Marokkaanse reddingsacties op zee

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 46598
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Marokkaanse reddingsacties op zee

Berichtdoor Pilgrim » Di Aug 13, 2019 11:36 pm

Marokko laat zien hoe je mensen redt

Geplaatst op 13 augustus 2019

Afbeelding

Meer dan 400 migranten in veiligheid

De Marokkaanse marine heeft meer dan 400 in zeenood geraakte vluchtelingen gered. Ze werden naar Noord-Afrika teruggebracht.


De Marokkaanse marine heeft naar eigen zeggen 424 in zeenood geraakte vluchtelingen gered. Ze werden in de Atlantische Oceaan en in de Middellandse Zee opgepikt en naar Noord-Afrika teruggebracht.

Onder de geredde mensen bevinden zich 53 vrouwen en 16 minderjarigen. Mensen en boten maken het goed, bericht de “Magreb Post”. In juli al had de Marokkaanse marine 242 personen gered. Onder de geredde personen bevonden zich destijds 50 vrouwen en 12 minderjarigen volgens de “Magreb Post”.

Vergeleken met de acties van private exploitanten van reddingsschepen werkt de Marokkaanse marine heel effectief. Onder het commando van Carola Rackete had de “Sea Watch 3” in juli maar 42 personen uit de Middellandse Zee opgevist en onder veel mediale aandacht naar Lampedusa gebracht. Daarbij werd bewust op de koop toegenomen dat de gezondheid van de geredde mensen duidelijk verslechtert.

Eind juli bracht de “Alan Kurdi”, een ander privé reddingsschip waarop tijdelijk een correspondente van de “Frankfurter Rundschau” als verslaggeefster aan boord was, in totaal maar ongeveer 40 mensen in veiligheid.

Over de reddingsacties van de Marokkaanse marine hoor je in de mainstream media weinig tot helemaal niets. Professionele redders zijn blijkbaar lang niet zo fotogeniek als de drammerige Noord-Duitse meid Rackete en haar riskante manoeuvres. En geen enkele verslaggever van de staatsmedia laat zich graag een mediaspektakel ontgaan.

De redding van de personen is bijzaak. In het middelpunt staat dat de geredde mensen naar Europa gebracht kunnen worden. Eens temeer blijkt waarom het eigenlijk gaat.

Bron: www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/08/13 ... nsen-redt/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20417
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Marokkaanse reddingsacties op zee

Berichtdoor King George » Wo Aug 14, 2019 9:55 am

En dit is pas redden. Veilig aan land brengen. Ditmaal + 1 kudo.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam


Terug naar “Eurabia”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten