Kosovo, schurkenstaat in de EU

BFA
Berichten: 11592
Lid geworden op: vr sep 29, 2006 5:18 pm

Kosovo, schurkenstaat in de EU

Bericht door BFA »

EU brengt terroristenstaat Kosovo een stapje naderbij.
Servië woest over akkoord EU-missie

BRUSSEL - Daags na ondertekening van het EU-verdrag beslisten de 27 lidstaten in te grijpen in Kosovo.
Van onze redacteur

'Wat we in 1999 bij de crisis over Kosovo niet konden, is nu wel gelukt', zei Guy Verhofstadt vrijdagavond. De EU-lidstaten hadden net unaniem - maar met zeer verschillende nuances - beslist om het bestuur in Kosovo dat zich van Servië wil afscheuren, over te nemen van de VN. De ontplooiing van de missie van 1.800 manschappen zal nog enkele maanden duren en allicht geleidelijk verlopen.

De beslissing heeft in Servië zijn effect niet gemist. De eerste minister, Vojislav Kostunica, noemde ze vrijdagavond meteen 'onaanvaardbaar' en 'een belediging'. Hij doelde op een zin uit de besluiten van de EU-staatshoofden en regeringsleiders waarin Servië een 'versnelde toegang' tot de status van kandidaat-EU-lidstaat krijgt voorgespiegeld. Maar de voorwaarde om oorlogsmisdadiger Ratko Mladic aan het Joegoslaviëtribunaal uit te leveren, blijft daarbij (voorlopig?) behouden. Kostunica waarschuwde dat een eventuele erkenning van de eenzijdige onafhankelijkheid van Kosovo 'het gevaarlijkste precedent sinds de Tweede Wereldoorlog' wordt.

De Kosovaarse leider Hashim Thaci, die vorige maand de parlementsverkiezingen won in Kosovo, noemde het besluit 'de juiste beslissing op het juiste moment'. Hij beloofde dat de onafhankelijkheid niet wordt uitgeroepen zonder akkoord met de VS en de EU. Maandag weigerden de ministers van Buitenlandse Zaken nog te beslissen over de missie omdat de EU-lidstaten verdeeld zijn over de erkenning.

http://www.standaard.be/Artikel/Detail. ... d=K71LG76N
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;
Gebruikersavatar
migrantenjong
Berichten: 1064
Lid geworden op: za nov 24, 2007 4:58 pm
Locatie: Antwerpen/Gent Ideologie: Stokslagen en waterkanonnen

Bericht door migrantenjong »

De "kosovaarse leider" is een bandiet en een moordenaar.
Now watch what you say, or they'll be calling you a radical, a liberal, oh fanatical, criminal.
BFA
Berichten: 11592
Lid geworden op: vr sep 29, 2006 5:18 pm

Kosovo, schurkenstaat in de EU.

Bericht door BFA »

Kosovo heeft zijn onafhankelijkheid uitgeroepen.
Het grootste deel van de EU erkent die.
Kosovaren zeggen dat ze een 'vrije' staat zijn.

Vrij, het zal niet lang duren eer de instelling van Sharia een feit is, Kosovo een Talibanstaat in Europa wordt.
In hoever dit men een Talibanstaat nog vrij kan noemen is een andere vraag. Uiteindelijk bevechten we de Taliban in Afghanistan, omdat ze geen vrijheid toelaten.

De Al Qaida, Taliban en Tsjetsjenen die in Kosovo gevochten hebben zijn er nog. Links met Iran zijn er ook.

De onafhankelijke staat Kosovo is het begin van het eind voor Europa.
Precedent voor al onze Islamghettos om zich in een nabije toekomst ook onafhankelijk te verklaren.
Precedent voor alle nationalistische afscheidingsbewegingen die in Europa aktief zijn ook om voor onafhankelijkheid te gaan.
Tegen alle internationaal recht in.
De onafhankelijkheid van Kosovo is tegen alle internationaal recht in.Kosovo: ‘landje’ van niks is gevaar voor Europa

Domino-effect in andere Europese landen dreigt, nu Kosovaren zich eenzijdig hebben losgemaakt van Servië

Oene van der Wal

Hoera, Europa heeft zijn eerste moslimstaat! Dat is althans het voorlopige resultaat van de eenzijdige onafhankelijkheidsverklaring die het parlement van Kosovo gisteren aannam. Van de 2 miljoen Albanese inwoners van de Servische autonome (ex-)provincie is 90 procent moslim.

Of moeten we spreken van een bandietenstaatje? Bijna twee op drie Kosovaren zijn werkloos, velen verdienen aan de smokkel van sigaretten en andere duistere handeltjes.

VN-bestuur
Het spreekt vanzelf dat er een goede oplossing moest komen voor de status van Kosovo. Het gebied kan immers niet voor eeuwig onder Verenigde Naties-bestuur blijven, maar kan evenmin volledig terug onder de soevereiniteit van Belgrado.

Het NAVO-bombardement waarmee de Servische president Slobodan Milosevic in 1999 werd gedwongen zijn troepen uit Kosovo terug te trekken, schiep in dit opzicht een onontkoombare logica.

Maar de prijs hiervan kon wel eens te hoog zijn.

Enclaves
Zichzelf verdedigen, kunnen de Kosovaren niet – de NAVO moet voor veiligheid zorgen. Het bestuur is grotendeels in handen van de VN en straks waarschijnlijk de Europese Unie.

Voor de aanzienlijke Servische minderheid – circa 120.000 mensen die in door buitenlandse militairen beschermde enclaves in Kosovo wonen – is nog geen oplossing. De kans dat Servië de EU de rug toekeert en zijn heil zoekt bij grote broer Rusland, is aanzienlijk groter geworden.

Bovendien is onduidelijk wat de Albanezen hierna willen. Samengaan met de Albanezen in buurland Macedonië om zo een Groot-Albanië te vormen? Het is goed mogelijk.

Domino-effect
Voor Europa zou dit het begin van het einde kunnen zijn. Van verschillende kanten wordt nu al gewaarschuwd voor een domino-effect. Zo zien Baskische nationalisten in Spanje in Kosovo een voorbeeld om na te volgen en zijn de Grieks-Cyprioten bang dat ze nooit meer van de Turken op hun eiland afkomen, als ze een onafhankelijk Kosovo erkennen.

Vandaag is het uur van de waarheid. De Veiligheidraad van de Verenigde Naties is verdeeld over de onafhankelijkheid van Kosovo. Ook de Europese Unie spreekt niet met één mond. Hoe gaan de Kosovaren reageren als hun feestje wordt bedorven? En wat doet Servië dan?
http://www.elsevier.nl/opinie/commentar ... index.html
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17387
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Bericht door Manon »

De onafhankelijke staat Kosovo is het begin van het eind voor Europa.
Precedent voor al onze Islamghettos om zich in een nabije toekomst ook onafhankelijk te verklaren.
Precedent voor alle nationalistische afscheidingsbewegingen die in Europa aktief zijn ook om voor onafhankelijkheid te gaan.
Tegen alle internationaal recht in.
De onafhankelijkheid van Kosovo is tegen alle internationaal recht in.
er klopt iets niet inderdaad.

De "etnische Albanezen" zijn recent geimmigreerd in het Servische Kosovo. Ze wilden zich niet aanpassen (ha nee! als moslim hoéf je je niet aan te passen, de taal niet te leren, etc.. je doet aan "behoud van eigen identiteit" en je kweekt je te pletter.)

En dan ben je in de meerderheid.

Zo gaat dat.

Zo zal het ook gaan in de meeste Europese grootsteden
Zo zien Baskische nationalisten in Spanje in Kosovo een voorbeeld om na te volgen
Dit is wel iets anders: de BASKEN waren er, de Spanjaarden zijn geïnfiltreerd.
Net zoals de Turken zijn binnengevallen op Cyprus
net zoals de protestantse Engelsen ooit het oer-katholieke Ierland hebben bezet en nu nog steeds Noord-Ierland bezet houden.

Er is één grote lijn in te trekken: grote massa's immigranten komen binnen, WEIGEREN te assimileren, en nemen de boel over als ze met voldoende zijn.

Got the picture?
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
mymoon
Berichten: 131
Lid geworden op: ma feb 18, 2008 2:13 pm

Bericht door mymoon »

Ik heb ne nu geregistreerd omdat ik een antwoord wilde geven. Er zijn heel wat interessante dingen hier te lezen, maar ook onzin. Maar ok, dat heb je overal.

Ik ben een Servier en heb een oma die Kroatich was en een grootoma van wie de mensen beweerden dat ze Turkse afstammeling was (maar nooit bewezen). Dus ik heb een bepaalde neutraliteit als het om kiezen van zijden gaat.

Mijn Servische familie van opa zijn kant is in 1690, tijdens de grote vlucht voor de Turken, vanuit streken van Kosovo gevlucht naar het noorden.

Serviers worden al eeuwenlang verdreven uit die gebied die hun , en mijne, geboorte grond is. Al onze kultuur stamt daarvan. Onze heiligdommen liggen daar. Sommigen van 700 jaar oud.

Albanezen koloniseerden die gebied systematich al meer dan 200 jaar lang, en meestal met gevolg van masale verdrijving van Serviers. Met name na de 2deWO kwamen ze met duizenden per jaar, ELKE JAAR en bleven 6-7-8-9 kinderen hebben. Ze bleven hangen in hun clan/stam kultuuur en ondanks de grote prosperiteit in toenamlige Joegoslavie, wilden ze niet samenvoegen met de rest. In dorpen was het gewoonljk om 2 meters hoge muren rond je huis te bouwen, om je vrouw als een slaaf te houden en te behaldelen (trouwens dat is nog steeds zo).
Serviers waren, ook al hebben zij soms ook een moelijke mentaliteit, daar gewoon niet tegen vechten. Albanezen bleven gewoon arm en wij kregen de schuld van "uitbuiting" "overheersing". In 1974 kregen ze zelfs een ongeloofelijk ruime autonomie. Ze hadden een eigen parlement, konden officieel Albanees spreken. TV, kranten werden gewoon vrij in Albanees gedrukt. In scholen werden alle kinderen met 2 talen opgevoed. Servo-Kroatisch en Albanees .OOK de Serviers leerden Albanees. Zoveel heeft Servie toegegeven. In 1990, net voor de onrusten, riep de Albaneese parlement (dus toen er nog helemaak niks aan de hand was), eenzijdige onafhanekheid uit die ongrodwettelijk was. Dus dat mocht niet. En toch, gigen Albanesen de straat op om hun "rechten" op te eisen. Toenmalige president Milosevic ontbond het parlement en terudraaide de autonomie (en wel wettelijk met 2/3 meerderheid). En dit was dan voor al de toestanden. Ik verwijt de politiek in Servie dat ze zo koopig was en de wereld niet uitlegde wat er aan de hand was, dat hij zijn eigen bevolking onder druk zette en gewoon zijn gang ging doen. Maar zoveel fout heeft hij ook weer niet hedaan in Kosovo. Net voor de bombardement van NAVO (waar ik trouwens bij was), kontroleerde de UCK (Albanees rebellen/terroristen leger) vrijwel 50% van Kosovo. En als een gekke henkie, besloot NAVO en het westen om hen te "bevrijden". NA het begin van bombardementen gingen Albanezen masaal op de vlucht om niet plat te worden gebombardeerd, en niet omdat ze werden verdreven (wat de redenering was van NAVO). Om "humanitaire katastrofe" te voorkomen, viel NAVO Servie binnen en als gevolg daarvan rond 300 000 Serviers en andere niet Albanezen sloegen op de vlucht ,(Maar oh jeetje, the mensen rechten in China halen opens wel de belangstelling en dit niet) maar niet door de bommen maar door de represaillews van de UCK en het Albanese bevolking.
Vandaag leven de Serviers in gettos. Kinderen die Albanees gebied passeren moeten GEWAPENDE escorte hebben. Vraag me waarom! Sinds komst (beter gezegd okkupatie) van NAVO zijn 130 kerken verbrand, vernield, of gewoon weg.

Ik kan er gewoon niet tegen...Ik denk dat de EU totaal in coma ligt. Die ziet gewoon niet wat daar gebeurt. Eigelijk ze zien het wel, maar doen niks omdat ze niks kan schelen. Als zoveel mensen je land gewoon masaal, en doelbewust, koloniseren, dan moeten ze of merendeel aanpassen of lekker naar eigen land worden verstuurd. Maar als Servie duidelijk maakt dat je je aan de wetten meot houden, dan kan dat niet.. De hele gedoe is trouwens ook illegaal, want het werd niet goedgekeurd door de VN. En zelf wat daarna kwam, de resolutie 1244, wordt met deze onafhanekijkheid geschonden. Al deze landen hebben een handtekening onder de resolutie gezet. Dus als je weer de eenzijdige NOS nieuws kijkt, of eenzijdige kranten leest denk dan waarom het volgens Servie en Rusland en nog een aantal landen dit niet "volgens hen is het illegaal" maar "gewoon illegaal is en dat het een illegaale staat is"
In de resolutie staat DUIDELIJK dat kosovo ONDERDEEL IS VAN SERVIE.
Trouwens, tijdens de onderhandelijngen kregen de Albanezen ALLE mogelijke autonomie (eigen taal, kultuur, politie ) zonder enge bemoeienis van Servie onder voorwarde dat het oficieel ondereedl blijf van Servie. Ieits wat te vergelijken is met Hong Kong, of Taiwan...Maar nee dat was ook niet genoeg.
Wat de resolutie inhoudt:
Place Kosovo under interim UN administration (currently performed by the United Nations Interim Administration Mission in Kosovo, UNMIK);

Authorize a NATO-led peacekeeping force in Kosovo (currently performed by the Kosovo Force, KFOR);

Authorize a Serbian-led peacekeeping force in Kosovo of soldiers and militia to guard cultural treasures and other business;

Direct UNMIK to establish provisional institutions of local self-government in Kosovo (currently the Provisional Institutions of Self-Government, PISG);

Reaffirm the sovereignty and territorial integrity of the Federal Republic of Yugoslavia (i.e., Kosovo was to remain part of the FRY, to which Serbia is now the recognized successor state) and the other States of the region, as set out in the Helsinki Final Act and annex 2 of UNSCR 1244 (an annex that envisions, inter alia, a Kosovo status process); Wie is hier nou illegaal bezig!

Require the UN to assure the safe and unimpeded return of all refugees and displaced persons to their homes in Kosovo and to ensure conditions for a peaceful and normal life for all inhabitants of the province;

Require that the KLA and other armed Kosovo Albanian groups be demilitarized; kijk naar de video over brooklyn connection

Authorize the UN to facilitate a political process to determine Kosovo's future status, its level and forms of autonomy (began in late 2005 under the auspices of UN Special Envoy Martti Ahtisaari);
En nu gaan al deze landen samen met USA Kosovo erkennnen. VN is niks anders dan een verlengde van USA, en helaas doet Europa dar aan mee. OOK NEDERLAND...

Hier een paar links om te zien dat de USA en haar krankzinnige beleid de hele Europa de kop gaat kosten. De beste vriend van het middne oosten is Amerika zelf, geloof het of niet.

Verband van Kosovo met midden oosten
http://youtube.com/watch?v=UaqThra0kCI

Uiteidelijke doel...
http://youtube.com/watch?feature=related&v=AM2-dFaphP8

Hoe kunne mensen zoveel leugens slikken. Nou..Is gewoon zelfde als bij Iraq.
http://youtube.com/watch?v=ybZMfhGA9sY

Brooklyn connection
Wat de UCK allemaal deed. Een terroristiche organisatie wiens mensen doordrongen zijn tot aan de amerikaanse generaals, voormalige staats secretarissen. Ongeloofelijk! Smeergeld, wapens allemaal mag. En Servie is hier de schuldige?! Hoe je met lobbyen en smeergeld betalen een land kan overhalen om 8 miljoen mensen te bombarderen.
http://video.google.com/videoplay?docid ... 148&start=
0&num=10&so=0&type=search&plindex=0

Servie bewoont die gebied al 1300 jaar en nu zijn zij schuldig. Het is net alsof ik in jouw huis komt en je slaat mij. Vervolgens haal ik een paar vrienden om om jou een les te leren omdat je je geweddadig gedraagd.
Dit is niet het einde tussen ons. Wij kunnen wachten. Ik kan als Servier zelf over onafhanekijkheid heen komen, maar het vernederen, wegpesten, kerken verbranden, verdrijven puur omdat we Serviers zijn en omdat ze met een mythe opgroeien dat dat ALLEMAAL van hun is.
Volgende is Macedonie aan de buurt, dan noorden van Griekenland...
Met deze daad hebben de VS en Europa het alleen de zaak verslechtert.
Het lijkt stabiel, maar er gaat weer oorlog komen mits de Serviers daar in rust kunne leven, wat ik betwijfel.
mymoon
Berichten: 131
Lid geworden op: ma feb 18, 2008 2:13 pm

Bericht door mymoon »

Trouwens..de mainstream media in NEderland ligt ook in koma. En er zijn tot nu toe heel wenig/niet kritische uizendigen geweest over kosovo en wat daar ECHT aan de hand is.

Op www.newsmax.com kan je heel veel interessante dingen vinden als je "kosovo" intikt.

Ik respecteer alle mensen en Albanezen ook en alle religies zolang ze mij niks opdringen. Gebeurt dat dan meot je dat zeker niet in Servie doen...want we zijn allergish voor dat soort dingen. En we zijn bereid om dan tot het eind te gaan.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77341
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Bericht door Ariel »

Welkom mymoon.

Ik begrijp je frustratie, en ik leef met je mee.
De EU is blind wat betreft Islam, en wat Servië doorgemaakt heeft zal Europa ook eens door moeten gaan maken.
We kunnen er op wachten.

Ik denk niet dat Europa eensgezind Kosovo kan erkennen, want er zijn te veel EU landen tegen.
Als men Kosovo gaat erkenen dan is het hek van de dam.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Hamsa
Berichten: 525
Lid geworden op: za jan 25, 2003 7:45 am

Bericht door Hamsa »

Hartelijk welkom Mymoon.
Ik begrijp de toestand. Heb het altijd al gezien. Maar waarom zijn de Europeanen zo dom?
Dan werd er op het journaal gesproken over "de hardnekkige mythe van de Serviers dat ze gevochten zouden hebben tegen de Turken".
Mythe? Man, dit is geschiedenis. Zijn wij echt zo blind?
Denken Europeanen echt dat de geschiedenis van Servie is begonnen met Mylosovic?
Door stelselmatig de autochtone bevolking te verdrijven worden de Albanezen beloond. Dit is toch niet rechtvaardig.


Natuurlijk gaat het midden-oosten ermee bemoeien en komen er overal madarsa's. Dit wordt een kruitvat in de toekomst.
BFA
Berichten: 11592
Lid geworden op: vr sep 29, 2006 5:18 pm

Bericht door BFA »

Welkom Mymoon.

Bedankt voor je reactie.
Ga je filmpjes even bekijken.

Europa en NATO geven in ieder geval hun steun aan de verkeerde kant.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;
Ruth
Berichten: 1232
Lid geworden op: vr apr 06, 2007 8:14 pm

Bericht door Ruth »

Beste Mymoon,

welkom hier.
Ik moet je eerlijk bekennen dat ik teweinig weet over de geschiedenis van Servie en Kosovo om een eerlijke mening te hebben. Maar 1 ding weet ik wel, zodra er moslims in het geding zijn, worden ze bevoordeeld door onze rampzalige regeringen. Blijkbaar gaat het knopje blindelings om zodra het woord moslim valt.

Deze onafhankelijkheidsverklaring is een rampzalige gebeurtenis en ik hou mn hart vast voor de dingen die komen gaan.

Ruth
Als je denkt dat je te klein bent om invloed te hebben, dan heb je waarschijnlijk nog nooit de nacht doorgebracht met een mug op je kamer.

Wie vecht kan verliezen, wie niet vecht is al verloren.

EDL
Chaimae
Berichten: 10447
Lid geworden op: ma okt 16, 2006 9:43 pm

Bericht door Chaimae »

Kosovo bestaat voor het merendeel uit moslims. Ik ben daarom al blij met de onafhankelijkheidsverklaring.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77341
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Bericht door Ariel »

Chaimae schreef:Kosovo bestaat voor het merendeel uit moslims. Ik ben daarom al blij met de onafhankelijkheidsverklaring.
Uiteraard Chaimae. Ik had niks anders van je verwacht.
Islam boven alles.
Ik ben benieuwd of je ook blij bent met de toekomstige doden die gewis zullen vallen, en met het onderdrukken van de Christelijke minderheid.
Vast wel. Ik ken mijn grote meid.

Liefs.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Joannes
Berichten: 332
Lid geworden op: do apr 19, 2007 10:55 am
Locatie: Brabant
Contacteer:

Bericht door Joannes »

Chaimae, wat ben je weer heerlijk tegendraads en averechts bezig.

Ik denk dat jij als toekomstig journaliste, drommels goed weet wat er zich afspeelt, jij houdt er van om te stangen huh?
BFA
Berichten: 11592
Lid geworden op: vr sep 29, 2006 5:18 pm

Bericht door BFA »

Die Christelijke minderheid wordt al onderdrukt. Hun kerken verbrand, de bibliotheken gaan ook reeds in vlammen op.
Ethnic Albanian extremists have also set on fire the City library in Pristina, which had been the richest library in the entire province, containing some 400.000 units of the literal fund. According to Ristic, besides the books in Serbian language, the fire most probably destroyed books in Albanian, Turkish and languages of the other ethnic groups, an act suitable to the barbarian behavior of the ethnic Albanian extremists.
Niet alleen boeken in de Serviscche taal, boeken in hun eigen taal zijn vernietigd.
Voor Mosims is het alleen belangrijk, dat ene boek:de Koran te horen reciteren.
The library was a specific cultural center in which more than hundred events were annually taking place, including music concerts, painting exhibits, book fairs and national gatherings in which participated prominent personalities from the country and abroad.
Elke uiting van kultuur, onder welke vorm ook, wordt naar goede Moslimgewoonte de kop ingedrukt.

link quotes:
http://www.arhiva.serbia.sr.gov.yu/news ... 16189.html[/quote]
Laatst gewijzigd door BFA op ma feb 18, 2008 8:03 pm, 1 keer totaal gewijzigd.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;
Chaimae
Berichten: 10447
Lid geworden op: ma okt 16, 2006 9:43 pm

Bericht door Chaimae »

Joannes schreef:Chaimae, wat ben je weer heerlijk tegendraads en averechts bezig.

Ik denk dat jij als toekomstig journaliste, drommels goed weet wat er zich afspeelt, jij houdt er van om te stangen huh?
Ik weet dat Albanezen in Kosovo systematisch zijn afgeslacht door de Serviers. Verder weet ik dat ik blij ben met de onafhankelijkheidsverklaring van Kosovo. Elk volk heeft mijns inziens recht op een soevereine staat. Denk hierbij maar aan de Palestijnen, Tsjetsjenen, et cetera.

@Ariel.
Je weet dondersgoed dat de Albanezen in Kosovo het ook niet al te best hebben onder het juk van de Serviers. Of wil je dat bagatelliseren?
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17387
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Bericht door Manon »

Daarstraks stond op Wiki nog het historische verhaal.

Ik kopieer het nu maar voor alle zekerheid.

Welkom Mymoon! Het spijt je te moeten meedelen dat Belgie net Kosovo heeft erkend (je had toch niks anders verwacht hoop ik).


Geschiedenis

Vroege geschiedenis van Kosovo
De oudst bekende bewoners van "ex-Joegoslavië" waren de Illyriërs: zij namen rond 1000 v.Chr. grote delen van het land in bezit en vestigden zich vooral in de kuststrook. In de loop der jaren werden zij berucht om hun zeeroverij, waartegen echter door de Romeinen vanaf de 3e eeuw v.Chr. met succes werd opgetreden. In de 1e eeuw v.Chr. namen de Romeinen grote delen van het Illyrische binnenland - tot aan de Donau - in bezit. Het gebied werd toen in korte tijd geromaniseerd.

In de 5e eeuw staken de eerste Slavische stammen de Donau over, en trokken door het geromaniseerde land ten zuiden (joego = zuiden) van de vroegere Romeinse grensrivier. Zij kwamen er onder invloed van de Romeins-Byzantijnse cultuur en maakten er kennis met het christendom, dat door enkele stammen werd aanvaard. Deze Zuidelijke Slaven (> Joego-Slavija) vormden geen eenheidsstaat, maar verschilden in taal, geloof, cultuur en bestuursvorm. Zij woonden in van elkaar geïsoleerde landschappen. Sinds 395 liep de grenslijn dwars door het land; tussen de invloedssferen van Rome en Constantinopel. Zo bleef het oostelijke deel (Servië, Montenegro en Macedonië) overwegend orthodox en nam het het cyrillische alfabet aan en het westelijke deel (Slovenië en Kroatië) werd katholiek en nam het Latijnse alfabet aan.

In de 6e eeuw namen de Slavische Serviërs het huidige Servië in bezit. Ook zij vormden geen eenheidsstaat, maar kleine vorstendommen (bestuurd door een župan) die in voortdurende staat van oorlog met elkaar leefden. Pas in de 12e eeuw slaagde Stefan Nemanja erin een Servisch Koninkrijk te stichten dat zijn opvolgers voortdurend uitbreidden. Het werd een machtige Balkanstaat onder Dušan (1331-1355), die zich in 1346 de titel van keizer (tsaar) toe-eigende. Het Servische rijk vormde zelfs tijdelijk een bedreiging voor het langzaam wegkwijnende Byzantijnse Rijk.


De Slag bij het Merelveld
Zie Slag op het Merelveld voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Reeds onder de regering van tsaar Dušan begon de dreiging uit het Oosten: in 1354 zetten de Turken voor het eerst voet aan wal op de Balkan. Het Servische keizerrijk vond een tragisch einde op 28 juni 1389, toen het Servische leger door de Turken verpletterend werd verslagen bij Kosovo Polje (letterlijk Merelveld). Ook de Turkse sultan Moerad I vond de dood, echter niet op het slagveld, maar in zijn zijden tent, waar hij werd vermoord door een dolkstoot van de Servische edelman Miloš Obilič. De Turken namen wraak en onthoofdden de Servische tsaar Lazar op het lijk van hun vermoorde sultan. De veldslag duurde zestien dagen. Na de dood van Moerad nam zijn opvolger Bajezzid I het bevel over.


KosovoDe slag van Kosovo Polje werd bezongen in talloze epische treur- en heldenzangen en 28 juni werd sindsdien de nationale rouwdag, de Vidov dan. Volgens een legende bloeien iedere lente rode pioenrozen op de destijds door bloed gedrenkte grond, die zouden zijn ontsproten uit het bloed van de Servische helden. De bloedige nederlaag in Kosovo besliste voor vijf eeuwen over het verloop van de Servische geschiedenis. Sultan Bajezzid maakte de Serviërs schatplichtig en behandelde hen als tweederangsburger. Geregeld kwam het vernederde volk in verzet, maar de Turkse overmacht bleef veel te groot.


Turkse overheersing
Net zoals elders in de Balkan ontwikkelden de Turken hun wingewesten in Servië niet, maar buitten het uit. Jonge jongens werden ontvoerd en bij Turkse regimenten ingelijfd (onder andere de Janitsaren, de lijfwacht van de sultan in Istanbul). Inzake godsdienst waren de Turken tolerant: ze dwongen de bevolking niet om tot de islam over te gaan. De christenen - de Serviërs zijn orthodox - mochten hun eigen godsdienst blijven beoefenen. Wel werden tijdens de islamisering vele kerken vernietigd of omgevormd tot moskeeën. Duizenden namen het islamitische geloof aan uit opportunisme, om er beter van te worden: een baantje verwerven of het eigen grondgebied veilig te stellen. Tijdens de Derde Heilige Liga (of Grote Turkse Oorlog van 1683-1699) werd Kosovo veroverd door Oostenrijkse troepen met de hulp van ongeveer 6000 Albanezen onder leiding van de katholieke aartsbisschop Pjetër Bogdani, die echter vervolgens met een deel van zijn troepen bezweek aan de pest. Zijn graf werd later uit woede over zijn leiding aan de opstand geopend door de Turken en zijn lichaam in stukken gesneden en gevoerd aan de honden. In 1690 leidde de Servische patriarch Peć Arsenije III 30.000 families, waaronder mogelijk ook niet-Serven, uit Kosovo om te ontsnappen aan de wraak van de Ottomanen toen deze het gebied heroverden. De wreedheden die werden begaan door de Ottomanen brachten velen ertoe om uit het gebied weg te trekken.

De Ottomanen richtten bij de bestuurlijke hervormingen van 1864 het vilajet Kosovo in. Dit zorgde voor een grote volksverhuizing; met name islamitische en Rooms-Katholieke Albanezen en Turken kwamen zich massaal in Kosovo vestigen. Het overwegend Servisch, Bulgaars en Griekse Kosovo kreeg zo steeds meer Albanese inwoners, tot het percentage begin 20e eeuw de 50 passeerde en de Albanezen de meerderheid waren geworden. Ook namen sommige Serviërs de islam aan: ze gingen langzamerhand op in de Albanese moslims en namen hun cultuur en taal over. De immigratie door Albanezen zorgde voor de bouw van steeds meer moskeeën en ook werden een aantal kerken omgevormd tot moskee.

Pogingen tot Servische opstanden in 1804, 1809 en 1815 werden op bloedige wijze gewroken. Na de Russisch-Turkse Oorlog, die eindigde met een volkomen nederlaag van de Turken (vandaar het gevoel van solidariteit tussen Serven en Russen), werd Servië in 1878 een 'onafhankelijke staat'. Bij het Congres van Berlijn verkreeg Servië het gebied dat tegenwoordig bekend is als Zuid-Servië (een gebied ongeveer ter grootte van Kosovo). Binnen twee maanden werd dit gebied etnisch gezuiverd door de Serviërs en de bevolking verdreven naar Kosovo, Macedonië en vooral het huidige Turkije (voor een deel naar Noord-Cyprus, hetgeen werd beschreven door Leon Trotski, die toen verslaggever was voor de Pravda. Deze verdreven bevolkingsgroepen staan bekend als 'muhaxher' (oud-Turks woord Muhajir: 'vluchteling'), waarvan de erfgenamen soms nog steeds de achternaam Muhaxheri dragen.

In een reactie op het Servische, Bulgaarse en Griekse nationalisme van de 19e eeuw vormden nationalistische Albanezen de Liga van Prizren in Prizren in 1878. Hier bespraken ze de mogelijke problemen die hen te wachten stonden. Een gedeelte van de gebieden die zij beschouwden als onderdeel van het Albanese gebied zouden volgens de Vrede van San Stefano worden verdeeld onder Groot-Bulgarije, Montenegro en Servië. De liga tekende hiertegen protest aan bij de grote mogendheden van het Congres van Berlijn, maar deze werden genegeerd. Daarop kwam de liga in opstand in de steden Guci, Shkodër, Prizren en Janina, hetgeen zeer succesvol bleek; een groot deel van de gebieden bleef in Albanees bezit. Na klachten van de Serviërs, die de toegewezen gebieden nu niet kregen, aan het adres van de Westerse mogendheden, zetten deze de Ottomanen onder druk om actie te ondernemen tegen de rebellerende Albanezen.

Het Ottomaanse leger trok daarop in 1881 op tegen de Albanezen, die een tijdelijke regering hadden gevormd onder leiding van president Ymer Prizreni. Na drie jaar van vechten werden de Albanezen verslagen en veel van hun leiders werden geëxecuteerd of gevangen gezet. In 1910 brak een Albanese opstand uit in Prishtina die duurde tot het bezoek van de Ottomaanse sultan Mehmet V Resat aan Kosovo in juni 1911. Het doel van de liga van Prizren was de stichting van een Albanese staat, bestaande uit de vier viloyet's (provincies) waar Albanezen woonden. De Serviërs maakten toen echter nog 40% uit van de bevolking van Kosovo en verwierpen het Albanese nationalisme samen met de Turken en andere volkeren in Kosovo.

Tijdens de Balkanoorlogen werden Kosovo en Albanië in 1912 veroverd door Servië en werd het westelijke deel van Kosovo veroverd door Montenegro. De Serven wilden in Kosovo ook een etnische schoonmaak houden onder de Albanese bevolking, maar na onderhandelingen met Turkije werd afgesproken de Albanezen te laten emigreren naar Turkije, wat echter weinig succes had. Vaso Cubrilovic van de Servische Academie der Wetenschappen had een zorgvuldig document opgesteld waarin beschreven stond hoe de verdrijving van de Albanezen en de kolonisatie van Servië plaats zou moeten vinden.[4]

In 1912 verklaarde Albanië zich onafhankelijk van de Ottomaanse rijk, nadat Servië, Montenegro en Griekenland hun aanspraken op het gebied hadden opgegeven. Na het einde van de Tweede Balkanoorlog verleenden de Grote Landen, mede door toedoen van de Britse diplomaat Aubrey Herbert, Albanië onafhankelijkheid bij de Conferentie van Londen in 1913. Kosovo werd echter gezien als een integraal onderdeel van Servië en verkreeg geen onafhankelijkheid.

Het zinde Servië niet dat het Congres van Berlijn aan Oostenrijk het recht verleende om Bosnië en Herzegovina - waar ook veel Serven woonden - te bezetten. Deze kwestie werd in 1914 de aanleiding tot de moord op de Oostenrijkse troonopvolger Frans Ferdinand te Sarajevo, die de Eerste Wereldoorlog deed ontstaan. Frans Ferdinand bezocht Sarajevo uitgerekend op 28 juni, de historische datum van de Slag bij het Merelveld. De moord was het werk van de groep de Zwarte Hand die bestond uit Servische nationalisten. Eén van hen was Gavrilo Princip. Hij was het die de moord pleegde. Daarop brak Eerste Wereldoorlog uit. Toen Duitse en Bulgaarse troepen Servië in de winter van 1915-1916 veroverden, leidde dat tot een grote exodus van Servische burgers en het Servische leger uit Kosovo. Honderdduizenden Servische soldaten stierven door honger, extreem weer en Albanese vergeldingsaanvallen ,toen ze zich terugtrokken en zich bij de geallieerde Britse en Franse troepen voegden, die waren geland op Corfu en bij Thessaloniki.


Het Koninkrijk van de Serviërs, Kroaten en Slovenen
Na de Eerste Wereldoorlog smolten Servië, Montenegro, Slovenië, Kroatië, Bosnië en Herzegovina en Macedonië samen tot de 'staat Joegoslavië': een bont allegaartje van de meest uiteenlopende culturen, onder de naam "Koninkrijk van de Serviërs, Kroaten en Slovenen". De Serviërs speelden vanaf het begin een dominante rol in het nieuwe koninkrijk. Dat zou op de lange duur tot problemen leiden met andere bevolkingsgroepen op de Balkan, die veelal sterke verlangens koesterden naar meer vrijheid en zelfstandigheid. Naast politieke, economische en culturele tegenstellingen waren er ook godsdienstige: katholieke Kroaten en Slovenen (± 30 %) tegenover orthodoxe Serviërs (± 40 %), en dan was er ook nog een belangrijke moslim-minderheid (± 15 %), vooral in Bosnië, en in Kosovo de Albanezen. In het laatste decennium van het Interbellum moedigde de overwegend Servische regering de Serviërs aan zich in Kosovo te vestigen.

In april 1941 vielen de troepen van Hitler het verdeelde land binnen. De Duitsers werden door vele Kroaten als bevrijders onthaald, omdat ze met hun hulp verlost hoopten te worden van de 'Servische onderdrukkers'. Het Duitsgezinde Kroatische leger 'ustaše' van Ante Pavelić mocht ongestoord zijn haat botvieren op alles wat niet-Katholiek en niet-Kroatisch was. Alleen al in het concentratiekamp Jasenovac hebben 120.000 mensen de dood gevonden. Ongeveer 90 % van deze slachtoffers was Serviër. Dit kamp werd tot symbool van de ustaša's genocide op Servische bevolking. Dit zou later de Kroaten een slechte naam bezorgen in het naoorlogse Joegoslavië. In totaal kwamen ruim één miljoen mensen om tijdens de Tweede Wereldoorlog, hetgeen neerkomt op één op elke 16 inwoners.[5][6]

De Italianen hadden via Albanië ook Kosovo bezet en geannexeerd. Aangezien Albanië sinds de val van koning Zog een personele unie met Italië en Abessinië vormde, betekende iedere uitbreiding van Albanië een uitbreiding van Italië. Dit land had dus alle belang bij een Albanese dominantie, en trachtte dit derhalve te bewerkstelligen door Albanezen aan te moedigen zich in het gebied te vestigen, en Serviërs te verjagen. Vanaf 1943 werd het gebied echter door de Duitsers bezet, die zich op hun beurt snel moesten terugtrekken.


Tito
In het hopeloos verscheurde land kwam tenslotte in 1945 Josip Broz Tito met zijn communistische partizanenleger als overwinnaar uit de strijd. Hij beloofde van Joegoslavië een bondsstaat maken, met gelijke rechten voor alle deelstaten, wat hem voor alle partijen aanvaardbaar maakte. Hij groeide van partizanenleider uit tot een gerespecteerd staatsman. Als president voor het leven voerde Tito een dictatoriaal bewind, dat hem in staat stelde zowel democraten als nationalisten voor tientallen jaren de mond te snoeren. Tijdens de staatshervorming in 1974 werd Kosovo (net als Vojvodina) een autonome provincie binnen de republiek Servië, waarmee Kosovo feitelijk evenveel zeggenschap verkreeg als een republiek (eigen parlement, regering en rechtbank).

Tito overleed op 4 mei 1980. Hij ging de geschiedenis in als de communistische leider die de Russische opmars naar het westen een halt wist toe te roepen: hij weekte zijn land los uit het Oostblok, volgde zijn eigen weg en gaf het communisme in Joegoslavië een eigen gezicht. Na de dood van Tito leidden de onderhuidse etnische spanningen opnieuw tot gewelddadige confrontaties: zijn levenswerk bleek een maat voor niets te zijn geweest. Ondanks alle militaire agressie kon Servië uiteindelijk niet beletten dat de - in sommige gevallen eeuwenoude - frustraties en haatgevoelens de Joegoslavische bondsstaat in de jaren negentig deden uiteenvallen. Servië en Montenegro vormden een nieuwe federatie, die officieel staatsgemeenschap Servië en Montenegro heette. Servië heeft twee provincies met beperkte autonomie: Vojvodina (met een belangrijke Hongaarse minderheid) en Kosovo (met een belangrijke Albanese meerderheid).

Onder Tito's heerschappij werden de Albanezen met rust gelaten, hoewel na de repressieve acties in 1974 en 1976 de Serviërs 75% van de belangrijke (overheids)functies bekleedden. De Albanezen vormden echter rond de 85% van de bevolking, mede door hun hogere geboortecijfer. De Servische minderheid woonde hoofdzakelijk vrij geconcentreerd in het noorden, met een aantal verspreide gemeenschappen over de rest van het land.


Conflicten om Kosovo
Na repressieve acties tegen de Albanezen in Kosovo in 1974 en 1976 brak op 11 maart 1981 in Kosovo een opstand uit, gevoerd door de Albanese inwoners. Zij eisten dat Kosovo net als alle overige republieken behandeld zou worden met de leus Kosova-Republikë (één van de Joegoslavische republieken). Na het neerslaan van de opstand, waarbij volgens de Servische autoriteiten 11 doden en 257 ernstig gewonden vielen (Albanese cijfers spreken daarentegen van 1600 doden en ongeveer een gelijk aantal gewonden) werden ongeveer 2000 Albanezen gevangen gezet, waaronder een belangrijk deel van de Albanese intelligentsia en Albanese partijkaders.

Uit de volkstelling van 1981 bleek dat van de 1.580.000 inwoners van Kosovo 1.230.000 zich als Albanezen beschouwden. Tegelijk bleek dat de banen in de publieke sector op dat moment voor tweederde deel door Serven bezet werden. Deze opstand was slechts een voorproefje van de opstand in 1986, die uiteindelijk ook zijn uitwerking in andere republieken van Joegoslavië zou hebben (discussie over democratie, solidariseren van politieke oppositie met de partij in sommige republieken, vragen naar de rechtmatigheid van de inzet en rol van het federale leger).

Nog in 1953 hadden de Serviërs op het slagveld van Kosovo Polje een gedenkteken opgericht voor de in deze veldslag gesneuvelde Servische soldaten én voor de koppige strijders voor de onafhankelijkheid in de eeuwen daarna. De kwestie Kosovo speelde gedurende het uiteenvallen van Joegoslavië, dat versneld inzette sinds 1986 toen Slobodan Milošević een prominente plaats ging bezetten, een belangrijke rol. Servische nationalisten zoals Miodrag Bulatović, Dobrica Ćosić en Slobodan Milošević en de Servisch-Orthodoxe Kerk hamerden erop dat Kosovo de bakermat van de Servische beschaving was en dat Kosovo daarom nooit en te nimmer mocht worden prijsgegeven aan de Albanezen.

In 1989 maakte Milošević een eind aan de autonomie van Kosovo. Het gebied kwam weer volledig onder Servisch bestuur. Honderdduizend Albanezen raakten hun werk kwijt en hun parlement werd naar huis gestuurd. De Albanese bevolking van Kosovo reageerde daarop door zich onder leiding van Ibrahim Rugova ondergronds te organiseren: ze stichtten een schaduwsamenleving die onafhankelijk was van de "bovengrondse" door de Serviërs geleide samenleving. De Albanese schaduwsamenleving in Kosovo kende een eigen regering en parlement, een universiteit, scholen, ziekenhuizen en zelfs een systeem van sociale zorg. Dit werd gefinancierd door middel van een eigen belastingstelsel en met behulp van Kosovaren die in het buitenland werkten (de Albanese diaspora). Intussen was er vanuit de internationale gemeenschap weinig aandacht voor de onderdrukking van Albanezen in Kosovo. Ze had de handen vol aan brandhaarden elders op de Balkan.
LEES VERDER OP WIKI
Laatst gewijzigd door Manon op ma jan 18, 2010 1:57 pm, 1 keer totaal gewijzigd.
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
BFA
Berichten: 11592
Lid geworden op: vr sep 29, 2006 5:18 pm

Bericht door BFA »

Ik weet dat Albanezen in Kosovo systematisch zijn afgeslacht door de Serviers

The Real Srebrenica Genocide.

Volg de link en lees het hele artikel. (mag gerust op de portal)

http://4international.wordpress.com/200 ... d-gorazde/

Te vuil om woorden aan vuil te maken.
Duidelijk dat de verkeerden gesteund zijn door NATO.

@Chaimae,
kom niet af, met dat zijn geen daden van Moslims. Bij het zien van de fotos.
Hebben we al te veel gehoord.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;
Gebruikersavatar
Hamsa
Berichten: 525
Lid geworden op: za jan 25, 2003 7:45 am

Bericht door Hamsa »

Ik wist niet dat er ook in de laatste jaren zoveel kerken in Kosovo werden vernietigd. Waarom horen we er niets van in het nieuws?
Bang dat de Islam negatief in beeld komt?
Afbeelding
http://www.kosovo.net/default2.html
BFA
Berichten: 11592
Lid geworden op: vr sep 29, 2006 5:18 pm

Bericht door BFA »

Ik wist niet dat er ook in de laatste jaren zoveel kerken in Kosovo werden vernietigd
DIt niet alleen een uiting van geloof die wordt vernietigd, vooral geschiedenis.
Weg uit het straatbeeld is weg uit de herinnering, vooral waar musea geen nut hebben.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;
mymoon
Berichten: 131
Lid geworden op: ma feb 18, 2008 2:13 pm

Bericht door mymoon »

Chaimae schreef:Kosovo bestaat voor het merendeel uit moslims. Ik ben daarom al blij met de onafhankelijkheidsverklaring.
Kan me voorstellen. :? Maar dat is nou juist de probleem. Er worden mensen gesteund die op dwangmatige wijze anderen indimideren en verjagen, terwijl zij zelf de "allochtonen" zijn. En dan komen mensen van buitenaf als Amerika en mensen als jij zich bemoeien en de zaak nog verergeren. Als jij zegt dat je dat goed vind, dan ja... Jouw reaktie staat gelijk aan toegeving dat moorden van duizenden Serviers, verdrijven van enkele HONDERENDUIZENDEN de laatste eeuw en met uitwissen van elke bewijs dat ze bestonden een goede zaak. Dat is nou precies waar faschisme om draait.

Als zegt dat je dingen weet, dan is datniet echt helemaal het geval Je wist bijvoorbeld niet dat in het begin de meeste Albanezen de UCK als dreging zagen. En er werden honderden Albanezen omgebracht door hun eigen volk omdat ze niet op Serviers wilden schieten en meedoen aan die gekte.
En er moet een verchuil worden gemaakt tussen de volgende.
Het waren niet de gewone Servische burgers en mensen die Albanezen onder druk brachten, maar de specieale politie van Milosevic zelf die hij trouwens ook tegen ons Serviers gebruikte om zijn macht te behouden. Aan de andere kant, het waren vaak gewone Albanezen die Serviers onder direkte of indirekte druk wilden weg hebben. Tijdens de jaren 70-80 bijvoorbeeld. Als je een Servier was en bezat een boerderij, dan kwamen ze naar jou toe en boden geld voor al je boerderij. Als je weigerde, werden je dieren afgemaakt of gestolen. Dan als je nog steeds weigerde kwamen ze jou persoonelijk "bezoeken" en uiteidelijk verkocht je je boerderij. Dat soort dingen werden nooit door Serviers gedaan.
Nog een kleine detail een de dagboek van Albanezen. Je wist ook zeker neit was te allemaal deden om Serviers weg te pesten? NA het verkregen autonomie en parlament hadden ze al een meerderheid, toen rond 70%. Ze voerden wetten door ALLEEN met het doel om Serviers het leven onmogelijk te maken. bijvoorbeeld straatnamen. Opeens mochtend die in sommige gebieden neit meer in Servisch zijn maar moesten Albanese namen krijgen.

Albanezen hebben al een soevereine staat, en deze die nu op Kosovo zitten komen uit Albanie, dus ik begrijp niet wat voor recht ze hebben om andermans gebied af te pakken?

Enige grote fout was de onmacht van Servie om af te rekenen met paramilitaire eenheden die inderdaad een aantal hele slechte dingen hebben gedaan, maar die apsoluut los staan van een Albanese streven van eigen Kosovo die al een eeuw aan de gang is...

Hamsa
Die gebied word als sinds het bezetting door de turken gedwongen etnisch schoongeaakt en het blijft mar doorgaan bij elke konflikt. En toevallig worden altijd de Serviers het doelwit. Vroeger(1000 jaar geleden) leefden daar Serviers, Bulgaren en Grieken...in de loop der tijd werden er Albanesen uit Albanie geimporteerd (door Turken) om Serviers te verzwakken en eigen invloed te vergroten. Europa is dom door te handelen op het manier zoalas het doet. Enige wat ze nu hebben gedaan is de konflikt bevroren die, als de Serviers niet met rust worden gelaten en het verdrijven doorgaat, zal opbloeien in 30-50-100 jaar. Europa begrijpt de Balkan problematiek niet, en is heel naief als ze denkt dat dit zomaar zal worden vergeten.
Waarom?
1.
Servie is zonder VN toestemming gebombardeerd als IRAQ (had ongeveer 3000 slachtoffers en er kreeg tonnen radioactieve spul over zich heen, waar nog steeds kinderen worden geboren met afwijkingen en mensen spontaan leukemie krijgen)
2.
Deze eenzijdige verkaring is ook illegaal omdat het volgens de resolutie 1244 Kosovo deel is en blijft van Servie
3.
Honderdenduizenden Serviers die hun huizen zijn kwijt. En Roma's, Bosniakken (Servische moslims), Goranen...
Mahalingam
Berichten: 42492
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Bericht door Mahalingam »

En hoe ziet de vlag van deze 'volksnatie' er uit?

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
mymoon
Berichten: 131
Lid geworden op: ma feb 18, 2008 2:13 pm

Bericht door mymoon »

BFA schreef:
Ik wist niet dat er ook in de laatste jaren zoveel kerken in Kosovo werden vernietigd
DIt niet alleen een uiting van geloof die wordt vernietigd, vooral geschiedenis.
Weg uit het straatbeeld is weg uit de herinnering, vooral waar musea geen nut hebben.
Dit is nou wat ik bedoel. Nu proberen de Albanesen alle mogelijke culturele bewijzen van Servische bestaan gewoon uit te wissen uit geschiedenis zodat ze hun kinderen kunnen hersenspelen. Bijvoorbeeld dit:
Kosovo Trade Ministry re-writing history
3 February 2008 | 10:17 | Source: B92
BELGRADE -- The names of certain Kosovo landmarks have been changed on an online presentation by the province’s Trade Ministry.

Among other changes, Mt. Šara has become "the Albanian Alps", while Orthodox monasteries and churches are portrayed as being a "part of Byzantine culture".

The Serbian Culture Ministry has announced that they will react to the presentation.

Anyone interested in finding more about Kosovo’s tourist attractions would logically visit the Kosovo Trade and Industry Ministry’s website at visitkosovo.org.

However, little on the site corresponds to reality, as nowhere is there any mention of the Serbs’ influence or life in the province.

Furthermore, it is stated that the churches there were built by Albanian masters, and that they have served for communion and religious rituals for the Ilyrian-Albanian community since the fourth century.....
verder op http://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=262988
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17387
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Bericht door Manon »

Brussels Journal heeft er verschillende engelstalige artikelen over:
Meanwhile, since the war with Serbia over Kosovo, the Serbian minority that once inhabited Kosovo has, by various means, been cleansed from it whilst NATO and, more importantly, the EU, in its desire to appease Muslim opinion, looked firmly the other way. Access by Serbs to Kosovo Polje will become a matter of risking life and limb. And the destruction of the religious sites has already begun.
http://www.brusselsjournal.com/node/2987


zie ook: The West's Fatal mistake: http://www.brusselsjournal.com/node/2988
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
Peter Louter
Berichten: 934
Lid geworden op: zo feb 26, 2006 2:21 pm

Bericht door Peter Louter »

In de media worden de woorden moslim en islam zorgvuldig vermeden als het om Kosovo gaat.
Dat is op zijn minst merkwaardig.
Het gebied waar het Ottomaanse imperialisme ooit strandde, is alsnog islamitisch gebied geworden.
Met de bekende islamitische strategie: islamitische bevolking uitbreiden, rellen, consolidatie en slachtofferrol die de eigen strategiue verbergt.
Gezien de snelle erkenning door een aantal grote landen, rijst bij mij de vraag of er sprake is van een internationaal geopolitiek spel.
Is Kosovo een ruilmiddel geworden voor Amerikaanse en Europese belangen elders?

Het blameren van de Serviërs is gezien de oorlogsmisdaden niet onterecht. Maar de rol van de UCK werd daarvoor wel verdonkeremaand.

Zijn er mensen die aanwijzingen hebben voor zo'n geopolitiek spel?
Uit naam van de Verlichting: Red moslims van de orthodoxe islam!
"Religion is regarded by the common people as true, by the wise as false, and by the rulers as useful" - Seneca (5 BC - 65 AD)
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17387
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Bericht door Manon »

Zijn er mensen die aanwijzingen hebben voor zo'n geopolitiek spel?
John Laughland heeft een poging gedaan:

Kosovo’s Independence Will Stir Up Trouble. Who Will Benefit?
The only common denominator in all these various conflicts, indeed, is attitudes to Russia. Russia supports Serbia on Kosovo and Bosnia; it is broadly supportive of Transnistria and the other non-recognised states on the territory of the former Soviet Union (although it has done little concrete to help them). Any trouble in these area is trouble for Moscow in its own backyard, which President Putin told me in September is the last thing he wants. Maybe that is why the West is determined to provoke it.

zie ook de andere links van TBJ die ik plaatste.
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
Plaats reactie