Wat zijn Koranische moslims?

Hoe moeilijk is het om getrouwd te zijn met een moslim(a)? Wat als je kind zich tot de islam bekeert?
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16312
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Wat zijn Koranische moslims?

Bericht door Hans v d Mortel sr »

De soenna in de islam is de manier van Mohammed zoals die gekend is via overleveringen over diens leven, de Ahadith. Uit al wat Mohammed zei en deed tijdens zijn leven wordt de soenna afgeleid. De soenna is een van de vier bronnen van het islamitische recht.

Mohammed wordt in de islam beschouwd als een gewoon mens, zonder goddelijke of bovennatuurlijke eigenschappen zoals toegeschreven aan Jezus in het christendom. Hij wordt echter door moslims gezien als de perfecte mens, en zijn leven en daden als een leven dat perfect is in de ogen van God. Soennitische moslims hechten dan ook grote waarde aan het handelen van Mohammed zoals in de soenna beschreven en trachten hun leven op een even perfecte manier te leven.

Eerst mondeling overgeleverd en vanaf circa honderd jaar na het overlijden van Mohammed systematisch verzameld en opgeschreven. Omdat een wildgroei aan 'overleveringen' dreigde te ontstaan, hebben diverse verzamelaars in de negende eeuw strenge selectiecriteria ontwikkeld om de authenticiteit van de overleveringen mee te beoordelen. Bij het formuleren van de sharia werd voornamelijk gebruikgemaakt van zes als betrouwbaar te boek staande verzamelingen.

De soenna is gebaseerd op zes verzamelingen van Hadith over de levenswandel van Mohammed en zijn metgezellen, waarvan aan de Hadithverzamelingen van Al-Bukhari en in mindere mate die van Muslim ibn al-Hajjaj de meeste autoriteit wordt toegekend. Minder aanzien genieten de verzamelingen van Ibn Majah, Tirmidhi, de Muwatta van Malik en de Soenan van Aboe Dawoed. Pas twee tot drie eeuwen na de dood van Mohammed heeft de soenna zijn definitieve vorm gekregen.

Onder meer om dit laatste hecht een groep moslims alleen waarde aan de Koran en stelt grote vraagtekens bij de validiteit van de soenna. Zij noemen zichzelf Koranische moslims. – Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Soenna
Afbeelding

Ik zit nog altijd met grote vraagtekens die als bakstenen nogal zwaar wegen in de maag van de waarheid. Daarom hecht ik geen enkele hedendaagse waarheid aan de koran. Een god die niet met zijn tijd mee weet te gaan is als een religie op de handkar. Islam dus. Dankzij de koran. Een zeer invalide boekje met teksten die op een veel te laat tijdstip in de geschiedenis in de zandbak van analfabete dwaalgeesten bij elkaar zijn gesprokkeld door donkere lugubere macabere Arabische strijders om de macht.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6531
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Wat zijn Koranische moslims?

Bericht door Ali Yas »

Die groep Koranische moslims is wel de meest sneue club die je je kunt voorstellen. Weliswaar hebben ze meer gelijk dan andere moslims, immers zijn de sprookjes van Mohammed van veel latere datum dan de Koran, maar daar staat tegenover dat ze me vragen blijven zitten die eigenlijk alleen beantwoord kunnen worden als ze de Bijbel erbij pakken. En dan beginnen de problemen pas echt: de lezers gaan dan begrijpen waar de Koran over gaat, èn dat de Koranschrijvers op zijn best heel vrij met de hun ter beschikking staande verhalen zijn omgesprongen. :SOS:
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75759
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wat zijn Koranische moslims?

Bericht door Ariel »

Ali Yas schreef: En dan beginnen de problemen pas echt: de lezers gaan dan begrijpen waar de Koran over gaat, èn dat de Koranschrijvers op zijn best heel vrij met de hun ter beschikking staande verhalen zijn omgesprongen. :SOS:
En dat niet alleen. De alleen Koran moslims komen in de problemen als ze hun gebed moeten doen,het betalen van zakat, de hadj enz... Dat zijn allemaal dingen die beschreven zijn in de hadith. Islam zonder hadith bestaat gewoon niet
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Plaats reactie