De Islamisering van Zweden.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 78767
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

De Islamisering van Zweden.

Bericht door Ariel »

Moskee aan katholieke kerk vastbouwen 'voor de vrede'

Zweden, januari 2009

Binnen drie jaar zal de katholieke kerk in de Stockholmse voorstad Fisksätra worden uitgebreid met een moskee. De aanbouw maakt deel uit van het interreligieuze project ‘Gods huis’, waarbij drie religies onder één dak worden gebracht: de islam, de katholieken en de Zweedse kerk. De Stockholmse city participeert in het project.
Pastoor Carl Dahlbäck zegt over het project: ‘Deze ideologische en praktische samenwerking heeft een symbolische betekenis. Wij laten zo zien wat we gemeen hebben in onze religies. Idee achter de samenwerking is dat we zo werken aan vrede en dat we culturele botsingen helpen voorkomen’. Dahlbäck geeft toe dat er ook kritiek op de plannen bestaat.
http://www.nieuwreligieuspeil.net/node/2450" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Adinah
Berichten: 365
Lid geworden op: wo okt 29, 2008 4:44 am

Re: De Islamisering van Zweden.

Bericht door Adinah »

Zweden: de prijs voor tolerantie

Ook Zweden krijgt inmiddels de keerzijde te zien van alle moslim-immigranten die het land de laatste decennia heeft binnengehaald. Vooral in de grotere steden begint het geweld dusdanig uit de hand te lopen dat de autoriteiten met de handen in het haar zitten.

Zweden heeft na Frankrijk de grootste moslimpopulatie van Europa. Van een stad als Malmö, die 250.000 inwoners telt, is een kwart moslim. Verwacht wordt dat zij over tien jaar in de meerderheid zullen zijn.
In de Malmöse wijk Rosengard bestaat 90% van de inwoners uit Turken, Afghanen, Somaliërs en Arabieren. De helft is onder de achttien. Op scholen is de voertaal overwegend Arabisch. Van de duizend leerlingen op de Rosengard-school zijn er zelfs maar twee Zweeds. 90% van de allochtone buurtbewoners is werkloos.

Oorlog
Al in 2006 verklaarden islamitische jongeren uit de wijk Rosengard dat zij 'in oorlog zijn met de Zweden'. De politiepost in de wijk moest onder bescherming worden geplaatst, nadat herhaaldelijk de ruiten in werden gegooid en de agenten werden belaagd. De daders zijn meestal minderjarig: kinderen van 12 of 13 jaar, tegen wie juridisch niets valt te ondernemen.
Jongeren lokken regelmatig onder valse voorwendselen de politie een gebouw binnen, waarna bij de ingang brand wordt gesticht. De uitgerukte brandweer wordt vervolgens bespuugd en met stenen bekogeld. Naar eigen zeggen nemen de relschoppers wraak omdat de brandweer in 2003 niet snel genoeg een brand in een moskee bluste.

De problemen in Malmö lopen al sinds 2004 de spuigaten uit. Autochtone Zweden trekken in groten getale weg uit de stad vanwege de explosieve stijging van de criminaliteit. Alleen al in de herfst van 2004 steeg het aantal berovingen in de stad met 50%. De slachtoffers zijn bijna altijd autochtone Zweden. Gevechten in plaatselijke bioscopen zijn aan de orde van de dag. De stad zakt af naar een algehele chaos.

Afbeelding

In december 2008 liep het opnieuw uit de hand in de wijk Rosengard. De verhuurder besloot het huurcontract van het islamitisch centrum in de buurt niet te verlengen en dit zorgde voor Franse toestanden in Malmö. Autobranden, stenengooiende jeugd, Molotov cocktails en gevechten met de politie vormden het decor van de Zweedse stad.
Inmiddels rukt de politie altijd met twee wagens uit, en gaan ambulancediensten alleen nog onder politiebegeleiding de wijk in.

Niet nieuw
Moslimgeweld in Zweden is niet nieuw. Al in 2005 moest een predikant onder politiebewaking worden geplaatst, nadat hij zich negatief uitliet over het huwelijk van de profeet Mohammed met een 9-jarig meisje. Woedende moslims bedreigden hem met de dood en riepen op tot terreuraanslagen in Zweden.
Een reportage van een journalist wees in 2004 uit dat in Stockholms grootste moskee haatspeeches tegen de VS en het westen werden gepreekt. Op de website van Radio Islam, gevestigd in Zweden, bleek in 2005 Adolf Hitler's Mein Kampf samen met de Protocollen van de Wijzen van Zion in diverse talen online te staan. Tot op de dag van dit schrijven vallen beide boeken nog steeds te downloaden via de links.

Afbeelding

Tolerant
Mensen die beweren dat islamofascisme voortkomt uit 'de Israëlische agressie' of 'de Amerikaanse buitenlandse politiek' komen in het geval van Zweden bedrogen uit. Zweden heeft geen koloniaal verleden en is hoogstwaarschijnlijk het land in Europa dat de diepste knieval voor de islam heeft gemaakt. Het land subsidiëerde Palestijnse terreurconferenties in een tijdperk waarin het antisemitisme onder moslims zó groot is, dat jonge Zweedse joden zich vrijwillig aanmelden bij het Israëlische leger om het land maar te kunnen verlaten. In 2005 volgde een Zweedse rechtbank zelfs de sharia.
Zweden's verregaande tolerantie lijkt het land echter niet te kunnen beschermen tegen de grote problemen met moslim-immigranten, die 3,9% van de Zweedse bevolking uitmaken (cijfers uit 2003).

Verkrachtingscijfers
In 2005 kwam uit onderzoek naar voren dat het aantal verkrachtingen in Zweden schikbarend is gestegen. In vergelijking met 1995, toen 285 kinderen onder de vijftien jaar slachtoffer van verkrachting werden, bleken de cijfers in 2005 zelfs te zijn verdubbeld: 467 gevallen. In het buurland Noorwegen werd een soortgelijke stijging waargenomen. In 66% van de gevallen bleek de dader van niet-westerse afkomst. Algerijnen, Marokkanen, Libiërs en Tunesiërs domineren de groep van daders.

De autoriteiten sluiten hun ogen: de Malmöse politiechef Anna Gustafsson gaf als verklaring dat niet het aantal daadwerkelijke verkrachtingen was gestegen, maar slechts het aantal vrouwen dat aangifte hiervan kwam doen. Toch wijzen tientallen berichten in de pers op iets anders: er wordt gesproken van een ware 'verkrachtingsepidemie'.

Afbeelding

Twee Zweedse meisjes werden op weg naar een nieuwjaarsfeestje aangevallen, verkracht en voor dood achtergelaten door vier Somalische moslims. Een 13-jarig meisje werd door vier Koerden verkracht: tijdens de vier uur durende nachtmerrie maakten de daders zelfs foto's. In een badhuis werd een 17-jarig meisje verkracht terwijl dertig mensen stonden toe te kijken - en niemand deed iets. Er zijn zelfs gevallen bekend van verkrachting op klaarlichte dag.

Hoeren
Een islamitische moefti uit het Deense Kopenhagen liet een storm van verontwaardiging losbarsten toen hij verklaarde dat 'onbedekte vrouwen erom vragen te worden verkracht'. Blijkbaar is hij echter niet de enige die er zo over denkt. Een moslimjongere uit Zweden zei tegen een journalist: "Het is minder erg om een Zweeds meisje te verkrachten dan om een islamitisch meisje te verkrachten. De Zweedse meisjes krijgen achteraf veel hulp en waarschijnlijk waren ze toch al geen maagd meer. Maar een islamitisch meisje krijgt problemen met haar familie. Voor haar is het een grote schaamte, omdat zij maagd moet blijven tot haar huwelijk." En: "Het is heel makkelijk om een Zweeds hoertje...meisje bedoel ik, te versieren."

Behalve verkracht worden Zweedse meisjes ook regelmatig in bars en discotheken aangevallen en met messen bewerkt. Eén van de daders verklaarde, dat hij geen hoge pet op heeft van Zweedse vrouwen. Hij noemde hen 'hoeren' en zei hen te haten.

Als reactie op de toegenomen verkrachtingen, ontwierp een groep Zweedse meisjes later dat jaar een zogenaamde 'anti-rape belt'. Om de gordel te openen, zijn twee handen nodig, waardoor de aanvaller de riem niet kan verwijderen zonder zijn slachtoffer los te moeten laten.
http://eurabie.blogspot.com/2009/01/zwe ... -malm.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Am Yisraël Chai!
עם ישראל חי
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51053
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Islamisering van Zweden.

Bericht door Pilgrim »

Als dit niet gestopt wordt en de poitieke elite niet tot inzicht komt is de Grote Europese Burgeroorlog nog slechts een kwestie van tijd. In die burgeroorlog zullen de 'progressieven' zij aan zij vechten met de 'onderdrukte' moslims.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 78767
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De Islamisering van Zweden.

Bericht door Ariel »

Swedish city cancels Holocaust event
A northern Swedish city has decided to cancel a planned Holocaust Memorial Day torchlight procession due to the recent IDF offensive in Gaza, it was reported Tuesday.
The official reason given for the decision, made by the municipal board and local church in Lulea, was safety concerns, but Bo Nordin, a clergyman and spokesman for the church, cited the war in Gaza.

"It feels uneasy to have a torchlight procession to remember the victims of the Holocaust at this time," Nordin told Swedish National Radio. "We have been preoccupied and grief-stricken by the war in Gaza and it would feel just feel odd with a large ceremony about the Holocaust."
Lees hier het artikel.
Spoiler! :
Swedish city cancels Holocaust event

A northern Swedish city has decided to cancel a planned Holocaust Memorial Day torchlight procession due to the recent IDF offensive in Gaza, it was reported Tuesday

The official reason given for the decision, made by the municipal board and local church in Lulea, was safety concerns, but Bo Nordin, a clergyman and spokesman for the church, cited the war in Gaza.

"It feels uneasy to have a torchlight procession to remember the victims of the Holocaust at this time," Nordin told Swedish National Radio. "We have been preoccupied and grief-stricken by the war in Gaza and it would feel just feel odd with a large ceremony about the Holocaust."

The decision drew fierce criticism from various organizations as well as residents of the city, and a defiant group of Lulea locals has decided to hold the torchlight procession anyway.

To compare the Holocaust with Gaza is like comparing apples with pears," said Inga-Lill Sundström, one the organizers of the ceremony.

Meanwhile, Auschwitz survivors and state officials were gathering to mark the 64th anniversary of the Nazi death camp's liberation as part of worldwide Holocaust remembrance ceremonies.

The yearly commemoration, in the depth of the Polish winter, marks the day the advancing Soviet army liberated the camp in 1945. The anniversary has been established as an annual Holocaust remembrance day by the United Nations.

More than 1 million people, mostly Jews, died in the camp's gas chambers or through forced labor, disease or starvation.

Tuesday's commemorations at Auschwitz include a wreath-laying ceremony and prayers at the foot of the former camp's main memorial, which stands between the twisted ruins of two crematoria.

Events elsewhere include a speech to the German parliament by President Horst Koehler and a ceremony at the former Sachsenhausen concentration camp outside Berlin.
http://www.jpost.com/servlet/Satellite? ... 2FShowFull" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17386
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: De Islamisering van Zweden.

Bericht door Manon »

"It feels uneasy to have a torchlight procession to remember the victims of the Holocaust at this time," Nordin told Swedish National Radio. "We have been preoccupied and grief-stricken by the war in Gaza and it would feel just feel odd with a large ceremony about the Holocaust."
maar ja jongen, 500 doden, burgerslachtoffers? dat is een hele genocide natuurlijk. Ongeveer evenveel als er op een halve dag dagelijks in Darfur worden vermoord, maar dat is iets anders, dat zijn moslims die de mensen verkrachten en ombrengen en dat telt niet mee.
Ge hebt gelijk jongen! hoe kan je nu na zo'n genocide nog die zes miljoen joden gaan herdenken! We moeten serieus blijven hé mensen! nietwaar?

De holocaust van Gaza... elk slachtoffer is er een teveel, dat geldt voor iedereen natuurlijk.
Ook voor de slachtoffers die de islamitische jihad DAGELIJKS maakt.
Annual Jihad Report
2008 Jihad Attacks: 2204

Countries: 41

Religions: 5

Dead Bodies: 10779

Critically Injured: 18213http://www.thereligionofpeace.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
Mahalingam
Berichten: 43345
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De Islamisering van Zweden.

Bericht door Mahalingam »

Dit kwam ik tegen over de situatie zoals die zich ontwikkelt in Zweden. Dat proces is weinig afwijkend van de rest van Europa. Lees maar hoe de fundamentalisten de macht krijgen in de parallelle maatschappij.
http://www.thelocal.se/17210/20090128/
Rosengård 'growing more radical'
A majority of Rosengård's inhabitants believe the troubled Malmö suburb has undergone a radicalization over the past five years, a new study shows.
Researchers Magnus Ranstorp and Josefine Dos Santos from the Center for Asymmetric Threat Studies at the Swedish National Defence College were tasked by the government with examining the effects of preventive measures taken in Sweden against violent extremism and radicalization.

As part of their studies, the researchers conducted extensive interviews with school personnel and police officers active in the Rosengård district.

The vast majority of respondents were of the view that the predominantly immigrant suburb had become considerably more radical over the last five years.

Ranstorp and Dos Santos describe how "ultra-radical" Islamists attached to basement mosques "preach isolation and act as thought controllers while also maintaining a strong culture of threats, in which women in particular are subjected to physical and psychological harassment."

"Newcomer families who were never particularly traditional or religious say they lived more freely in their home countries than they do in Rosengård," the researchers write.

Rosengård district committee chairman Andreas Konstantinides (SocDem) said he shared the researchers' concerns about "thought police" controlling the climate of expression in the area.
"I actually think these radical individuals are limited in number. But they exert an influence through manipulation and exploiting the situation."
En ook de minister voor multikul kan niet om de hete brei heen:
Integration and Equality Minister Nyamko Sabuni reacted strongly to the report.
"It is completely unacceptable that there are fundamentalist groups in Rosengård prescribing child marriage, harassing women who don't wear headscarves and encouraging young people to isolate themselves from society. Swedish laws, rights and equality apply to everybody, including the residents of Rosengård," Sabuni said in a statement.
En wat is de oplossing: er meer geld tegenaan gooien:
Experts believe the city council needs to be allocated greater financial resources if it is to get to grips with the rise of political and religious extremism.[...]
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 43345
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Malmö: reeds 25 % Mohammedaan

Bericht door Mahalingam »

Er is een video van Fox News over de situatie in Malmö, de stad met de grootste Mohammedanen-dichtheid van Zweden.
En aangezien ze op elkaar klitten, zijn er wijken met nagenoeg alleen Mohammedanen erin.
"Toestanden" in Malmö (Sweden)

http://vids.myspace.com/index.cfm?fusea ... d=50580508

ook daar gaan ambulances die wijken in met politiebegeleiding.
Er wordt ook in gemeld dat er een moskee is afgefikt. Dat was in 2005 en de moskee heeft al vele branden gehad. Oorzaak zou liggen in een sekte-vete (voor/tegen Saoudi oliedollars) en leden van de concurrerende Mafia van Allah wierpen stenen naar de brandweer toe die kwam blussen.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 78767
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De Islamisering van Zweden.

Bericht door Ariel »

Rekenlessen in het Arabisch

Zweden, februari 2009

Op Zweedse lagere scholen kunnen kinderen van buitenlandse komaf rekenles krijgen in hun moedertaal. Er vinden in het hele land experimenten plaats met Arabische rekenlessen.
Met name de Groene Partij wil dat kinderen van buitenlandse komaf zowel rekenen als Engels leren in lessen die plaatsvinden in de moedertaal. Volgens de Groenen leren de kinderen zo beter Zweeds.
Carla Jonsson van het Centre for Research on Bilingualism op de Universiteit van Stockholm ondersteunt de Groenen: ‘als je lessen in de moedertaal gaat verbieden, dan zend je de boodschap uit dat hun taal de moeite niet waard is, de leerlingen zullen daarom minder zin hebben om Zweeds te leren’.

http://www.nieuwreligieuspeil.net/node/2482" onclick="window.open(this.href);return false;
Zie hier het orginele artikel.
Spoiler! :
Outrage over language ban proposal

Elementary students in Sweden with foreign backgrounds should no longer be allowed to study maths in their native languages, according to a Liberal Party (Folkpartiet) working group.

“We are very skeptical toward the experiment taking place around Sweden right now, with maths being taught in Arabic. The risk is that it will worsen students' development of Swedish language skills,” said Christer Nylander, a Liberal Riksdag member and head of the party’s working group on education policy, to the Svenska Dagbladet (SvD) newspaper.

The proposal has drawn criticism from the Green Party, which wants to give children and young people who come to Sweden from other countries the right to learn both maths and English in their mother tongue.

“It’s not only effective for teaching mathematics, but it’s also been shown to be effective for learning Swedish. The Liberal Party is going against everything they stand for with this idiocy,” Green Party spokesperson Maria Wetterstrand told SvD.

“The goal still must be to have more students leave elementary school with passing marks in maths, Swedish and English. There are no rational grounds for taking a measure as coercive as a ban.”

Nylander contends that research into the success of teaching subjects in students’ native language are inclusive, pointing to a study by the European Forum on Migration Studies, carried out at the request of the European Commission.

“It’s not supported by international research that it results in positive results in the subject,” he said.

However Carla Jonsson, a researcher at the Centre for Research on Bilingualism (Centrum för tvåspråkighetsforskning) at Stockholm University, thinks the ban would not only prevent learning in students’ mother tongues, but that their knowledge of the subject and of the Swedish language would also suffer.

“It would also send out the signal that minority languages aren’t worth anything and lead to students feeling a diminished desire to learn Swedish,” she told the newspaper.

The working group’s proposal is set to be reviewed at the Liberal Party’s national meeting in November.

According to 2007 statistics from the National Education Agency (Skolverket), more than 18,000 elementary school students in Sweden receive lessons in Arabic, more than any other foreign language. Second most common is Spanish, with 5,000 students being taught, followed by Albanian, Bosnian, Somali and Persian.

Roughly 3,900 school children receive lessons in English, the seventh most common language represented in the agency’s statistics.
http://www.thelocal.se/17298/20090202/" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17386
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: De Islamisering van Zweden.

Bericht door Manon »

Toch wel straf die arabische taal!

Leer je arabisch in Vlaanderen of Nederland dan kan je na een paar maanden Nederlands praten, leer je arabisch in Zweden dan kan je na een tijdje gewoon Zweeds praten! Zou dat ook helpen voor het Chinees?
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 78767
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De Islamisering van Zweden.

Bericht door Ariel »

Wat is er gebeurd met Zweden, dat prachtige land.Eerst Zweden, dan Engeland, daarna de rest van Europa. Een film om kippevel te krijgen.

De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 78767
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De Islamisering van Zweden.

Bericht door Ariel »

Omgekeerde wereld: in Malmö (Zweden) onderdrukken moslims geïmmigreerde moslims
E.J. Bron 23 februari 2009

Veel vluchtelingen zijn blij als ze vanuit hun onherbergzame landen naar Europa mogen komen. De Zweedse stad Malmö heeft veel islamitische vluchtelingen uit Irak opgenomen. En nu gebeurt er iets wat niemand had vermoed: nieuwelingen uit islamitische landen voelen zich niet prettig in Malmö. De daar wonende moslims zijn hen veel te radicaal. In de landen van herkomst van de nieuwelingen zou het leven ”liberaler” geweest zijn dan nu in Malmö, zeggen ze.

In Nederland debatteert men over de integratie van Marokkaanse medeburgers. In Duitsland zouden naar het heet de Turken de slechtst geïntegreerde immigrantengroep zijn en 30% van deze Turkse immigranten heeft niet eens een schooldiploma. Dat houdt de Duitsers bezig. De Zweden hebben deze dagen gelijksoortige problemen waarmee ze zich bezig moeten houden: daar baart een studie opzien, volgens welke nieuw geïmmigreerde moslims zich in Zweden door de daar al wonende moslims onderdrukt voelen en beweren dat het leven in islamitische landen ”liberaler” zou zijn dan in islamitische woongebieden in Zweden.

Malmö-Rosengård is zo’n islamitisch woongebied. Daar wonen bijzonder veel Irakese moslims. En volgens gegevens van een zojuist gepubliceerde Zweedse studie hebben de Irakese moslims van Malmö-Rosengård een radicaalislamitisch woongebied gemaakt. De moskeeën in Malmö-Rosengård zouden nu in handen zijn van radicale krachten die in de hele stadswijk eigen ”politiekrachten” zouden hebben opgebouwd. Deze zouden inwoners tiranniseren, vrouwen onderdrukken en bepalen wie wanneer wat zou mogen doen. De ”gematigde” meerderheid van de moslims zou zich al lang hebben onderworpen.

De Zweedse minister van integratie Nyamko Sabuni reageert geschokt. Ze moest voor kennisgeving aannemen dat in de bekendste islamitische woonwijk van Zweden, in Malmö-Rosengård, islamitische kinderhuwelijken aan de orde van de dag zijn, meisjes in een sluier worden gedwongen en aan jongeren wordt verzocht zich niet in Zweden te integreren en geenszins Zweedse wetten en gebruiken te erkennen. De minister is nu sprakeloos, maar weet ook niet wat ze ertegen moet ondernemen. Want in Malmö-Rosengård hebben de radicale moslims het allang voor het zeggen. En die bepalen intussen ook wanneer en hoe er straatgevechten plaatsvinden en de politie wordt uitgedaagd.

Bron: http://www.kopp-verlag.de" onclick="window.open(this.href);return false;
Dit artikel werd uit het Duits vertaald door:
E.J. Bron

http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=7982" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17386
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: De Islamisering van Zweden.

Bericht door Manon »

De Zweedse minister van integratie Nyamko Sabuni reageert geschokt.
Tiens tiens. Ze had het niet zien aankomen! Ze dacht vast dat het slechts een onveiligheidsgevoel was van extreem rechtse neo fascistische xenofoben.... die wilden stigmatizeren...
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 78767
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De Islamisering van Zweden.

Bericht door Ariel »

Supermarkten in Zweden doelwit brandaanslagen
donderdag 26 februari 2009

(Novum/AP) - In de Zweedse stad Sodertalje ten zuiden van Stockholm zijn in de nacht van woensdag op donderdag drie supermarkten afgebrand. Bij een vierde supermarkt is ook geprobeerd brand te stichten, maar is dit niet gelukt. Persoonlijke ongelukken hebben zich niet voorgedaan.

De politie onderzoekt of er een verband is met eerdere, kleinere brandaanslagen op winkels in Sodertalje. Een groep die zich 'Global Intifidah' (wereldwijde opstand) noemt eiste daarvoor de verantwoordelijkheid op. De groep had het voorzien op winkels die Amerikaanse artikelen verkochten.

Bij het onderzoek is ook de Zweedse veiligheidspolitie ingeschakeld. Een woordvoerder van de politie zei dat het het niet zeker is of achter 'Global Intifadah' een specifieke groep zit, of dat de naam alleen wordt gebruikt om de verantwoordelijkheid voor aanslagen op te eisen.

Volgens de website van de veiligheidspolitie claimde 'Global Intifadah' in 2005 ook de verantwoordelijkheid voor brandaanslagen op voertuigen van de Deense en Russische ambassade en op het Poolse consulaat bij Stockholm in 2004. Het ging voornamelijk om landen die betrokken waren bij de oorlog in Irak of de Zweedse wapenindustrie.

In Sodertalje wonen bijna zesduizend vluchtelingen uit Irak. De stad wordt daarom ook wel 'klein Bagdad' genoemd
http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Laats ... tid=225166" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 78767
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De Islamisering van Zweden.

Bericht door Ariel »

Nogmaals Zweden: steeds meer bomaanslagen

E.J. Bron 27 februari 2009

Zweden is een rustig Europees land. Tenminste dat denken de meeste mensen. Dat er in Zweden de afgelopen maanden talrijke bomaanslagen werden gepleegd hebben Nederlandse burgers niet meegekregen. Daar zijn de media niet in geïnteresseerd. Want Zweden is immers een ”rustig land”. Nu heeft een 17-jarige student tijdens het bouwen van een bom “per ongeluk” een hotelkeuken opgeblazen. Opnieuw werd er een publicatieverbod opgelegd. Hebt u al iets over de vele bomaanslagen in Zweden in Nederlandse media gelezen? Per slot van rekening is de laatste bomaanslag geen op zichzelf staand geval.

Het Aviation College of Sweden (ACS) leidt vliegtuigtechnici en -navigators op. Het heeft zijn zetel in Västeras, ongeveer 100 kilometer ten westen van Stockholm. Tot het ACS behoort ook een hotelcomplex waarin de studenten wonen. In de hotelkeuken heeft een 17-jarige student, wiens identiteit nog geheim wordt gehouden, geprobeerd een bom te bouwen. Maar de poging mislukte en de bom explodeerde in de keuken: de jongere was ernstig verbrand en raakte zijn gehoor kwijt. Volgens Zweedse mediaberichten zouden er nog drie andere studenten vliegtuigtechniek bij de bomexplosie gewond zijn geraakt. Er werd – weer eens een keer – een publicatieverbod opgelegd. Want de vele bomexplosies schaden het imago van Zweden als ”rustig vakantieland”.

De afgelopen maanden zijn er in veel Zweedse steden bomaanslagen door verschillende ”jeugdgroepen” gepleegd. In Malmö heerst een oorlog tussen Arabische jeugdbendes, waarbij ook handgranaten worden gebruikt. In juli was er een bomaanslag op het huis van de politicus Per Asklund. In juni werden leden van de Hells Angels, die een bendeoorlog uitvechten met Arabische jeugdbendes, met 70 kg springstof gearresteerd in het centraal station van Malmö. Als de springstof aangestoken zou zijn, zouden alle reizigers in het centraal station gedood zijn. Dit melden Zweedse mediaberichten.

In mei vond er een onderzoek plaats tegen twee burgers die naar men beweert een van de drie Zweedse kernreactoren met behulp van de springstof TATP wilden opblazen. De aanslag gold naar men zegt voor de door EON geëxploiteerde reactor in Oskarshamn in Zuid-Zweden. Enkele dagen daarvoor vond er een bomaanslag plaats op een appartementencomplex in Falsterbogatan, een voorstad van Malmö, die de Zweden schokte. In maart werd er door een geopend raam in zijn bureau geschoten op de Zweedse procureur-generaal Mats Mattson. En begin maart was er een bomaanslag op een voertuig van een beveiligingsonderneming in Stockholm. Op 6 maart verhinderde een speciale eenheid tegelijk een hele serie bomaanslagen in Malmö. De eenheid had van tevoren een tip gekregen. Op 1 februari was er een bomaanslag in Landskrona. In januari waren er veel straatblokkades in Göteborg, waarbij de politie een hele serie bommen opspoorde. En zelfs in het rustige West-Zweedse Halmstadt werd enkele dagen voor Kerstmis 2007 op het marktplein een bom onschadelijk gemaakt.

Over een paar weken zal in Zweden de Palestijn uit de gevangenis worden vrijgelaten die in 1985 bomaanslagen op een synagoge en een reisbureau (in het Deense Kopenhagen) had gepleegd. In 1990 werd hij tot een levenslange gevangenisstraf veroordeeld. Bij de aanslagen werd één persoon gedood en velen raakten gewond. Dit jaar zal de bommenlegger vervroegd worden vrijgelaten wegens goed gedrag. De man is intussen een idool van de Arabische jeugd in Zweden geworden. En het maken van bommen – vroeger in Zweden bijna helemaal onbekend – is intussen bij een deel van de bevolking kennelijk een nieuwe Zweedse vrijetijdsbesteding geworden.

Bron: http://www.kopp-verlag.de" onclick="window.open(this.href);return false;
Bovenstaand artikel werd vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=8011" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 43345
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Bomb på Falsterbogatan

Bericht door Mahalingam »

In bovenstaande is een explosie vermeld in de keuken van een studentenhuis (van studenten die Avionics, (over vliegtuigen en vliegen ermee) studeren). Oeps, dat is even slikken.
Misschien hadden ze echt beter chemie kunnen gaan doen.
Geen zinnig mens gaat aan de slag om peroxiden te maken van b.v. aceton.
Dat neem ik aan want op het volgende filmpje zie ik geen rooksporen e.d. maar wel een gat in een bewapende betonvloer en geen weggeblazen tussenmuren.

Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 43345
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De Islamisering van Zweden.

Bericht door Mahalingam »

Hier is het plakkaat van de Global Intifada met handleiding molotov-cocktails maken.
Het is op vele palen geplakt in Södertälje.

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Scarlatti
Berichten: 5299
Lid geworden op: vr mei 09, 2008 10:12 pm

Re: De Islamisering van Zweden.

Bericht door Scarlatti »

maaarreuuhhh géén aanleiding om op te treden en uit te zetten bijvoorbeeld??
hoe vèr kunnen die lui gaan eer 'de regeringen' uit hun lethargie opschrikken?
Islam=LEVENSBEDREIGEND

'LOQUENDI LIBERTATEM CUSTODIAMUS'
Laten wij waken over de vrijheid van het spreken... (Pim Fortuyn 1948-2002)
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17386
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: De Islamisering van Zweden.

Bericht door Manon »

Scarlatti schreef:maaarreuuhhh géén aanleiding om op te treden en uit te zetten bijvoorbeeld??
hoe vèr kunnen die lui gaan eer 'de regeringen' uit hun lethargie opschrikken?
Tot ze een filmpje maken met koranteksten?

och nee, dat was iemand anders...
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 78767
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De Islamisering van Zweden.

Bericht door Ariel »

Stewardess ziektewet in omdat ze geen hoofddoek mag dragen

Zweden, maart 2009

Stewardess Sara Hedlund van luchtvaartmaatschappij Malmö Aviation zit in de ziektewet vanaf het moment dat ze hoorde dat ze haar hoofddoek niet langer tijdens vliegvluchen mocht dragen. Tijdens haar werktijden op de grond mag het wel. Hedlund voelt zich nu gediscrimineerd als moslim.
Toen Hedlund twee jaar geleden werd aangenomen, kregen alle werknemers een mail met de boodschap dat vanaf dat moment de hoofddoek onder de reglementen met betrekking tot het uniform viel. De afdelingschef die haar had aangenomen, vond dat de vliegmaatschappij daarmee een progressief en modern imago kon laten zien.
Maar de directrice van Malmö Aviation kwam een paar weken daarna terug op deze beslissing, omdat het de vliegmaatschappij anders passagiers zou kosten.

http://www.nieuwreligieuspeil.net/node/2549" onclick="window.open(this.href);return false;
De afdelingschef die haar had aangenomen, vond dat de vliegmaatschappij daarmee een progressief en modern imago kon laten zien.

Ik weet niet wat er progressief en modern aan een hoofddoek is. :? Volgens mij dragen moslim vrouwen dit hoofddoekje al eeuwen lang, dus modern valt af, en progressief is het ook niet als men zich bedenkt dat heel veel vrouwen verplicht deze schaamlap moeten opzetten.
Maar ja, als back to the achtste eeuw progressief noemt, dan heb je een punt.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8529
Lid geworden op: do mei 08, 2008 3:33 am

Re: De Islamisering van Zweden.

Bericht door H.Numan »

Progessief en modern zijn relatieve begrippen. De voorlopers van de VVD; de liberalen waren de moderne en progressieve elementen van de 19e eeuw. Die Thorbecke was een progressieve rakker! Nou kan je veel zeggen over de liberalen maar bepaald niet dat ze modern en progressief zijn. Toen ze hun doelstellingen verwezenlijkt hadden roestten ze vast. Hetzelfde zien we bij de PvdA en de SP, de voormalige Communistische Partij Nederland. Die zitten met een veel groter probleem. Grotendeels zijn hun idealen verwezenlijkt. Maar in tegenstelling tot de liberalen vallen die idealen als roestig ijzer uit elkaar.

Deze dame geeft een prachtige voorzet tot ontslag op staande voet. Namelijk misbruik van de ziektewet. Alhoewel, ze zal waarschijnlijk 'spiegiese spanningen' cliamen. In ieder geval dient die progressieve afdelingschef zijn ontslag aan te bieden, of beter gewoon de zak te krijgen. Zijn politieke idealen bewaart hij maar voor z'n vrije tijd. Tenzij hij aantoonbaar de omzet verhoogd.
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem
Mahalingam
Berichten: 43345
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Malmö: een andere kant

Bericht door Mahalingam »

"And now for something completely different" (Monty Phyton)
Kroonprins en minister in Malmö
Prins Willem-Alexander heeft donderdag met minister Jacqueline Cramer van Milieu een werkbezoek gebracht aan de Zweedse stad Malmö. Ze bezochten verschillende locaties waar de stad milieuvriendelijk en energiezuinig bouwt,.
De prins en de minister bezochten in de naoorlogse wijk Augustenborg de eerste botanische daktuin ter wereld. Verder belandt het regenwater in deze wijk niet in het riool, maar wordt het opgevangen in waterlopen. Dit voorkomt de jaarlijkse wateroverlast in de wijk en draagt bij aan de leefbaarheid.
Goh, wat leuk: ze maken zich in Malmö zorgen om jaarlijkse wateroverlast. Water? Dat is spek in het bekkie van PWA. (dat was vroeger pils)
Alsof ze daar geen dagelijkse zorgen hebben met een tsunami afkomstig uit droge zandige streken.
's Middags werd het westelijk havengebied Västra Hamnen bezocht. In deze wijk zijn milieubelastende bouwmaterialen niet toegestaan. Energie wordt geleverd door zon, wind, water en biomassa. Voetgangers en fietsers krijgen er meer ruimte dan automobilisten.
Het is te hopen dat die wijk nog wel een aansluiting heeft op het electriciteitsnet want anders wordt het leven daar afzien als zon, water, wind en gas uit poep het laten afweten. (Wet van Murphy gaat ook op voor groene energie)
Beide projecten zijn een inspiratiebron voor Nederland, waar ook naoorlogse wijken opgeknapt moeten worden. Daarbij zijn er ook in Nederland omvangrijke verouderde haven- en industrieterreinen die de komende tijd omgevormd worden tot multifunctioneel, stedelijk gebied.
Multifunctioneel? En waar is die mutlicultureel nu gebleven?
Nederland Kennisland. En uitgerekend in Malmö moet onze PWA gaan kijken wat de toekomst voor ons zal brengen. Hij had beter een kijkje kunnen nemen (met veel lijfwachten) in Rosengård, het grootste no-go ghetto van Europa om inspiratie op te doen voor onze toekomst.
En geloof mij nu maar: PWA komt niet in aanmerking als onze Kalief !
http://www.spitsnieuws.nl/archives/foto ... _malm.html
Op deze foto zie je in de verte onze PWA kijken naar een groen initiatief. Tenminste dat neem ik aan.

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Scarlatti
Berichten: 5299
Lid geworden op: vr mei 09, 2008 10:12 pm

Re: De Islamisering van Zweden.

Bericht door Scarlatti »

Hieruit zou je toch op kunnen maken he dat die Sicherheitsdienst niet zit te checken op internet of t gevaaaaarlijk kan zijn voor ons prinsje want Rosengård is toch duidelijk dacht ik zo... vreemd.. is ie alweer terug en hoezeer omringd is ie door bodyguards? Want soms is de beste leermeester zelf zaken ervaren he om iets te leren begrijpen..
Islam=LEVENSBEDREIGEND

'LOQUENDI LIBERTATEM CUSTODIAMUS'
Laten wij waken over de vrijheid van het spreken... (Pim Fortuyn 1948-2002)
Vrijdenker
Berichten: 1747
Lid geworden op: do jul 15, 2004 10:07 pm
Contacteer:

Re: De Islamisering van Zweden.

Bericht door Vrijdenker »

Rellen rond Daviscupduel in Malmö
http://www.telegraaf.nl/telesport/tenni ... lmo__.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Ruim honderd betogers zijn rondom het Daviscupduel tussen Zweden en Israël in Malmö slaags geraakt met de Zweedse oproerpolitie. Dat gebeurde in de buurt van het stadion waar het duel achter gesloten deuren aan de gang was.

De demonstranten waren in het zwart gekleed en gemaskerd. Ze wierpen stenen, flessen en vuurwerk naar de politiepaarden en -bussen. "Stop de wedstrijd, stop de wedstrijd!”, werd er geschreeuwd.

Volgens de autoriteiten ging het om een gecöordineerde protestactie tegen het Israëlische geweld in Gaza.
http://www.luxetlibertas.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17386
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: De Islamisering van Zweden.

Bericht door Manon »

onze PWA ....
Zit ik me toch wel suf te piekeren wat dit letterwoord toch wel zou kunnen betekenen zeker? :smile:

:evil: hier Bei Uns staat PWA namelijk voor "Het Plaatselijk Werkgelegenheidsagenschap"--
Het Plaatselijk Werkgelegenheidsagenschap, afgekort PWA, is een vzw. Het laat langdurig werklozen toe om activiteiten uit te oefenen die door hun aard of hun occasioneel karakter niet uitgevoerd worden in het gewone arbeidscircuit


:redface: Enige vorm van herkenning is uiteraard totaal toevallig! whistling:
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
Mahalingam
Berichten: 43345
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De Islamisering van Zweden.

Bericht door Mahalingam »

PWA is een afkorting voor de in deze turbo-tijd veel te lange naam Prins Willem Alexander (=kroonprins )
Een andere naam die wel eens gebruikt werd (in zijn studententijd en vlak daarna) was Prins Pils.
Toen hij ooit in die pils-tijd met een dronken kop en een vrouwtje in de auto in de plomp belandde, zetten buurtbewoners bij de sloot een bord neer: PWA-Kanaal.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Plaats reactie