De Duitse politiek.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 66056
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De Duitse politiek. Verkiezingen.

Berichtdoor Ariel » Zo Feb 18, 2018 8:50 pm

Pilgrim schreef:
Emnid-peiling: SPD op historisch dieptepunt – AfD steeds groter – in het oosten al bijna groter dan de CDUHeel leuk. Maar heeft dit nut. Heeft het voordeel? Voorlopig zitten de Duitsers weer een paar jaar vast aan Merkel en haar croonies.

De Duitsers hadden eerder moeten beseffen om het CDU en SPD uit te schakelen.
Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"
I Stand with Israel

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 16298
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: De Duitse politiek. Verkiezingen.

Berichtdoor King George » Di Feb 20, 2018 10:50 am

Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 33281
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Duitse politiek. Verkiezingen.

Berichtdoor Pilgrim » Do Mar 01, 2018 7:14 pm

CDU/CSU: Zelf-castratie uit angst voor de AfD

Geplaatst op 1 maart 2018

Afbeelding

De zogenaamd unanieme beslissing van de CDU/CSU-fractie in het Duitse parlement betreffende een samenwerkingsverbod met de AfD-fractie documenteert geen kracht, maar angst en zwakte. De CDU/CSU berooft zichzelf daardoor voor de hele regeerperiode tot 2012 niet alleen van politieke mogelijkheden die nog wel eens belangrijk zouden kunnen worden.

Hiermee levert ze zichzelf ook nog meer uit, wat sowieso al het geval is, aan de op haar einde lopende SPD en de autochtonen vijandige Groenen. Het aan zichzelf opgelegde samenwerkingsverbod kan bovendien gekwalificeerd worden als poging om de AfD politiek extra buiten te sluiten in de hoop deze partij weer uit de parlementen te verdringen of in ieder geval kleine te houden.

Of dat zal lukken, beslist echter niet de CDU/CSU, maar de toekomst in Duitsland, de kiezers en niet in de laatste plaats de ontwikkeling van de AfD als partij en als fractie in het Duitse parlement. Wat de CDU/CSU tot nu toe van de AfD-fractie in Berlijn geboden kreeg, zou bij de fractieleiders Kauder en Dobrindt wel eens voor onrust kunnen zorgen, want de toespraken van de parlementariërs van de AfD maakten en maken één ding duidelijk: die hebben ontbroken, eindelijk wordt er daar weer duidelijke taal gesproken waar vele jaren lang het volk geminacht of verveeld werd.

Voor de AfD verandert het samenwerkingsverbod eigenlijk überhaupt niets. Ook daarvoor bestond er namelijk geen hoop op gezamenlijke parlementaire initiatieven met de CDU/CSU. De AfD-parlementariërs kunnen nu gelaten afwachten of er aan de beslissing van de CDU/CSU ook een contactverbod verbonden zal zijn. Anderzijds: welk fatsoenlijk mens wil eigenlijk contact onderhouden met de Merkel-knecht Kauder of de wanna-be-AfD-vernietiger Dobrindt?

Bron: www.pi-news.net

Door: Wolfgang Hübner

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/03/01 ... or-de-afd/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 33281
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Duitse politiek. Verkiezingen.

Berichtdoor Pilgrim » Vr Mar 02, 2018 8:37 pm

AfD in Cottbus al op de 1e plaats – ver voor de CDU, Die Linke en de SPD

Geplaatst op 2 maart 2018

Afbeelding

Wat een rampzalig resultaat voor de in de Duitse deelstaat Brandenburg regerende SPD, die volgens Infratest-dimap zakt van de 1e naar de 4e plaats, van bijna 32% naar 15%. En wat een overwinning voor de AfD, die van 10,7% naar 29%, van de 4e plaats naar de 1e plaats stijgt, haar resultaat sinds de deelstaatverkiezingen in september 2014 bijna verdrievoudigt en nu de duidelijke nr. 1 in de op één na grootste stad in Brandenburg is. Leest u hieronder hoe het tot de verandering kwam en wat de inwoners van Cottbus nog meer aangaven.

AfD kan haar resultaat bijna verdrievoudigen en klimt van de 4e naar de 1e plaats

Infratest-dimap heeft in Cottbus voor de radio-omroep Berlin-Brandenburg rbb een peiling gehouden: op welke partij zou u stemmen wanneer er nu deelstaatverkiezingen zouden plaatsvinden? Van 21 februari tot 28 februari 2018 werden ongeveer 1000 stemgerechtigde inwoners van Cottbus geënquêteerd. Het resultaat kan nauwelijks anders dan sensationeel genoemd worden.

De AfD kon haar resultaat in Cottbus in vergelijking met de deelstaatverkiezingen in Brandenburg op 14-09-2014 bijna verdrievoudigen, ze steeg van 10,7% naar 29%. Zodoende zou de AfD duidelijk boven de CDU staan, die met 24% op de 2e plaats zou komen. Dat zouden ongeveer 5% minder zijn dan drie en een half jaar geleden.

SPD keldert van bijna 32% naar 15%, van de 1e naar de 4e plaats
Op de 3e plaats zou de meeregerende Die Linke komen met 17% (minimale verliezen in vergelijking met 2014). Een echt debacle zou echter dreigen voor de in Brandenburg regerende en de minister-president (Dietmar Woidke) leverende SPD, die van bijna 32% naar 15% zou dalen, van de 1e plaats naar de 4e plaats. Zodoende zouden de AfD en de SPD van plaats ruilen.

De FDP zou nu op de 5e plaats komen, die bijna 5% kan winnen tot 6% en zodoende net de Groenen voorbij zou gaan, die zich minimaal zouden kunnen verbeteren van 4,5% naar 5%. Alle andere partijen samen (“Anderen”) zouden samen 4% van de stemmen halen (bijna min 2%).

Resultaten in een overzicht
1. AfD: 29% (+ 18,3%)
2. CDU: 24% (– 4,9%)
3. Die Linke: 17% (– 0,2%)
4. SPD: 15% (– 16,8%)
5. FDP: 6% (+ 4,9%)
6. Groenen: 5% (+ 0,5%)
7. Anderen: 4% (– 1,8%)

Hoe veilig voelen de inwoners van Cottbus zich?
De afgelopen maanden was het in de stad in de Lausitz steeds opnieuw tot geweld in verband met “vluchtelingen” gekomen. Gevraagd naar hun gevoel van veiligheid gaf 33% van de burgers van Cottbus aan zich niet meer veilig te voelen, 23% eerder onveilig en 10% zelfs zeer onveilig.

Nog niet eens twee derde deel van de bevolking (64%) voelt zich nog veilig: 45% eerder veilig en slechts 19% zeer veilig, dus nog niet eens een vijfde deel. In vergelijking met het landelijk gemiddelde is 64%, dat zich eerder of zeer veilig voelt, weinig. In heel Duitsland bedraagt dit percentage gemiddeld 75%.

Wat vindt u van de “vluchtelingen”politiek van de regering-Merkel?
Bovendien werd aan de burgers in Cottbus gevraagd wat zij vinden van de vluchtelingenpolitiek van de regering-Merkel. En hier kwam het tot een verwoestend resultaat voor het Merkel-kabinet. 72% is minder of zelfs niet tevreden met wat onze regering in Berlijn hier in de laatste jaren ten tonele brengt.

Nog maar 25% noemt zichzelf tevreden en zelfs maar 1% zeer tevreden – één op de honderd. Wat een rapport voor de Duitse regering, die haar meest belangrijke taak, het garanderen van de veiligheid van haar staatsburgers, steeds minder nakomt. Erger nog, deze primaire taak deels regelrecht weigert en zodoende haar eigen bestaansrecht in ieder geval partieel in twijfel trekt.

Grote ontevredenheid ook met de rood-donkerrode deelstaatregering
De grote meerderheid van de inwoners van Cottbus (74%) is wel degelijk van mening dat haar stad in principe vluchtelingen zou moeten opnemen. De meerderheid (52%) voelt zich echter door Berlijn en Potsdam in de steek gelaten en bijna één op de twee (46%) is van mening dat er nu al teveel buitenlanders in Cottbus wonen.

De inwoners van Cottbus zijn ook uitermate ontevreden over de rood-donkerrode deelstaatregering. Slechts 16% is van mening dat de deelstaatregering in Potsdam Cottbus voldoende zou ondersteunen. Meer dan 80% voelt zich in de steek gelaten. Twee op de drie geënquêteerden (66%) waren van mening dat Cottbus overbelast zou zijn met de integratie van vluchtelingen. Slechts 22% ziet dat omgekeerd (niet overbelast). 65% vindt dat Cottbus niet voldoende door de deelstaatpolitiek ondersteund zou worden.

AfD nu tweemaal zo groot als de SPD
Met het oog op deze cijfers is het duidelijk waarom steeds meer burgers zich van de SPD, die de rood-donkerrode deelstaatregering van Brandenburg aanvoert, afwenden en neigen naar de AfD, want deze partij staat toch veel meer dan welke andere ook voor de veiligheid van de eigen burgers. Dat een partij, die nog maar net vijf jaar bestaat, in de op één na grootste stad van de deelstaat Brandenburg al tweemaal zo groot is als de oudste partij van Duitsland, is echter inderdaad meer dan opmerkelijk.

Bron: https://juergenfritz.com

Auteur: Jürgen Fritz

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/03/02 ... en-de-spd/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 33281
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Duitse politiek. Verkiezingen.

Berichtdoor Pilgrim » Zo Mar 04, 2018 5:21 pm

Nieuwe Duitse regering: Leden SPD stemmen voor ‘grote coalitie’ met Merkel

Geplaatst op 4 maart 2018

Afbeelding

Langste formatie in Duitsland ooit

De Duitse sociaaldemocratische SPD kan verder gaan met Angela Merkel. Het merendeel van de partijleden dat zijn stem heeft uitgebracht, gaf groen licht voor een nieuwe regeringscoalitie met de christendemocratische CDU/CSU. Dat melden Duitse media vlak voor de officiële bekendmaking door de SPD.


Ruim 378.000 van de ongeveer 464.000 stemgerechtigde leden brachten hun stem uit. Daarvan sprak 66% zich uit voor het regeerakkoord met de christendemocraten, aldus de penningmeester van de partij Dietmar Nietan.

Formatie
De weg is nu vrij voor bondskanselier Merkel om, na de langste formatieperiode in Duitsland ooit, op 12 of 13 maart in de Bondsdag de eed af te leggen als regeringsleider. Het wordt dan haar vierde kabinet. De “rechts-populistische” AfD zal nu de grootste oppositiepartij zijn.

De SPD-leden konden tot zaterdag hun stembriefjes inleveren over een eventuele regeringsdeelname. Ongeveer 120 vrijwilligers hebben in het SPD-hoofdkwartier in Berlijn, het Willy Brandt-Huis, tot zondagochtend de stemmen geteld.

Bron: http://nieuws.tpo.nl

https://ejbron.wordpress.com/2018/03/04 ... et-merkel/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 35814
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De Duitse politiek. Verkiezingen.

Berichtdoor Mahalingam » Ma Apr 23, 2018 10:49 am

66 % van de SPD leden stemden voor Andrea Nahles als opvolgster van Schultz.
De SPD staat in de peilingen nu op 17%.
Schulz: ‘Als populisten winnen, volgen oorlog en folteringen’
Martin Schulz vierde zondagavond zijn afscheid bij de sociaal-democraten van de SPD. Bij zijn laatste speech als partijleider, waarschuwde hij voor oorlog ‘als de populisten winnen’. Andrea Nahles neemt zoals verwacht het roer over en moet de sociaal-democraten weer uit het slop trekken.

‘Zonder een sterk Europa, winnen de populisten, en dan komt er oorlog, dan volgen er folteringen.’ Schulz schuwt in zijn afscheidstoespraak geen grote woorden.

‘Doorbraak in EU moet nu komen’
In Duitsland kan alleen de SPD dit verhinderen. In het coalitieakkoord hebben we gekozen voor een doorbraak in Europa. Die moet er nu komen.’ Met die woorden zwaait Schulz af als leider van de Duitse sociaal-democraten. Hij kreeg een staande ovatie van zijn partijgenoten.
https://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/achtergrond/2018/04/608294-608294/

Het hoort bij de SPD folkore dat een afscheid nemende voorzitter altijd een staande ovatie krijgt.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 35814
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De Duitse politiek. Verkiezingen.

Berichtdoor Mahalingam » Ma Mei 07, 2018 3:14 pm

Als je hier (FFI) zoekt op 'Freiburg" dan is het duidelijk: een totaal verrrijkte stad waar de regenten asieligen hartelijk verwelkomen in de toenemende chaos.
Er waren verkiezingen voor een burgemeester. De huidige burgemeester is Dieter Salomon (57, Die Grünen) die al 16 jaar de baan heeft, verloor onverwacht van de partijloze Martin Horn (33) .
En een dergelijke democratische beslissing valt niet goed bij de linksen. Dus krijg je dit:
Nieuwe burgemeester Freiburg aangevallen na verkiezingsoverwinning
Tijdens het overwinningsfeest viel een man Horn aan en sloeg hem in het gezicht. Door zijn bril liep hij een wonde op onder het oog en daarnaast verloor hij ook een tand, zo meldde de politie van Freiburg. De nieuwgekozen burgemeester werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Een 54-jarige verdachte werd opgepakt. Zijn motief is nog onduidelijk.
http://www.standaard.be/cnt/dmf20180507_03501152
Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 33281
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Duitse politiek. Verkiezingen.

Berichtdoor Pilgrim » Ma Mei 14, 2018 1:15 am

Peiling: SPD in Nordrhein-Westfalen van 28% naar 22% – Groenen en AfD met winst

Geplaatst op 13 mei 2018

Afbeelding

Geen meerderheid meer: De CDU/CSU-FDP-regering onder aanvoering van Armin Laschet heeft in de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen geen meerderheid meer. De CDU/CSU en de FDP komen samen op maar 44% van de stemmen. De SPD daalde in vergelijking met vorig jaar van 28% naar 22%.

Een jaar na de verloren deelstaatverkiezingen in de deelstaat Nordrhein-Westfalen is de SPD in de deelstaat met de meeste inwoners in een peiling gedaald van 28% naar 22%.

In vergelijking met januari jongstleden verloren de tot mei 2017 in Düsseldorf met de Groenen regerende sociaaldemocraten nog eens 6%, zoals blijkt uit de vandaag gepubliceerde peiling van “Infratest-dimap” voor de “Westdeutsche Rundfunk”.

De CDU/CSU-FDP-regering onder minister-president Armin Laschet heeft volgens de peiling geen meerderheid meer in Nordrhein-Westfalen. De CDU blijft met 35% en een winst van 1% weliswaar duidelijk de grootste partij. Ze komt samen met de FDP, die daalde van 11% naar 9%, echter nog maar op 44%.

Op de derde plaats gaan volgens de peiling de Groenen en de AfD gelijk op met elk 12%, en met elk een winst van 3%. “Die Linke” zou onveranderd met 7% in het deelstaatparlement komen. Voor de representatieve peiling werden op 7 en 8 mei 1002 stemgerechtigde burgers telefonisch geënquêteerd.

Bron: www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/05/13 ... met-winst/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 33281
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Duitse politiek. Verkiezingen.

Berichtdoor Pilgrim » Do Jun 07, 2018 2:31 am

De neergang van de CDU. :shock:

Annegret Kramp-Karrenbauer – “Authentiek, duidelijk en dapper!”

Geplaatst op 6 juni 2018

Afbeelding

Kan men Merkel overtreffen?

Deze vraag stel ik mezelf, sinds Annegret Kramp-Karrenbauer voor mij een begrip is. Een qua vrouw zeldzame verschijning, die zichzelf op haar Facebook-pagina overstelpt ziet met duizenden kots- en lach-smileys en ons vertelt wat voor een frisgewassen paardenbloemen-christendom zij vertegenwoordigt en waarom, houdt U zich vast, de AfD “antisemitisme” in de parlementen gebracht zou hebben.


Het Alternatief voor Duitsland zou een bedreiging zijn voor het Joodse leven, zou bestaan uit “rattenvangers”, en hoe dan ook schijnt mevrouw Kramp-Karrenbauer er helemaal verzot op te zijn om Angela Merkel links in te halen. Zij behoort geheel zonder twijfel tot de ideologische kant van de CDU die tijdens de ambtsperiode van Merkel naar de top is geglibberd met behulp van de fysieke talenten van een paling en lichtelijk rood-groen getint. Haar politieke ideologie is nauwelijks te onderscheiden van die van de Groenen en zelfs zou men zo op het oog denken dat zij toch dichtbij de ouder wordende geëmancipeerde vrouwen in de Berlijnse republiek komt. Maar mevrouw Kramp-Karrenbauer is zowaar moeder, en daarmee heeft ze tenminste iets buiten de partij om gepresteerd waarvoor ik haar positief kan beschouwen. Spijtig voor de kinderen, natuurlijk.

Maar hoe zit het met de stelling dat de AfD het “antisemitisme” de parlementen binnengehaald zou hebben? Was het er daarvoor dan niet? Is het niet Joden-vijandig (dat bedoelt ze namelijk) als men 2 miljoen islamitische migranten naar Europa smokkelt en het “islamisme” in eigen land zogezegd als bijkomstige bedreiging incalculeert? De Jodenhaat is immers bewijsbaar in de islamitische cultuurkring bijzonder groot en het zou bijna naïef zijn om aan te nemen dat mensen bij het overschrijden van de grens hun oude ideeën over de wereld onmiddellijk afleggen. Voor zover ik weet, was de Joden- en riemranselaar van de Prenzlauer Berg geen lid van de AfD, maar een geïmmigreerde geschoolde arbeidskracht (19 jaar oud) uit Syrië, die zijn Jodenhaat al met de moedermelk opgezogen heeft.

Aan de ene kant begroet mevrouw Kramp-Karrenbauer het openen van de grenzen, en aan de andere kant zegt ze dat de CDU zich inzet voor recht, orde en veiligheid! De Berlijner in mij zou er over zeggen:

“En gij gleufde da’?”

De nieuwe speelkameraad van Angela Merkel en haar mogelijke opvolgster, tenminste als men ziet hoe ze in de media wordt behandeld, past perfect in de nieuwe CDU. Inhoudsloos gezwets, geen charisma en het talent om te liegen zonder rood aan te lopen.

“Authentiek, duidelijk en dapper!”

Enige weken geleden spraken wij hier al over het A-team van de SPD. Inmiddels moet ik echter zeggen dat het er bij de CDU werkelijk nog beroerder uitziet. Daar hebben wij ene Armin “de CDU was nooit conservatief!” Laschet, die de geschiedenis van de CDU wil groen wassen, ene Annegret, die dunnere en linksere uitgave van ene Merkel. Ene Herbert Reul, die de burgers aanraadt om, als ze in het dagelijks leven bang zijn voor aanvallen, je nu eenmaal eenvoudigweg mensen niet bij je in de buurt hoeft laten komen. Of wat denkt U van Thomas Strobl, die tegen alle burgers zegt dat ze zich in geen geval zouden moeten oefenen in zelfverdediging! Alleen de politie zou namelijk de burgers moeten beschermen en zelf zou men daarvan moeten afzien.

En dan hebben wij natuurlijk ook nog Ursula vonder Leyen, Peter Tauber en Peter Altmaier. En over deze figuren hoef ik, denk ik, niet meer veel te zeggen, wel?

Bron: https://younggerman.com

Door: Young German

Vertaald uit het Duits door: Theresa Geissler

https://ejbron.wordpress.com/2018/06/06 ... en-dapper/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 66056
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De Duitse politiek. Verkiezingen.

Berichtdoor Ariel » Zo Jun 10, 2018 1:57 pm

De onbeschoftheid van de linkse Duitse partijen die geen minuut stilte voor 14-year-oude vermoorde Susanna wilde houden. En nog schunniger dat partijleden geen applaudisseren omdat ze de minuut stilte verbreekt.

Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"
I Stand with Israel

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 33281
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Duitse politiek. Verkiezingen.

Berichtdoor Pilgrim » Do Jun 14, 2018 12:53 am

“Merkel met haar rug tegen de muur”: rebellie in eigen partij tegen bondskanselier over migratie

TT 13 juni 2018 08u33 Bron: Reuters, Der Spiegel, Süddeutsche Zeitung, Die Welt

Afbeelding
EPA - Horst Seehofer naast Angela Merkel, gisteren op de turbulente fractievergadering van de CDU en CSU.

Crisis in de Duitse politiek. Bondskanselier Angela Merkel krijgt in eigen rangen steeds meer kritiek te verwerken van partijgenoten die meer zien in de strenge migratiekoers van de minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer. Die wilde deze week een nieuw plan voorstellen om asielzoekers al aan de Duitse grenzen tegen te houden, maar botste op een ‘njet’ van Merkel. De twee hopen nog deze week hun onenigheid bij te leggen.

Welke kant moet het Duitse asiel- en migratiebeleid opgaan? Over een antwoord op die vraag zijn Merkel en Seehofer het nog lang niet eens. Seehofer wilde gisteren een nieuw “masterplan” met 63 voorstellen rond asiel en migratie presenteren, maar de persconferentie werd op het laatste moment afgeblazen. Volgens verschillende bronnen was Merkel het niet eens met Seehofers voorstel om migranten die in een ander land al asiel hadden aangevraagd of er geen asiel hadden gekregen, al aan de grens tegen te houden en terug te sturen.

Seehofer zei daarbij dat hij “een verantwoordelijkheid” heeft voor Duitsland, “namelijk de orde bewaren, en ik kan daarmee niet wachten tot de hel losbarst”. Het Duitse asielbeleid moet anders om “het vertrouwen van de bevolking terug te winnen”. Hij benadrukte dat hij en Merkel over de 62 andere punten wel op dezelfde lijn zitten.

Hete adem van AfD
Tegenwind kreeg Merkel volgens verschillende bronnen gisteren ook op de fractievergadering van de CDU en CSU. Seehofer is voorzitter van de conservatieve CSU, de Beierse zusterpartij van Merkels eigen partij CDU. Met zijn strenge toon hoopt Seehofer wat wind uit de zeilen te nemen van de extreemrechtse AfD, van wie hij de hete adem in zijn nek voelt. Beieren trekt in oktober naar de stembus voor deelstaatverkiezingen.

Toch kwam de kritiek op de fractievergadering niet enkel uit CSU-hoek. Volgens Der Spiegel en de Süddeutsche Zeitung kwamen in totaal dertien parlementsleden tussen toen het over de migratiekoers ging, waarvan er twee neutraal van toon waren en elf positief voor Seehofers standpunt. Een aanwezige spreekt van “een van de minder fijne namiddagen” voor Merkel, een andere gebruikt zelfs het woord “ultimatum”. Ze zou dan ook “met de rug tegen de muur staan”.

“Wat is dat hier voor een toon?”
Sinds 2014 kwamen ongeveer 1,6 miljoen migranten naar Duitsland, en ook binnen de CDU groeit het besef dat er bijsturing nodig is. De moord op het 14-jarige meisje Susanna door een Irakese asielzoeker heeft de kwestie bovendien op de spits gedreven. Een verbaasde Merkel wist op de fractievergadering even niet waar ze het had. “Wat is dat hier voor een toon?”, zou ze zich volgens Die Welt hebben afgevraagd.

De Duitse bondskanselier ijvert voor een gezamenlijk Europees antwoord op de asielkwestie en waarschuwt voor een eigengereid Duits optreden. Migranten aan de grens met Oostenrijk wegsturen zou ertoe kunnen leiden dat ook dat land hetzelfde doet en migranten aan de grens met Italië wegstuurt. Op die manier zou het hele Europese asielbeleid als een kaartenhuis in elkaar storten. Terwijl Seehofer zegt zich verantwoordelijk te voelen voor Duitsland, zei Merkel dat zij ook een verantwoordelijkheid heeft tegenover Europa.

Afbeelding
Michael Kappeler/dpa - Merkel ontving gisteren de Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz, die vandaag ook met Seehofer spreekt.

“Wonder nodig”
Een officiële uitleg over het christendemocratische standpunt kwam er nog niet. Merkel en Seehofer zouden nog deze week proberen hun meningsverschil bij te leggen. Der Spiegel ziet alvast geen positieve uitkomst voor Merkel in het verschiet. “Hoe moet ze dit nog oplossen zonder aan autoriteit in te boeten? Ze heeft een wonder nodig om hier nog heelhuids uit te komen.” Merkel kan niet zonder Seehofer en zijn CSU in haar regeringscoalitie.

Ondertussen bakt Seehofer wel zoete broodjes met de extreemrechtse nieuwe Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini. Seehofer nodigde zijn Italiaanse ambtsgenoot gisteren per telefoon uit voor een bezoek aan Berlijn om een gezamenlijke strategie voor de Europese buitengrenzen te bespreken. Volgens Salvini zitten hij en Seehofer “perfect op dezelfde lijn” als het gaat over migratie en asiel. Vandaag ontmoet Seehofer ook nog de Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz die gisteren ook met Merkel sprak. Oostenrijk neemt over een tweetal weken het Europese voorzitterschap over en hoopt een doorbraak in de gezamenlijke asielpolitiek te kunnen forceren.

Merkels coalitiepartner SPD vertrouwt Seehofer ondertussen ook niet en zegt aan een eigen migratieplan te werken.

https://www.hln.be/nieuws/buitenland/-m ... ~a88fed63/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 66056
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De Duitse politiek. Verkiezingen.

Berichtdoor Ariel » Do Jun 14, 2018 1:14 am

Merkel wordt er ook niet knapper op. Ze is 63 jaar, en dan al zo'n oud hoofd.
Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"
I Stand with Israel

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 33281
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Duitse politiek. Verkiezingen.

Berichtdoor Pilgrim » Do Jun 14, 2018 4:13 pm

Merkel binnenkort alleen op de vloer? Afwijzing van uitgewezen migranten: ruggensteun voor Seehofer

Geplaatst op 14 juni 2018

Afbeelding

Het ziet er naar uit dat Merkel´s laatste uurtje in de CDU geslagen heeft. Steeds meer politici in haar omgeving stribbelen tegen: de minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer (CSU) krijgt uit de CDU rugdekking voor zijn plan om in het vervolg migranten aan de Duitse grenzen af te wijzen die al in andere EU-landen geregistreerd staan. Seehofer´s plan zou belangrijk zijn en snel ingevoerd moeten worden, zei minister-president Michael Kretschmer (CDU) van de deelstaat Sachsen tegen de “Bild-Zeitung”. “Bovendien moeten we de EU-grenzen beter beveiligen”, aldus de CDU-politicus.

Hij zou het vanzelfsprekend vinden dat er aan de grenzen afgewezen zou worden. Bovendien zou men de procedures moeten verkorten, aldus Kretschmer. De chef van de CDU in Bremen, Jörg Kastendiek, voegde er aan toe dat men al twee jaar zou wachten op een oplossing op Europees niveau.

“Als dat zo doorgaat, raken we de noodzakelijke acceptatie in de bevolking over dit thema kwijt”, aldus Kastendiek. De chef van de CDU in de deelstaat Thüringen, Mike Mohring, gaat eveneens achter Seehofer staan. Iedereen zou een asielprocedure moeten krijgen in het land, waarin hij de EU binnenkomt.

Daarom zou het voorstel van Horst Seehofer juist zijn om deze al geregistreerde vluchtelingen aan de grens af te wijzen. De minister-president van de deelstaat Sachsen-Anhalt, Reiner Haseloff (CDU), verklaarde dat in de EU geregistreerde vluchtelingen in principe niet meer over de deelstaten verdeeld zouden moeten worden. Hij eiste “verwerkingscentra” voor de controle en de beslissing van asielaanvragen en voor de uitzetting van vluchtelingen.

En dat zegt de “deskundige” er over:

De Berlijnse politieke wetenschapper Oskar Niedermayer heeft gewaarschuwd voor de gevolgen van de asielruzie tussen minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer (CSU) en Bondskanselier Angela Merkel (CDU). Omdat het conflict zeer sterk symbolisch geladen zou zijn en nu gezien zou worden als krachtmeting tussen Merkel en Seehofer, zou het conflict het in zich hebben om zich tot een regeringscrisis te ontwikkelen, zei Niedermayer tegen het “Handelsblatt”. “Dat zal alleen gebeuren als er geen uitweg gevonden wordt waarbij beide hun gezicht kunnen bewaren”.

Dat zou echter “extreem moeilijk” zijn. Een mogelijk compromis zou volgens Niedermayer zijn wanneer Merkel op de volgende EU-topontmoeting over twee weken een laatste poging zou ondernemen om tot een Europese oplossing te komen, en als dat niet zou lukken, onder bepaalde voorwaarden, net zoals andere landen doen, akkoord te gaan met afwijzingen, aldus de professor in de politicologie. “Daarbij zou ze ook moeten bedenken dat Seehofer niet alleen de CSU en grote delen van de CDU-fractie, maar ook de meerderheid van de bevolking aan zijn kant heeft”, zei de partijonderzoeker.

Volgens inschatting van Niedermayer kan het interne conflict de AfD in de kaart spelen, mocht Seehofer moeten toegeven. Het conflict zelf zou de AfD vermoedelijk niet sterker maken. “Als Merkel echter zonder concessie te doen haar zin zou krijgen, zou dat opnieuw koren op de molen van deze partij zijn”, zei Niedermayer.

Een compromis, die handelingsbekwaamheid van de staat zou demonstreren en het rechtsbegrip van de bevolking tegemoet zou komen, zou de AfD kunnen verzwakken, aldus de politieke wetenschapper.

Wat uiteraard wishfull thinking is. Niedermayer is een lakei van de Bondskanselier.

Bron: www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/06/14/190270/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 66056
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De Duitse politiek.

Berichtdoor Ariel » Do Jun 14, 2018 7:45 pm

Ik durf het nog niet te geloven...Nou heel voorzichtig dan, en nog niet openlijk.

Spoiler! :
icon_clap.gif :vhappy; :israel:


Duitse regering wankelt na ultimatum aan Merkel: “Het eindspel is ingezet”

De Beierse zusterpartij (CSU) van Merkel wil asielzoekers aan de grens tegenhouden. Maar Merkel zegt “njet” en ijvert voor een Europese oplossing. Het conflict zorgt voor een ongeziene tweespalt binnen de ‘Union’ (CSU/CDU) en dreigt de regering aan het wankelen te brengen. De CSU heeft Merkel voor een ultimatum gesteld. “Het eindspel van de geloofwaardigheid is ingezet. We moeten nu de fouten uit 2015 rechtzetten”, klink het fel.

De strijd tussen Binnenlandminister Horst Seehofer (CSU) en Angela Merkel (CDU) is verder geëscaleerd. Seehofer heeft een nieuw vluchtelingenbeleid uitgewerkt en opteert voor een strengere aanpak. Die blauwdruk wilde hij dinsdag voorstellen maar werd op het laatste nippertje teruggefloten door de bondskanselier waardoor de presentatie moest worden uitgesteld.

De minister van Binnenlandse Zaken wil aan de grens asielzoekers weren die al in een ander Europees land zijn geregistreerd. Maar Merkel houdt het been stijf en strijdt voor een pan-Europese oplossing. Zo heeft ze veertien dagen extra tijd gevraagd zodat op de eerstkomende Europese top eind deze maand aan een gezamenlijke regeling kan gewerkt worden.

Maar de CSU die de hete adem van de antimigrantenpartij AFD in de nek voelt, wil niet langer wachten en dreigt met een ultimatum. De bondskanselier krijgt bovendien ook steeds meer tegenwind vanuit haar eigen partij.

Seehofer zegt dat hij “een verantwoordelijkheid heeft voor Duitsland” en dat het “zijn plicht is om de orde te bewaren, en dat hij daarmee niet langer kan wachten.”

CSU-fractieleider Alexander Dobrindt heeft vandaag laten verstaan dat Seehofer ook zonder de instemming van Merkel kan doorgaan met zijn plan om illegale migranten terug te wijzen aan de Duitse grenzen. Zo’n maatregel behoort “tot de rechtstreekse bevoegdheid van de minister van Binnenlandse Zaken”, zei hij na een beraad met de fractie. Alle leden schaarden zich daar volgens hem achter het voornemen van Seehofer.

Dobrindt gelooft echter niet in een snelle Europese oplossing. Maar indien Seehofer doorzet met zijn plan, dreigt hij door Merkel de laan te worden uitgestuurd. “Ik ga niet proberen te verhullen dat we ons in een ernstige, zeer ernstige situatie bevinden”, zo antwoordde Dobrindt op de vraag of de polemiek het einde kan betekenen voor de coalitie van CDU, CSU en de sociaaldemocratische SPD.

Merkel en Seehofer probeerden gisteravond urenlang een uitweg uit de impasse te zoeken, maar dat leverde niets op. Ook vandaag poogden beide partijen nog vergeefs om een compromis te vinden.

“Historisch keerpunt”
“We kunnen geen halfslachtige maatregelen meer nemen wanneer het over migratie gaat”, verklaarde de Beierse premier Markus Soeder. “We moeten aan de eigen bevolking denken en niet aan heel Europa. Het eindspel van onze geloofwaardigheid is ingezet. De bevolking moet weten waarvoor onze partij staat. We moeten eindelijk de gemaakte fouten uit 2015 rechtzetten. We staan voor een historisch keerpunt. ”

Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"
I Stand with Israel

Mahalingam
Berichten: 35814
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De Duitse politiek.

Berichtdoor Mahalingam » Vr Jun 15, 2018 10:45 pm

Seehofer grijpt in. Hij gaat niet accoord met de mantel der liefde die Merkel graag zou zien.
Chef Duitse migratiedienst de laan uit
De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer heeft het hoofd van de landelijke migratiedienst (Bamf) de laan uitgestuurd. Jutta Cordt moet vertrekken als gevolg van een schandaal rond onterecht toegewezen statussen aan asielzoekers.

Het schandaal speelt rond het kantoor van de migratiedienst in Bremen. Uit eigen onderzoek van de migratiedienst bleek dat tussen 2013 en 2016 minstens 1200 mensen asiel kregen zonder dat zij daar recht op hadden. Seehofer vindt dat Cordt daar niet adequaat op heeft gereageerd.

Seehofers stap komt in een periode dat het rommelt in de coalitie vanwege het migratiebeleid. Seehofer wil de Duitse grenzen sluiten voor migranten die in een ander land al asiel hebben aangevraagd. Merkel is daar tegen en zoekt een Europese aanpak.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/2177698/chef-duitse-migratiedienst-de-laan-uit
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 33281
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Duitse politiek.

Berichtdoor Pilgrim » Zo Jun 17, 2018 3:58 pm

CDU/CSU storten in elkaar – AfD behaalt nieuw record

Geplaatst op 17 juni 2018

Afbeelding

De actuele regeringscrisis komt hard aan in de nieuwe peiling van Forsa. In de loop van de week verliest de CDU 4%, bijna 2 miljoen kiezers! Maar ook de coalitiepartner SPD verliest 2%, bijna een miljoen kiezers. Daarentegen lijkt de AfD nauwelijks meer te stoppen, de partij kan binnen twee dagen 2% winnen en behaalt nu de hoogste score die Forsa ooit voor haar heeft geregistreerd.

CDU stort volledig in elkaar en ook de SPD verliest duidelijk

Wat een curiositeit! Eerst hield Forsa van maandag tot woensdag een peiling, die daarna beoordeeld en in het weekend gepubliceerd zou worden. Maar toen volgden de gebeurtenissen in Berlijn zich snel achter elkaar op. De krachtmeting tussen de CDU en de CSU, tussen Seehofer en Merkel, werd een regeringscrisis. Forsa reageerde meteen en hield donderdag en vrijdag direct nog een peiling en vat de resultaten, die gisteravond gepubliceerd werden, daarin samen. Ze tonen een unieke ineenstorting van de CDU, maar dat niet alleen.

De CDU/CSU verliezen van de eerste tot de tweede helft van de week zegge en schrijve 4%, zakken van 34% naar 30%, een van de laagste scores die ooit werd gemeten voor de CDU/CSU. Maar waar gaan die bijna 2 miljoen kiezers naartoe? Niet naar de SPD. Ook deze verliest enorm en daalt volgens Forsa van 18% naar 16%.

Bij de vraag naar de voorkeur als kanselier zakt Merkel naar haar laagste percentage in dit jaar, namelijk van 49% naar 46%. Enkele jaren geleden haalde ze nog percentages van 60% tot 70%.

Maar ook de nieuwe voorzitter van de SPD, Andrea Nahles, verliest in vergelijking met vorige week 1%. Op haar zouden slechts 13% van de kiezers willen stemmen. Zelfs de meeste SPD-kiezers willen in geen geval een kanselier Nahles.

De grote winnaars zijn opnieuw de Groenen en de AfD
De 2% (900.000 tot 1 miljoen kiezers) die de SPD kwijtraakt, gaat vermoedelijk deels naar de Groenen, die haar opwaartse trend kan voortzetten en zelfs naar 14% stijgt, inmiddels niet veel zwakker is dan de SPD. Die Linke (SED, PDS) kan minder profiteren van deze dubbele zwakte van de regeringspartijen. De partij daalde eerst van 10% naar 8% (eerste helft van de week), kon echter daarna in de tweede helft van de week haar verliezen weer gedeeltelijk goedmaken door te stijgen naar 9%.

Ook de FDP kan een beetje winnen, zij stijgt van 9% naar 10% en bij Forsa in ieder geval weer boven Die Linke staat, die daarmee wordt verwezen naar de 6e plaats. De grote winnaar is echter naast de Groenen opnieuw de AfD. Zij stijgt van 13% naar 15%. Dat is het hoogste percentage dat Forsa ooit gemeten heeft voor de Alternative für Deutschland, een nieuw record. Bij de eveneens gisteravond gepubliceerde peiling van Emnid, die echter vier tot tien dagen geleden werd gehouden, steeg de AfD ook al naar 15%. Die peiling vond echter nog voor de regeringscrisis plaats. Bij INSA en YouGov stond de AfD twee tot drie weken geleden al op 16%.

Nieuwste peiling van Forsa
Hieronder de resultaten van de peiling van Forsa uit de tweede helft van de week (verandering in vergelijking met de eerste helft van de week):

1. CDU/CSU: 30% (– 4%)
2. SPD: 16% (– 2%)
3. AfD: 15% (+ 2%)
4. Groenen: 14% (+ 2%)
5. FDP: 10% (+ 1%)
6. Linke: 9% (+1%)
7. Overigen: 6% (– 1%)

Het aantal mensen dat nog niet wist op wie het ging stemmen, steeg van 23% naar 26%. De drie regeringspartijen – CDU, CSU en SPD – die bij de voorlaatste parlementsverkiezingen samen nog meer dan 67% van de stemmen haalden, komen volgens Forsa samen nu nog maar nauwelijks op 46%.

De daadwerkelijke percentages van de CDU/CSU en de SPD zouden wel eens lager kunnen zijn, die van de AfD daarentegen hoger.

Wanneer Forsa de CDU/CSU op 30% becijfert en de SPD op 16%, dan kan men er van uitgaan dat de daadwerkelijke percentages vermoedelijk nog lager zijn. De chef van Forsa, Güllner, is al decennia lang lid van de SPD, geldt als zeer dichtbij Merkel staand en is een absolute AfD-hater. Hij laat geen gelegenheid onbenut om op te stoken tegen de partij en probeert steeds opnieuw haar klein te praten.

De AfD, die nu zelfs van Forsa 15% van de stemmen wordt toegedicht, zou zich op dit moment in werkelijkheid wel eens eerder bij de 16% tot 18% kunnen bevinden. Vijf dagen voor de laatste parlementsverkiezingen gaf het omstreden instituut de AfD, die in werkelijkheid 12,6% van de stemmen haalde, nog 9% (3,6% minder).

Afbeelding

Bron: https://juergenfritz.com

Door: Jürgen Fritz

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/06/17 ... uw-record/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 33281
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Duitse politiek.

Berichtdoor Pilgrim » Zo Jun 17, 2018 5:37 pm

Moeilijkheden met de logica

Geplaatst op 17 juni 2018

Afbeelding

De CSU wil dat asielzoekers, die al geregistreerd zijn in een ander Europees land, afgewezen worden aan de Duitse grens. Merkel wil een “Europese oplossing” en wijst nationale soloacties van de hand.

Nu is het niet helemaal nieuw dat de bondskanselier nationale soloacties afwijst. De grensopening van 2015 was zo´n soloactie, de beslissing om de Duitse atoomcentrales uit te schakelen, die samen met het gebruik van windkracht ernstige gevolgen heeft op de stroomnetwerken van de buurlanden, eveneens.

De Beierse minister-president Söder gelooft niet dat het “in twee weken zou lukken om het eens te worden” als dit daarvoor drie jaar lang niet gefunctioneerd zou hebben. Gelijk heeft hij. Compleet verwoestend was Merkel´s Turkije-deal in oktober 2015, die de herverkiezing van president Erdoğan als president heeft veiliggesteld en verder een paniekerige, maar inefficiënte overhaaste actie was.

Binnen 14 dagen met welke Europese partners dan ook over iets onderhandelen, zoals mevrouw Dr. Merkel van plan is, kan alleen maar mislukken. De verleiding voor de tegenpartij is groot om gebruik te maken van de tijdnood van de Bondskanselier.

Merkwaardig wat er in de Bondskanselarij uitgevist wordt. Minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer had al contact gehad met de Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz en met de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini. Zij zijn de beide beslissende spelers bij de beveiliging van het Duitse voorterrein. Als Italië de havens blokkeert en Oostenrijk evenals Hongarije de grenzen bewaakt, is alles immers al opgelost.

Waarover wil de bondskanselier dan nog onderhandelen? Haar handelen is zinloos en dient alleen ter vertraging van een beslissing. Na de verkiezingen in Oostenrijk en Italië is zij met haar tactiek van pappen en nathouden achterop geraakt.

Nu maar eens zien of de CSU weer omvalt en zich door het Berlijnse weekdier Pruisisch slaapzand in de ogen laat strooien.

Bron: www.journalistenwatch.com

Door: Wolfgang Prabel

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/06/17 ... de-logica/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 33281
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Duitse politiek.

Berichtdoor Pilgrim » Zo Jun 17, 2018 11:48 pm

AfD stijgt in deelstaat Sachsen naar 24% – bijna driemaal zo groot als de SPD

Geplaatst op 17 juni 2018

Afbeelding

In de jaren-90 kwam de CDU in de Duitse deelstaat Sachsen op percentages van 57 en 58%. Maar inmiddels komt ze zelfs samen met de SPD nog maar net boven de 40%. Eerst raakte ze de absolute meerderheid kwijt, daarna in 2014 ook die met de FDP en nu is zelfs de CDU/SPD-regering mijlenver verwijderd van een meerderheid. De grote winnaar is daarentegen de AfD, die steeds sterker wordt en nu al bijna tweemaal zoveel stemmen kan halen als de Groenen en de FDP samen, bijna driemaal zoveel als de SPD.

Nu is ook de CDU-SPD-meerderheid verdwenen

Sinds de Duitse hereniging is de CDU in Sachsen niet alleen altijd de met afstand grootste partij, ze leverde sindsdien ook ononderbroken de minister-president. Van 1990 tot 2002 kon Kurt Biedenkopf zelfs een regering vormen die alleen uit de CDU bestond. Na het aftreden van Georg Milbradt in mei 2008 nam Stanislaw Tillich de functie van minister-president over en zette de al bestaande CDU/SPD-coalitie tot de deelstaatverkiezingen van 2009 voort. In de vijf jaren daarna regeerde hij in een CDU/FDP-coalitie.

Maar bij de deelstaatverkiezingen op 31-08-2014 haalde de coalitiepartner FDP de kiesdrempel van 5% niet. Ze daalde van 10% naar 3,8%. Dus moest er een nieuwe partner voor de CDU komen en viel men opnieuw terug op de SPD. Na het slechte resultaat van de CDU bij de parlementsverkiezingen in 2017 legde Tillich in december 2017 zijn functie neer en werd Michael Kretschmer tot nieuwe minister-president gekozen.

Maar inmiddels zouden de CDU en de FDP niet alleen geen regering meer kunnen vormen, maar ook CDU/SPD zou hiertoe volgens de huidige stand van zaken niet meer in staat zijn. Kwamen de CDU en de SPD met respectievelijk 39,4% en 12,4% bij de deelstaatverkiezingen in 2014 samen nog op bijna 52%, nu komen ze samen nog maar nauwelijks op 41%. Zowel de CDU verliest – en wel duidelijk, namelijk 7,4% (!) – als ook de SPD, die niet eens haar miserabele resultaat van 12,4% kan vasthouden en nu zelfs daalt naar 9% van de stemmen.

AfD stijgt van 9,7% naar 24% en is nu tweemaal zo groot als de Groenen en de FDP samen
Daarentegen kan de FDP winnen. Zoals het er naar uitziet van 3,8% naar 6%, zodat zij geen slechte vooruitzichten heeft om weer in het volgende deelstaatparlement te komen. We zien nauwelijks veranderingen bij Die Linke (SED, PDS) en de Groenen.

De hele grote winnaar van de deelstaatverkiezingen volgend jaar zou daarentegen wel eens de AfD kunnen worden. Deze zou volgens de huidige stand van zaken van 9,7% stijgen naar 24% en is op dit moment de duidelijke nr. 2 in Sachsen. Hieronder het geheel in een overzicht:

1. CDU: 32%
2. AfD: 24%
3. Die Linke: 19%
4. SPD: 9%
5. FDP: 6%
6. Groenen: 6%
7. Overigen: 4%

Winst en verlies
In vergelijking met de deelstaatverkiezingen op 31-08-2014 komen we tot de volgende veranderingen:

1. AfD: + 14,3%
2. FDP: + 2,2%
3. Groenen: + 0,3%
4. Die Linke: + 0,1%
5. SPD: – 3,4%
6. Anderen: – 6,1%
7. CDU: – 7,4%

INSA enquêteerde telefonisch en online tussen 4 en 11 juni meer dan 1000 mensen en analyseerde de resultaten professioneel.

Coalitievorming: CDU/SPD/FDP/Groenen of CDU/Die Linke of CDU/AfD
Bij zo´n resultaat, zoals door INSA werd onderzocht, zou de CDU noch met de SPD en een derde partner FDP of Groenen een meerderheid vormen. Zodoende zouden er maar drie mogelijkheden overblijven:

1. CDU + AfD: 56%
2. CDU + SPD + FDP + Groenen: 53%
3. CDU + Die Linke”51%

En uiterlijk nu zou het voor iedereen duidelijk moeten worden: de AfD verandert vanaf haar ontstaan al vijf jaar lang fundamenteel de innerlijke structuur van de Duitse politiek.

Bron: https://juergenfritz.com

Door: Jürgen Fritz

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/06/17 ... ls-de-spd/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 33281
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Duitse politiek.

Berichtdoor Pilgrim » Di Jun 19, 2018 12:09 am

Waarom Merkel en Seehofer ons belazerd hebben waar we bij stonden

Geplaatst op 18 juni 2018

Afbeelding
Merkel (CDU) en Seehofer (CSU) in het Duitse parlement.

Nu moet de EU het zogenaamd weer in orde brengen. Maar natuurlijk. In werkelijkheid echter heeft Merkel tijd gewonnen, Seehofer mocht even een poosje de held spelen. Maar hoe ziet die “Europese oplossing” er nu eigenlijk uit? Daartoe kregen we een korte, maar krachtige analyse toegespeeld:

Wat bedoelt Merkel met “Europese oplossing”? Het EU-“parlement” heeft al beslist. Over 10 dagen wordt ze aan de regeringschefs gepresenteerd als definitief voorstel, want het is zogenaamd “Europees recht”. Het gevolg is een nog omvangrijkere migratie naar Duitsland door zogenaamde “ankerpersonen”.

Ook met de stemmen van de Europarlementariërs van de CSU onder Manfred Weber (die zich er daarna echter van distantieerden met de motivering dat ze “erin geluisd” zouden zijn) bestaat precies dat document waarmee Angela Merkel door kan gaan.

Als de Europese Raad hiermee eind juni instemt, dan worden veranderingen in het “Dublin III-voorschrift” rechtsgeldig. Volgens deze veranderingen is niet meer het eerste land van binnenkomst voor de asielprocedure verantwoordelijk, maar het EU-land dat de asielzoeker graag wil. Daarvoor moet hij binding hebben met dit land of dat in ieder geval beweren: “In Berlijn woont de broer van mijn buurman uit mijn dorp” is al voldoende, en Duitsland is rechtstreeks verantwoordelijk voor de opname en de asielprocedure.

Regeringschefs uit Italië, Malta, Spanje en Griekenland zullen in de Europese Raad voor stemmen, want hun landen worden daardoor ontlast. Ook de regeringschefs van de oostelijke Midden-Europese EU-landen zullen voor stemmen. Die hebben tot nu toe nauwelijks vluchtelingen opgenomen en zodoende ook nauwelijks of geen migranten met een echte of beweerde “binding”.

Je hebt niet veel fantasie nodig om je voor te stellen hoeveel mensen dan plotseling een of ander familielid, kennis o.i.d. in Duitsland hebben. Kosten, criminaliteit, gettovorming door de parallelstructuren van complete clans – dat alles zal exploderen. Dat is Angela Merkel´s “Europese oplossing”! Zij is het tegenovergestelde van Europa, ze is het tegenovergestelde van toekomst in vrede en vrijheid! Ze gaat in haar eentje door met de Duitse waanzin.

Het was allemaal dus alleen maar toneelspel om de CSU weer enkele procenten voor de verkiezingen in Beieren te bezorgen. De burgers zullen echter verder moeten lijden.

Bron: www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/06/18 ... j-stonden/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Eurabia”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 6 gasten