Branden in migrantenkamp

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75833
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Branden in migrantenkamp

Bericht door Ariel »

Inmiddels zijn er op Samos al dertien arrestaties verricht voor de brand bij vluchtelingenkamp op Samos
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75833
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Branden in migrantenkamp

Bericht door Ariel »

Politie begeleidt honderden migranten naar nieuw kamp Lesbos

Afbeelding

De Griekse politie begeleidt honderden migranten naar het nieuwe tentenkamp op Lesbos. Zeventig vrouwelijke agenten met tolken proberen vrouwen ertoe over te halen met hun kinderen naar het kamp te gaan. Volgens de politie zijn er inmiddels ruim duizend mensen overgebracht.

Een verplichte coronasneltest bij de ingang leidt tot lange rijen. Er zijn de afgelopen dagen bij het nieuwe kamp ruim zeventig mensen positief getest. Zij zitten in quarantaine.

Maandag namen al 800 mensen hun intrek in de tenten. Er is plaats voor minstens 5000 mensen en het is de bedoeling dat het kamp de komende tijd verder wordt uitgebreid. Er mag geen pers bij.

Brandstichting
Het nieuwe kamp is opgebouwd vanwege de brand die vorige week het kamp Moria verwoestte, waar ruim 12.000 mensen woonden. Sindsdien leven duizenden migranten op straat. Velen hopen via het vasteland naar andere plekken in Europa te kunnen gaan.

Dinsdag werden vijf mensen opgepakt op verdenking van brandstichting, later werd ook een zesde persoon gearresteerd.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75833
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Branden in migrantenkamp

Bericht door Ariel »

Ooggetuige: Duitse linkse NGO’s verantwoordelijk voor Moria-brand en betrokken bij drugshandel

De Duitse fotografe Rebecca Somer was in Moria toen het migrantenkamp op het Griekse eiland Lesbos onlangs in vlammen opging. Duitse linkse NGO’s zouden verantwoordelijk zijn voor de brandstichting.

Het Griekse nieuwsagentschap Thestival schrijft hoe Sommer de gebeurtenissen in het migrantenkamp Moria rapporteerde. Op 10 september gaf Sommer ook een telefonisch interview aan het Duitse online tijdschrift Tichys Einblick, waarin ze de verdachte rol van NGO’s onthulde en hoe de brandstichting van het migrantenkamp minutieus was georganiseerd, meldt Freewestmedia.

Volgens Sommer was de aanwezigheid van jihadistische groeperingen veelzeggend en circuleerden er wapens in het kamp.

Terwijl een poging werd gedaan om de bewoners van het eiland de schuld te geven van de brand in het migrantenkamp, zouden volgens Sommer een man en een vrouw van een Duitse NGO samen met Afghanen en Arabieren de branden in de buurt van de tenten hebben aangestoken. De illegale migranten werden van tevoren op de hoogte gebracht om hun spullen te verzamelen en te vertrekken omdat er tegelijkertijd meerdere branden zouden uitbreken.

“Brandweermannen en vrijwilligers zitten buiten het migrantenkamp en wachten om in te grijpen als dat nodig is. In de weken dat ik op het eiland was, waren er vele malen branden. De meeste asielzoekers hier in Moria tonen geen respect en zijn uiterst agressief tegenover de politie. Maandagmiddag was het bijzonder slecht. De poging van de brandweerlieden om de brand te blussen werd met geweld gedwarsboomd”, vertelde ze aan Tichys Einblick.

“Bewoners van de omliggende dorpen maken zich zorgen omdat sommige van hen die het asielcentrum hebben verlaten, gewelddadig en gewapend zijn. Ze circuleren in groepen van vijf of tien mensen. Er zijn ook geruchten over wapens van Erdogan’s leger”, voegde ze eraan toe.

Volgens Sommer is de NGO Seawatch niet alleen betrokken bij mensensmokkelhandel, maar ook bij drugshandel.

“Seawatch Antifa voorziet migranten van reguliere paspoorten – uiteraard illegaal – zodat ze de paspoorten kunnen gebruiken om het eiland te verlaten en naar het land te reizen met drugs in hun bagage.

Ik schaam me om hier Duitser te zijn. Er zijn ongelooflijk veel Duitse NGO’s die zich gedragen alsof ze de heersers van dit eiland en dit land zijn. Ik hoorde van twee Duitsers dat ze zelfs drones gebruikten om te spioneren op een Griekse militaire basis en dat ze daarvoor vorige week werden gearresteerd”, zei Sommer.

De fotografe zei dat er bijna geen Syriërs waren maar wel veel schijnbaar welvarende migranten die uit Afrika kwamen. Maar “de overgrote meerderheid die we hier hebben zijn Afghanen, voornamelijk uit de Hazara’s, die ook de belangrijkste groep Afghanen in Duitsland zijn. Jonge mannen met moderne kapsels en mobiele telefoons en vaak met stijlvolle kleding”.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 47898
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Branden in migrantenkamp

Bericht door Pilgrim »

De vuurduivels van Moria – waaronder twee 17-jarigen, die met het vliegtuig geëvacueerd zouden worden

Geplaatst op 17 september 2020

Afbeelding

Zes personen, die vermoedelijk het ontvangst- en identificatiecentrum in Moria in brand hebben gestoken, werden gearresteerd. Vier van de vermeende brandstichters, 19 tot 20 jaar oud, werden op Lesbos opgepakt en vanmiddag naar het Openbaar Ministerie gebracht. Tegen hen werd een procedure wegens de vorming van een criminele vereniging, brandstichting, beschadiging van buitenlands eigendom en illegaal wapenbezit gestart.

Twee andere personen, allebei 17 jaar oud, werden in Peria respectievelijk Thessaloniki door de politie opgepakt. Ze worden er dringend van verdacht vorige week brand te hebben gesticht in kamp Moria. Alle zes personen respectievelijk aangeklaagden zijn Afghaanse staatsburgers, die in kamp Moria verbleven.

En nu komt het ongehoorde: Ook de beide gearresteerde 17-jarigen werden op de dag na de brandstichting samen met 320 andere onbegeleide minderjarigen met chartervluchten naar Thessaloniki getransporteerd.

Zoals het Redactienetwerk Duitsland bericht, zouden de beide jonge Afghanen de komende dagen vanuit Griekenland naar een ander EU-land worden overgevlogen, in het kader van een “resettlement”-programma. De Franse president Emmanuel Macron en de Duitse bondskanselier Angela Merkel hadden zich het afgelopen weekend bereid verklaard tot de opname van kinderen en jongeren. Voor de beide 17 jaar oude jongeren uit Afghanistan zal het daartoe niet komen. Ze zitten sinds deze week dinsdag in de politiecel.

Bron: https://politikstube.com

Door: “Victoria”

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/09/17 ... en-worden/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75833
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Branden in migrantenkamp

Bericht door Ariel »

Ruim 5000 migranten op Lesbos naar nieuw kamp

Afbeelding

Meer dan 5000 vluchtelingen die in het afgebrande kamp Moria zaten, zijn al naar het nieuwe opvangkamp op het Griekse eiland Lesbos verplaatst. Vrijdagochtend stonden honderden mensen alweer te wachten voor de poorten van het nieuwe kamp.

Vorige week brandde Moria bijna volledig af, waardoor ruim 12.000 vluchtelingen dakloos werden. Veel migranten uit Moria willen niet naar een nieuw kamp op Lesbos, maar naar het Griekse vasteland. Ze vrezen in het kamp te worden opgesloten. Griekenland houdt zich voorlopig aan de afspraken uit 2016 met Turkije. Daarin staat dat alle migranten die op Lesbos zijn aangekomen, daar moeten blijven tot hun asielaanvraag is behandeld.

Politieagenten proberen momenteel vooral families te overtuigen toch naar het nieuwe tentenkamp te gaan, en veel mensen laten zich overreden. Na de families gaan agenten proberen om weigerende migranten toch over te halen.

Zeker 135 migranten hebben overigens het coronavirus opgelopen. Zij worden in het tentenkamp geïsoleerd.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75833
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Branden in migrantenkamp

Bericht door Ariel »

Tja..Denken die mensen nou werkelijk dat Europa op hun zitten te wachten, en dat ze ons iets te bieden hebben?
Grieken dwingen vluchtelingen naar nieuw kamp: ‘Zodra ik binnen ben, zit ik vast’

Ruim een week na de verwoestende brand in kamp Moria op Lesbos, dwingt de Griekse regering de 12.000 ontheemde vluchtelingen te verhuizen. ,,Moria was niet goed, dat nieuwe kamp is ook niet goed.’’

'Kamp, kamp, mijn hele leven is een kamp'', is het korzelige antwoord van Afghaan Omid Ahmadi (23) op de vraag waarom hij nog niet in een van de gloednieuwe tenten zit, die Griekse militairen in allerijl hebben neergezet op een voormalige schietbaan van het leger. Hagelwit staan ze keurig in rijen opgesteld, pal aan de weg waar Ahmadi staat.

Voor de ingang staan medewerkers van de Griekse autoriteiten en diverse VN-organisaties klaar. Toch kiest Ahmadi ervoor buiten te blijven, aan de weg. Zonder beschutting tegen windvlagen en de zinderende hitte, zonder sanitair. Nu zit hij op zijn hurken een pan te schrobben bij een tuinslang in de berm. ,,Ik heb tien maanden in Moria gezeten. Het was er smerig en onveilig. Hoelang moet ik in dat nieuwe kamp zitten? Ik ben meerderjarig en man, weet dat mijn zaak geen prioriteit heeft. Zodra ik binnen ben, zit ik vast.''

Onhoudbaar
Dat laatste vrezen ook de duizenden anderen die nog langs de kant van de weg zitten en weigeren te verkassen. Moria ging immers vlak voor de brand op slot, nadat de eerste coronabesmetting was vastgesteld. Daardoor werd de toch al beroerde situatie onhoudbaar. Mogelijk was het zelfs de aanleiding voor de brandstichting, waarvan de Griekse autoriteiten zes opgepakte Afghaanse jongemannen - onder wie twee kinderen - verdenkt. Wie het nieuwe kamp ingaat, wordt direct getest op corona. Minstens 44 vluchtelingen testten positief en zitten nu in isolatie.

,,Dat nieuwe kamp is straks net zo erg als Moria'', vervolgt Ahmadi. Om hem heen zoeken mensen beschutting tegen de felle zon. Twee moeders geven op stukken karton en dekens hun baby's te drinken. Drie jongens schoppen een flesje water rond; iets anders om mee te spelen is er niet. Over honderden meters langs de weg hangt de geur van ongewassen lichamen, uitwerpselen en urine. Sanitair is er niet. Voor eten zijn de vluchtelingen afhankelijk van hulporganisaties, die één keer per dag iets als een bakje rijst uitdelen.

Ahmadi werd tijdens de brand gewekt door zijn buurjongen. Hij kon nog net zijn telefoon meegrissen, zijn kleding en andere bezittingen verdwenen in de vlammen. ,,Ik heb zelfs geen schoenen meer'', zegt hij terwijl hij naar zijn slippers wijst. ,,Maar hier op straat heb ik vrijheid. Ik wil naar Frankrijk, of naar Duitsland. En verder studeren. Nooit meer kamp.''

Omdat tot woensdag slechts 1200 van de 12.000 vluchtelingen zich vrijwillig aan de poorten meldden, dwingt de Griekse politie sinds gisterochtend mensen nar het nieuwe kamp te gaan. Geweld wordt nog niet gebruikt.

Ali Ahmad Nazari (19) uit Herat, Afghanistan, liet zich overtuigen. Met zijn twee neefjes, oom en tante staat hij 's middags met honderden anderen in de rij voor de poort. Hun bezittingen slepen ze mee in een kinderwagen en een vuilcontainer. ,,Ze vertelden ons dat de asielprocedure maandag weer begint, maar alleen als we in het kamp zitten'', zegt Nazari. ,,En alleen zo kunnen we naar Europa. Ik ben wel bang dat het daar net zo erg is als in Moria. Maar ja, op straat is het ook niet goed. We hebben honger.'' Volgens de Griekse overheid zitten er inmiddels ruim 5000 vluchtelingen in het nieuwe tijdelijke kamp, waarvan de capaciteit nog wordt uitgebreid.

Tijdelijke oplossing
Maar Ali's hoop op een snel vertrek naar een ander Europees land lijkt ijdel. Massale overplaatsing zit er niet in. Dat is niet alleen tegen de afspraken met de EU, maar het zou vluchtelingen in de eveneens overvolle en uitzichtloze kampen op vier andere eilanden maar kunnen inspireren om de boel ook in de hens te zetten. Het tentenkamp op het legerterrein is een tijdelijke oplossing. Premier Kyriakos Mitsotakis heeft al duidelijk gemaakt dat er een nieuw permanent kamp komt, met minder bewegingsvrijheid dan Moria. Al heeft hij daarmee de plaatselijke bevolking tegen zich in het harnas gejaagd. Die vindt dat ze de afgelopen jaren wel genoeg gastvrijheid heeft getoond. Niet alleen is de beeldvorming desastreus voor bijvoorbeeld het toerisme, ook kregen omwonenden steeds meer te maken met vernieling en diefstal. Ze blokkeerden daarom enkele dagen terug de toegangswegen tot Moria, om te voorkomen dat het kamp daar kan herrijzen. Het leger moest de VN-tenten voor de tijdelijke huisvesting per helikopter aanvoeren.

De Grieken op Lesbos vinden ook dat de EU meer moet doen om Griekenland te ontlasten. Daar vinden ze de regering dan weer aan hun zijde, die Brussel verzocht heeft een grotere rol te spelen in het runnen van de kampen. EU-president Charles Michel, deze week op bezoek op Lesbos, riep op tot meer solidariteit, maar deed geen concrete toezeggingen.

Voor Farzane Soltana (28) maakt het allemaal niet uit. Ze wil van Lesbos af, vertelt ze terwijl ze het haar van haar 9-jarige zoontje insopt met shampoo boven de goot van de weg. ,,Moria was niet goed, en dat nieuwe kamp is ook niet goed.'' En nu de Grieken zijn begonnen mensen te dwingen? Soltana haalt haar schouders op en kijkt dan in de lucht. ,,Europa, kom ons halen! We gaan dood hier!''
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20811
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Branden in migrantenkamp

Bericht door King George »

Het zal mij benieuwen wanneer er in dat nieuwe kamp brand gaat uitbreken.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75833
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Branden in migrantenkamp

Bericht door Ariel »

King George schreef:
vr sep 18, 2020 2:35 pm
Het zal mij benieuwen wanneer er in dat nieuwe kamp brand gaat uitbreken.
Vandaag dus. Zondagavond 20 september
Brand in Grieks opvangkamp op Samos

In het opvangkamp Vathy op het Griekse eiland Samos heeft zondagavond brand gewoed. Volgens het Griekse nieuwsmedium Samos 24 had de brandweer het vuur, dat uitbrak in het deel waar minderjarige migranten zonder begeleiders verblijven, snel onder controle.

Het is nog onduidelijk hoe de brand is ontstaan.

Een bewoner van het opvangcomplex zou naar het ziekenhuis zijn gebracht, terwijl zestig minderjarigen in een hotel zijn ondergebracht. Daar zullen ze de komende dagen verblijven. De Griekse afdeling van Artsen zonder Grenzen meldt dat artsen mensen hebben behandeld die rook hebben ingeademd.

Afgelopen dinsdag was er ook al brand in de omgeving van het kamp, verschillende mannen zijn op verdenking van brandstichting aangehouden. Sinds de grote brand in vluchtelingenkamp Moria op Lesbos, anderhalve week geleden, is de situatie ook op Samos gespannen. Gevreesd wordt dat migranten brandstichten, zoals ze zouden hebben gedaan in Moria, om het kamp te kunnen verlaten.

Het kamp op Samos bij het dorp Vathy heeft met zo’n 4500 bewoners bijna zeven keer zoveel migranten als waarop het is berekend. Onlangs werden 21 coronagevallen geregistreerd.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20811
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Branden in migrantenkamp

Bericht door King George »

Als ik de foto zie hoeven ze niet te gaan janken over zielige kinderen, want de vrouwen en kinderen ontbreken weer eens. Ik zie alleen jonge testoseronbommen op zoek naar gratis geld.

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Plaats reactie