Toenemend verzet tegen de EU

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 36855
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Toenemend verzet tegen de EU

Berichtdoor Pilgrim » Za Nov 17, 2018 7:25 pm

Oostenrijk wijst EU-leger af: “Niet verenigbaar met de neutraliteit”

Geplaatst op 17 november 2018

Afbeelding

Nadat ook de Duitse bondskanselier Angela Merkel zich in het Europees Parlement in Straatsburg had uitgesproken voor een “echt Europees leger”, heeft Oostenrijk deze visie onmiddellijk afgewezen.

In Wenen wil men niets weten van een EU-leger. “Wij hebben geen basis om dit plan te beoordelen”, werd er in het kabinet gezegd door minister van Defensie Mario Kunasek (FPÖ). Het idee van een Europees leger “is tegenstrijdig aan de Oostenrijkse grondwet-situatie”, benadrukt de woordvoerder van de minister. “Oostenrijk is neutraal”, een deelname aan een gezamenlijk leger zou dus volledig “illusoir” zijn.

Dat op zekere dag de voorzitter van de Europese Commissie zo´n leger zou bevelen en de opdracht tot een actie zou kunnen geven, zou absoluut niet verenigbaar zijn met de neutraliteit van Oostenrijk, wordt er vanuit het kantoor van Kunasek benadrukt.

Bron: http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/11/17 ... traliteit/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 36855
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Toenemend verzet tegen de EU

Berichtdoor Pilgrim » Za Dec 01, 2018 8:36 pm

BRIEFJE VAN JAN – Aan Kajsa Ollongren

Geplaatst op 1 december 2018

Afbeelding

Het gebrek aan slagkracht van het Nederlandse leger is voor u nu één van de argumenten om te pleiten voor één Europees leger.

Mevrouw Ollongren,

Ik roep niet zo gauw “Coudenhove-Kalergi!” Of: “Bilderberg!” Maar ik snap mensen die dat wel doen steeds beter. Nu weer met dat gedoe over de oprichting van één Europees leger.

Jarenlang is het Nederlandse leger kapot bezuinigd, met als dieptepunt het moment dat er tijdens oefeningen bij gebrek aan munitie “pang pang” geroepen moest worden en de toenmalige partijleider van D66 daar smakelijk om moest lachen.

Alexander Pechtold
@APechtold

'Militair moet zelf pang-pang roepen' http://telegraaf.nl/t/24330771
Heerlijk zo'n bericht!
19:04 - 1 aug. 2015

Nu snappen we waarom hij zo blij was.

Het was koren op zijn molen.

Het gebrek aan slagkracht van het Nederlandse leger is voor u nu één van de argumenten om te pleiten voor één Europees leger.

Het hoeft van u niet metéén, maar “Ik denk dat we ons een heldere hemel moeten voorstellen met een Europees leger aan de horizon”.

Aha, de methode waarover de huidige voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker in 1999 tegen het Duitse tijdschrift Der Spiegel zei: “We besluiten iets, laten het dan even rusten en kijken wat er gebeurt. Als niemand dan herrie maakt en er geen opstand uitbreekt, omdat de meeste mensen sowieso niet begrijpen wat er besloten is, dan gaan we weer verder. Stap voor stap, tot er geen weg meer terug is.”

Onzin?

Nee, precies hoe ook dit weer zal gaan.

Ik heb twee argumenten waarom we er van kunnen uitgaan dat dat Europese leger er komt en dat het onder aanvoering komt te staan van een Europese minister van Defensie. Een Europese minister van Defensie die niet houdt van mensen in gele hesjes, van mensen die ‘Europa’ willen verlaten en van mensen die zomaar hun mening durven geven over de ‘ever closing union’.

Het eerste argument is: u bent niet van de luchtballonnetjes. U bent van de aankondigingen. (zie: de moord op het referendum en de grote nepnieuwsleugen).

Dus als u op een partijbijeenkomst van uw Deense zusterpartij Radikale Venstre zegt dat er één Europees leger moet komen, dan kómt er één Europees leger.

Het tweede argument is zo mogelijk nog steekhoudender.

Mark Rutte zegt dat het er niet komt...

Het wordt tijd dat we in actie komen.

Groet,

JanD

PS. Vergeet me nieuwe nieuwsbrief niet!

https://tpo.nl/column/briefje-van-jan-a ... e-dochter/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Stanley
Berichten: 145
Lid geworden op: Do Jun 12, 2014 6:41 pm

Berichtdoor Stanley » Zo Dec 02, 2018 1:36 am

Hoe Europa z'n zelfvertrouwen verloor
Door Frits Bolkestein op donderdag 24 december 2009

In het christendom liggen zelfkritiek, zelfrelativering en schuld besloten. Misschien ligt daar de oorzaak van ons gebrek aan zelfvertrouwen, en is dat de reden dat we niet voor de onzen elders opkomen, denkt Frits Bolkestein....

De moeizame integratie van moslims in de westerse cultuur wordt gekenmerkt door tal van incidenten die vaak potsierlijk zijn maar er ook steeds blijk van geven hoe gering het zelfvertrouwen van het Westen in de eigen cultuur is.

In Amsterdam schorste het GVB onlangs een trambestuurder omdat hij een christelijk kruis droeg op zijn uniform. Het dragen van een islamitisch hoofddoekje boven datzelfde uniform is wel toegestaan. De tramconducteur werd door de rechter in het ongelijk gesteld.

Een Nederlandse advocaat weigert op te staan als de rechter binnenkomt omdat hem dat door zijn godsdienst, de islam, verboden wordt. De desbetreffende rechter, Peter Ingelse, zei dat de advocaat mocht blijven zitten, omdat hij, Ingelse, zich niet beledigd voelde. De rechter vergat daarbij dat advocaten niet moeten opstaan uit respect voor de rechter, maar uit respect voor de wet.

De Haagse Hogeschool heeft een kerstboom laten verwijderen uit angst dat moslimstudenten dit christelijke symbool (sic) aanstootgevend zouden vinden.
Engeland laat zien dat het nog erger kan. Daar heeft de gemeente Oxford besloten Kerst af te schaffen en te vervangen door het ‘Winterlichtfestival’.

In Neukölln, een stadswijk van Berlijn waar veel moslims wonen, zou een tentoonstelling worden gehouden over ‘De Derde Wereld in de Tweede Wereldoorlog’. Een klein deel van de tentoonstelling ging over de medeplichtigheid van Arabieren aan misdaden van de nazi’s. Na protesten van moslims werd de tentoonstelling gesloten. De Berlijnse wethouder van integratie Günter Piening zei: ‘In een gemeenschap als Neukölln hebben we een gedifferentieerde voorstelling nodig van de betrokkenheid van de Arabische wereld bij de Tweede Wereldoorlog.’

Het Europees waarnemingscentrum tegen racisme en vreemdelingenhaat, gevestigd in Wenen, hield in 2003 een onderzoek naar antisemitisme geheim omdat daaruit bleek dat het antisemitisme in Europa voornamelijk werd gevoed door moslims en pro-Palestijnse groeperingen.

Dit was zelfcensuur, maar er heeft ook intimidatie plaats. Toen de Utrechtse theoloog Pieter van der Horst zijn afscheidsrede wilde wijden aan ‘De islamisering van het Europese antisemitisme’ werd dat door de universiteit verboden. Deze censuur kwam voort uit de angst voor ongenoegen uit de hoek van de moslims.

Zo worden moslims in het Westen beschermd door westerse overheden en bestuurders die zich in allerlei bochten wringen om te voorkomen dat zij zich gekwetst zouden kunnen voelen. Er zijn vele voorbeelden van westerse zelfverloochening, en er zullen er nog veel meer volgen. Het is typerend voor het Westen dat het zichzelf wegcijfert en andere culturen laat voorgaan. In confrontatie met de islamitische cultuur, die zichzelf juist verabsoluteert en uitsluitend kritiek heeft op anderen, neemt dit soms zelfdestructieve vormen aan.

Zo zei de progressieve essayiste Susan Sontag vlak na de islamistische terreuraanslagen van 11 september 2001 dat deze ‘een aanval [waren] op de zelfverklaarde supermacht van de wereld, die werd ondernomen als gevolg van Amerikaanse bondgenootschappen en daden’. Bedenk wel dat de oorlogen in Afghanistan en Irak toen nog niet waren begonnen. Weliswaar heeft Sontag deze opmerking later teruggenomen, maar zij verwoordde voortreffelijk de westerse neiging de wandaden van anderen uitsluitend te zien als reacties op eigen wandaden.

Het Westen heeft altijd ongelijk.
Westerse leiders die zich wel zelfverzekerd opstellen tegen de islam worden verketterd, niet alleen vanuit de moslimwereld maar ook vanuit hun eigen westerse cultuur. Op 12 september 2006 hield paus Benedictus XVI een rede aan de Universiteit van Regensburg. Zijn toespraak ging over Rede en Geloof: een oer-christelijk thema. Hij citeerde daarin de Byzantijnse keizer Manuel II Paleologos, die aan het einde van de 14de eeuw beweerde dat de leer van Mohamed onmenselijk was, omdat deze beval zijn geloof met het zwaard te verspreiden. Waarom nam niemand het voor de paus op toen groot misbaar in de islamitische wereld klonk? Had Manuel Paleologos niet gelijk? Wat wilde Abd-er-Rahman, gouverneur van Spanje, toen hij in 732 bij Poitiers door Karel Martel werd verslagen? Toch op zijn minst de islam verspreiden?

Silvio Berlusconi zei tijdens een bezoek aan Berlijn in september 2001: ‘De westerse beschaving is superieur aan die van de islamitische wereld.’ Interessant waren de reacties hierop. Guy Verhofstadt (destijds premier van België) noemde zijn opmerking ‘gevaarlijk’. Romano Prodi (destijds voorzitter van de Europese Commissie) zei: ‘Wij zijn allen gelijk.’ Louis Michel, de Belgische minister van buitenlandse zaken, noemde de opmerking ‘onacceptabel en in strijd met Europese waarden’.

Het is geenszins mijn bedoeling de Italiaanse premier te verdedigen, maar had hij in feite niet gelijk, evenals de paus? De enige maatstaf om beschavingen te vergelijken is de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Bij hantering van die maatstaf staat buiten kijf dat de Europese beschaving, na vele eeuwen van gruwelijke daden, nu ver voor ligt op de islamitische. Het was een politiek wetenschapper uit Koeweit, Ahmed Al-Baghadi, die openlijk zijn instemming met Berlusconi uitsprak: ‘De islamitische samenleving kent geen vrijheid van meningsuiting of burgerrechten. (...) Hoeveel Arabische schrijvers zijn er vermoord of gevangen gezet? (...) Op welke islamitische universiteit kun je vergelijkende theologie studeren?’

Hoe kan worden verklaard dat Europa aan zo’n gebrek aan zelfvertrouwen lijdt dat deze zaken niet gezegd mogen worden?
Wij lijken te zijn vergeten dat Europa sterk is getekend door het christendom en dat het daarmee fundamenteel anders is dan beschavingen die voortkomen uit de islam. De islamitische beschaving kent een schaamtecultuur, het christendom is een schuldcultuur. Wij zijn allen doordrongen van schuldgevoelens, vooral in protestantse landen. Luister naar de Matthäus Passion van Bach. Het koor, dat wil zeggen het volk, zingt: ‘Ik zal worden gestraft voor wat U (d.w.z. Christus) geleden hebt’ en: ‘U bent geen zondaar, zoals wij en onze kinderen.’ Zoals de Ierse dichter Yeats schreef: ‘Kom vestig op mij dat beschuldigende oog, ik dorst naar beschuldiging.’

Het kolonialisme is bij uitstek een thema waarin het westers schuldgevoel tot grote bloei is gekomen. Zo is een van de rechtvaardigingen voor het geven van ontwikkelingshulp aan landen in de Derde Wereld de gedachte dat het Westen schuldig is aan de onderontwikkeling van Afrika. Maar Europa is net zo min verantwoordelijk voor de onderontwikkeling van Afrika als Rome verantwoordelijk was voor de onderontwikkeling van Gallië.

De juiste vraag is niet: waarom zijn arme landen arm? De juiste vraag is: waarom zijn rijke landen rijk? Want in het begin waren we allemaal arm. Wie een verklaring zoekt voor de bloei van het Westen, moet teruggaan naar de Renaissance of zelfs naar de klassieke Oudheid. Kolonialisme heeft niets te maken met die bloei.
Parallel aan die zelfbeschuldiging liggen in het christendom zelfkritiek en zelfrelativering besloten. Laten we twee passages bekijken uit het Evangelie volgens Mattheüs. De eerste is: ‘Oordeel niet, opdat er niet over u geoordeeld wordt’ (7:1). De tweede is: ‘Wie zichzelf verhoogt zal worden vernederd, en wie zichzelf vernedert zal worden verhoogd’ (23:12). Volgens Nietzsche kenschetst dit een slavenmentaliteit. Maar ook zonder zover te gaan, is duidelijk dat deze uitspraken – samen met andere als ‘de andere wang toekeren’ en ‘de tweede mijl gaan’, beide afkomstig uit de Bergrede – er niet bepaald toe aanzetten voor zichzelf op te komen.

Misschien is daar een oorzaak te vinden van het hedendaagse gebrek aan zelfvertrouwen dat tot gevolg heeft dat wij ook niet opkomen voor de onzen en alleen vreemde geloven en culturen als onze naasten lijken te beschouwen. Wie trekt zich het lot aan van christenen in het Midden-Oosten? 10 procent van de bevolking van Egypte is christen (koptisch). Zij worden onderdrukt en leiden een slecht bestaan. De christelijke minderheden in Syrië, Irak en Pakistan worden gediscrimineerd. In Somalië maken islamisten jacht op iedereen die een Bijbel bezit. In Turkije worden christenen belaagd. Geen mens lijkt zich over deze misdaden op te winden. Is dat omdat we het te druk hebben met onszelf? Het christendom lijkt in Europa, op Polen en Ierland na, te zijn uitgebloeid. Maar voor anderen is het niet de lusteloze godsdienst die het nu voor ons is. Zij voelen zich terecht door Europa in de steek gelaten.

De christelijke cultuur van schuld en zelfrelativering leidde 150 jaar geleden niet tot een gebrek aan zelfvertrouwen. Sterker nog: Europa barstte van het zelfvertrouwen zoals blijkt uit het imperialisme. Maar de secularisatie begon in de 19de eeuw, toen Nietzsche zei: ‘God is dood.’ Hierdoor werd het metafysische en dogmatische deel van het christelijk geloof uitgehold.

Als een vorm van compensatie werd het sociale en psychologische deel daardoor versterkt. Volgens anderen werd het onmatige voorschrift van het Nieuwe Testament, waar niemand aan kan voldoen, door de Kerk beheerst zolang zij gezag had. Toen dat gezag verviel, hernamen de geboden van Christus hun oorspronkelijke intensiteit.
Deze ontwikkelingen werden versterkt door de Eerste Wereldoorlog, de opkomst van collectivistische seculier-religieuze dictaturen tijdens het interbellum, de Holocaust, de dekolonisatie, de culturele verwarring van 1968 en de jaren daarna met het uitroepen van het failliet van de grote verhalen. Alle zekerheden boetten aan kracht in. Het multiculturalisme dat ons op het hart drukt ‘niet te oordelen’, zoals de Bijbel zegt, maar geen recht doet aan onze christelijke cultuur omdat die als groot verhaal is verworpen, zette de verdere vernietiging van ons zelfvertrouwen voort.

Geldt dit gebrek aan zelfvertrouwen voor iedereen of alleen voor de intellectuele elite? Waarschijnlijk het laatste. Het was de intelligentsia die in toenemende mate de ontkerkelijking en het verdwijnen van het christelijk geloof en christelijke cultuuruitingen toejuichte. En het was de intelligentsia die het concept van multiculturalisme als alternatief opdrong en ervan profiteerde.

Volkskrant


In Amsterdam schorste het GVB in 2009 een trambestuurder omdat hij een christelijk kruis droeg op zijn uniform. Het dragen van een islamitisch hoofddoekje boven datzelfde uniform is wel toegestaan. De tramconducteur werd door de rechter in het ongelijk gesteld.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 36855
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Toenemend verzet tegen de EU

Berichtdoor Pilgrim » Di Jan 01, 2019 1:42 am

Europa´s patriotten op koers om de Europese verkiezingen te winnen terwijl de globalist Macron de controle kwijtgeraakt is

Geplaatst op 31 december 2018

Afbeelding
Matteo Salvini en Marine Le Pen.

De verkiezingen voor het Europees Parlement vinden plaats in mei 2019. Dit jaar, meer dan voorgaande verkiezingen, zou wel eens grote consequenties kunnen hebben met een uitslag die nog nooit eerder is vertoond.

Volgens de “Financial Times” zal het een confrontatie worden tussen de aangeslagen Franse president Emmanuel Macron en de man die door zijn eigen volk werd gekozen als de meest betrouwbare en populaire politicus in de historie, de Italiaanse vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken, Matteo Salvini.

Salvini was al populair bij de Italiaanse kiezers, maar toen hij opstond tegen Brussel betreffende zijn “Italianen eerst”-begroting, begonnen de Italianen alleen maar meer van hem te houden. In feite zien de Italianen hem volgens de laatste peilingen als de echte leider van Italië, zelfs nog meer dan de minister-president.

De populistische minister Salvini heeft de pro-Europa van de Franse president Emmanuel Macron uitgedaagd, die zich bemoeit met de soevereiniteit van individuele landen.

Veel mensen in Italië zien Macron nu als de vijand van hun land, omdat hij alles wat imperialistisch is aan de EU personifieert.

Sommige adviseurs van Macron hebben gewaarschuwd voor een politieke confrontatie met Salvini, omdat zijn eigen populariteit ontzettend gedaald is in Frankrijk, wat zijn positie verzwakt. Terwijl Salvini´s invloed groter wordt, neemt de invloed van Macron af.

Zoals een van de demonstranten van de “gele hesjes” over Macron´s “leiderschap” zei: “Onze elites praten over het einde van de wereld, terwijl wij praten over het einde van de maand.”

Wanneer de rechtse partijen een verenigd front onder Salvini kunnen vormen, dan zouden de verkiezingen de grootste revisie van de EU sinds haar oprichting kunnen zijn.

De “Financial Times” zegt dat “volgens een samenstelling van verschillende peilingen door Pollofpolls.eu zal de LEGA van Salvini van 6% van de stemmen en 5 Italiaanse zetels in het Europees Parlement in 2014 stijgen naar 33% en 29 zetels.

Rechts in Frankrijk ligt op koers om 21% van de stemmen te winnen, de partij van Macron, La République En Marche!, naar de tweede plaats te verwijzen, om zodoende aan Marine Le Pen de kans te geven zich te revancheren na een teleurstellende presidentiële verkiezingscampagne in 2017.

De rechtse partij Fidesz van Viktor Orbán zal bijna zeker blijven domineren in Hongarije. De eurosceptische AfD in Duitsland zal waarschijnlijk haar percentage van 7% en 7 zetels verdubbelen.

De Poolse conservatieve partij PiS zal waarschijnlijk 41% van de stemmen en 24 zetels winnen, in vergelijking met de 32% en 19 zetels vorig jaar.”

Het is geen wonder dat gezien Macron´s beschadigde imago dankzij de “gele hesjes” in zijn land dat Salvini niet veel tegenstand verwacht van de Franse president.

Zoals hij deze maand tegen “Politico” zei: “Macron is geen probleem voor me. Hij is een probleem voor het Franse volk.”

Bron: https://voiceofeurope.com

Door: Laura Cat

Vertaald uit het Engels door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/12/31 ... eraakt-is/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 36855
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Toenemend verzet tegen de EU

Berichtdoor Pilgrim » Vr Jan 04, 2019 11:25 pm

"Fuck You EU" Song (from Last Week Tonight with John Oliver)
Jay Dragonarc Productions - Gepubliceerd op 21 jun. 2016

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 36855
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Toenemend verzet tegen de EU

Berichtdoor Pilgrim » Za Jan 05, 2019 6:50 pm

Oostenrijkse minister van Defensie: Een EU-leger zal er met Oostenrijk niet komen

Geplaatst op 5 januari 2019

Afbeelding

De Oostenrijkse regering wijst het door Brussel gewilde EU-leger af, is echter voorstander van een gezamenlijke veiligheids- en defensiepolitiek. Minister van Defensie Kunasek (FPÖ) verklaarde hierover nu: “We hebben ook een beetje de emancipatie van andere bondgenootschappen nodig. Wat we niet nodig hebben, is één groot leger, maar meer samenwerking.”

Europa zou een “veiligheids- en defensiepolitiek nodig hebben die die naam verdient. Dat is echter niet vergelijkbaar met een EU-leger”, aldus de minister in een interview met het Oostenrijkse persbureau APA. Een gezamenlijk leger zou “één commando, één uniform, één leiding betekenen. Dat zal niet lukken. Oostenrijk zal daar niet bij zijn”, zei Kunasek.

De minister motiveert het Oostenrijkse standpunt “enerzijds met de neutraliteit en anderzijds, omdat ik dat bij mijn EU-collega´s niet kan herkennen. We zeggen allemaal ja tegen goede, gezamenlijke structuren, gezamenlijke missies, gezamenlijke oefeningen, samenwerking en een gezamenlijke financiering van deze maatregelen door het fonds, maar nee tegen een EU-leger zoals de burger zich dat misschien voorstelt.”

Sowieso zou Europa al veel betere gezamenlijke structuren hebben dan vroeger. En het zou voor iedereen duidelijk zijn dat “wij de grote problemen alleen maar gezamenlijk kunnen oplossen.”

De door hem gewenste “emancipatie” van andere bondgenootschappen betekent niet het afstand nemen van de NAVO. “Veel EU-landen zijn NAVO-leden, het zou onlogisch zijn om een tweesporenbeleid op te bouwen. Ook in de toekomst zal er een sterke samenwerking met de NAVO bestaan. Maar als we onszelf serieus nemen, moeten we serieus en geëmancipeerd over een gezamenlijke verdediging nadenken”, vindt de minister.

Bron: http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/01/05 ... iet-komen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 36855
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Toenemend verzet tegen de EU

Berichtdoor Pilgrim » Ma Jan 07, 2019 11:26 pm

Nieuw anti-EU verbond? Italiaanse minister Salvini brengt bezoek aan Poolse conservatieve leider Jarosław Kaczyński

Geplaatst op 7 januari 2019

Afbeelding

Een nieuw anti-EU verbond is in de maak. Tijdens een ontmoeting in Warschau op 9 januari zullen de vicepremier van Italië, Matteo Salvini, en de partijchef van de grootste Poolse politieke partij PiS, Jarosław Kaczyński, met elkaar praten over “speciale betrekkingen”, die een grote kracht in de aanstaande Europese verkiezingen zouden kunnen zijn.

De Poolse minister van Buitenlandse Zaken, Jacek Czaputowicz, zei zaterdag in een interview met de radiozender RMF:

“Het is een ontmoeting op het hoogste niveau. Als partijvoorzitter Kaczyński een andere politicus ontmoet, dan is dat een teken van een bepaalde speciale relatie, en zo behandelen we dit ook.” Hij voegde er aan toe: “We moeten het hebben over zaken die gerelateerd zijn aan het Europees Parlement”.

Het blijft onduidelijk wat de ontmoeting zal opleveren, maar wel dat Salvini en Kaczyński “ideeën zullen uitwisselen … over hoe de Europese Unie zou moeten functioneren”.

“De boodschap van de ontmoeting op woensdag is: de Poolse regering wijzigt haar standpunt richting de anti-Europa fractie”, zei Slawomir Nitras, parlementariër van de partij Burgerplatform.

“Zij [de regering] is niet alleen sceptisch [over de EU], ze sluit zich aan bij krachten die erover nadenken hoe de Europese Unie te ontmantelen”, voegde hij er aan toe.

Kazimierz Marcinkiewicz, voormalig Pools minister-president die de PiS verliet, zegt: “Als hij [Salvini] de PiS ervan kan overtuigen mee te doen, dan wordt dit een van de grootste groepen in het volgende Europees Parlement.”

Salvini heeft al gepraat met Franse en Nederlandse rechtse partijen, het “Rassemblement National” en de PVV, en hen er van overtuigd deel te nemen.

Wanneer de PiS en de Oostenrijkse FPÖ ook meedoen, zou dit 140 Europarlementariërs betekenen, wat van haar de op twee na grootste fractie in het Europees Parlement zou maken.

Er wordt gespeculeerd dat Salvini zou kunnen oproepen tot vervroegde verkiezingen in Italië om zo minister-president te worden. Zijn partij LEGA is gigantisch gestegen in de opiniepeilingen. Dit, samen met de PiS, als die volgend jaar de verkiezingen in Polen wint, wat verwacht wordt, zou betekenen dat de nieuwe groep twee leiders zou hebben van twee van de grootste 6 EU-landen.

Bron: https://voiceofeurope.com

Door: Laura Cat

Vertaald uit het Engels door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/01/07 ... kaczynski/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 36855
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Toenemend verzet tegen de EU

Berichtdoor Pilgrim » Vr Jan 11, 2019 10:02 pm

Orbán krijgt hulp van Polen en Italië in strijd tegen Macron

Matthijs van Schie, 11 jan 2019

Afbeelding
Emmanuel Macron en Viktor Orbán.

De Hongaarse premier Viktor Orbán beschouwt de Franse president Emmanuel Macron als zijn grote vijand, en ziet een nieuwe eurosceptische alliantie tussen zijn bondgenoten Italië en Polen daarom met vreugde aan. De weerstand tegen de Frans-Duitse dominantie in de EU neemt toe, wat ook is te zien aan de peilingen voor de Europese Verkiezingen in mei, waarin nationalisten op winst staan.

‘Het valt niet te ontkennen dat Macron een belangrijk persoon is, en daarbij is hij de leider van de pro-immigratiekrachten’, antwoordde Orbán tijdens een persconferentie een journalist van de krant Le Monde, die hem vroeg naar zijn relatie met de Franse president. ‘Het is niets persoonlijks, maar de kwestie is bepalend voor de toekomst van onze landen. Als gebeurt wat hij wil op het gebied van migratie, zou dat slecht zijn voor Hongarije, en daarom heb ik de plicht om hem te bestrijden.’

Macron ziet zichzelf als vijand van Orbán en Salvini
Het is niet de eerste keer dat de grote meningsverschillen tussen Orbán en Macron aan de oppervlakte komen. In augustus, nadat de Hongaarse premier en de Italiaanse vicepremier Matteo Salvini tijdens een ontmoeting kritiek leverden op de Franse president, erkende Macron dat hij lijnrecht tegenover Orbán en Salvini staat. ‘Als zij mij als hun vijand willen zien, hebben ze gelijk,’ zei hij. De Franse president is niet van plan om te wijken voor hun ‘nationalisme en haatzaaien’, zei hij destijds.

Hoewel Macron samen met de Duitse bondskanselier Angela Merkel te boek staat als degene die in de EU de lakens uitdeelt, lijken voor hem zware tijden op komst. Terwijl hij in eigen land zwaar onder druk staat sinds de protesten van de ‘gele hesjes’ losbarstten, zijn eurokritische leiders druk bezig met het smeden van allianties om de Franse dominantie in Brussel te ondermijnen.

Zo was Salvini woensdag op bezoek in de Poolse hoofdstad Warschau, waar hij sprak met zijn ambtsgenoot Joachim Brudzinski, die de Italiaanse regering prees voor het besluit om de havens te sluiten voor migrantenschepen. Sinds de nieuwe Italiaanse regering in mei aantrad, daalde het aantal illegale immigranten er fors.

Polen en Italië willen met ‘Europese renaissance’ Frans-Duitse as breken
Na afloop van de ontmoeting verklaarde Salvini de dominantie van de ‘Frans-Duitse as’ te willen doorbreken. ‘Polen en Italië zullen onderdeel zijn van de nieuwe lente in Europa, de renaissance van Europese waarden.’ Salvini en Brudzinski twijfelen er niet aan dat het Europees Parlement er na de Europese verkiezingen (23-26 mei) totaal anders uit zal zien. ‘Het Europa dat in juni zal ontstaan, zal ons wegleiden van het Europa dat wordt geleid door bureaucraten.’

De alliantie klonk Orbán als muziek in de oren: ‘De as Warschau-Rome is een van meest geweldige ontwikkelingen van het jaar tot nu toe,’ reageerde hij vanuit Boedapest op de ontmoeting. ‘Ik ben er erg hoopvol over.’ Volgens de Hongaarse premier kan de alliantie de Europese politiek ‘radicaal hervormen’, waarbij oppositie tegen migratie de grote gemeenschappelijke deler is. ‘De partijstructuren, traditioneel links of rechts, worden ondergeschikt aan een andere dimensie – zij die vóór immigratie zijn tegenover zij die tegen immigratie zijn.’

Nationalisten staan in peilingen Europese verkiezingen op forse winst
In dat opzicht lijkt er in het Europees Parlement inderdaad een flinke wisseling van de wacht aanstaande. Het gezaghebbende peilingbureau EuropeElects meldde donderdag dat Salvini’s partij Lega (lid van de rechts-nationalistische fractie Europa van Naties en Vrijheid) de grootste partij in het Europees Parlement zou zijn als er vandaag verkiezingen worden gehouden. Volgens die prognose gaan de nationalistische partijen een flinke opmars maken in Brussel.

Europe Elects
@EuropeElects

EU27, Europe Elects projection:

'If there was European election today...'

Largest number of seats per national party

LEGA-ENF: 26
CDU-EPP: 24
PiS-ECR: 23
M5S-EFDD: 22
RN-ENF: 20
GRÜNE-G/EFA: 19
LREM-ALDE: 18
PO-EPP: 16
PSOE-S&D: 14
SPD-S&D: 14

255 18:57 - 10 jan. 2019

Op plek twee staat de Duitse CDU (lid van de christen-democratische EVP-fractie) van Angela Merkel, maar met de conservatieve Poolse regeringspartij PiS (Europese Conservatieven en Hervormers), de Italiaanse coalitiepartij Vijfsterrenbeweging (Europa van Vrijheid en Directe Democratie) en Rassemblement National (Europa van Vrijheid en Naties) van Marine Le Pen zijn vier van de vijf grootste partijen in de peiling uitgesproken eurokritisch. Ook andere eurosceptische partijen als de Duitse AfD, de Spaanse nieuwkomer Vox, de Belgische N-VA en Forum voor Democratie – onder leiding van Derk-Jan Eppink – azen op zetels.

Eurosceptische partijen versnipperd, Salvini wil overkoepelende fractie
Als die partijen inderdaad zo groot worden als EuropeElects nu voorziet, zullen ze eerst de onderlinge verdeeldheid moeten oplossen om een belangrijke rol te kunnen spelen in het parlement. Vooralsnog hebben de partijen nog genoeg meningsverschillen, bijvoorbeeld over de houding ten opzichte van Rusland, economisch protectionisme en het al dan niet spreiden van asielzoekers. De komende maanden staan in diverse ontmoetingen tussen eurosceptische politici – onder meer tussen Salvini en Marine Le Pen – op het programma om daarover overeenstemming te bereiken.

Terwijl de eurosceptici nu nog zijn verspreid over meerdere fracties, werkt Salvini op de achtergrond al maanden aan één grote overkoepelende nationalistische, eurosceptische alliantie om de krachten te bundelen. Ook hoopt hij dat Orbáns partij Fidesz, die bij de christen-democraten al tijden onder vuur ligt, vertrekt bij de EVP, die opnieuw de beste papieren hebben om de grootste Europese ‘familie’ te worden.

In dat geval is het niet uitgesloten dat de eurocritici de tweede fractie worden in het parlement, waardoor ze de macht van de gevestigde partijen serieus in gevaar kunnen brengen.

https://www.elsevierweekblad.nl/buitenl ... content=EW
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Eurabia”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten