Europese Parlement .

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Europese Parlement & Politiek

Bericht door Pilgrim »

Dr. Nikolaus Fest over baantjes gesjacher als democratische substantie! (+ Nederlandse vertaling!)

Geplaatst op 7 juli 2019Goedendag! Wat een week! Een droom! Nog grondiger en sneller kreeg de AfD nog nooit gelijk! Wat hadden we allemaal wel niet gehoord voor de EU-verkiezingen: het zou een “richtingsbeslissing voor een democratisch Europa” zijn, het zou gaan om de “democratische substantie”, en de verkiezing van de topkandidaat zou de wil van de kiezers garanderen! En nu: tot ziens, top-kandidaten model, tot ziens Manfred Weber.

Ursula von der Leyen dient de nieuwe cheffin van de EU te worden – dus iemand, die in de EU-verkiezingen helemaal geen kandidaat was! Tot zover wat betreft de wil van de kiezers, tot zover wat betreft de “democratische substantie” van de EU!

In werkelijkheid gekonkelfoes, baantjes gesjacher en achterkamertjes. De boodschap van Merkel en Macron is overduidelijk: de kiezer is stemvee, zijn beslissing irrelevant, de politieke elite heeft het voor het zeggen. Geen wonder dat de Brexit-mensen jubelden: beter dan met dit bedrog, aldus een Engelse afgevaardigde, zou men haar landgenoten helemaal niet duidelijk kunnen maken waarom men deze clowneske manifestatie EU zou moeten verlaten!

De kiezers als sukkels beschouwen, is de ene kant van het verhaal; de andere kant is de kwaliteit van de keuze van het personeel. Uitgerekend Ursula von der Leyen! Dus die Duitse minister, onder wie het Duitse leger niet meer inzetbaar is; die aan het Duitse leger een “houdingsprobleem” toedichtte, dat alleen zijzelf had; die van een rechts netwerk bazelde, waarvoor tot op de dag van vandaag elk bewijs ontbreekt; die bij haar doctoraalscriptie heeft gesjoemeld; en die verdacht wordt van criminele begunstiging van adviesbureaus voor een bedrag van € 650 miljoen.

De verkiezing van Von der Leyen is een cynische keuze. Merkel en Macron maken duidelijk: voorzitter van de Europese Commissie wordt alleen diegene die zwak is, wie gemakkelijk te besturen is. Net zoals de laatste voorzitter van de Europese Commissie, Juncker: die was een alcoholist, als premier van Luxemburg bovendien verantwoordelijk voor dubieuze belastingdeals met grote ondernemingen. Nu moet de mislukte Von der Leyen hem opvolgen. Juist haar vele schandalen maken van haar vanuit het oogpunt van de cynicus in de bondskanselarij de perfecte bezetting!

De vraag is nu hoe het Europees Parlement reageert. Wijst het Von der Leyen af, dan zou dat een blamage zijn voor Merkel en Macron. Dat zullen de EU-parlementariërs nauwelijks willen, want Merkel en Macron staan voor nog meer macht voor Brussel! Dus zullen de EU-parlementariërs instemmen met Von der Leyen als voorzitter van de Europese Commissie – en zodoende duidelijk maken dat ze alles slikken; dat zij niks anders zijn dan marionetten zonder ruggengraat; en dat het Europees Parlement slechts een huichelachtige democratiesimulatie is; maar niets te maken heeft met echte democratie. Heerlijk! Dat worden spannende weken!

In de opwinding rondom Von der Leyen is een andere personele beslissing bijna verloren gegaan: Christine Lagarde dient de nieuwe cheffin van de Europese Centrale Bank (ECB) te worden. Na de Italiaan Draghi nog een persoon voor wie geldstabiliteit niets betekent; die openlijk toegeeft bij de redding van de euro alle verdragen geschonden te hebben; en die al een keer wegens verkwisting van publiek geld werd veroordeeld. Ook dat een loepzuivere carrière, ook dat bijna ideale voorwaarden voor een topbaan in Europa!

En net zoals de verdragsschendingen van Lagarde achteraf goed te keuren, vernietigt de Europese Commissie deze week ook tegelijk nog de schuldenprocedure tegen Italië. Opnieuw blijft een duidelijke schending van het Verdrag van Maastricht zonder sanctie. Vermoedelijk kochten Merkel en Macron daarmee de toestemming van de zuidelijke landen voor Von der Leyen. “Democratische substantie”? Koehandel en cynisme waar je ook kijkt! En alleen de AfD heeft precies dat altijd gezegd!

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/07/07 ... vertaling/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Europese Parlement & Politiek

Bericht door Pilgrim »

Tja, dat wisten we al langer!

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 81683
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Europese Parlement & Politiek

Bericht door Ariel »

Christine Lagarde wil cash afschaffen. De dag die je wist dat die gaat komen...

Christine Lagarde will das Bargeld abschaffen

Contant geld afschaffen is niet goed, waarschuwt toezichthouder DNB: ‘Helemaal cashloos maakt kwetsbaar’

De Nederlandsche Bank (DNB) maakt zich zorgen over het snel dalende gebruik van contant geld. Dat zegt Coen Voormeulen, directeur Cash van de centrale bank, maandag in het AD. Minder dan vier op de tien betalingen verlopen nog contant, zo blijkt uit cijfers van de bank en Betaalvereniging Nederland.

Voormeulen vindt dat het betalen met geld mogelijk moet blijven. “Veel mensen hebben moeite met pinnen: een deel van de ouderen, visueel gehandicapten. Ook zijn er 2,5 miljoen laaggeletterden.” Hij wijst op het gevaar voor storingen en hackers. “Cashloos maakt je als samenleving kwetsbaar.”

De opmars van pinbetalen is afgelopen jaren versneld, mede dankzij de komst van contactloze bankpassen. Sinds mei betalen Nederlanders in nog maar 39 procent van de gevallen contant, blijkt uit de cijfers. Banken en belangenbehartigers van diverse toonbankinstellingen als detailhandel, horeca en benzinestations, hebben de voorbije jaren hard gewerkt aan de promotie van pinnen.

De afgesproken streefwaarden van 60 procent pin en 40 procent contant zijn inmiddels bereikt. Het daarvoor in 2005 in het leven geroepen Convenant Betalingsverkeer wordt maandag beëindigd. Evengoed blijven de partijen streven naar minder cash.

Contant geld moet blijven
DNB zou graag zien dat banken, winkels, overheidsinstanties en belangenclubs afspreken dat contant geld algemeen geaccepteerd blijft. Voormeulen spreekt in de krant van een poldermodel. “Lukt dat niet, dan kun je aan regels denken. Het is aan de politiek om te bepalen of regelgeving aangepast moet worden.”

In landen als Noorwegen en Zweden hebben autoriteiten al wettelijke maatregelen genomen. Beide landen hebben volgens DNB laten zien dat met “beperkte bijsturing” contant geld ook bij een aanzienlijk kleiner aandeel in het toonbankbetalingsverkeer goed kan blijven functioneren als betaalmiddel.

Detailhandel Nederland is al jaren blij met de groei van het veiliger en efficiënt geachte elektronisch betalen. De branchevereniging benadrukt dat in winkels betalen voor iedereen mogelijk moet blijven. Contant geld zal volgens de vereniging de komende jaren nog niet verdwijnen uit de winkel.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 81683
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Europese Parlement & Politiek

Bericht door Ariel »

Spanning rond beoogd Commissievoorzitter Von der Leyen neemt toe

Ursula von der Leyen komt nog tientallen stemmen tekort om dinsdag door het Europees Parlement tot voorzitter van de nieuwe Europese Commissie te worden gekozen. De Duitse moet in Straatsburg 374 stemmen halen. Ze kan rekenen op de stemmen van de christendemocraten (182) en een deel van de sociaaldemocraten, maar dat is niet genoeg.

Niet alle liberalen zullen voor haar benoeming stemmen en ook bij de kleinere fracties is er veel verzet. Als het parlement haar voordracht verwerpt, hebben de regeringsleiders een maand de tijd om met een nieuwe kandidaat te komen.

Het wordt een dubbeltje op z'n kant voor de 60-jarige Von der Leyen. Afgelopen week is ze bijna alle fracties langs geweest om niet alleen kennis te maken, maar ook om zaken te doen. De liberale fractie Renew Europe, waar ook de parlementariërs van VVD en D66 bij horen, willen in ruil voor hun steun een nieuw kiessysteem, zodat de burger meer invloed heeft op wie er in de toekomst voorzitter van de Europese Commissie wordt.

Ook wil de partij een ambitieuzer klimaatbeleid. Bovendien mag er wat de liberalen betreft geen onderscheid zijn tussen de twee vicevoorzitters, de sociaaldemocraat Frans Timmermans en de liberaal Margrethe Vestager. "Ze moeten gelijkwaardig zijn, waarbij de een niet meer is dan de ander", aldus verschillende politici.

Om hun eisen kracht bij te zetten, hebben de liberalen voor het weekend een brief (.pdf) met eisen gestuurd aan Von der Leyen.

Zwartboek
Bij de sociaaldemocraten circuleert een zwartboek, waarin alle gebreken van de nieuwe Commissievoorzitter worden opgesomd. Van falend leiderschap, miljoenenoverschrijdingen bij projecten op 'haar' ministerie van Defensie in Berlijn, tot plagiaat bij haar proefschrift. Iets waar Von der Leyen overigens van is vrijgesproken.

De sociaaldemocraten (154 stemmen) zijn erg verdeeld. De Spanjaarden, die de grootste groep vormen in de fractie, zijn voor Von der Leyen. Spanje heeft in de hele deal rond de Europese topbanen de post van EU-buitenlandchef binnengesleept. De Spanjaard Josep Borrell wordt de opvolger van Federica Mogherini.

Maar de Nederlanders van de PvdA twijfelen. Ze vinden dat Frans Timmermans, de sociaaldemocratische Spitzenkandidat bij de verkiezingen, alsnog voorzitter van de nieuwe Commissie moet worden. Ook de Duitsers (SPD) zien hun landgenoot Von der Leyen niet zitten en willen tegen stemmen. Daarmee wordt de Europese politiek ineens ook Duits: thuis zit de SPD in een coalitie met de CDU van Von der Leyen, een tegenstem zou in Berlijn tot nieuw onmin kunnen leiden.

Praten met oppositie
Als de drie grote fracties (christendemocraten, sociaaldemocraten en liberalen) voor haar zouden stemmen, zou Von der Leyen het met 444 stemmen ruimschoots halen. Maar nu daar zoveel twijfelaars en tegenstemmers zijn, probeert ze ook bij de kleinere partijen stemmen te halen.

De Groenen met hun 75 stemmen zijn vooralsnog niet van plan om de Duitse kandidaat aan een meerderheid te helpen. Ze vinden de klimaatplannen van Von der Leyen te zwak. "We hebben de verkiezingen gewonnen met een klimaatagenda en dan gaan we niet meteen water bij de wijn doen", aldus Bas Eickhout van GroenLinks.

En ook bij de conservatieven (ECR), de partij waar Forum voor Democratie bij zit, zijn er twijfels. Volgens fractievoorzitter Derk Jan Eppink heeft Von der Leyen overal andere toezeggingen gedaan. Zo heeft ze aan de Poolse regeringspartij PiS beloftes gedaan over de procedures rond de rechtsstaat en krijgen ze als het aan haar ligt extra geld om de overgang van steenkool naar schone energie te kunnen maken.

Dertig tot veertig stemmen
Volgens voorzichtige schattingen komt ze op dit moment nog dertig tot veertig stemmen tekort voor een meerderheid. Dinsdagochtend kan ze proberen de laatste stemmen binnen te slepen, want dan debatteert het voltallige parlement met Von der Leyen. Tot op heden heeft ze alleen met de afzonderlijke fracties gesproken. Daarna gaan de fracties zich beraden.

Dinsdag om 18.00 uur is de geheime stemming in Straatsburg. Als ze het niet haalt, wordt op korte termijn een extra top van de regeringsleiders verwacht. Zij zullen dan een andere kandidaat-voorzitter moeten voordragen.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Europese Parlement & Politiek

Bericht door Pilgrim »

EU-parlement beslist over Von der Leyen

16 juli 2019

Afbeelding

STRAATSBURG – Het Europees Parlement beslist dinsdag of de Duitse Ursula von der Leyen (foto) voorzitter van de Europese Commissie wordt. Om 18.00 uur staat de geheime stemming in Straatsburg op de agenda. Als ‘VDL’ de vereiste absolute meerderheid krijgt wordt ze op 1 november de eerste vrouw die het dagelijks bestuur van de EU gaat leiden.

Von der Leyen (60) houdt om 09.00 uur een speech waarin zij haar plannen voor de komende vijf jaar toelicht. Dan volgt tot 12.30 uur een debat. Daarna resten haar ruim vijf uur om twijfelende parlementariërs over de streep te trekken.

De christendemocrate heeft 374 stemmen nodig. Het parlement telt 751 zetels, maar vier zijn onbezet. Wordt ze weggestemd dan moeten de EU-leiders binnen een maand met een nieuwe kandidaat komen.

Alleen de steun van haar eigen Europese Volkspartij (EVP, 182 zetels) is zeker, die van de liberale Renew-fractie (108 zetels) volgens ingewijden nagenoeg. De sociaaldemocraten (154 zetels) zijn verdeeld. De Groenen en radicaal-links stemmen tegen. Het is niet zeker wat de conservatieve ECR-fractie en de rechts-“radicale fractie” Identiteit en Democratie doen.

bron
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 45365
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Europese Parlement & Politiek

Bericht door Mahalingam »

En maar doen alsof het een spannende race was. Alsof het nepparlement wel eens 'nee' zou kunnen zeggen (wat ze nooit doen) nu ook weer niet met 383 stemmen tegen 327 .
En nu zal er vast wel geroepen worden dat zij democratisch is gekozen en zodoende een volksmandaat heeft om te werken aan 1 volk, 1 staat, 1 leger.
En de gender-gekkies zijn blij want de helft van de Commissie zal geen lul hebben, zo heeft ze beloofd. Dat niemand ballen heeft is een bijzaak.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Europese Parlement & Politiek

Bericht door Pilgrim »

Europees Parlement stemt voor Ursula von der Leyen als voorzitter van de Europese Commissie

Geplaatst op 16 juli 2019

Afbeelding

De (nog) Duitse minister van Defensie Ursula von der Leyen (CDU) is gekozen tot nieuwe voorzitter van de Europese Commissie. Ze kreeg bij de stemming in het Europees Parlement vanavond 383 ja-stemmen, 327 Europarlementariërs stemden tegen von der Leyen. Er waren 23 onthoudingen en één ongeldige stem. Daarmee zal zij als eerste vrouw het voorzitterschap van de Europese Commissie op zich nemen. Morgen zal de CDU-politica aftreden als minister van Defensie. Dit had von der Leyen maandagavond al meegedeeld via Twitter. Von der Leyen is sinds 17 december 2013 minister van Defensie. Daarvoor was ze van 2005 tot 2009 minister voor Familie, Senioren, Vrouwen en Jeugd en van 2009 tot 2013 minister van Arbeid en Sociale Zaken.

Bron: https://dieunbestechlichen.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/07/16 ... commissie/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Europese Parlement & Politiek

Bericht door Pilgrim »

“De drie heksen”...

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Europese Parlement & Politiek

Bericht door Pilgrim »

Von der Leyens krankzinnige geldvernietigingsplannen!

Geplaatst op 18 juli 2019

Afbeelding
EU-werklozen-herverzekering: € 30 miljard. Europees Sociaal Fonds Plus: € 101 miljard. “Duurzaam Europa”: € 1000 miljard. EU-energietransitie: € 38 miljard. EU-garantie kinderarmoede: € 50 miljard. EU-Frontex: € 35 miljard.

Ursula von der Leyen komt ons duur te staan. Om haar verkiezing te garanderen, deed ze aan links van het midden peperdure beloftes. In de eerste 100 dagen van haar ambtsperiode wil ze de weg vrijmaken voor een uniform EU-minimumloon. Dat zou Duitse bedrijven 30% extra kosten bezorgen. Bovendien dient er een tientallen miljarden kostende ingesteld te worden. EU-werklozen-herverzekering. Daar komen nog eens € 50 miljard bij voor een EU-garantie tegen kinderarmoede.

Ook dient er een “Europees Sociaal Fonds Plus” gerealiseerd te worden. Dit zou voor de jaren 2012 tot 2027 uitgerust worden met € 101 miljard. Daar komen geplande investeringen ter hoogte van € 1 biljoen bij voor een “duurzaam Europa”. Daarbij vergeleken lijken de € 38 miljard voor de de Europese klap bij de energietransitie bijna de veel geciteerde peanuts. Hoe laag de uitbreiding van de grensbewakers van Frontex op het prioriteitenlijstje van von der Leyen staat, wordt duidelijk gemaakt door de € 35 miljard die daar voor vrijgemaakt worden.

Na de binnenlandse politieke echecs en alle schandalen heeft Ursula von der Leyen nu een warm plekje gevonden. Haar Europa wordt nog socialistischer en groener dan dat van Jean-Claude Juncker. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de helft van de Eurocommissarissen in het vervolg vrouwen moeten zijn. Ursula von der Leyen is niet onze voorzitter van de Europese Commissie, wat hier al heel duidelijk gemaakt wordt door Prof. Dr. Jörg Meuthen:Eén ding is zeker: onze AfD-delegatie in het Europees Parlement zal u naar beste kunnen tegenstand bieden!

Bron: www.facebook.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/07/18 ... gsplannen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Europese Parlement & Politiek

Bericht door Pilgrim »

Kersverse Franse Eurocommissaris Sylvie Goulard verhoord door politie

Door: Redactie, 18:03, 10 september 2019

Afbeelding

Verdacht van gesjoemel met geld voor medewerkers in het Europarlement

De beoogde Europese Commissaris Sylvie Goulard is dinsdag verhoord door agenten van het Franse bureau tegen corruptie en financiële of fiscale vergrijpen in Nanterre.

Franse media meldden dat ze erg vroeg in de ochtend aanwezig was en kort voor 14.00 uur in gezelschap van haar advocaat weer is vertrokken. Tijdens het verhoor werd door aankomend EU-topvrouw Ursula von der Leyen bekendgemaakt dat Goulard in de Europese Commissie straks wordt belast met interne markt, defensie-industrie en ruimtevaart.

Het verhoor is in het kader van een onderzoek naar mogelijk gesjoemel met geld dat was bestemd voor medewerkers in het Europarlement in de tijd dat Goulard daar parlementariër was. Ze zou in 2014 geld hebben betaald aan een ex-medewerker die feitelijk al niet meer in dienst was.

Nadat de hervormingsbeweging ‘En Marche’ van Emmanuel Macron met de verkiezingen van 2017 aan de macht was gekomen, werd Goulard minister van Defensie. Ze moest echter al heel snel weer aftreden toen bekend werd dat er een onderzoek was begonnen naar gesjoemel met overheidsgeld ten gunste van haar partij MoDem. Volgens Goulard heeft zij enkel korte tijd een medewerkster van haar die moest vertrekken, doorbetaald om haar in de gelegenheid te stellen naar ander werk te zoeken. Dat bedrag, 45.000 euro, heeft Goulard inmiddels teruggestort.

ANP

https://tpo.nl/2019/09/10/kersverse-fra ... r-politie/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Europese Parlement & Politiek

Bericht door Pilgrim »

Gedoe in Brussel: ‘Titel van nieuwe EU-commissaris asielbeleid is kwetsend voor vluchtelingen’

Door: Redactie, 15:54, 12 september 2019

Afbeelding

Functieomschrijving ‘Bescherming van onze Europese levenswijze’ mag niet

In Brussel klinken steeds meer kritische geluiden over de functieomschrijving van beoogd EU-commissaris Margaritis Schinas in de nieuwe Europese Commissie. Hij heeft als vicevoorzitter met de overkoepelende opdracht ‘Bescherming van onze Europese levenswijze’ de taak onder meer het migratiebeleid te coördineren.


Direct was er kritiek op aanstaand voorzitter Ursula von der Leyen omdat zij hiermee de indruk zou wekken migranten als een bedreiging te zien. Pogingen tot uitleg van haar woordvoerder zijn volgens velen niet overtuigend.

Meerdere fracties in het Europees Parlement eisen dat ze de omschrijving verandert. Parlementsvoorzitter Sassoli zei die enigszins bizar te vinden. Ook Jean-Claude Juncker heeft weinig begrip voor de titel die zijn opvolger aan Schinas heeft gegeven.

Een snel besluit over een eventuele naamsverandering komt er niet, zei een woordvoerder namens Von der Leyen. Zij is met haar toekomstige commissarissen sinds woensdagavond voor het eerst samen om hun werk en andere ‘belangrijke thema’s’ te bespreken. De kwestie komt volgende week aan de orde in Straatsburg, waar het parlement de Duitse om nadere opheldering kan vragen.

Schinas heeft het op zijn twitteraccount niet over de Europese levenswijze. De Griek noemt alleen de beleidsterreinen waarover hij zich moet ontfermen: migratie, veiligheid, sociale rechten, onderwijs, cultuur en jeugd.

https://tpo.nl/2019/09/12/gedoe-in-brus ... htelingen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 45365
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Europese Parlement & Politiek

Bericht door Mahalingam »

Het parlement laat al snel zijn tanden zien. Maar ja, het gaat dan ook over een Hongaar.
Twee Europese Commissieleden al voor hun aantreden afgewezen
Niet eerder verloor een Commissievoorzitter nog voor het aantreden van zijn team twee beoogde leden. Von der Leyen overlegt waarschijnlijk maandagmiddag met de premiers van Hongarije en Roemenië. Betrokkenen verwachten dat Boedapest en Boekarest met een nieuwe voordracht komen. Het spoedoverleg is noodzakelijk omdat de juridische commissie van het Europees Parlement maandagochtend voet bij stuk hield en de beoogde commissarissen uit de twee landen ongeschikt verklaarde.

Het oordeel van de parlementscommissie kwam niet onverwacht. Vorige week had ze al geconcludeerd dat financiële belangen van beide kandidaten – de Roemeens Rovana Plumb en de Hongaar László Trócsányi – onverenigbaar waren met hun nieuwe Europese topbaan. Trócsányi betitelde het oordeel als een ‘flagrante onrechtvaardigheid’ en sprak over een ‘verzameling van leugens’. Hij zei naar het Europees Hof van Justitie te stappen.

Vandaag nog brengt parlementsvoorzitter David Sassoli de Commissievoorzitter op de hoogte van de overwegingen en aanbevelingen van het parlement. Von der Leyen moet heel snel twee nieuwe kandidaten vinden: de hoorzittingen met de commissarissen in spe zijn maandag begonnen. Volgens planning moet de nieuwe Commissie op 1 november beginnen.
En als er niemand komt opdagen dan is het ook goed. Ze kunnen best wel regeren over Hongarije en Roemenië zonder dat die vertegenwoordigd zijn. Over U en zonder U.
Een truc die ze ook de Engelsen wilden flikken. En die zeggen tot op heden 'nee'.
Niet eerder sneuvelden beoogde commissarissen voor aanvang van de hoorzittingen in het Parlement. Het is wel ‘traditie’ dat tijdens die parlementaire ondervragingen een kandidaat te licht wordt bevonden en naar huis wordt gestuurd. Of er deze week nog meer kandidaten zullen sneuvelen, is nog onduidelijk. Sommige parlementariërs menen dat het bloedbad hiermee is voltrokken, anderen voorzien dat na een sociaal-democraat (Plumb) en een christen-democraat (Trócsányi) er ook een liberaal hoofd moet rollen.
De liberalen zouden zich anders achtergesteld kunnen voelen?

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achter ... ~b8548c76/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Europese Parlement & Politiek

Bericht door Pilgrim »

De wraak van Weber en Oost-Europa op Macron en Merkel

Geplaatst op 13 oktober 2019

Afbeelding

De Française Sylvie Goulard (foto) wordt geen EU-Commissaris, zo besliste het Europees Parlement donderdag. De lieveling van de Franse president Emmanuel Macron werd door de Duitse fractievoorzitter Manfred Weber van de Europese Volkspartij (EVP) met hulp van Oost-Europa aan flarden geschoten. Een fascinerende strijd tekent zich zo af in Europa tussen conservatieven en progressieven, waarbij de grens loopt door de Duitse christendemocratie.

Een tweet van de Europese Volkspartij (EVP, waaronder het CDA en CU) liet er geen misverstand over bestaan. Op de achtergrond was enigszins wazig te lezen: ‘Guys we are going to kill her in the vote later but do not say’. (Jongens, we gaan haar later tijdens de stemming vermoorden maar zeg dat niet.) De tweet werd haastig verwijderd, maar de executie werd voltooid. Sylvie Goulard werd weggestemd door het EVP-smaldeel met steun van de sociaaldemocratische S&D. Tot woede van Macron (En Marche!), die Goulard als vertrouweling in de Commissie wilde hebben om de EU militaire kracht te laten opbouwen onder Frankrijk´s leiding.

Goulard terecht gesneuveld
Dat Goulard (En Marche!) sneuvelde is terecht. Zij had eerder als Europarlementariër spookmedewerkers op de loonlijst, trad daarom in 2017 af als Frankrijks minister van Defensie en bekende schuld door 45.000 euro terug te betalen. Desondanks kandideerde Macron haar voor een EU-Commissariaat. Vanuit zijn positie begrijpelijk. Iemand die een herkansing krijgt is over het algemeen loyaler en Macron heeft weinig geduld met de gevoeligheden en subtiliteiten van EU-politiek. Hij wil met de Duitse Bondskanselier Angela Merkel (CDU) beslissen en dan vaart maken met de EU-integratie naar zijn inzicht – de rest heeft zich maar te schikken. Dat lukt Macron meestal ook, en als het niet lukt gaat hij buiten de EU-instituties en dus regels om. Maar met Goulard ging dat niet.

Een EU-Commissaris moet instemming verwerven van het Europees Parlement. Dat zou op zich voor Goulard geen probleem hadden moeten opleveren, maar dat werd het wel.

Waarom?

Om dat te begrijpen moet worden ingezoomd op de Europese Volkspartij.

Verschuiving binnen EVP
De EVP was dé machtsmachine binnen het Europees Parlement en de regeringsleiders van EVP-partijen vormden het machtigste blok binnen de Europese Raad. Maar binnen de EVP heeft een fundamentele verschuiving plaatsgevonden: er zijn steeds minder West-Europese EVP’ers en steeds meer Oost-Europese. Denk alleen al aan de Hongaarse premier Viktor Orbàn, de Bulgaarse premier Bojko Borisov, de Roemeense president Klaus Johannis en de Poolse voorzitter van de Europese Raad Donald Tusk. Zij zijn conservatiever dan de West-Europese EVP’ers.

Door de Oost-Europese dominantie koos de EVP de Duitser Manfred Weber (CSU) als hun Spitzenkandidaat voor de Europees Parlementsverkiezingen in mei. Weber, uit Beieren, zat vaak meer op de lijn van de Oost-Europeanen dan op de lijn van Macron en mede-EVP’er Merkel. Deze realiteit leidde tijdens de EU-top eind juni begin juli al tot een driedaags soebatten in Brussel tussen de regeringsleiders over wie Commissievoorzitter moest worden. Macron en Merkel wilden Frans Timmermans (PvdA), die met steun van Merkel en Macron erg kritisch is over Oost-Europa. Na rebellie van vooral Oost-Europa werd als compromiskandidaat wel een EVP’er voorgedragen, de Duitse Ursula von der Leyen (CDU), maar iemand die in het progressieve kamp Macron/Merkel zit. Weber mag als troostprijs de tweede termijn van 2,5 jaar vervullen als voorzitter van het Europees Parlement.

Maar de geest is uit de fles, op drie fronten.
Binnen de Duitse EVP-leden CDU en CSU is forse weerstand tegen Merkel en Macron. Hoge belastingen, aanhoudende immigratie en energietransitieplannen die duur en inefficiënt zijn binnen Duitsland en op EU-niveau – zij gruwen ervan. Weber, minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer (CSU) en Friedrich Merz (CDU) stoken het vuurtje binnen Duitsland telkens op. Zij willen voorkomen dat Merkels protegé en CDU-voorzitter Annegret Kramp-Karrenbauer zo’n progressief beleid voort blijft zetten. Anti-immigratiepartij AfD en lagere belastingen-partij FDP winnen daardoor immers steeds meer zetels.

Koers van Duitsland
Weber en zijn medestanders voeren aldus campagne tegen Merkel en het Europees Parlement is daarvoor een platform. De uitkomst is essentieel voor de koers van Duitsland. Buigt de Duitse christen-democratie naar midden- en Oost-Europa, waar een groot deel van Duitsland zich cultureel thuis voelt? Of blijft CDU/CSU zich enigszins kunstmatig als progressief, West-Europees voordoen dat het (westelijke deel) sinds de Tweede Wereldoorlog deed. En houdt het Duitsland daarmee in het progressieve deel van Europa, waarvan Frankrijk de kern vormt?

Daarnaast is op EU-niveau binnen de EVP een strijd gaande. Aankomend Commissievoorzitter Von der Leyen zit in het progressieve Macron/Merkel-kamp. Zij wil EU-belastingen, veel belastinggeld voor energietransitie en aanhoudende immigratie. Weber als EVP-fractievoorzitter zit in het conservatieve kamp met steun van de steeds sterkere Oost-Europeanen. Ook deze strijd is essentieel. De EVP kalft al jaren af, vooral doordat het naar links is gebogen en daardoor stemmen verliest aan de rechterkant. Dat wrijven de Oost-Europeanen de West-Europeanen ook telkens in. Zij zijn wél conservatief gebleven en winnen daardoor verkiezingen. Als de West-Europese progressieven winnen, zal de EVP waarschijnlijk hetzelfde lot ondergaan als het CDA en andere christendemocratisch partijen die naar het tweede of derde plan zijn verwezen.

Het derde front is dat tussen landen. Oost-Europa wil een einde te maken aan de progressieve tendensen van Macron, Merkel en de EU in bredere zin. Oost-Europa werd al gegrild door Frans Timmermans, die als eerste vice-voorzitter van de Europese Commissie met steun van Merkel en Macron inhakte op Oost-Europese regeringen. Onderwijl wil Macron Oost-Europa min of meer afsplitsen van de EU als die landen niet doen wat hij wil. Alle EU-topposities zijn zelfs gegaan naar noordwest-Europese landen plus Spanje en Portugal.

Oost-Europa is boos
Oost-Europa is aan alle kanten gepasseerd en boos. Het probeert spaken in de wielen te steken van Macron/Merkel en de progressieve EU-elite onder wie Von der Leyen. Het saboteren van de aanstelling van Timmermans als Commissievoorzitter was al een Oost-Europese overwinning. Het wilde wraak. Ook het blokkeren van Goulard was wraak aangezien twee Oost-Europese kandidaat-commissarissen door vooral progressieven in het Parlement waren afgeschoten.

Wie en wat volgt op de ‘killing’ van Goulard?
Zeker is, de aard van de EVP is veranderd. Het is niet meer de vanzelfsprekende steunpilaar voor EU-integratie op West-Europese, progressieve voorwaarden. De EVP is Oost-Europeser, conservatiever en door interne verdeeldheid onvoorspelbaarder te worden. De ervaring met het afserveren van Timmermans en Goulard leert, dat de Oost-Europeanen en de conservatieve Duitsers in de EVP zich zullen blijven laten gelden om de progressieve Merkel en Macron te counteren. Er valt nog heel wat vuurwerk te verwachten, met Duitsland, CDU/CSU en het Europees Parlement als brandpunten.

https://www.elsevierweekblad.nl/opinie/ ... 4361sZYRxX
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 81683
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Europese Parlement & Politiek

Bericht door Ariel »

Albanië. 70% moslim. Albanië één van de meest criminele landen. Soms denk ik dat er een virus in Sophie haar hoofd zit die haar hersen aantast.
’Met Albanië erbij in de EU kunnen we rustiger slapen’

Europarlementariër Sophie in ’t Veld denkt dat als Albanië bij de EU komt, wij als Nederlanders rustiger kunnen slapen.

„Wìl Europa eigenlijk nog aan politiek doen? Of zijn we tevreden als speelbal van andere machten om ons heen, van sterke mannen in Rusland en Turkije tot anonieme krachten als de georganiseerde misdaad en ongecontroleerde migratie rond onze gedeelde grenzen? Daar gaat het openen van toetredingsgesprekken met Albanië en Noord-Macedonië in feite over: versterken we onze positie in de wereld, op een wijze die zich heeft bewezen de afgelopen jaren, of laten we het allemaal maar gebeuren?

We praten onszelf als Europeanen nogal eens de put in over wat we samen wel en niet kunnen. Mijn stelling is dat we, ondanks de problemen die er ook zijn, onderaan de streep succesvol zijn geweest met de uitbreiding van de EU. De verandering in Centraal- en Oost-Europa is ronduit indrukwekkend. Oekraïne en Polen hadden een generatie geleden hetzelfde niveau van welvaart. Polen werd een EU-land, Oekraïne niet. Gevolg: in 2014 had de gemiddelde Pool drie keer zoveel inkomen als een Oekraïner. Een ander verschil: Oekraïne is door Rusland binnengevallen en Polen niet.

De welvaartswinst is niet enkel een kwestie van subsidies. De echte winst zit in de fundamentele maatschappelijke verandering die wel degelijk heeft plaatsgehad in de jongere lidstaten van de EU. Private investeringen trek je immers alleen met een robuuste rechtsstaat, effectieve overheidsdiensten en goed opgeleide mensen.

Ik neem de terugval die we op deze vlakken zien serieus: van persvrijheid in Malta tot academische vrijheid in Hongarije. Maar ik zie ook de tegendruk. Zo wordt corruptie door de bevolking in bijvoorbeeld Roemenië keihard aangeklaagd. De regering daar wordt samen met de Europese druk in de tang genomen. Orban moest een stap terugdoen bij de lokale verkiezingen daar en in Malta voelen ze het vergrootglas van corruptiebestrijding boven hun hoofd branden.

In Slowakije werd een journalist vermoord, kreeg je massaal protest tegen de corruptie die daar achter zat, moest de regering aftreden en is er nu een progressieve vrouw president. Dat kan, ook omdat de bevolking zich gesteund voelt door de Europese druk.

Dàt is Europese politiek. Politiek die de wereld duurzamer verandert dan de spierballen van de Amerikanen. Dan moet je het spel wel écht willen spelen. Resultaat eisen moet hand in hand gaan met het belonen van inspanningen. Albanië en Noord-Macedonië hebben de voorbije jaren hervormd, zodat ze nu voldoen aan de voorwaarden om onderhandelingen te starten: onze voorwaarden dus. Waaronder ook ónze economische regels en onze rechtsnormen.

Ze hebben hun historische problemen met EU-buurlanden opgelost. Noord-Macedonië heeft er zelfs zijn naam voor veranderd! Ze zijn er echter nog niet. Ze worden morgen ook nog geen lid, maar de hervormingsinspanningen gaan alleen door als zij ook resultaat zien.

Als je als EU jouw deel van het contract niet naleeft, wat stel je dan nog voor? Als we hierop marchanderen, dan verspelen we onze geloofwaardigheid - de enige munteenheid die telt in het spel van geopolitieke macht. Geloofwaardigheid op het wereldtoneel maakt heel Europa sterker.

Wat betekent sterker in dezen? Voor Nederland betekent het dat we iets rustiger kunnen slapen, als 362 km Albanese kustlijn geen vrije zone meer is voor drugsrunners en mensenhandelaren. Voor de hele EU betekent sterker zijn dat we de wereld om ons heen weer mede vorm gaan geven.”

Sophie in ’t Veld is D66-fractievoorzitter in het Europees Parlement
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Europese Parlement & Politiek

Bericht door Pilgrim »

De dictatoriale EU probeert Engeland alsnog te vervolgen voor 2,4 miljard pond.
https://politicaluk.co.uk

https://ejbron.wordpress.com/2020/01/06 ... ndsliefde/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 81683
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Europese Parlement .

Bericht door Ariel »

Dit ging er aan vooraf.
Spoiler! :
Europarlementslid dient klacht in na hardhandig te zijn aangepakt door politie in Brussel

Europees parlementslid Pierrette Herzberger-Fofana, een Duitse van Malinese origine, heeft klacht ingediend nadat ze hardhandig werd aangepakt door de politie in Brussel. De politica had een foto gemaakt van een politiecontrole. Parlementsvoorzitter David Sassoli wil uitleg van de Belgische autoriteiten.

Europarlementslid dient klacht in na hardhandig te zijn aangepakt door politie in Brussel

De feiten dateren van dinsdagnamiddag 16 juni, zo blijkt uit de klacht van Pierrette Herzberger-Fofana die Knack kon inkijken.

Het Europarlementslid voor de Groene fractie was net aangekomen met de trein in Brussel-Noord en stond te wachten op een chauffeur, toen ze zag hoe negen gewapende agenten twee jonge, zwarte mannen controleerden.

'Ik hoorde getier en het leek te verwachten dat de politiemannen elk moment geweld zouden gebruiken', klinkt het.

Toen Herzberger-Fofana een foto maakte van de interventie, richtten de politieagenten zich tot haar en eisten dat ze haar smartphone afstond. 'Ik ging daar niet op in omdat ik niet had gefilmd en een foto nemen niet bij wet verboden is.'

Volgens haar probeerden de agenten haar te intimideren en spraken ze heel luid, 'alsof ik doof was'. Hoewel ze meermaals zei dat ze parlementslid was, bleven ze haar vragen 'wat ik technisch deed in het parlement'.

Na een woordenwisseling, zo beschrijft de politica het, 'duwden vier gewapende agenten me brutaal tegen de muur. Ze namen met geweld mijn handtas af, doorzochten die net als mijn portefeuille, namen mijn telefoon in beslag en zetten me onder druk. Een agent zei me dat ik tegen de muur moest blijven staan met de benen gespreid, de handen tegen de muur. Hij wou me fouilleren.'

Uiteindelijk fouilleerde een vrouwelijke agent haar. 'Pas toen de (blanke) chauffeur van het parlement arriveerde, geloofden ze dat ik echt parlementslid was.'

Ook professor transitional justice Tine Destrooper (UGent) was getuige van het incident, dat ze beschrijft in een opiniestuk voor Knack. 'Zodra Herzberger-Fofana de kans kreeg om zichzelf te identificeren als Europees parlementslid en haar - blauwe - paspoort toonde, ging één van de undercoveragenten die net was aangekomen nerveus naar zijn collega naast mij en zei "ze gaan dat nooit goedkeuren wat je nu doet, die heeft een diplomatiek paspoort"'.

Destrooper kreeg trouwens zelf een boete omdat ze enkel een digitale kopie van haar identiteitskaart bij zich had. Zij werd er ook van beschuldigd te hebben gefilmd, maar ontkent dat met klem. Ze vroeg de agenten om zich te identificeren, maar die weigerden dat.

Herzberger-Fofana deed woensdag aan het begin van een plenair debat over de dood van George Floyd in het Europees Parlement haar verhaal. Ze spreekt van een 'traumatiserende' ervaring.

Het Duitse parlementslid werd meteen bijgetreden door haar Belgische cofractieleider Philippe Lamberts. Hij herinnerde eraan dat het filmen van politie-interventies legaal is.

'Pierrette Herzberger-Fofana heeft geen enkel misdrijf begaan', zei Lamberts volgens persagentschap Belga. 'Ik kan me niet bedwingen te denken dat de huidskleur van mevrouw Herzberger-Fofana niet vreemd is aan deze brutaliteiten.'

Lamberts erkende de moeilijkheden die politieagenten ondervinden bij de uitoefening van hun beroep. Maar ze beschikken over het monopolie van legitiem geweld en dat zou hen moeten dwingen tot 'terughoudendheid en onderscheidingsvermogen', stelde de Ecolo-politicus, die eiste dat de zaak grondig wordt onderzocht en 'gepaste sancties' worden genomen.

Parlementsvoorzitter David Sassoli nodigde Herzberger-Fofana uit om nadere toelichting te geven, zodat hij uitleg kan vragen aan de Belgische autoriteiten.

Onderzoek
Volgens de politie van de zone Brussel Noord zijn de patrouilles in de omgeving van het Noordstation recent verhoogd nadat er zaterdag een diefstal met geweld plaatsvond in de Brabantstraat.

'Toen een patrouille twee mensen controleerde die zich verdacht gedroegen, werd ze geconfronteerd met iemand die zich met de interventie kwam moeien en begon te filmen', laat een woordvoerster van de politiezone weten via Belga.

'De agenten wilden haar identiteit controleren, wat de vrouw eerst weigerde maar waarmee ze uiteindelijk toch instemde. Haar identiteit werd ter plaatse gecontroleerd en een agente voerde een veiligheidsfouille uit. Nadien mocht de vrouw vertrekken en na overleg met een parketmagistraat is er proces-verbaal opgesteld voor smaad.'

Volgens de politie hadden de agenten het parket verwittigd dat het om een EU-parlementslid ging. De politie heeft intussen ook een intern onderzoek geopend, naar aanleiding van de klacht van mevrouw Herzberger-Fofana, klinkt het.
Inmiddels zijn we bijna twee weken verder en blijkt de zaak toch iets anders te liggen.
Je verwacht het niet... :hypocrite:
Politie Brussel woedend op zwarte europarlementariër ’Racistische aanval ligt heel anders'

De politie Brussel is woedend op een links Europees parlementslid dat agenten als zwaar racistisch in de hoek heeft gezet.

De Duits/Malinese Pierrette Herzberger-Fofana hield twee weken geleden in het Europarlement een emotioneel betoog. „Ik zag hoe negen agenten twee zwarten lastigvielen”, vertelde ze. Ze filmde het tafereel, waarna de agenten besloten haar te fouilleren. „Ze hebben me vernederend behandeld.”

Haar getuigenis werd door haar collega’s op een warm applaus onthaald. De vrouw diende ook een klacht in. Maar bij politie en parket zegt men dat de zaak heel anders ligt, zo schrijft Het Nieuwsblad.

Er is zelfs een klacht tegen haar ingediend wegens smaad, zegt woordvoerster Audrey Dereymaeker van politiezone Brussel Noord. In het verbaal zou ook staan dat de vrouw agressief was en bedreigingen geuit had tegenover de agenten. „Ze beledigde agenten en probeerde de controle van mogelijke verdachten van een zware geweldszaak te beletten”, zeggen politiebronnen tegen de krant.

Eritreeërs hadden Marokkaan neergeslagen
De betrokken agenten zelf zeggen die dag op zoek te zijn geweest naar Eritreeërs die eerder aan het station een Marokkaan met een ijzeren staaf hadden neergeslagen en beroofd. „We werden gebeld door een winkelier die tegen de Eritreeërs getuigd had. Ze stonden voor zijn deur, hij was bang. Toen we arriveerden om die mannen te controleren, was het Europarlementslid daar ook.”

„De vrouw was meteen heel bars. Ze begon ons, maar vooral de mensen die we wilden controleren, te filmen. Ze maakte ons – in het Duits en Frans – uit voor dieven, uitschot en misdadigers. Ze riep ook dat we niet het recht hadden om zwarten te controleren.”

Totaal uit de hand
De toestand liep totaal uit de hand. „In die moeilijke stationsbuurt zitten veel illegalen, dronkaards en criminelen. Door het geroep van mevrouw begon het volk samen te troepen en ons te bedreigen”, aldus een van de agenten. „Pas na aandringen kregen we haar papieren te zien en kon onze vrouwelijke collega – zo schrijven de regels het voor – haar fouilleren.”

De officier in het commissariaat vroeg daarop de agressieve vrouw mee te nemen naar het commissariaat. „We namen haar bij de arm, maar gezien de samenscholing en herrie konden we niet anders dan haar laten gaan. Alles wat we hier beweren, is gefilmd door veiligheidscamera’s. We zijn zeker van onze zaak.”

’ Niet racistisch bejegend’
„We begrijpen het gedrag van die vrouw niet. We hebben haar niet racistisch bejegend of met geweld aangepakt. Ze is Europarlementiër maar ze gedroeg zich als een klein kind dat zijn zin niet krijgt, ze heeft de boel verziekt. Op het einde bedreigde ze onze ploegchef door te zeggen dat „dit zijn laatste dag als agent was.” Ze zou er persoonlijk voor zorgen dat hij ontslagen werd, zei ze. De gecontroleerde Eritreeërs bleven al die tijd rustig. Ze hadden uiteindelijk niks met de zaak te maken. Gelukkig.”

De aanklacht wegens smaad zal nu, net als de racismeklacht van het Europarlementslid, onderzocht worden door het gerecht, zo meldt het parket van Brussel. „De agenten in kwestie zullen ook – geheel volgens de procedure – een advocaat krijgen toegewezen om zich te verdedigen tegen de aanklachten van mevrouw”, aldus de woordvoerster van de politiezone.

Alexis Deswaef, advocaat van Herzberger-Fofana, reageert fel tegen de nieuwe klacht. „Dat proces verbaal voor smaad strookt niet met de werkelijkheid, het is gewoon vals. Maar ze doen maar. We zullen in de rechtbank bewijzen dat we de waarheid spreken. Er is overigens een getuige, een professor mensenrechten van de Universiteit Gent, die ook onze visie op de zaak onderschrijft.”

Vincent Gilles, voorzitter van de politievakbond VSOA is verontwaardigd het niet kunnen dat het voltallige Europarlement applaudisseerde toen Herzberger-Fofana haar speech deed over de agenten. „Zonder tegenspraak mocht ze agenten zomaar beschuldigen van racisme. Als straks uit het onderzoek blijkt dat de agenten in hun recht stonden, verwacht ik bijgevolg niets minder dan excuses van alle applaudisserende parlementariërs aan die agenten.”
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22948
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Europese Parlement .

Bericht door King George »

De Stemchecker - Europese verkiezingen

Deze kieswijzer kijkt naar wat partijen daadwerkelijk doen (en níet naar wat ze beloven in campagnes). Vergelijk uw politieke opvattingen met het stemgedrag in het Europees Parlement en kom erachter met welke partij u de meeste overeenkomsten heeft.

https://www.volkskrant.nl/kijkverder/20 ... ezingen/#/
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Europese Parlement .

Bericht door Pilgrim »

Europees Parlement: EVP-uittreding van Orbán versterkt de rechtervleugel

Geplaatst op 4 maart 2021

Afbeelding

Nieuwe machtsverhouding

Viktor Orbán´s regeringspartij Fidesz keert de Europese Volkspartij (EVP/EPP) in het Europees Parlement de rug toe en verandert zodoende de machtsverhouding in het Europees Parlement – ten gunste van de rechts-conservatieve vleugel. De uittreding volgde na een nieuw huishoudelijk reglement van de EVP, dat Orbán (foto) als “op maat gesneden sancties” tegen zijn partij afwees. De initiatiefnemer van de actie was Othmar Karas, een Oostenrijkse EVP-parlementariër en verklaard Orbán-hater.

Orbán: Wij vertegenwoordigen de belangen van Hongarije

In de officiële uittredingsbrief beschuldigt Orbán de fractievoorzitter van de EVP, Manfred Weber, er van dat men met de wijziging democratisch gekozen parlementariërs buiten werking zou willen stellen en tot zwijgen brengen. Deze wijzigingen zouden een vijandige actie tegen Fidesz en haar kiezers zijn… dat zou ondemocratisch, onrechtvaardig en onacceptabel zijn. De afgevaardigden van Fidesz zullen zich sterk blijven maken voor hun kiezers en voor de belangen van Hongarije.

Nieuwe sanctieknuppel: EU-grondwaarden
Het nieuwe huishoudelijk reglement van de EVP voorziet erin dat complete groepen uit de EVP verbannen kunnen worden. Daarvan zouden 12 afgevaardigden van Fidesz de dupe zijn geweest. Het conflict met de EVP smeult al meer dan een jaar. De beschuldiging tegen Orbán respectievelijk Fidesz luidde: schending van de EU-grondwaarden en verbale aanvallen o.a. op de voormalige voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker en op de fractievoorzitter van de EVP, Manfred Weber. Orbán deed het lidmaatschap van Fidesz in 2019 in de koelkast en verlangde een feitelijke motivering van de beschuldigingen. Als antwoord daarop werd nu het huishoudelijk reglement gewijzigd.

Gespleten ÖVP-delegatie
Bijzonder actief daarbij: Othmar Karas (ÖVP), een openlijke “Orbán-hater”. De voormalige topkandidaat bij de Europese Parlementsverkiezingen was toonaangevend voor de veranderingen verantwoordelijk en wilde de nieuwe mogelijkheid van schorsing onmiddellijk toepassen op de afgevaardigden van Fidesz. Daarmee bevestigt hij Orbán´s beschuldiging dat men alleen maar naar sanctiemogelijkheden tegen zijn partij zou zoeken. 148 van de 180 aanwezige EVP-afgevaardigden stemden voor de nieuwe regeling. Er kwam verzet van de Hongaarse, enkele Sloveense en Roemeense afgevaardigden. Pikant: ook de delegatie van de ÖVP onder leiding van Angelika Winzig ging achter Fidesz staan – met uitzondering van “ophitser” Karas. Hij en de Duitse CDU/CSU-delegatie in het Europees Parlement waren uiteindelijk doorslaggevend voor het aannemen van het gewijzigde huishoudelijk reglement.

Rechts-conservatief kamp is blij
De uittreding van Fidesz zal waarschijnlijk de machtsverhouding in het Europees Parlement in de toekomst ten gunste van het rechts-conservatieve kamp in het Europees Parlement verschuiven. Want Orbán heeft de optie om zich aan te sluiten bij de fractie van Europese Conservatieven en Hervormers (EKR), die gedomineerd wordt door de Poolse partij PiS – zodoende zou ze de op drie na grootste fractie in het Europees Parlement worden. Orbán heeft echter ook goede contacten met de Italiaanse Lega, die in de fractie Identiteit en Democratie verankerd is. Daarin zitten o.a. ook de FPÖ, het Rassemblement National van Marine Le Pen, de AfD, de PVV en het Vlaams Belang.

Bron: wochenblick.at

Door: Kornelia Kirchweger

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2021/03/04 ... ervleugel/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Europese Parlement .

Bericht door Pilgrim »

Salvini in Portugal: Op weg naar een grote rechtse coalitie in het Europees Parlement?

Geplaatst op 1 juni 2021

Afbeelding

Zondag jongstleden hield de fractie “Identiteit & Democratie” een congres in Portugal en verwelkomde de partij Chega!, een Portugese rechtse partij, als nieuw lid. Chega! Noemt zichzelf “nationaal, conservatief, liberaal en personalistisch”; de partij wordt geleid door André Ventura, een professor in de rechten.

Matteo Salvini, die als belangrijkste gast kwam, maakte van de gelegenheid gebruik om een idee op te pakken dat al tijdens de ontmoeting met Viktor Orbán en Jarosław Kaczyński van de Poolse partij Recht en Rechtvaardigheid (PiS) werd aangesneden: de schepping van een nieuwe fractie in het Europees Parlement, die zou kunnen bestaan uit de gekozen afgevaardigden van de fractie van de Europese Conservatieven en Hervormers (ECR), de fractie Identiteit & Democratie (ID), de twaalf Hongaarse afgevaardigden die sinds hun uittreding uit de EVP geen fractie bezitten, maar ook ettelijke teleurgestelde afgevaardigden uit de EVP.

“Nu is het middenrechtse kamp in het Europees Parlement in drie families verdeeld: de Volkspartij, de Conservatieven en de Identitairen. Het is mijn doel om het beste van deze drie families bijeen te brengen om een alternatief voor te stellen”, want “alleen samen winnen we”, verklaarde Salvini.

Volgens de voorzitter van de Lega zou de wereld na de ommekeer veel erger kunnen zijn, maar de historische situatie die Europa op dit moment meemaakt, zou ook als kans gezien kunnen worden. De schepping van een nieuwe fractie, die 130 rechtse afgevaardigden in het Europees Parlement bijeenbrengt, zou het mogelijk maken om getalsmatig een echt alternatief tegenover de dominerende linkse krachten te smeden, waarbij de EVP zich tot nu toe regelmatig, geheel afhankelijk van de eigen verkiezingsbelangen, aangesloten heeft. “Een fractie, die elke nationaliteit respecteert, die het Europa van de volkeren respecteert […], die al diegenen samenbrengt die niet langer de ondergeschikten van links willen zijn.”

Het voorstel is verstandig: de schepping van een grote coalitie van rechts in het Europees Parlement, naar het voorbeeld van datgene wat in Italië bestaat, zou een opheldering van de ideeën en standpunten binnen de EVP in de hand werken. Dat is exact hetgeen op dit moment ook in Frankrijk het geval is.

En door dit initiatief op te pakken, probeert Matteo Salvini eveneens de controle over Giorgia Meloni, voorzitster van de Europese Conservatieven en Hervormers en voorzitster van de partij Fratelli d´Italia, terug te winnen, die in Italië in opmars is. Met een toetreding tot deze grote coalitie – waaruit de partijen desondanks niet zouden verdwijnen – zou de vurige Romeinse zonder twijfel aan dominantie verliezen. In Italië blijkt haar positionering als enige oppositiepartij tegenover de regering-Draghi eerst een succesvolle strategie te zijn.

Daarom is het niet verrassend de Fratelli d´Italia er aan te herinneren dat de toenadering tot het rechtse galactisch stelsel van het Europees Parlement “niet op grond van wiskundige formules plaatsvindt, maar met veel dialoog en veel politiek”.

De reactie van de EVP liet niet lang op zich wachten: Antonio Tajani, vicevoorzitter van de EVP, maar ook vicevoorzitter van Forza Italia, de met de Lega verbonden partij van Silvio Berlusconi, wees een bondgenootschap tussen de EVP en de ID af met de motivering dat “de EVP haar identiteit moet bewaren” en geen bondgenoot kan worden met een partij, waarin de “anti-Europeanen” zoals de AfD en Marine Le Pen zitten.

Salvini´s voorstel, dat door een nogal vrijpostige opmerking werd begeleid – “Ik hoop dat niemand jaloezie, afgunst of de geest van afgrenzing voelt, want het is de toekomst van Europa die op het spel staat” – schijnt door zijn Italiaanse bondgenoten eerst koeltjes te zijn opgenomen.

Dus een Europa-bliksem die flopt? Salvini heeft waarschijnlijk meer terughouding van zijn Italiaanse landgenoten bij de Fratelli d´Italia en Forza Italia verwacht.

Terwijl hij op politieke dooi wachtte, ging Salvini twee uur naar Fatima: “Omdat Europa christelijk is, Portugal christelijk is, Italië christelijk is en er nooit plaats zal zijn voor islamitisch fanatisme. Ik heb de gezondheid, de toekomst en de gelatenheid van mijn volk, de Italianen, gewijd aan het onbevlekte hart van Maria.”

(Bron: boulevardvoltaire.fr)

Bron: unser-mitteleuropa.com

Door: Marie d´Armagnac

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2021/06/01 ... parlement/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 45365
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Europese Parlement .

Bericht door Mahalingam »

Het is weer de tijd dat het EU parlement in Straatsburg (Frankrijk) dient samen te komen (eis van de Fransen). Heel veel vrachtauto's rijden dan af en aan met verhuisspullen.
Maar wie niet mee gaan met dit circus zijn de tolken. Die blijven in Brussel zitten.
En als dan de verbinding wegvalt dan wordt er niet getolkt en ontstaat in het parlement een Babylonische spraakverwarring.
Opmerkelijk: er werd voorgesteld om alles in het Engels te doen terwijl er geen moedertaal Engels sprekenden in het parlement zitten (vanwege Brexit).
EU-problemen: Tolken in Brussel horen politici in Straatsburg niet

Bureaucratie op zijn best

Het Europees Parlement heeft vandaag een vergadering tijdelijk moeten onderbreken, omdat de microfoons het niet meer deden. Een beetje luider overleggen was geen optie, omdat de microfoons bij de vergadering in Straatsburg essentieel zijn voor de tolken die nog in Brussel zitten.

Zoals bekend verhuizen alle parlementariërs eenmaal per maand vanuit Brussel naar Straatsburg om daar een plenaire vergadering te houden. De tolken zijn geen onderdeel van dit verhuiscircus en blijven achter in Brussel. Zij doen hun werk dus op afstand, maar daarvoor hebben ze wel de microfoons in Straatsburg nodig.

Moerstaal

Vandaag ging dat even mis, waardoor de vergadering stil kwam te liggen. Er werd overwegen om tijdelijk over te stappen naar Engels als voertaal, maar voordat de parlementariërs daarmee konden beginnen was het technische probleem alweer verholpen en konden alle politici gewoon weer in hun eigen moedertaal verder babbelen.
https://www.nieuwnieuws.nl/5153929/eu-p ... burg-niet/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 45365
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Europese Parlement .

Bericht door Mahalingam »

Het EU parlement gaat zoals altijd weer een 'JA' zeggen tegen een voorstel van De Commissie.
EU wint na 15 jaar de oorlog tegen kabelterreur

Kunt u nooit meer claimen dat de EU niets voor u doet

Het kost ruim 40.000 ambtenaren, een jaarlijkse begroting van 160+ miljard euro en meer vergaderingen dan goed is voor de mens, maar de Europese Unie gaat nu eindelijk de belangrijke onderwerpen aanpakken.
Al decennia gaat dit continent gebukt onder de oplaadkabelterreur die een serieuze aanslag pleegt op die ene lade met kabeltjes die iedereen heeft. Maar niet langer! Wereldvrede gloort aan de horizon, want de Europese Commissie wil de usb-c de standaard maken voor opladers.
Die wens was er al in 2009, maar toen oordeelden onze Europese heersers in hun onmetelijke wijsheid dat de markt dat best zelf kon regelen. Die kon dat niet, want Apple wilde zijn monopolie op witte duurkabeltjes niet opgeven, waardoor u nog steeds met die lightning-dingen loopt te kloten.
Dus nu komt er alsnog wetgeving, niet alleen voor telefoons, maar ook voor tablets, camera's, koptelefoons, draagbare speakers en videocamera's. Alles krijgt een usb-c-aansluiting. Natuurlijk moeten het Parlement en de Raad hier nog een plasje over doen, gevolgd door een overgangsperiode van twee jaar, maar dan zijn we rond 2024 eindelijk van de kabelterreur af. Het toont echt de kracht van de EU dat ze daar slechts vijftien jaar voor nodig hadden...
https://www.geenstijl.nl/5161230/eu-win ... elterreur/

Over twee jaar hoeven smartphones niet meer aan een kabeltje. Dan is draadloos opladen de norm.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 45365
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Europese Parlement .

Bericht door Mahalingam »

In Brussel bestaat een EU orgaan dat 'Parlement' wordt genoemd en waarin mensen zitten die op een democratische manier gekozen zijn maar verder niks hebben in te brengen. Maar ze houden die schijn best wel goed op dankzij heel veel reclame voor hunzelf.
En nu is er een tweedeling die democratisch is besloten: de minderheid van niet-gevaccineerden mogen er niet meer in en kunnen dus hun stemmers niet vertegenwoordigen.
Ook politixi op bezoek om tegen hun aan te praten: geen Q-code, geen toegang, geen praatje voor de Bühne.
Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 45365
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Europese Parlement .

Bericht door Mahalingam »

De Europese privacytoezichthouder EDPS heeft het Europees Parlement berispt voor het overtreden van privacyregels met cookies op een interne site voor het maken van een coronatestafspraak. Gegevens werden via cookies overgebracht naar Rusland, wat in strijd is met de regels.
Paniek !! Ophef !!! Maar nee, het is niet Rusland waar het heen ging maar de USA en dat zijn onze vrienden. Niet erg dus.
Europees Parlement overtrad privacyregels op interne website voor coronatests

Volgens de privacytoezichthouder heeft de coronatestwebsite, waarop leden van het Parlement een testafspraak kunnen plannen, cookiegegevens aan de VS doorgegeven zonder een 'passend' beschermingsniveau voor de gegevens te waarborgen. Daarmee is de site van het Europees Parlement in strijd met de privacywetgeving.

Het hoofd van non-profitorganisatie noyb, een van de organisaties die hier vorig jaar een klacht over had ingediend, verklaart: ''Er was geen behoorlijke bescherming tegen surveillance door de VS, ondanks het feit dat Europese politici een bekend doelwit voor spionage zijn.''

In juli 2020 werd door het Hof van Justitie van de Europese Unie bepaald dat de VS geen passende bescherming biedt die aansluit bij het wettelijke kader van de EU, en dat daarom het overdragen van persoonlijke gegevens naar Amerika enkel is toegestaan onder 'strikte voorwaarden'. In dit geval werden de gegevens onwetmatig naar de VS overgebracht via cookies van Amerikaanse bedrijven als Google en Stripe.

De cookiebanners op de site waren volgens de toezichthouder ook onduidelijk en misleidend. ''Er werd onvoldoende transparant informatie gedeeld waaruit zou blijken hoe de persoonlijke data verwerkt wordt.'' Dat was eveneens een overtreding van de privacyregels.

Het Europees Parlement krijgt enkel een berisping. De meeste problemen zijn gedurende het onderzoek opgelost, zo zijn de cookies inmiddels van de website verwijderd, maar de toezichthouder geeft het EP een maand om resterende problemen op te lossen.
https://tweakers.net/nieuws/191866/euro ... tests.html
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 45365
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Europese Parlement .

Bericht door Mahalingam »

Vraag een Nederlander waar Malta hem/haar/het aan laat denken en het is dit:

Afbeelding

Hieronder zie je een Maltezer vrouw eten koken voor haar 4 kinderen (en man?).
En nee, het zijn geen Maltezer aardappelen. Maar ze kan wel koken.

Afbeelding

Toen het niet-linkse deel van EU 'parlement' met Roberta Metsola (43) aan kwam zetten als nieuwe EU-parlement voorzitter (de vorige is dood gegaan) waren de aardappelen rapen gaar want ze is tegen abortus. En dat is tegen het zere been van de linkse en D66-achtigen.
De weerstand tegen haar benoeming verdween toen de linksen en Co een boel vette baantjes toegewezen kregen in ruil.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Plaats reactie