NGO schepen

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 68443
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: NGO schepen

Berichtdoor Ariel » Di Sep 25, 2018 8:09 pm

Mahalingam schreef: :bulb: Europese oplossing :bulb:


Er is een europese oplossing gevonden voor de illegale gelukszoekers. Ze kunnen terecht in Portugal, Spanje, Frankrijk en Duitsland.

De 58 migranten die zich op het reddingsschip Aquarius 2 bevinden, kunnen terecht in Portugal, Frankrijk, Duitsland en Spanje. Dat meldt een bron binnen de Franse regering. Intussen heeft de Maltese regering laten weten dat het schip nu toch kan aanmeren in Malta.

Eerder op de dag hadden verschillende Franse ministers kritisch gereageerd op de beslissing van het reddingsschip Aquarius 2 om koers te zetten richting haven van Marseille. Het schip, dat beheerd wordt door de ngo’s SOS Mediterranée en Artsen Zonder Grenzen (AZG), kreeg aanvankelijk van zowel Italië als Malta geen toestemming om aan te meren in een haven op hun grondgebied. Frankrijk suggereerde om in Malta aan te meren, aangezien het schip daar het dichtste bij voer.

“De Aquarius is op weg naar Marseille en de ngo’s die het humanitaire schip charteren, hebben de Franse autoriteiten gevraagd om bij wijze van uitzondering 58 migranten van boord aan land te laten gaan”, zo kondigde de operationeel directeur van SOS Méditerranée gisteren aan.

“De enige bestemming die vandaag mogelijk is, is Marseille”, zei Frederic Penard, “aangezien de Aquarius niet langer onder Panamese vlag mag varen.” Gisteren liet de Franse voorzitter van de ngo, Francis Vallat, weten dat het zo’n 4 dagen zou duren vooraleer het schip Frankrijk kon bereiken.

De Franse regering ging daar niet mee akkoord. “Er zijn Europese regels: reddingsschepen moeten altijd naar de dichtstbijzijnde haven varen”, zo zei de Franse minister van Economie Bruno Le Maire. “En Marseille is niet de dichtstbijzijnde haven.” Een bron bij het Elysee suggereerde dan ook dat het schip aan zou leggen in Malta. “Het is duidelijk dat het schip geen 4 of 5 dagen moet varen om aan te leggen. Dat moet zo snel mogelijk gebeuren en de beste oplossing daarvoor is Malta.”

De Franse minister van Europese Zaken Nathalie Loiseau liet weten dat er gesprekken gevoerd werden met andere Europese landen om een haven te vinden voor de Aquarius en om de hulp voor de migranten te verdelen. “Als er op een dag een schip in nood de haven van Marseille zou binnenvaren, zouden we het natuurlijk laten aanmeren. Maar dat is niet waar de Aquarius vandaag is”.

De Maltese regering heeft vannamiddag dan uiteindelijk toch aangegeven dat de migranten aan wal mogen in Malta. “Maar ze zullen wel onmiddellijk verdeeld worden over andere landen”, zo klonk het op de Twitteracccount van de Maltese premier Joseph Muscat.

18 migranten zullen terecht kunnen in Frankrijk, 15 in Spanje en 15 in Duitsland, zo klonk het bij een bron binnen de Franse regering. Eerder vandaag had de Portugese regering aangegeven dat er 10 migranten terecht kunnen in Portugal.


Sfeerplaatjes.

Afbeelding

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 37292
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: NGO schepen

Berichtdoor Mahalingam » Di Sep 25, 2018 10:04 pm

"18 migranten zullen terecht kunnen in Frankrijk, 15 in Spanje en 15 in Duitsland, zo klonk het bij een bron binnen de Franse regering."

En wie bepaalt wie waar heen gaat? En hebben de zieligee vluchtelingen enige inbreng in de keuze?

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 5725
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: NGO schepen

Berichtdoor Ali Yas » Di Sep 25, 2018 10:18 pm

Mahalingam schreef:"18 migranten zullen terecht kunnen in Frankrijk, 15 in Spanje en 15 in Duitsland, zo klonk het bij een bron binnen de Franse regering."

Maar dankzij het vrije verkeer van personen hoeven ze daar niet te blijven.
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 36413
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: NGO schepen

Berichtdoor Pilgrim » Zo Sep 30, 2018 12:18 am

Weigering door het Vaticaan: Smokkelschip “Lifeline” kan niet onder Vaticaanse vlag varen

Geplaatst op 29 september 2018

Afbeelding

De organisatie “Mission Lifeline” informeerde vrijdag over een desbetreffend antwoord van het Vaticaan. Men zou niet kunnen voldoen aan een dienovereenkomstig verzoek van begin juli, omdat het “schip geen daadwerkelijke relatie met Vaticaanstad” zou hebben, staat er in de brief van 10 augustus, die via de nuntiatuur in Berlijn aan de kapitein van de “Lifeline”, Claus-Pers Resch, werd gestuurd.

Als verdere motivering werd in de brief vermeld dat het Vaticaan “de eigen verantwoordelijkheid over het schip niet zou kunnen uitoefenen” en “de immuniteit van de bemanning en passagiers niet zou kunnen garanderen.” Volgens het internationaal zeerecht van de VN moet iedere staat “zijn soeverein gezag en controle in bestuursmatige, technische en sociale aangelegenheden over de onder zijn vlag varende schepen effectief uitoefenen”.

Vooral Italië weigert reddingsschepen met migranten aan boord het aanmeren in de havens van het land. Minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini noemt reddingsorganisaties collaborateurs van de smokkelaars. Onlangs had Panama het reddingsschop “Aquarius” van de organisaties “SOS Méditerannée” en “Artsen zonder Grenzen” zijn vlag onttrokken, nadat Gibraltar dat daarvoor had gedaan. Daarom dook hier en daar het idee op of de schepen niet onder Vaticaanse vlag zouden kunnen varen.

Bron: https://politikstube.com

Door: “PS”

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/09/29 ... lag-varen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 68443
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: NGO schepen

Berichtdoor Ariel » Zo Sep 30, 2018 7:45 pm

Migranten en hond in Malta aan land gebracht

Een marineschip heeft 58 migranten en een hond in Malta aan land gebracht. De migranten werden ruim een week geleden door het reddingsschip Aquarius voor de Libische kust uit zee opgepikt.

De 58 zaten op twee kleine boten. Het gaat om Libiërs, Palestijnen, Syriërs, Somaliërs en Pakistanen. Onder hen zijn zeven families met drie kinderen onder de vijf jaar. En een kleine, witte hond die een Libische familie had meegebracht. Het dier wordt eerst in quarantaine geplaatst en onderzocht voordat het aan de familie wordt teruggegeven.

Tijdens een politieke bijeenkomst zei de Maltese premier Joseph Muscat, verwijzend naar de hond, dat zijn land zich bekommert om het redden van „alle levens.”

Frankrijk, Portugal, Spanje en Duitsland besloten dinsdag om de migranten op te nemen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 17274
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: NGO schepen

Berichtdoor King George » Zo Sep 30, 2018 8:06 pm

Het dier wordt eerst in quarantaine geplaatst en onderzocht voordat het aan de familie wordt teruggegeven.


En die primaten kunnen zo doorlopen en hun ziekten in Europa verspreiden?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Mahalingam
Berichten: 37292
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: NGO schepen

Berichtdoor Mahalingam » Zo Sep 30, 2018 11:20 pm

Ja dat kunnen ze. En op de AMC afdeling 'rare tropische ziekten' hebben ze het druk.
De USA heeft in 1954 de quarantine opgeheven.
Jan 1, 1892-1954 - Ellis Island
Those immigrants that were ill with contagious diseases, were removed from the ships by Medical Inspectors and transferred to Hoffman and Swinburne Island. It was only the first and second-class cabin passengers. Passengers in the third-class had to wait for their examination later at Ellis Island. Ellis Island also had quarantine houses at the Island.
http://www.ellisisland.se/english/quarantine_islands_newyork.asp
Korte tijd daarna stopte de import van personen via schepen. Het vliegtuig werd massavervoer.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 37292
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: NGO schepen

Berichtdoor Mahalingam » Do Okt 04, 2018 9:07 pm

Het kost nu veel meer moeite en vooral vaartijd om migranten op te pikken en naar Europa te brengen. Ze gaan het nu anders doen.
New Italian-flagged migrant rescue ship heads into Mediterranean
"The #MareJonio is on its way!" Sea-Watch tweeted. "In cooperation with #Mediterranea we are back at sea, to keep a sharp lookout and to challenge the European policy of letting people drown."

The announcement came on the same day that the Aquarius rescue ship sailed into Marseille harbour and an uncertain fate after Panama pulled its flag, meaning it cannot leave port without a new flag.
[...]
The Mare Jonio is a tug flying the Italian flag that left Augusta in Sicily on Wednesday evening, headed south, maritime tracking websites said. The 37-metre vessel – around half the length of the Aquarius – is not intended to rescue migrants and bring them to a safe port, but to spot and secure migrant-carrying boats that are in distress.
[...] Spanish NGO Proactiva Open Arms sent the Astral sailboat to the area on a similar mission a few days ago.
https://www.thelocal.it/20181004/new-italian-flagged-migrant-rescue-ship-heads-into-mediterranean
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 37292
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: NGO schepen

Berichtdoor Mahalingam » Ma Okt 08, 2018 8:12 pm

Thousands gather across Europe to back migrant rescue ship stuck in Marseille port

Thousands of people attended rallies Saturday across Europe to show support for migrant rescue ship Aquarius, stuck in port in the French city of Marseille after Panama revoked its flag.
Dozens of demonstrations were held in France including in Paris, as well as in Brussels, Berlin, Madrid and Palermo.

Many dressed in the boat's orange colours and chanted for "a flag for Aquarius" while slamming the "criminal inaction" of EU governments to resolve the impasse.

Marseille, home to the SOS Mediterranee NGO which operates the vessel with Doctors Without Borders (MSF), saw the largest show of support. Organisers said 10,000 people took part in the demonstration though police put the figure at nearer 3,500.

A similar rally in Paris also drew a crowd of around 10,000, according to the organisers, while police put the figure at a tenth as many.

"The goal is to make an appeal to citizens and show that SOS Mediterranee draws its legitimacy from civil society," said the NGO's spokeswoman Sophie Rahal in Paris.

Panama last month pulled the ship's flag following a request from Italy's far-right, anti-establishment government, meaning the Aquarius cannot legally set sail.

The boat's operators say it has rescued some 29,500 migrants to date and SOS Mediterranee president Francis Vallat said "the situation is more critical than ever".

Vallat said although migrant volumes had dropped "we are passing from one death per 42 migrants (at sea) last year to one in 18 migrants" this summer.

Attending the Marseille rally, French leftist champion, local lawmaker and leader of La France Insoumise Jean-Luc Melenchon insisted "Aquarius must have a flag -- and a French flag".

Meanwhile, around 100 flouted an official protest ban and gathered in the northern port of Calais -- where authorities in late 2016 dismantled the notorious Jungle refugee camp, which at its height at been home to some 10,000 migrants.

Immigration remains a hot-button issue in the European Union following the 2015 migration crisis. There are deep divisions among member states over how to handle the continent's biggest influx since World War 2.

Frontline state Italy has clamped down on asylum-seekers under far-right Interior Minister Matteo Salvini.

Saturday saw protesters gather in Riace -- a small hamlet in Italy's deep south which has earned praise for its integration of migrants -- demanding the release of their leftist mayor.

Domenico Lucano was placed under house arrest on Tuesday under suspicion of arranging "marriages of convenience" for immigrants and for allegedly skipping a tender process while awarding a garbage management contract to co-operatives with ties to migrants.

In office since 2004, Lucano has made headlines around the world for welcoming migrants to the sparsely-populated village in Calabria in a bid to boost jobs and development.

"Keep strong, continue fighting," his supporters chanted Saturday as they gathered outside his window from where he raised a fist in support.
https://www.thelocal.fr/20181007/thousands-gather-across-europe-to-back-migrant-rescue-ship-stuck-in-marseille-port

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 36413
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: NGO schepen

Berichtdoor Pilgrim » Za Okt 27, 2018 9:43 pm

“Mission Lifeline” zoekt weer “vluchtelingen” – deze keer onder Duitse vlag

Geplaatst op 27 oktober 2018

Afbeelding

Ze kunnen het niet laten: nadat hun boot in beslag genomen en hun kapitein Claus-Peter Reisch zich op Malta voor de rechter moet verantwoorden, steekt de “Mission Lifeline” weer in zee. Ze wil voor de Libische kust kruisen – deze keer echter op een zeilboot. Zogenaamd wil ze zich deze keer op het opsporen en melden van schipbreukelingen concentreren. Niet uitgesloten is echter dat ze opnieuw migranten naar Europa smokkelt.

De 15 meter lange boot vaart nu onder Duitse vlag, zijn thuishaven zou Hamburg zijn, deelde de vereniging mee. Daarvoor was de “Lifeline” onder Nederlandse vlag onderweg. Daarbij schijnt echter niet alles loepzuiver gelopen te zijn. Reisch wordt ervan beschuldigd het schip fout geregistreerd te hebben. De Nederlandse vlag aan de achtersteven zou illegaal zijn, wordt hij beschuldigd door het openbaar ministerie op Malta. De kapitein dreigt een gevangenisstraf van tot een jaar. Over drie weken zal het proces tegen hem in Valletta worden voortgezet.

Met de registratie in Duitsland willen de zelfbenoemde redders op zee meer trammelant met Malta en ook met Italië omzeilen, waar ze tot nu toe de Afrikanen aan land wilden brengen, totdat beide landen zich massaal tegen de smokkel verzetten en de “Mission Lifeline” uiteindelijk in beslag namen.

De vereniging uit Dresden doet zich strijdlustig voor: “We laten ons niet vastzetten. Wij documenteren wat er in de Middellands Zee gebeurt”, twitterde ze onlangs.

Bron: www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/10/27 ... itse-vlag/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 68443
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: NGO schepen

Berichtdoor Ariel » Di Nov 20, 2018 12:14 pm

Italië legt beslag op migrantenschip Aquarius

Italië heeft opdracht gegeven tot het leggen van beslag op het migrantenschip Aquarius. De Italiaanse autoriteiten hebben daartoe besloten omdat bij het verwijderen van afval van de Aquarius fouten zouden zijn gemaakt. Dat heeft Artsen zonder Grenzen (AzG) bevestigd na berichten in Italiaanse media.

AzG-medewerkster Karline Kleijer, die de missie van de Aquarius voor het redden van immigranten aanstuurt, zegt dat Italië het migrantenschip beschuldigt van het afgeven van menselijk afval in Italiaanse havens. Volgens Italië ging het om afval dat mogelijk besmet was en had het daarom als ziekenhuisafval moeten worden afgegeven. Ook vindt Italiaanse justitie dat het scheiden van afval op de Aquarius niet goed is gebeurd.

AzG noemt de maatregel van de autoriteiten een ,,ongefundeerde maatregel die uitsluitend is bedoeld om medische-humanitaire acties op zee verder te criminaliseren''. Kleijer: ,,Dat scheiden van het afval hebben we zo goed mogelijk proberen te doen. En wat het afgeven van besmettelijk menselijk betreft. Italiaanse justitie doelt onder meer op kleren die migranten aanhadden en die besmet zouden zijn omdat de migranten ziekten als schurft of tbc hadden opgelopen. Het gaat nogal ver om dan te spreken van het afgeven van besmettelijk afval.''

De Aquarius ligt momenteel in de haven van Marseille. Tot in september voer het schip onder de vlag van Panama. In die maand trok Panama de registratie van het schip in. Zolang er geen andere vlag is gevonden, kan de Aquarius de zee niet op om migranten te redden.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 37292
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: NGO schepen

Berichtdoor Mahalingam » Do Nov 29, 2018 11:04 am

Een vissersboot is tusssen wal en schip geraakt vanwege het oppikken van drenkelingen die nu een meerderheid zijn aan boord.
Spanish fishing vessel 'left in the lurch' after rescuing 12 migrants
A Spanish fishing vessel has been stranded in the Mediterranean for days because no country has agreed to accept the 12 migrants on board which it rescued last week, the boat's captain said Tuesday.

"We have been left in the lurch at sea, we can't go anywhere," Captain Pascual Dura of the "Nuestra Madre Loreto" told AFP by telephone.
Since Thursday the 13 crew members of the fishing vessel have hosted 12 migrants from Niger, Somalia, Sudan, Senegal and Egypt who they rescued from a rubber dinghy that had set sail from Libya to Europe.

Italy and Malta have refused to allow the boat to dock and unload the migrants while Spain's maritime rescue service only offered to return the migrants to Libya, Dura said.

"If we go to Libya, we run the risk of a mutiny... when they hear the word Libya they get very nervous and hysterical, it is hard to calm them down," he added.
"We don't want to return them to Libya. After they managed to get here, we don't want to return them to the place they are fleeing from."
[...]
The fact that the Spanish fishing vessel was operating in Libyan waters "complicates the situation".
https://www.thelocal.es/20181128/spanish-fishing-vessel-in-the-lurch-after-rescuing-12-migrants
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 17274
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: NGO schepen

Berichtdoor King George » Do Nov 29, 2018 11:55 am

Consequent geen toestemming geven deze migranten aan te laten meren is de enige manier om de "bijvangst" niet lonend te laten zijn.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 68443
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: NGO schepen

Berichtdoor Ariel » Vr Dec 07, 2018 1:50 am

Schip Aquarius stopt met missies

Het reddingsschip Aquarius, dat in de afgelopen jaren tienduizenden migranten uit de Middellandse Zee heeft gered en ze vanuit de kuststreek naar Europa transporteerde, staakt zijn activiteiten. Dat meldt Artsen Zonder Grenzen dat het schip samen met partner SOS Méditerranée beheert.

Het schip ligt sinds eind september in de haven van Marseille aan de ketting omdat het zijn Panamese vlag, waaronder het voer, was kwijtgeraakt. De Aquarius was het laatste reddingsschip dat voor de kust van Libië opereerde. Vorig jaar waren er in dat gebied vijf reddingsschepen actief.

Een Italiaanse aanklager beschuldigde de Aquarius eind november van het illegaal dumpen van giftig afval in haven in Zuid-Italië en wilde dat het schip aan de ketting zou worden gelegd. De organisatie ontkent en beschuldigt Italië ervan dat dat het humanitaire missies in een crimineel daglicht probeert te stellen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 36413
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: NGO schepen

Berichtdoor Pilgrim » Zo Dec 09, 2018 2:05 am

Waarom wordt de “Aquarius” opgegeven?

Geplaatst op 8 december 2018

Afbeelding

Tegenstrijdige argumentatie bij private NGO´s

Artsen zonder Grenzen en SOS Méditerranée willen hun schip de “Aquarius” (foto) opgeven wegens “politieke aanvallen”, maakten de beide organisaties bekend. Tegenstrijdig is dat ze met een nieuw schip zo snel mogelijk weer acties in de Middellandse Zee willen uitvoeren “om migranten te redden”, zoals de “Welt” schrijft.


Begrijpelijke redenen, bijvoorbeeld van technische aard, waarom de Aquarius opgegeven werd, zijn niet bekend. Aan de beslissing zou “een serie doelgerichte politieke aanvallen op het levens reddende werk van de hulporganisatie” voorafgegaan zijn, deelde de organisatie in Berlijn slechts mee. Blijkbaar is er echter genoeg geld voorhanden om een nieuw schip aan te schaffen. The show must go on.

Het is eveneens verbazingwekkend dat er sinds kort niet meer gesproken en geschreven wordt van “vluchtelingen” of “gevallen van redding op zee”, maar van “migranten”. Uit de vergelijkende cijfers van UNHCR en IOM was bekend geworden dat het aantal verdronken en vermiste personen in 2018 duidelijk verminderd was, nadat vooral Italië de havens van zijn land grotendeels had gesloten voor de NGO-schepen. Daardoor werd duidelijk: Private redding op zee is een pullfactor voor vluchtende mensen. Aanbod creëert vraag.

De Aquarius-exploitanten zijn ondertussen niet zuinig met sterke taal: “We hebben het hoogtepunt van de criminalisering van humanitaire hulp op zee bereikt.”

Bron: www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/12/08 ... opgegeven/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Eurabia”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten