Europese Hof: Turken zonder visum naar Nederland

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75325
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Europese Hof: Turken zonder visum naar Nederland

Berichtdoor Ariel » Do Feb 26, 2009 1:12 pm

Ik vraag me af wat het Europese Hof onder 'dienstverleners' verstaat. Politie, imams, artsen? Of Turkse zelfstandigen en werknemers die een stand zullen openen op de zwarte markt in Beverwijk.
Weer een stapje dichter bij de islamisering van Europa.

Europese Hof: Turken zonder visum naar Nederland
donderdag 26 februari 2009

Het Hof van Justitie in Luxemburg heeft bepaald dat Turkse dienstverleners geen visum nodig hebben om naar Duitsland te reizen. In Turkije wordt met groot enthousiasme gereageerd omdat het zou betekenen dat ze voortaan ook zonder visum naar Nederland, Italië, België, Luxemburg en Frankrijk kunnen reizen.

Het enthousiasme van de Turken is gebaseerd op een uitspraak die het Europese Hof vorige week deed, meldt dagblad Trouw vandaag.

Vrije toegang
Het Hof bepaalde dat twee Turkse vrachtwagenchauffeurs op basis van een protocol uit 1970 (zie kader) tussen de toenmalige EEG en Turkije geen visum nodig hebben om naar Duitsland te gaan.

De verwachting is dat Turkse zelfstandigen en werknemers in de private sector zonder visum naar de zes oprichters van de EEG kunnen reizen.

Dat zou ook betekenen dat Turken vrije toegang hebben tot Nederland.

Eigen regels
Tot nu toe wisten de oud-EEG-landen steeds hun eigen regels boven de afspraken in het decennia oude protocol te stellen.

Met de uitspraak van het hoogste rechtsorgaan in Europa zal dat vermoedelijk niet meer mogelijk zijn.

Het Nederlandse ministerie van Justitie laat aan elsevier.nl weten dat de uitspraak van het Hof momenteel wordt bestudeerd.

Door Luc van Kemenade

http://www.elsevier.nl/web/10225102/Nie ... erland.htm


Turkije als pion
Het protocol stamt uit 1970 en ging in 1973 van kracht. Het is een van de vele uitbreidingen van het associatieverdrag uit 1964 tussen de EEG-landen en Turkije.

Amerika en zijn Europese bondgenoten zagen Turkije toen als belangrijke pion tegen de Russen tijdens de Koude Oorlog.

Het verdrag zorgde later voor problemen. Zo verzet Turkije zich tegen de verplichte Nederlandse inburgeringstoets in eigen land op basis van de toen gemaakte afspraken
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Scarlatti
Berichten: 5304
Lid geworden op: Vr Mei 09, 2008 10:12 pm

Re: Europese Hof: Turken zonder visum naar Nederland

Berichtdoor Scarlatti » Do Feb 26, 2009 1:26 pm

ook gisteren stond in de krant ivm familieleden vd overledenen vliegtuigcrash.

dat er 'noodpaspoorten en visums' verleend zouden worden aan hen...

was dat ook in Faro Portugal toen?
Islam=LEVENSBEDREIGEND

'LOQUENDI LIBERTATEM CUSTODIAMUS'
Laten wij waken over de vrijheid van het spreken... (Pim Fortuyn 1948-2002)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75325
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Europese Hof: Turken zonder visum naar Nederland

Berichtdoor Ariel » Do Feb 26, 2009 1:34 pm

Voor Portugal had men toen die tijd ( volgens mij) geen visum nodig.
En ik kan me voorstellen dat deze Turkse mensen snel naar hun familie toe wilde om ze bij te staan.Er was geen tijd voor visums, paspoorten en andere toestanden. Dit vind ik wel netjes en correct van onze regering.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Re: Europese Hof: Turken zonder visum naar Nederland

Berichtdoor Manon » Do Feb 26, 2009 2:49 pm

Mogen we nu ook veronderstellen dat Europeanen die op verlof gaan naar Turkije bij aankomst geen 10 euro voor hun visum meer zullen moeten ophoesten?

Een noodvisum is ook gemakkelijk uitgereikt bij aankomst in Nederland, net zoals ze in Turkije zelf doen: papiertje met aankomstdatum en verblijfsduur. prijs: 10 euro.
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75325
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Europese Hof: Turken zonder visum naar Nederland

Berichtdoor Ariel » Do Feb 26, 2009 5:35 pm

PVV en TON verbolgen over Turkije-uitspraak EU-Hof
donderdag 26 februari 2009


(Novum) - De PVV van Geert Wilders en Trots op Nederland van Rita Verdonk zijn verbolgen over een recente uitspraak van het Europees Hof van Justitie waardoor Turkse dienstverleners mogelijk zonder visumplicht naar Nederland kunnen reizen. Sietse Fritsma (PVV) eist een spoeddebat met staatssecretaris van Justitie Nebahat Albayrak (PvdA).

Het hof bepaalde vorige week dat Turkse dienstverleners die in Duitsland willen werken geen visum nodig hebben. De Europese rechter verwees hierbij naar een associatieverdrag uit 1973 tussen Turkije en de toenmalige EEG. Daarin staat dat de betrokken partijen geen nieuwe beperkingen mogen stellen ten aanzien van de toelating van dienstverleners of zelfstandigen. In 1973 waren Turkse vrachtwagenchauffeurs die op Duitsland reden nog niet visumplichtig.

Hoogleraar migratierecht aan de Nijmeegse Radboud Universteit Kees Groenendijk laat donderdag in dagblad Trouw optekenen dat deze uitspraak ook gevolgen heeft voor Nederland, omdat het deel uitmaakte van de EEG. Truckers, metselaars en monteurs zouden voortaan ook in Nederland mogen werken.

Mogelijk komt ook de visumplicht voor Turkse toeristen te vervallen. "De vrijheid van dienstverlening in het EG-verdrag heeft betrekking op beide kanten van dienstverlening. Ze geldt voor dienstverleners en voor dienstenontvangers, zoals toeristen", aldus Groenendijk in de krant. Dit zou echter ook betekenen dat Turkije de visumplicht voor Nederlanders moet afschaffen; ook die bestond nog niet in 1973.

De PVV en TON laten donderdag weten 'verbijsterd' en 'ontzet' te zijn door de uitspraak van het Europese hof. "De massa-immigratie naar Nederland krijgt hierdoor ongetwijfeld een nieuwe impuls, en dat kan onze samenleving absoluut niet gebruiken", laat Fritsma weten.

Voor Verdonk is de uitspraak reden om het associatieverdrag met Turkije 'per direct' op te zeggen, 'en dat is ook precies wat het kabinet moet doen'. "Dit kan grote gevolgen hebben. Er moeten onmiddellijk maatregelen worden genomen om te voorkomen dat een ongewenste stroom Turkse staatsburgers gebruik gaat maken van dit vonnis." Verdonk vreest verder dat de uitspraak een 'opmaat' is naar de opname van Turkije in de Europese Unie.


http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Laats ... tid=225170
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8537
Lid geworden op: Do Mei 08, 2008 3:33 am

Re: Europese Hof: Turken zonder visum naar Nederland

Berichtdoor H.Numan » Vr Feb 27, 2009 10:24 am

Handig slimmigheidje om een tsunami van Turken de EU binnen te sleuren. Zonder dat Turkije lid is.
De vraag is uiteraard hoeveel zetels dit Wilder gaat opleveren... :sly:
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem

Gebruikersavatar
Invisible Horizons
Berichten: 64
Lid geworden op: Do Feb 26, 2009 1:30 pm

Re: Europese Hof: Turken zonder visum naar Nederland

Berichtdoor Invisible Horizons » Vr Feb 27, 2009 12:11 pm

H.Numan schreef:Handig slimmigheidje om een tsunami van Turken de EU binnen te sleuren. Zonder dat Turkije lid is.
De vraag is uiteraard hoeveel zetels dit Wilders gaat opleveren... :sly:

Met alle gevolgen van dien voor de sociale voorzieningen en de criminaliteitsbestrijding, daar zaten we natuurlijk net op te wachten tijdens de recessie/kredietcrisis. Scoren voor Wilders, maar de linkse en christelijke ranjapissers zijn nog lang niet uit het zadel...
Did you support the coloured invasion by paying your tax today?

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75325
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Europese Hof: Turken zonder visum naar Nederland

Berichtdoor Ariel » Vr Feb 27, 2009 12:19 pm

Hof opent deur voor meer Turkse immigranten

Er zal waarschijnlijk weinig te doen zijn aan de beslissing van de Europese rechter om Turkse 'dienstverleners' vrijelijk toegang te geven tot West-Europa. Het is slechts een voorzetje voor wat er kan gaan gebeuren als Turkije lid wordt van de Europese Unie

Door Syp Wynia

Van het Europese Gerechtshof in Luxemburg mag van Turkse dienstverleners geen visum voor Duitsland worden gevraagd, zo heeft het Hof vorige week bepaald. Op die beslissing is in Turkije met groot enthousiasme gereageerd, omdat gedacht wordt dat de deuren van West-Europa nu open gaan voor de Turken. Zo ver is het weliswaar nog niet, maar daar zou het wel eens op neer kunnen komen.

De beslissing van het Europese Gerechtshof is gebaseerd op een uit 1970 daterend aanhangsel bij het uit 1963 daterende Associatieverdrag tussen Turkije en de toenmalige Europese Economische Gemeenschap. Die EEG, de voorloper va de huidige Europese Unie, bestond toen nog uit Frankrijk, Duitsland, Italië en de Benelux-landen.

Turkije had al meteen bij de start van de EEG in 1959 zo’n verdrag gevraagd en kreeg dat ook, mede onder druk van de Verenigde Staten. Turkije was in de Koude Oorlog van toen door zijn ligging een strategisch bolwerk tegen de Sovjet-Unie. Zo kreeg Turkije allerlei voorrechten, inclusief de toezegging ooit lid van de EEG te kunnen worden. Van een Turkse migratie naar Europa was nog geen sprake, over democratie en mensenrechten werd in verband met Turkije nog niet gesproken en over waarden en normen evenmin.

Staatsimams
De gevolgen van dat Associatieverdrag uit 1963 ijlen lang na. Turkije baseert daar het recht op om lid van de EU te worden. Achtereenvolgende Nederlandse kabinetten levert het problemen op bij het opleggen van de inburgeringplicht aan Turkse immigranten en bij het weren van Turkse staatsimams in Nederland. En nu is er dus de uitspraak van het Hof, dat tot gevolg kan hebben dat iedere Turk die naar de zes EEG-landen van 1970 uitgezonden wil worden om te werken of in een land als Nederland als zelfstandige wil werken geen strobreed in de weg kan worden gelegd.

Dat is geen aanlokkelijk vooruitzicht. De vorige kabinetten-Balkenende hebben er veel aan gedaan om de toevloed van met name huwelijksmigranten uit landen als Turkije in te perken. Dat was niet voor niets. De ervaring leert dat juist laagopgeleide, vaak analfabete Turken het aantrekkelijk vinden om naar Nederland te komen. Zij zijn veel vaker werkloos, hebben veel vaker een uitkering en zijn vaker betrokken bij de misdaad dan andere Nederlandse ingezetenen. Turkse immigranten sluiten zich nog vaker op in hun eigen gemeenschap, verlaten de school vaak zonder diploma en spreken gemiddeld slechter Nederlands dan bijvoorbeeld Marokkanen. Dat word versterkt door het feit dat de Turken de grootste immigrantenpopulatie in Nederland vormen.

Teken aan de wand
Nu is het niet meteen gezegd dat de grenzen voor iedere Turk opengaan. Het gaat om mensen die komen werken. Ze zullen zich, althans officieel, niet voor langere tijd in Nederland mogen vestigen op basis van de uitspraak van het Europese Hof. Recht op een uitkering hebben ze niet. Maar Nederland zit, zeker op dit moment, ook niet te wachten op laagopgeleide Turkse dienstverleners die vrijelijk toegang zouden krijgen. En het moet nog maar blijken of de deur die nu wordt opengezet niet tot echte immigratie leidt, illegaal of anderszins. De creativiteit is groot, immigratiewetgeving is fraudegevoelig en het legertje aan gesubsidieerde vreemdelingenadvocaten zal niets nalaten om hun klanten in Nederland te houden.

Kan er nog iets tegen gedaan worden? Vermoedelijk niet. We kunnen wel lessen trekken. Zoals de les dat je vreselijk moet oppassen met het sluiten van verdragen waar je nooit weer van afkomt. En dat er nog meer reden is om op te passen met het toelaten van Turkije tot de Europese Unie, wat dan wordt de Turkse emigratie naar onze contreien naar verloop van tijd sowieso volledig vrijgegeven. Het Turkse enthousiasme over de Luxemburgse uitspraak is een teken aan de wand.

http://www.elsevier.nl/web/10225263/Com ... ranten.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Hayat
Berichten: 827
Lid geworden op: Za Jul 29, 2006 12:07 am
Locatie: Kinali Kar

Re: Europese Hof: Turken zonder visum naar Nederland

Berichtdoor Hayat » Zo Mar 01, 2009 12:45 am

Jeej, goedzo! Ik ben erg blij met het besluit. TURKIYEM!!!! (L)!!!
Life is a bitch. Ze is weer terug.

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8537
Lid geworden op: Do Mei 08, 2008 3:33 am

Re: Europese Hof: Turken zonder visum naar Nederland

Berichtdoor H.Numan » Zo Mar 01, 2009 6:40 am

En ik ben er ook erg blij mee. Dank zij deze maas in de wet zal binnenkort de op dit moment grootste partij van Nederland die maas dichten, en de overige mazen zo strak aantrekken dat er noch een Turk noch een spiering door heel glipt. Ander groot voordeel van deze handige truck: we krijgen een klein voorproefje van de aanwezigheid van vele Turken. Dat zal hun toekomstig lidmaatschap niet direct versnellen, in tegendeel. De meeste van die Turken hebben geen of ongeschoold werk. Daar zitten we nou net op te wachten hier.

Lang leve het (andere) land dat Wilders vijf extra zetels geeft! Leve Erdogan! :knorrie:
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75325
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Europese Hof: Turken zonder visum naar Nederland

Berichtdoor Ariel » Wo Mar 04, 2009 4:15 pm

'Maatregelen nodig tegen instroom Turken'

Rita Verdonk 4 maart 2009

Tijdens de regeling van werkzaamheden in de Tweede Kamer werd dinsdag aan de orde gesteld dat door een vonnis van Het Europese Hof dienstverleners uit Turkije onbeperkt toegang krijgen tot de oude kernlanden van de EU.

Het debat over dit probleem is voor volgende week op de agenda gezet, maar ik heb de staatssecretaris meteen duidelijk gemaakt dat voor mij de tijd van langdurige onderzoeken en evaluaties allang voorbij en dat ik daar geen genoegen meer mee zal nemen.

Het is tijd voor daadkracht en oplossingen in plaats van pappen en nathouden!

Dit probleem was door mij op 26 februari al aan de orde gesteld en naar buiten gebracht. Ik was namelijk erg geschrokken van het artikel in het dagblad Trouw waarin werd bericht dat Turkse ‘dienstverleners’ volgens het Europese Hof te Luxemburg geen visum meer nodig hebben voor de Benelux , Duitsland, Frankrijk, Duitsland en Italië.

In de Turkse media was inmiddels met blijdschap gereageerd op dit vonnis omdat volgens die media “de deur naar de belangrijkste landen van de EU nu behoorlijk wijd openstaat”.

Trots op Nederland deelt beslist NIET in deze vreugde. Wij eisen van het kabinet dat er ogenblikkelijk duidelijkheid wordt verschaft aan het parlement over de positie die het kabinet inneemt of in gaat nemen over de uitvoering en de onwenselijkheid voor ons land van deze beslissing van het Europese Hof.

Deze ontwikkeling is reden genoeg om het associatieverdrag met Turkije per direct op te zeggen en dat is ook precies wat het kabinet nu moet doen. Het is in ieder geval het eerste verdrag dat door Trots op Nederland opgezegd zal worden als wij regeringsverantwoordelijkheid dragen.

Ik vind dat de uitspraak grote gevolgen kan hebben. Er moeten onmiddellijk maatregelen worden genomen om te voorkomen dat een ongewenste stroom Turkse staatsburgers gebruik gaat maken van dit vonnis. Bovendien vindt Trots op Nederland dat met dit vonnis, precies zoals Turkse leiders en media nu al verkondigen, de opmaat naar een opname van Turkije in de Europese Unie wordt gezet.

Trots op Nederland is mordicus tegen de toetreding van Turkije tot de Unie.

Het is absoluut noodzakelijk dat het kabinet al op voorhand in het geweer komt tegen een mogelijke grote instroom van Turken op basis van dit vonnis. Dit bewijst eens te meer dat wij straks in eigen huis niets meer te vertellen hebben.

Het kabinet moet zich bewust zijn van haar grote verantwoordelijkheid tegenover de Nederlandse bevolking. Er moet voorkomen worden dat door dit vonnis van het Hof nog meer buitenlanders gebruik gaan maken van het Nederlandse sociale stelsel.

Dat kan ons stelsel niet aan en daar is het ook niet voor opgezet. Ik vind dat allereerst de belangen van de eigen bevolking in acht moeten worden genomen, zeker in deze moeizame economische tijden. Pensioenen worden gekort en zelfs de voedselbanken hebben tekorten.

Nederland en de Nederlanders mogen niet het slachtoffer worden van de gevolgen van dit vonnis. Wij hebben al eerder gesteld dat immigratie en de grote aantallen mensen die naar ons land komen in het kader van gezinshereniging, met name uit Turkije en Marokko, drastisch moeten worden beperkt.”

Ik zie uit naar het debat over deze zaak en ben benieuwd hoe de rest van de Kamer en het kabinet met dit probleem om zullen gaan.

http://www.trouw.nl/nieuws/politiek/art ... rken_.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Scarlatti
Berichten: 5304
Lid geworden op: Vr Mei 09, 2008 10:12 pm

Re: Europese Hof: Turken zonder visum naar Nederland

Berichtdoor Scarlatti » Wo Mar 04, 2009 5:01 pm

Exàct! dat is toch weer goed van ToN!
Islam=LEVENSBEDREIGEND

'LOQUENDI LIBERTATEM CUSTODIAMUS'
Laten wij waken over de vrijheid van het spreken... (Pim Fortuyn 1948-2002)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75325
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Europese Hof: Turken zonder visum naar Nederland

Berichtdoor Ariel » Wo Mar 11, 2009 2:01 am

'Geen paniek, visumplicht Turken blijft voorlopig'
dinsdag 10 maart 2009

Turkse dienstverleners kunnen voorlopig niet zonder visum in Nederland aan de slag. Totdat er meer duidelijkheid is van de Europese Commissie over een recente uitspraak van het Europese Hof daarover zal Nederland de visumplicht voor Turken blijven handhaven.

Dat heeft minister Maxime Verhagen (CDA) van Buitenlandse Zaken vanavond gezegd tijdens een spoeddebat. De PVV, VVD en Rita Verdonk (Trots op Nederland) eisten uitleg over de gevolgen van een uitspraak die het Europese Hof van Justitie in Luxemburg eind februari deed.

Toestroom
Het Hof bepaalde toen dat Turkse dienstverleners geen visum nodig hebben om naar Duitsland te reizen. De partijen vresen daardoor een massale toestroom van Turken naar Nederland en andere lidstaten van de Europese Unie.

‘Geen paniek,’ zei Verhagen daarop. Het kabinet onderzoekt wat de consequenties van de uitspraak van het Hof voor Nederland zijn. De minister houdt wel rekening met de mogelijkheid dat het verplichte visum komt te vervallen, maar verzekerde dat het kabinet maatregelen zal treffen als daardoor problemen op de arbeidsmarkt ontstaan.

Voorwaarden
Minister Ernst Hirsch Ballin (CDA) van Justitie benadrukte dat het vervallen van de visumplicht niet betekent dat Turkse werknemers zich zomaar in Nederland kunnen vestigen. Daarvoor moeten ze aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Ze moeten kunnen aantonen dat ze daadwerkelijk een dienst verlenen en over voldoende persoonlijk kapitaal beschikken. Ook mogen ze geen bedreiging vormen voor de openbare orde en veiligheid.

Ondanks de uitleg van de ministers diende de VVD een motie in om de visumplicht voor Turken ‘hoe dan ook’ te behouden. Regeringspartij CDA steunde de motie van de liberalen.

Door Luc van Kemenade

http://www.elsevier.nl/web/10226610/Nie ... rlopig.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.


Terug naar “Eurabia”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten