Bootdrama's met vluchtelingen'

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 81162
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Bootdrama's met vluchtelingen'

Bericht door Ariel »

Bootvluchtelingen zitten al tien dagen vast op schip voor Tunesische kust

In internationale wateren voor de kust van Tunesië zitten 75 bootvluchtelingen al dagenlang vast op een schip. De autoriteiten in Tunesië weigeren om de opvarenden aan land te laten.

De Egyptische sleepboot Maridive 601, die de olieplatforms tussen Tunesië en Italië aandoet, heeft de vluchtelingen zo'n tien dagen geleden uit het water opgepikt en ligt momenteel voor anker ter hoogte van Zarzis, in het zuiden van Tunesië. Een hulpteam van de Rode Halve Maan uit Zarzis bracht zondag een bezoek aan het schip en leverde er meteen ook noodhulpmiddelen af. Sommige van de vluchtelingen aan boord zouden ziek zijn, aldus de organisatie.

Zes dagen geleden deed de kapitein van het schip een oproep aan de Tunesische autoriteiten. Hij vroeg om toestemming om zijn boot ‘met spoed te laten aanleggen’ in de haven van Zarzis. De regering van Tunesië weigert echter om groen licht te geven.

32 kinderen aan boord
Volgens de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) zijn er aan boord 64 mensen uit Bangladesh, 9 Egyptenaren, een Marokkaan en een Soedanees. Onder de opvarenden zijn ook minstens 32 kinderen en niet-begeleide minderjarigen. Begin juni had de organisatie al gezegd dat de migranten ‘dringend nood hebben aan water, voedsel, kleding, dekens en vooral medische zorg’.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 81162
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Bootdrama's met vluchtelingen'

Bericht door Ariel »

Migranten verdronken bij Lesbos

Voor de kust van het Griekse eiland Lesbos is dinsdag een boot met meer dan zestig migranten omgeslagen. Twee kinderen, vier vrouwen en een man zijn verdronken, meldt de Griekse kustwacht.

In totaal zijn 57 opvarenden levend uit het water gehaald. Er wordt gezocht naar meer schipbreukelingen. Volgens de kustwacht was de boot afkomstig uit het Turkse Ayvalik.

Regelmatig steken migranten in bouwvallige bootjes vanuit Turkije de Egeïsche zee over om via Griekenland Europa te bereiken. Dit jaar hebben al bijna tienduizend vluchtelingen de oversteek proberen te maken. In 2018 verdronken 174 migranten tijdens hun vaartocht van Turkije naar Lesbos.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 81162
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Bootdrama's met vluchtelingen'

Bericht door Ariel »

Mogelijk meer dan 80 doden bij scheepsramp in Middellandse Zee

Voor de kust van Tunesië zijn gisteren mogelijk tientallen migranten om het leven gekomen toen hun boot zonk.

Volgens een woordvoerder van de VN-organisatie voor migratie IOM werden vier mensen door Tunesische vissers gered en naar Tunesië gebracht. Een van hen, een migrant uit Ivoorkust, is later in een ziekenhuis alsnog overleden.

De overlevenden hebben volgens IOM verteld dat er meer dan tachtig migranten aan boord waren. Het Tunesische Rode Kruis heeft het over meer dan zeventig migranten. De kans is groot dat de rest de ramp niet heeft overleefd.

De migranten zijn volgens de VN een paar dagen geleden vanuit een havenstad ten westen van Libië vertrokken.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 81162
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Bootdrama's met vluchtelingen'

Bericht door Ariel »

UNHCR: mogelijk 150 mensen verdronken voor Libische kust

Voor de Libische kust zijn vele tientallen migranten omgekomen bij een schipbreuk. Volgens een woordvoerder van de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR zijn er mogelijk 150 mensen verdronken. Als dat aantal wordt bevestigd, is het de grootste scheepsramp in de Middellandse Zee dit jaar.

Zo'n 150 andere opvarenden zijn door vissers gered en overgedragen aan de Libische kustwacht, die hen heeft teruggebracht naar Libië.

Het ongeluk gebeurde bij de havenstad Al Khums, in het westen van Libië. Volgens overlevenden waren er zo'n 300 mensen aan boord.

Libië is het belangrijkste doorreisland voor Afrikaanse migranten naar Europa. Zo'n 90 procent van de migranten die over de Middellandse Zee naar Europa reizen, reist via Libië. Mensensmokkelaars en gewapende groepen hebben er vrij spel door de chaos die heerst in het land sinds de val van dictator Kadhafi in 2011.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16300
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Bootdrama's met vluchtelingen'

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Zooitje parasieten gestraft voor ongeduld vindt dood in zee.

Vraag netjes een toeristenvisum aan wanneer dat vereist is. Bij gebrek aan verplicht aantoonbaar geld, onmogelijk. Voor sommige Afrikaanse landen is dat misschien niet nodig. Koop dan een veilig retour-vliegticket zonder de intentie ooit terug te willen gaan naar land van herkomst.

Waarom er zoveel illegale Afrikanen in de Bijlmer zijn die met het vliegtuig hier naar toe komen in plaats van met een gammel bootje te reizen, zal ik uitleggen. Een Nigeriaan of andersoortige zwarte man met een verblijfsvergunning in Nederland vliegt naar Nigeria met een aantal paspoorten op zak van andere zwarte statushouders die op de foto enigszins lijken op de gegadigden in Nigeria die voornemens zijn hier naar toe te komen. Uiteindelijk lijken de meeste allemaal op elkaar. Ik zie het verschil niet. Het is nu wel moeilijker geworden vanwege de ogenscan. Maar vroeger gebeurde het met schering en inslag. Afrikanen zijn slimmer dan de overheid die niet in staat is om de boel op orde te houden en het gigantische aantal illegalen, inclusief verschillende nationaliteiten, uit te zetten.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Mahalingam
Berichten: 44914
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Bootdrama's met vluchtelingen'

Bericht door Mahalingam »

Dit is onrecht. Je betaalt een hoop geld aan de smokkelaar voor de overtocht via een NGO-boot en dan komt die boot niet opdagen maar de Libische kustwacht wel en die brengt iedereen terug.
Libische migrant doodgeschoten voor ogen VN-staf
Een Soedanese migrant is donderdag doodgeschoten in Libië. De kustwacht had de boot waarop hij zich bevond weer naar de kust gebracht. De boot probeerde de Middellandse Zee over te steken toen hij onderschept werd.

De schietpartij deed zich donderdag voor in Tripoli, toen veel van de 103 migranten aan boord weigerden weer naar Libische detentiecentra te keren. Gewapende mannen begonnen daarop in de lucht te schieten. Medewerkers van de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM), verbonden aan de VN, zagen alles gebeuren. Toen verschillende migranten wegliepen, werd één van hen, de Soedanees, door een kogel in zijn buik geraakt. Dat zei de woordvoerder van de IOM, Leonard Doyle, tijdens een persconferentie.

‘Het sterfgeval is een herinnering aan de grimmige omstandigheden waarin migranten terechtkomen wanneer ze door de kustwacht opgepikt worden, nadat ze smokkelaars betalen om hen naar Europa te voeren’, stelt Doyle.
https://www.standaard.be/cnt/dmf20190920_04618992
Mogelijk hebben de smokkelaars verzuimd om de kustwacht te betalen om ergens anders te zijn.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 81162
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Bootdrama's met vluchtelingen'

Bericht door Ariel »

Doden en vermisten na kapseizen migrantenboot

Zeker negen mensen zijn maandag omgekomen nadat een migrantenboot was gekapseisd voor de kust van het Italiaanse eiland Lampedusa. Op de boot zaten ongeveer vijftig mensen.

Hoe het vaartuig heeft kunnen omslaan is onduidelijk, maar de kustwacht laat weten dat de boot „zwaar overbeladen” was en dat de weersomstandigheden slecht waren. 22 migranten zijn inmiddels gered uit het water. Onder de opvarenden waren ook kinderen.

De boot was vanuit Tunesië vertrokken om de oversteek naar Europa te maken. Aan boord waren vermoedelijk vooral Tunesiërs en migranten uit West-Afrika.

Bij het oversteken van de Middellandse Zee zijn dit jaar al ruim duizend mensen omgekomen, aldus een woordvoerder van de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR.
Tja!!!!!! ’Gematigde moslimpartij grootste in Tunesië’ Tunesië is een heel gevaarlijk land
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 81162
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Bootdrama's met vluchtelingen'

Bericht door Ariel »

Gambia. Het nieuwe Thailand. Het seksparadijs met glimmende moskeeën.

Wie wil daar niet wonen. :nietverstaan:
Boot kapseist voor kust West-Afrika: tientallen migranten komen om

Voor de kust van West-Afrika is een boot met migranten gekapseisd. Daarbij zijn zeker 58 mensen om het leven gekomen, meldt de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) van de Verenigde Naties.

Het schip voer op de Atlantische Ocean vlak voor de kust van Mauritanië, toen het door een nog onbekende oorzaak schipbreuk leed en zonk.

Volgens Laura Lungarotti van de IOM hebben 83 migranten de scheepsramp overleefd. Zij wisten zwemmend de kust te bereiken. Aan hen wordt medische hulp gegeven.

Lungarotti zegt dat het gaat om migranten afkomstig uit Gambia. De boot was daar vorige week vertrokken. Aan boord waren ten minste 150 mensen. Onder de slachtoffers zijn ook vrouwen en kinderen.

Het gaat om het dodelijkste incident met een migrantenboot in het gebied in jaren. De gevaarlijke zeeroute van West-Afrika naar Europa was voorheen een belangrijke route voor Afrikaanse migranten die een beter bestaan wilden opbouwen. De route is minder populair geworden sinds Spanje het aantal patrouilles heeft uitgebreid, halverwege het vorige decennium.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 81162
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Bootdrama's met vluchtelingen'

Bericht door Ariel »

21 migranten verdronken bij Canarische Eilanden

Bij de Canarische Eilanden zijn 21 migranten verdronken. Vijftien van hen zaten in een kajak. De andere zes waren opvarenden van een andere kajak. De Spaanse kustwacht wist tien overlevenden op te pikken. De kajak dreef op zo'n 180 kilometer ten zuiden van Gran Canaria, schrijft de Spaanse krant El Pais.

Naast deze twee kajaks vond de kustwacht ook een boot op anderhalve kilometer van Arguineguín, met daarin 36 mensen. Zij waren in goede gezondheid. Alle overlevenden zijn naar de haven van Arguineguín gebracht, in het zuiden van Gran Canaria.

De route tussen Afrika en de Canarische Eilanden was de laatste jaren minder populair omdat vooral Senegal - met financiële hulp van Spanje - veel mensen tegenhield. Maar de laatste tijd proberen steeds meer mensen Europa te bereiken via de Canarische Eilanden. De afstand tot het Afrikaanse vasteland is minimaal 150 kilometer.

"Het gaat met tientallen tegelijk op dit moment", zegt NOS correspondent Rop Zoutberg. "Dat heeft ook te maken met de strenge beveiliging van de Spaanse enclaves in Marokko en van de Middellandse Zee. Die route rond de Canarische Eilanden was er al rond de eeuwwisseling, maar is weer helemaal terug."

Zeker 21 migranten verdronken bij rampen met twee boten rond Canarische Eilanden. Eerder deze maand werden al de lijken van 44 anderen geborgen. De nieuwe migrantenroutes lopen van Marokko, Westelijke Sahara en Mauritanië naar de eilanden.

4 uur geleden
Elke dag zijn er meer boten die de gevaarlijke route tussen Afrika en de Canarische Eilanden varen. Volgens de Spaanse Commissie voor Vluchtelingenhulp (CEAR) verliest 1 op de 20 mensen het leven tijdens de overtocht. Eerder deze maand werden 44 lichamen gevonden na het zinken van drie boten die vanuit Marokko, de Westelijke Sahara en Mauritanië waren vertrokken.

Tot nu toe zijn er dit jaar op de Canarische Eilanden ruim 3000 vluchtelingen aangekomen, volgens El Païs bijna zes keer zoveel als in heel 2019.
Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 7593
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

Re: Bootdrama's met vluchtelingen'

Bericht door hans van de mortel »

Wie niet waagt die niet wint.

Nooit de zee overgestoken, altijd aan lager wal gebleven.
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED
Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 7593
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

Re: Bootdrama's met vluchtelingen'

Bericht door hans van de mortel »

BOOTVLUCHTELINGEN BESCHOUWEN HET LEVEN ALS EROP GOKKEN.
ALS ZIJ VERLIEZEN MOETEN WIJ HUN GELACH BETALEN.

TYPISCH IETS VOOR MENSEN DIE PARASITEREN OP ONZE BESCHAVING.
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 81162
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Bootdrama's met vluchtelingen'

Bericht door Ariel »

Tja, sneu, maar hopelijk is dit een waarschuwing voor Marokkanen en Egyptenaren om niet in een bootje te stappen.
Boot kapseist voor Libische kust, zeker twee doden en 22 vermisten

Zeker 22 migranten worden vermist, nadat de boot waarin ze zaten, was gezonken voor de kust van Libië. Autoriteiten zijn bang dat ze allemaal zijn verdronken. Er zijn in ieder geval twee doden geteld, 45 mensen konden worden gered.

Een woordvoerder van de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) zegt tegen persbureau AP dat de kustwacht drie boten had onderschept. Een daarvan was gekapseisd. In totaal waren er bijna 70 mensen aan boord, zeggen overlevenden.

"Deze nieuwe tragedie duidt nogmaals op de behoefte aan meer zoek- en reddingscapaciteit op de Middellandse Zee", : nono3: zegt de IOM-woordvoerder tegen AP. "Maar in plaats daarvan wordt het NGO's alleen maar moeilijker gemaakt."

20 procent meer
De migranten, allen mannen, waren vanuit Libië onderweg naar Europa. Ze kwamen vooral uit Egypte en Marokko. Elk jaar wagen duizenden mensen de risicovolle oversteek, in de hoop op een beter leven.

Onlangs uitte het Rode Kruis nog zijn zorgen omdat steeds meer migranten verdrinken tijdens hun tocht over de Middellandse Zee. In juni stierven 20 procent meer migranten tijdens hun poging de zee over te steken dan in dezelfde periode vorig jaar.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 81162
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Bootdrama's met vluchtelingen'

Bericht door Ariel »

Kustwacht stopt de zoektocht naar 18 bootvluchtelingen op Noordzee

4 schepen van de kustwacht waren vanochtend op de Noordzee op zoek naar bootvluchtelingen. Vanmorgen vroeg kwam er een anonieme oproep binnen bij de noodcentrale. De zoektocht levert voorlopig niets op en wordt stopgezet.

Wellicht kwam de noodoproep van de transmigranten op zee zelf, maar dat is nog niet helemaal duidelijk. Er is meteen een zoekactie gestart, maar die werd bemoeilijkt door het weer. Het is erg mistig op zee nu, daarom kan de reddingshelikopter niet uitvliegen. De piloot zou toch niets kunnen zien.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 81162
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Bootdrama's met vluchtelingen'

Bericht door Ariel »

Tientallen migranten verdronken voor Libische kust

Voor de kust van Libië zijn zeker 43 migranten verdronken doordat hun boot is gezonken, meldt de International Organization for Migration (IOM). Volgens het VN-orgaan is het de eerste scheepsramp met migranten op de Middellandse Zee van dit jaar.

De boot was gisterochtend vertrokken vanuit de West-Libische havenstad Zawiyah. Enkele uren laten kapseisde het schip, nadat de motoren het op ruige zee hadden begeven.

Volgens de IOM konden tien migranten worden gered. Alle omgekomen opvarenden zijn mannen uit West-Afrikaanse landen, schrijft de organisatie.

Belangrijke migrantenroute
Veel migranten proberen via Libië de oversteek naar Europa te maken. Volgens de IOM zijn vorig jaar zo'n 11.000 van hen op zee ontdekt en teruggebracht naar Libië.

Op de Middellandse Zee gaat het geregeld mis op de vaak overvolle en gammele boten of bootjes. De IOM schat dat daardoor vorig jaar zeker 900 migranten zijn verdronken.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 81162
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Bootdrama's met vluchtelingen'

Bericht door Ariel »

Zeker twintig migranten omgekomen
Migranten van boord gegooid bij overtocht naar Jemen

Zeker twintig migranten zijn tijdens hun bootreis van Djibouti naar Jemen omgekomen nadat ze door mensensmokkelaars van boord waren gegooid, meldt de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM).

De slachtoffers maakten deel uit van een groep van minstens tweehonderd migranten, onder wie kinderen, die gezamenlijk de oversteek naar Jemen wilden maken. Zij zaten samen op een overvolle boot.

Een half uur na vertrek werden circa tachtig mensen door de smokkelaars gedwongen van boord te gaan, vlak voordat de boot terugkeerde naar Djibouti. Zestig van hen slaagden erin terug te keren naar de kust. Vijf lichamen zijn aangespoeld in Djibouti. De rest wordt nog vermist.

Hoop op betere toekomst
In het afgelopen jaar vonden twee soortgelijke incidenten plaats in de Golf van Aden. Daarbij kwamen zeker vijftig migranten om het leven.

Elk jaar reizen vele duizenden jonge Afrikanen naar Djibouti om de oversteek naar Jemen te maken, in de hoop een betere toekomst op te bouwen in een van de Golfstaten. Het aantal reizigers is door de coronapandemie flink afgenomen, blijkt uit cijfers van de IOM. Vorig jaar maakten 37.500 migranten de oversteek, terwijl dat er een jaar eerder 138.000 waren.
Mahalingam
Berichten: 44914
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Bootdrama's met vluchtelingen'

Bericht door Mahalingam »

Tot zeer recent haalden de Arabieren hun slaven uit Afrika.
En nu komen ze op eigen gelegenheid naar Arabië?
Zou het komen omdat ze niet meer zoals vroeger gecastreerd worden?

Ik lees en hoor toch in de media dat het in Jemen oorlog is, geen eten, geen dokters enz. en dat de VN miljoenen hongerdoden verwacht als het Westen (en Arabië?) geen hulp geeft.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 81162
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Bootdrama's met vluchtelingen'

Bericht door Ariel »

Meer dan twintig Afrikaanse migranten verdronken bij Tunesië

Zeker 21 migranten zijn verdronken op weg van Tunesië naar het Italiaanse eiland Lampedusa. Hun boot was donderdag laat op de dag vertrokken vanuit de havenstad Sfax. De kustwacht heeft tot dusver 21 lichamen geborgen, meldt de Tunesische burgerbescherming.

Vorige maand nog verdronken voor de kust van Tunesië zeker 39 migranten, onder wie vier kinderen. De twee boten waarop ze zaten waren ook vertrokken uit Sfax. Aan boord waren Afrikanen uit landen onder de Sahara.

De kuststrook bij Sfax is een populair vertrekpunt voor Afrikanen die een beter leven zoeken in Europa, maar door de vaak gammele staat van de bootjes heeft de reis geregeld een fatale afloop. Vorig jaar vervijfvoudigde het aantal migranten dat vanuit Tunesië in Italië arriveerde tot naar schatting 13.000.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 81162
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Bootdrama's met vluchtelingen'

Bericht door Ariel »

130 bootvluchtelingen verdronken voor Libische kust

Voor de kust van Libië zijn tientallen vluchtelingen en migranten verdronken. Dat meldt SOS Mediterranee vandaag. Een vaartuig met 130 mensen aan boord dat Europa probeerde te bereiken, was in de problemen gekomen.

De ngo ontving woensdag via de organisatie Alarm Phone de melding van drie vaartuigen in de problemen in die regio van de Middellandse Zee. "Vandaag is na uren zoeken onze ergste angst waarheid geworden. De bemanning van de Ocean Viking aanschouwde de verwoestende nasleep van de schipbreuk van een rubberen boot", klinkt het op Twitter.

Op een ruwe zee met golven tot zes meter hoog zocht het schip donderdag met de hulp van drie commerciële vaartuigen naar de drie vaartuigen. Die waren in de problemen gekomen in een gebied ten noordoosten van Tripoli. De boot zou 130 mensen aan boord gehad hebben.

Sinds de aankomst ter plaatse trof de Ocean Viking geen overlevenden aan, zegt Luisa Albera, coördinator van de reddingsacties van het schip, in een persbericht. Op Twitter deelde de organisatie beelden van de gekapseisde rubberen boot. De reddingswerkers borgen al een tiental lichamen. De bemanning van een van de andere schepen haalde ook enkele lichamen uit het water.

Geen hoop meer om overlevenden te vinden
Een vliegtuig van het Europese grensbewakingsagentschap Frontex had de locatie van het vaartuig ontdekt, zegt de ngo nog. Er is geen hoop meer om overlevenden te vinden, laat journaliste Emmanuelle Chaze vanaf het schip weten.

Eerder op de week lieten al 41 mensen het leven voor de Tunesische kust. In de Middellandse Zee zijn volgens de Internationale Organisatie voor Migratie dit jaar al minstens 453 migranten verdronken, die voornamelijk op de 'centrale route' stierven. Velen wagen met kleine vaartuigen de oversteek naar Italië om in de Europese Unie te geraken.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 81162
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Bootdrama's met vluchtelingen'

Bericht door Ariel »

Mensensmokkel blijft doden eisen
Zee van ellende: meer bootvluchtelingen op komst

De melding van een voor de Libische kust omgeslagen rubberboot kwam vorige week te laat. Het enorme vaartuig werd op zijn kop door reddingsschepen aangetroffen. Van de naar schatting 130 inzittenden geen spoor. Nu het weer beter wordt zullen meer migranten de gevaarlijke oversteek naar vooral Italië maken. Een echte oplossing voor de migrantenstroom is er na jaren nog steeds niet.

Paus Franciscus reageerde woedend over de verdrinkingsdood van de 130 migranten. Hij sprak van „het moment van de schande.”

Tegenover de mening van de paus staat die van degenen die vinden dat die migranten geen enkel recht op een oversteek hebben en eenmaal aangekomen alleen maar overlast veroorzaken.

Het zijn uiteraard niet de eerste migranten die Europa nooit hebben gehaald en een tragische verdrinkingsdood zijn gestorven. Volgens de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) zijn de eerste vier maanden van dit jaar minstens 450 migranten in de Middellandse Zee tussen Libië en Italië verdronken, drie keer zoveel als het jaar ervoor. En het vooruitzicht is niet gunstig. De eerste vier maanden van dit jaar kwamen al 9.000 migranten via de gevaarlijke zeeroute naar Italië, vorig jaar waren dat er in dezelfde periode 3.451 en in 2019 slechts 747, toen de strenge anti-immigratieminister Matteo Salvini van de rechtse Lega nog minister van Buitenlandse Zaken was.

Ngo’s
„Nu jarenlange afname van het aantal migranten is hun aantal dit jaar weer sterk toegenomen, bijna drie keer zoveel als vorig jaar”, zegt Matteo Villa van het Instituut voor Internationale Politieke Studies ISPI. „Tegen de ngo’s die hen willen helpen met hulpschepen was eerst een politieke strijd van Salvini gaande, en nu is het vooral een juridische strijd. Veel hulpboten van ngo’s liggen aan de ketting. De organisaties worden vaak beschuldigd van bevordering van clandestiene immigratie. Ook zijn er regelmatig controles of de boten wel aan de regels voldoen, bijvoorbeeld op de juiste manier zijn geregistreerd. Er zijn tot nu toe 21 juridische onderzoeken tegen verschillende ngo’s gedaan, maar niemand is veroordeeld.”

Eerst kwam 95% van de migranten via Libië, maar sinds vorig jaar komt de helft via Tunesië. Het gaat in dat laatste geval voor circa 70% om Tunesiërs, die geen recht op asiel hebben.

Missies
Ooit was er de Europese militaire missie Sophia. Deze was tegen mensensmokkelaars bedoeld, maar er was veel kritiek op omdat deze missie in de praktijk migranten continu redde (in totaal 35.000) en daarmee een aanzuigende kracht zou hebben op migranten. Toen Salvini minister werd in Italië mochten die niet meer aan wal en werden de boten van de missie Sophie teruggetrokken.

Vorig jaar is de missie Sophia vervangen door de Europese missie Irini, die een heel ander mandaat heeft. Ze is gericht op de handhaving van het wapenembargo tegen Libië. Villa: „De missie Irini is naar het oosten van Libië verplaatst, waar de migranten niet langs komen. Ze heeft dan ook geen enkele migrant gered, daar is ze ook niet voor bedoeld.”

Dan heb je nog Frontex, die de buitengrenzen van de EU moet beschermen. „Deze gebruikt alleen drones en heeft in dit Middellandse Zeegebied geen schepen”, aldus Villa. Het journalistieke collectief Lighthouse Reports beweert dat Frontex de Libische autoriteiten helpt om de migranten te onderscheppen. Frontex ontkent dat.

Marteling
Villa: „De Libische kustwacht wordt gedelegeerd om de migranten tegen te houden. Italië heeft 220 miljoen euro aan de regering in Libië betaald om de migrantenstroom te stoppen. Er zijn naar schatting 3000 migranten in reguliere Libische detentiecentra, maar naar schatting het dubbele aantal in irreguliere detentiecentra.”

Daar zou zelfs sprake zijn van martelingen. „Op een gegeven moment moeten de migranten betalen om te kunnen vertrekken. Dan wordt de Libische kustwacht getipt dat diegene vertrekt en wordt hij vervolgens geblokkeerd. Sommige migranten zijn dan ook wel vier keer vertrokken”, besluit Villa.

1. ’Met open armen’
Riccardo Gatti, directeur van de ngo Open Arms, wil het liefst de zee op om migranten te redden, maar dat kan niet. „Onze boot ligt nog steeds aan de ketting, in Pozzallo (Sicilië), waar inspecties worden gehouden door de autoriteiten van de haven. We vinden het vreemd dat er zo vaak inspecties worden gedaan. Eerder bleek dat we aan alle regels voldeden en er zijn sindsdien helemaal geen veranderingen aangebracht aan de boot. Er komt nu een nieuwe inspectie, laten we hopen dat we daarna kunnen vertrekken. Helaas is het duidelijk dat we op verschillende manieren worden belemmerd in onze menselijke hulp op zee.”

Gatti: „De situatie van de migranten is dramatisch, zoals vorige week bleek met de 130 doden, ondanks alle hulp waar 24 uur lang tevergeefs om was gevraagd aan de autoriteiten van de verschillende landen. Opnieuw zijn mensen in zee gestorven. Als er geen ngo-schepen zijn die hulp bieden aan de migranten dan zullen ze sterven. Het gaat om mensen die hun leven riskeren op zee en schipbreukelingen worden.”

Gatti vindt dat er steeds minder solidariteit is. „We hadden eerst de reddingsoperatie van de Italiaanse regering Mare Nostrum, daarna was er de Italiaanse kustwacht die hulp bood, maar nu zijn alleen de onafhankelijke ngo’s als redding voor de migranten overgebleven. En de ngo’s worden vaak gecriminaliseerd en belemmerd in hun werk.”

2. ’Trek ze niet aan’
Nicola Molteni, staatssecretaris van Binnenlandse Zaken (van de rechtse partij Lega), is bezorgd over de forse stijging van migranten die van de Noord-Afrikaanse kust naar Italië willen.

„Frontex heeft tien dagen geleden gezegd dat er een risico is van een toename van de komst van migranten, vooral vanuit het middengedeelte van de Middellandse Zee dat naar Italië gaat. Onze prioriteit moet de aanpak zijn van de criminele internationale organisaties die de clandestiene migratie bevorderen.”

Molteni: „Immigratie is een globaal, complex probleem. We hebben geen globaal antwoord hierop gevonden. Europese politiek om clandestiene immigratie het hoofd te bieden heeft gefaald. Wat overblijft is de politieke van de nationale staten die hun eigen grenzen beschermen. Wat in ieder geval niet moet worden gedaan is dat de stroom migranten wordt overgelaten aan privé-organisaties, zoals de ngo’s, want deze trekken de migranten juist aan. Ook moeten we niet terugkeren naar missies zoals Mare Nostrum, die zorgde voor een veel groter vertrek van migranten met ook meer doden. We moeten op alle manieren de criminele organisaties aanpakken, clandestiene migranten terugsturen en via akkoorden met de landen daar er voor zorgen dat ze niet vertrekken.”
Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 7593
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

Logische drama's met economische bootvluchtelingen'

Bericht door hans van de mortel »

Ariel schreef:
za mei 01, 2021 5:07 pm
Mensensmokkel blijft doden eisen
Een echte oplossing voor de migrantenstroom is er na jaren nog steeds niet.
Die is er wel degelijk.

Maar wie de oplossing niet onder ogen wil zien - in hun eigen veroorzaakte vet laten gaarsmoren - moet vast overtuigd zijn dat de mens geen vrije wil heeft. En aangezien de mensheid bijna volledigheidshalve overtuigd is dat de mens een vrije wil heeft is de oplossing zo klip en klaar als een klontje.

De mens dient verantwoordelijk te worden gehouden voor zijn eigen daden en daar de consequenties van te dragen. Dus, NIET MEE BEMOEIEN! Parasieten op onze kenniseconomie en beschaving zogenaamd redden van de verdrinkingsdood is een gore inbreuk op 's mensen privacy die toch al met voeten wordt getreden door de smerige hypocriete mensenmeute die een voorkeur aan de dag legt voor marxistische ideeën.
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 81162
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Bootdrama's met vluchtelingen'

Bericht door Ariel »

Dagelijks levensgrote advertenties in kranten in "vlucht" landen zoals Egypte, Soedan, Eritrea en Bangladesh en andere Afrikaanse landen, over de gevaren van zo'n oversteek, kunnen misschen helpen om dit soort drama's te voorkomen.
Tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk Tunesische kust

Minstens 43 migranten zijn zaterdag omgekomen bij een schikbreuk voor de kust van Tunesië, bericht de Tunesische afdeling van het Rode Kruis. 84 opvarenden konden worden gered.

De migranten probeerden vanuit Libië de Middellandse Zee over te steken. Hun bestemming was Italië. De migranten komen onder meer uit Egypte, Soedan, Eritrea en Bangladesh.

Details over de toedracht van de schipbreuk zijn op dit moment niet bekend.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 81162
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Bootdrama's met vluchtelingen'

Bericht door Ariel »

Opnieuw migranten verdronken voor Tunesische kust

De Tunesische kustwacht heeft 21 lichamen uit zee gehaald nadat een boot met migranten was omgeslagen. De lichamen werden gisteren gevonden in de buurt van de havenstad Sfax. Nadere informatie ontbreekt nog.

Het is het tweede soortgelijke incident in twee dagen. Zaterdag verdronken minstens 43 migranten voor de kust van Tunesië nadat hun schip was gekapseisd. Ze waren uit Libië vertrokken naar Italië. 84 opvarenden werden gered.

In de zomer proberen meer migranten de oversteek vanuit Noord-Afrika naar Europa te maken. De Tunesische kustwacht zegt dat ze de afgelopen dagen tien "migratie-operaties" verhinderd heeft en 158 mensen heeft gered.

De afgelopen twintig jaar hebben honderdduizenden mensen de gevaarlijke oversteek gemaakt, op de vlucht voor armoede of geweld in Afrika en het Midden-Oosten. Velen proberen vanuit Libië Italië te bereiken.

De laatste jaren arriveerden er minder bootmigranten in Italië, maar hun aantal is dit jaar weer toegenomen. Volgens Italië hebben dit jaar al bijna 20.000 migranten via de Middellandse Zee Italië bereikt. Vorig jaar om deze tijd waren dat er maar 6700.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 81162
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Bootdrama's met vluchtelingen'

Bericht door Ariel »

Zeker 17 doden bij schipbreuk voor de kust van Tunesië

Voor de kust van Tunesië zijn zeker 17 migranten omgekomen toen hun boot in moeilijkheden kwam bij een poging om de Middellandse Zee over te steken. De kustwacht slaagde erin om 380 mensen levend van het schip te halen, meldt hulporganisatie de Rode Halvemaan.

De boot was vertrokken uit Zuwara, in het noorden van Libië. Aan boord waren migranten uit Syrië, Egypte, Sudan, Eritrea, Mali en Bangladesh. De 17 doden waren uit dat laatste land afkomstig.

De afgelopen maanden verdronken er tientallen mensen voor de Tunesische kust bij pogingen om Europa te bereiken. Het aantal pogingen om vanuit Tunesië of Libië naar Italië te varen stijgt nu het zomer is en de weersomstandigheden gunstig zijn.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 81162
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Bootdrama's met vluchtelingen'

Bericht door Ariel »

Italiaanse kustwacht redt 296 migranten in Middellandse Zee

De Italiaanse kustwacht heeft 296 mensen gered die ongeveer 22 kilometer uit de kust ronddobberden. Sommige van hen dreven in het water en de rest zat op een overvolle boot die in de problemen was gekomen door de ruige zee.

Bij de reddingsactie waren drie schepen en een vliegtuig betrokken. De boot vol migranten ging in de richting van Lampedusa, een Italiaans eiland in de Middellandse Zee tussen Tunesië en Sicilië. Daar komen veel migranten uit Afrika aan.

Het aantal mensen dat in bootjes vanuit Afrika naar Italië gaat is de afgelopen weken flink toegenomen. Dat zorgt voor grote druk op de reddingsdiensten, die steeds vaker moeten uitrukken om bootjes met pech te helpen. In 2021 kwamen bijna 62.000 migranten via zee naar Italië.

Het Duitse reddingsschip Sea Watch-4 vaart momenteel ook nog rond op de Middellandse Zee met 460 mensen aan boord. Deze mensen zijn allemaal gered uit zee. Het schip heeft tien verzoeken ingediend om aan te meren, maar nog geen enkele respons gekregen. De Italiaanse kustwacht heeft al wel negentien mensen van boord gehaald wegens hun gezondheidssituatie.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22835
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Bootdrama's met vluchtelingen'

Bericht door King George »

Alweer 296 illegale immigranten aangezogen. En dat gaat als een lopend vuurtje naar Afrika om ook hierheen te komen.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Plaats reactie