De Franse politiek nu met president Macron

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 33776
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Franse politiek nu met president Macron

Berichtdoor Pilgrim » Do Mar 01, 2018 12:57 am

Frankrijk: Macron verliest steun

Geplaatst op 28 februari 2018

Afbeelding

De populariteitscijfers van de Franse president Emmanuel Macron kelderen naar beneden. Reden daarvoor is zijn liberaal-economische “hervormingspolitiek”. Emmanuel Macron werd door de internationale media en het politieke establishment van Europa als toeverlaat verheven en bejubeld. Ook nu nog zijn er door de bank genomen positieve woorden voor de Franse president, hoewel diens Europa-politieke ideeën in het bijzonder de sterkere EU-landen enorm zouden verzwakken.

In zijn land zelf echter valt de steun weg. De “sociaalliberaal” genoemde ex-politicus van de socialisten werd al in de tweede ronde van de verkiezingen door veel Fransen alleen maar met buikpijn gekozen, omdat ze Marine Le Pen van het Front National niet als staatschef wilden hebben. Nu meldt het opinieonderzoeksinstituut Ifop voor de zondagskrant “Le Journal du Dimanche” dat nog maar 44% van de geënquêteerden tevreden is met Macron, wat in vergelijking met december een daling van 8% betekent. 55% van de geënquêteerden gaf aan ontevreden te zijn met Macron.

In de peiling komt duidelijk de teleurstelling van de mensen tot uitdrukking, omdat de president zijn beloftes niet kon waarmaken. Ook de met de jaarwisseling in werking getreden belasting- en heffingshervormingen veranderden er niets aan dat de Fransen grotendeels niet meer geld ter beschikking hebben.

De afgestudeerde filosoof en voormalige Rothschild-investeringsbankier zorgde in zijn tijd als minister van Economische Zaken onder de socialistische minister-president Manuel Valls binnen zijn partij en haar aanhangers voor protesten, omdat hij een ondernemingsvriendelijker en liberaal-economischer politiek wilde invoeren. Geen wonder dus dat hij de Republikeinse burgemeester van Le Havre, Edouard Philippe, als minister-president binnenboord haalde, die eigenlijk uit het linkse kamp kwam. Nu dient hij de liberaliseringspolitiek van Macron in te voeren.

Bron: www.contra-magazin.com

Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/02/28 ... est-steun/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 36050
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De Franse politiek nu met president Macron

Berichtdoor Mahalingam » Di Mar 20, 2018 10:56 pm

Franse glorie. De Franse Haan kraait.
Macron wil Frans tot wereldtaal maken
PARIJS - De Franse president Emmanuel Macron heeft grote ambities voor de Franse taal. Op de dag van de Francofonie ontrolt hij in de Academie Française een plan om de taal leidend in de wereld te maken.
[...]
Het Elysée zegt volgens Franse media te streven naar een wereld waarin meerdere talen een hoofdrol spelen. Maar tijdens een speech in Burkina Faso zei Macron eerder al dat het Frans „de nummer één taal in Afrika kan worden... en misschien zelfs in de wereld.”

Zesde taal
Frans is de zesde taal ter wereld. Mandarijn-Chinees wordt het meest gesproken, gevolgd door Engels, Hindi, Spaans en Arabisch. In 2050 spreken naar schatting 700 miljoen mensen Frans, van wie 80 procent in Afrika leeft.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1809500/macron-wil-frans-tot-wereldtaal-maken

In Afrika vervult het Frans dezelfde rol als het Engels in India. Ondanks de honderden moedertalen kan men toch elkaar verstaan.
En er is 200 miljoen euro uit te geven. Om te beginnen kan er wel een echt Frans renenoveerd kasteel het hoofdkwartier van de actie worden.
Macron to turn derelict chateau into global beacon for French language and culture
A run-down royal chateau near Paris is to be converted into a global centre for the promotion and study of the French language as part of President Emmanuel Macron’s plans to boost France's place on the world stage.
[...]
The plan is to create a space “for all francophone (French-speaking) cultures”, a place of public debate as well as accommodation for artists, researchers and entrepreneurs, Elysée officials said.

Another reason for the choice of Villers-Cotterêts is that the town is the birthplace of one of France’s best-known writers, Alexandre Dumas, who is best known for his 19th-century adventure novels The Count of Monte Cristo and The Three Musketeers.
https://www.thelocal.fr/20180320/chateau-earmaked-for-global-centre-for-promoting-french-language-and-culture

Nu spreken ze in Afrika (net zoals in Quebeq) een raar soort Frans. Ik denk dat het eerste is dat ze gaan doen is zorgen dat ze allen echt Frans gaan spreken. Dus dat ze niet meer neuvante cinq (=95) zeggen maar quatre-vingt-dix-cinq.

Maar ook in Frankrijk komt steeds meer Engels in beeld. Net zoals bij ons winkels die 'sale' verkopen.
French won't give up the fight against English but face losing battle
But while Macron has his sights on boosting the use of French around the globe, many in France are still fighting a battle against the growing presence of English back home, whether it's on TV screens, billboards, in shopping streets or just everyday conversations.

Despite seemingly fighting a losing battle there are many who won't give up the fight just yet.
"It's a big challenge right now," said Michaëlle Jean, the secretary general of the community of French speaking nations, known as La Francophonie.
"There is a strong tendency for everything to be in English and for us it's a big loss," Jean told Le Figaro.
"You can't imagine a democratic country with just one party and you equally can't imagine international diplomacy with only one unique language," she said.
"Why should we only use English in certain areas such as research, science, management or administration? It's mind-boggling.
"I am really devastated to see that in the media and advertising the language of Shakespeare is considered more efficient and more cool than French. It's sending the wrong message.

Jean, who speaks five languages added: "Language is a source of know-how and knowledge and there is no heirarchy among languages."
https://www.thelocal.fr/20180320/french-wont-give-up-the-fight-against-english-despite-the
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 36050
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De Franse politiek nu met president Macron

Berichtdoor Mahalingam » Di Apr 03, 2018 12:17 pm

Erdogan briest en blaft tegen Macron en dat kan natuurlijk niet zonder dreigement.
Erdogan: ‘Macron, klop niet aan als terroristen voor je deur staan’
[...]‘Zij die de samenwerking aangaan en solidariteit tonen aan terreurgroepen tegen Turkije zullen, net zoals deze terroristen, doelwit van Turkije worden,’ staat in de tweet. ‘We hopen dat Frankrijk zo’n irrationele stap achterwege laat.’ Volgens Bozdag ligt Frankrijk op ramkoers met Ankara.

Hij doelt hiermee op de Franse steun voor de Syrian Democratic Forces (SDF), die grote woede heeft gewekt in Ankara. Donderdag ontving de Franse president Emmanuel Macron een SDF-delegatie in Parijs. Onder hen waren ook leden van de YPG, zijn politieke arm de PYD, en christelijke en Arabische vertegenwoordigers uit het Noorden van Syrië, meldt persbureau Reuters.

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan reageerde vrijdag woest en zei dat Frankrijk ‘volledig de verkeerde aanpak’ hanteert. Een aanbod van Macron om te helpen bemiddelen tussen Turkije en de SDF, wees hij dan ook resoluut van de hand: ‘Meng je niet in zaken die je te boven gaan, we hebben geen bemiddelaar nodig,’ zei hij in een toespraak voor leden van zijn regerende AK-partij in de Turkse hoofdstad Ankara. ‘Wie ben jij om te spreken van bemiddeling tussen Turkije en een terreurorganisatie?’

Hij beschuldigde het land van het aanmoedigen van terrorisme en stelt dat Macron uiteindelijk verantwoording zal moeten afleggen voor zijn beleid aan zijn volk. ‘We hopen niet dat Frankrijk bij ons aanklopt voor hulp wanneer het wordt overspoeld door terroristen vanuit Syrië en Irak omdat ze worden aangemoedigd door het Franse beleid,’ zei hij. Erdogan zou vorige week al verhitte woorden hebben gesproken met de Franse president over de kwestie.
https://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/achtergrond/2018/03/erdogan-en-macron-recht-tegenover-elkaar-om-syrie-601363/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 36050
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De Franse politiek nu met president Macron

Berichtdoor Mahalingam » Ma Apr 16, 2018 10:14 pm

Dit soort uitspraken kan je van Macron verwachten. En de Fransen verwachten dat ook van hem.
Macron: aanval op Syrië was noodzakelijk om geloofwaardig te blijven
https://www.rtlnieuws.nl/buitenland/macron-aanval-op-syrie-was-noodzakelijk-om-geloofwaardig-te-blijven

Hij zegt ook dat de aanval 'perfect is uitgevoerd'. Alle projectielen zouden hun doel hebben bereikt.
Of hij het hier heeft over 'zijn' raketten of over de gezamelijke raketten met de USA is onduidelijk.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 36050
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De Franse politiek nu met president Macron

Berichtdoor Mahalingam » Ma Apr 16, 2018 11:41 pm

Kijk eens: een lintje.
Afbeelding
Het is de Ordre national de la Légion d'honneur uit Frankrijk.
Die wordt gegeven als dat politiek opportuun is en ook weer terug gevorderd als het politiek opportuun is. Het is Frankrijk nietwaar?
Assad kreeg ooit hoogste Franse onderscheiding, maar moet die nu inleveren
Het was de toenmalige Franse president Jacques Chirac die Assad in 2001 benoemde in het Legioen van Eer, kort nadat hij zijn vader had opgevolgd. Chirac dacht immers dat de zoon van president Hafez al-Assad meer zou openstaan voor democratisch gedachtegoed.
[...]
Vorig jaar nam Macron de onderscheiding van de Amerikaanse filmproducent Harvey Weinstein af, en ook wielrenner Lance Armstrong en modeontwerper John Galliano raakten de voorbije jaren hun decoratie kwijt.
https://www.hln.be/nieuws/buitenland/assad-kreeg-ooit-hoogste-franse-onderscheiding-maar-moet-die-nu-inleveren~ad4b92e6/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 36050
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De Franse politiek nu met president Macron

Berichtdoor Mahalingam » Di Apr 17, 2018 9:31 am

mei 1968 -> mei 2018
En we zijn weer terug bij 'af'. Studenten en arbeiders verenigd tegen de overheid.
De grote stakingsgolven moeten nog komen. Het kan wel eens een hete zomer worden.
Maar voorlopig is de overheid al een week bezig (inzet: 2500 man) om te proberen een 'vrijstaat' van eco-anarchisten terug te veroveren op de staat.
Dat gaat lastig want de linkse rakkers mogen niet beschadigd worden. (of maar een heel klein beetje)
Afbeelding
French police clash with eco-activists at Notre-Dame-Des-Landes airport site
The militant activists — known as "zadistes" in France — set up camp in 2008. The site had been earmarked for a new airport nearly 50 years ago before the government finally dropped plans to build the controversial hub in January.

President Emmanuel Macron argued that after he decided to scrap plans to build the airport, the squatters had to leave. But they refused.

En dus is het heel simpel: Wie is de baas?
"Illegal constructions must be brought down for things to come back to normal in Notre-Dame-des-Landes," Interior Minister Gerard Collomb told Europe 1 radio, stressing that "order will be restored within a few weeks" and that people would not be arrested.

Afbeelding
http://www.dw.com/en/french-police-clash-with-eco-activists-at-notre-dame-des-landes-airport-site/a-43306329
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

mercator
Berichten: 18080
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: De Franse politiek nu met president Macron

Berichtdoor mercator » Di Apr 17, 2018 11:45 am

Mahalingam schreef:En dus is het heel simpel: Wie is de baas?

Dus dat ongewassen anarchisten tuig zit daar in de modder en het eigen vuil te kamperen gewoon voor de lol ? Hoe gezellig, wel zien dat er pinautomaten in de buurt zijn om de maandelijkse uitkering op te halen.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 66556
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De Franse politiek nu met president Macron

Berichtdoor Ariel » Di Apr 17, 2018 1:10 pm

Emmanuel Macron wil zijn Syrische ambtgenoot de hoge Franse onderscheiding afnemen die Assad in 2001 van Jacques Chirac kreeg. Assad kreeg de hoogste onderscheiding, het grootkruis van het Legioen van Eer, niet alleen als staatshoofd maar ook omdat Chirac dacht dat Assad ging hervormen.


Dat afpakken van de Franse onderscheiding maakt vast grote indruk op Assad.

En ik dacht juist dat Assad Syrie heeft hervormd tot dat Obama daar een oorlog ontketende.
Prediker 10:2 De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"

Mahalingam
Berichten: 36050
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De Franse politiek nu met president Macron

Berichtdoor Mahalingam » Wo Apr 18, 2018 9:20 pm

Macron heeft grootse plannen met Europa waardoor Frankrijk weer zijn glansrol zal vervullen.
And while Macron laid out his lofty reform goals in a passionate speech to the European Parliament, Merkel's own party publicly pushed back against his proposals for a eurozone budget and an expansion of the EU's bailout fund.
[...]
The air strikes against the Syrian regime last weekend by the US, France and Britain, in response to a suspected chemical attack, were carried out without the EU's biggest and most powerful nation.
[...]
As the instigator of two world wars, Germany abhors the idea of getting involved in armed conflicts and Merkel anyway needs parliamentary approval before she can agree to any deployments.
[...]
Another great stumbling block to Macron's European dream is growing scepticism in Berlin about some of his flagship plans for overhauling the eurozone.
Most of the opposition has come from within Merkel's own conservative camp, deeply wary of any possibility that debt might be pooled or German taxpayer money handed over to spendthrift neighbours.

De Franse plannen met de EU komen erop neer dat anderen voor Franse fratsen gaan betalen.
https://www.thelocal.de/20180418/germany-hits-brakes-on-macrons-european-dreams
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 66556
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De Franse politiek nu met president Macron

Berichtdoor Ariel » Za Apr 21, 2018 8:40 pm

Mahalingam schreef:Kijk eens: een lintje.
Afbeelding
Het is de Ordre national de la Légion d'honneur uit Frankrijk.
Die wordt gegeven als dat politiek opportuun is en ook weer terug gevorderd als het politiek opportuun is. Het is Frankrijk nietwaar?Assad heeft zijn lintje teruggestuurd. Hij had deze boodschap voor Emmanuel.

Afbeelding
Prediker 10:2 De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 33776
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Franse politiek nu met president Macron

Berichtdoor Pilgrim » Ma Apr 23, 2018 11:23 pm

CITAAT Macron...

Afbeelding

Wat betreft de massale onderbrenging van migranten: “Ik wil mevrouw Merkel feliciteren met hetgeen ze heeft bereikt. Trots en kracht voor Europa.”
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 36050
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De Franse politiek nu met president Macron

Berichtdoor Mahalingam » Zo Mei 13, 2018 4:06 pm

Inderdaad. Inhakend op een initiatief van 300 Franse intellectuelen is er reactie gekomen uit Allahstan.
http://www.leparisien.fr/societe/manifeste-contre-le-nouvel-antisemitisme-21-04-2018-7676787.php
300 grote namen ondertekenen manifest “tegen nieuw antisemitisme” in Frankrijk
Driehonderd grote namen hebben een manifest ondertekend “tegen het nieuwe antisemitisme” in Frankrijk, het gevolg van “de islamistische radicalisering”. Ze hekelen “de mediatieke stilte” en een “stille etnische zuivering” in sommige wijken. Het manifest staat vandaag in de krant Le Parisien.
https://www.hln.be/nieuws/buitenland/300-grote-namen-ondertekenen-manifest-tegen-nieuw-antisemitisme-in-frankrijk~acf58268/

Turkije haalt zeer zwaar uit naar Fransen die Koran willen wijzigen
De Turkse minister van EU-Zaken Ömer Çelik heeft keihard uitgehaald naar 300 prominente Fransen die zich inzetten om sommige Koranversen uit het heilige boek weg te nemen. Zij willen de Koran wijzigen door versen waarin naar eigen mening ‘geweld en antisemitisme wordt gepromoot’, te verwijderen.

Çelik noemt de actie van de 300 Franse ‘vooraanstaande figuren’ bestaande uit schrijvers en politici, waaronder oud-president Nicolas Sarkozy en oud-premier Manuel Valls, barbaars en immoreel.

“Dit is het meest duidelijke voorbeeld van intellectueel geweld en barbarij”, reageerde Çelik. “Wie ze ook mogen zijn: de geschiedenis zal ze herinneren als hypocrieten.”
https://turksemedia.nl/turkije-haalt-zeer-zwaar-naar-fransen-koran-willen-wijzigen/
‘Go to Hell!’ Egypt Responds to French Call to Revise Koran
Titled “Manifesto Against the New Anti-Semitism,” the signed letter focuses especially on the rise of Muslim violence against France’s Jewish minority:

  French Jews are 25 times more likely to be attacked than their fellow Muslims. 10% of the Jewish citizens of Ile-de-France -- that is to say about 50,000 people -- were recently forced to move because they were no longer safe in some cities and because their children could not attend the schools of the Republic anymore. This is a low-noise ethnic cleansing …
Of course, the notion that Muslims will willingly strike out certain verses from the Koran because they upset or threaten infidels is a nonstarter.

From a Muslim perspective, because the Koran is Allah’s word, it cannot be tampered with or altered in any way. If Sarkozy, et al made these claims in certain Muslim countries, they would either be incarcerated on blasphemy charges or killed outright.

But while more forthright Muslims base their rejection of the French call on this simple fact, those more skilled in “dialoguing” with the West follow a different strategy.

Enter Al Azhar. Located in Cairo and attached to the government of Egypt, it is the Muslim world’s most prestigious “university” (that is, madrassa) and regularly hosts -- and engages in “dialogue” with -- the likes of Barack Obama and Pope Francis. Responding to the French letter, the deputy chief of Al Azhar, Dr. ‘Abbas Shuman, said:

  The call from 300 French persons to freeze verses in the Noble Koran, which they claim urges the killing of non-Muslims, is unjustifiable and unacceptable. (emphasis added)
And if that wasn’t clear enough, he exclaimed:
  No to freezing one letter from the Koran -- and those calling for it can go to hell!
As usual, however, whereas entities such as the Islamic State proudly embrace the fact that the Koran does call for enmity and violence directed against non-Muslims, Al Azhar went into apologetic mode:

  For we have no verses that command the killing of others, unless they commit one of the crimes that do earn the death penalty, such as murder, or raising weapons against us. Nor are we responsible for those [e.g., ISIS] who do not correctly understand the verses, who take them at face value without referring to the tafasir [exegeses] of the ulema.
Perhaps he had forgotten Koran 9:29:

  Fight those among the People of the Book [Christians and Jews] who do not believe in Allah nor the Last Day, who do not forbid what Allah and His Messenger have forbidden [i.e., embrace sharia law], and who do not embrace the religion of truth [Islam], until they pay the jizya [extortion money] with willing submissiveness and feel themselves utterly subdued.
All authoritative exegeses see this verse as enshrining Islam’s “messianic” mission of subjugating infidels by force.
[...]
Even so, despite the clear words of the Koran and hadith, and the clear words of the ulema and their tafasir -- to say nothing of the continuum of violence committed against infidels at the hands of Muslims across centuries and continents -- Al Azhar, like all apologists, still insists that it’s all a misunderstanding. Or, as Shuman reiterated in closing:

  So let them [the French signatories] understand the book of Allah correctly. But if they rely on their own, mistaken understandings, then let them go -- with their understandings and requests -- to hell!
https://pjmedia.com/homeland-security/go-to-hell-egypt-responds-to-french-call-to-revise-koran/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 33776
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Franse politiek nu met president Macron

Berichtdoor Pilgrim » Do Jun 14, 2018 4:15 pm

Emmanuel Macron

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 36050
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De Franse politiek nu met president Macron

Berichtdoor Mahalingam » Do Jun 14, 2018 8:16 pm

De perfide Franse buitenlandse politiek doet weer eens waar ze goed in is: hoog op het morele paard klimmen. In dit geval de Italianen ervan lang geven voor hun weigering van migranten van veerdienst NGO.
'Irresponsible': France blasts Italy but defends not taking in stranded migrant ship
French President Emmanuel Macron on Tuesday accused Italy of "cynicism and irresponsibility" over its refusal to take in hundreds of migrants stranded on a rescue ship in the Mediterranean, a government spokesman said.

Macron told a cabinet meeting that under maritime law, "in cases of distress, those with the closest coastline have a responsibility to respond," spokesman Benjamin Griveaux said.

Earlier on Tuesday the French government defended its decision not to offer safe harbour to the stranded migrant ship Aquarius after local leaders on Corsica proposed opening one of their ports to the vessel.
[...]
Italy's hardline immigration policy under its new populist government could have knock-on effects in neighbouring France, where President Emmanuel Macron has also tightened immigration laws to crack down on illegal arrivals.
https://www.thelocal.it/20180612/france-defends-not-taking-in-aquarius-migrant-boat

Let wel: het is een Franse NGO die de migraten naar Italië wil verschepen.
En de ruzie begint:
Italy demands apology for France's 'hypocritical' criticism on migrants
Italy on Wednesday summoned the French ambassador and postponed planned finance talks, in an escalating diplomatic spat with France over the handling of a migrant crisis in the Mediterranean.
[...]
Italy's deputy prime minister called for an official apology before any further summits. In a speech to the senate on Wednesday, Matteo Salvini – who is also Italy's interior minister and head of the nationalist League party – said that France had only taken in 640 of the more than 9,000 people it had promised to take from Italy.
https://www.thelocal.it/20180613/aquarius-migrant-ship-italy-france-europe

En daar zijn de excuses:
French president 'never meant to offend' Italy with criticism over migrants
But the tensions appeared to have ebbed after a telephone call on Wednesday night between Macron and Conte.

"The president stressed that none of his comments were intended to offend Italy and the Italian people," Macron's office said in a statement. Friday's lunch meeting between the two leaders will go ahead as planned, the statement added.

Conte told reporters in Rome that the exchange was "very cordial". Asked whether he thought the row was over, he said: "I very much think so, yes."
https://www.thelocal.it/20180614/france-president-macron-italy-criticism-migrants
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 36050
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De Franse politiek nu met president Macron

Berichtdoor Mahalingam » Ma Jun 18, 2018 7:45 pm

Is het niet typisch dat Franse NGO's hun geredde migranten niet naar Frankrijk brengen maar wel naar Italië, Malta, Spanje?
En dat Frankrijk veel poeha maakt als andere landen die migranten niet wensen te ontvangen?
Macron volgt de volkswil:
Majority of French 'reject safe harbour for Aquarius migrants'
Fifty-six percent of respondents said they backed the government, while 42 percent said it should have offered to let the ship dock, according to the OpinionWay poll.
https://www.thelocal.fr/20180618/majority-of-french-reject-safe-harbour-for-aquarius-migrants

Maar of de wens van de Fransen vervuld wordt? De meeste komen uit Frans sprekende regio's.
Half of Aquarius migrants will 'seek asylum in France'
"Almost half the migrants have shown their willingness to seek asylum in France, whic offered to welcome some of the people travelling on the ship," Spain's new socialist government said in a statement.

Pascal Brice, director-general of France's refugee protection office Ofpra, told AFP that one of his teams would travel to Valencia soon.

"As soon as the Spanish authorities have informed us of the number of people concerned, a team from Ofpra will go on site to conduct the interviews and ensure that people are covered by the right to asylum," he said, adding that the process should take place this week.
https://www.thelocal.fr/20180618/half-of-aquarius-migrants-seek-asylum-in-france
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 66556
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De Franse politiek nu met president Macron

Berichtdoor Ariel » Vr Jun 22, 2018 8:30 pm

Kritiek op geldsmijterij Macron: peperduur servies en mobiel zwembad

Hij bestelde een nieuw servies à 500.000 euro en heeft zijn oog laten vallen op een 'mobiel zwembad' van 34.000 euro voor zijn buitenverblijf. De Franse president Macron smijt met geld. Dit leidt tot gegniffel in zijn eigen partij, maar ook tot forse kritiek.

In Parijs hangen affiches op straat met president Macron, poserend als een koning met een hermelijnen mantel om. In de pers worden steeds meer kritische noten gekraakt: ,,Macron loopt het risico het contact met de werkelijkheid te verliezen.’’

De Franse president wordt dezer dagen steeds vaker gekapitteld over zijn volgens sommigen excessieve uitgavenpatroon. Het begon met de bestelling van nieuw serviesgoed op het presidentieel paleis, het Élysée. In de pers werd onthuld dat de borden, vorken en messen samen zo’n 500.000 euro kosten.

Daarna besloot Macron om voor een binnenlandse reis van iets meer dan 100 kilometer het presidentiële vliegtuig te nemen. Op Twitter verschenen foto’s van hem in het toestel met de spottende tekst: ‘Emmanuel Macron gaat even een broodje kopen’.

En nu is er dan zijn buitenverblijf. Op een schiereiland aan de Middellandse Zee ligt een oud fort dat sinds jaar en dag door Franse presidenten wordt gebruikt voor vakanties. Het echtpaar-Macron wil daar graag een ‘mobiel’ zwembad laten neerzetten deze zomer. Kosten: 34.000 euro.

,,Een zwembad! Dat is showen met je rijkdom, net zoiets als rondrijden in een cabriolet!’’, verzuchtte een anoniem lid van Macrons regeringspartij. ,,De president geeft zelf de munitie aan degenen die hem ervan beschuldigen een ‘president van de rijken’ te zijn’’, schreef een politiek commentator.

Slechte indruk
De uitgaven zelf zijn redelijk te verantwoorden. Het nieuwe servies kost een half miljoen maar hoeft niet te worden betaald, want komt van de ‘hofleverancier’. Het presidentiële vliegtuig móét meereizen met Macron, voor het geval er calamiteiten zijn. En het zwembad wordt ‘gewoon’ betaald uit het onderhoudsbudget van het buitenverblijf.

,,De uitgaven zijn te rechtvaardigen, maar de opeenstapeling van uitgaven maakt een slechte indruk’’, schreef Paris Match. De dag dat bekend werd dat er een presidentieel zwembad zou komen, maakte de regering namelijk ook bekend dat de huursubsidie dit jaar voor miljoenen Fransen niet wordt verhoogd. Kort daarvoor had Macron gezegd dat er ‘een krankzinnige hoeveelheid poen’ aan sociale uitkeringen wordt betaald.
Prediker 10:2 De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 66556
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De Franse politiek nu met president Macron

Berichtdoor Ariel » Ma Jul 02, 2018 10:21 am

Deze foto verdeelt Frankrijk. De foto zwerft al enige tijd op internet , maar de Telegraaf pikt hem nu pas op.

Afbeelding

Op de plek waar alleen staatshoofden en koningen worden ontvangen, nodigde hij nu Cezaire, Kiddy Smile, Kavinsky en Busy P uit.

De president kreeg meteen flinke kritiek van Front National (FN). Het feit dat een van de leden de arm om mevrouw Macron legde, vond de oppositie niet erg chique.’Help’ schreef Marine LePen zelfs in een reactie online.

Ook het T-shirt van DJ Kiddy Smile met het opschrift ’zoon van immigranten, zwart en homo’ vindt FN niet passen bij een bezoek aan de hoogste man van het land.
Prediker 10:2 De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 33776
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Franse politiek nu met president Macron

Berichtdoor Pilgrim » Di Jul 03, 2018 2:06 am

Wegens lof voor Orbán: Macron stuurt ambassadeur de laan uit

Geplaatst op 2 juli 2018

Afbeelding

De Franse president Emmanuel Macron heeft zijn ambassadeur in Hongarije, Eric Fournier, wegens positieve uitlatingen over Viktor Orbán en diens asielpolitiek teruggeroepen.

In een gelekte interne memo aan het Élyseés-paleis had Fournier Hongarije´s politiek van afsluiting tegen immigranten en vluchtelingen een “model” voor Frankrijk genoemd. De Franse ambassadeur in Hongarije prees nadrukkelijk de anti-immigratiepolitiek van de Hongaarse minister-president Viktor Orbán. Hij had Hongarije als “model” voor de juiste omgang met illegale immigratie geprezen en verwijten van populisme tegen Orbán een bedenksel van de media genoemd, aldus het persbureau Reuters: de Franse media zouden met hun beschuldigingen van antisemitisme tegen Hongarije afleiden van het “ware antisemitisme”, dat van “moslims in Frankrijk en Duitsland” zou uitgaan, aldus de inhoud van de memo.

Macron distantieerde zich van de memo. Hij zou noch de zienswijze van Fournier delen noch zou deze de officiële Franse politiek vormen. “Wanneer de ambassadeur dat ion het openbaar gezegd zou hebben, zou hij onmiddellijk zijn ontslagen”, zei Macron tegen journalisten in Brussel volgens de “Junge Freiheit”.

Daarom zou het voor Fournier bij een overplaatsing blijven. Welke taken hij in de toekomst op zich zou nemen, deelde de regering in Parijs niet mee. Macron benoemde Pascale Andréani tot nieuwe ambassadrice. De 63-jarige carrièrediplomaat was in het verleden Frankrijk´s permanente vertegenwoordigster bij de NAVO.

Bron: www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/07/02 ... -laan-uit/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 36050
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De Franse politiek nu met president Macron

Berichtdoor Mahalingam » Di Jul 03, 2018 9:22 am

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 33776
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Franse politiek nu met president Macron

Berichtdoor Pilgrim » Di Jul 10, 2018 10:10 pm

Macron opent “strijd tussen isolerende nationalisten en moderne progressieven”

Geplaatst op 10 juli 2018

Afbeelding
Emmanuel Macron en Viktor Orbán.

Emmanuel Macron heeft in Versailles een kernbetoog gehouden. In deze rede heeft hij een strijd tussen nationalisten en progressieven voorspeld, die Europa minstens een decennium zou bepalen.

“Er vindt een strijd plaats, die Europa´s toekomst zal bepalen, dit is de strijd tussen isolerende nationalisten en moderne progressieven.” – Emmanuel Macron

Naar aanleiding van zijn eenjarig ambtsjubileum heeft Emmanuel Macron een rede over de situatie van Europa en de Franse natie gehouden, die veel aandacht kreeg. Daarbij ging het niet om fiscaal-politieke problemen. Hij heeft fundamentele zaken uitgesproken.

Emmanuel voorspelt voor de toekomst van Europa en de westelijke wereld een “strijd tussen isolerende nationalisten en moderne progressieven”. Deze strijd zou vele jaren duren. Ook de komende verkiezingen voor het Europees Parlement zullen daardoor bepaald worden, verklaart Macron. De volgende EU-verkiezing zou een keerpunt zijn, dat de toekomst van Europa zou bepalen.

De migratie zou een groot thema in Frankrijk en Europa blijven. Men zou, aldus Macron, dit thema alleen Europees kunnen aanpakken.

Emmanuel Macron heeft tot nu toe minder kunnen leveren dan hij tijdens zijn verkiezingscampagne had beloofd. Daarom staat hij onder druk om zijn afbrokkelende populariteit te handhaven. De splitsing tussen arm en rijk en de economische problemen staan nog steeds op de agenda.

Bron: www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/07/10 ... ressieven/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 66556
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De Franse politiek nu met president Macron

Berichtdoor Ariel » Wo Jul 11, 2018 3:12 pm

Frankrijk gaat op weg naar soumission, maar blijft ontkennen

In Frankrijk staan alle politieke signalen op rood. Het land is verdeelder dan ooit, maar heeft geen coherente politiek beweging die die naam waardig is en een oplossing meent te hebben voor haar problemen.. Maar het Marine Le Pen moet eerst kapot.

President Macron is internationaal heel actief, en lijkt binnen de EU voor de argeloze toeschouwer veel te bereiken. Alleen voor de argeloze toeschouwers echter, want zijn eisen zijn in het rijkere noorden der EU onverkoopbaar. En aangezien hij voor een zeer belangrijk deel afhankelijk blijft van de steun van Angela Merkel, die zelf niet al te vast meer in het zadel zit, is de relevantie van die EU/politiek voorlopig beperkt. De populariteit van de president schommelt tussen de 25 en 30%. Wat inhoudt dat hij bijna de cijfers van voorganger François Hollande bereikt – tijdens diens laatste maanden.

De Franse rechterlijke macht is intussen begonnen het Front National – of minder bekend onder haar nieuwe naam Rassemblement National – te ontmantelen. Er is voor twee miljoen euro beslag gelegd op subsidies, en de partij komt in augustus in ernstige geldnood.

  Een Franse rechter heeft 2 miljoen euro in beslag genomen die maandag als subsidie zou worden verstrekt aan het Rassemblement National, de nieuwe naam van het Front National van Marine Le Pen. Zij beschuldigt justitie er daarom van om politieke redenen de partij de nek om te draaien. De ‘Rassemblement’ (samenwerkingsverbond) zou eind augustus door zijn geld heen zijn.
  Het geld is in beslag genomen in het kader van een langslepend onderzoek naar misbruik van publieke fondsen. Europarlementariërs van het Front National worden ervan verdacht toelages bestemd voor werk in het EP oneigenlijk te hebben gebruikt.

Het moment is opvallend, en kan in een democratie niet anders worden geduid dan als poging het RN de nek om te draaien. Het is moeilijk dit anders te zien, aangezien zowel de nadruk waarmee vanuit EU-instituties als vanuit Frankrijk op Le Pen wordt gejaagd. Elk argument blijkt te worden ingezet.

Dat ze de tweede ronde van de Franse presidentsverkiezingen bereikte vorig jaar heeft de angst voor een toekomstige overwinning er in Brussel diep in geramd. Wellicht is dat nog versterkt door de problemen waarin Frankrijk nu verkeert. Macron is de controle kwijt over een groot aantal gebieden die eufemistisch worden aangeduid als ‘sensitive areas’, maar die gewoon nogo-gebieden zijn waar de politie of de Franse staat niets meer te vertellen heeft.

  In a speech for 600 business and political guests in May, Macron called on the local mayors themselves – together with the population – to find suitable solutions, for the problems in France’s 1,500 no-go areas or ‘sensitive areas’ as France calls them.

  Many mayors were struck by Macron’s speech. They had expected concrete political guidelines. Macron’s proposals are a long way from the ambitious strategy for the sensitive zones that former minister Jean-Louis Borloo had previously developed and published on behalf of Macron.

Wie dacht dat bovenstaande analyse rammelt kwam afgelopen week van een koude kermis thuis. In Nantes sloeg de vlam in de pan nadat een politieman een man doodschoot die zich bij zijn arrestatie verzette. De burgemeester kondigde een streng onderzoek aan, maar het was al te laat. Het gehele verloop van de gebeurtenissen doet sterk denken aan de opstand in de banlieus tijdens het presidentschap van Jacques Chirac, die door toenmalig minister van Binnenlandse Zaken slechts kon worden onderdrukt door het Franse leger in te zetten. Nog vorig jaar verlengde Macron de noodtoestand.

Sindsdien is de situatie slechts optisch onder controle. Grote confrontaties werden vermeden, maar het is een publiek geheim dat veel banlieus van grote Franse steden. Dat is veel ernstiger dan het klinkt want heel veel echt grote steden bezit Frankrijk niet. Nantes is een relatief grote stad, maar heeft niet veel meer inwoners dan Utrecht. Slechts Parijs, Marseille, en Lyon zijn veel groter. Dat houdt in, dat als de politie in relatief kleine steden al geen gezag meer heeft, dat de situatie in de echt grote steden dramatisch moet zijn. En dat klopt.

Macron praat intussen met iedereen, en spreekt als zijn mening uit dat iedereen de islam mag belijden, mits de gelovigen zich netjes aan de Franse normen en waarden aanpassen. Klinkt goed, maar is inhoudsloos. Voor zover hij al de middelen heeft dat af te dwingen worden die niet ingezet. De laïcité, de Frase scheiding tussen kerk en staat wordt nu geciteerd als probleem waarom de staat niet kan ingrijpen, en moeite heeft contact te leggen met de gemeenschap der gelovigen. Alsof de – illegale – overheidshulp aan moslims in Amsterdam tot enige gematigdheid heeft geleid. Waar grote groepen ongeveer gelijkgestemden bij elkaar zijn verliest gematigdheid het altijd van meer extreme meningen – het is een sociale wet die keer op keer door laffe bestuurders wordt ontkend. Macron roept in zijn defaitisme nu dat er iets:gebeuren moet, maar weigert er de consequenties van te nemen:

“Die moeten garanderen dat deze godsdienst overal wordt beleden op een manier die conform is met de wetgeving”, zei Macron in een toespraak voor beide parlementaire kamers. “De republiek heeft geen reden om problemen te hebben met de islam, niet meer dan met een andere godsdienst. Maar er is een radicale, agressieve strekking die tot doel heeft onze regels en wetten in vraag te stellen.”

Nog iets dat Macron weigert te accepteren; bij suprematisch ingestelde groepen is het niet de meerderheid die de richting bepaalt, maar dat wat extremisten nog net haalbaar lijkt:

  “Iedereen moet beseffen dat in Frankrijk vrijheid van denken, vrijheid van kritiek en gelijkheid tussen vrouwen en mannen onschendbare principes zijn”, aldus Macron. “En ik weet dat de overgrote meerderheid van onze islamitische landgenoten dat beseft, deelt en ondersteunt.”

Een aardig voorbeeld van hoe dat werkt, en hoe ‘de groep’ wordt klaargestoomd voor een overwinningsroes is de public opinion die door de islamistische extremisten wordt voorbereid. Op de plek waar volgens de Europese geschiedenis 1300 jaar geleden (Tours 732) een mosliminvasie werd gestopt door de grootvader van Karel de Grote, hebben moslims een overwinningsmoskee gebouwd, die de ‘gesneuvelde martelaren‘ herdenkt.

De geschiedenis wordt herschreven waar je bij staat. Het doet er ook niet toe of de plek klopt (daarover valt uitgebreid te twisten), waar het om gaat is de blatante aanpak en de weigering van de Franse autoriteiten ter zien wat er onder hun neus gebeurd. En dat in een land dat altijd zo alert is geweest op Duits revanchisme.

Als het jouw auto is die in naam van La Republique moest worden geofferd ga je er wellicht anders naar kijken, maar de lafheid van mensen die het ongeluk aan hun deur voorbij zagen gaan is als immers wanstaltig. Door te zwijgen hopen ze dat het noodlot hen voorbij zal gaan.

Niet veel kans op, en steeds minder. Zeker niet nu de groengekkies bezig zijn het autobezit terug te brengen is de kans dat ook jouw autootje aan de beurt komt weer een stuk groter geworden.

De Franse steden zijn niet langer veilig, ingewikkelde is het niet:

  Already in 2011, a ground breaking 2,200-page report titled “Suburbs of the Republic”, concluded that many French suburbs are becoming “separate Islamic societies” cut off from the French state and where Islamic law is rapidly displacing French civil law.
  The authors showed that France – where there are now 6.5 million Muslims (the largest Muslim population in the EU) – faces a major social explosion as a result of the lack of integration of Muslims into French society.

Maar Macron blijft het ontkennen tot hij er bij neer valt.

  Instead, Macron passed the buck: not he, but his predecessors have caused today’s problems. All solutions designed from above have failed, so they must come from below. He called for a “general mobilisation” of the population, organising itself to save the nation.

Niemand wil de geschiedenis in gaan als de man die de laatste president was, die moest erkennen dat alles verloren is. Dat Macron niet begrijpt dat er na een islamitische machtsovername voor een Franse geschiedenis geen toekomst meer zal zijn is al even duidelijk.
Prediker 10:2 De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"

Mahalingam
Berichten: 36050
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De Franse politiek nu met president Macron

Berichtdoor Mahalingam » Di Jul 17, 2018 11:57 pm

Macron stond erbij en keek ernaar.
De 14 juli parade met de Franse slag.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.


Terug naar “Eurabia”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten