar belachelijk maken..ik lach me echt dood aan je Dikke Clown..
En als jij over die ditrich hebt van dat hij geilde van die kontjes....
Je ziet je eigen lul niet eens door die dikke buik van je.. Hoe lang heb je al niet geneukt.. O shit sorry.. Ik zal niet door vertellen dan je moeder (zee Hond )Heeel erg Van je hOudt Je kan je EI altijd bij haar kwijt he
hahahahaahah
Groetjesss of beter gezegt KNOR KNOR
Mehdi

•   Theo Theo pas toch op je speelt met vuur.Het is allemaal al veel erger dan je denkt. Het is een een tijdbom die spoedig zal afgaan ben ik bang voor. De woorden" vluchten kan niet meer" zijn zeer aktueel.
Namens een trouwe Fan ,
Henk

•  Hallo Theo,
Weergaloos zoals je van het weekend een kuil voor jezelf hebt gegraven en geweldig hoe je daar vervolgens met veel geraas in bent gedonderd.
Als je echt vindt dat je gelijk hebt, dan moet je daar ooit een keer de verantwoordelijkheid voor gaan nemen. Jij hebt alleen maar een grote bek over vrijheid, maar je zou niet weten wat je ermee aan moet - behalve vervuld van jezelf anderen de schuld geven.
Jij verwart vrijheid van meningsuiting met debat. Jahjah verdient het om eens goed bij zijn extremistische ballen gepakt te worden, maar het enige waar jij mee komt, is schelden. Je kunt hem mak-ke-lijk hebben, dus het is me een raadsel waarom je over pooiers begint. Misschien toch een beetje geintimideerd door zijn capo's?
Je bent geen haar beter dan je opponent: jezelf welbewust onmogelijk maken en dan in een hoekje janken dat je in je burgerrechten aangetast bent. Het deprimerende aan je optreden is dat jij en Jahjah even kleine geesten blijken, ongeneeslijk in hun rancune. Ik dacht steeds dat dat niet zo was.
Dag,
Patrick van der Hijden

•  Het spijt me heel erg, Jasper Wegman, maar mensen die zich zo sterk profileren als een bijna goddelijke spreekbuis voor de achterban van Allah en dan na zo'n opmerking al opstappen, verdienen niet de voorbereiding van tientallen studenten in enkele weken. Ben blij dat Van Gogh deze bel doorprikte en probeer dat eens te zien.
Deze Aboe had een podium voor discussie klaarstaan, maar schoffeerde iedereen door op te stappen voordat hij zijn weerwoord gaf. En Dittrich en al die andere minderheidsintellectuelen maar opzitten en pootjes geven voor deze arme ziel die het toch al zo moeilijk heeft in deze samenleving waar iedereen zo maar mag praten. Ik had je wel eens willen horen als Pim Fortuyn zo door Van Gogh werd benaderd. Dan was Fortuyn de lulhannes geweest.
Misschien moeten al die studenten in de toekomst maar wat minder heetgebakerde fascisten uitnodigen. Dan kan de grachtengordelintelligentia wél de hele avond uitzitten en hun gedachtegoed bevestigd zien. Want blijkbaar hangt een succesvol debat in Nederland nog steeds van het aantal effectieve praatminuten af en niet van de acties die er uit voort kunnen vloeien. Dat belooft veel goed bij een volgende bezetting.
Ron

•  Van Gogh is een vies vet varken met zijn pleurisharses verpest hij altijd en overal de sfeer. Ik hoop dat ze hem te grazen nemen!!!!!!!!
Marco Hanekamp

•  Theo Goud!
Dank voor te waken over de vrijheid van het spreken!
Ach is het gewoon een kwestie van ware intelligentie.
Ik raad de bedroefde studentjes van Happy Chaos (what's in a name) vooral aan te blijven zwaaien met de vlaggetjes voor het Islam leger.
2012 is immers zo.
Mogelijk zijn er dan meer feestjes WERKELIJK vroegtijdig afgebroken.
Happy Chaos: "wij zijn a-politiek"=lees: links !
Veel slaap plezier in jullie democratisch (carrière) land!
Johannes Alfons Rozentuin.

•   Jasper Wegman
Wat mij diep en diep roert, is dat Theo er inderdaad niet alleen voor zichzelf maar ook voor vele anderen stond. Voor mij bijvoorbeeld.
Beterschap!
Groet,
Vin je?/Guus van Loenen

•   Geachte Theo van Gogh,
Het enige waar ik mij aan erger als ik je op de buis zie is dat kostante gerook van je, maar verder ben ik een fan wat je uitspraken betreft.
Weet je wat ik leuk zou vinden? Dat een lingeriemerk leuke Marokkaanse en Turkse moslimmeisjes in ondergoed zouden fotograferen MET een hoofddoek en de posters in abri's gingen etaleren!
Gegroet door Charles Langeveld

•   Goed zo, Theo! Je hebt die Aboe Jah Jah op de juiste manier laten afgaan. Je hebt z'n ware gezicht laten zien (een 'echte' democraat!!') en god verhoede dat dergelijke figuren in ons kutlandje ooit de macht zullen krijgen. Dittrich en Koenders zijn hielenlikkers eerste klas, die Nederland willen weggeven. Jammer alleen dat er zo weinig figuren als jij zijn die voldoende tegengas kunnen geven.
Ga a.u.b zo door, wij steunen je!!
Naarden, Donald Pesch

•  Oops Theo. Dat was jammer.
Ook jammer is het democratische bestaansrecht van eikels als die Aboe Jah Jah.
Maar het op een spits drijven en dus niets van enige journalistieke waarde loskrijgen is "niet geschoten" .
Kus.
Mike

•   Theo
Je bent een topper.
Vrijheid van meningsuiting moet je niet in laten perken
door een geloof.
Ga zo door.
gr Bert M

•   Heej Theo!
Aanpakken die Abou Jahjah! Mooie actie!
Ik denk er hetzelfde over!
groeten Henric

•   Theo, goed werk.
Abu komt met tien jaar spinhuis als lijfwachten even zijn eisen stellen over het voorzitterschap van het debat. Had ie dat niet eerder kunnen doen? Of wilde de organisatie het voorzitterschap voor Abu JahJah tot op het laatste moment geheim houden om hem zo een leuke verrassing te bezorgen?
Bovendien wat een kutdebat! Tussen een extremist en een fatsoensrakker als Dittrich, die n.b. rechter is geweest en wel met iemand in debat wil die openlijk aanslagen op burgerdoelen goedkeurt, terwijl hij vindt dat een voorzitter, die niets anders doet dan zijn mening eventjes verkondigen, moet wijken. Dittrich was als voorzitter-zonder-inhoud of gewoon als pasgeschoren schaap geloofwaardiger geweest en het debat had tussen jou en Abu JahJah moeten gaan. Dat was vuurwerk geweest.
Moslims waren ooit veel ontwikkelder dan West-Europeanen die maden kweekten onder hun pruiken en achter de gordijnen schijtten, maar dat is lang geleden. Tegenwoordig zijn ze behoorlijk de kluts kwijt en minstens zo ongelovig als diegenen die ze 't ongeloof verwijten. En de christenen niet minder, maar die zeiken sinds de kruistochten niet meer zoveel. Extremisten ontlenen hun identiteit aan een vijand. Is er geen vijand, dan maken ze er eentje. En ze vinden daar altijd dezelfde sukkels bij die ze een handje helpen. Dit keer had Dittrich de eer.
DG, Groningen

•  Theo,
In een land waar het hebben van een mening altijd heftige weerstand oproept, ben ik blij dat jij rechtop blijft uitkomen voor je mening.
Erwin

•  He theo,
Ga zo door….
Ik ben het met je eens dat de AEL slecht is….
Super……….
Derk .

•   Ha Theo,
Doe je wel een beetje voorzichtig met die enge lui?
Tegengas geven is goed, maar ik moet er niet aan denken dat je straks zelf als een Martelaar van het Vrije Woord bloedend op de kasseiën ligt. Dat jij dan in het hiernamaals 72 maagden alle hoeken van het paradijs kunt laten zien is leuk en aardig, maar ik lees liever nog eens een tijdje je columns.
Groet,
Jurriaan

•   Theo,
Je hebt helemaal gelijk Theo, dit soort mensen moeten verbaal aangepakt worden. Je staat volledig in je recht om hem te vertellen hoe je hem ziet. Aboe Jah Jah heeft natuurlijk goed naar Pim Fortuyn gekeken en heeft gezien dat als mensen geloven dat je gedemoniseerd wordt je ook meer sympathie wekt. Van demonisering is hier geen sprake, de schuitluis kan gewoon niet tegen een grapje....
Dennis L.

•   Inzake de pooier van de profeet.
Beste Theo,
De inleiding duurt langer dan mijn commentaar:
BRILJANT....!! (en daarmee doe ik je in deze nog tekort).
Groet,
Joël Fresco

•   Theo,
Ze wisten vooraf wie ze in huis haalde!
Je bent gewoon doorgegaan zoals je altijd doet,logisch toch.
Ik vind dat je goed gehandeld hebt en vind dat je altijd voor je eigen mening moet blijven staan.
Moeten ze je maar niet vragen, en zeker niet samen met je grote moslim vriend.
Goed gedaan.
Mike te Heemstede.

•   Theo,
Hulde, je hebt onze fijne AEL leider Jah Jah even goed op z'n bek laten gaan. Fijn te weten dat er nog mensen zijn die het wel durven, jammer te zien dat onze D66 en PVDA mensen te schijterig zijn om te zeggen waar het op staat.
Ga zo door.
Groet,
Jeroen

•   Goed gedaan, Theo. We moeten ons op geen enkele manier in de luren laten leggen door de islamo-fascisten en hun naïeve en/of onbenullige Nederlandse handlangers. Leve het vrije woord!
Kees Hazevoet, Lissabon

•   Beste Theo,
Je had groot gelijk door dit op te merken. Heel goed gezegd: pooier van de profeet. Mooie uitdrukking. Want dat is die dus. Die vent is echt een wolf in schaapskleren. En ja, hij durft zich blijkbaar dus toch niet helemaal op Allah te verlaten, zoals je terecht zegt, want anders had hij die lijfwachtjes wel thuis gelaten. Die man is een gevaar voor de democratie en het vrije woord!!! Jij wilde je immers nog terugtrekken, maar die AEL-"meneer" was alweer beledigd. Komt ie weer in de krant als slachtoffer, en op slachtoffers zijn, zoals je weet, die moslims gek op. En tja, over Boris Dittrich kan ik kort zijn; die politieke beroepsnicht zou eens als straf een maandje mediaverbod moeten krijgen; dat geeft mij ook eens wat rust.
Groeten en het beste,
Hans Ruitenberg, Den Haag

•   Beste Theo,
Even kort, want je zal wel meer te doen hebben dan slijm-mailtjes te lezen (al schoot mij de gedachte binnen dat dat zo af en toe motiverend bij je zou moeten werken)
Maar zoals groots uitgemeten in de media vandaag, 9 mei 2004:
Theo van Gogh, de gezonde roker VS. Abu Jah Jah de gezonde gheytennueqer !
Althans, dat is wat ik ervan maak. Heerlijk hoe je strijd voor rechtvaardigheid en hoe je kotst op de haatdoctrine van de 5e colonne. Heerlijk om te mee te voelen en mee te denken in de wereld van van Gogh. Want de realititeit is zoveel smeriger dan de meeste denken. En het zijn denkers en sprekers van jou formaat die mij inspireren op vele terreinen en me tegenhouden te vluchten uit m'n eigen stad of land (want na 10 jaar multi-cul in Rotterdam-Zuid...) en te strijden tegen het absurde (s)linkse politieke systeem en de hordes pygmeeën en gheytennueqers die hier huishouden en nog steeds, door slinkse grapjes, binnenstromen in ons land.
Theo, ik ben geen homofiel, maar ik houd van U !
OmniSofoS

. . . en nog vele andere reacties.
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED

mercator
Berichten: 19143
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Herinneringen aan Theo van Gogh

Bericht door mercator »

We horen niet veel meer van Jahjah. Mss wel interessant te vermelden dat die in België terecht is gekomen als een ordinaire illegaal, door een schijnhuwelijk aan te gaan hier.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Plaats reactie