Achterlijkheid en corruptie van de EU

Mahalingam
Berichten: 41064
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Achterlijkheid en corruptie van de EU

Berichtdoor Mahalingam » Wo Apr 08, 2020 9:27 am

Ik citeer uit bovenstaande:
"Want u weet het: in iedere communistische dictatuur hebben de machthebbers zich uitgezonderd van alle keiharde maatregelen waarmee ze het gewone volk onderdrukken."

Ook zonder een communistische dictatuur hebben de boven ons gestelden zo hun eigen opvattingen over regels.
De Nieuw-Zeelandse minister van Gezondheid David Clark lapte de coronamaatregelen meermaals aan zijn laars, maar premier Jacinda Ardern heeft besloten hem niet te ontslaan.
Clark reed in het eerste weekend van de 'niveau 4-lockdown in Nieuw-Zeeland' met zijn gezin naar een strand 20 kilometer verderop. Dat was overigens niet de enige keer dat hij de fout in ging: hij werd ook op de foto gezet toen hij op een paar kilometer afstand van zijn huis aan het mountainbiken was. Achteraf begrijpt Clark dat men boos op hem is.

en dichter bij huis een minister die regels afkondigt voor anderen:
In Schotland ging Catherine Calderwood, adviseur van de regering op coronagebied, eveneens de fout in, toen ze naar het buitenverblijf van haar familie reed. Zij zag zich gedwongen af te treden.
https://www.metronieuws.nl/in-het-nieuws/2020/04/nieuw-zeelandse-minister-van-gezondheid-niet-weg-om-coronablunder
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

mercator
Berichten: 19058
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Achterlijkheid en corruptie van de EU

Berichtdoor mercator » Wo Apr 08, 2020 3:52 pm

Mahalingam schreef:Ook zonder een communistische dictatuur hebben de boven ons gestelden zo hun eigen opvattingen over regels.

In de 6 Belgische parlementen wordt nog steeds oeverloos gediscussieerd en gel*ld door een leger beroepspolitici. Ze zitten wel wat uit elkaar maar elk heeft een volle fles ontsmettingsgel naast zich. Waar voor ons die nergens meer te krijgen is.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Mahalingam
Berichten: 41064
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Achterlijkheid en corruptie van de EU

Berichtdoor Mahalingam » Wo Apr 08, 2020 7:00 pm

Ik zet het maar in deze rubriek 'achterlijkheid' want we hebben nog geen 'wereldvreemdheid' rubriek voor het EU-gedoe.
Food fight in EU Parliament canteen
European Parliament employees are furious over a secretive hike in canteen prices that they say has left the most democratic EU institution with the least democratic lunch menu.

The increases, carried out in recent days while most MEPs and Parliament staff are on vacation or working outside of Brussels, pumped up prices of some items by 25 percent or more — and prompted a formal complaint from staff unions.

A side portion of frites, previously €2, according to workers, now costs €2.50, a jump of 25 percent, while the price of the soup du jour — oignon a la cheddar on Thursday — has skyrocketed to €1 from 8o cents, also a 25 percent rise.

The increases include the addition of Belgian value-added tax, which previously had not been charged, as well as price rises that coincided with new contracts with private vendors that took effect on August 5.

“The soup is one thing, but the salad bar and even the coffee is much more expensive,” one Parliament employee from Poland said as she perused a station of €8 appetizers.
https://www.politico.eu/article/food-fight-eu-parliament-canteen/

En nu gaat dat EU parlement zijn keukens gebruiken om 1000 maaltijden per dag aan behoeftige Brusselaren uit te delen. Hoe edel van ze !
Wat de selectiecriteria zullen zijn is onduidelijk. zwaaien voor de camera met een EU-vlaggetje?
David Sassoli
@EP_President
·
6h
Europe's strength is its solidarity, and as @Europarl_EN
we want to continue to set an example. Our kitchens in Brussels will make 1,000 meals a day to be distributed to those in need, as well as to those working tirelessly in our hospitals. http://eptwitter.eu/qpYw
https://twitter.com/EP_President/status/1247836434599481348?s=20

Verpleegsters in Brussel krijgen dus traiteurmaaltijden? 'De Goden EU zij dank !"
Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74995
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Achterlijkheid en corruptie van de EU

Berichtdoor Ariel » Wo Apr 08, 2020 7:50 pm

Mahalingam schreef:
A side portion of frites, previously €2, according to workers, now costs €2.50, a jump of 25 percent, while the price of the soup du jour — oignon a la cheddar on Thursday — has skyrocketed to €1 from 8o cents, also a 25 percent rise.


[icon_lol.gif] Ach ja, die EU zwervers verdienen zo weinig dat deze verhoging een rib uit hun lijf is.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 46619
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Achterlijkheid en corruptie van de EU

Berichtdoor Pilgrim » Ma Apr 13, 2020 6:36 pm

Ondertussen gaat de EU door met schaamteloze praktijken en gaat € 500 miljard spenderen om de Europese economie te ondersteunen... Geen geld voor de noodlijdende burgers in Europa waar de armoede overal groeit, maar wel om de banken te redden... Uit de EU zou voor Nederland beter zijn!
https://indignatie.nl

https://nationandstate.com/2020/04/12/r ... ng-report/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 46619
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Achterlijkheid en corruptie van de EU

Berichtdoor Pilgrim » Do Mei 28, 2020 12:20 am

EU's "Farm to Fork" Exposed: Total Takeover of Food in EU's "Green Deal"
26 mei 2020


Van boerderij naar vork (from farm to fork), dat is de strategie van de ongekozen EU-commissie die de voedselproductie over wil nemen en er een gezond, rechtvaardig en klimaatvriendelijk voedselsysteem van wil maken. Dat in samenwerking met en in opdracht van de Verenigde Naties. Het dieet voor “de bevolking” zal veranderd worden en vlees zal geen optie zijn en insecten zullen gepromoot worden, evenals dat privé landbezit ook geen optie meer is voor de boeren in de EU. De “slachtoffers” van de coronacrisis worden betaald en de bruikbare bedrijven financieel gestimuleerd. De “ouderwetse”, niet zo duurzame, boerderijen zullen geen financiële hulp meer krijgen en echt voedsel zal zeer duur worden. Ook de ECB zal alleen nog geld lenen aan bedrijven die meewerken aan de EU-Green Deal, die bijna identiek is aan VN-Agenda 21. Het reduceren van voedselverspilling is ook een speerpunt van de EU-commissie en ook daar heeft Bill Gates weer een aandeel in.

https://ejbron.wordpress.com/2020/05/27 ... n-voedsel/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 46619
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Achterlijkheid en corruptie van de EU

Berichtdoor Pilgrim » Za Mei 30, 2020 1:53 am

Plasticbelasting en andere heffingen: de EU-belastingbetalers mogen dokken voor de Brusselse gulheid

Geplaatst op 29 mei 2020

Afbeelding

Het is een dubbele brutaliteit: eerst legt de EU gigantische programma´s op –gefinancierd uit belastingen en kredietopnames – waarvoor uiteindelijk de nettobetalers moeten opkomen; natuurlijk vooral Duitsland. En dan moet de latere “tegen-financiering” plaatsvinden door plaatsvervangende belastingen, die eveneens opgebracht moeten worden door de EU-burgers (dus opnieuw door Duitsland als economisch sterkste land van Europa). Onder de geplande concepten bevindt zich ook een “plasticbelasting”.

De logica achter het nu opgeroepen “wederopbouw”-programma is dezelfde als bij de “Green Deal” en de biljoenen kostende krankzinnige klimaatideeën van Ursula von der Leyen: de EU probeert met zulke, haar budget ver te boven gaande, gigantische projecten via de achterdeur een fiscale unie af te dwingen: de begrotings- en belastingsoevereiniteit. Want wanneer een groot deel van de nationale belastinginkomsten op een bepaald moment sowieso in Brussel terechtkomt en van daaruit met de schenkkan aan politiek opportune prestigeprojecten wordt weggegooid, dan kan de EU – zo stellen zich de EU-bureaucraten dat zich in ieder geval voor – de belastingen tegelijk maar beter zelf heffen.

De herfinanciering van nieuwe situationeel bepaalde noodzaken zoals het huidige opbouwfonds, die uiteindelijk alleen maar nog een enorme vermogensverdeling van de rijke landen naar het geruïneerde Zuid-Europa betekent, brengt dan krankzinnige ideologische ideeën zoals het belasten van plastic (respectievelijk plastic afval) in het spel – wat op zijn beurt de landen met de grootste consumptie en het grootst aantal inwoners het meest belast, dus: Duitsland. Dat betreft ironisch genoeg ook juist de beschermingsartikelen tegen corona: miljarden medische artikelen, verpakkingen, beschermende uitrusting zoals in plastic folie verpakte gezichtsmaskers en flesjes met desinfecteermiddel zorgen voor een enorme toename van het gebruik van plastic. Zo zorgt de EU dan tegelijk zelf voor de toekomstige belastingbasis, trefwoord “plastic afval”.

Creatief graaien op weg naar de fiscale unie
Ook andere concepten om de Europeanen meer geld uit de zak te kloppen, liggen weer op tafel, nadat ze om goede redenen gedurende de afgelopen twee maanden in de la verdwenen waren (omdat, tot leedwezen van de Groenen, niemand het meer wilde hebben over “klimaatpakketten, zolang de wereld in de ban was van de pandemie): er wordt bijvoorbeeld weer gediscussieerd over de strengere regulering van de Europese missiehandel of het niet minder omstreden schrikbeeld van een nieuwe digitale belasting. Daarbij is de plastic-heffing slechts één van de ideologische gruwelijkheden van velen.

Koste wat het kost moet op deze manier het door de voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen gepresenteerde “corona wederopbouwplan” financieel gecompenseerd worden – verbonden met het aannemen van de EU-begroting voor de komende zeven jaar. Alleen al het “Merkel-Macron-plan”, het nieuwste verschijnsel van een in feite voortgezet landverraad en de uitverkoop van Duitse belangen door Angela Merkel, heeft een volume van € 500 miljard, die de EU als kredieten wil opnemen en daarna weer als schenkingen aan crisislanden en –branches wil weggeven – en deze landen mogen deze schenkingen aflossen via hun lidmaatschapsbijdrage, omdat de terugbetaling plaatsvindt uit de EU-begroting.

Precies daarom dient de EU-begroting voor de jaren 2021 tot 2027 nu naar een ongelooflijke € 1,1 biljoen te stijgen – ongeveer € 150 miljard meer dan in de nu aflopende financiële periode. Omdat de lidstaten ook nog het wegvallen van Groot-Brittannië moeten compenseren, betekent dat vooral voor de Duitse nettobetaler één ding: nog meer voor Brussel, wat in eigen land dan uiteraard niet meer ter beschikking is om de gevolgen van de recessie te verzachten. En: nog meer belastingen, of dat nu voor plastic of andere “creatieve” uitgangspunten is, waarmee Duitse werknemers en bedrijven de Italianen, Spanjaarden en Fransen onder de armen mogen grijpen. En dat bovenop het zonder twijfel verder lopende Target-2-systeem, de verwoestende 0% rentepolitiek en de daardoor veroorzaakte onverminderde wegsmelting van private Duitse vermogenswaarden. Het draait altijd op hetzelfde liedje uit: voordat Duitsland zijn zelfstandigheid volledig kwijtraakt, moet het in ieder geval eerst nog stevig uitgemolken en compleet geruïneerd worden.

Bron: www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/05/29 ... e-gulheid/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 41064
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Achterlijkheid en corruptie van de EU

Berichtdoor Mahalingam » Vr Jun 05, 2020 7:17 pm

Het nieuwe eten. De EU gaat zorgen dat dat komt en dat u daardoor heel veel gezonder en gelukkiger wordt. Of U wil of niet.
Brussels has lofty ambitions to transform the way Europeans farm, eat and protect nature but Wednesday's plans to slash pesticides and increase organic farming still face a long and difficult path to become reality.

The European Commission on Wednesday unveiled two long-awaited roadmaps: one for greening the EU’s food system and the other for protecting the Continent’s land, seas and species — known as the Farm to Fork and Biodiversity strategies, respectively.
[...]
Food Safety Commissioner Stella Kyriakides said the plan offered the "opportunity to reconcile our food systems with our planet's health, to ensure food security and meet the aspirations of Europeans for healthy, equitable and eco-friendly food."
https://www.politico.eu/article/brussels-puts-halving-of-pesticides-at-heart-of-new-farm-to-fork-biodiversity-food-plans/
How Brussels wants to change your cheeseburger

The European Commission aims to make eating habits across the Continent more sustainable.

The cheeseburgers of 2030 won’t be the same as they are today — or at least that’s Brussels’ plan.

The European Commission’s recently unveiled Farm to Fork strategy aims to change eating habits across the Continent over the next decade to make the agri-food system more sustainable.

It includes a set of legislative proposals and the targets that, at least on paper, would make European food healthier, more nutritious and more plant-based — and consumer choices more conscious.

As the name suggests, the Commission’s program will affect the whole food supply chain — from how food is grown and cultivated to the final meal on European plates. But what does it mean in practice? POLITICO looked into what the EU’s ideal burger of the future might look like, if the strategy gets implemented.

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 46619
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Achterlijkheid en corruptie van de EU

Berichtdoor Pilgrim » Do Jun 11, 2020 1:00 am

Cheeseburger na de “Grean Deal”: Brussel wil tot 2030 eetgedrag van de Europeanen veranderen

Geplaatst op 10 juni 2020 door E.J. Bron

Afbeelding
Een klassieke Cheeseburger uit New York. Tot 2030 zouden de burgers een heel andere samenstelling kunnen hebben, als het plan van Brussel doorgaat.

De Cheeseburgers van 2030 zullen niet meer dezelfde zijn als nu – dat is in ieder geval het plan van Brussel. De Europese Commissie wil namelijk de eetgewoonten van de Europeanen veranderen.

Aan de hand van een Cheeseburger heeft het Brusselse tijdschrift “Politico” samengesteld wat de onlangs door de Europese Commissie voorgestelde nieuwe “Van boerderij naar vork strategie” in de toekomst voor de eetgewoonten van de Europeanen betekent. De ideale Grean-Deal-burger bevat:

Het broodje: die zouden niet bevroren moeten worden, maar vers verwerkt moeten worden. Het liefst van de lokale bakker, omdat Brussel van plan is de levensmiddelenketen van de lidstaten van de EU te verkorten. Het is waarschijnlijk, aldus “Politico”, dat de burgerbroodjes volkoren geproduceerd zullen worden.

Het vlees: “Wees erop voorbereid dat uw burger met een op groente of insecten gebaseerde eetbare soort melkzwam gemaakt wordt.” De Europese Commissie wil een algehele reductie van rood vlees.

De strategie zet in op alternatieven bij de proteïnen en zodoende op plantaardige, microbiotische, marine en op insecten gebaseerde proteïne evenals vleesvervangende stoffen. Zelfs als er vlees in de burger zal zitten, zal de portie duidelijk kleiner zijn, aldus de voorspelling van het blad uit Brussel.

De kaas: Brussel wil graag dat de koper in staat moet zijn om de kaas voor de koop echt te controleren en wel van de voedingswaarde tot de herkomst. De strategie voorziet ook in een obligatoir voedingswaardekenmerk op de verpakking.

De groente: “Heel veel daarvan!”, luidt het devies van de Europese Commissie. De toekomstige burger wordt met heel veel groente bereid, dat bij voorkeur uit een Europees bedrijf afkomstig is.

Ketchup en mayonaise: deze ingrediënten bevatten meestal heel veel vet, suiker en zout, daarom zal het moeilijk zijn ze te vervangen. “Politico” ziet alternatieven in een ketchupsoort op paprikabasis, die “gezonder” en “organisch” is en “minder suiker” bevat.

Wat is de “Van boerderij naar vork strategie”?
De onlangs door de Europese Commissie voorgestelde “Van boerderij naar vork strategie” (“Van de producent tot de consument”) is erop gericht de eetgewoonten op het hele continent in de komende tien jaar te veranderen. Het is het doel om het levensmiddelensysteem duurzamer vorm te geven.

Op de website van de Europese Commissie wordt gezegd dat de strategie de overgang tot het duurzame voedingssysteem wil bespoedigen. Het systeem houdt het onderstaande in:

  • het zou een neutraal of positief effect op het milieu moeten hebben.
  • het zou moeten bijdragen aan het indammen van de klimaatverandering en tot de aanpassing van haar effecten moeten bijdragen.
  • het zou het verlies van de biologische diversiteit moeten omkeren.
  • het zou de voedingszekerheid, de voeding en de openbare gezondheid garanderen en ervoor zorgen dat iedereen toegang heeft tot voldoende, veilig, voedzaam en duurzame voeding.
  • het zou de betaalbaarheid van levensmiddelen moeten behouden en tegelijkertijd een rechtvaardiger economische opbrengst moeten behalen en het concurrentievermogen van de EU-verzorgingssector moeten bevorderen en de eerlijke handel moeten ondersteunen.
Zodoende heeft Brussel tamelijk hoge ambities om de manier “waarop de Europeanen landbouw bedrijven, eten en de natuur beschermen, te veranderen”, schrijft “Politico” in een analyse.

Europese Commissie heeft twee plannen voor de hervorming van het levensmiddelensysteem
Op 20 mei maakte de Europese Commissie twee plannen bekend: eentje voor de milieuvriendelijke vormgeving van het levensmiddelensysteem van de EU en eentje voor de bescherming van het land, de zeeën en de soorten van het continent. De plannen zijn bekend onder de namen “From Farm to Fork” en “Biodiversiteitstrategie”.

De uitgangspunten voorzien in een halvering van het agrochemisch gebruik tot 2030. Het is het doel van de “From Farm to Fork strategie” om tot het jaar 2030 op 25% van de landbouwgrond van de EU ecologische producten te verbouwen – op dit moment is dat 7,5%, schrijft “Politico”. Deze maatregelen volgen op een debat over de veiligheid van het onkruidverdelgingsmiddel glyfosaat.

Bron: www.epochtimes.de

Door: Szilvia Akbar

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/06/10 ... eranderen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 46619
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Achterlijkheid en corruptie van de EU

Berichtdoor Pilgrim » Zo Jun 14, 2020 6:08 pm

De EU is niet beter dan een gewetenloos concern

Geplaatst op 14 juni 2020

Afbeelding

Stelt u zich eens een kleine meubelmakerij met vijf werknemers voor. Ze kennen elkaar al jaren, af en toe botert het niet, maar over het algemeen kunnen ze het goed met elkaar vinden. Ze zijn gewend aan elkaar en hebben een gezamenlijk doel: het succes van de meubelmakerij.

De medewerkers identificeren zich met het bedrijf en weten dat ze elkaar moeten helpen om het overeind te houden. Ze geven het beste van zichzelf om hun eigen toekomst en die van hun collega´s veilig te stellen. Ze houden rekening met elkaar, niemand is zomaar gemakkelijk te vervangen, omdat hij met het bedrijf verweven is en het succesvoller heeft gemaakt.

Omdat ze allemaal één lijn trekken, wordt gedrag tegen de gemeenschap direct opgemerkt en niet geduld. Elk individu is een deel van de onderneming en geeft het vorm met zijn persoonlijkheid.

Denkt u nu eens aan een groot concern. De duizenden medewerkers zijn over veel landen verspreid, heel graag zijn ze terug te vinden in de onderste keten van de Derde Wereldlanden. De hoogste en de laagste niveaus worden door niets verbonden, slechts enkelen kunnen zich met de onderneming identificeren en de meesten interesseert het niets of het concern een miljard meer of minder omzet maakt, zolang zij hun paar euro loon maar krijgen.

Dat komt, omdat het bestuur van het concern hun welzijn niets kan interesseren. De werknemers zijn meestal niet meer dan een nummer. Ze kennen hun namen niet, hun lotgevallen niet. Ze zijn vervangbaar, een klein radertje in een eindeloos lange arbeidsketen. Enkelen kunnen zichzelf verrijken, terwijl de grote rest zwoegt voor een hongerloon.

Precies zo gaat het ook bij een constructie zoals de EU. Een kleine elite verrijkt zichzelf aan de massa van de landen en hun burgers. Met het verschil dat dit onder de dekmantel van een groot, goedbedoeld geheel geschiedt. Daarom dienen de naties ook vrijwillig hun belangen op de tweede plaats te zetten.

Gezamenlijke vijanden zoals het klimaat of corona moeten de eis naar een “sterkere EU” en zodoende zwakkere nationale staten onderbouwen, want alleen de EU zou zulke bedreigingen kunnen afweren.

Bron: www.wochenblick.at

Door: Elsa Mittmannsgruber

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/06/14 ... s-concern/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 46619
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Achterlijkheid en corruptie van de EU

Berichtdoor Pilgrim » Di Jun 16, 2020 2:52 am

Opnieuw ontwijkt EU vragen over linkse NGO’s bij EHRM

Door Pieter Van Berkel - 11 juni 2020

Maanden nadat onthuld werd dat het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) uitpuilt van leden van linkse NGO’s, wacht Europees Parlementslid Rob Roos (FvD) nog altijd op een antwoord van de Europese Raad over de kwestie. Eerder draaide de Europese Commissie ook al om de hete brij heen na vragen over dezelfde kwestie.

Onderzoek van het European Centre for Law and Justice (ECLJ) wees media februari uit dat tientallen van de vastbenoemde rechters van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) voordien actief waren bij diverse linkse NGO’s, waaronder NGO’s van de linksliberale miljardair George Soros. Zo zijn er meer dan 80 voorvallen bekend waarbij rechters zaken van hun eigen voormalige organisaties. De Europese Commissie liet lange tijd na te antwoorden op parlementaire vragen, of draaide in haar antwoorden vooral rond de hete brij heen.

Lees verder>>>
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74995
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Achterlijkheid en corruptie van de EU

Berichtdoor Ariel » Do Jun 18, 2020 1:23 pm

Zucht.... :scratch:

EU-parlement minuut stil voor slachtoffers racisme

Het Europees Parlement heeft woensdag een minuut stilte in acht genomen voor slachtoffers van racisme en discriminatie. De afgevaardigden begonnen hun driedaagse vergadering met een debat over de vele demonstraties na de dood van George Floyd, die door geweld van de Amerikaanse politie om het leven kwam.

De minuut stilte kwam er mede op initiatief van Europarlementariër Samira Rafaela (D66). "Racisme en discriminatie zijn voor miljoenen Europeanen de dagelijkse werkelijkheid." De politieke discussie hierover mag volgens haar "niet als een nachtkaars uitgaan".

De zwarte Europarlementariër Pierrette Herzberger-Fofana van de Groenen getuigde hoe ze onlangs werd lastiggevallen door de Belgische politie en kreeg veel bijval voor haar klacht.

Resolutie
Onder meer de liberale en groene fracties in het parlement hebben een resolutie opgesteld waarin vreedzame protesten van de Black Lives Matter-beweging worden gesteund en racisme, etnisch profileren en buitensporig politiegeweld worden veroordeeld. Wel wordt erkend dat politiemensen soms in moeilijke omstandigheden moeten opereren. De resolutie, gesteund door de grote fracties, wordt vrijdag aangenomen.

De Europese liberalen willen dat er een EU-taskforce komt om racisme en discriminatie in Europa te bestrijden. Rafaela’s partijgenoot Sophie in 't Veld pleit onder meer voor een Europese "code voor politie-ethiek". Paul Tang (PvdA) sprak zich op Twitter uit voor "actief antiracisme" in Europa.

Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen sprak zich ook krachtig uit tegen alle soorten discriminatie en racisme, in alle geledingen van de maatschappij. "Dit moet eindigen. Het is tijd om meer te doen dan luisteren en veroordelen. We moeten in actie komen." Zij pleitte voor een "gelijker, eerlijker en humaner" Europa. De wet verbiedt discriminatie, maar dat is volgens haar niet voldoende. Veranderingen zijn mogelijk als er politieke wil is, aldus de Duitse. De Europese Commissie spreekt binnenkort over het onderwerp.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 5819
Lid geworden op: Zo Jun 03, 2007 12:41 pm

Re: Achterlijkheid en corruptie van de EU

Berichtdoor hans van de mortel » Do Jun 18, 2020 5:33 pm

Stelletje walgelijke gore hypocriete viezeriken!

POLITIEK IS DISCRIMINATIE EN RACISME IN OPTIMA FORMA.

Omdat het niet te ontkennen valt en altijd al zo geweest is.
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

Mahalingam
Berichten: 41064
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Achterlijkheid en corruptie van de EU

Berichtdoor Mahalingam » Do Jun 18, 2020 7:51 pm

Alle bedrijven proberen zoveel mogelijk groen en duurzaam (=Newspeak term) over te komen.
De EU gaat regelen wat en wie en hoe officieel duurzaam en groen is.
En met het opkrabbelen van de economie is nu het moment gekomen om alles en iedereen die niet groen en duurzaam werkt het werken onmogelijk te maken door financiering af te knijpen.
EU definieert groene investeringen om duurzame beleggingen te stimuleren

Tijdens de plenaire sessie in juni, hebben EP-leden een overeenkomst goedgekeurd die duurzame activiteiten zal definiëren. Dit zorgt voor een gemeenschappelijk klasseringsysteem voor de hele EU, geeft bedrijven en investeerders duidelijkheid, en stimuleert privé-financiering voor de overschakeling naar een klimaatneutrale maatschappij.

Onderhandelaars van het Parlement en de Raad hadden al een voorlopig akkoord bereikt in december 2019. De Parlementaire commissies economische zaken en milieu steunden het akkoord op 28 mei.

Nood aan een gemeenschappelijke definitie

Duurzame ontwikkeling behoudt natuurlijke bronnen en respecteert sociale basisrechten en mensenrechten. Klimaatactie is een belangrijk aspect, nu dat de noodzaak om de effecten van klimaatverandering tegen te houden en te beperken steeds dringender worden.

De EU heeft beslist om stapsgewijs de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Volgens de Europese Green Deal, dat het EU-kerninitiatief is voor klimaatactie, moet de EU tegen 2050 een nul-uitstoot bereiken.

Om deze doelstelling te behalen, moet de EU investeren in nieuwe technologieën. De Europese Commissie schat dat Europa tijdens de komende 10 jaar ongeveer elk jaar €260 miljard aan bijkomende investeringen nodig zal hebben.

Openbare investeringen zullen niet voldoende zijn, en de privé-sector zal mee moeten investeren in het klimaat. Duidelijke criteria zijn nodig om uit te maken wat dan precies duurzaam en milieuvriendelijk is. Dit is nodig om ‘greenwashing’ te vermijden, een bekende praktijk om valselijk te beweren dat producten of investeringen groen zijn.

Sommige EU-landen zijn al begonnen met het maken van klasseringssystemen. Zowel bedrijven die op zoek zijn naar financiering als investeerders met interesse voor duurzame projecten zouden hun voordeel kunnen halen uit gemeenschappelijke EU-normen.


Welke economische activiteiten komen in aanmerking als ‘duurzaam’

De “verordening inzake taxonomie” bepaalt zes milieudoelstellingen, en activiteiten kunnen enkel duurzaam beschouwd worden als ze tot minstens één doelstelling bijdragen zonder aan enige andere doelstelling schade toe te brengen.

Het principe van “geen schade toebrengen” (dat gedefinieerd zal worden door de Europese Commissie) bepaalt dat een economische activiteit die meer schade toebrengt dan voordelen oplevert voor het milieu, niet geklasseerd kan worden als duurzaam. Ecologisch duurzame activiteiten zouden ook mensenrechten en arbeidsrecht moeten respecteren.

De milieudoelstellingen zijn:

De mitigatie van klimaatverandering (broeikasgassen voorkomen/ verminderen of doen toenemen van de broeikasgas verwijdering)
De adaptatie aan klimaatverandering (het beperken of voorkomen van de negatieve impact op het huidige of toekomstige klimaat, of de risico’s van dergelijke negatieve impact)
Het duurzaam gebruik en de bescherming van water en mariene rijkdommen
De overschakeling naar een circulaire economie (nadruk op het hergebruik en recyclage van materialen en grondstoffen)
De preventie en bestrijding van verontreiniging
De bescherming en het herstel van de biodiversiteit en ecosystemen

Financiële spelers op de markt die financiële producten verkopen en grote bedrijven met meer dan 500 werknemers, zullen bekend moeten maken hoe en in welke mate hun activiteiten bijdragen aan de milieudoelstellingen. Als ze niet kunnen beweren dat ze “duurzaam” zijn, moet dit duidelijk gemaakt worden.

Volgende stappen

De Europese Commissie zal technische criteria ontwikkelen voor elke doelstelling.

De criteria voor klimaatadaptatie en -mitigatie zouden moeten klaar zijn tegen het einde van 2020. De deadline voor de andere doelstellingen is 2021. De criteria voor elke doelstelling zullen één jaar na het opstellen ervan geldig worden.
https://www.europarl.europa.eu/news/nl/headlines/economy/20200604STO80509/eu-definieert-groene-investeringen-om-duurzame-beleggingen-te-stimuleren
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 41064
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Achterlijkheid en corruptie van de EU

Berichtdoor Mahalingam » Zo Jun 21, 2020 11:24 pm

Van alle EU-lidstaten scoort Bulgarije het slechtst in de corruptie-index van Transparency Internationaal.
Bulgarije in rep en roer over maffiose premier met pistool op nachtkastje

In Bulgarije wankelt de regering, te midden van een soap rond minister-president Boyko Borissov. Afgelopen week lekten er foto’s uit, waarop de bonkige premier slapend te zien is met op zijn nachtkastje een pistool. In een open la zijn twee flinke stapels 500 eurobiljetten te zien en een paar goudklompen.
[...]
Wie de foto’s gemaakt heeft, is onduidelijk. Ze zijn per mail naar Bulgaarse media verstuurd door een anonieme lekker. Twee dagen nadat de compromitterende foto’s opdoken, zat dezelfde Borissov gewoon in een videogesprek met de andere EU-regeringsleiders, onder wie Mark Rutte en Angela Merkel.
[...]
Borissov (bijnaam: ‘Batman’) heeft een diploma als brandweerman en startte na de val van het communisme zijn eigen beveiligingsbedrijf. Jaren terug lekte er via hackerscollectief Wikileaks een ambtsbericht uit van de Amerikaanse ambassade in Sofia. Borissov wordt daarin neergezet als een ‘onvoorspelbare’ man met goede banden met de georganiseerde misdaad.

Anders dan Polen en Hongarije wist Borissovs regering tot op heden de Europese Commissie te vriend te houden, volgens critici omdat de regerende GERB-partij lid is van de invloedrijke christendemocratische fractie (EVP) in het Europees Parlement. Tot verrassing van velen kreeg Bulgarije in het najaar van 2019 zelfs een pluim van Brussel. Er was sprake van ‘vooruitgang’ op het gebied van de rechtsstaat.
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/bulgarije-in-rep-en-roer-over-maffiose-premier-met-pistool-op-nachtkastje~bce1d054/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 41064
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Achterlijkheid en corruptie van de EU

Berichtdoor Mahalingam » Do Jun 25, 2020 7:03 pm

In de USSR gebeurde niks zonder toestemming van het Centraal Commitee.
In de EUSSR gebeurt niks zonder toestemming van de Europese Commissie.

De casus in kwestie : Remdesivir, een antivirus middel dat meer overlevingskans geeft voor corona patienten die er zwaar aan toe zijn. Daar zijn na veel gedelibrereer de deskundigen het over eens.
The European Medicines Agency (EMA) said on Thursday its human medicines committee (CHMP) recommended the drug's use in adults and adolescents from 12 years of age with pneumonia who require oxygen support.

"Remdesivir is the first medicine against Covid-19 to be recommended for authorisation in the EU," the agency said, adding that the recommendation still needs approval from the European Commission.
https://www.france24.com/en/20200625-eu-regulator-recommends-approving-remdesivir-as-first-covid-19-treatment

De dokters zijn het met elkaar eens dat ze de drug kunnen gebruiken maar dat mogen ze niet zonder toestemming van het Centraal Commitee de EU Commission.
Komt die toestemming er niet dan is het einde verhaal.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 46619
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Achterlijkheid en corruptie van de EU

Berichtdoor Pilgrim » Ma Jun 29, 2020 9:27 pm

Corruptie is de Modus Operandi van de EU

Alexander Sassen van Elsloo | 28-06-20

Afbeelding

De politiek is een teek die parasiteert op vrijheid

Zoals u weet is omkopen verboden. Smeergeld mag in sommige gevallen, maar echt daadwerkelijk omkopen dus niet. In de economische context is de reden hiervoor heel simpel: als er geen omkoping plaatsvindt, dan “wint” het beste bedrijf/product met de beste prijs. Mocht er een ander bedrijf of product zijn wat meer waarde geeft voor dezelfde prijs (of zelfde waarde tegen lagere prijs), dan zal de klant deze snel vinden. Dit geeft elk bedrijf weer de stimulans om te blijven letten op kosten (en dus prijs) en om het product een hogere waarde mee te geven (branding, innovatie, en zo verder). Door omkoping, wordt dit hele proces stilgelegd en hoe langer deze situatie voortduurt, hoe disproportioneel hoger de gemiste economische voorsprong. Dit is ruwweg wat er bedoeld wordt met een vrije markt (economische vrijheid). Het vrijemarkt-denken zou eigenlijk ook moeten gelden voor de politiek, maar helaas is dat niet het geval. De politiek hanteert een systeem die niks moet hebben van de “vrije markt” gedachte. Sterker nog, de politiek parasiteert op vrijheid in brede zin.

Op nationaal niveau heeft de politiek zo haar eigen beloningsstructuren die een omkopende werking hebben, wat uiteindelijk de vrijheid van burgers ondermijnt. Zo is er de partijdiscipline. Als een kamerlid niet meegaat met het standpunt van de partijleider, dan ligt hij of zij er bij de volgende verkiezingen af. Dissidenten worden van de kieslijst afgedonderd of op een lage onverkiesbare plek gezet. Hiermee wordt een politicus dus loyaal gemaakt aan het partijbelang en niet aan het belang van zijn achterban. Het losweken van enige loyaliteit aan de kiezer, is een geïnstitutionaliseerd beginsel in onze politiek; het is een vorm van omkoping als u het mij vraagt. En als er door fout beleid een politicus moet worden opgeofferd, dan komt er een andere beloningsstructuur om de hoek kijken: de banencarrousel. Voor iedere goed dienende politicus (dus loyaal aan de partij), wacht er ergens een mooi baantje als commissaris (hoi Croque Humide van Aartsen), adviseur (hoi Melkert), onderzoeksleider (hoi Pechtold!), en zo verder. Het is een club die dus goed zorgt voor zichzelf. Iets voor de kiezer doen is vaak een bijzaak.

Op internationaal niveau, is het allemaal nog veel erger met de omkoopmechanismes. Ik zal het in deze column niet hebben over het IMF, de Wereldbank (hoi Melkert) de VN (elke klus in een wip geklaard) (weer hoi Melkert) en zo verder, hoewel deze organisaties vele markante voorbeelden hebben van allerlei soorten corruptie. Nee, ik hou het vandaag dichter bij huis en ga de EU even voor u aanstippen. De EU met al haar instituties, heeft vele mooie voorbeelden van corruptie, maar in deze column zal ik mij niet focussen op de ongeoorloofde corruptie (genoeg voorbeelden), maar de geaccepteerde / geïnstitutionaliseerde corruptie. Sterker nog, deze laatste vorm van corruptie is de modus operandi van de EU.

Landen worden “omgekocht” door middel van subsidies. Zo zijn er ontwikkelingsfondsen, landbouwsubsidies, en zo verder. Lid zijn van de eurozone heeft weer als voordeel dat de ECB ervoor zorgt dat je staatsschulden worden opgekocht (en dus je rente kunstmatig laag wordt gehouden). Van de week werd zelfs bekend gemaakt dat de ECB ook EU-landen gaat helpen die niet de euro voeren. Dit klinkt lief, maar de constructie zit zodanig in elkaar dat deze landen juist zullen gaan investeren in EU-staatsschulden, want die zijn nu net geschikt als onderpand voor deze goedkope ECB financieringslijnen.

Landen worden ook omgekocht dan wel “gechanteerd” om lid te worden van de EU interne markt. Doe je dit als land niet, dan krijg je allerlei opwerpingen waardoor het moeilijker en duurder wordt om jouw producten te slijten binnen de EU. Vaak wordt dit vrijhandel genoemd, maar het is dus gewoon gereguleerde handelsprotectie; iedereen in de club geniet bescherming tegen de concurrentie buiten de club. Grote bedrijven zijn hier vaak bij gebaat en zij laten deze blijdschap op vele manieren blijken (waaronder de banencarrousel), maar de consumenten worden benadeeld (zonder dat ze dit doorhebben) via te hoge prijzen, lagere innovatie, lagere economische groei en lagere werkgelegenheid.

Personen, daarentegen, worden wel heel opzichtig “omgekocht” door de EU. Zo hebben mensen die werkzaam zijn bij de EU een buitenproportioneel hoog salaris, zeer riante bijkomende faciliteiten en vergoedingen, en een pensioen waar 99,99% van de mensen alleen maar van kan dromen. Overigens is het blijkbaar wel zo dat als je tijdens je pensioen kritiek hebt op de EU en haar organisaties, de EU je pensioen kan korten! De hoge salarissen en vergoedingen dienen maar één doel: de beloning moet hoger zijn dan de beloning voor eenzelfde functie in de nationale politiek. Waar in de nationale politiek er alles aan wordt gedaan om de loyaliteit van de politicus te verleggen van zijn achterban naar de partij, zo doet de EU er alles aan om de loyaliteit van haar politici te verleggen van de nationale staat/partij naar de EU. Of het nu Frans Timmermans, Jongerius, Van Baalen, Sophie in ’t Veld, of Paul Tang betreft, allen hebben vaak genoeg laten zien dat het EU-belang boven het Nederlandse (partij) belang werd geplaatst.

De manier waarop de politiek, nationaal een internationaal, vooral haar eigen belangen nastreeft, is genoeg reden om het systeem zoals we het nu kennen eens grondig te hervormen. Veel van de problemen die we nu hebben komen door deze nefaste systematiek van omkoping die niet in het belang van de burger handelt. Net als een economie de beste resultaten geeft bij een vrije markt (als er echte concurrentie kan plaatsvinden en waar consumenten aan de touwtjes trekken), zo ook zou dat in de politiek moeten gaan gelden.

Er is helaas maar één land waar ze goed in de smiezen hebben dat er dan een systeem gehanteerd dient te worden wat het belang van de politicus linkt aan het belang van de kiezer: Zwitserland. Hier in Nederland probeerde Van Mierlo het, maar zijn eigen partij heeft hem en de kiezers een enorme streek geleverd. Sinds kort noemen wij een dergelijke streek een Geneetje (heads up for Omtzigt).

Nu hebben we dus een nauwelijks vrije economie die steeds minder vrij wordt gemaakt door politici om zodoende hun eigen belang te dienen. De kleptocratie die hier uit voortkomt, zal onze vrijheden (in de breedste zins des woords) beetje bij beetje blijven afpakken tot er alleen nog maar befehlen zijn. De strijd die kiezers nu eigenlijk zouden moeten voeren is één vrijheidsstrijd. In plaats daarvan wordt hen voorgehouden dat zij zich bezig moeten houden met de klassenstrijd, rassenstrijd, groenestrijd, en zo verder.

En nu drie keer raden wie keer op keer de klassen, rassen, en groene dogma’s lopen te promoten?

https://www.geenstijl.nl/5154139/corrup ... van-de-eu/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Eurabia”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten