De Franse politiek nu met president Macron

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 32367
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Franse politiek nu met president Macron

Berichtdoor Pilgrim » Do Mar 01, 2018 12:57 am

Frankrijk: Macron verliest steun

Geplaatst op 28 februari 2018

Afbeelding

De populariteitscijfers van de Franse president Emmanuel Macron kelderen naar beneden. Reden daarvoor is zijn liberaal-economische “hervormingspolitiek”. Emmanuel Macron werd door de internationale media en het politieke establishment van Europa als toeverlaat verheven en bejubeld. Ook nu nog zijn er door de bank genomen positieve woorden voor de Franse president, hoewel diens Europa-politieke ideeën in het bijzonder de sterkere EU-landen enorm zouden verzwakken.

In zijn land zelf echter valt de steun weg. De “sociaalliberaal” genoemde ex-politicus van de socialisten werd al in de tweede ronde van de verkiezingen door veel Fransen alleen maar met buikpijn gekozen, omdat ze Marine Le Pen van het Front National niet als staatschef wilden hebben. Nu meldt het opinieonderzoeksinstituut Ifop voor de zondagskrant “Le Journal du Dimanche” dat nog maar 44% van de geënquêteerden tevreden is met Macron, wat in vergelijking met december een daling van 8% betekent. 55% van de geënquêteerden gaf aan ontevreden te zijn met Macron.

In de peiling komt duidelijk de teleurstelling van de mensen tot uitdrukking, omdat de president zijn beloftes niet kon waarmaken. Ook de met de jaarwisseling in werking getreden belasting- en heffingshervormingen veranderden er niets aan dat de Fransen grotendeels niet meer geld ter beschikking hebben.

De afgestudeerde filosoof en voormalige Rothschild-investeringsbankier zorgde in zijn tijd als minister van Economische Zaken onder de socialistische minister-president Manuel Valls binnen zijn partij en haar aanhangers voor protesten, omdat hij een ondernemingsvriendelijker en liberaal-economischer politiek wilde invoeren. Geen wonder dus dat hij de Republikeinse burgemeester van Le Havre, Edouard Philippe, als minister-president binnenboord haalde, die eigenlijk uit het linkse kamp kwam. Nu dient hij de liberaliseringspolitiek van Macron in te voeren.

Bron: www.contra-magazin.com

Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/02/28 ... est-steun/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 35377
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De Franse politiek nu met president Macron

Berichtdoor Mahalingam » Di Mar 20, 2018 10:56 pm

Franse glorie. De Franse Haan kraait.
Macron wil Frans tot wereldtaal maken
PARIJS - De Franse president Emmanuel Macron heeft grote ambities voor de Franse taal. Op de dag van de Francofonie ontrolt hij in de Academie Française een plan om de taal leidend in de wereld te maken.
[...]
Het Elysée zegt volgens Franse media te streven naar een wereld waarin meerdere talen een hoofdrol spelen. Maar tijdens een speech in Burkina Faso zei Macron eerder al dat het Frans „de nummer één taal in Afrika kan worden... en misschien zelfs in de wereld.”

Zesde taal
Frans is de zesde taal ter wereld. Mandarijn-Chinees wordt het meest gesproken, gevolgd door Engels, Hindi, Spaans en Arabisch. In 2050 spreken naar schatting 700 miljoen mensen Frans, van wie 80 procent in Afrika leeft.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1809500/macron-wil-frans-tot-wereldtaal-maken

In Afrika vervult het Frans dezelfde rol als het Engels in India. Ondanks de honderden moedertalen kan men toch elkaar verstaan.
En er is 200 miljoen euro uit te geven. Om te beginnen kan er wel een echt Frans renenoveerd kasteel het hoofdkwartier van de actie worden.
Macron to turn derelict chateau into global beacon for French language and culture
A run-down royal chateau near Paris is to be converted into a global centre for the promotion and study of the French language as part of President Emmanuel Macron’s plans to boost France's place on the world stage.
[...]
The plan is to create a space “for all francophone (French-speaking) cultures”, a place of public debate as well as accommodation for artists, researchers and entrepreneurs, Elysée officials said.

Another reason for the choice of Villers-Cotterêts is that the town is the birthplace of one of France’s best-known writers, Alexandre Dumas, who is best known for his 19th-century adventure novels The Count of Monte Cristo and The Three Musketeers.
https://www.thelocal.fr/20180320/chateau-earmaked-for-global-centre-for-promoting-french-language-and-culture

Nu spreken ze in Afrika (net zoals in Quebeq) een raar soort Frans. Ik denk dat het eerste is dat ze gaan doen is zorgen dat ze allen echt Frans gaan spreken. Dus dat ze niet meer neuvante cinq (=95) zeggen maar quatre-vingt-dix-cinq.

Maar ook in Frankrijk komt steeds meer Engels in beeld. Net zoals bij ons winkels die 'sale' verkopen.
French won't give up the fight against English but face losing battle
But while Macron has his sights on boosting the use of French around the globe, many in France are still fighting a battle against the growing presence of English back home, whether it's on TV screens, billboards, in shopping streets or just everyday conversations.

Despite seemingly fighting a losing battle there are many who won't give up the fight just yet.
"It's a big challenge right now," said Michaëlle Jean, the secretary general of the community of French speaking nations, known as La Francophonie.
"There is a strong tendency for everything to be in English and for us it's a big loss," Jean told Le Figaro.
"You can't imagine a democratic country with just one party and you equally can't imagine international diplomacy with only one unique language," she said.
"Why should we only use English in certain areas such as research, science, management or administration? It's mind-boggling.
"I am really devastated to see that in the media and advertising the language of Shakespeare is considered more efficient and more cool than French. It's sending the wrong message.

Jean, who speaks five languages added: "Language is a source of know-how and knowledge and there is no heirarchy among languages."
https://www.thelocal.fr/20180320/french-wont-give-up-the-fight-against-english-despite-the
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 35377
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De Franse politiek nu met president Macron

Berichtdoor Mahalingam » Di Apr 03, 2018 12:17 pm

Erdogan briest en blaft tegen Macron en dat kan natuurlijk niet zonder dreigement.
Erdogan: ‘Macron, klop niet aan als terroristen voor je deur staan’
[...]‘Zij die de samenwerking aangaan en solidariteit tonen aan terreurgroepen tegen Turkije zullen, net zoals deze terroristen, doelwit van Turkije worden,’ staat in de tweet. ‘We hopen dat Frankrijk zo’n irrationele stap achterwege laat.’ Volgens Bozdag ligt Frankrijk op ramkoers met Ankara.

Hij doelt hiermee op de Franse steun voor de Syrian Democratic Forces (SDF), die grote woede heeft gewekt in Ankara. Donderdag ontving de Franse president Emmanuel Macron een SDF-delegatie in Parijs. Onder hen waren ook leden van de YPG, zijn politieke arm de PYD, en christelijke en Arabische vertegenwoordigers uit het Noorden van Syrië, meldt persbureau Reuters.

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan reageerde vrijdag woest en zei dat Frankrijk ‘volledig de verkeerde aanpak’ hanteert. Een aanbod van Macron om te helpen bemiddelen tussen Turkije en de SDF, wees hij dan ook resoluut van de hand: ‘Meng je niet in zaken die je te boven gaan, we hebben geen bemiddelaar nodig,’ zei hij in een toespraak voor leden van zijn regerende AK-partij in de Turkse hoofdstad Ankara. ‘Wie ben jij om te spreken van bemiddeling tussen Turkije en een terreurorganisatie?’

Hij beschuldigde het land van het aanmoedigen van terrorisme en stelt dat Macron uiteindelijk verantwoording zal moeten afleggen voor zijn beleid aan zijn volk. ‘We hopen niet dat Frankrijk bij ons aanklopt voor hulp wanneer het wordt overspoeld door terroristen vanuit Syrië en Irak omdat ze worden aangemoedigd door het Franse beleid,’ zei hij. Erdogan zou vorige week al verhitte woorden hebben gesproken met de Franse president over de kwestie.
https://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/achtergrond/2018/03/erdogan-en-macron-recht-tegenover-elkaar-om-syrie-601363/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 35377
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De Franse politiek nu met president Macron

Berichtdoor Mahalingam » Ma Apr 16, 2018 10:14 pm

Dit soort uitspraken kan je van Macron verwachten. En de Fransen verwachten dat ook van hem.
Macron: aanval op Syrië was noodzakelijk om geloofwaardig te blijven
https://www.rtlnieuws.nl/buitenland/macron-aanval-op-syrie-was-noodzakelijk-om-geloofwaardig-te-blijven

Hij zegt ook dat de aanval 'perfect is uitgevoerd'. Alle projectielen zouden hun doel hebben bereikt.
Of hij het hier heeft over 'zijn' raketten of over de gezamelijke raketten met de USA is onduidelijk.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 35377
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De Franse politiek nu met president Macron

Berichtdoor Mahalingam » Ma Apr 16, 2018 11:41 pm

Kijk eens: een lintje.
Afbeelding
Het is de Ordre national de la Légion d'honneur uit Frankrijk.
Die wordt gegeven als dat politiek opportuun is en ook weer terug gevorderd als het politiek opportuun is. Het is Frankrijk nietwaar?
Assad kreeg ooit hoogste Franse onderscheiding, maar moet die nu inleveren
Het was de toenmalige Franse president Jacques Chirac die Assad in 2001 benoemde in het Legioen van Eer, kort nadat hij zijn vader had opgevolgd. Chirac dacht immers dat de zoon van president Hafez al-Assad meer zou openstaan voor democratisch gedachtegoed.
[...]
Vorig jaar nam Macron de onderscheiding van de Amerikaanse filmproducent Harvey Weinstein af, en ook wielrenner Lance Armstrong en modeontwerper John Galliano raakten de voorbije jaren hun decoratie kwijt.
https://www.hln.be/nieuws/buitenland/assad-kreeg-ooit-hoogste-franse-onderscheiding-maar-moet-die-nu-inleveren~ad4b92e6/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 35377
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De Franse politiek nu met president Macron

Berichtdoor Mahalingam » Di Apr 17, 2018 9:31 am

mei 1968 -> mei 2018
En we zijn weer terug bij 'af'. Studenten en arbeiders verenigd tegen de overheid.
De grote stakingsgolven moeten nog komen. Het kan wel eens een hete zomer worden.
Maar voorlopig is de overheid al een week bezig (inzet: 2500 man) om te proberen een 'vrijstaat' van eco-anarchisten terug te veroveren op de staat.
Dat gaat lastig want de linkse rakkers mogen niet beschadigd worden. (of maar een heel klein beetje)
Afbeelding
French police clash with eco-activists at Notre-Dame-Des-Landes airport site
The militant activists — known as "zadistes" in France — set up camp in 2008. The site had been earmarked for a new airport nearly 50 years ago before the government finally dropped plans to build the controversial hub in January.

President Emmanuel Macron argued that after he decided to scrap plans to build the airport, the squatters had to leave. But they refused.

En dus is het heel simpel: Wie is de baas?
"Illegal constructions must be brought down for things to come back to normal in Notre-Dame-des-Landes," Interior Minister Gerard Collomb told Europe 1 radio, stressing that "order will be restored within a few weeks" and that people would not be arrested.

Afbeelding
http://www.dw.com/en/french-police-clash-with-eco-activists-at-notre-dame-des-landes-airport-site/a-43306329
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

mercator
Berichten: 17965
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: De Franse politiek nu met president Macron

Berichtdoor mercator » Di Apr 17, 2018 11:45 am

Mahalingam schreef:En dus is het heel simpel: Wie is de baas?

Dus dat ongewassen anarchisten tuig zit daar in de modder en het eigen vuil te kamperen gewoon voor de lol ? Hoe gezellig, wel zien dat er pinautomaten in de buurt zijn om de maandelijkse uitkering op te halen.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 65234
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De Franse politiek nu met president Macron

Berichtdoor Ariel » Di Apr 17, 2018 1:10 pm

Emmanuel Macron wil zijn Syrische ambtgenoot de hoge Franse onderscheiding afnemen die Assad in 2001 van Jacques Chirac kreeg. Assad kreeg de hoogste onderscheiding, het grootkruis van het Legioen van Eer, niet alleen als staatshoofd maar ook omdat Chirac dacht dat Assad ging hervormen.


Dat afpakken van de Franse onderscheiding maakt vast grote indruk op Assad.

En ik dacht juist dat Assad Syrie heeft hervormd tot dat Obama daar een oorlog ontketende.
Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"
I Stand with Israel

Mahalingam
Berichten: 35377
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De Franse politiek nu met president Macron

Berichtdoor Mahalingam » Wo Apr 18, 2018 9:20 pm

Macron heeft grootse plannen met Europa waardoor Frankrijk weer zijn glansrol zal vervullen.
And while Macron laid out his lofty reform goals in a passionate speech to the European Parliament, Merkel's own party publicly pushed back against his proposals for a eurozone budget and an expansion of the EU's bailout fund.
[...]
The air strikes against the Syrian regime last weekend by the US, France and Britain, in response to a suspected chemical attack, were carried out without the EU's biggest and most powerful nation.
[...]
As the instigator of two world wars, Germany abhors the idea of getting involved in armed conflicts and Merkel anyway needs parliamentary approval before she can agree to any deployments.
[...]
Another great stumbling block to Macron's European dream is growing scepticism in Berlin about some of his flagship plans for overhauling the eurozone.
Most of the opposition has come from within Merkel's own conservative camp, deeply wary of any possibility that debt might be pooled or German taxpayer money handed over to spendthrift neighbours.

De Franse plannen met de EU komen erop neer dat anderen voor Franse fratsen gaan betalen.
https://www.thelocal.de/20180418/germany-hits-brakes-on-macrons-european-dreams
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 65234
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De Franse politiek nu met president Macron

Berichtdoor Ariel » Za Apr 21, 2018 8:40 pm

Mahalingam schreef:Kijk eens: een lintje.
Afbeelding
Het is de Ordre national de la Légion d'honneur uit Frankrijk.
Die wordt gegeven als dat politiek opportuun is en ook weer terug gevorderd als het politiek opportuun is. Het is Frankrijk nietwaar?Assad heeft zijn lintje teruggestuurd. Hij had deze boodschap voor Emmanuel.

Afbeelding
Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"
I Stand with Israel

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 32367
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Franse politiek nu met president Macron

Berichtdoor Pilgrim » Ma Apr 23, 2018 11:23 pm

CITAAT Macron...

Afbeelding

Wat betreft de massale onderbrenging van migranten: “Ik wil mevrouw Merkel feliciteren met hetgeen ze heeft bereikt. Trots en kracht voor Europa.”
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Eurabia”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten