Pagina 1 van 1

Pooier veroordeeld

Geplaatst: Vr Jul 27, 2012 10:53 pm
door Dhana
Ex-prostituee krijgt 9,5 ton schadevergoeding


AMSTERDAM - De rechtbank in Leeuwarden heeft een schadevergoeding van 9,5 ton toegewezen aan een vrouw die 7 jaar gedwongen in de prostitutie heeft gewerkt.

De man die haar hiertoe met geweld dwong, is ook tot 6 jaar gevangenisstraf veroordeeld. De rechtbank kwalificeerde de uitbuiting van het slachtoffer als slavernij.

Dat maakte de advocaat van de vrouw, Richard Korver, vrijdag bekend.

De rechter baseerde het schadebedrag op wat de vrouw minimaal per dag zou hebben overgehouden aan haar werkzaamheden, namelijk 500 euro en een werkweek van 6 dagen. De advocaat had namens zijn cliënt 1,2 miljoen geëist.

Mensenhandel
Volgens de rechtbank heeft de veroordeelde zich schuldig gemaakt aan mensenhandel. Hij bracht destijds de net volwassen vrouw in de prostitutie en hield haar daar met soms grof geweld.

De man sloeg de vrouw met een stok of een riem, drukte brandende sigaretten op haar lichaam uit, verkrachtte haar anaal en zette haar naakt in de vrieskou op straat.

De dader leefde officieel van een bijstandsuitkering, maar verdiende intussen veel geld met zijn praktijken. Zo bezat hij onroerend goed in Marokko en reisde daar vele malen heen. Het uit prostitutie verdiende geld liet hij witwassen.[/


http://www.nu.nl/binnenland/2869074/ex- ... eding.html

Re: Pooier veroordeeld

Geplaatst: Do Dec 27, 2012 2:22 pm
door xplosive
Dhana schreef:
De dader leefde officieel van een bijstandsuitkering, maar verdiende intussen veel geld met zijn praktijken. Zo bezat hij onroerend goed in Marokko en reisde daar vele malen heen. Het uit prostitutie verdiende geld liet hij witwassen.

Diep triest. Wel goed dat hij gepakt is. Als ik bedenk onder welke omstandigheden Nederlandse bijstandsmoeders moeten leven wordt ik hier helemaal woest om.

Re: Pooier veroordeeld

Geplaatst: Do Dec 27, 2012 3:13 pm
door King George
En gaat hij nou ook zitten of zit hij bij verstek te genieten van zijn luxe, o.a. betaald uit ons bijstandspakket?

Re: Pooier veroordeeld

Geplaatst: Do Dec 27, 2012 3:29 pm
door Eliabe
Zijn advocaat gaat proberen hem vrij te pleiten. In zijn jeugd heeft hij geen rood kamelenzadeltje gehad.

Re: Pooier veroordeeld

Geplaatst: Do Dec 27, 2012 6:09 pm
door Schepsel
Die schadevergoeding mag veel hoger! Niet alleen misgelopen inkomsten, ook compensatie voor het psychisch en fysiek leed en de verloren jaren. Edit: En ook de schendingen van haar lichamelijke integriteit.