De Duitse politiek. Verkiezingen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 30274
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Duitse politiek. Verkiezingen.

Berichtdoor Pilgrim » Di Okt 24, 2017 2:36 pm

Er moeten vaker vragen gesteld kunnen worden aan de bondskanselier

Geplaatst op 24 oktober 2017

Afbeelding

Voorstel SPD sluit aan bij eis van de AfD

De bondskanselier dient minstens één maal per kwartaal verantwoording af te leggen aan het parlement. Dit voorstel tot wijziging van het huishoudelijk reglement zal de SPD vandaag doen en kan daarbij zeker zijn van de ondersteuning van de AfD. Want die had daarvoor al een gelijksoortige eis gesteld.


Nog voordat het nieuwe Duitse parlement officieel in functie is, zorgt een voorstel tot wijziging van het huishoudelijk reglement al voor opmerkelijke constellaties. De SPD wil vandaag een voorstel indienen dat erin voorziet dat de bondskanselier in het vervolg één maal per kwartaal verantwoording dient af te leggen aan het parlement. Daarbij dienen de leden van het parlement de mogelijkheid te krijgen om zelf de vragen te stellen. Het parlement, aldus de SPD, zou zodoende “levendiger gemaakt” worden.

De AfD zal dit voorstel steunen, verklaarde haar fractievoorzitter Alexander Gauland. Per slot van rekening knoopt de SPD hiermee aan bij een al langer bekende eis van de AfD, die zo´n vragenuurtje aan de bondskanselier zelfs één maal in de maand wilde. Gauland betreurde het dat de SPD geweigerd had om zo´n wijziging van het reglement in de periode van haar regeringsdeelname in te voeren en nu pas, nu ze in de oppositie zit, de weg naar meer democratie gevonden heeft.

Met spanning wordt ook het stemgedrag van de Groenen verwacht. Gedurende haar tijd in de oppositie eisten ze namelijk eveneens zo´n vragenuurtje. Nu echter is er voor de mensen rondom Özdemir en Göring-Eckhardt sprake van een eventuele deelname aan de regering onder Merkel. Nu is het de vraag wat voor de fractieleden belangrijker zal zijn: het vasthouden aan de principes van de partij of deze verloochenen omwille van de deelname aan de macht.

Bron: www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2017/10/24 ... kanselier/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 30274
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Duitse politiek. Verkiezingen.

Berichtdoor Pilgrim » Vr Okt 27, 2017 12:39 am

“De onderwerping” van het Duitse parlement

Geplaatst op 26 oktober 2017

Afbeelding

De fundamentele betekenis van het Glaser-conflict

De Franse schrijver Michel Houellebecq heeft in zijn veelgelezen roman “De onderwerping” op even beklemmende als ironische wijze de islamitische machtsovername in Frankrijk omschreven. Iedere machtsovername, of die nu islamitisch, nationaalsocialistisch of communistisch is, heeft een voorgeschiedenis. Heel plotseling en spontaan vindt zo´n ingrijpende gebeurtenis nooit plaats. En daarom bestaan er altijd voortekens en voorbodes die op zo´n ontwikkeling wijzen.


In de constituerende zitting van het Duitse parlement op 24 oktober 2017 is iets gebeurd wat in de toekomst ooit als voorteken voor de toekomstige overwinning van de islam in Duitsland beschouwd zou kunnen worden. Want de weigering van vijf in het parlement vertegenwoordigde partijen om de AfD-kandidaat Albrecht Glaser tot een van de zes vicevoorzitters van het parlement te kiezen, is van veel grotere betekenis en heeft een veel diepere dimensie dan alleen als resultaat van een bekrompen schermutseling tussen gevestigde en nieuwe politieke krachten.

De inhoudelijke motivering voor de afwijzing van Glaser heeft namelijk geen betrekking op diens lidmaatschap van de gehate AfD of op een of ander misstap in het leven van de 75-jarige kandidaat. Veelmeer wordt hem verweten de verenigbaarheid van de islam met de liberaal-democratische fundamentele orde te ontkennen. Logischerwijs volgt daaruit dat het overweldigende merendeel van de parlementariërs van de CDU, de CSU, de SPD, de FDP, de Groenen en Die Linke de islam als verenigbaar beschouwt met de liberaal-democratische fundamentele orde onder verwijzing naar Artikel 4 van de Grondwet.

“Vrijheid van geloof”
Noch de “vrijheid van geloof” nog de “ongestoorde uitoefening van religie” zijn voor welke moslim dan ook in Duitsland in gevaar – ook niet door Albrecht Glaser – voor zover het waarnemen van deze fundamentele rechten in het kader van de in Duitsland geldende wetten en voorschriften plaatsvindt. Wat echter niet met de liberaal-democratische fundamentele orde is en kan zijn, is de totalitaire aanspraak van de islam om ook cultureel en politiek de wereldlijke orde volgens zijn ideeën te willen bepalen.

En juist daarom hoort de islam noch bij Duitsland noch bij Europa of Amerika. Overal hier en daar namelijk bestaan seculiere ordes, die de godsdienstvrijheid en de vrije uitoefening van religies garanderen, maar geenszins de oprichting van een religieus gemotiveerde alleenheerschappij toestaan, ook niet die van de islam. Dat er landen in de wereld zijn die dan anders praktiseren, is een realiteit die alleen door de bevolkingen van die landen veranderd kan worden.

Glaser en de AfD willen en kunnen moslims in Duitsland hun geloofsvrijheid en hun uitoefening van hun religie niet verbieden. Maar zowel Glaser als wie dan ook kan met heel goede redenen de totalitaire aanspraak van de islam als onverenigbaar met de liberaal-democratische fundamentele orde beschouwen. Andere politieke krachten of personen kunnen dat in het kader van de vrijheid van meningsuiting anders zien. Maar daaruit volgt absoluut niet het recht om een politicus van een zijn partij toekomende functie uit te sluiten, omdat hij een mening vertegenwoordigt die zonder twijfel verenigbaar is met de Grondwet.

Gebaar van onderwerping tegenover de totalitaire aanspraak van de islam
Als dat desondanks gebeurt, kan er voor het gedrag van de andere fracties in het parlement slechts sprake zijn van twee interpretaties: of ze hebben alleen een voorwendsel gezocht om de AfD-kandidaat te verhinderen. Dan hebben ze echter bij zichzelf lichtzinnig een ei in het nest gelegd, wat ze nog wel eens lelijk zou kunnen opbreken. Of ze hebben met de afwijzing van Glaser een gebaar van onderwerping met verstrekkende gevolgen tegenover de totalitaire aanspraak van een cultuur-vreemde, maar zich via immigratie uitbreidende religie gemaakt. Daarbij speelt het überhaupt geen rol of de hieraan deelnemende parlementariërs zich van dit gebaar van onderwerping bewust waren of dat ze alleen maar hebben gedaan wat de top van de fractie hen had opgedragen.

Het principeconflict
Beslissende is de daadwerkelijke boodschap van de afwijzing van Glaser: wie open en openlijk onder verwijzing naar de liberaal-democratische fundamentele orde de totalitaire aanspraak van de islam niet met deze orde als verenigbaar beschouwt, wordt door een grote meerderheid van de gekozen afgevaardigden van het Duitse parlement buitengesloten. Tegelijkertijd verklaart derhalve deze grote meerderheid, bewust of nietsvermoedend of politiek naïef, de totalitaire aanspraak van de islam om zich boven de seculiere orde te stellen voor verenigbaar met de liberaal-democratische fundamentele orde.

Zodoende hebben de fracties en partijen die Glaser willen verhinderen een principeconflict opgeroepen, die voor hen in zijn volledige consequentie wellicht niet helder was, maar dat nu moet worden uitgevochten. Daarom is het de AfD-fractie aan te bevelen om dit conflict niet uit de weg te gaan, dus om te blijven staan op de kandidaat Glaser, in ieder geval zolang de kandidaat zelf niet afziet van verdere sollicitaties naar het vicevoorzitterschap. Want het gaat nu om meer dan alleen maar een parlementaire oppositie: het gaat om onderwerpen of standhouden – het gaat om een intens existentieel aspect van de toekomst van Duitsland.

Bron: http://www.pi-news.net/die-unterwerfung ... ndestages/

Auteur: Wolfgang Hübner

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2017/10/26 ... parlement/

Zie ook HIER
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 34164
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De Duitse politiek. Verkiezingen.

Berichtdoor Mahalingam » Ma Okt 30, 2017 4:21 pm

Er werd vanuit de linkse hoek een gesprek tussen twee politici van de AfD in de verkiezingsstrijd gegooid.
Daarin zeiden ze allemaal dingen die links denkt dat 'dat soort mensen' tegen elkaar zeggen.
Naar nu blijkt is het bewust gemaakt nep-nieuws (agitprop) .
Im Februar dieses Jahres hatte eine Antifa-Gruppe aus Kassel ein vermeintliches Gespräch von Michael Werl, der die Kasseler AfD-Fraktion leitet, mit einem angeblichen Bekannten aus der rechten Szene dokumentiert.

Gleichzeitig waren auf der mittlerweile verbotenen linksradikalen Plattform „Linksunten Indymedia “ angebliche Facebook-Unterhaltungen zwischen dem Vorsitzenden des AfD-Kreisverbands Kassel-Land, Florian Kohlweg, und dem früheren NPD-Funktionär Marco Wruck publiziert worden.
https://jungefreiheit.de/politik/deutschland/2017/nazi-dialoge-von-afd-politikern-waren-gefaelscht/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 34164
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De Duitse politiek. Verkiezingen.

Berichtdoor Mahalingam » Vr Nov 17, 2017 7:57 pm

In ons land zijn de regenten bereid om met de duivel en zijn oude moer samen te regeren om zo 'extreem rechts' buiten de macht te houden.
Ook in Duitsland is de nood hoog dus wordt er ook eindeloos gepraat om een kabinet te formeren.
Ze hadden zich tot vanochtend de tijd gegeven. En de deadline is uitgesteld. Wat mogelijk nog wel vaker zal gebeuren. Onoverbrugbare verschillen moeten overbrugd worden.
Duitse formatie in de verlenging
Ook na een lange nacht onderhandelen is het Angela Merkel en haar beoogde coalitiepartners niet gelukt om een voorlopig akkoord te bereiken over de vorming van een nieuwe regering. Deze vrijdag, om twaalf uur ’s middags, worden de onderhandelingen hervat.

Hoewel ze zich een deadline hadden gesteld van donderdagavond, gingen de vertegenwoordigers van CDU, CSU, FDP en Groenen vrijdagochtend om vier uur, nadat de gesprekken vijftien uur hadden geduurd, uiteen zonder akkoord maar met de afspraak door te praten. De grootste onopgeloste meningsverschillen betreffen het vluchtelingenbeleid, het klimaat en belastingen.

De partijen spreken al vier weken over een zogeheten Jamaica-coalitie – die zo wordt genoemd omdat de kleuren van de partijen (CDU/CSU zwart, FDP geel en Groenen groen) overeenkomen met die van de Jamaicaanse vlag. Onduidelijk is hoe groot de bereidheid van de partijen is om concessies te doen die deze ongebruikelijke combinatie mogelijk te maken.
https://www.nrc.nl/nieuws/2017/11/17/duitse-formatie-in-de-verlenging-14071165-a1581565

En als het niet lukt? Nieuwe verkiezingen? Die winst beloven voor de AfD?
Zolang die geen absolute meerderheid haalt blijft de situatie onveranderlijk.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 34164
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De Duitse politiek. Verkiezingen.

Berichtdoor Mahalingam » Za Nov 18, 2017 9:11 pm

Een samenvatting van de regels van het spel:
Before new elections could be called under Germany's Basic Law, the Bundestag lower house of parliament would have to be dissolved by the president.

Normally the chancellor could trigger this by calling a confidence vote in parliament. But because Merkel is only the head of a caretaker government, she does not have this option.

To move the process forward, President Frank-Walter Steinmeier could nominate Merkel for election by the Bundestag.

If she failed to win an absolute majority, a second vote may be held within 14 days. If this too is inconclusive, a third round would be held in which a plurality of the votes could potentially suffice to keep Merkel in office.

Steinmeier would then have one week to decide whether to recognise Merkel as chancellor or dissolve the Bundestag.

If he chooses the latter, snap elections must be held within 60 days.
https://www.thelocal.de/20171117/heres-how-germany-could-end-up-having-a-snap-election-next-year
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 63859
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De Duitse politiek. Verkiezingen.

Berichtdoor Ariel » Ma Nov 20, 2017 2:03 am

Wir haben es nicht geschafft.. Nieuwe verkiezingen?

Afbeelding
Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"
I Stand with Israel

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 63859
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De Duitse politiek. Verkiezingen.

Berichtdoor Ariel » Ma Nov 20, 2017 3:20 pm

De sociaaldemocratische SPD wil in Duitsland nieuwe verkiezingen. Dit heeft het partijbestuur maandag unaniem bevestigd. De partij vindt „het belangrijk dat de burgers de toestand opnieuw kunnen beoordelen en wij zijn niet bang voor nieuwe verkiezingen.”

Het is een bevestiging dat de SPD na de verkiezingsnederlaag in september onder geen beding weer een tweede viool wil spelen in een Grote Coalitie met de christendemocraten van bondskanselier Merkel.
Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"
I Stand with Israel

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 30274
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Duitse politiek. Verkiezingen.

Berichtdoor Pilgrim » Ma Nov 20, 2017 6:51 pm

Coalitiebesprekingen in Duitsland mislukt!

Geplaatst op 20 november 2017

Afbeelding

FDP breekt onderhandelingen af

De oriënterende gesprekken voor een “Jamaïca-coalitie” (CDU/CSU-FDP-Groenen) zijn mislukt, omdat de FDP zich zondagavond laat uit de onderhandelingen heeft teruggetrokken. Partijchef Christian Lindner motiveerde dit zondagavond met ontbrekend vertrouwen.


Het is niet echt een wonder dat uitgerekend de FDP aan de noodrem heeft getrokken, want zij was het minst tuk op regeringsdeelname. De herinnering aan de laatste keer, toen ze daarna uit het parlement vloog, ligt nog vers in het geheugen.

Het was voor ieder verstandig denkend mens duidelijk dat een “Jamaïca-coalitie” een vreselijk slechte regering zou worden. Haar basis zou de minimale consensus tussen partijen uit het tegenovergestelde politieke spectrum geweest zijn. De rekening daarvoor zouden alle deelnemers bij de volgende parlementsverkiezingen hebben gekregen.

Zodoende heeft Lindner voor zijn partij het enige juiste gedaan. Dat hem daarmee een ministerspost door de vingers glipt, interesseert hem niet. Die krijgt hij heus nog wel een keer en dat weet de voorzitter van de FDP.

Hoe gaat het nu verder?
Nu komt er of een minderheidsregering onder Merkel of er komen nieuwe verkiezingen. In de systeemmedia werd altijd beweerd dat nieuwe verkiezingen de AfD ten goede zouden komen. Dat is niet gezegd, want één ding is zker: bij nieuwe verkiezingen zal Horst Seehofer geen topkandidaat van de CSU meer zijn, maar waarschijnlijk Söder. En als Seehofer weg is, zal dat de AfD in Beieren stemmen kosten.

Het zou voor de AfD zelfs nog erger kunnen worden, want men kan verwachten dat er na het vertrek van Seehofer in de CDU stemmen opgaan om ook Merkel te lozen. Het enige dat tegen deze these spreekt, is de vraag: wie zou het dan moeten doen? Merkel heeft immers iedereen afgeserveerd die gevaarlijk voor haar zouden hebben kunnen worden.

Mocht er, tegen de verwachting in, toch een vervanging voor Merkel gevonden worden, dan zijn er met haar en Seehofer twee enorme vogelverschrikkers voor verkiezingen opgeruimd en de CDU zou vast en zeker een beter verkiezingsresultaat halen dan in december. Ook moet worden afgewacht of de kiezers de trouw aan haar principes zullen belonen, of dat zij de partij zullen afstraffen voor haar vertrek uit de onderhandelingen. Christian Lindner zal dat wel goed verkopen.

Ook de sociaaldemocraten zouden van nieuwe verkiezingen kunnen profiteren, omdat ze niet meer als Merkel´s hulpje worden gezien. Aan het resultaat van de Groenen en Die Linke zal niet veel veranderen.

Mocht dit allemaal zo gaan, dan moet de AfD de gelederen sluiten, een sterke verkiezingscampagne afleveren en met de juiste mensen aantreden om haar resultaat ruim boven de 10% te houden.

Of dat goed zou zijn voor ons land? Op dit moment is er überhaupt geen regering in zicht die goed voor ons land zou zijn...

Verklaringen van Merkel en Seehofer over het mislukken van de gesprekken:Bron: http://www.pi-news.net/jamaikasondierung-gescheitert/

Door: “Eugen Prinz”

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2017/11/20 ... d-mislukt/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 30274
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Duitse politiek. Verkiezingen.

Berichtdoor Pilgrim » Ma Nov 20, 2017 9:19 pm

Eerste peiling na mislukken coalitiebesprekingen in Duitsland

Geplaatst op 20 november 2017

Afbeelding

Volgens de eerste peiling na het mislukken van de coalitiebesprekingen in Duitsland zouden de grote verliezers de CDU en de CSU worden. Onder Adenauer nog over de 50%, onder Kohl bijna 49% en onder Merkel in 2013 nog 41,5%, dreigt de CDU?CSU voor het eerst in haar geschiedenis onder de 30% van de stemmen te komen. De grote winnaar zou bij vervroegde verkiezingen daarentegen vooral de AfD kunnen worden, die haar resultaat uit september van 12,6% zoals het er nu naar uitziet nogmaals duidelijk zou kunnen verhogen.

AfD: + 2,4%
GRÜNE: + 1,6%
FDP: + 0,8%
SPD: ± 0%
Anderen: ± 0%
LINKE: – 0,2%
CDU/CSU: – 4,4%

Bron: https://juergenfritz.com

Door: Jürgen Fritz

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2017/11/20 ... duitsland/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

mercator
Berichten: 17776
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: De Duitse politiek. Verkiezingen.

Berichtdoor mercator » Ma Nov 20, 2017 9:25 pm

Voor Duitsland en bij uitbreiding Europa is het te hopen dat Merkel definitief verdwijnt want dat mens heeft met 3 catastrofale vergissingen -euro, windmolens en vluchtelingen - meer en ergere schade aangericht dan Hitler.
onzalig zijn de armen van geest

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 5119
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: De Duitse politiek. Verkiezingen.

Berichtdoor Ali Yas » Ma Nov 20, 2017 11:07 pm

mercator schreef:Voor Duitsland en bij uitbreiding Europa is het te hopen dat Merkel definitief verdwijnt want dat mens heeft met 3 catastrofale vergissingen -euro, windmolens en vluchtelingen - ...

Vergeet het afschaffen van kernenergie niet. Poetin moest er wel om grinniken: "Waar houden jullie je in de winter warm mee? Met het opstoken van hout? Oh wacht, dat hebben jullie ook niet - dat moet dan zeker uit Siberië komen..."
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 3715
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: De Duitse politiek. Verkiezingen.

Berichtdoor sjun » Di Nov 21, 2017 12:58 am

Macron kan kernenergie leveren, zien die Duitsers nog iets terug voor de structurele Europese subsidie aan de Franse boeren. En zo wordt handig afgeleid van het feit dat er kernenergie nodig is om constante energie-aanvoer te kunnen garanderen. gebeurt dat door Groen gekwezel niet in eigen land, dan legt met het risico vlak over de grens in Frankrijk tegen een forse meerprijs en ten koste van hoogwaardige werkgelegenheid in de hoop dat niemand daarachter komt.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

mercator
Berichten: 17776
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: De Duitse politiek. Verkiezingen.

Berichtdoor mercator » Di Nov 21, 2017 10:40 am

Ali Yas schreef:Vergeet het afschaffen van kernenergie niet.

Dat hoort bij die windmolentjes. Maar die molentjes en de Euro zijn nog het ergste niet, die kunnen afgebroken en afgeschaft worden als het gezonde verstand weerkeert. Maar van de vluchtelingen zullen ze nooit meer afgeraken want de Duitsers doen niet meer aan deportatie en/of genocide.
onzalig zijn de armen van geest

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 63859
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De Duitse politiek. Verkiezingen.

Berichtdoor Ariel » Di Nov 21, 2017 2:52 pm

mercator schreef:
Ali Yas schreef: Maar van de vluchtelingen zullen ze nooit meer afgeraken want de Duitsers doen niet meer aan deportatie en/of genocide.


Daar ben ik ook bang voor. Het Duitse volk snijdt zich zelf in de vingers, want daardoor zullen er nog vele slachtoffers vallen.
Vandaag stond er in de krant, dat er zes mannen opgepakt zijn die een aanslag wilden plegen op een kerstmarkt. Ze kwamen als vluchteling het land in.

Knap dat ze die knapen op het spoor kwamen, dat wel, maar wie weet hoeveel tuig er daar, en ook hier rondlopen die niet opgepakt worden.
Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"
I Stand with Israel

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 30274
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Duitse politiek. Verkiezingen.

Berichtdoor Pilgrim » Di Nov 21, 2017 4:45 pm

Frank Hansel (AfD): “Het tijdperk van Angela Merkel is ten einde.” Merkel wil nieuwe verkiezingen en opnieuw aantreden.

Geplaatst op 21 november 2017In een interview met RT Deutsch laat Frank Hansel zich uit over het mislukken van “Jamaica”-formatie-gesprekken. De AfD-politicus ziet dat als een goede dag voor Duitsland, omdat daarmee het einde van het tijdperk van Bondskanselier Angela Merkel zou worden ingeluid.

Hansel schildert ook een vooruitzicht op de gevolgen van het mislukken van de “Jamaica”- gesprekken voor de Europese Unie. Een door de Groenen ondersteunde minderheidsregering van Angela Merkel houdt de oppositiepoliticus voor nietlevensvatbaar. Nieuwe verkiezingen zijn aldus volgens Hansel het meest waarschijnlijke scenario na het einde van de formatiegesprekken.

Merkel wil nieuwe verkiezingen – en opnieuw aantreden
Berlijn – Bondskanselier Angela Merkel (CDU) streeft naar nieuwe verkiezingen en wil zelf opnieuw aantreden als kandidate voor de top. Dat zei de demissionaire Bondskanselier in de uitzending van “ARD-Brandpunt”, die op de late maandagmiddag gedeeltelijk werd uitgezonden. Ze heeft de kiezers beloofd minstens vier jaar in functie te blijven, waardoor ze nu niet alweer na twee maanden kan opgeven.

Dat zou “raar” zijn, aldus Merkel. Ook tot gesprekken met de SPD is ze echter te allen tijde bereid. De weg naar een eveneens mogelijke minderheidsregering zou daarentegen zeer zorgvuldig moeten worden overwogen.

“Ik wil niet ‘nooit’ zeggen, maar ik ben zeer sceptisch”, aldus de kanselier. Plannen doet ze een dergelijke minderheidsregering niet. Het is thans aan de Bondspresident om te handelen.

Frank-Walter Steinmeier zal “de verdere gang van zaken regelen”, aldus Merkel. Haar gesprek van vandaag met hem is heel goed geweest.

Bron: http://www.journalistenwatch.com

Bron: https://michael-mannheimer.net

Door: Michael Mannheimer

Vertaald uit het Duits door: Theresa Geissler

https://ejbron.wordpress.com/2017/11/21 ... aantreden/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 30274
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Duitse politiek. Verkiezingen.

Berichtdoor Pilgrim » Zo Nov 26, 2017 3:17 am

De onwaarschijnlijke grote coalitie

Geplaatst op 25 november 2017

Afbeelding

Nu gaan de CDU/CSU en de SPD dus toch met elkaar praten, zoals de Duitse president Steinmeier voorschreef. Maar de eisen van de sociaaldemocraten zouden voor de CDU en de CSU wel eens bijna niet te vervullen kunnen zijn.

Zowel de CDU/CSU als de SPD werden bij de parlementsverkiezingen (verdiend) afgestraft, nadat ze in de afgelopen jaren op zoveel terreinen (economische en financiële crisis, “euro-crisis”, migratiecrisis…) faalden en afgezien van enkele nuances sowieso al bijna een eenheidspartij werden. Daarop kondigde de SPD aan in de oppositie te gaan en zich te willen vernieuwen. De “Jamaïca”-regeringsvorming van de CDU mislukte. Nu, aldus de eis van de sociaaldemocratische president Frank-Walter Steinmeier, moet de SPD toch met de CDU gaan praten over een regeringscoalitie.

Maar dat wordt moeilijk: nog een keer vier jaar grote coalitie (CDU/CSU-SPD) onder dezelfde voorwaarden als tot nu toe zou betekenen nog meer kiezers voor het hoofd te stoten en over vier jaar een nog grotere verkiezingscatastrofe mee te maken. Dat weten zowel de CDU en de CSU als de SPD. Weliswaar mag de gevestigde politieke klasse in zijn ivoren toren leven, maar compleet gek zijn de toppolitici immers ook niet. Daar zou men in ieder geval van uit moeten gaan.

De SPD rest niets anders dan het stellen van enorme eisen voor de vorming van een nieuwe grote coalitie. Waaronder de burgerverzekering, een (stapsgewijs te verhogen) minimumloon van € 12,-, een belastingverhoging bij grote erfenissen en het afremmen van de huurprijzen. Een duidelijke ruk naar links van de partij dus, hoewel men in de EU-politiek (dus de ontbinding van Duitsland in een EU-superstaat), in de algemene buitenlandse politiek (trans-Atlantisch) en op vele andere terreinen helemaal niet zo ver van elkaar verwijderd is.

De waarschijnlijkheid van een nieuwe editie van de grote coalitie is zodoende uiterst gering. Maar evenmin heeft men, vooral bij de CDU, geen zin in een minderheidsregering of nieuwe verkiezingen. De vraag voor de CDU is nu: moet men nog eens vier jaar macht voor Merkel verbinden met het risico om in 2021 met duidelijk onder de 30% nog meer stemmen kwijt te raken, een minderheidsregering wagen met het vrije spel van de parlementaire krachten, of het risico nemen van spoedige nieuwe parlementsverkiezingen?

Bron: www.contra-magazin.com

Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2017/11/25 ... -coalitie/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 30274
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Duitse politiek. Verkiezingen.

Berichtdoor Pilgrim » Di Nov 28, 2017 12:27 am

De CDU/CSU bedelt om een grote coalitie met de SPD

Geplaatst op 27 november 2017

Afbeelding

Door middel van morele chantage probeert de CDU de SPD tot een nieuwe editie van de grote coalitie te dwingen. Men is bang voor nieuwe verkiezingen. De SPD zou er beter aan doen hier niet op in te gaan.

De SPD mag dan weliswaar geen persoonlijke consequenties uit de nederlaag bij de parlementsverkiezingen hebben getrokken, men snapt in de toonaangevende niveaus van de partij dat een “zo doorgaan” met de CDU ertoe leidt bij de volgende verkiezingen niet nog maar 20,5% van de stemmen te krijgen, maar zelfs nog maar 15% van de kiezers voor zich kan winnen.

Desbetreffend hoog zijn dan ook de tot nu toe aan de media doorgegeven eisen van de sociaaldemocraten, die liever nieuwe verkiezingen willen riskeren dan zich opnieuw door Merkel´s CDU een oor aan te laten naaien. Maar daar wil men het opnieuw met het kanselierschap van Merkel proberen en probeert dit met “morele chantage” tegenover de SPD door de appelleren aan de “staatspolitieke verantwoordelijkheid”. Maar om jezelf kapot te maken door zo´n coalitie aan te gaan, kan toch niet zo´n verantwoordelijkheid zijn, toch?

Ook weet men dat de CDU en de CSU veel meer te verliezen hebben dan de SPD. Maar: wat komt er na eventuele nieuwe verkiezingen? Min of meer dezelfde uitslag of zelfs grotere verschuivingen? Dat laatste zou voor de CDU nog dramatisch kunnen eindigen, temeer omdat ze bij de Jamaïca-onderhandelingen opnieuw haar gebrek aan politieke ruggengraat bewees.

Die politieke druk van de CDU op de SPD is immers niet voor niets zo groot. In de partijcentrales van de CDU en de CSU weet men immers ook wat er aan de hand is en wil men nu in ieder geval in de komende vier jaar zoveel mogelijk schaapjes op het droge brengen. De SPD zou echter goed gek zijn als zij aan dit spelletje mee zou doen. Eigenlijk zouden Schulz, Nahles & Co. de om een grote coalitie smekende top van de CDU een blauwtje moeten laten lopen.

Natuurlijk, de SPD is uiteindelijk geen haar beter dan de CDU, de CSU, de Groenen of de FDP – maar nu kan ze in ieder geval laten zien dat er bij het gevestigde partijkartel tenminste nog een paar graduele verschillen bestaan, die ook daadwerkelijk nog een politieke rol spelen.

Bron: www.contra-magazin.com

Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2017/11/27 ... et-de-spd/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 63859
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De Duitse politiek. Verkiezingen.

Berichtdoor Ariel » Do Dec 07, 2017 6:04 pm

Schulz: ‘Voor 2025 Verenigde Staten van Europa’

SPD-leider Martin Schulz heeft zich ondubbelzinnig uitgelaten over zijn toekomstbeeld van de Europese Unie: er moeten Verenigde Staten van Europa komen. Schulz wil dat dit voor 2025 is gebeurd, via een Europese grondwet.

Landen die er niets voor voelen om deze grondwet te ondertekenen, moeten het veld ruimen: ze verliezen dan automatisch hun EU-lidmaatschap. Dat zegt Schulz donderdag tijdens een partijbijeenkomst van de sociaal-democraten in Berlijn. Op diezelfde bijeenkomst wordt ook gestemd over het mandaat van Schulz, en in hoeverre hij kan aanblijven als leider van de SPD.

@MartinSchulz
A convention shall draft this treaty in close cooperation with the civil society and the people. Its results will then be submitted to all member states. Any state that won’t ratify this treaty will automatically leave the EU.


Als dit toekomstbeeld hoort bij het eisenpakket dat Schulz voorlegt aan een nieuw te vormen regering, zal dat een grote wissel trekken op de coalitie. Aan zijn partij vraagt hij of er een gesprek kan worden gevoerd met Merkel. Daarbij heeft hij niet per se de intentie om te regeren, zegt de SPD-leider. ‘Doorslaggevend is wat we kunnen bereiken,’ aldus Schulz.

Schulz werd begin dit jaar vanuit Brussel teruggehaald naar Berlijn om de sociaal-democraten te gaan leiden. Hij leverde zijn prestigieuze functie als voorzitter van het Europees Parlement in, met de bedoeling Angela Merkel op te volgen als bondskanselier. Dit plan mislukte.

Shulz-effect van korte duur

De SPD leek aanvankelijk op te veren, men sprak zelfs van een Schulz-effect. Die opleving was van korte duur, want bij de verkiezingen op 24 september leverden de sociaal-democraten fors in: van 25,7 procent van de stemmen in 2013 naar 20,5 procent. Sinds 1949 scoorde de SPD niet zo laag.

Daarop zei Schulz geen ambitie te hebben om te gaan regeren. Maar sinds de coalitieonderhandelingen met CDU, FDP en De Groenen zijn mislukt, lijkt een regering met CDU en SPD het meest logische alternatief. Een andere optie is een minderheidsregering van de CDU en de liberale FDP, dat zou in Duitsland een novum zijn. Een derde variant is het uitschrijven van nieuwe verkiezingen.
Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"
I Stand with Israel


Terug naar “Eurabia”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten