Pagina 1 van 17

De islamisering van Zwitserland

Geplaatst: Zo Nov 02, 2008 9:41 pm
door Mahalingam
Er zijn al draadjes waarin verteld wordt over gebeurtenissen in Zwitserland maar die gaan over specifike onderwerpen: minaretten bijvoorbeeld.
Deze draad is meer algemeen bedoeld.
Daar ga ik dan met de eerste bijdrage.

Hadden ze in Frankfurt met de Buchmesse het thema "Turkije" wat ook niet zonder wrijving verliep, in Zwitserland hebben ze een festival met Turkse dingen. En ook hier zijn toestanden.
Op het programma stond een film «Gitmek, My Marlon and Brando» over een multikul thema: een Turkse die verliefd wordt op een Koerd. Het Turkse Ministerie van Kultuur vond dat niet zo geslaagd en eistte dat de film van het programma werd afgevoerd. Zoniet dan - in beste Maffia van Allah traditie - zouden ze hun 400.000 euro bijdrage terugtrekken. En dan zou het hele festival op zijn komt vallen. Dat wilden de organisatoren niet en dus gingen ze overstag. Maar de organisatie zei wel dat ze geen invloed hadden op de bioscopen die mee doen. En die gaan de film gewoon vertonen. En de zalen zullen goed bezet zijn vanwege de extra 'reclame' die de Turken zo voor de film gemaakt hebben.
Verder werd geëist dat 5 bijdragen (tekst) uit de festivalkrant verwijderd zouden worden die de Turkse overheid niet aanstonden. En aldus geschiedde.
http://tagesschau.sf.tv/nachrichten/archiv/2008/10/31/kultur/tuerkei_zensiert_schweizer_festival
Türkei zensiert Schweizer Festival
Drohung mit Subventions-Entzug

Geplaatst: Zo Nov 02, 2008 11:57 pm
door Mahalingam
De politie van Oltner geeft tegenwoordig raadgevingen aan potentieele slachtoffers van jeugdig geweld.
Raadgeving 1: loop niet dronken over straat; dan heb je verminderde reactiesnelheid. Aanbeveling: alcoholpromillage 0,0. Zoniet: eigen schuld dikke bult.
Raadgeving 2: geen provoverende kleding dragen die zwemt naar neo-nazi kledij.
Raadgeving 3: Vrouwen kunnen beter met hoofddoekje over straat lopen, dat is veiliger voor ze.
Een woordvoerder van de SVP (Volkspartij) spreekt er schande van: de politie heeft gecapituleerd. In plaats van opvoeding van potentieele slachtoffers zou men de wet en de regels moeten handhaven en de straffen verhogen.
De socialisten zijn voor: eigen 'empowerment' van de burger is toe te juigen en staat ook als streven in het partijprogramma. Zo lang natuurlijk de burger maar geen geweld gebruikt om zich te verdedigen.
http://www.20min.ch/news/dossier/jugendgewalt/story/Kuscht-die-Polizei-vor-Pruegeljugend--25228023
Kuscht die Polizei vor Prügeljugend?

Geplaatst: Wo Nov 26, 2008 6:33 pm
door Mahalingam
In Zwitserland zijn ze heel soepel over vuurwapens. Maar ze letten er wel op wie schiettuig mag hebben.
In de gereviseerde Waffengesetz staat een lijstje van te discrimineren nationaliteiten.
Grundsätzlich verboten ist der Erwerb (auch von Privaten) und das Tragen von Waffen, Munition und dergleichen Angehörigen folgender Staaten:
* Bundesrepublik Jugoslawien
* Kosovo
* Bosnien-Herzegowina
* Mazedonien
* Türkei
* Sri Lanka
* Algerien
* Albanien

Je ziet: Turkije staat er ook bij. En ook een groot deel van de Balkan.
Het enige land in het rijtje dat uit de toon valt is Sri Lanka.
http://de.wikipedia.org/wiki/Waffengesetz_(Schweiz)

Geplaatst: Wo Nov 26, 2008 8:38 pm
door Joannes
n Zwitserland zijn ze heel soepel over vuurwapens. Maar ze letten er wel op wie schiettuig mag hebben.
In de gereviseerde Waffengesetz staat een lijstje van te discrimineren nationaliteiten.


verder dient iedere militair zijn persoonlijke wapen mee naar huis te nemen.

Bron; broer in zwitserland

Geplaatst: Ma Dec 29, 2008 7:02 pm
door Ariel
Hoogleraar antropologie pleit voor sharia

Zwitserland, december 2008

Christian Giordano hoogleraar antropologie aan de Universiteit van Freiburg, pleit in het tijdschrift Tangram (van de officiële commissie tegen racisme) voor gedeeltelijke invoering van de sharia in Zwitserland.
Zo wil Giordano de wind uit de zeilen nemen van mensen die een verbod op minaretten willen. Giordano wil de sharia invoeren in het civiele-, financiële en familierecht, zodat ‘de culturele eigenheid van mensen recht wordt gedaan’ en om tegemoet te komen aan de ‘culturele kloof tussen Zwitsers en immigranten’.
Integratiedeskundige Thomas Kessler heeft zijn bedenkingen: ‘rechters houden in vonnissen al rekening met de persoonlijke achtergrond van beklaagden’.


http://www.nieuwreligieuspeil.net/node/2385

Geplaatst: Ma Dec 29, 2008 7:22 pm
door Manon
nou, dan hoop ik dat ze alvast beginnen met handjeskappen ZONDER nadien recht op uitkering waar WIJ voor moeten betalen!

Ik neem aan dat ik trouwens dan ook kan recht eisen op mijn eigen "rechtspraak"? Ik màg van mijn geloof namelijk pikken van moslims, ik krijg van mijn geloof voorrang bij sociale woningen, ik hoef van mijn geloof helemaal niks solidariteitsgeld bij te dragen en nee, we mogen nooit ten voordele van een moslim getuigen (ook niet met twee vrouwen).

dat zal dus ook wel normaal worden gevonden zeker?

Re: De islamisering van Zwitserland

Geplaatst: Wo Jan 14, 2009 11:24 pm
door Mahalingam
Afbeelding

Dit gaat nu gebeuren in Zwitserland. De voorstellen van de Bundesrat liggen er.
Mensen met een verblijfsvergunning die voor 2 jaar de knast in gaan, worden daarna uitgewezen als ongewenste vreemdeling. De beroepsmogelijkheden tegen deze maatregel worden ook beperkt tot volkenrechtelijke aspecten en een afweging van Verhältnismässigkeit.
Verblijfsvergunningen krijgt men voortaan slechts na bewezen integratie. Dat is dus werk hebben, taal spreken, de wetten eerbiedigen. Er is geen toegang meer voor mannen in jurken met baarden en vrouwen in niqabs.
http://www.blick.ch/news/schweiz/auslaender-kriminelle-sollen-fliegen-109662

Re: De islamisering van Zwitserland

Geplaatst: Wo Jan 21, 2009 6:40 am
door Adinah
Zwischenfall in jüdischem Zentrum in Genf

In einem jüdischen Studentenzentrum in Genf ist in der Nacht das Schaufenster eingeschlagen worden. Die Westschweizer Koordinationsstelle gegen Antisemitismus und Diffamierung (CICAD) vermutet eine gezielte Aktion.

Die Scheibe, hinter der Gebetsbücher ausgestellt waren, wies laut CICAD mehrere Einschlagstellen auf. Die Organisation forderte in einer Mitteilung von den Behörden, die Aktion zu verurteilen. Weiter drückte sie ihre Besorgnis angesichts «des Wiederaufflammens von antisemitischen Vorkommnisse» aus.

Die Verantwortlichen des Studienzentrums reichten eine Klage ein, wie CICAD-Generalsekretärin Johanne Gurfinkiel gegenüber der SDA sagte. Der Zwischenfall werde als «schwer» eingestuft und sei ihres Wissens der erste dieser Art in der Schweiz seit dem Beginn der israelischen Operation im Gazastreifen vor 17 Tagen. (sda)


http://www.azonline.ch/pages/index.cfm? ... =102013934

Re: De islamisering van Zwitserland

Geplaatst: Vr Feb 13, 2009 1:38 am
door Mahalingam
DE SVP timmert aan de weg met:

Afbeelding

Re: De islamisering van Zwitserland

Geplaatst: Wo Feb 18, 2009 9:24 pm
door Mahalingam
In het kanton Tincino is de wet tegen het bouwen van minaretten verworpen.
Building minarets in the Tincino canton is not prohibited. The local parliament rejected a proposal to that effect by the Ticino League and the SVP by 55 to 22 votes Monday night.

A minaret-ban would be an unnecessary torment for Muslims and would impede their integration , argued the opponents of the parliamentary initiative. After a four hour debate, the SP, CVP, Greens, and members of the FDP voted against.[...]
On the national level, the anti-minaret initiative is currently pending by the national parliament. It is expected to deliberate on this issue March 4th. The Federal Council recommended that the parliament reject the initiative without making a counter-proposal.

According to the government's point of view the initiate launched by the SVP and EDU imperiled religious freedom as well as Switzerland's reputation. Legal experts also suspect a violation of international law and doubt the validity of the initiative.

Volgens internationale wetten is het verboden om minaretten te verbieden?
De buitenwereld bemoeit zich ook met alles in eigen land!
http://islamineurope.blogspot.com/2009/02/copenhagen-third-of-immigrant-women.html
http://www.nzz.ch/nachrichten/schweiz/tessin_gegen_minarett-verbot_1.2019191.html
En de afwezigheid van minaretten is schadelijk voor de integratie? De integratie van wie in wat?
Een onnodige kwelling voor Moslims dat ze geen minaret mogen bouwen? Dat vindt ik zeer stug.
Als we ze hun zin niet geven, dan kwellen we ze?

Re: De islamisering van Zwitserland

Geplaatst: Za Feb 21, 2009 10:52 pm
door Mahalingam
De SVP heeft zich nu definitief achter het anti-minaretten voorstel geplaatst.
Waarschijnlijk komt er in 2010 een volksstemming over. Zo doen ze dat in Zwitserland; dergelijke ingrijpende zaken laten ze niet over aan achterkamertjes politiek.
http://www.svp.ch/?page_id=4348
Die SVP-Fraktion unterstützt die Minarettinitiative einstimmig. Sie will damit der schleichenden Islamisierung der Schweiz und der fortschreiten-den Aushöhlung unseres Rechtsstaates Einhalt gebieten. Minarette haben keinen religiösen Charakter sondern sind reine Machtsymbole und Ausdruck einer intoleranten Kultur.

Kort en goed vertaald: minaretten hebben geen religieus karakter. Het zijn machtsymbolen van een intolerante kultuur.
(En ze kunnen dienen als uitkijkpost zodat een moskee en beetje het karakter van een dwangburcht kan krijgen.) Even wat nascholing:
dwangburcht =
versterkt bouwwerk binnen een vestingstad, met het doel de inwoners onder bedwang te kunnen houden; ook wel dwangkasteel of citadel

Re: De islamisering van Zwitserland

Geplaatst: Zo Feb 22, 2009 12:19 am
door naar boven
Mahalingam schreef:...
(En ze kunnen dienen als uitkijkpost zodat een moskee en beetje het karakter van een dwangburcht kan krijgen.) Even wat nascholing:
dwangburcht =
versterkt bouwwerk binnen een vestingstad, met het doel de inwoners onder bedwang te kunnen houden; ook wel dwangkasteel of citadel

Reeds zo vroeg als 1564 werden er concrete voorbereidingen getroffen om Antwerpen, Amsterdam, Groningen, s’Hertogenbosch, Maastricht, Utrecht, Valenciennes en Vlissingen met een kasteel uit te rusten.

Dit was een mooie (dat schildpadvormige geval aan de linkerkant):
Afbeelding
De eerste werkzaamheden voor de bouw van de Antwerpse dwangburcht namen een aanvang aan op 27 oktober 1567. De hertog van Alva, die naar de Nederlanden kwam om de privileges van de lokale adel in te dammen, koos als ligging voor de citadel een plaats op het Kiel, naast de Schelde even buiten de stadswallen. Het ontwerp kwam van de Italiaanse ingenieur Francesco Paciotto. Als direct voorbeeld gebruikte Paciotto een ontwerp dat hij in 1564 voor de citadel van Turijn had getekend.[2]
De Antwerpse citadel kreeg een regelmatige vijfhoekige vorm met een bastion aan elk hoekpunt (350 meter van hoekpunt tot hoekpunt). Het centrale plein in de citadel had dezelfde vijfhoekige vorm en aan vier randen van het plein werden dubbele huizenrijen gebouwd, die deels fungeerden als kazernes. Aan de vijfde zijde construeerde men een kerk en een groot huis voor de Spaanse gouverneur. Vanaf het plein strekten zich vijf rechte straten uit naar de verschillende bastions. Er waren twee toegangen tot de citadel, een toegangspoort vanaf het Kiel en een tweede vanuit de richting van de stad. De citadel was een sterk staaltje van rationele militaire architectuur, die model heeft gestaan voor menig citadellen in andere steden.


Tegenwoordig bouwt men meerdere kleine(re) dwangburchten.

Re: De islamisering van Zwitserland

Geplaatst: Ma Feb 23, 2009 9:27 pm
door Dhana
naar boven schreef:
Mahalingam schreef:
De eerste werkzaamheden voor de bouw van de Antwerpse dwangburcht namen een aanvang aan op 27 oktober 1567. De hertog van Alva, die naar de Nederlanden kwam om de privileges van de lokale adel in te dammen, koos als ligging voor de citadel een plaats op het Kiel, naast de Schelde even buiten de stadswallen. Het ontwerp kwam van de Italiaanse ingenieur Francesco Paciotto. Als direct voorbeeld gebruikte.Heeee, das vreemd ik heb op school geleerd dat die hertog naar de nederlanden kwam om ketters af te maken... en niet om de macht van de adel in te dammen....

Re: De islamisering van Zwitserland

Geplaatst: Ma Feb 23, 2009 10:11 pm
door BFA
Die 2 dingen gingen hand in hand.

Re: De islamisering van Zwitserland

Geplaatst: Di Feb 24, 2009 12:35 am
door Scarlatti
Dus we kunnen nog 'uitwijken' naar Zwitserland als ik t goed begrijp? Daar zijn ze dus volledig bij zinnen over wat de ware toedracht is vd islam en zijn '-isering' ! Daar woont ook een broer van je zei je??
Kan ie ons een beetje op weg helpen waar te gaan wonen?

:D

Re: De islamisering van Zwitserland

Geplaatst: Di Feb 24, 2009 12:41 am
door Mahalingam
Het begon in Engeland waar busssen gingen rondrijden met een atheïstische leuze.

Afbeelding

Ook in ons land waren er groepen die zo iets wilden doen.
De Luzerner Verkehrsbetriebe (VBL) leek het ook wel iets, nadat ze gevragd waren door Freidenker vereniging.
Deze leus:

Afbeelding


Maar het gaat niet door.
http://www.ref.ch/rna/meldungen/10630.html
Drohungen gegen Verkehrsbetriebe wegen Atheismus-Plakat
Onbekenden hebben te kennen gegeven dat ze bussen met een dergelijke leuze in brand zullen steken.
De vrijdenkersvereniging ziet haar wereldbeed bevestigd:
Reta Caspar: "Dit toont aan dat de Christenen net zo radikaal kunnen zijn als de Moslims."
Juist ja, waarschijnlijk dus extremistische (fundamentalistische?) Katholieke burgers die het nog steeds onuitstaanbaar vinden dat ze geen heksenverbrandingen meer mogen houden.

Re: De islamisering van Zwitserland

Geplaatst: Di Feb 24, 2009 1:31 am
door Scarlatti
'onbekenden' ?? ooohhh die lui van 'incidentjes, een enkel voorvalletje, verder nx bijzonders'

Re: De islamisering van Zwitserland

Geplaatst: Di Feb 24, 2009 1:37 pm
door Manon
Mahalingam schreef: De vrijdenkersvereniging ziet haar wereldbeed bevestigd:
Reta Caspar: "Dit toont aan dat de Christenen net zo radikaal kunnen zijn als de Moslims."
Juist ja, waarschijnlijk dus extremistische (fundamentalistische?) Katholieke burgers die het nog steeds onuitstaanbaar vinden dat ze geen heksenverbrandingen meer mogen houden.


tiens... "Es gibt kein Gott" slaat volgens die madam dus NIET op Allah? Wat is Allah volgens haar dan wèl?

Re: De islamisering van Zwitserland

Geplaatst: Di Feb 24, 2009 5:02 pm
door Mahalingam
De logica hier achter is alsvolgt:
in Luzern wonen heel veel Katholieken en heel weinig Moslims.
En ja, zowel Christenen als Moslims vinden de leus beneden peil.
Dus als er uit de bevolking protestgeluiden komen dan wil dat zeggen: er zijn veel meer Katholieken kwaad dan Moslims.
Daar staat tegenover dat Katholieken hoogstwaarschijnlijk wel vokaal zullen blijven, iets dat je van Moslims alleen maar kan hopen.

Re: De islamisering van Zwitserland

Geplaatst: Di Feb 24, 2009 5:24 pm
door Ariel
Moslims zijn volgens mij minder boos op de "God bestaat niet" tekst omdat er over God wordt gesproken. Zodra ze God in Allah veranderen dan breekt de hel los.
Het blijkt toch weer dat Moslims de God van de Christenen niet zien als hun God.

Re: De islamisering van Zwitserland

Geplaatst: Wo Mar 04, 2009 11:42 pm
door Mahalingam
Als je voldoende handtekeningen ophaalt kan iedereen in Zwitserland een referendum eisen.
http://www.minarette.ch/
Dus zal er waarschijnlijk wel een referendum komen over de minarettenbouw. En zeker met het 'not in my backyard'-effect zal een verbod komen. Want als het aan rood+groen ligt dan zullen over enige jaren ze van die wachttorens ook 5 keer per dag luid mogen jammeren.
Dus wat doet rood+groen? Die hebben een bruine oplossing bedacht: het referendum verbieden; laat het volk niet spreken. En op welke gronden? Omdat het tegen de mensenrechten is en de religie-vrijheid!
http://tagesschau.sf.tv/content/view/full/450498
Nationalrat lehnt Minarett-Initiative ab
De Nationalrat stemde met 129 tegen 50 ermee in: verbieden die hap
Men heeft nu eenmaal het recht op minaretten vanwege de uitoefening van de godsdienst. En in het verlengde daarvan (dat is nog niet vastgesteld) natuurlijk recht om te jammeren vanaf die minaretten.
Verbieden zal meer extremisme en radicaliteit veroorzaken. Vele boze Moslims!
En ze zijn bezorgd om een boycot vanuit de Mohammedaanse landen. Angst voor de Islam dus.
Maar de Bundesrat heeft al eerder het initiatief goedgekeurd met 128 tegen 53 stemmen.
Rood+groen moet nu dus wachten op het resultaat van de volksstemming voordat ze verdere stappen kunnen ondernemen om het besluit gerechtelijk aan te vallen.

Hier een plakkaat voor de socialistische SP:

Afbeelding

Re: De islamisering van Zwitserland

Geplaatst: Vr Mar 06, 2009 12:56 am
door Mahalingam
Het artikel waarop ik mijn bovenstaand verhaal baseerde. is niet juist. Of beter gezegd: ik had er iets anders uit opgemaakt.
Gisteren heeft de National Rat vergaderd. Wel 6 uur lang en het ging niet Gemütlich toe.
FDP, BDP en CVP konden het eens worden over het feit dat het initiatief tegen de garanties van het volkenrecht : de religievrijheid en de rechtsgelijkheid indruist. Maar is er sprake ven een zware overtreding van het volkenrecht? Zo zwaar dat we het volk niet erover kunnen laten stemmen?
Geprobeerd werd door de tegenstanders van het initiatief om de definitie van ernstige schending uit te breiden tot de bouw van minaretten. Daar ging de CVP niet in mee.
Dus helaas pindakaas: het referendum komt er. Maar de SP/ZH zit er niet mee. Die weet zeker dat de souvereine volkswil van de Zwitsers inmiddels ondergeschikt is aan de besluiten van het Europese Gerechtshof.

Re: De islamisering van Zwitserland

Geplaatst: Vr Mar 06, 2009 1:21 am
door naar boven
Mahalingam schreef:...
Dus helaas pindakaas: het referendum komt er. Maar de SP/ZH zit er niet mee. Die weet zeker dat de souvereine volkswil van de Zwitsers inmiddels ondergeschikt is aan de besluiten van het Europese Gerechtshof.

Is dat zo? Strekt de jurisdictie van het Europese Gerechtshof zich tot in Zwitserland uit?

Re: De islamisering van Zwitserland

Geplaatst: Wo Apr 22, 2009 4:55 pm
door Mahalingam
Als je barbaren in huis haalt, dan moet je niet raar opkijken als er barbaarse dingen gebeuren. Zoals dit:
http://www.bild.de/BILD/news/2009/04/22/schweiz-krebskranke-frau/krankenhaus-muensterlingen-thurgau-ausgesetzt.html
Krebskranke Frau vor Krankenhaus ausgesetzt
Een doodzieke sterk vermagerde kankerpatiente werd in dekens gewikkeld in de bosjes van het parkeerterrein van een ziekenhuis in Lingenfelder (kanton Thurgau) aangetroffen. De vrouw is niet aanspreekbaar; men denkt dat ze geen Duits verstaat.

Re: De islamisering van Zwitserland

Geplaatst: Wo Apr 22, 2009 6:20 pm
door Adinah
Sow, dacht ik dat niks mij meer verbaasde, maar het kan toch altijd nog weer een tandje gekker! :shock:
Zoiets dóe je toch niet! Ze weegt nog maar 30 kilo en ze is hartstikke ziek...en ze is daar gewoon op die parkeerplaats gedumpt. Echt zielig.