Onafhankelijkheid van Catalonië

Maarten
Berichten: 302
Lid geworden op: Di Mar 21, 2017 3:00 pm
Locatie: Twente
Contact:

Re: Onafhankelijkheid van Catalonië

Berichtdoor Maarten » Di Okt 03, 2017 12:01 pm

‘I had my fingers broken’: Catalan woman speaks out on Spanish police violence

https://www.rt.com/news/405427-spanish- ... e-account/

“I was thrown down the stairs, I was kicked. I had my fingers broken one by one. In the middle of stairways with my clothes lifted, the officers touched my breasts, laughing,” La Vanguardia quoted Marta as saying in a subsequent video, with her hand bandaged.


Shocking video op de url

En de smerige EU-ratten kijken de andere kant op.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 35074
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Onafhankelijkheid van Catalonië

Berichtdoor Pilgrim » Di Okt 03, 2017 9:32 pm

Het Catalaanse referendum...

Geplaatst op 3 oktober 2017

Afbeelding

...is toch even anders dan u te horen krijgt. U hoort over arme zielige onderdrukte Catalanen die de Spaansche Scharen schutten. Barceloon, houdt u vroom! Nee dus. De twee meest rode regio’s van Spanje zijn Catalonië en Baskenland. Niet toevallig waren dat de bolwerken van de Republieken – dat mag u gerust vertalen als volksrepublikeinen – in de Spaanse Burgeroorlog. Catalonië was zelfs heel even onafhankelijk. Baskenland kunt u enigszins vergelijken met Noordoost-Groningen en Catalonië met Amsterdam. Enkel véél socialistischer. Daar hoort u niet zo gek veel over.

Ook niet dat Catalonië al heel lang zijn referendum en mogelijke onafhankelijkheid aan het voorbereiden is door het aantrekken van ontzettend veel mohammedanen. De Catalaanse leiders hopen dat die inwijkelingen dan Catalaans i.p.v. Spaans willen leren en uiteraard voor onafhankelijkheid gaan stemmen. Catalonië is dan ook niet toevallig de regio in Spanje met het hoogste aantal mohammedanen. Daar hoort u helemaal niets over.

Nu wil het geval dat die mohammedanen dolgraag in Spanje, en met name Catalonië, willen wonen, want … Al Andalus. De Catalanen hebben een agenda, maar de mohammedanen ook. Het grootste aantal mohammedanen in haar bevolking heeft Frankrijk, gevolgd door België en … jawel, op de derde plaatst staat Catalonië. Niet Spanje, maar Catalonië. Daarna komen Engeland en Duitsland. Er wonen op dit moment veel meer mohammedanen in Catalonië dan in de rest van Spanje bij elkaar.

Zo heel af en toe hoort u wel eens gerommel daar in het land van Sinterklaas. De Moren willen namelijk bijzonder graag eventjes alles terugkrijgen wat ze meer dan 500 jaar geleden verloren hebben. In de oorspronkelijke staat a.u.b. en met halal compensatie. Want echte mohammedanen doen niet aan rente. Vrij regelmatig worden kerken en kathedralen bezet, vooral die van Cordoba. Cordoba was de laatste belangrijke stad die ze verloren, en het feit dat hun moskee direct werd omgebouwd tot kathedraal doet ze nog steeds heel veel auw.

Andersom niet, natuurlijk. Want rekening houden met apen (wij) en varkens (joden) is voor de zotten (wij). Er is geen mohammedaan op aarde die er over peinst om de Hagia Sophia kathedraal terug te geven. We hebben net een flinke rel gehad over de Tempelberg in Jeruzalem, waarin de Israëli zoals meestal toegaven. Wat deden die heidense varkens (joden)? Ze hadden de gotspe om metaaldetectors en poortjes te plaatsen bij de ingang.

Tja, het komt zo wel eens voor dat een of andere mohammedaan zin heeft in 72 maagden (m/v) en zich van kant maakt te midden van zo veel mogelijk heidenen. Vandaar dat de Israëli’s detectors en poortjes wilden plaatsen. En dat mag dus niet van Allah. Heel vervelend, maar dat is nu eenmaal de religie van vrede, niet waar? Dus gaan we net zo lang rellen en/of moorden tot we onze zin krijgen.

Gaat u verder de aardkloot rond, dan ontdekt u dat mohammedanen overal het zelfde sjabloon toepassen. De meest heilige plaats van de bevolking wordt direct omgebouwd tot moskee. Vervolgens wordt dat de allerbelangrijkste moskee ter plaatse. En die moskee is voor altijd en eeuwig van hen. Worden ze het land uit gerost, zoals bijvoorbeeld in Spanje in 1492, is dat geen probleem. Er staat een moskee, dus dat land is nu van hen. Voor altijd. Dat ze hun biezen moeten pakken, is slechts tijdelijk. Eens komen ze terug. Zoals nu dus.

In India, waar de mohammedaanse Holocaust meer dan 500 duurde, zijn het vrijwel altijd moskeeën gebouwd op en over hindoetempels waar problemen ontstaan. Heel vaak gaat het om oude, verlaten moskeeën die door hindoes legaal overgenomen worden om dan weer als tempel te functioneren. Dat geeft gegarandeerd gigantische rellen. Dat die moskee daar een halve eeuw leeg stond te versloffen doet niet ter zake. Eens een moskee, altijd een moskee.

Terug naar onze Catalaanse kameraden. Zeg wat u wilt, maar ze hebben de media keurig onder controle. Geen woord over socialisme. Geen woord over een onheilig verbond met het mohammedanisme. En de Spaanse regering was zo aardig om +800 mensen het ziekenhuis in te knuppelen.

Dat laatste is, denk ik, ”een beetje dom, hè schat?” om de woorden van een bekende Argentijnse goudzoekster te gebruiken. Maar de Spaanse regering heeft meer aan haar hoofd dan enkel de volksrepubliek Catalonië. Er is vrijwel geen regering op aarde die vrijwillig haar belangrijkste provincies graag ziet vertrekken. Catalonië levert een belangrijk deel van het Spaanse bnp, Baskenland een stuk minder. Als Rotterdam de onafhankelijkheid uitroept, kunt u er van verzekerd zijn dat Rutte net zo hard laat knuppelen. Vooral als het vertrek van Rotterdam gevolgd kan worden door Noordoost- Groningen, Friesland en Limburg.

Als u zich de Falkland-oorlog nog kunt herinneren: die werd destijds willens en wetens veroorzaakt door de Argentijnse regering om binnenlandse problemen op te lossen. Dat werkt andersom natuurlijk ook. In ieder geval schijnt de Spaanse regering dat te denken. Ik denk dat een beetje dom iets te zwak uitgedrukt is, maar je wordt geen premier als je in de Josti-band speelt. Hooguit koning. Verder hebben premiers bergen experts en ambtenaren die hen met raad en daad terzijde staan. Dat meppen in Barcelona was dus niet per ongeluk.

Spanje staat, zoals u weet, op de rand van een faillissement. De zwakke broeders in de EU zijn Griekenland, Italië, Spanje, Portugal en Ierland. Griekenland is een hopeloos geval. Die zijn allang financieel dood, maar weigeren dat te erkennen. Zolang Duitsland de reanimatiemachine laat lopen, blijven ze in leven. Spanje kan Catalonië gewoonweg niet missen. De dag dat Catalonië een volksrepubliek wordt, is de dag dat Spanje failliet gaat. De volgende dag gaat de EU failliet.

Nu ben ik alles behalve een voorstander van de EU. Maar om op die manier van de EU af te komen, dat is nogal drastisch. Dus mensen die juichen over het succes van de Catalanen juichen ofwel te vroeg, ofwel vinden het fantastisch als we in een crisis terechtkomen waar die van de jaren 30 een vrolijk feestje bij was. De huidige generaties zijn geen armoede meer gewend, maar dat is zo verholpen.

Ik kan me zo voorstellen dat het referendum negeren gevolgd wordt door veel meer referendums, want er zijn in Spanje veel meer regio’s die onafhankelijk willen worden. Baskenland en Mallorca bijvoorbeeld. Hard optreden zal referendums daar voorlopig tegenhouden. Tevens is het een duidelijke waarschuwing naar het Catalaanse politbureau dat Madrid behalve Spaanse matten ook Spaanse bokken heeft. Zeggen dat je mensen mogelijk, heel misschien, kan arresteren, doet Rutte maar. Rajoy geeft gewoon de zekerheid. In verreweg de meeste gevallen is dat afdoende.

Je kunt heel begripvol, vriendelijk en zeer beleefd vragen aan krakers of ze een kraakpand willen verlaten. Die zeggen dan laconiek ‘Nee hoor. Dat willen we niet. Veel plezier verder.’ Als de krakers de absolute zekerheid hebben dat de volgende dag de ME komt knuppelen en de officier van justitie laat doorschemeren dat 40 uur schoffelen niet, maar 2 jaar gevangenisstraf wel op het programma staat, vertrekken ze meestal heel stil in de nacht.

Alleen gaat u dat nergens lezen. GeenStijl is vol vuur voor de revolutie, al denken haar reaguurders er vaak anders over. DDS en TPO hebben het veel te druk met het duo Thea & Theo de hemel in te prijzen en Wilders te verfoeien. Dus leest u het hier.

Door: H. Numan

https://ejbron.wordpress.com/2017/10/03 ... eferendum/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 35074
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Onafhankelijkheid van Catalonië

Berichtdoor Pilgrim » Wo Okt 04, 2017 10:56 pm

Spaanse koning keert zich tegen politieke leiders Catalonië

Edwin Winkels, 03-10-17

Afbeelding
De Spaanse koning Felipe VI sprak gisteravond tot de natie.

De Spaanse koning Felipe IV heeft vanavond fel uitgehaald naar de politieke leiders van Catalonië. In een televisietoespraak van vijf minuten toonde hij zich vastberaden en uiterst kritisch met de Catalaanse regeringsleiders.

,,Ze hebben zich buiten de wet en de democratie gesteld, ze hebben besluiten genomen die systematisch alle regels hebben overtreden, en ze hebben ook de eigen Catalaanse gemeenschap verdeeld,” zei Felipe, die de regering van premier Rajoy een vrijbrief leek te geven om in te grijpen in Catalonië om ‘de orde te herstellen’ en ‘de eenheid van Spanje te verdedigen’.

Dat ingrijpen zou kunnen bestaan uit het toepassen van artikel 155 uit de Spaanse grondwet waarmee de centrale regering in Madrid tijdelijk het zelfbestuur van een regio kan opheffen om de macht daar over te nemen.

Protesten
[url=https://www.ad.nl/buitenland/tienduizenden-catalanen-protesteren-tegen-gewelddadige-politie~a45f7077/]Tienduizenden Catalanen gingen vandaag de straat op uit protest tegen het gewelddadige politieoptreden tijdens het referendum over onafhankelijkheid, afgelopen zondag. Vooral in Barcelona verzamelden zich veel betogers. Ze kwamen onder meer samen bij het kantoor van de partij van de Spaanse premier Rajoy en het bureau van de Spaanse nationale politie.

De protesten vallen samen met een algemene staking in Catalonië waartoe was opgeroepen door ondernemersorganisaties en vakbonden. Het openbaar vervoer in Barcelona ligt grotendeels stil. Sinds het eind van de middag reden gisteren slechts een kwart van de bussen en metrotreinen.

Ook veel ambtenaren hebben hun werk neergelegd. Daardoor kwam het publieke leven vrijwel geheel tot stilstand.

https://www.ad.nl/buitenland/spaanse-ko ... ~ad354131/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 35074
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Onafhankelijkheid van Catalonië

Berichtdoor Pilgrim » Wo Okt 04, 2017 11:54 pm

De gore hypocrisie van Timmermans...

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 67280
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Onafhankelijkheid van Catalonië

Berichtdoor Ariel » Do Okt 05, 2017 12:05 am

Ik heb daarnet even naar een toespraak van Guy Verhofstadt‏ geluisterd. Man, man, man... :scratch: In steenkool Engels riep hij de Catalanen op dat ze de LOW moeten respecteren. De Spaanse LOW....
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 67280
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Onafhankelijkheid van Catalonië

Berichtdoor Ariel » Do Okt 05, 2017 5:24 pm

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 35074
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Onafhankelijkheid van Catalonië

Berichtdoor Pilgrim » Do Okt 05, 2017 8:34 pm

Catalonië – Frans Timmermans laat in het midden of Spaans politiegeweld terecht was

Geplaatst op 5 oktober 2017

Afbeelding

‘Proportioneel geweld soms gerechtvaardigd’

Het conflict tussen Catalonië en de Spaanse regering is een zaak van Spanje zelf. “Het is tijd om te praten en een uitweg uit de impasse te vinden. Geweld lost nooit iets op in de politiek.” Vicevoorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans zei dat woensdag in een debat met het Europees Parlement. Diverse leden vinden dat de Europese Commissie moet bemiddelen. “Dit is een interne zaak van Spanje. De echte antwoorden moeten komen van de betrokkenen: de 46 miljoen Spanjaarden” aldus Timmermans.

De Spaanse politie greep zondag hardhandig in bij het referendum over de onafhankelijkheid van Catalonië. De Spaanse constitutionele rechter had dat onwettig verklaard. Timmermans noemde het ‘fundamenteel’ dat grondwetten in de EU worden gerespecteerd.

De beelden met het geweld noemde Timmermans ‘bedroevend’. Hij stelde dat om de rechtsstaat overeind te houden ‘proportioneel geweld’ soms gerechtvaardigd is. Of dat zondag het geval was liet hij in het midden.

Bron: http://politiek.tpo.nl

https://ejbron.wordpress.com/2017/10/05 ... recht-was/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 35074
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Onafhankelijkheid van Catalonië

Berichtdoor Pilgrim » Do Okt 05, 2017 9:30 pm

Europarlementariër Matt Carthy (Sinn Féin) over Catalonië (04-10-2017)
Matt Carthy - Gepubliceerd op 4 okt. 2017

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 35074
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Onafhankelijkheid van Catalonië

Berichtdoor Pilgrim » Do Okt 05, 2017 9:56 pm

Timmermans verdedigt grof geweld Spanje: afschaffing rechtstaat is soms nodig om rechtstaat te handhaven

Door Michael van der Galien, 5 oktober 2017

Afbeelding
Foto: Links Frans Timmermans, rechts zijn opperhoofd Jean-Claude Juncker. EU2016 NL (bron: Flickr)

Huh?

Als je je afvraagt hoe de eurocraten in Brussel denken over het ongelooflijke geweld in Spanje tijdens het referendum in Catalonië, nou, dan hoef je alleen maar de reactie van Frans Timmermans te lezen. De rechterhand van Jean-Claude Juncker laat namelijk weten dat Brussel het gewelddadige optreden van de Spaanse nationale politie van harte steunt:

Johann de Graaf
@JCdeGraaf

BREEK: Timmermans in Europees Parlement over Catalonië: het handhaven van de rechtstaat vereist soms het gebruik van proportioneel geweld
15:14 - 4 okt. 2017

Een paar punten. Ten eerste was het geweld volstrekt niet proportioneel. Bijna 900 mensen werden het ziekenhuis in geslagen. Bejaarden en vrouwen werden helemaal in elkaar gehengst. Stemlokalen werden met geweld geleegd. Zelfs Catalaanse brandweermannen kregen klappen van de politie. Iedereen die zijn stem wilde uitbrengen werd gebombardeerd tot staatsvijand en vervolgens vakkundig afgerost. Daar is niets proportioneels aan.

Het feit dat Timmermans dat wél proportioneel noemt bewijst dat deze man in hart en nieren een totalitaire dictator is. Deze mafketel pleit letterlijk voor grof geweld van de staat om de bevolking af te straffen als het zich niet gedraagt zoals de machthebbers willen. Het is ziek... maar het is ook meteen de ware aard van de Europese Unie. Timmermans belichaamt die.

Daar komt nog eens bij dat de hele uitspraak van Timmermans leest als: ‘Om de rechtstaat te handhaven moet je hem soms afschaffen.’ Want dat is wat er gebeurde in Catalonië. Mensen hadden opeens geen rechten meer. Iedereen kreeg klappen. De politie ging helemaal los, zonder aanzien des persoons. De oude fascisten zouden trots zijn op zo’n statement. Sterker nog, Timmermans kon weleens direct citeren uit Mein Kampf.

Jammer genoeg voor Timmermans kan zijn argumentatie ook tegen hem gebruikt worden. Zoals oud-PVV Europarlementariër Lucas Hartong uitlegt:

Lucas Hartong
@LucasHartong

'Het handhaven van de democratie vereist soms het gebruik van proportioneel geweld en het verwijderen van ongekozen EU politici'. Zoiets? https://twitter.com/JCdeGraaf/status/915565675061628928
09:45 - 5 okt. 2017

Timmermans kent écht geen schaamte. En juist daarom is hij natuurlijk de perfecte EU-bureaucraat. In Brussel houden ze wel van dit soort totalitaire mannetjes die het charisma niet hebben om via democratische wegen de macht naar zich toe te trekken dus via achterwegen aan de macht komen... en die macht vervolgens gebruiken om het volk letterlijk in het gareel te slaan.

http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/ ... handhaven/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 5646
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: Onafhankelijkheid van Catalonië

Berichtdoor Ali Yas » Do Okt 05, 2017 10:45 pm

Het gebruik van geweld voor het onderdrukken van de inspraak van burgers is een typisch fascistisch dingetje. Wie nu nog niet ziet waar de EU voor staat gaat het nooit meer zien.
Truth sounds like hate to those who hate truth.

mercator
Berichten: 18104
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Onafhankelijkheid van Catalonië

Berichtdoor mercator » Do Okt 05, 2017 11:13 pm

Ali Yas schreef:Het gebruik van geweld voor het onderdrukken van de inspraak van burgers is een typisch fascistisch dingetje. Wie nu nog niet ziet waar de EU voor staat gaat het nooit meer zien.

Sympathie voor de Catalaanse separatisten is ongepast omdat die zich linkser en dus beter voelen dan de rest van Spanje. Maar feit blijft dat het enige wat die deden was een papiertje in een bus steken en dan past het toch niet om ze af te rossen. De EU clowns laten hier zien waar het hen om te doen is : het met alle mogelijke middelen en dus ook geweld handhaven van het status quo binnen Europa, ongeacht of dat nu goed of slecht is.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 35074
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Onafhankelijkheid van Catalonië

Berichtdoor Pilgrim » Vr Okt 06, 2017 12:22 am

Spaanse rechtbank schorst zitting Catalaans parlement

Vandaag om 15:24 door mg | Bron: Reuters

Afbeelding

In Spanje heeft het Spaans Grondwettelijk Hof geoordeeld dat het Catalaanse parlement niet mag samenkomen op maandag. De Catalaanse politici wilden er op maandag de onafhankelijkheid uitroepen.

Het hof oordeelde dat het uitroepen van de onafhankelijkheid een 'schending van de grondwet' zou zijn. Spaanse premier Mario Rajoy waarschuwde de Catalaanse regering om haar plannen niet voort te zetten.

Voor de Catalaanse regering is het duidelijk. In het referendum zondag koos 90 procent voor de onafhankelijkheid. Dat meer dan 50 procent niet kwam stemmen, doet er niet toe. De uitslag zou bindend zijn, zo had de regionale leiding op voorhand gezegd. De Catalaanse minister-president Carles Puigdemont wou dus de onafhankelijkheid afkondigen. Hij wou de uitslag van het referendum aan het parlement voorleggen en dat parlement zou dan groen licht moeten geven. Daar steekt de Spaanse rechtbank nu een stokje voor.

'Veel Catalanen teleurgesteld'
Gisterenavond verweet de Catalaanse minister-president koning Felipe in een speech dat hij niet over dialoog heeft gepraat. ‘U heeft vele Catalanen teleurgesteld,’ zei Carles Puigdemont. ‘Wij hadden gehoopt dat u een oproep tot dialoog zou doen. U heeft bewust miljoenen Catalanen genegeerd die niet denken zoals de regering.’

Was dat een gemiste kans? Uitgerekend de koning, die de eenheid van het land moet bewaken, had een verzoenende toon kunnen aanslaan. Hij had aan de Spaanse premier Rajoy en de Catalaanse minister-president Puigdemont kunnen suggereren om een dialoog op te starten. Premier Rajoy zou zonder gezichtsverlies aan zijn koningsgezinde achterban kunnen zeggen dat de koning hem gevraagd had om de wapens op te bergen. Puigdemont, die al maandenlang om bemiddeling vraagt, zou de uitgestoken hand niet hebben kunnen weigeren.

http://www.standaard.be/cnt/dmf20171005_03114240
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 5646
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: Onafhankelijkheid van Catalonië

Berichtdoor Ali Yas » Vr Okt 06, 2017 6:04 am

mercator schreef:De EU clowns laten hier zien waar het hen om te doen is : het met alle mogelijke middelen en dus ook geweld handhaven van het status quo binnen Europa, ongeacht of dat nu goed of slecht is.

Het gaat natuurlijk om zo veel mogelijk gecentraliseerde macht (= zo weinig mogelijk burgerlijke vrijheid). De Catalanen zijn uit een ongewoon hard soort hout gesneden en als die onder de duim gehouden kunnen worden, dan lukt dat met de rest ook wel. Maar het lijkt erop dat de Spaanse regering hier zijn hand heeft overspeeld, en dat de Catalanen nu nog onverzettelijker zijn geworden. Het is nu erop of eronder dus, ik vrees dat we veel geweld gaan zien.
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 67280
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Onafhankelijkheid van Catalonië

Berichtdoor Ariel » Vr Okt 06, 2017 2:53 pm

Madrid biedt excuses aan voor gebruikt geweld

De officiële vertegenwoordiger van de Spaanse regering in Catalonië heeft vrijdag excuses aangeboden voor het geweld dat de politie heeft gebruikt om te voorkomen dat in de regio een referendum over onafhankelijkheid zou worden gehouden.

„Als ik de beelden zie en bovendien weet dat mensen zijn geslagen, geduwd en één persoon in het ziekenhuis is beland, kan ik niet anders dan spijt hebben en namens de agenten die tussenbeide kwamen excuses aanbieden”, zei Enric Millo in een televisie-interview.

Het is de eerste keer dat iemand van de Spaanse regering spijt betuigt over het hardhandige ingrijpen. De uitspraak wordt gezien als een uitgestoken hand naar de Catalaanse leiders, die eenzijdig de onafhankelijkheid van Spanje willen uitroepen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 35074
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Onafhankelijkheid van Catalonië

Berichtdoor Pilgrim » Za Okt 07, 2017 12:38 am

Toekomst Europa op het spel na fascistisch neerslaan Catalaans referendum

Xander, 03-10-2017

Afbeelding
De geest is uit de fles, en hoe harder de drang naar vrijheid, democratie en zelfbeschikking wordt onderdrukt, des te meer zullen de onderdrukte Europese volken in opstand komen.

‘Demofobie van Brussel kent geen grenzen: alle vormen van democratie en zelfbeschikking worden onderdrukt’ – Spaanse journalist voor The Asia Times: ‘Er komt een perfecte storm aan’

‘De fascist Franco mag dan al meer dan vier decennia dood zijn, maar Spanje zit nog steeds vast aan zijn dictatoriale lijk,’ begint de Spaanse journalist Pepe Escobar in zijn commentaar voor The Asia Times op het keihard neerslaan van het Catalaanse referendum over onafhankelijkheid afgelopen zondag. De beelden waren schokkend: zowel oude als jonge mensen werden met stokken geslagen en aan hun haren weggesleept. Er vielen honderden gewonden door het grove politiegeweld, die zelfs rubberen kogels op de Catalanen afschoot. ‘Midden in die hoog verheven Europese Unie, die zichzelf tegenover de mindere regio’s op deze planeet als het centrum en de beschermer van mensenrechten presenteert, is een nieuw paradigma bedacht: In naam van de democratie: stem niet! Of anders...’

De Spaanse premier Mariano Rajoy verwierf met zijn optreden een nieuwe bijnaam: ‘Nano-Franco’. Zijn ‘heroïsche schoktroepen, die actief waren vanwege een landelijk terreuralarm, werden nu met stokken en rubberen kogels ingezet – niet tegen jihadisten, maar tegen... stemmers.’

Minstens zes scholen die als stemlokalen waren ingericht werden het centrum van wat na zondag de ‘Slag van Barcelona’ wordt genoemd. Gewone ouders van schoolkinderen organiseerden ‘sit ins’ om te voorkomen dat de gebouwen zouden worden gesloten door de politie. Die kon echter niet voorkomen dat zo’n 2,26 miljoen Catalanen hun stem uitbrachten. Daarvan stemde ongeveer 90% vóór onafhankelijkheid.

‘Er komt een perfecte storm aan’
In de loop van zondag en de dagen erna is er in heel Catalonië, onder alle sociale klassen, het gevoel ontstaan dat het niet meer enkel om onafhankelijkheid van Spanje gaat, maar over het gevecht tegen een nieuwe form van fascisme. Escobar: ‘Eén ding is zeker: er komt een ‘perfecte storm’ aan.’ De idiote verklaring van de Spaanse regering dat ‘het referendum nooit plaatsvond, omdat Spanje een volwassen, moderne, vriendelijke en tolerantie democratie is’, zaaide ongeloof, en werd door alle gebeurtenissen gelogenstraft.

Daarbij werden zoals tegenwoordig in heel de EU gebeurt de gebruikelijke leugens voor de dag gehaald, zoals dat ‘de grote meerderheid van de Catalanen niet wilde meedoen’. Onafhankelijke peilingen wezen vóór het ‘niet bestaande’ referendum uit dat zo’n 70% tot 80% wilde gaan stemmen. Dankzij het fascistische ingrijpen door de Spaanse politie werd dat 42%.

Door EU aangestuurde Rajoy pleegde ‘fascistische staatsgreep’ tegen Catalonië
Daarnaast wapperde Rajoy met de ‘onwankelbare steun van de EU en in de internationale gemeenschap.’ Logisch, want de ongekozen elite in Brussel en hun vazallen in de Europese hoofdsteden, waaronder ook Den Haag, zijn als de dood voor de stem en mening van het volk. We herinneren ons nog maar al te goed hoe het Oekraïne referendum in de prullenbak werd gegooid, en hoe uitgerekend D66, dat in het verleden aan het front stond voor de invoering van een referendum, haar eigen kroonjuweel nu bij het grofvuil heeft gezet, omdat de uitslag van de paar referendums die er zijn geweest hen niet aanstond.

‘De schofterige, middelmatige en corrupte Rajoy loog zelfs nog meer toen hij zei dat hij ‘de deur openhoudt voor dialoog’,’ vervolgt de analist van The Asia Times, die erop wijst dat het Spaanse Constitutionele Gerechtshof, dat het referendum had verboden, één grote grap is, omdat de rechters helemaal niets geven om de scheiding der machten, en enkel werken voor de twee grote partijen die al zo lang in Spanje de dienst uitmaken, de zogenaamde ‘socialisten’ en de ‘middeleeuwse rechtsen’ van Rajoys volkspartij.

In Madrid heeft men dan ook maar twee prioriteiten: gewillig gehoorzamen aan de EU-dictaten, en met alle mogelijke middelen ieder tegengeluid en iedere roep om onafhankelijkheid verpletteren. Dat kan, samen met het verbod op het referendum, daarom als een Spaanse ‘coup’, een fascistische staatsgreep tegen de Catalaanse regering en tegen de democratie worden gezien. Niet voor niets werd de leus van het volk dat destijds tegen dictator Franco opstond afgelopen zondag weer massaal gehoord: ‘No parasán!’, ‘Ze komen er niet door!’.

Het ‘zwijgen van de wolven’: ‘Demofobie’ van Brusselse elite kent geen grenzen
En dan was er nog ‘het zwijgen van de wolven. Het zou eenvoudig zijn de reactie van de EU te bedenken als het drama in Catalonië zich in een veraf gelegen ‘barbaars’ Euraziatisch land had afgespeeld. Het vreedzame referendum in de Krim werd veroordeeld als ‘illegaal’ en dictatoriaal, terwijl een gewelddadige aanval op het vrijheid van meningsuiting van miljoenen mensen in de EU een goedkeurend knikje kreeg.’

‘De demofobie (angst voor het volk) van de elite in Brussel kent geen grenzen. De geschiedenis toont aan dat EU burgers zich niet vrijelijk mogelijk uiten, en vooral geen democratische middelen mogen gebruiken over kwesties die gaan over zelfbeschikking.’ Het zwijgen van de EU, dat nu op huichelachtige wijze oproept tot ‘de dialoog’ in Spanje, heeft aangetoond dat het Brussel is dat aan de touwtjes trekt in Madrid. ‘Tenslotte betekent het ‘Brave New Euroland’ project de vernietiging van de Europese naties ten gunste van een gecentraliseerde Brusselse eurocratie.’

Maar ‘referenda zijn als ontembare beesten’. Het moslim maffia-narco staatje Kosovo ontstond na het bombarderen van de Servische democratie door de NAVO, waarna het Pentagon er al snel zijn grootste militaire basis buiten de VS bouwde. Het referendum op de Krim verliep 100% vreedzaam en legaal, en zorgde ervoor dat het door Krushchev kunstmatig losgemaakte gebied weer terugkeerde bij Rusland. De Britten stuurden géén troepen naar Schotland om een referendum te stoppen, maar zijn gewoon gaan onderhandelen.

Meer EU betekent onvermijdelijk het uitbreken van burgeroorlogen
De regering Rajoy zou ook eens moeten kijken naar Ierland in 1916, waar aanvankelijk de meeste mensen niets zagen in een opstand tegen het Britse Rijk. Maar de daarop volgende keiharde Britse onderdrukking zorgde er uiteindelijk voor dat er toch een onafhankelijkheidsoorlog uitbrak. De rest is geschiedenis.

Die les zou men in Brussel, Den Haag, Berlijn en Parijs ook eens moeten trekken. Het nog verder forceren van de onafhankelijke Europese volken in een door Brussel geregeerde EU superstaat zal juist meer voer zijn voor vergelijkbare onafhankelijkheidsbewegingen in Lombardia, Veneto, Vlaanderen, Baskenland, Galicië, Bayern, en ga zo maar door. Nog meer EU betekent dan ook onvermijdelijk het uitbreken van nieuwe (burger)oorlogen. Het bloed dat dan massaal in de straten zal vloeien zal op conto zijn van iedere partij en politicus die nu niet kan wachten om nog meer macht over te dragen aan Brussel.

‘In heel de EU is de gecentraliseerde droom van de Eurocraten aan het barsten,’ besluit Escobar. ‘Het is Catalonië dat wel eens kan wijzen op een niet zo ‘heerlijke’, maar wel realistischere nieuwe wereld.’

Xander

(1) The Asia Times via Zero Hedge

http://xandernieuws.punt.nl/content/201 ... referendum
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Maarten
Berichten: 302
Lid geworden op: Di Mar 21, 2017 3:00 pm
Locatie: Twente
Contact:

Re: Onafhankelijkheid van Catalonië

Berichtdoor Maarten » Zo Okt 08, 2017 10:53 am

Premier Rajoy: 'Spanje zal niet verdeeld worden'

De Spaanse premier Mariano Rajoy is bereid alle wettelijke middelen aan te wenden om de Catalaanse onafhankelijkheid in de kiem te smoren en zo de Spaans eenheid te bewaren. Dat zei heeft hij zondag gezegd tegen El Pais. Hij sluit niet uit dat hij het Catalaanse parlement naar huis stuurt en nieuwe verkiezingen organiseert in Catalonië


https://www.ad.nl/buitenland/premier-ra ... ~adb36cf6/

Spanje...ja, daar hebben onze voorouders nog 80 jaartegen gestreden, ook voor onafhankelijkheid. Spanje is geen mors veranderd. Zelfde geval met de onafhankelijkheidsoorlogen in latijns-Amerika aan het begin van de 19e eeuw...

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 5646
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: Onafhankelijkheid van Catalonië

Berichtdoor Ali Yas » Zo Okt 08, 2017 3:09 pm

Die "eenheid" bestaat alleen op papier, zo te zien. Bijvoorbeeld op het bankpapier.
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Gebruikersavatar
Pizzaman
Berichten: 1531
Lid geworden op: Do Apr 14, 2016 8:43 pm

Re: Onafhankelijkheid van Catalonië

Berichtdoor Pizzaman » Zo Okt 08, 2017 3:13 pm

Ali Yas schreef:Die "eenheid" bestaat alleen op papier, zo te zien. Bijvoorbeeld op het bankpapier.


Lijkt meer op een statenfederatie met een gezamenlijke dictatoriale regering.
Net de EU in het klein... Volgens mij is die zoiets aan het wensdenken.
Zalig zijn de onnozelen en simpelen van geest, want zij zullen er in lopen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 35074
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Onafhankelijkheid van Catalonië

Berichtdoor Pilgrim » Zo Okt 08, 2017 10:53 pm

De schaduwkanten van de afscheiding: veel ondernemingen willen Catalonië de rug toekeren

Geplaatst op 8 oktober 2017

Afbeelding

Al in de periode voor een mogelijke afscheiding van Catalonië van Spanje trekken de eerste ondernemingen hun conclusies en bereiden zich voor op een vertrek. Nu deelde de grootste bank, de Caixabank, een desbetreffende beslissing mee – ze zal verhuizen naar Valencia. Daarvoor al had de op een na grootste bank van de regio, de Banco Sabadell, meegedeeld uit de regio te vertrekken en haar hoofdvestiging te verplaatsen naar Alicante.

Het is een feit dat Catalonië het economische hart van Spanje is. Ook van de buitenlandse ondernemingen zijn van de ongeveer 1600 in Spanje actieve bedrijven ongeveer 800 in Catalonië gevestigd.

De vraag die veel bedrijven – buitenlandse en Catalaanse – bezighoudt, is of een onafhankelijk Catalonië nog deel zou kunnen blijven uitmaken van de Europese respectievelijk Spaanse binnenmarkt. De Spaanse centrale regering heeft al duidelijk gemaakt dat zij in het geval van verdere stappen in de richting van een afscheiding grenscontroles zal invoeren. En Catalonië zou alleen maar kunnen toetreden tot de EU wanneer dit uniform door de overige lidstaten wordt besloten. Ook Brussel heeft te kennen gegeven dat het referendum illegaal geweest zou zijn. In het geval van een onafhankelijkheid zou Catalonië eerst een langdurige toetredingsprocedure moeten ondernemen – wat Spanje echter met zijn vetorecht zou verhinderen.

De economische kracht van de regio maakt haar tegelijkertijd kwetsbaar: Catalonië is afhankelijk van de buitenlandse handel. De helft van de Catalaanse leveranties gaat naar andere EU-gebieden. In totaal maakt de uitvoer vanuit Catalonië een vierde deel van de export van Spanje uit.

Bron: http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2017/10/08 ... -toekeren/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 35074
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Onafhankelijkheid van Catalonië

Berichtdoor Pilgrim » Wo Okt 11, 2017 6:33 pm

Spaans leger staat klaar om in te grijpen in Catalonië

Geplaatst op 11 oktober 2017

Afbeelding

Plannen Operatie Maliënkolder gereed

Het Spaanse leger staat klaar om de politie en Guardia Civil in Catalonië te helpen als de regering in Madrid de Catalaanse autonomie tijdelijk opheft. De Spaanse chef-van-staven, generaal Fernando Alejandre Martínez, die een paar jaar terug nog in Brunssum voor de NAVO werkzaam was, heeft daarvoor het Plan Maliënkolder klaarliggen, meldde woensdag de krant El País.


“Wij zijn militairen en we zijn dol op plannen voor eventualiteiten maken”, verduidelijkte de generaal. Hij zei dat de legerkonvooien die al in Catalonië gesignaleerd zijn, voornamelijk materiaal vervoeren voor eventuele troepen die ingezet worden. Het is vooralsnog een logistieke operatie. Doel van het Plan Maliënkolder is voornamelijk bijstand aan de nationale politie verlenen.

Het 17.000 man tellende politiekorps van de autonome regio Catalonië, de Mossos d’Esquadra, wordt als bondgenoot en beschermer van separatisten gezien. Madrid heeft daarom politie uit andere Spaanse streken naar Catalonië gestuurd.

Het leger treedt alleen op als de regering in Madrid daar uitdrukkelijk opdracht toe geeft, beklemtoonde een generaal buiten dienst tegenover El País.

Bron: http://politiek.tpo.nl

https://ejbron.wordpress.com/2017/10/11 ... catalonie/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 35074
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Onafhankelijkheid van Catalonië

Berichtdoor Pilgrim » Wo Okt 11, 2017 11:57 pm

Het moreel failliet van de ‘Europese waarden’

Derk Jan Eppink, 11 oktober 2017

Afbeelding

Als politieoptreden in Jeruzalem leidt tot 5 gewonden staat het Europees Parlement op zijn achterste benen. Na Spaans politieoptreden in Catalonië met 800 gewonden heerste doodse stilte. Een zorgvuldig georkestreerd debat volgde pas na drie dagen. Conclusie: ‘Europa’ steunt Spanje. Frans Timmermans, eerste vicevoorzitter van de Europese Commissie, beleert de wereld graag met ‘Europese waarden’. Volgens hem gebruikte de Spaanse knuppelbrigade ‘proportioneel geweld’. Zelden zijn Europese moraalridders zo genadeloos ontmaskerd.

Europees centralisme
Het bochtenwerk van Europese leiders werpt een zorgwekkend blik op Europees centralisme. Bij elke poging een Europees machtscentrum te installeren, bedreigt dat vrijheden van volkeren in Europa. De Europese Unie schermt met ‘Europese waarden’ in artikel 2 van het Verdrag van Lissabon om te tonen dat het nu anders wordt. ‘Respect voor menselijke waardigheid, vrijheid en democratie’ staan centraal. Maar in Catalonië stuitte een referendum op wapenstokken. Met de zegen van de EU; in 2012 nog winnaar van de Nobel Vredesprijs. Hoezo ‘Europese waarden’?

Standaardargument: het referendum was ‘illegaal en ongrondwettig’. Liberaal leider Guy Verhofstadt koos de kant van Spanje. Zelf stond hij in 2014 op de zeepkist in Kiev om burgers aan te moedigen president Janoekovitsj te verjagen. Maar die president, weliswaar geen lieveling, was wettig gekozen. Zijn afzetting, door Verhofstadt bejubeld, was ongrondwettig.

De reactie van premier Rutte was teleurstellend: ‘Madrid staat in zijn recht’. Basta! Dat stond Madrid ook toen de Lage Landen zich in 1581 afscheidden van het Spaans Koninkrijk met het Plakkaat van Verlatinghe. Graaf Alva was, met de methoden uit zijn tijd, net zo wettig als de knokploeg van premier Rajoy. Als historicus kan Rutte makkelijk een land bedriegen dat zijn eigen geschiedenis niet meer kent. De afscheiding van Belgie in 1830, gevolgd door een tiendaagse veldtocht, was ‘ongrondwettig’. De vrijheidsstrijd van kolonies stond haaks op vele grondwetten. Er zijn weinig grondwetten die afscheiding toestaan.

Sappige sinaasappel
Catalanen hebben zich in hun verzet tegen het Spaans centralisme doorgaans netjes gedragen. Baskenland ageerde jarenlang met terreur. Twintig jaar geleden kreeg Baskenland vergaande zelfstandigheid met fiscale autonomie. Catalonië kreeg ook meer ruimte, maar geen fiscale autonomie. De regio is rijker dan het gemiddelde in Spanje en Europa. Catalonië betaalt jaarlijks netto 8% van zijn bruto binnenlands product in de Spaanse staatskas: 17 miljard euro. In Nederlandse verhoudingen zou dat ruim 60 miljard euro zijn. Zouden Nederlanders zo’n ‘transfer’ graag betalen? Voor Madrid is Catalonië de sappige sinaasappel om uit te persen. Als Madrid Catalonië dezelfde status had gegeven als Baskenland, was het wellicht niet zo’n vaart gelopen.

De regering in Madrid past bescheidenheid. In juni 2012 moesten EU-noodfondsen 100 miljard euro reserveren om failliete Spaanse regiobanken te redden. De grootste, Bankia, kreeg 19 miljard. Bankia is tevens de huisbank van Real Madrid dat een jaar later de Britse voetballer Gareth Bale kocht voor 99 miljoen euro. Bankia kreeg zijn ‘bail-out’; Real zijn ‘Bale-out’. Met geld van belastingbetalers in Europa. Een faillissement van Bankia zou een enorm gat hebben geslagen in de Spaanse staat.

Valse morele autoriteit
Met onvoorwaardelijke steun aan Madrid verraadt de EU zichzelf. De dubbele moraal was al duidelijk. Uit hoofde van ‘Europese waarden’ pakte Timmermans Polen hard aan. De Poolse president Andrzej Duda deed Polen inbinden, maar Timmermans gaf er een extra klap bovenop: Polen stemrecht in de EU ontnemen wegens het schenden van Europese waarden. En Spanje? Eerst dagenlang stilzwijgen en vervolgens politiegeweld met 800 gewonden, legitimeren. Die mensen wilden stemmen; een democratisch recht. Timmermans zakte door een morele vloer. De EU met hem. De EU pretendeert morele superioriteit op wereldschaal. Ten onrechte.

Oogopener
Brussel verkrampt inzake Catalonië omdat het ingaat tegen de EU ideologie van een ‘steeds hechtere Unie’. Interne fragmentatie na de brexit: daar moet de zweep over. Catalonië bewijst waar excessieve transfers toe leiden. De EU wil een onbegrensde Europese Transferunie installeren. Europees centralisme steunt instinctief Spaans centralisme. Catalonië ligt op het offerblok van de Europese bureaucratie. Nu zijn 800 gewonden ‘proportioneel’. Straks is arrestatie van 800 ‘anti-Europese populisten’ wellicht ook ‘proportioneel’. En wat is ‘proportioneel’ zodra het ‘Europees Leger’ aantreedt?

Catalonië opent vele ogen. Europees centralisme begint vrijheden te verdrukken. In Europa ontstijgt de geur van de rondmarcherende varkens uit ‘Animal Farm’. Onder de vlag van ‘Europese waarden’. Iets om over na te denken.

Nu het nog kan.

https://doorbraak.be/moreel-failliet-europese-waarden/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 36680
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Onafhankelijkheid van Catalonië

Berichtdoor Mahalingam » Do Okt 12, 2017 7:57 pm

Hoe Rajoy zijn Catalaanse tegenstrever voor het blok zet
De Spaanse premier Rajoy wil antwoord van de Catalaanse regiopresident: heeft hij dinsdag nu de onafhankelijkheid uitgeroepen, ja of nee? Beide antwoorden kunnen Puigdemont de kop kosten.

Mariano Rajoy heeft de bal op geraffineerde wijze teruggekaatst naar Carles Puigdemont. De Spaanse premier eist een klip-en-klaar antwoord van de Catalaanse regiopresident op de vraag of de onafhankelijkheid nu wel of niet is uitgeroepen. Bij een ‘ja’ zal de Spaanse regering de macht in Catalonië overnemen. Bij een ‘nee’ kan Puigdemont de steun voor zijn regering in het eigen parlement verliezen. Nieuwe regionale verkiezingen in Catalonië lijken onvermijdelijk.

En hoe komt het dat een 'nee' geen keuze is?
Terwijl de regiopresident in Barcelona door de CUP, de kleine radicale partner in crime op weg naar afscheiding, min of meer werd gedwongen een onafhankelijkheidsverklaring te tekenen, kwamen in Madrid premier Rajoy en oppositieleider Pedro Sánchez bijeen om zich te bezinnen op maatregelen. De CUP mocht vinden dat Puigdemont slappe knieën had getoond, de nationale Spaanse politiek vond dat de Catalaan juist ver over de schreef was gegaan.

Puigdemont kreeg uit beide hoeken een ultimatum. De ultralinkse CUP geeft hem nog een maand de tijd om daadwerkelijk de republiek Catalonië af te kondigen, anders dreigen ze hun steun in te trekken en kan de regioregering ten val worden gebracht. De onvermurwbare Rajoy speelde daar woensdagochtend slim op in door Puigdemont voor het blok te zetten. De premier wil binnen een paar dagen helder hebben: is er nu wel of geen republiek uitgeroepen?

Daarmee lijkt Puigdemont, die steeds verder alleen komt te staan, in een vrijwel onmogelijke spagaat terechtgekomen. Een keuze voor onafhankelijkheid zal leiden tot snel ingrijpen van de Spaanse regering, die Puigdemont en het Catalaanse parlement met artikel 155 van de Grondwet opzij zal zetten. De regiopresident zal worden vervolgd en als hij schuldig wordt bevonden, komt een voorlopig einde aan zijn politieke ambities. Zoals zijn voorganger Artur Mas de komende tijd op last van de rechter ook geen publieke functies mag vervullen.
https://www.nrc.nl/nieuws/2017/10/11/hoe-rajoy-zijn-catalaanse-tegenstrever-voor-het-blok-zet-13447694-a1576853

Gaat ultra-links voor de tweede keer een burgeroorlog verliezen? De Griekse commies hadden aan 1 keer genoeg.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 5646
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: Onafhankelijkheid van Catalonië

Berichtdoor Ali Yas » Do Okt 12, 2017 10:44 pm

Mahalingam schreef:
De premier wil binnen een paar dagen helder hebben: is er nu wel of geen republiek uitgeroepen?

Daar kan Puigdemont gemakkelijk onderuit: waarom zou de premier van Spanje van hem wel willen horen wat hij van het hele Catalaanse volk niet wil horen?
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 35074
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Onafhankelijkheid van Catalonië

Berichtdoor Pilgrim » Za Okt 14, 2017 2:32 am

Spanje dreigt Catalaanse leider impliciet met executie, stuurt duizenden troepen’

Xander, 11-10-2017

Afbeelding
De Spaanse premier Rajoy begint ‘Franco’ achtige neigingen te krijgen (afbeelding: Getty Images (8)).

‘Regering Rajoy wil 30.000 man inzetten om Catalonië in bedwang te houden’ - Amerikaanse econoom Martin Armstrong: Reactie Spaanse regering blauwdruk voor heel Europa

Een dag voor zijn toespraak, waarin de Catalaanse leider Carles Puigdemont verzocht om van Catalonië een onafhankelijke staat te mogen maken –maar deze dus (nog) niet formeel uitriep- dreigde de regerende Volkspartij (PP) van premier Rajoy bijna expliciet met het executeren van Puigdemont als deze het zou wagen om Catalonië officieel af te scheiden van Spanje. Enkele dagen geleden waren er tevens onbevestigde berichten te lezen dat Spanje voorbereidingen treft om duizenden troepen naar Catalonië te sturen.

‘De geschiedenis mag zich niet herhalen,’ begon PP woordvoerder Pablo Casado afgelopen maandag. ‘Laten we hopen dat er morgen niets wordt uitgeroepen, want misschien zal degene die dit doet net zo eindigen als degene die dit 83 jaar geleden deed.’

Casado verweest naar Lluis Companys, de president van Catalonië die in 1934 de ‘Catalaanse staat binnen de Spaanse federale republiek’ uitriep. Na de Spaanse burgeroorlog moest hij naar Frankrijk vluchten, waar hij door de Nazi’s werd opgepakt en overgedragen aan dictator Franco, die hem in 1940 wegen rebellie liet executeren.

De leider en enkele andere politici van de linkse Podemos partij veroordeelden Casado’s uitspraken als ‘onverantwoordelijk provocatief’, en eisten dat hij deze onmiddellijk intrekt ‘of aftreedt.’ (1) Het bijna expliciete dreigement lijkt echter te hebben gewerkt, want Puigdemont riep gisteren in zijn toespraak nog (net) niet de onafhankelijk van Catalonië uit.

Premier Rajoy dreigt ‘met harde hand’ te zullen reageren
Uit Madrid komt hoe dan ook nog steeds dreigende taal. Premier Rajoy zei letterlijk ‘met harde hand’ te zullen reageren als de Catalanen zich onafhankelijk verklaren. Alle partijen, inclusief de EU, roepen weliswaar op tot de dialoog, maar lijken ondertussen geen duimbreed te willen toegeven. (2)

Rajoy heeft inmiddels formeel geëist dat de Catalaanse leider bevestigt of hij gisteren nu wel of niet de onafhankelijkheid heeft uitgeroepen. Tegelijkertijd wacht hij Puigdemonts antwoord niet af, en heeft hij de eerste stappen gezet om via artikel 155 van de Grondwet de reeds bestaande Catalaanse autonomie tijdelijk buiten werking te stellen. (4)

‘Mogelijk 30.000 troepen naar Catalonië’
Eergisteren meldde de World Socialist Web Site zelfs dat er tal van onbevestigde berichten zijn over troepenverplaatsingen richting Catalonië. In Madrid wordt openlijk gesproken over het in werking laten treden van artikel 116 van de Spaanse grondwet, waarmee de staat-van-beleg in Catalonië kan worden uitgeroepen.

Volgens sommige militaire bronnen zou de regering Rajoy maar liefst 30.000 man willen inzetten om Catalonië in bedwang te houden. Daaronder zouden zich ook duizenden soldaten, mariniers en luchtlandingstroepen vinden (3)(5). Andere bronnen hebben het over 12.000 tot 16.000 man (6).

‘Reactie Spaanse regering blauwdruk voor heel Europa’
‘Wat er in Spanje gaande is, is de blauwdruk voor wat andere regeringen zullen doen,’ schrijft de bekende onafhankelijke Amerikaanse econoom Martin Armstrong. ‘Waar het echt om gaat is dat mensen zich verenigen, een samenleving en een beschaving creëren, en dat de overheid vervolgens zijn macht misbruikt, waarna het proces van verval begint.’

De regering Rajoy laat duidelijk zien niet van plan te zijn om macht af te staan. ‘Je kunt altijd een wet maken en beweren dat het ongrondwettelijk is om je af te scheiden. Dat maakt het echter nog niet legaal, moreel of ethisch... Vergis u niet, dit is een politiek probleem, en wat er nu gebeurt in Europa zal zich net als in 1931 gaan verspreiden.’

Hij zegt dat veel mensen dezelfde fout maken als de regering Rajoy door aan te nemen dat deze Spanje vertegenwoordigt. ‘Nee, het is het volk dat het soevereine Spanje vormt – niet Rajoy en ook niet zijn Constitutionele Hof. Als u niet inziet dat de regering ‘gekozen’ dient te worden door het volk... heeft u niets begrepen van de geschiedenis.’

‘We hebben een keuze,’ vervolgt Armstrong. ‘Of we begrijpen dat een onbelemmerde regering te ver zal gaan, en we geven ons als schapen aan hen over, of we staan op en proberen een betere en welvarende toekomst te creëren.... Spanje is slechts de blauwdruk. Let goed op, want alle regeringen zullen hetzelfde doen.’

Xander

(1) Russia Today
(2) Epoch Times
(3) WSWS
(4) Zero Hedge
(5) The Spain Report
(6) WSWS
(7) Martin Armstrong via Zero Hedge
(8) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel en niet-commercieel gebruik)

http://xandernieuws.punt.nl/content/201 ... en-troepen
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 35074
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Onafhankelijkheid van Catalonië

Berichtdoor Pilgrim » Di Okt 17, 2017 11:26 pm

Catalaanse oppositieleiders opgesloten wegens opruiing

Door RechtsActueel • 17 oktober 2017

Afbeelding

De twee leiders van de voornaamste onafhankelijkheidsorganisaties zitten inmiddels in het gevang, met als aanklacht opruiing. De Spaanse rechter heeft dit besloten vanwege hun rol in het organiseren van het referendum. Het gaat om Jordi Sànchez van de Assemblea Nacional Catalana en Jordi Cuixart van Òmnium Cultural. Beiden hebben niet de mogelijkheid van borgtocht opgelegd gekregen en moeten dus gedurende het onderzoek in het gevang verblijven. Inmiddels worden er doorheen Europa demonstraties op touw gezet om hiertegen te protesteren.

Vorige week werd ook al het hoofd van de Catalaanse politie Josep-Lluís Trapero door de rechter ondervraagd en beschuldigd niet voldoende tegen de volksraadpleging te hebben ondernomen. Trapero werd zijn identiteitskaart afgenomen, maar kwam wel op vrije voeten. De oorspronkelijke aanklachten richtten zich op de demonstraties voor de onafhankelijkheid van eind september, maar de Spaanse rechter is uiteindelijk gegaan voor aanklachten helemaal gericht op het referendum zelf.

De Europese Unie heeft vanaf dag één de Spaanse regering gesteund in wat men een anti-grondwettelijk referendum noemt. Eurocommissaris Frans Timmermans noemde het geweld tegen gewone burgers die wilden stemmen ‘proportioneel’ en sprak van het ‘beschermen van de rechtstaat’. Jean-Claude Juncker, de president van de Europese Commissie verklaarde waarom men deze positie inneemt; men is bang dat dit gevolgen kan hebben voor andere volksbewegingen om zich ook onafhankelijk te verklaren.

Het is op het moment voor de Europese Unie al lastig om deze groep landen te besturen en men zit dus niet te wachten op nog meer lastige landen. Daarbij komt dat Spanje altijd een goede volger in de Unie is geweest en met Catalonië is dat nog maar afwachten. Juncker ziet dan ook graag dat het Spaanse staatsapparaat de situatie in Catalonië ‘onder controle’ brengt. Dat lijkt nu dan meer en meer te gaan gebeuren.

https://re-act.be/2017/10/17/catalaanse ... -opruiing/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Eurabia”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 2 gasten