Boten vol asielzoekers landen in Italie.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75199
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Boten vol asielzoekers landen in Italie.

Berichtdoor Ariel » Wo Mar 27, 2019 11:29 am

Europa stopt met oppikken van vluchtelingen op Middellandse Zee

De Europese Unie gaat voorlopig geen vluchtelingen meer redden op de Middellandse Zee. De zogenoemde operatie Sophia wordt tijdelijk stopgezet. Het besluit moet vandaag nog door de lidstaten worden goedgekeurd. De huidige afspraken lopen op 1 april af.

De Italiaanse regering wil al langere tijd van de operatie Sophia af. In december ging vicepremier Salvini schoorvoetend akkoord met een verlenging tot 1 april, maar met de Europese verkiezingen in het vooruitzicht wil hij nu een daad stellen, zoals het door diplomaten wordt omschreven.

Smokkelaars

De operatie Sophia begon in de zomer van 2015, nadat in korte tijd een groot aantal gammele boten op zee was gezonken. De EU sprong destijds bij, omdat de Italianen hun eigen reddingsoperatie (Mare Nostrum) vanwege de hoge kosten (9 miljoen euro per jaar) hadden stopgezet.

De bedoeling van operatie Sophia was vooral het verstoren van de mensensmokkel. Boten moesten in beslag worden genomen en vernietigd. Later kwam daar het trainen van de Libische kustwacht bij, zodat de vluchtelingen niet meer zouden vertrekken vanaf het Afrikaanse continent.

Twijfels

De afgelopen dagen is lang gesproken tussen diplomaten over verlenging van de missie. Op tafel lagen verschillende opties, waaronder het helemaal beëindigen van de missie. Uiteindelijk is gekozen voor een variant waarbij geen schepen meer varen, maar de situatie op zee nog wel vanuit de lucht in de gaten wordt gehouden.

Frankrijk heeft twijfels over het afschalen van de operatie en ook Nederland is niet enthousiast over het stopzetten van de patrouilles op zee. De verwachting is echter dat niemand nu nog bezwaar zal maken, omdat het moeizame onderhandelingen zijn geweest.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75199
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Boten vol asielzoekers landen in Italie.

Berichtdoor Ariel » Di Apr 09, 2019 1:01 pm

Milaan, de Arabieren zijn de baas op het plein: “De Italianen zijn gevangenen”

In Piazza Selinunte leven de Milanezen onder bedreiging. “Ze zullen me vermoorden”, zegt een dame, terwijl een andere Italiaan toegeeft:”Ik ben gedwongen om gewapend te zijn”.

Elisabetta woont sinds 1989 in Piazzale Selinunte, in San Siro. Haar leven in het gebied wordt, net als dat van vele anderen, gekenmerkt door bedreigingen, intimidatie en onnodige overtredingen onderweg. “Het was een prachtige buurt. Residentieel, het is geen voorstad. Maar nu is het niets,” vertelt zij Il Giornale. “Een paar dagen geleden keerde een heer terug van het werk en zonder fundamentele reden sloegen ze hem in elkaar en braken zijn hoofd. Nu, kunnen we zelfs overdag niet meer veilig naar buiten”.

In deze vierhoek van angst, bedekt met sociale woningbouw, is het zeldzaam om een woord Italiaans te horen spreken. En het is voldoende om een wandeling door deze straten te maken om te beseffen dat de situatie uit de hand loopt. Federico Botteli, gemeenteraadslid van district 7, geeft het ook toe: “In San Siro zijn er een aantal misdaden als drugshandel, prostitutie en andere misdaden die hoger zijn dan het gemiddelde van andere Milanese districten. Dit is objectief ook te wijten aan het feit dat er een hoog percentage buitenlanders is,” legt hij uit.

De weinige overgebleven Italiaanse winkels worden voortdurend beroofd. Een winkelier – die om veiligheidsredenen liever anoniem blijft – vertelt ons over zijn ervaring. “Weet je hoe vaak ze me met de dood bedreigden? Deze komen binnen en ze zeggen je ‘geef mij dit en dat’. En totdat je ze geeft wat ze willen, blijven ze daar. Nu is het continu”, vertelt hij. “Ik ben bewapend, ik maak geen grapje, ik heb geen alternatief.” We vragen hem wie deze mensen zijn die dreigen en stelen. “Ze zijn allemaal immigranten en weet je waarom? Om het simpele feit dat hier, geen Italiaan meer leeft”.

Iets verderop gaan we de apotheek in met uitzicht op het plein. Zodra ze de camera ziet, anticipeert de dame achter het loket ons: “Ik wil geen uitspraken doen om redenen die u zich kunt voorstellen”. Ook zij, zoals zoveel anderen die we hebben ontmoet, geeft er de voorkeur aan niet geïnterviewd te worden. Ze zijn geïrriteerde burgers en willen geen risico nemen. Maar bovenal zijn het burgers die zichzelf als buitenlanders in eigen land voelen. Zoals Paola, een fictieve naam, die werkt in een lokale bar. “Ik wil praten, maar ik wil niet herkenbaar zijn,” zegt ze. “De meeste nomaden die hier wonen hebben de kinderprostitutie in hun handen. Ik zie altijd veel meisjes die prostituees zijn. Dit gebeurt in een aantal bewoonde woningen,” zegt ze. “Bovendien heb ik verschillende Italiaanse vriendinnen die met Arabieren zijn. Eerst zijn het allemaal rozen en bloemen, dan, als ze eenmaal weten dat ze ze in hun handen hebben, beginnen ze ze in elkaar te slaan. En kunnen ze niet langer in opstand komen”.

In een straat die uitkijkt over het plein komen we een oude dame tegen. Ze loopt met moeite, langzaam. Ze vertelt ons dat ze hier al zo’n twintig jaar woont, in een café. Nu is ze alleen en ziek. “We hebben het punt bereikt dat de gevangenis niet San Vittore is – zegt ze – maar onze huizen. We moeten binnen blijven met de deuren op slot. We lijken allemaal onder huisarrest te staan ​​”. En dan besluit ze: “Ik heb niet de economische mogelijkheid, anders zou ik zijn vertrokken”.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75199
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Boten vol asielzoekers landen in Italie.

Berichtdoor Ariel » Zo Okt 06, 2019 1:14 pm

Het houdt maar niet op. Overal in Europa proberen asielige gekken mensen te vermoorden of te verwonden.

Italy: Migrant murders two police officers and leaves three injured in police HQ shooting

Two Italian police officers have been shot dead at police headquarters in Trieste after a detained robbery suspect managed to steal one of their firearms and opened fire on Friday afternoon.

The suspect, a Dominican migrant who has been described as having ‘psychiatric problems’, is said to have asked to use the bathroom before he grabbed a police officer’s gun and shot him and another officer at point-blank range, the Daily Mail reports.

As a result of the shootout, two police officers – Pierluigi Rotta, 34, and Matteo Demenego, 31 – died at the hospital because of their injuries, while three other officers were injured. One of the two robbers was also injured.

Rotta, from Pozzuoli but originally from Naples, had served with the force in Trieste since June 2016, while Demenego was assigned to Trieste’s police department in September of 2013. Demenego had just celebrated his birthday a week earlier.

The robbers – two brothers, aged 29 and 32 – were initially able to escape following the shootout, but were apprehended by police shortly after.

The Mayor of Trieste, Orlando Pocci, described the attack as a “tragedy which leaves our community speechless”.

In a tweet, the State Police wrote: ‘Police Chief Gabrielli and Interior Minister Lamorgese are reaching Trieste to support families of Pierluigi and Matteo and expressing sympathy to the women and men of the police headquarters in Via Tor Bandena and to all of Trieste.’

The shooting comes just days after a stabbing rampage at police headquarters in Paris which saw a disgruntled employee and Islamic convert stab four police officers to death.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 46942
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Boten vol asielzoekers landen in Italie.

Berichtdoor Pilgrim » Zo Jul 26, 2020 11:45 pm

‘Situatie onhoudbaar’; Ieder uur arriveert er een boot vol migranten in Italië

Posted on 26/07/2020

Afbeelding

Ruttes miljarden voor Italië en Spanje zullen er in no-time doorheen worden gejaagd

Sinds de rechtse Lega partij van Matteo Salvini op achterbakse wijze uit de regering werd gerommeld, vaart Italië weer een linkse koers. De strenge anti-immigratiemaatregelen werden onmiddellijk teruggedraaid, en de grenzen weer wagenwijd opengezet. Inmiddels komt er ieder uur een nieuwe boot vol migranten uit Afrika op het eilandje Lampedusa aan. De burgemeester zegt dat de situatie onhoudbaar is geworden, en dreigt de noodtoestand uit te roepen.

Het AZC op het slechts 20 vierkante kilometer grote Lampedusa biedt plaats aan 95 mensen, maar er zitten er inmiddels 1000. Afgelopen nacht arriveerde de ene na de andere boot uit (voornamelijk) Tunesië, officieel een veilig land. Zo’n 50 mensen moesten in de haven in tenten worden ondergebracht. ‘Als de regering niets doet, moet ik de noodtoestand uitroepen,’ waarschuwde burgemeester Totò Martello.

Het aantal migranten dat via de Middellandse Zee naar Italië vaart, stijgt de laatste weken weer. Alleen al in juli werden er ruim 4300 nieuwkomers geregistreerd. Precies een jaar geleden waren dat er 1000, en het jaar ervoor 2000. Ondanks de coronacrisis en de tijdelijk gesloten grenzen kwamen in 2020 al meer dan 11.300 migranten in Italië aan. Tussen 2014 en half 2017 waren dat er in totaal dik over de 600.000. (1)

Migrantenstroom naar Europa neemt weer toe
De Italiaanse justitie wil de kapitein van een vrachtschip aanklagen, die bij Libië meer dan 100 migranten uit zee redde, en hen in Tripoli aan de Libische kustwacht overdroeg. Het afzetten van migranten in de dichtstbijzijnde veilige haven* is altijd de normale gang van zaken geweest, en vastgelegd in het VN vluchtelingenverdrag, dat door de EU echter genegeerd wordt. Alles is zelfs omgedraaid: het is ‘illegaal’ geworden voor een kapitein om illegale migranten terug te brengen. Iedereen moet en zal naar Europa worden gebracht. (4)

(* Tripoli is stevig in handen van de door de VN erkende regering).

In Duitsland is het aantal geregistreerde migranten vorig jaar verder gestegen naar 1,8 miljoen, waarvan 1,36 miljoen een erkende ‘vluchtelingen’status heeft. Verreweg de meeste migranten komen uit islamitische landen zoals Syrië (41%), Afghanistan (10%) en Irak (10%). Hier bovenop leven er in Duitsland minimaal 213.000 asielzoekers wier aanvraag is afgewezen. (2) Van uitzettingen is in de praktijk amper sprake. Zelfs een migrantenmaffiabaas zoals de Libanees Jamal Rammo in Essen mag ondanks zijn ellenlange strafblad gewoon in Duitsland blijven (3).

Italiaanse economie in puin; Ruttes miljarden in bodemloze put
De Italiaanse economie ligt door de lockdown maatregelen in puin. In mei verloren 307.000 mensen hun baan, waardoor het aantal werklozen nu bijna 2 miljoen bedraagt. De jeugdwerkloosheid steeg met 2% naar 23,5%.

In werkelijkheid is de werkloosheid in Italië nog veel hoger. Net als in Nederland worden dezelfde rekentrucjes gebruikt om de aantallen kunstmatig ‘laag’ te houden, zoals het niet meer meetellen van langdurig werklozen en mensen met deeltijdbanen (vanaf slechts luttele uren werk per week). Werk is er dus niet voor al die nieuwkomers. Mede dankzij premier Rutte gaat Italië nu aan het EU (= Duits/Nederlandse) financiële infuus.

De honderden miljarden die naar Zuid Europa worden gepompt, zullen volgens kritische analisten ook deze keer niet of nauwelijks voor de broodnodige hervormingen van de echte economie worden gebruikt, maar er in no-time doorheen worden gejaagd om de boze en uitgeputte bevolking nog een poosje rustig te houden, en om de vele bestaande en nieuwe migranten te bekostigen.

Zodra de pot leeg is, zullen Italië, Spanje en ook Frankrijk opnieuw hun hand moeten ophouden. En zal ‘Rubberen Rutte’ na de gebruikelijke showprotesten opnieuw gewoon zijn handtekening zetten. Van een noodrem is zoals we al voorspelden in realiteit namelijk geen sprake; al heel snel werd duidelijk dat de begin vorige week in naam van ‘solidariteit’ afgeperste dwangbetalingen slechts 3 maanden kunnen worden opgeschort, waarna ‘de trein gewoon weer gaat rijden, zoals altijd,’ zoals een EU official het treffend omschreef.

Xander

(1) Welt
(2) Epoch Times
(3) Focus
(4) Epoch Times

https://www.xandernieuws.net/algemeen/s ... in-italie/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75199
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Boten vol asielzoekers landen in Italie.

Berichtdoor Ariel » Di Jul 28, 2020 1:41 pm

King George schreef:Lampedusa weer overspoeld met migranten

Lampedusa,
Deze "vluchtelingen" stappen netjes gekleed met een poedel uit de boot. En de dames hebben voor de overtocht hun nagels gelakt.

De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 5924
Lid geworden op: Zo Jun 03, 2007 12:41 pm

Re: Boten vol asielzoekers landen in Italie.

Berichtdoor hans van de mortel » Di Jul 28, 2020 5:47 pm

GEWELDIG!

Lang leven de dwaze Europese machthebbers! icon_thumbup.gif

:roll:
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20530
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Boten vol asielzoekers landen in Italie.

Berichtdoor King George » Za Aug 01, 2020 11:00 am

Terechte angst voor vluchtelingen op Lampedusa: maar plek voor 90, er zitten er 1100

Afbeelding
Bootvluchtelingen Bron: Shutterstock: Door photofilippo66

Door Wout Willemsen 31 juli 2020

Laatst kwam er bericht naar buiten over Siciliaanse burgemeesters die bang waren dat ‘Intolerantie en racisme‘ op de loer lagen, omdat zo’n 180 asielzoekers uit quarantainekampen waren ontsnapt. Nu blijkt die angstreactie van de lokale bevolking meer dan terecht, want de opvangcentra puilen uit!

Het opvangcentrum op het (hele kleine) eilandje genaamd Lampedusa, heeft vanwege de coronamaatregelen nog maar capaciteit voor 90 asielzoekers. Er zitten er echter ruim 1.100! Afgelopen nacht bereikten dertien kleine bootjes en een vissersboot het Italiaanse eiland en leverden 314 Tunesiërs af. Dit is toch helemaal van de gekken!

Over Sicilië lees je hetzelfde verhaal. Tunesiërs spoelen en masse aan en de diverse opvangcentra die het grote eiland heeft, zitten allemaal rammetje vol. Mensen die om allerlei redenen nergens anders heen kunnen (of willen) gaan, en daarom bij elkaar op een kluitje blijven zitten. Maar voor de rest van het eiland wordt het pas echt een probleem op het moment dat ze van het terrein afgaan, en al helemaal als ze uit quarantaine ontsnappen. Dat is toch wachten op een uitbraak? Ook al worden ze getest.

De migratiestroom lijkt weer volop op gang te komen en de druk neemt daardoor enorm toe. Vooral bij een land als Italië, dat volgens mij op het gebied van immigratie nog maar nauwelijks verlichtende omstandigheden heeft gekend. En dan gaat het dit keer ook nog eens voornamelijk om asielzoekers die niet eens uit conflictgebied komen, maar alsnog maar moeizaam teruggestuurd (kunnen) worden.


DDS
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

mercator
Berichten: 19096
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Boten vol asielzoekers landen in Italie.

Berichtdoor mercator » Za Aug 01, 2020 11:22 am

Iedereen zit nu als konijnen naar de lichtbak te kijken om nog wat paniek ingelepeld te krijgen over corona. Ondertussen gaat het volstromen van Europa met schooiende moslims gewoon door. We zien niet dat die een veel groter probleem zijn dan het virus.
Echt tragikomisch: terwijl de bestuurders hier in het wilde weg allerlei dwaze maatregelen en boetes opleggen let niemand nog op de teller van de indringers. Hier 250 € boete voor het niet dragen van de nutteloze muilkorf, in Italië gratis eten, drinken, onderdak en wifi abonnementen voor de even nutteloze Afrikanen.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel


Terug naar “Eurabia”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 9 gasten