De Duitse politiek

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 36289
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Duitse politiek. Verkiezingen.

Berichtdoor Pilgrim » Di Okt 24, 2017 2:36 pm

Er moeten vaker vragen gesteld kunnen worden aan de bondskanselier

Geplaatst op 24 oktober 2017

Afbeelding

Voorstel SPD sluit aan bij eis van de AfD

De bondskanselier dient minstens één maal per kwartaal verantwoording af te leggen aan het parlement. Dit voorstel tot wijziging van het huishoudelijk reglement zal de SPD vandaag doen en kan daarbij zeker zijn van de ondersteuning van de AfD. Want die had daarvoor al een gelijksoortige eis gesteld.


Nog voordat het nieuwe Duitse parlement officieel in functie is, zorgt een voorstel tot wijziging van het huishoudelijk reglement al voor opmerkelijke constellaties. De SPD wil vandaag een voorstel indienen dat erin voorziet dat de bondskanselier in het vervolg één maal per kwartaal verantwoording dient af te leggen aan het parlement. Daarbij dienen de leden van het parlement de mogelijkheid te krijgen om zelf de vragen te stellen. Het parlement, aldus de SPD, zou zodoende “levendiger gemaakt” worden.

De AfD zal dit voorstel steunen, verklaarde haar fractievoorzitter Alexander Gauland. Per slot van rekening knoopt de SPD hiermee aan bij een al langer bekende eis van de AfD, die zo´n vragenuurtje aan de bondskanselier zelfs één maal in de maand wilde. Gauland betreurde het dat de SPD geweigerd had om zo´n wijziging van het reglement in de periode van haar regeringsdeelname in te voeren en nu pas, nu ze in de oppositie zit, de weg naar meer democratie gevonden heeft.

Met spanning wordt ook het stemgedrag van de Groenen verwacht. Gedurende haar tijd in de oppositie eisten ze namelijk eveneens zo´n vragenuurtje. Nu echter is er voor de mensen rondom Özdemir en Göring-Eckhardt sprake van een eventuele deelname aan de regering onder Merkel. Nu is het de vraag wat voor de fractieleden belangrijker zal zijn: het vasthouden aan de principes van de partij of deze verloochenen omwille van de deelname aan de macht.

Bron: www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2017/10/24 ... kanselier/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 36289
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Duitse politiek. Verkiezingen.

Berichtdoor Pilgrim » Vr Okt 27, 2017 12:39 am

“De onderwerping” van het Duitse parlement

Geplaatst op 26 oktober 2017

Afbeelding

De fundamentele betekenis van het Glaser-conflict

De Franse schrijver Michel Houellebecq heeft in zijn veelgelezen roman “De onderwerping” op even beklemmende als ironische wijze de islamitische machtsovername in Frankrijk omschreven. Iedere machtsovername, of die nu islamitisch, nationaalsocialistisch of communistisch is, heeft een voorgeschiedenis. Heel plotseling en spontaan vindt zo´n ingrijpende gebeurtenis nooit plaats. En daarom bestaan er altijd voortekens en voorbodes die op zo´n ontwikkeling wijzen.


In de constituerende zitting van het Duitse parlement op 24 oktober 2017 is iets gebeurd wat in de toekomst ooit als voorteken voor de toekomstige overwinning van de islam in Duitsland beschouwd zou kunnen worden. Want de weigering van vijf in het parlement vertegenwoordigde partijen om de AfD-kandidaat Albrecht Glaser tot een van de zes vicevoorzitters van het parlement te kiezen, is van veel grotere betekenis en heeft een veel diepere dimensie dan alleen als resultaat van een bekrompen schermutseling tussen gevestigde en nieuwe politieke krachten.

De inhoudelijke motivering voor de afwijzing van Glaser heeft namelijk geen betrekking op diens lidmaatschap van de gehate AfD of op een of ander misstap in het leven van de 75-jarige kandidaat. Veelmeer wordt hem verweten de verenigbaarheid van de islam met de liberaal-democratische fundamentele orde te ontkennen. Logischerwijs volgt daaruit dat het overweldigende merendeel van de parlementariërs van de CDU, de CSU, de SPD, de FDP, de Groenen en Die Linke de islam als verenigbaar beschouwt met de liberaal-democratische fundamentele orde onder verwijzing naar Artikel 4 van de Grondwet.

“Vrijheid van geloof”
Noch de “vrijheid van geloof” nog de “ongestoorde uitoefening van religie” zijn voor welke moslim dan ook in Duitsland in gevaar – ook niet door Albrecht Glaser – voor zover het waarnemen van deze fundamentele rechten in het kader van de in Duitsland geldende wetten en voorschriften plaatsvindt. Wat echter niet met de liberaal-democratische fundamentele orde is en kan zijn, is de totalitaire aanspraak van de islam om ook cultureel en politiek de wereldlijke orde volgens zijn ideeën te willen bepalen.

En juist daarom hoort de islam noch bij Duitsland noch bij Europa of Amerika. Overal hier en daar namelijk bestaan seculiere ordes, die de godsdienstvrijheid en de vrije uitoefening van religies garanderen, maar geenszins de oprichting van een religieus gemotiveerde alleenheerschappij toestaan, ook niet die van de islam. Dat er landen in de wereld zijn die dan anders praktiseren, is een realiteit die alleen door de bevolkingen van die landen veranderd kan worden.

Glaser en de AfD willen en kunnen moslims in Duitsland hun geloofsvrijheid en hun uitoefening van hun religie niet verbieden. Maar zowel Glaser als wie dan ook kan met heel goede redenen de totalitaire aanspraak van de islam als onverenigbaar met de liberaal-democratische fundamentele orde beschouwen. Andere politieke krachten of personen kunnen dat in het kader van de vrijheid van meningsuiting anders zien. Maar daaruit volgt absoluut niet het recht om een politicus van een zijn partij toekomende functie uit te sluiten, omdat hij een mening vertegenwoordigt die zonder twijfel verenigbaar is met de Grondwet.

Gebaar van onderwerping tegenover de totalitaire aanspraak van de islam
Als dat desondanks gebeurt, kan er voor het gedrag van de andere fracties in het parlement slechts sprake zijn van twee interpretaties: of ze hebben alleen een voorwendsel gezocht om de AfD-kandidaat te verhinderen. Dan hebben ze echter bij zichzelf lichtzinnig een ei in het nest gelegd, wat ze nog wel eens lelijk zou kunnen opbreken. Of ze hebben met de afwijzing van Glaser een gebaar van onderwerping met verstrekkende gevolgen tegenover de totalitaire aanspraak van een cultuur-vreemde, maar zich via immigratie uitbreidende religie gemaakt. Daarbij speelt het überhaupt geen rol of de hieraan deelnemende parlementariërs zich van dit gebaar van onderwerping bewust waren of dat ze alleen maar hebben gedaan wat de top van de fractie hen had opgedragen.

Het principeconflict
Beslissende is de daadwerkelijke boodschap van de afwijzing van Glaser: wie open en openlijk onder verwijzing naar de liberaal-democratische fundamentele orde de totalitaire aanspraak van de islam niet met deze orde als verenigbaar beschouwt, wordt door een grote meerderheid van de gekozen afgevaardigden van het Duitse parlement buitengesloten. Tegelijkertijd verklaart derhalve deze grote meerderheid, bewust of nietsvermoedend of politiek naïef, de totalitaire aanspraak van de islam om zich boven de seculiere orde te stellen voor verenigbaar met de liberaal-democratische fundamentele orde.

Zodoende hebben de fracties en partijen die Glaser willen verhinderen een principeconflict opgeroepen, die voor hen in zijn volledige consequentie wellicht niet helder was, maar dat nu moet worden uitgevochten. Daarom is het de AfD-fractie aan te bevelen om dit conflict niet uit de weg te gaan, dus om te blijven staan op de kandidaat Glaser, in ieder geval zolang de kandidaat zelf niet afziet van verdere sollicitaties naar het vicevoorzitterschap. Want het gaat nu om meer dan alleen maar een parlementaire oppositie: het gaat om onderwerpen of standhouden – het gaat om een intens existentieel aspect van de toekomst van Duitsland.

Bron: http://www.pi-news.net/die-unterwerfung ... ndestages/

Auteur: Wolfgang Hübner

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2017/10/26 ... parlement/

Zie ook HIER
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 37237
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De Duitse politiek. Verkiezingen.

Berichtdoor Mahalingam » Ma Okt 30, 2017 4:21 pm

Er werd vanuit de linkse hoek een gesprek tussen twee politici van de AfD in de verkiezingsstrijd gegooid.
Daarin zeiden ze allemaal dingen die links denkt dat 'dat soort mensen' tegen elkaar zeggen.
Naar nu blijkt is het bewust gemaakt nep-nieuws (agitprop) .
Im Februar dieses Jahres hatte eine Antifa-Gruppe aus Kassel ein vermeintliches Gespräch von Michael Werl, der die Kasseler AfD-Fraktion leitet, mit einem angeblichen Bekannten aus der rechten Szene dokumentiert.

Gleichzeitig waren auf der mittlerweile verbotenen linksradikalen Plattform „Linksunten Indymedia “ angebliche Facebook-Unterhaltungen zwischen dem Vorsitzenden des AfD-Kreisverbands Kassel-Land, Florian Kohlweg, und dem früheren NPD-Funktionär Marco Wruck publiziert worden.
https://jungefreiheit.de/politik/deutschland/2017/nazi-dialoge-von-afd-politikern-waren-gefaelscht/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 37237
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De Duitse politiek. Verkiezingen.

Berichtdoor Mahalingam » Vr Nov 17, 2017 7:57 pm

In ons land zijn de regenten bereid om met de duivel en zijn oude moer samen te regeren om zo 'extreem rechts' buiten de macht te houden.
Ook in Duitsland is de nood hoog dus wordt er ook eindeloos gepraat om een kabinet te formeren.
Ze hadden zich tot vanochtend de tijd gegeven. En de deadline is uitgesteld. Wat mogelijk nog wel vaker zal gebeuren. Onoverbrugbare verschillen moeten overbrugd worden.
Duitse formatie in de verlenging
Ook na een lange nacht onderhandelen is het Angela Merkel en haar beoogde coalitiepartners niet gelukt om een voorlopig akkoord te bereiken over de vorming van een nieuwe regering. Deze vrijdag, om twaalf uur ’s middags, worden de onderhandelingen hervat.

Hoewel ze zich een deadline hadden gesteld van donderdagavond, gingen de vertegenwoordigers van CDU, CSU, FDP en Groenen vrijdagochtend om vier uur, nadat de gesprekken vijftien uur hadden geduurd, uiteen zonder akkoord maar met de afspraak door te praten. De grootste onopgeloste meningsverschillen betreffen het vluchtelingenbeleid, het klimaat en belastingen.

De partijen spreken al vier weken over een zogeheten Jamaica-coalitie – die zo wordt genoemd omdat de kleuren van de partijen (CDU/CSU zwart, FDP geel en Groenen groen) overeenkomen met die van de Jamaicaanse vlag. Onduidelijk is hoe groot de bereidheid van de partijen is om concessies te doen die deze ongebruikelijke combinatie mogelijk te maken.
https://www.nrc.nl/nieuws/2017/11/17/duitse-formatie-in-de-verlenging-14071165-a1581565

En als het niet lukt? Nieuwe verkiezingen? Die winst beloven voor de AfD?
Zolang die geen absolute meerderheid haalt blijft de situatie onveranderlijk.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 37237
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De Duitse politiek. Verkiezingen.

Berichtdoor Mahalingam » Za Nov 18, 2017 9:11 pm

Een samenvatting van de regels van het spel:
Before new elections could be called under Germany's Basic Law, the Bundestag lower house of parliament would have to be dissolved by the president.

Normally the chancellor could trigger this by calling a confidence vote in parliament. But because Merkel is only the head of a caretaker government, she does not have this option.

To move the process forward, President Frank-Walter Steinmeier could nominate Merkel for election by the Bundestag.

If she failed to win an absolute majority, a second vote may be held within 14 days. If this too is inconclusive, a third round would be held in which a plurality of the votes could potentially suffice to keep Merkel in office.

Steinmeier would then have one week to decide whether to recognise Merkel as chancellor or dissolve the Bundestag.

If he chooses the latter, snap elections must be held within 60 days.
https://www.thelocal.de/20171117/heres-how-germany-could-end-up-having-a-snap-election-next-year
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 68349
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De Duitse politiek. Verkiezingen.

Berichtdoor Ariel » Ma Nov 20, 2017 2:03 am

Wir haben es nicht geschafft.. Nieuwe verkiezingen?

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 68349
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De Duitse politiek. Verkiezingen.

Berichtdoor Ariel » Ma Nov 20, 2017 3:20 pm

De sociaaldemocratische SPD wil in Duitsland nieuwe verkiezingen. Dit heeft het partijbestuur maandag unaniem bevestigd. De partij vindt „het belangrijk dat de burgers de toestand opnieuw kunnen beoordelen en wij zijn niet bang voor nieuwe verkiezingen.”

Het is een bevestiging dat de SPD na de verkiezingsnederlaag in september onder geen beding weer een tweede viool wil spelen in een Grote Coalitie met de christendemocraten van bondskanselier Merkel.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 36289
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Duitse politiek. Verkiezingen.

Berichtdoor Pilgrim » Ma Nov 20, 2017 6:51 pm

Coalitiebesprekingen in Duitsland mislukt!

Geplaatst op 20 november 2017

Afbeelding

FDP breekt onderhandelingen af

De oriënterende gesprekken voor een “Jamaïca-coalitie” (CDU/CSU-FDP-Groenen) zijn mislukt, omdat de FDP zich zondagavond laat uit de onderhandelingen heeft teruggetrokken. Partijchef Christian Lindner motiveerde dit zondagavond met ontbrekend vertrouwen.


Het is niet echt een wonder dat uitgerekend de FDP aan de noodrem heeft getrokken, want zij was het minst tuk op regeringsdeelname. De herinnering aan de laatste keer, toen ze daarna uit het parlement vloog, ligt nog vers in het geheugen.

Het was voor ieder verstandig denkend mens duidelijk dat een “Jamaïca-coalitie” een vreselijk slechte regering zou worden. Haar basis zou de minimale consensus tussen partijen uit het tegenovergestelde politieke spectrum geweest zijn. De rekening daarvoor zouden alle deelnemers bij de volgende parlementsverkiezingen hebben gekregen.

Zodoende heeft Lindner voor zijn partij het enige juiste gedaan. Dat hem daarmee een ministerspost door de vingers glipt, interesseert hem niet. Die krijgt hij heus nog wel een keer en dat weet de voorzitter van de FDP.

Hoe gaat het nu verder?
Nu komt er of een minderheidsregering onder Merkel of er komen nieuwe verkiezingen. In de systeemmedia werd altijd beweerd dat nieuwe verkiezingen de AfD ten goede zouden komen. Dat is niet gezegd, want één ding is zker: bij nieuwe verkiezingen zal Horst Seehofer geen topkandidaat van de CSU meer zijn, maar waarschijnlijk Söder. En als Seehofer weg is, zal dat de AfD in Beieren stemmen kosten.

Het zou voor de AfD zelfs nog erger kunnen worden, want men kan verwachten dat er na het vertrek van Seehofer in de CDU stemmen opgaan om ook Merkel te lozen. Het enige dat tegen deze these spreekt, is de vraag: wie zou het dan moeten doen? Merkel heeft immers iedereen afgeserveerd die gevaarlijk voor haar zouden hebben kunnen worden.

Mocht er, tegen de verwachting in, toch een vervanging voor Merkel gevonden worden, dan zijn er met haar en Seehofer twee enorme vogelverschrikkers voor verkiezingen opgeruimd en de CDU zou vast en zeker een beter verkiezingsresultaat halen dan in december. Ook moet worden afgewacht of de kiezers de trouw aan haar principes zullen belonen, of dat zij de partij zullen afstraffen voor haar vertrek uit de onderhandelingen. Christian Lindner zal dat wel goed verkopen.

Ook de sociaaldemocraten zouden van nieuwe verkiezingen kunnen profiteren, omdat ze niet meer als Merkel´s hulpje worden gezien. Aan het resultaat van de Groenen en Die Linke zal niet veel veranderen.

Mocht dit allemaal zo gaan, dan moet de AfD de gelederen sluiten, een sterke verkiezingscampagne afleveren en met de juiste mensen aantreden om haar resultaat ruim boven de 10% te houden.

Of dat goed zou zijn voor ons land? Op dit moment is er überhaupt geen regering in zicht die goed voor ons land zou zijn...

Verklaringen van Merkel en Seehofer over het mislukken van de gesprekken:Bron: http://www.pi-news.net/jamaikasondierung-gescheitert/

Door: “Eugen Prinz”

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2017/11/20 ... d-mislukt/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 36289
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Duitse politiek. Verkiezingen.

Berichtdoor Pilgrim » Ma Nov 20, 2017 9:19 pm

Eerste peiling na mislukken coalitiebesprekingen in Duitsland

Geplaatst op 20 november 2017

Afbeelding

Volgens de eerste peiling na het mislukken van de coalitiebesprekingen in Duitsland zouden de grote verliezers de CDU en de CSU worden. Onder Adenauer nog over de 50%, onder Kohl bijna 49% en onder Merkel in 2013 nog 41,5%, dreigt de CDU?CSU voor het eerst in haar geschiedenis onder de 30% van de stemmen te komen. De grote winnaar zou bij vervroegde verkiezingen daarentegen vooral de AfD kunnen worden, die haar resultaat uit september van 12,6% zoals het er nu naar uitziet nogmaals duidelijk zou kunnen verhogen.

AfD: + 2,4%
GRÜNE: + 1,6%
FDP: + 0,8%
SPD: ± 0%
Anderen: ± 0%
LINKE: – 0,2%
CDU/CSU: – 4,4%

Bron: https://juergenfritz.com

Door: Jürgen Fritz

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2017/11/20 ... duitsland/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

mercator
Berichten: 18151
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: De Duitse politiek. Verkiezingen.

Berichtdoor mercator » Ma Nov 20, 2017 9:25 pm

Voor Duitsland en bij uitbreiding Europa is het te hopen dat Merkel definitief verdwijnt want dat mens heeft met 3 catastrofale vergissingen -euro, windmolens en vluchtelingen - meer en ergere schade aangericht dan Hitler.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 5721
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: De Duitse politiek. Verkiezingen.

Berichtdoor Ali Yas » Ma Nov 20, 2017 11:07 pm

mercator schreef:Voor Duitsland en bij uitbreiding Europa is het te hopen dat Merkel definitief verdwijnt want dat mens heeft met 3 catastrofale vergissingen -euro, windmolens en vluchtelingen - ...

Vergeet het afschaffen van kernenergie niet. Poetin moest er wel om grinniken: "Waar houden jullie je in de winter warm mee? Met het opstoken van hout? Oh wacht, dat hebben jullie ook niet - dat moet dan zeker uit Siberië komen..."
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 4051
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: De Duitse politiek. Verkiezingen.

Berichtdoor sjun » Di Nov 21, 2017 12:58 am

Macron kan kernenergie leveren, zien die Duitsers nog iets terug voor de structurele Europese subsidie aan de Franse boeren. En zo wordt handig afgeleid van het feit dat er kernenergie nodig is om constante energie-aanvoer te kunnen garanderen. gebeurt dat door Groen gekwezel niet in eigen land, dan legt met het risico vlak over de grens in Frankrijk tegen een forse meerprijs en ten koste van hoogwaardige werkgelegenheid in de hoop dat niemand daarachter komt.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

mercator
Berichten: 18151
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: De Duitse politiek. Verkiezingen.

Berichtdoor mercator » Di Nov 21, 2017 10:40 am

Ali Yas schreef:Vergeet het afschaffen van kernenergie niet.

Dat hoort bij die windmolentjes. Maar die molentjes en de Euro zijn nog het ergste niet, die kunnen afgebroken en afgeschaft worden als het gezonde verstand weerkeert. Maar van de vluchtelingen zullen ze nooit meer afgeraken want de Duitsers doen niet meer aan deportatie en/of genocide.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 68349
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De Duitse politiek. Verkiezingen.

Berichtdoor Ariel » Di Nov 21, 2017 2:52 pm

mercator schreef:
Ali Yas schreef: Maar van de vluchtelingen zullen ze nooit meer afgeraken want de Duitsers doen niet meer aan deportatie en/of genocide.


Daar ben ik ook bang voor. Het Duitse volk snijdt zich zelf in de vingers, want daardoor zullen er nog vele slachtoffers vallen.
Vandaag stond er in de krant, dat er zes mannen opgepakt zijn die een aanslag wilden plegen op een kerstmarkt. Ze kwamen als vluchteling het land in.

Knap dat ze die knapen op het spoor kwamen, dat wel, maar wie weet hoeveel tuig er daar, en ook hier rondlopen die niet opgepakt worden.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 36289
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Duitse politiek. Verkiezingen.

Berichtdoor Pilgrim » Di Nov 21, 2017 4:45 pm

Frank Hansel (AfD): “Het tijdperk van Angela Merkel is ten einde.” Merkel wil nieuwe verkiezingen en opnieuw aantreden.

Geplaatst op 21 november 2017In een interview met RT Deutsch laat Frank Hansel zich uit over het mislukken van “Jamaica”-formatie-gesprekken. De AfD-politicus ziet dat als een goede dag voor Duitsland, omdat daarmee het einde van het tijdperk van Bondskanselier Angela Merkel zou worden ingeluid.

Hansel schildert ook een vooruitzicht op de gevolgen van het mislukken van de “Jamaica”- gesprekken voor de Europese Unie. Een door de Groenen ondersteunde minderheidsregering van Angela Merkel houdt de oppositiepoliticus voor nietlevensvatbaar. Nieuwe verkiezingen zijn aldus volgens Hansel het meest waarschijnlijke scenario na het einde van de formatiegesprekken.

Merkel wil nieuwe verkiezingen – en opnieuw aantreden
Berlijn – Bondskanselier Angela Merkel (CDU) streeft naar nieuwe verkiezingen en wil zelf opnieuw aantreden als kandidate voor de top. Dat zei de demissionaire Bondskanselier in de uitzending van “ARD-Brandpunt”, die op de late maandagmiddag gedeeltelijk werd uitgezonden. Ze heeft de kiezers beloofd minstens vier jaar in functie te blijven, waardoor ze nu niet alweer na twee maanden kan opgeven.

Dat zou “raar” zijn, aldus Merkel. Ook tot gesprekken met de SPD is ze echter te allen tijde bereid. De weg naar een eveneens mogelijke minderheidsregering zou daarentegen zeer zorgvuldig moeten worden overwogen.

“Ik wil niet ‘nooit’ zeggen, maar ik ben zeer sceptisch”, aldus de kanselier. Plannen doet ze een dergelijke minderheidsregering niet. Het is thans aan de Bondspresident om te handelen.

Frank-Walter Steinmeier zal “de verdere gang van zaken regelen”, aldus Merkel. Haar gesprek van vandaag met hem is heel goed geweest.

Bron: http://www.journalistenwatch.com

Bron: https://michael-mannheimer.net

Door: Michael Mannheimer

Vertaald uit het Duits door: Theresa Geissler

https://ejbron.wordpress.com/2017/11/21 ... aantreden/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 36289
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Duitse politiek. Verkiezingen.

Berichtdoor Pilgrim » Zo Nov 26, 2017 3:17 am

De onwaarschijnlijke grote coalitie

Geplaatst op 25 november 2017

Afbeelding

Nu gaan de CDU/CSU en de SPD dus toch met elkaar praten, zoals de Duitse president Steinmeier voorschreef. Maar de eisen van de sociaaldemocraten zouden voor de CDU en de CSU wel eens bijna niet te vervullen kunnen zijn.

Zowel de CDU/CSU als de SPD werden bij de parlementsverkiezingen (verdiend) afgestraft, nadat ze in de afgelopen jaren op zoveel terreinen (economische en financiële crisis, “euro-crisis”, migratiecrisis…) faalden en afgezien van enkele nuances sowieso al bijna een eenheidspartij werden. Daarop kondigde de SPD aan in de oppositie te gaan en zich te willen vernieuwen. De “Jamaïca”-regeringsvorming van de CDU mislukte. Nu, aldus de eis van de sociaaldemocratische president Frank-Walter Steinmeier, moet de SPD toch met de CDU gaan praten over een regeringscoalitie.

Maar dat wordt moeilijk: nog een keer vier jaar grote coalitie (CDU/CSU-SPD) onder dezelfde voorwaarden als tot nu toe zou betekenen nog meer kiezers voor het hoofd te stoten en over vier jaar een nog grotere verkiezingscatastrofe mee te maken. Dat weten zowel de CDU en de CSU als de SPD. Weliswaar mag de gevestigde politieke klasse in zijn ivoren toren leven, maar compleet gek zijn de toppolitici immers ook niet. Daar zou men in ieder geval van uit moeten gaan.

De SPD rest niets anders dan het stellen van enorme eisen voor de vorming van een nieuwe grote coalitie. Waaronder de burgerverzekering, een (stapsgewijs te verhogen) minimumloon van € 12,-, een belastingverhoging bij grote erfenissen en het afremmen van de huurprijzen. Een duidelijke ruk naar links van de partij dus, hoewel men in de EU-politiek (dus de ontbinding van Duitsland in een EU-superstaat), in de algemene buitenlandse politiek (trans-Atlantisch) en op vele andere terreinen helemaal niet zo ver van elkaar verwijderd is.

De waarschijnlijkheid van een nieuwe editie van de grote coalitie is zodoende uiterst gering. Maar evenmin heeft men, vooral bij de CDU, geen zin in een minderheidsregering of nieuwe verkiezingen. De vraag voor de CDU is nu: moet men nog eens vier jaar macht voor Merkel verbinden met het risico om in 2021 met duidelijk onder de 30% nog meer stemmen kwijt te raken, een minderheidsregering wagen met het vrije spel van de parlementaire krachten, of het risico nemen van spoedige nieuwe parlementsverkiezingen?

Bron: www.contra-magazin.com

Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2017/11/25 ... -coalitie/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 36289
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Duitse politiek. Verkiezingen.

Berichtdoor Pilgrim » Di Nov 28, 2017 12:27 am

De CDU/CSU bedelt om een grote coalitie met de SPD

Geplaatst op 27 november 2017

Afbeelding

Door middel van morele chantage probeert de CDU de SPD tot een nieuwe editie van de grote coalitie te dwingen. Men is bang voor nieuwe verkiezingen. De SPD zou er beter aan doen hier niet op in te gaan.

De SPD mag dan weliswaar geen persoonlijke consequenties uit de nederlaag bij de parlementsverkiezingen hebben getrokken, men snapt in de toonaangevende niveaus van de partij dat een “zo doorgaan” met de CDU ertoe leidt bij de volgende verkiezingen niet nog maar 20,5% van de stemmen te krijgen, maar zelfs nog maar 15% van de kiezers voor zich kan winnen.

Desbetreffend hoog zijn dan ook de tot nu toe aan de media doorgegeven eisen van de sociaaldemocraten, die liever nieuwe verkiezingen willen riskeren dan zich opnieuw door Merkel´s CDU een oor aan te laten naaien. Maar daar wil men het opnieuw met het kanselierschap van Merkel proberen en probeert dit met “morele chantage” tegenover de SPD door de appelleren aan de “staatspolitieke verantwoordelijkheid”. Maar om jezelf kapot te maken door zo´n coalitie aan te gaan, kan toch niet zo´n verantwoordelijkheid zijn, toch?

Ook weet men dat de CDU en de CSU veel meer te verliezen hebben dan de SPD. Maar: wat komt er na eventuele nieuwe verkiezingen? Min of meer dezelfde uitslag of zelfs grotere verschuivingen? Dat laatste zou voor de CDU nog dramatisch kunnen eindigen, temeer omdat ze bij de Jamaïca-onderhandelingen opnieuw haar gebrek aan politieke ruggengraat bewees.

Die politieke druk van de CDU op de SPD is immers niet voor niets zo groot. In de partijcentrales van de CDU en de CSU weet men immers ook wat er aan de hand is en wil men nu in ieder geval in de komende vier jaar zoveel mogelijk schaapjes op het droge brengen. De SPD zou echter goed gek zijn als zij aan dit spelletje mee zou doen. Eigenlijk zouden Schulz, Nahles & Co. de om een grote coalitie smekende top van de CDU een blauwtje moeten laten lopen.

Natuurlijk, de SPD is uiteindelijk geen haar beter dan de CDU, de CSU, de Groenen of de FDP – maar nu kan ze in ieder geval laten zien dat er bij het gevestigde partijkartel tenminste nog een paar graduele verschillen bestaan, die ook daadwerkelijk nog een politieke rol spelen.

Bron: www.contra-magazin.com

Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2017/11/27 ... et-de-spd/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 68349
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De Duitse politiek. Verkiezingen.

Berichtdoor Ariel » Do Dec 07, 2017 6:04 pm

Schulz: ‘Voor 2025 Verenigde Staten van Europa’

SPD-leider Martin Schulz heeft zich ondubbelzinnig uitgelaten over zijn toekomstbeeld van de Europese Unie: er moeten Verenigde Staten van Europa komen. Schulz wil dat dit voor 2025 is gebeurd, via een Europese grondwet.

Landen die er niets voor voelen om deze grondwet te ondertekenen, moeten het veld ruimen: ze verliezen dan automatisch hun EU-lidmaatschap. Dat zegt Schulz donderdag tijdens een partijbijeenkomst van de sociaal-democraten in Berlijn. Op diezelfde bijeenkomst wordt ook gestemd over het mandaat van Schulz, en in hoeverre hij kan aanblijven als leider van de SPD.

@MartinSchulz
A convention shall draft this treaty in close cooperation with the civil society and the people. Its results will then be submitted to all member states. Any state that won’t ratify this treaty will automatically leave the EU.


Als dit toekomstbeeld hoort bij het eisenpakket dat Schulz voorlegt aan een nieuw te vormen regering, zal dat een grote wissel trekken op de coalitie. Aan zijn partij vraagt hij of er een gesprek kan worden gevoerd met Merkel. Daarbij heeft hij niet per se de intentie om te regeren, zegt de SPD-leider. ‘Doorslaggevend is wat we kunnen bereiken,’ aldus Schulz.

Schulz werd begin dit jaar vanuit Brussel teruggehaald naar Berlijn om de sociaal-democraten te gaan leiden. Hij leverde zijn prestigieuze functie als voorzitter van het Europees Parlement in, met de bedoeling Angela Merkel op te volgen als bondskanselier. Dit plan mislukte.

Shulz-effect van korte duur

De SPD leek aanvankelijk op te veren, men sprak zelfs van een Schulz-effect. Die opleving was van korte duur, want bij de verkiezingen op 24 september leverden de sociaal-democraten fors in: van 25,7 procent van de stemmen in 2013 naar 20,5 procent. Sinds 1949 scoorde de SPD niet zo laag.

Daarop zei Schulz geen ambitie te hebben om te gaan regeren. Maar sinds de coalitieonderhandelingen met CDU, FDP en De Groenen zijn mislukt, lijkt een regering met CDU en SPD het meest logische alternatief. Een andere optie is een minderheidsregering van de CDU en de liberale FDP, dat zou in Duitsland een novum zijn. Een derde variant is het uitschrijven van nieuwe verkiezingen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 36289
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Duitse politiek. Verkiezingen.

Berichtdoor Pilgrim » Vr Dec 29, 2017 6:57 pm

Lammert is er zeker van: Er komen nieuwe verkiezingen ZONDER Angela Merkel

Geplaatst op 29 december 2017

Afbeelding

CDU kan niet meer winnen: Het Merkel-aureool is verdwenen

De parlementsverkiezingen 2017 waren de zesde verkiezingsnederlaag sinds 2014: uitgerekend in de deelstaat, waarin de kieskring van Angela Merkel zich bevindt, verliest de CDU en raakt zelfs achter de AfD. Voor de kanselier had het niet slechter kunnen lopen. De CDU schijnt daar nu op te reageren – en trekt aan de noodrem. Veel wijst erop dat ze Merkel laat vallen – om zichzelf als partij te behoeden voor neerstorten in het oneindige. Of er echter met een nieuwe CDU-kanselier iets zal veranderen aan de politiek van de islamisering van Duitsland door de CDU is meer dan de vraag.


Laten wij echter niet vergeten: dit succes is enkel en alleen te danken aan niets anders dan de aanwezigheid van de AfD in het Duitse parlement. De AfD heeft het partijenkartel zware schade toegebracht – aangezien zij de gebruikelijke regeringscoalities door haar 100 afgevaardigden van hun stuk heeft gebracht. En de AfD is het product van jarenlang en onvermoeibaar voorlichtingswerk van de islam- en systeem-kritische blogs, die miljoenen Duitsers op de hoogte hebben gebracht.

De redes van de AfD verschillen intellectueel van die der systeempartijen als dag en nacht. Tegen de beschuldigingen van de AfD heeft geen van de kartelpartijen een antwoord. Omdat men op de waarheid niet kan reageren met nieuwe leugens. Het volk kan niet eindeloos worden bedrogen.

(Michael Mannheimer)

Wie had gedacht, dat de AfD zó snel WERKT?

Als deze melding klopt, dan heeft er in de “CDU” een opstand tegen Merkel plaatsgevonden om het neerstorten in de peilloze diepte te verhinderen. Men wil klaarblijkelijk TIJD WINNEN voor de “opbouw” van een nieuwe kandidaat voor het kanselierschap voor nieuwe verkiezingen zonder dit monster. Tot dan laat men het in vruchteloze “oriënterende gesprekken” (die vanaf 7 januari weer moeten beginnen) doorsudderen, zodat men tenslotte kan zeggen dat ZIJ “het niet heeft gered” een nieuwe regering op de been te brengen! Er staan haar immers ook aanklachten wegens hoogverraad te wachten!

Merkels “generaal” Tauber heeft in elk geval reeds afscheid genomen “wegens ziekte”.

Ja, het wordt “ernst”- een reageerder vraagt aan de zelfs dubbel zo “ernstig bezorgde” FOCUS:

“En wie heeft er binnen de gelederen der gevestigde partijen nog meer een kwaaltje?! Interessanter zou in plaats daarvan een BERICHT zijn OVER de AANVALLEN en de VERWONDINGEN die vertegenwoordigers van de AfD moesten en moeten verduren. Het zwijgen van de gevestigde media klinkt in dit geval bijzonder LUID.”

Ja, dat geldt ook voor het OORVERDOVENDE zwijgen van Merkel´s leugen-pers met betrekking tot de barbaarse overvallen van haar “zwarte soldeniers” op weerloze vrouwen en kinderen, zoals ze sinds ’45 niet meer voorgekomen zijn!

Reactie van “Alter Sack” (vertaler: vaste reageerder op het Michael Mannheimer Blog), 21. 12. 2017

__________________________________________________

Verdeelde CDU: Lammert is er zeker van: Er komen nieuwe verkiezingen ZONDER Angela Merkel

Norbert Lammert is er zeker van: Een grote coalitie zal er niet komen. In plaats daarvan komen er nieuwe verkiezingen en dat zonder een kandidatuur van Angela Merkel. Lammert´s prognose maakt duidelijk hoe verdeeld de CDU op dit moment is.

De voormalige voorzitter van het Duitse parlement Norbert Lammert gaat volgens een bericht van de “Bild”-Zeitung uit van een mislukken van de onderhandelingen voor een grote coalitie. Zoals de krant van woensdag bericht, heeft de CDU-politicus en voorzitter van de Konrad-Adenauer-Stichting in kleine kring de prognose gedaan dat er de voorkeur zal worden gegeven aan nieuwe verkiezingen zonder een hernieuwde kandidatuur van Angela Merkel.

Norbert Lammert is er zeker van: Nieuwe verkiezingen in plaats van GroCo
Lammert wilde deze interne prognose op navraag van de “Bild”-Zeitung echter niet bevestigen. “Ik wijs er enkel en alleen steeds weer op dat het voortdurend verklaren dat het in ieder geval weer tot de vorming van een grote coalitie zal komen de veiligste methode is om iets dergelijks te verhinderen.”

Voelt Lammert zich door Merkel voor het hoofd gestoten?
De verhouding tussen Lammert en Merkel lijkt gespannen. De lastige ex-voorzitter van het Duitse parlement gold meerdere malen als kandidaat voor het presidentschap, de kanselier steunde echter andere kandidaten.

Tenslotte schijnt er een machtsstrijd geweest te zijn om het voorzitterschap van de nauw met de CDU verbonden Konrad-Adenauer-Stichting. Naar verluid was Merkel vóór haar intieme vriendin Annette Schavan als opvolgster van Hans-Gert Pöttering. Tegen de voormalige minister van Onderwijs, die vanwege een plagiaataffaire terug moest treden, bestonden er echter binnen de stichting grote bedenkingen. Merkel draaide later bij.

(Bron: www.news.de)

Bron: https://michael-mannheimer.net

Door: Michael Mannheimer

Vertaald uit het duits door: Theresa Geissler

https://ejbron.wordpress.com/2017/12/29 ... la-merkel/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 36289
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Duitse politiek. Verkiezingen.

Berichtdoor Pilgrim » Ma Jan 08, 2018 11:10 pm

‘Links heeft zijn tijd gehad’

7 januari 2018, Dirk Rochtus

Afbeelding
CSU-voorzitter Horst Seehofer (l-r), de Hongaars premier Viktor Orbán en de CSU-fractieleider Alexander Dobrindt ontmoeten elkaar op de winterconferentie van de CSU in Seeon.

Beierse christendemocraten willen dam tegen Duitsland als een 'linkse republiek'

Als het deze keer niet lukt, dan komen er nieuwe verkiezingen in Duitsland. Meer dan drie maand na de Bondsdagverkiezingen knopen de christendemocraten van CDU en CSU en de sociaaldemocraten van de SPD zondag verkennende gesprekken (in het Duits: Sondierungsgespräche) met elkaar aan. Mocht het enkel liggen aan Angela Merkel (CDU), kanselier van lopende zaken, zou de vorming van een Grote Coalitie (CDU/CSU en SPD) gauw in kannen en kruiken zijn. De kopmannen van de CSU, de Beierse zusterpartij van de CDU, zijn echter niet zinnens zomaar te plooien naar de linkse tijdgeest, zoals die door de ‘Genossen’, de kameraden van de SPD, wordt belichaamd.

Op de jaarlijkse ‘Klausurtagung’ (besloten vergadering) van de CSU in het idyllische Kloster Seeon ten oosten van München heeft Alexander Dobrindt, de fractievoorzitter van de CSU in de Bondsdag, de eisen van zijn partij herhaald: opschorting van familiehereniging voor vluchtelingen met een beperkte beschermingsstatus, inperking van sociale voorzieningen voor asielzoekers, invoering van tests om de juiste leeftijd van zogezegd ‘minderjarige’ vluchtelingen te achterhalen, behoud van de privé-ziekteverzekering en belastingvermindering voor bedrijven.

Culturele hegemonie
De CSU hoopt dat er een Grote Coalitie uit de bus komt, maar die moet de ‘modernisering, veiligheid en groei’ van Duitsland garanderen. Dobrindt deed er nog een flinke schep bovenop met de stelling die hij in een opiniestuk voor Die Welt verkondigde: ‘Duitsland is geen linkse republiek, maar een land met een burgerlijke meerderheid’ (waarbij ‘bürgerlich’ het Duitse codewoord voor ‘fatsoenlijk rechts’ is). De debatten in Duitsland zouden gedomineerd worden door een linkse minderheid, terwijl de meerderheid van de mensen ‘bürgerlich’ denkt. Vele mensen zouden – nog volgens Dobrindt – het gevoel hebben dat ‘diejenigen, die viel über Vielfalt reden, in Wahrheit nur eine Meinung akzeptieren – ihre eigene’ (dat diegenen die veel over pluralisme praten naar waarheid maar één mening aanvaarden – hun eigen mening).

Die contradictie zou te wijten aan de ’68er-Bewegung’ (Mei ’68) die tot de culturele hegemonie van een linkse minderheid heeft gevoerd. Maar, zo schrijft Dobrindt nog: ‘Linke Ideologien, sozialdemokratischer Etatismus und grüner Verbotismus hatten ihre Zeit’ (Linkse ideologieën, sociaaldemocratisch etatisme en groen verbodsdenken hebben hun tijd gehad), en het ‘nieuwe islamisme’ mag niet eens zijn tijd krijgen. Daarom moet er werk van integratie worden gemaakt: ‘Scharia und Burka, Kinderehen und Zwangsverheiratungen, islamistische Hasspredigten und religiöse Hetze haben in unserem Land keinen Platz.’ (Sharia en Boerka, kinderhuwelijken en gedwongen huwelijken, islamitische haatpreken en religieuze hetze hebben geen plaats in ons land). De CSU-politicus breekt daarom een lans voor een ‘neue konservative Bürgerlichkeit, die unser Land zusammenführt, unsere Wertegemeinschaft stärkt und unsere Freiheit verteidigt’.

Regenboogcultuur
Die eisen van de CSU zullen de gesprekken met de SPD er niet gemakkelijker op maken. De ideologische uitspraken van Dobrindt, en vooral zijn oproep tot een ‘konservative Revolution der Bürger’, lokken dan weer spot en kritiek uit in de media die door de culturele erfgenamen van mei ’68 worden bevolkt. Maar die eisen en uitspraken weerspiegelen het zelfbewustzijn en de vastberadenheid van de Beierse christendemocraten. Ze zijn niet alleen ‘patriotten van Beieren’, maar zijn ook altijd al opgekomen voor een sterk Duitsland in een Europa dat zijn cultureel-historische wortels niet verloochent. De CSU spreekt op zijn minst duidelijke taal; heel wat anders is dat dan de vaagheid van Merkel, of wat de historicus Andreas Rödder in een interview met de Neue Zürcher Zeitung (NZZ) het gebrek aan ‘klare programmatische uitspraken’ van de kanselier noemt.

Onder Merkel heeft de CDU zich volgens de professor van de Johannes Gutenberg-Universität Mainz aangepast aan de ‘Kultur des Regenbogens, die in den letzten Jahren zur hegemonialen politischen Richtung in Deutschland geworden ist, von den Grünen bis weit in die Union hinein (de regenboogcultuur die de laatste jaren de hegemoniale politieke richting in Duitsland is geworden, reikend van de Groenen tot diep in de christendemocratie). Die regenboogcultuur heeft volgens Rödder haar hoogtepunt bereikt in de herfst van 2015, toen het vluchtelingenbeleid van Merkel de ‘Risse im Gefüge’ (barsten in de structuur) blootlegde – scheidingslijnen ook in de maatschappij tussen de voorstaanders van een naïeve ‘Willkommenskultur’ en burgers die zich zorgen maakten over de opvang en integratie van meer dan een miljoen vluchtelingen en migranten.

Extremen
Rödder veroordeelt ook een Europapolitiek van een Bondsregering die Europese belangen boven nationale zou stellen, iets wat de burgers niet zouden aanvaarden. Op de vraag van de NZZ of de Duitse linkerzijde nog wel nationale belangen kan formuleren – verwijzend naar de uitspraak van de SPD-politica Aydan Özoguz dat een Duitse cultuur die de taal overstijgt ‘niet identificeerbaar’ is – antwoordt Rödder: ‘Das ist die Kanonisierung des politischen Mainstreams in Deutschland, also der grünen Kultur (...) Die hat sich inzwischen völlig verselbständigt, ohne Rückbindung an die Lebenswelt der Menschen.’ (Dat is de canonisering van de politieke mainstream in Duitsland, dus van de groene cultuur (...) Die is intussen een volledig zelfstandig leven gaan leiden, zonder terugkoppeling naar de leefwereld van de mensen.)

Leitkultur
Rödder pleit voor een open debat, maar dat is in het huidige Duitsland niet zo eenvoudig, omdat het gekneld zit tussen twee extremen, enerzijds dat van de droom van een etnisch homogene maatschappij en anderzijds dat van een ‘multikulturelles Wunschdenken’ (multicultureel wensdenken) ‘dat de Duitse grenzen het liefst van al zou afschaffen en alle problemen ontkent.’ Die problemen ontstaan bijvoorbeeld wanneer migranten zich niet willen of kunnen integreren in een maatschappij die stoelt op de waarden van de Verlichting. Een maatschappij heeft een cultuur van leidende principes en waarden nodig, zoals ook Thomas de Maizière (CDU), minister van Binnenlandse Zaken, eind april 2017 in een vrije tribune in Die Zeit schreef, of wat Rödder verwoordt als: ‘Ohne Leitkultur, ohne allgemein geteilte Vorstellungen von falsch und richtig, kann keine Gesellschaft überleben’ (zonder een Leitkultur, zonder algemeen gedeelde opvattingen over fout en juist kan geen enkele maatschappij overleven).

De politieke opstelling van de CSU, maar ook uitspraken van professoren als een Rödder (en verschillende anderen, zelfs van linksen), tonen aan dat het Merkel-tijdperk misschien nog niet direct politiek, maar wel cultureel-geestelijk ten einde aan het lopen is. De messen worden gewet voor de grote ‘Kulturkampf’ over natie, identiteit en het Westerse waardensysteem.

https://doorbraak.be/links-heeft-zijn-tijd-gehad/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 36289
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Duitse politiek. Verkiezingen.

Berichtdoor Pilgrim » Za Jan 13, 2018 12:58 am

Merkel koopt de Schulz-SPD ten koste van Duitsland

Geplaatst op 12 januari 2018

Afbeelding
V.l.n.r.: Horst Seehofer (CSU), Angela Merkel (CDU), Martin Schulz (SPD).

Martin Schulz, en dat is echt geen sensatie, is geen Christian Lindner. De huidige voorzitter van de SPD was veelmeer de politieke mislukkeling en verliezer van het afgelopen jaar, evenals zijn partij. Nu willen zowel hij als de traditiepartij in de teloorgang ondanks het grote verlies van 24 september 2017 als junior-partner van de destijds nauwelijks minder gesjeesde CDU/CSU nog een keer Angela Merkel aan het kanselierschap helpen. Daarvoor mogen ze vier jaar of ook minder aan nog meer censuurwetten knutselen, gezinshereniging eisen of zich overgeven aan totalitaire fantasieën van EU-Europa.

Want na het gebruikelijke theater met slechte spanningseffecten zijn de CDU/CSU en de SPD het vanmorgen in de zogenaamde “oriënterende gesprekken” met elkaar eens geworden om officiële coalitieonderhandelingen te beginnen. Deze plannen zouden alleen nog doorkruist kunnen worden door een negatieve beslissing van het SPD-partijcongres of een desbetreffend resultaat van de ledenenquête van de SPD. Maar wie gelooft dat? Maar wat voor de partij van Schulz de definitieve zelfverminking zou kunnen blijken te zijn, is voor de “blutige Raute” in de bondskanselarij het gehoopte succes: Merkel´s vierde ambtsperiode is in zicht.

Hoe dat bewerkstelligd werd, daarvoor bestaat een geloofwaardige getuige: “Bij de oriënterende gesprekken moeten alle problemen en alle tegenstrijdigheden met belastinggeld dichtgegooid worden... Dat is de methode Merkel: iedere partij wordt ingekocht.” Diegene die dat onlangs in
een interview gezegd heeft, is Christian Lindner van de FDP, die wekenlang intieme ervaringen moest opdoen met de onderhandelingsstijl van de grootste grens openmaakster aller tijden. De voorwaarden voor de koop van de Schulz-SPD waren uitstekend, want de kassen van de staat zitten vanwege de economische conjunctuur tot de rand toe vol.

Wat zich nu als toekomstige regering van Duitsland formeert, is niet alleen een coalitie van de verliezers, maar ook een nood- en verdedigingsbond van de toekomstloze partijleiders: Merkel torst steeds zwaarder haar foute beslissingen van het verleden, ze profiteert alleen nog maar van het ontbrekende personele alternatief in de compleet uitgeteerde CDU; Seehofer (CSU) is al de helft van zijn macht kwijt en wordt als eeuwige zigzagpoliticus en weifelaar niet meer voor vol aangezien; Schulz, Europa´s grootbek uit Würselen, is eerder een belachelijke, want tragische figuur aan het hoofd van een partij zonder koers, kracht en visie. Hen alle drie verenigt de angst voor de toekomst: Merkel voor de afrekening met haar rechtsovertredingen met ernstige gevolgen, Seehofer voor de trieste avonden in de kelder met zijn speelgoedtreintjes, Schulz voor de verdiende betekenisloosheid in de kroegen van Aken. Des temeer heeft dit “trio infernale” veel redenen om bescherming en troost te zoeken in de richting van regeringsasiel.

Dat zijn geen goede vooruitzichten voor de toekomst in Duitsland. Weliswaar kan er pas na nauwkeuriger onderzoek naar de inhoud van de overeenstemming bij de oriënterende gesprekken geoordeeld worden, maar nu al zijn er vele halfgare en labiele compromissen zichtbaar, die een dringend noodzakelijke ommekeer in beslissende kwesties van de Duitse politiek zullen verhinderen. En zolang Merkel de richtlijnen van de regeringspolitiek bepaalt, zal er tegen de levens- en toekomstbelangen van grote delen van het volk gepland en gehandeld worden.

Er staan dus grote, zeer verantwoordelijke uitdagingen op de AfD te wachten, die in het geval van de nu zeer waarschijnlijk geworden ingekrompen “grote coalitie” oppositieleider in het Duitse parlement wordt. Dat wilde overigens de SPD na de verkiezingen nog per se voorkomen. Maar de zucht naar baantjes, talkshows en gratis vliegen van deze multi misbruikte holle frasen hoer van het Berlijnse politieke bedrijf was gewoon opnieuw toch weer sterker dan de “staatspolitieke verantwoordelijkheid”. Het is de AfD-fractie aan te raden om deze taak zo zelfbewust en offensief mogelijk waar te nemen. Want Duitsland heeft geen toekomstloos, maar een echt alternatief nodig!

Bron: www.pi-news.net

Door: Wolfgang Hübner

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/01/12 ... duitsland/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 36289
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Duitse politiek. Verkiezingen.

Berichtdoor Pilgrim » Za Jan 13, 2018 1:24 am

Weidel en Gauland (AfD) over de “grote coalitie”: “De verliezers gaan gewoon op dezelfde manier door”

Geplaatst op 12 januari 2018

Afbeelding

De fractievoorzitters van de AfD in het Duitse parlement, Alice Weidel en Alexander Gauland, becommentariëren het resultaat van de oriënterende gesprekken tussen de CDU/CSU en de SPD:

“Het resultaat van de oriënterende gesprekken voor een ´grote coalitie´ begint al in de preambule met een groteske grap. Uitgerekend die partijen, die door de kiezers het meest werden afgestraft, willen een ´stabiele en handelingsbekwame regering´ vormen.

De verliezers gaan dus gewoon door en willen – geen grap – ´de sociale samenhang in ons land versterken en de ontstane splijting de baas worden´. Een splijting, waarvan de oorzaak precies in de politiek van diezelfde regeringspartijen is gelegen.

Deze schrikbarende inleiding past echter bij het geheel, want ook de rest van het document bestaat daarna slechts uit vage intentieverklaringen en ongeloofwaardige aankondigingen.

De gezinshereniging voor migranten met een beperkte beschermingsstatus moet eerst achterwege blijven, maar daarna op een bepaald moment toch plaatsvinden. Voor alle andere migranten zal ze sowieso onbeperkt doorgaan.

Er worden maximale aantallen voor de jaarlijkse ongecontroleerde immigratie genoemd. Bij nog steeds open en onbeveiligde grenzen zijn dat gewoon luchtkastelen. In plaats van recht en wet te respecteren, worden vage begrippen zoals ´integratievermogen van de samenleving´ voor maatgevend verklaard.

Er moet nog meer Duits belastinggeld naar Brussel toe. In plaats van na de Brexit de EU-begroting eindelijk af te slanken, moet het buiten controle geraakte bureaucratieapparaat in Brussel ten koste van de Duitsers weer worden opgeblazen. Dat was echter nauwelijks anders te verwachten van de zwart-rode Duitsland afschaffingscoalitie. Toch is dat een van de weinige eerlijke passages van het document. Ook al heeft men wijselijk de nul procent rente waanzin van de ECB, TARGET-saldo´s en schuldenunie ongenoemd gelaten.

Bij het thema belastingen wordt het dan opnieuw compleet ongeloofwaardig. ´Wij zullen de belastingdruk van de burgers niet verhogen´, zegt men. Dat zou wel eens het punt kunnen zijn dat zichzelf het snelst opgelost zal hebben. Hier is het slechts een kwestie van tijd totdat de CDU/CSU en de SPD de burgers nog dieper in de zakken zullen grijpen om de miljardenuitgaven voor welkomstcultuur en EU te dekken.

Een eerste maatregel om de burgers te ontlasten zou de al lang noodzakelijk afschaffing van de al lang voor andere doeleinden bestemde solidariteitstoeslag moeten zijn. Maar zelfs daarover is men het niet eens geworden. Slechts de intentieverklaring om deze toeslag op een bepaald moment te verlagen.”

Bron: https://politikstube.com

Door: “PS”

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/01/12 ... nier-door/

Poster AfD . . .

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 17227
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: De Duitse politiek. Verkiezingen.

Berichtdoor King George » Za Jan 13, 2018 1:37 am

Het werd een lange verlenging en uiteindelijk verloren de Duitsers.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 68349
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De Duitse politiek. Verkiezingen.

Berichtdoor Ariel » Za Jan 13, 2018 1:57 am

King George schreef:Het werd een lange verlenging en uiteindelijk verloren de Duitsers.


Het zelfde verhaal als in Nederland. De verliezer wordt de winnaar.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 36289
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Duitse politiek. Verkiezingen.

Berichtdoor Pilgrim » Zo Jan 14, 2018 2:45 am

Droom maar lekker verder! Pers: Document van oriënterende besprekingen zou het “28 pagina´s tellende antwoord op het sterker worden van de AfD” zijn

Geplaatst op 13 januari 2018

Afbeelding
Horst Seehofer (CSU), Angela Merkel (CDU), Martin Schulz (SPD).

Om te beginnen met het positieve: de weg voor de AfD naar de grootste oppositiepartij in het Duitse parlement zou geëffend kunnen zijn, en hoewel Schulz nog op de avond van de verkiezingen beloofde in de oppositie te gaan om “met al onze kracht” tegen de AfD te strijden, hebben de sociaaldemocraten besloten voor het opwarmen van de “grote coalitie”-soep en Merkel´s “verder zo”.

Terwijl de beperking van de humanitaire opname van “vluchtelingen” in grote delen van de bevolking waarschijnlijk op misleidende vreugde stuit en alleen maar als pure cosmetica wordt beschouwd, berichten de vooraanstaande media overwegend positief over de oriënterende gesprekken voor een “grote coalitie”: enkele persstemmen houden de onderhandelaars voor zó slim “om naar het land te luisteren” of “het uit 28 pagina´s bestaande document van de oriënterende gesprekken is het antwoord op het sterker worden van de AfD”. Meer over de stemmen uit de pers op “Die Welt”.

Het grootste “succes” van de oriënterende gesprekken is vermoedelijk het besluit om de EU financieel met nog meer miljarden te ondersteunen. Duitsland wordt daarmee bevorderd tot de opperbetaalmeester, geheel naar de smaak van Macron en Schulz. Hoe dat zonder verhoging van de belastingen en van de schulden moet, blijft waarschijnlijk het geheim van Merkel en Schulz. Ook geweldig – de solidariteitstoeslag wordt afgeschaft, echter alleen door de invoering van een vrije grens, bij een vrij bedrag zouden alle belastingbetalers geprofiteerd hebben.

Of het document van de oriënterende gesprekken een antwoord op de AfD moet zijn? Veeleer niet, met dit document zijn de kiezers niet terug te winnen. Integendeel, De kiezersgunst voor de AfD zal bij een gepland programma “stilstand” nog meer toenemen.

Bron: https://politikstube.com

Door: “Victoria”

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/01/13 ... -afd-zijn/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Eurabia”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten