De Duitse politiek

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22418
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: De Duitse politiek

Bericht door King George »

Maarten schreef:En dit ook weer zoiets ''typisch'':
Duitsland: Verwijder het woord Ras uit de Grondwet:
https://www.dievryburger.co.za/2020/06/ ... -grondwet/

Doet iedereen en alles nu aan om een moraalridder te zijn? Bwah
Als er geen rassen (meer) zijn kan links dus ook niet (meer) janken over (vermeend) racisme. Hebben ze nou hun zin?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Maarten
Berichten: 839
Lid geworden op: di mar 21, 2017 3:00 pm
Locatie: Twente

Re: De Duitse politiek

Bericht door Maarten »

Nee hoor, King, want ook onderling gemengde rassen discrimineren elkander,. In Brazilië bv zijn lichtgetintere negertjes niet bijzonder gecharmeerd van donkere negertjes. Dat gebeurt volgens mij ook in tal van Afrikaanse landen. Trouwens, die genocide toendertijd in Rwanda tussen Hutsi en Tutsi, dat was ook racisme, maar dat nemen die PC-intellectuelen (ugh) natuurlijk niet in de mond.
Mahalingam
Berichten: 44404
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De Duitse politiek

Bericht door Mahalingam »

Het is nog even wachten en dan zal vast en zeker wel ons volkslied veranderd moeten worden.
Dat van "ben ik, van Duitsen bloed," heeft al eerder gramschap opgewekt bij de zuivere antiracisten.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51253
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Duitse politiek

Bericht door Pilgrim »

Duits...

Afbeelding

Basiscursus Duits:
Befehl ist Befehl. Wir tun nur unsere Pflicht. (Bevel is bevel. We doen alleen maar onze plicht)

Duits voor gevorderden:
Wenn wir das gewusst hätten, was wir heute wissen, dann hätten wir den Befehl verweigert. (Als we geweten hadden wat we nu weten, dan zouden we het bevel niet opgevolgd hebben)
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51253
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Duitse politiek

Bericht door Pilgrim »

Laschet maakt het voor Merkel gemakkelijker om afscheid te nemen

Geplaatst op 17 januari 2021

Afbeelding

De afgevaardigden van de CDU hebben in meerderheid beslist wat bondskanselier Angela Merkel, de “Frankfurter Allgemeine Zeitung” en de Groenen het liefst wilden, namelijk voor Armin Laschet. Bovendien kan de AfD opgelucht zijn dat het Friedrich Merz in de tweede ronde niet gelukt is de gehoopte uitgangspositie voor de kanselierkandidatuur te krijgen. Of deze nu zonder strijd aan Laschet zal toekomen, mag betwijfeld worden. Want zowel coronaminister Jens Spahn als coronaprofiteur Markus Söder zullen de verkiezing van de minister-president van de deelstaat Nordrhein-Westfalen als goede kans beschouwen om zelf kanselierskandidaat te worden.

De nieuwe mislukking van Merz ruimt ook op met de allerlaatste illusies van diegenen die nog steeds hoopten op een iets conservatievere koerswijziging van de CDU. Laschet daarentegen is de zekerste garantie voor de voortzetting van Merkel´s linkse koers. En precies deze koers heeft de meerderheid van de gedelegeerden met de verkiezing van Laschet tot voorzitter ondersteund. De linkse media zullen het weten te waarderen. Merz daarentegen zouden ze subtiel en openlijk met valse redenen bestreden hebben. Maar dat is nu niet belangrijk meer. Het volgende onderwerp zal veelmeer zijn wat de machtsgeile Söder zal ondernemen om de kanselierkandidatuur van Laschet te betwisten.

Het publiek kan zich in ieder geval al op enkele behoorlijk onchristelijke manoeuvres in de machtsstrijd binnen de CDU instellen. Of uiteindelijk Spahn de lachende derde kan zijn, zal afhangen van het verdere verloop van het coronagebeuren. Voor politiek rechts in Duitsland is duidelijk: met Laschet aan het hoofd van de CDU gaat het duidelijk de kant op van een coalitie met de Groenen. Weliswaar zou ook Merz deze coalitie gezocht hebben, maar niet helemaal zo bereidwillig en buigzaam als de man die ze in het westen vanwege zijn affiniteit met multiculti niet zonder reden “Turken-Armin” noemen.

De zonder twijfel grote teleurstelling onder die leden van de CDU die ingezet hadden op Merz, kan tot afsplitsingen en de oprichting van een nieuwe partij leiden, die samen met de Meuthen-vleugel van de AfD een soort traditionele CDU zou kunnen vormen. Het zitvlees van de zich onterecht conservatief noemende partijmensen in de CDU is echter zeer goed ontwikkeld. En Laschet zal het zeker niet verzuimen om goedmoedig ook een beetje naar “rechts” te gaan om zo´n ontwikkeling te voorkomen.

Angela Merkel is in ieder geval uitermate tevreden. Weliswaar zal zij net zomin iets ophebben met het vage lichtgewicht Laschet als met diens voorganger Annegret Kramp-Karrenbauer. Maar dat ze opnieuw Merz heeft weten te voorkomen, zal haar dit weekend vergenoegd op haar afgebeulde vingernagels doen knabbelen.

Bron: PI-News.net

Door: Wolfgang Hübner

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2021/01/17 ... -te-nemen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80512
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De Duitse politiek

Bericht door Ariel »

Paniek bij Duitse christendemocraten: 'Ze dachten verkiezingen slapend te gaan winnen'

Twee weken voor de verkiezingen verkeren de Duitse christendemocraten van de CDU/CSU in staat van paniek. De partij van bondskanselier Merkel staat er in de peilingen slechter voor dan ooit. De partij schommelt tussen de 20 en 25 procent. Twee maanden geleden was dat nog tien procentpunt meer. Intussen lijkt de campagne van lijsttrekker Armin Laschet maar niet aan te slaan en de achterstand groeit op de sociaaldemocratische SPD, met de populaire lijsttrekker Olaf Scholz.

Wat is er aan de hand bij 'de laatste grote volkspartij van Europa'? Ligt het aan de populariteit van Laschet - het ontbreken ervan? In de peilingen bungelt hij steevast onderaan. Duitsers zien in hem gewoon geen bondskanselier: te weinig profiel, geen charisma. Ook binnen zijn eigen partij is hij omstreden.

Begin dit jaar kwam Laschet op het nippertje als winnaar uit de bus in een strijd om het lijsttrekkerschap. Uitdager Markus Söder (van de Beierse zusterpartij CSU) zei openlijk dat hij dacht dat met Laschet geen verkiezingen te winnen zijn en daarmee waren veel partijgenoten het eens.

Inschattingsfout
Die openlijke machtsstrijd heeft de CDU/CSU zeker geen goed gedaan. Toch zijn experts het erover eens: Laschet is niet het enige probleem. Volgens Robin Alexander, politiek verslaggever van de krant Die Welt en Merkel-watcher, heeft de CDU een ernstige inschattingsfout gemaakt door te denken dat Merkel-stemmers bij de partij zouden blijven. "Maar mensen hebben echt specifiek op de CDU/CSU gestemd vanwege Merkel, ze vonden háár goed", zegt Alexander.

Nu de kiezers de partij met de verkiezingen in aantocht opnieuw onder de loep nemen, komt die er niet goed vanaf. De CDU/CSU is volgens Alexander na zestien jaar Merkel uitgehold. "Het is verworden tot een club ambtenaren die uitvoert wat Merkel ze vertelt. Het partijprogramma deed er niet meer toe. Er werd niet meer gedebatteerd. Ze hebben geen nieuwe ideeën. En daarvoor krijgen ze nu de rekening gepresenteerd."

Merkel-lookalikes
De kandidaten van de andere partijen, Annalena Baerbock van die Grünen en SPD'er Scholz, proberen nu ook de zwevende Merkel-kiezer te 'lokken' door te wijzen op de zaken die ze met de bondskanselier gemeen hebben. Alexander noemt het een "Merkel-lookalike-wedstrijd". Baerbock hoopt de kiezers te vangen die op Merkel stemden omdat ze vrouw is, Scholz laat geen kans onbenut om te zeggen dat hij altijd goed met Merkel heeft samengewerkt, als haar minister van Financiën en vicekanselier. Hij ging zelfs op de foto in Merkels kenmerkende houding, met zijn handen in een ruit.

De afgelopen weken is de druk op Laschet gegroeid om zijn strategie aan te passen. In de Duitse media is de CDU-campagne omgedoopt tot "slaapwagon waarmee ze dachten probleemloos het Kanzleramt binnen te rijden". Inmiddels gaat er geen dag voorbij of Laschet presenteert nieuwe plannen of nieuwe teams waarmee hij toekomstig beleid wil gaan vormgeven.

Ook de toon van Laschet is duidelijk feller geworden. In een debat gisteravond lanceerde hij onmiddellijk een frontale aanval op Scholz, vanwege een witwaszaak waarvoor de SPD'er mogelijk verantwoordelijkheid draagt.

Comeback
Of deze aanval nog op tijd komt? Alexander waagt zich niet aan voorspellingen, maar zegt: Laschet heeft wel vaker een comeback gemaakt. "Hij wordt ook wel vergeleken met een bokser, die heel veel klappen kan krijgen zonder om te vallen. Als íemand met een lastminuteverrassing kan komen, dan is Laschet het."
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80512
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De Duitse politiek

Bericht door Ariel »

De SPD heeft de parlementsverkiezingen in Duitsland gewonnen. De centrumlinkse partij was goed voor 25,7 procent van de stemmen en bleef daarmee de CDU/CSU nipt voor. De conservatieven behaalden uiteindelijk 24,1 procent. De Groenen eindigden op de derde plaats met 14,8 procent.

Kanselierskandidaat Olaf Scholz van de Duitse SPD vindt dat kiezers hem een duidelijk mandaat hebben gegeven om een regering te vormen. Hij zet in op een coalitie met de liberale FDP en milieupartij De Groenen. De rivaliserende unie van CDU/CSU moet volgens hem oppositie gaan voeren na te zijn afgestraft door de kiezers, maar die lijkt dat vooralsnog niet van plan te zijn.

En nog meer goed nieuws. :smile7:
Een transgender-parlementskandidaat uit Neurenberg in Beieren lijkt te worden gekozen in de Bondsdag in Berlijn. Tessa Ganserer, die al sinds 2013 in het regionale parlement van de Duitse deelstaat zit, doet mee namens de Groenen en gaat hen waarschijnlijk vertegenwoordigen in het nationale parlement. Ze kreeg 22,6 procent van de stemmen.

De 44-jarige Ganserer zei tegen een lokale omroep in Beieren dat ze „een superresultaat” heeft behaald. Ze beschouwt dat resultaat als een indicatie dat Duitsland een open en tolerant land is.

De politica was in 2018 het eerste Duitse parlementslid dat als transgender uit de kast kwam. Net als veel andere transgenders in het land weigert ze haar voornaam en geslacht officieel te veranderen onder de transseksuelenwet. Die 40 jaar oude wet bepaalt dat mensen dit alleen mogen doen na een psychologische beoordeling en een rechterlijke uitspraak. Op haar identiteitskaart staat nog steeds haar vroegere, mannelijke voornaam, net als op het stembiljet.
Maak kennis met Tessa, die eigenlijk Markus heet.

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 8471
Lid geworden op: do jun 30, 2011 11:18 pm

Re: De Duitse politiek

Bericht door xplosive »

Rode winst en Groene winst en VERLIES voor de AfD bij de landelijke verkiezingen van Duitsland. De jihadisten kunnen juichen.
Ze beschouwt dat resultaat als een indicatie dat Duitsland een open en tolerant land is.
Ja, vooral voor jihadisten.
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten
mercator
Berichten: 19483
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: De Duitse politiek

Bericht door mercator »

Ariel schreef:
ma sep 27, 2021 10:41 am
De SPD heeft de parlementsverkiezingen in Duitsland gewonnen.
Ik had dat voorspeld. De Duitsers schijnen een uitgesproken talent voor zelfdestructie te hebben. 2 Wereldoorlogen verliezen en dan nog niet geleerd zijn tja...de 3de maal dat ze gaan verliezen zal dan wel de laatste maal zijn.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Mahalingam
Berichten: 44404
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De Duitse politiek

Bericht door Mahalingam »

Socialistische Die Linke komt toch in Duits parlement

De Duitse socialistische partij Die Linke (Links) krijgt toch een plek in de Bondsdag, ook als het de kiesdrempel niet haalt. Duitse media berichten dat zeker drie parlementariërs van de partij rechtstreeks zijn gekozen in hun kiesdistricten.

Duitse partijen komen in principe alleen in het parlement als ze minstens 5 procent van de stemmen krijgen. Die Linke, die wordt gezien als de meest linkse partij in het parlement, blijft in voorlopige uitslagen steken op 4,9 procent van de stemmen.

Het Duitse kiessysteem geeft partijen die de kiesdrempel niet halen de mogelijkheid om toch in de Bondsdag te komen. Duitsers stemmen twee keer: rechtstreeks op een kandidaat in hun kiesdistrict en op een landelijke partijlijst. Dat systeem garandeert dat alle kiesdistricten zijn vertegenwoordigd in het parlement. Een partij met minstens drie rechtstreeks gekozen kandidaten is verzekerd van een plek in de Bondsdag.

De socialisten profiteerden al eerder van die regeling. PDS, een voorloper van Die Linke, kreeg in 1994 slechts 4,4 procent van de stemmen en bleef daarmee onder de kiesdrempel. Toen waren vier kandidaten rechtstreeks verkozen in hun kiesdistricten en kwam de partij alsnog in de Bondsdag.
https://www.trouw.nl/nieuws/socialistis ... ~bf5b1e10/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Plaats reactie