De islamisering van Nederland (voorbeelden uit de praktijk)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74395
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De islamisering van Nederland (voorbeelden uit de praktijk)

Berichtdoor Ariel » Vr Mei 01, 2020 12:01 am

Moskeeën in Almere willen versterkte gebedsoproep vanwege corona

Een verhit debat donderdagavond in de Almeerse gemeenteraad. Op de agenda van de extra raadsvergadering één heikele kwestie: de versterkte oproep tot gebed door drie moskeeën. „Een daad van gebrek aan saamhorigheid.”

Drie Almeerse moskeeën hebben aangekondigd deze vrijdag via luidsprekers de oproep tot gebed te laten horen. Door de coronacrisis zitten moslims tijdens de ramadan thuis, door de oproep door de wijken te laten schallen zorgt er volgens de gebedshuizen voor dat moslims alsnog hun geloofsbelijdenis vanuit huis kunnen doen. De versterkte oproep is tegen het zere been van de lokale fracties van de PVV en VVD.

De kwestie werd donderdagavond besproken in de gemeenteraad van Almere. De versterkte gebedsoproep is volgens beide partijen onwenselijk tijdens deze coronacrisis. „Het is een daad van gebrekkige saamhorigheid, die we juist in deze periode hard nodig hebben”, zei Ulysse Ellian, fractievoorzitter van de VVD. „De geloofsbelijdenis wordt opgedrongen aan anderen en staat haaks op tolerantie. Wat mij betreft wordt deze versterkte oproep verboden.”

Islamisering
De PVV gooide daar nog een schepje bovenop. „Als het aan deze moskeeën ligt klinkt het geluid van de azan (oproep tot gebed, red.) hard door onze straten. Het is een stap in de verdere islamisering van ons land. Zo raken we onze identiteit kwijt”, zei fractievoorzitter Toon van Dijk.

In de raadsvergadering speelde vooral de vraag of het verbieden van de versterkte oproep wel strookt met de grondwet. „Ik woon naast een kerk, dus ik hoor ook een paar keer per week de klokken”, aldus PvdA’er Erik Theunissen. „De vrijheid van godsdienst staat wat ons betreft als een huis. Het verbieden is ongrondwettelijk.”

Maar VVD-voorman Ellian had daar geen boodschap aan. „Kerkklokken betekenen in ons land iets heel anders dan een oproep in het Arabisch. Die vergelijking gaat mank.”

’Vrijheden moslims onder druk’
Daarnaast ontstond er discussie over de vraag of de gebedsoproep de start van het gebed is of alleen een oproep, zoals kerken dat doen door hun klokken te luiden. „Moskeeën hebben de vrijheid om de oproep op hun manier te doen”, zei Hassan Buyatui van NIDA. „De vrijheden van moslims komen steeds meer onder druk te staan.”

Donderdagavond volgt waarschijnlijk nog een stemming over de kwestie.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74395
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De islamisering van Nederland (voorbeelden uit de praktijk)

Berichtdoor Ariel » Vr Mei 01, 2020 10:58 am

Nou, gefeliciteerd Almere. Hier komen jullie NOOIT meer van af.

Versterkte gebedsoproep moskeeën mag volgens grondwet

Het spoeddebat donderdagavond in de Almeerse gemeenteraad over de versterkte gebedsoproep, die drie moskeeën in de stad vanaf vrijdag gaan doen, is voor de PVV en de VVD, die het debat hadden aangevraagd, niet afgelopen zoals ze hadden gehoopt. De versterkte oproep is tegen het zere been van de lokale fracties van de PVV en VVD.

De versterkte gebedsoproep is volgens de partijen onwenselijk tijdens deze coronacrisis. „Het is een daad van gebrekkige saamhorigheid, die we juist in deze periode hard nodig hebben”, zei Ulysse Ellian, fractievoorzitter van de VVD. „De geloofsbelijdenis wordt opgedrongen aan anderen en staat haaks op tolerantie. Ellian had graag gezien dat de versterkte oproep verboden zou worden.

Tijdens de raadsvergadering werd al snel duidelijk dat een meerderheid niet tegen de versterkte gebedsoproep is. Er werden vier moties ingediend die opriepen om het gebed via luidsprekers te verbieden of aan banden te leggen. Geen van de vier moties werden gehaald, meldt Omroep Flevoland.

Onder meer de Partij voor de Dieren, GroenLinks, D66, PvdA, SP, NIDA, en Leefbaar Almere waren er niet voor om de gebedsoproep via luidsprekers te verbieden of aan banden te leggen.

Het CDA vindt een versterkte gebed door de wijken van Almere laten klinken wel onwenselijk. Ook de ChristenUnie is tegen: „Wij zijn tegen omdat een geloofsbelijdenis wordt uitgesproken tijdens de oproep tot gebed”, zegt Hans van Dijk van de ChristenUnie. Van Dijk noemt dat een essentieel verschil met bijvoorbeeld het luiden van kerkklokken.

D66 is voor een versterkte gebedsoproep. „Het is een grondrecht dat je een gebedsoproep mag laten horen”, zegt Martine van Bemmel van D66 Almere. Zij trekt ook de vergelijking met het luiden van kerkklokken, maar vindt het juist in dezelfde categorie vallen.

De Partij van de Arbeid vindt de hele discussie zinloos. „Het gaat over acceptatie en het gelijkheidsbeginsel”, zegt Erik Theunissen van de PvdA. „Het staat gewoon in de grondwet dat er vrijheid van godsdienst is en dat kunnen wij accepteren.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20179
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: De islamisering van Nederland (voorbeelden uit de praktijk)

Berichtdoor King George » Vr Mei 01, 2020 2:12 pm

Zo zie je maar weer: Waar de Islam zich eenmaal heeft ingedrongen, daar gaat de Islam zich opdringen.

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Mahalingam
Berichten: 40659
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De islamisering van Nederland (voorbeelden uit de praktijk)

Berichtdoor Mahalingam » Vr Mei 01, 2020 3:17 pm

Partij van de Allah wil azaan in Almeristan

Opzouten met je azaan en spoel die PvdA-localio ook maar door de plee

Wat zijn PvdA'ers toch ook ruggengraatloze volksverlakkers. Nu weer Erik Theunissen, PvdA'er in Almere - zeg maar het Raqqa van Nederland.
Iedereen over de pis van die Almeerse moskeeën die de vrijdagazaan over het volk willen uitspuwen, onder meer de gekke henkies van de Ibn Khattab Moskee, niet te beroerd om mafklappers voor de groep te zetten en enige tijd geleden stonden ze nog met het handje omhoog voor de poort van Saudi-Arabië.
Maar dan zit er altijd weer zo'n rooie fluitketel bij die 'jamaar kerkklokken dan' inbrengt als argument. Kerkklokken, die zelfs Avicii tingelen als er ergens een of ander nachtdier dood is, óf het oorverdovende gezeur dat Allah de grootste is, dat er geen andere god is dan Allah en dat van de ongelovigen het hoofd en de vingers afgehakt moeten worden. Dat is geen muziek, dat is TEKST, het is een opdringerige oproep tot geloofsbelijdenis, het is kwaadaardig en het is indoctrinatie.
Nederlandse niet-gelovigen, die in hun eigen land ongevraagd en ongewild op hoge toon moeten aanhoren dat de lul van Allah toch echt de langste is. Uit Syrië gevluchte homoseksuelen, of uit Irak gevluchte christenen (*), die dachten wel een keertje klaar te zijn met de agressief-expansionistische claimcultuur van de islam.
En dan heeft die PvdA'er ook nog het gore lef te beginnen over 'gelijkheidsbeginsel' en 'acceptatie'. Het gelijkheidsbeginsel in een oproep voor de bokken, die in herinnering brengt dat vrouwen minder zijn dan de toffe jongens? In gendersegregatie is de islam immers wel supergoed. Acceptatie, in de zin dat we maar moeten accepteren dat andersdenkenden, ongelovigen, afvalligen of homoseksuelen worden uitgekotst door de islam?

De azaan is géén vrolijke herinnering dat er ook makkers met baarden in je wijk wonen; het is de openingsceremonie van een verplicht gebed. Haja ilal-salah, kom naar het gebed pik, en dat vijf keer per dag. 'Jamaar die arme moskeeën hier doen het maar één keer per week' nou, WACHT MAAR, met al die PvdA'ers overal.
https://www.geenstijl.nl/5153231/partij-van-de-allah-wil-azaan-in-almeristan/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45797
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De islamisering van Nederland (voorbeelden uit de praktijk)

Berichtdoor Pilgrim » Vr Mei 01, 2020 10:07 pm

[...] De PVV en VVD wilden met een spoeddebat de versterkte gebedsoproep tegenhouden. Zij wijzen erop dat het niet tot een oproep tot gebed gaat, maar om de Azan, een geloofsbelijdenis. "Hun vrijheid eindigt waar de vrijheid van een ander in het gedrang komt", zei Ulysse Ellian (VVD). De inwoners van de wijken hebben geen keus: die moeten verplicht aanhoren dat Allah de grootste is."De PVV ziet de actie van de moskeeën als een provocatie en een verdere stap naar de islamisering van Nederland. Fractievoorzitter Toon van Dijk is met name verbijsterd dat de moskeeën geen einddatum aan de versterkte gebedsoproep stellen. "Dat is een bewuste provocatie. Voor we het weten gaan ze het elke vrijdag doen en zitten we straks vijf keer per dag naar zo'n oproep te luisteren." De wethouder erkende dat er geen eindddatum is afgesporken: "We hebben ze daar expliciet om gevraagd, maar de enige toezegging die we kregen was dat ze het na de coronacrisis willen evalueren." [...]

https://almeredezeweek.nl/article/detai ... ijdag-door
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45797
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De islamisering van Nederland (voorbeelden uit de praktijk)

Berichtdoor Pilgrim » Vr Mei 01, 2020 10:09 pm

De islam hoort niet bij Nederland

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 40659
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De islamisering van Nederland (voorbeelden uit de praktijk)

Berichtdoor Mahalingam » Ma Mei 18, 2020 8:29 pm

Hier kan je het gekrijs gehuil gejammer horen:
https://www.at5.nl/artikelen/201994/klachten-over-gebedsoproep-moskee-zuidoost-geluid-galmt-door-wijk-heen
Bestuur moskee Zuidoost over gebedsoproepen: 'Buurt moet opnieuw wennen aan geluid'
Het volume van de gebedsoproepen die vijf maal daags klinken uit de luidsprekers van moskee Taibah, nabij metrohalte Kraaiennest, is de laatste weken al meerdere keren verlaagd. Dat zegt het moskeebestuur in een reactie tegen AT5.

Volgens het bestuur zijn er onlangs nieuwe luidsprekers en versterkers geplaatst. 'Ruim voor het begin van de ramadanmaand zijn we vanwege de corona maatregelen begonnen met het 5 keer daags oproepen tot het gebed middels de vernieuwde geluidsinstallatie.'

Sindsdien kwamen er meerdere klachten binnen bij de moskee zelf, maar ook bij het stadsdeel. Vorige week meldde een buurtbewoner aan AT5: 'Het volume waarmee dit gebeurt is zo hard dat het door de wijk en omstreken te horen is. Het geluid galmt door de wijk heen'. Maar er zijn ook omwonenden die wel begrip hebben voor de gebedsoproepen. 'Ik heb er geen last van hoor. Het is hetzelfde als je een kerkklok hoort, ding-dong, ding-dong.'

Het bestuur van de moskee zegt in de eerste week twee klachten te hebben gekregen, waarop het volume van de oproepen werd aangepast. In de weken daarna kwamen en nog twee klachten binnen en werd het geluidsniveau nog een keer verlaagd, zo zegt het bestuur. 'Ook moet de buurt natuurlijk ook opnieuw wennen aan het geluid.'

Na nog een klacht aan het begin van de ramadan is het volume van de oproepen voor het ochtend- en avondgebed (respectievelijk rond 5.00 uur en 22.45 uur) nog verder aangepast. Het bestuur zegt zelf contact te hebben gezocht met stadsdeel Zuidoost en met de politie. In de laatste twee weken zijn er geen klachten meer binnengekomen, aldus het bestuur van moskee Taibah.

'Onverplichte aanpassingen'

'Wij gaan ervan uit dat de gewenperiode aan de oproep en de diverse onverplichte aanpassingen geen overlast meer veroorzaken.' Het bestuur benadrukt dat de gebedsoproepen zijn toegestaan en dat het verlagen van het volume een vrijwillige keuze van de moskee zelf is.

Stadsdeel Zuidoost heeft aangegeven deze week opnieuw in gesprek te gaan met het moskeebestuur over de versterkte gebedsoproepen.
https://www.at5.nl/artikelen/202036/bestuur-moskee-zuidoost-over-gebedsoproepen-buurt-moet-opnieuw-wennen-aan-geluid

Het zal wel niet lukken om dat gegil aan banden te leggen. Ook niet na coronatijd.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74395
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De islamisering van Nederland (voorbeelden uit de praktijk)

Berichtdoor Ariel » Di Mei 26, 2020 6:18 pm

:shock: Gaat dat gejank na de ramadan nog steeds door?

Utrechtse PVV roept op tot protest tegen versterkte gebedsoproepen: ‘Vier minuten lang, twee keer per dag, in een vreemde taal’

De PVV Utrecht heeft een website gelanceerd waarop inwoners bezwaar kunnen maken tegen de versterkte gebedsoproepen vanuit Utrechtse moskeeën. Via stopgebedsoproeputrecht.nl kan een protestbrief ondertekend- en ingestuurd worden naar het Utrechtse gemeentebestuur.

„De moskee roept maar liefst vier minuten lang en dat twee keer per dag in een vreemde taal op tot hun gebed. Als bewoner ben ik het daar niet mee eens. En ik wil met deze brief een beroep doen op uw gezonde verstand en meelevendheid om de overlast te stoppen”, staat er onder andere in de brief.

Volgens de PVV zijn vele bewoners tegen de versterkte gebedsoproepen. „Daarom hebben wij een website ontwikkeld waar bewoners op een snelle en laagdrempelige wijze een brief kunnen sturen naar het Utrechtse gemeentebestuur.”

In de brief wordt ook een vergelijking gemaakt tussen de gebedsoproepen en de klanken van Utrechtse klokken: „Een gebedsoproep heeft een totaal andere lading. Bovendien is bijvoorbeeld het luiden van de klokken van de Domtoren al jaren een niet-religieuze oproep tot wat dan ook, maar gewoon Utrechts erfgoed.”

Enkele tientallen bewoners zouden de brief inmiddels hebben verstuurd, zegt de partij.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.


Terug naar “Eurabia”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten