Demonstratie tegen EU grondwet

Plaats reactie
Mahalingam
Berichten: 42941
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Demonstratie tegen EU grondwet

Bericht door Mahalingam »

Tegen het Verdrag van Lissabon!
Nee tegen de EU dictatuur uit Brussel!

Dat zijn de leuzen waarmee de Nederlandse Volks-Unie (NVU) heden om 13.00 uur door de straten van Zwolle flaneert. Dus niet marcheren en met grote legerschoenen stampen zoals een groot deel van hun aanhang zo graag doet. Het is verder een kansloze club, zowel politiek als maatschappelijk. Waarom? Simpel: als je terug gaat kijken naar de geschiedenis en dan het nationaal socialisme geweldig vindt, als je dol bent op de daarbij behorende symbolen en kleding, en als je ook nog eens Hilter geregeld groet, dan sta je buiten spel en zal je geen grote aanhang krijgen onder de burgers.
http://www.nvu.info/pers/300808/1.html
Informatief is het stukje:
Hakenkruis, SS runen, cijferlettercombinatie 18, 88, Blood & Honour (BH), C18, wolfsangel, triskel of Zuid-Afrikaanse AWB partij insigne.
Het vermommen d.m.v. sjaals en/of capuchons is verboden. Ook allerlei andere zaken met betrekking tot gezichtsbedekking. Blikjes en flesjes, maar ook gevechtshandschoenen, helmen, messen en andere scherpe voorwerpen zijn tijdens de demonstratie niet toegestaan.
Zorg ervoor dat IEDEREEN een id-kaart bij zich heeft. Daar kan naar gevraagd worden.

Geen discriminerende teksten, geen racistische teksten (w.o. 'Heil Hitler' en/of 'Sieg Heil'), geen Hitler-groet, geen NSB tekens, geen Keltische kruizen, geen cijferlettercombinaties, geen vlaggen, jassen, flyers o.i.d. met de tekst 'KKK', geen vlaggen, jassen, flyers o.i.d. met de tekst 'White Power', geen vlaggen, jassen, flyers o.i.d. met de tekst 'White Pride', geen vlaggen, jassen, flyers o.i.d. met de tekst 'Blood en Honour', geen vlaggen, jassen, flyers o.i.d. met de tekst 'Racial Volunteer Force', geen 'Reichskriegs' vlag.
Tjonge jonge, zeg wat hebben die een symboliek!
En ze gaan zelfs niet met vlaggen lopen. Dan kan het best wel eens een heel nette demonstratie worden, misschien zelfs wel kindvriendelijk.
De burgemeester gaf ze onder bovenstaand evoorwaarden toestemming maar moest wel een peleton ME beschikbaar houden.
Niet omdat die vreest voor de VNU, die kan zich als het moet best kalm gedragen (partijdiscipline!), maar ondat prompt de linksen ook willen tegendemonstreren. Dat heeft de burgemeester verboden.
Daar zijn ze kwaad om maar ze mogen volgende week ook demonstreren tegen de EU (globalisering en zo).
Bij indymedia kunnen we lezen wat onze antifa lieden er over zeggen:
http://indymedia.nl/nl/2008/08/54186.shtml
Zwolle nazi-vrij!
De burgemeester van Zwolle heeft toestemming gegeven aan een demonstratie van de fascistische NVU in Zwolle. Deze demonstratie zal as. zaterdag 30 Aug gehouden worden om 13.00 Ook dreigt de burgemeester een tegendemonstratie te verbieden omdat hij de veiligheid van mensen die hieraan mee willen doen niet kan garanderen.. Het is natuurlijk te zot voor woorden dat gevaarlijke neonazi's de vrijheid van meningsuiting van anderen beperken door simpelweg zelf te demonstreren. Vandaar deze oproep tot massaal verzet.
Hier direct onder staat een doorwrocht neo-marxistisch artikel:
Time has come to not only denounce the political ambitions of certain extreme right wing characters in Dutch politics but also to establish a critique of the political establishment in its entirety which must be held responsible for creating an atmosphere in which such right wing tendencies have potential to flourish.
Wat jammer toch dat we nog steeds niet de "Dictatuur van het Proletariaat" hebben. Dan hadden we dit probleem niet gehad.
http://www.voorwaarts.net/site/index.ph ... eturnid=15
De organisatie van de anti's was in handen van CJB Communistische Jongeren Beweging en ik lees dat er zo'n 75 NVU-ers verwacht werden die als ze uit de trein stapten gelijk een anti-nazi ontvangst zouden krijgen. Dat zinde de politie en burgemeester niet. Dus heeft de CJB de aksie "opgeschort". Ze klagen overder:
Ook het feit dat een tegenactie onmogelijk wordt vanwege de dreiging van geweld is vreemd te noemen. De ME moet wel uitrukken om Zwolle tegen een demonstratie van neonazi’s te beschermen, waar tientallen gewelddadige en racistische types op afkomen. Maar een bescheiden tegengeluid beschermen tegen deze figuren is geen optie.[...]
De afgelasting betekent niet dat de NVU zonder tegengeluid door Zwolle kan marcheren. Een manifestatie kan voorkomen worden, maar het kan niet zo zijn dat Zwollenaren zich niet langs de route mogen uiten. Als het ooit zover komt dat de neonazi’s een hele stad kunnen gijzelen en elk tegengeluid kunnen muilkorven, dan is het eind zoek. De CJB is dan ook solidair met alle groepen en personen die het er niet bij laten en de NVU duidelijk maken dat ze niet welkom zijn.
De bekende communisten truc: wij zijn solidair (als jullie de hete kolen uit het vuur halen voor ons dan zullen wij vakkundig de leiding op ons nemen).
Tot zover deze blik in de denkwereld van de linkse activisten.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 42941
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Bericht door Mahalingam »

Inmiddels is een foto van een pamflet van de antifa beschikbaar:

Afbeelding

Als je het beeld vergroot is het leesbaar. Onderaan zijn de gebalde socialistische vuisten te zien en gek genoeg(?) ook hun verknochtheid aan vaandels of vlaggen.
En hoe kan het ook anders: het morele IJkpunt-40/45 wordt van stal gehaald.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 78050
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Bericht door Ariel »

De demo is dus toch uit de hand gelopen in Zwolle. Links is massaal naar Zwolle afgereisd en daar is rottigheid van gekomen.
Demonstratie rechts-extremisten Zwolle loopt uit de hand
ANP
gepubliceerd op 30 augustus 2008

ZWOLLE - De politie heeft zaterdag tien demonstranten aangehouden bij een actie van de rechts-extremistische Nederlandse Volksunie in de binnenstad van Zwolle. Linkse en rechtse demonstranten gingen elkaar volgens de politie met stenen en skateboards te lijf.

De politie sluit niet uit dat meer arrestaties worden verricht. Voor zover bekend zijn er geen vernielingen aangericht aan bestrating en winkels.

De Nederlandse Volksunie wist volgens de politie ongeveer honderd demonstranten op de been te brengen uit Nederland, België en Duitsland. Er zouden ongeveer tweehonderd actievoerders uit het andere kamp aanwezig zijn geweest.

160 agenten
Tijdens de toespraken gingen de beide partijen elkaar te lijf. Er waren ongeveer 160 politieagenten op de been om de rust te bewaren. De arrestaties werden verricht op grond van een noodbevel dat de burgemeester van Zwolle eerder had uitgevaardigd.

Toen de situatie uit de hand liep, is er bewust voor gekozen de demonstratie niet direct te beëindigen, zei burgemeester Henk Jan Meijer. Wel werden twee nog geplande toespraken uit het programma geschrapt. ‘We hadden bussen klaar staan om mensen af te voeren, maar je moet je altijd afvragen wat het effect is als je mensen gedwongen gaat afvoeren.’

Verwondingen
Bij de schermutselingen hebben diverse demonstranten verwondingen opgelopen, maar ‘niemand hoefde naar het ziekenhuis’, aldus de burgemeester. Er zijn vermoedelijk geen omstanders gewond geraakt.

Gemeente, politie en OM hielden er al rekening mee dat de demonstratie uit de hand zou lopen. Meijer heeft vantevoren laten onderzoeken of het mogelijk was de demonstratie te verbieden, maar dat was volgens hem niet het geval. Hij vindt dat
jammer.

BRON!!!!!!!!
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Lodewijk Nasser
Berichten: 5884
Lid geworden op: ma aug 14, 2006 1:58 am
Contacteer:

Bericht door Lodewijk Nasser »

Les extrêmes se touchent
Tussen droom en daad staan wetten in de weg en praktische bezwaren.
Willem Elsschot (1882-1960)
Mahalingam
Berichten: 42941
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Bericht door Mahalingam »

Op Fok Nieuws staat meer:
http://frontpage.fok.nl/nieuws/98153/-C ... wolle.html
Charges bij demonstratie NVU Zwolle
Het noodbevel dat de burgemeester van Zwolle voor vanmiddag had afgekondigd omdat hij ongeregeldheden vreesde bij een demonstratie van de neo-nazistische Nederlandse Volks-Unie, is nodig gebleken. De betoging is vanmiddag namelijk flink uit de hand gelopen, zo meldt de lokale Zwolse media. Tijdens de betoging raakten tegendemonstranten (zogenoemde anti-fascisten) slaags met de politie.Het noodbevel dat de burgemeester van Zwolle voor vanmiddag had afgekondigd omdat hij ongeregeldheden vreesde bij een demonstratie van de neo-nazistische Nederlandse Volks-Unie, is nodig gebleken. De betoging is vanmiddag namelijk flink uit de hand gelopen, zo meldt de lokale Zwolse media. Tijdens de betoging raakten tegendemonstranten (zogenoemde anti-fascisten) slaags met de politie.
Toen de sfeer steeds grimmiger werd, moest de ME enkele charges uitvoeren. Hierbij liepen enkele tegendemonstranten verwondingen op. Ook werden een aantal demonstranten aangehouden. De anti-fascisten waren niet te spreken over het optreden van de politie: ''Het is volstrekt belachelijk dat wij uit elkaar zijn geslagen. Waarom richten ze zich niet tegen de neo-nazi's,'' zo werd uit hun mond opgetekend.
Er zijn foto's. En wat ik al dacht: geen partijdiscipline. Na 2 uur bakkeleien ging de groep pas op weg. En de vaandel- en symbolen-fetishisten hadden gewonnen. Met als gevolg dat de groep er weinig aantrekkelijk uit zag. De oorspronkelijke leuzen waarvoor ze bijeenkwamen (anti-EU), raakten ondergesneeuwd onder vlaggen en eigen reclame. Daar win je geen harten mee. Daar loopt niemand warm voor. Of het moeten de linksen zijn waarvan de bloeddruk zwaar in de rooie ging bij het aanschouwen van de stoet. Hier een foto dan zie je wat ik bedoel:

Afbeelding

De tegenstanders hadden geen pro-EU leuzen, dus waar ze voor stonden is vaag. Of het moet zijn dat ze tegen de komende krakerswet zijn.

Afbeelding

Hier kan je zien hoe de antifa zich uitdost als ze in aksie komen en de barricaden (beplant met doornige struiken) bestijgen:

Afbeelding

En zo probeerde de politie de zaak gescheiden te houden:

Afbeelding

Deze foto's komen van http://forum.fok.nl/topic/1191888/2/50#61247917
verdere berichtgeving is bij
http://www.brugmedia.nl/content/view/6859/24/
Volgens de politie blijft het niet bij de tien arrestaties. "Er vinden op dit moment nog aanhoudingen plaats op basis van waarnemingen." Wegens een gebrek aan capaciteit ter plekke of om escalatie te voorkomen konden sommigen niet direct worden opgepakt.

En over de hinderlaag waar de NVU in terecht kwam:
De eerste confrontatie vond plaats ter hoogte van het skateterrein achter het Provinciehuis.

De politie heeft vooraf geen signalen gehad dat specifiek op deze plek de vlam in de pan zou slaan. "We wisten vooraf wel dat zoiets zou kunnen gebeuren. Het is logisch dat de groep tegendemonstranten zich verzameld op een plek waar daar ruimte voor is, maar het is nooit precies te voorzien."

Om verdere onrust te voorkomen, werden geplande toespraken van de NVU uit het programma gehaald.
Het is de linksen dus toch gelukt om hun tegenstanders de mond te snoeren. En de politie zat tussen twee vuren:
Er zijn zoals het er nu naar uitziet aan rechtse en linkse kant even veel betogers opgepakt. De NVU-leden om wie het gaat, zijn opgepakt bij de verzamelplek aan de Westerlaan. Daar werden ook enkele spandoeken in beslag genomen. Om die reden kwam de demonstatie later op gang dan de bedoeling was. Verder werd verzocht geen gezichtsbedekking te dragen. Eenmaal onderweg sloegen sommige NVU'er die oproep echter in de wind.
Het volgende beeld is een beetje breed. Sorry maar het is een mooie.
Links staan de linksen en rechts de rechtsen. Je ziet dat de politie het geweld van links verwacht (of al heeft ondergaan).

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 78050
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Bericht door Ariel »

Waar praten we in vredesnaam over. Veertig rechtse demonstranten van de Nederlandse Volks-Unie. Als Links geen tegen demonstratie gehouden had, dan had niemand in Nederland iets van deze demo gehoord.

Ik ben trouwens van mening dat er geen 40 mensen tegen het verdrag van Lissabon hadden moeten demonstreren, maar op zijn minst 40.000 mensen. Misschien had deze demonstratie dan enig effect gehad.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 42941
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Bericht door Mahalingam »

Zeer zeker maar dan wel met de juiste leuzen en spandoeken en zonder vaandels e.d.
Ook bij Geen Stijl hebben ze lucht gekregen van het gebeuren. Ze hebben een video (link op onderstaande page)
http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/20 ... em_re.html
Leuk, matten! Plaats van handeling: Zwolle, waar extreem links in discussie ging met extreem rechts. Zoiets werkt natuurlijk niet en dus gingen beide partijen elkaar met stenen en skateboards (WTF?) te lijf. In totaal werden tien Neanderthalers aangehouden en als we Indymedia mogen geloven zitten daar in ieder geval een aantal actievoerders uit de jaren 80 tussen. Dus volgt er om 21.30 uur een lawaaidemo voor het pliesiebureau van de hanzestad. Misschien dat de kaalkopjes dan ook wat herrie kunnen maken om hun aangehouden kameraden een hart onder de riem te steken opdat ze elkaar opnieuw de hersens in kunnen slaan. Tip voor de burgemeesters in dit land: sta demo’s als deze voortaan alleen nog maar toe in een weiland. Hek erom heen en verder niet meer naar om kijken. Hadden die 160 (!) pliesies vandaag ook gewoon lekker van het mooie weer kunnen genieten...
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 42941
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Bericht door Mahalingam »

Hier nog een rood pamflet dat verspreid werd:

Afbeelding

voor de verandering voor een keertje geen socialistische gebalde vuist.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Paardestaart
Berichten: 33
Lid geworden op: ma aug 25, 2008 2:28 am

Bericht door Paardestaart »

Dat is geloof ik een nieuw gebruik in de voormalige SU en haar satellietstaten...De opgestoken vinger heeft de gebalde vuist vervangen, blijkens de voorpagina van Uw Dag! (weet bij ** niet meer waar ik die foto zag - iemand?)
De Finger is natuurlijk bedoeld voor het westen, maar dat is misschien maar goed ook; nu weten we tenminste waar we aan toe zijn
Om de dingen te begrijpen moet je ze eerst bij bij hun naam noemen - Lao Tse
Plaats reactie