De islamisering van Rusland

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 69227
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

De islamisering van Rusland

Berichtdoor Ariel » Ma Mar 09, 2009 1:29 pm

Rusland is ook een land dat we in de gaten moeten houden. Rusland ligt niet in Europa , maar ik weet niet waar anders ik dit topic moet plaatsen.

Volgens de Russische krant Pravda is de islam tegen 2050 de dominante godsdienst in de Russische Federatie. Die ontwikkeling is vooral een gevolg van de sterke bevolkingsgroei in de moslimrepublieken.
Volgens Pravda is de islam nu al de tweede godsdienst in de Russische Federatie, ook al is het haast onmogelijk exacte cijfers over het aantal praktiserende moslims te achterhalen. Ook de overheid houdt geen officiële statistieken bij.
Specialisten schatten het aantal praktiserende moslims in Rusland op 7 tot 9 miljoen. Het aantal etnische moslims ligt veel hoger. De meesten zijn soenniet.

Er is geld te verdienen in Rusland. Iedere ouder die hun op 8 of 9 maart geboren zoontje vernoemen naar de profeet, krijgen een bonus van 50.000 roebel (1111 euro).


Bonus voor babynaam Mohammed

MOSKOU - De autoriteiten van de Russische deelrepubliek Tsjetsjenië hebben ouders dringend verzocht om alle jongetjes die op de verjaardag van de profeet Mohammed zijn geboren, Mohammed te noemen. Dat meldden Russische media maandag.

De Tsjetsjeense leider Ramzan Kadirov geeft ouders die hun op 8 of 9 maart geboren zoontje vernoemen naar de profeet, een bonus van 50.000 roebel (1111 euro). Dat is meer dan twee keer een gemiddeld Russisch maandinkomen. De staatstelevisie liet maandag rijen baby's zien die lagen te slapen in het ziekenhuis van Grozny.

Volgens waarnemers laat het Kremlin, in ruil voor het beteugelen van aanvallen van extremistische moslimrebellen, oogluikend toe dat de Tsjetsjeense leider door de islam geïnspireerde regels invoert. Zo moeten vrouwelijke ambtenaren hoofddoeken om en lange rokken dragen. Ook is het geregeld verboden om alcohol te drinken.


http://www.telegraaf.nl/buitenland/3428 ... med__.html" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Bloodgod
Berichten: 528
Lid geworden op: Ma Feb 23, 2009 1:29 am

Re: Islamisering van Rusland.

Berichtdoor Bloodgod » Ma Mar 09, 2009 2:11 pm

Ach ja, ff kijken hoe dat ook alweer gaat straks:
http://www.truthtube.tv/play.php?vid=496
Living on enemy ground, I will not obey your law.

Mahalingam
Berichten: 37514
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Islamisering van Rusland.

Berichtdoor Mahalingam » Ma Mar 09, 2009 4:06 pm

Komt dit soort acties niet bekend voor?:
http://www.interfax-religion.com/?act=news&div=5752
Mecca night club in Kiev is renamed after the protest of Moslems

Kiev, March 2, Interfax - According to Ukrainian newspaper Segodnya, in Kiev, No Name night club will replace the night club named Mecca following the protest of the Moslem community.
Deputy head of Kiev city administration Sergey Rudyk said that the city authorities had accepted the protest of Moslems and persuaded the owner to rename the club.
The club has removed the plates carrying its old name and is now preparing new ones.
The Moslems of Kiev reportedly referred to the club's name Mecca as "an opened provocation."

"Giving names of Moslem holy places to hot spots shows utter contempt for Moslems of the Ukraine and the whole world. We, therefore, demand to prohibit entertainment facilities to use religious notions," the statement by followers of Islam said.

Zou de "Duizend en één Nacht"-club ook niet meer mogen?
Meneer Domino maakt en bezorgd pizza's onder de naam "Domino's Pizza's". Kan nu Ali Mohammed ook zo iets doen en de zaak "Mohammed's Pizza's'" noemen?
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 69227
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Islamisering van Rusland.

Berichtdoor Ariel » Vr Mar 13, 2009 4:51 pm

:shock: Onwetendheid over de islam als vreedzame godsdienst maakt het de autoriteiten gemakkelijk moslims tot zondebok te maken, zei Komkov

'Campagne tegen islam bedreigt stabiliteit Rusland'
vrijdag 13 maart 2009

(Novum/AP) - Een door de Russische overheid gevoerde campagne tegen de islam kan zoveel sociale onrust veroorzaken dat het de regering de kop kan kosten. Die waarschuwing heeft een onderwijsdeskundige vrijdag laten horen.

In de Russische regio's worden onschuldige moslims gearresteerd op beschuldiging van terrorisme en extremisme, alleen maar om aan de vereiste quota te voldoen, zei Sergej Komkov op een persconferentie in Moskou. Komkov is voorzitter van het Pan-Russische Onderwijsfonds, een non-gouvernementele organisatie.

De rauwe omstandigheden in de Russische gevangenissen zorgen ervoor dat ten onrechte veroordeelde mensen tegen de samenleving worden opgezet, zei de mensenrechtenadvocate Ljoedmila Aleksejeva, die ook op de persconferentie aanwezig was.

Onwetendheid over de islam als vreedzame godsdienst maakt het de autoriteiten gemakkelijk moslims tot zondebok te maken, zei Komkov.


http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Laats ... tid=226974
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 69227
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Islam in Rusland

Berichtdoor Ariel » Di Dec 28, 2010 5:09 pm

Ik open dit topic "Islam in Rusland" met een door Bron vertaald artikel. Ik vermoed dat we komende tijd meer over dit verzet zullen horen.

Moskou verzet zich tegen islamisering

(Een lang, maar uitermate boeiend artikel over een onderwerp waarover praktisch niets zinnigs valt te lezen in de westerse mainstream-media wat betreft de achtergronden van het probleem!)

De Russische hoofdstad heeft meer moslims dan welke andere Europese metropool dan ook. Twee miljoen, en dat blijft uiteraard – net als overal – niet zonder gevolgen. Tijdens het zogenaamde »offerfeest« worden daar in alle openheid schapen de koppen afgesneden, duizenden moslims liggen op belangrijke islamitische feestdagen op een gebedskleedje op straat en leggen het verkeer lam en steeds opnieuw verrijken boodschappers van de »vrede« hun ongelovige buren met de bekende gewelddadigheden.


Daar formeert zich nu ook het verzet. De »Moskauer Deutsche Zeitung« beschrijft in een artikel genaamd »Hoeveel islam verdraagt Moskou?« hoe burgers zich massaal verzetten tegen de bouw van nieuwe moskeeën:

Voor de meeste Moskouse moslims zijn de vier bestaande moskeeën een belangrijk ontmoetingspunt. Hier ontmoet men bekenden en kan men raad en hulp halen. Maar de infrastructuur staat in krasse tegenstelling tot de vraag. Behalve de moskeeën bestaan er twee cultuurcentra en een islamitische universiteit. De Moskouse moeftiraad spreekt van een behoefte van nog minstens tien moskeeën. Maar zijn medevoorzitter Nafigulla Aschirow gaf onlangs tegenover de »Russische Nieuwsdienst« toe, dat het op dit moment niet zinvol zou zijn om bouwprojecten te bespoedigen. De reden daarvoor is niet in de laatste plaats een behendige burgerij, die zich massaal verzet tegen geplande moskeeën in hun woongebieden.


Als laatste werd hierdoor het stadsdeel Textilschtschiki in het zuidoosten van Moskou getroffen. Als in november lokale politici spreken voor een burgerbijeenkomst, heerst er een grimmige sfeer de zaal. Wild gesticulerend en met geconcentreerde, rode gezichten volgen de deelnemers hoe de ene verantwoordelijke na de andere zichtbaar onzeker hun toespraken houden. »Wij hebben hier geen Turks kasteel nodig. Repareer eerst onze huizen maar eens«, roept Olga Lukina wanneer de bestuurschef van het stadsdeel, Wjatscheslaw Sanakojw, het podium betreedt. In de zaal wordt luid geapplaudisseerd en gefloten. »Breid eerst de polikliniek maar eens uit«, wordt er vanuit een andere hoek geroepen. Meerdere keren onderbreekt de voorzitter van de bijeenkomst Wladimir Zotow, de prefect van zuidoost Moskou, de vergadering. Pas wanneer er vellen papier worden uitgedeeld voor de vragen, keert de rust in de zaal terug. Overal zitten de mensen met papieren op hun knieën koortsachtig lange monologen te schrijven.


Massaal burgerprotest dus in de extreem verrijkte stad, die blijkbaar ook werking hebben. Maar ook de »Moskauer Deutsche Zeitung« laat zich van zijn politiek correcte kant zien door de deskundige voor Rusland en Centraal-Azië van de Stichting Wetenschap uit Berlijn te citeren, die natuurlijk weer een keer het onbegrijpelijke begrip »islamofobie« in het spel moet brengen:

Maar kennelijk schijnt ook het onbehagen van de christelijke meerderheid tegenover de islamitische minderheid toe te nemen – en nieuwe vormen aan te nemen. Uwe Halbach van de Stichting Wetenschap en Politiek in Berlijn ziet een oorzaak daarvoor in latente islamofobie. Enerzijds zou het de levenswijze van de gastarbeiders zijn, die bevreemding zou wekken. Anderzijds zouden de terroristische aanslagen van Tsjetsjeense separatisten de afgelopen jaren tot haatgevoelens tegenover de islamitische bevolking hebben geleid. Niet zelden, aldus Halbach, zou de islam gelijkgesteld worden aan gevaar en terreur.


Deze onwetende en argeloze politieke wetenschapper heeft vermoedelijk nog nooit het handboek voor onderdrukking, geweld, oorlog en terreur – de koran – doorgelezen. Hoofdzaak, dat men de burgers van Moskou een irrationele angst in de schoenen kan schuiven. Maar Russen laten zich niet zo gemakkelijk knollen voor citroenen verkopen. Ze weten wat de islam hen brengt als hij zich in hun buurt uitbreidt.

Zo speelt op de bijeenkomst bij alle belangrijke, vooral burgerlijke bezwaren, de onwil mee, dat er uitgerekend een moskee in de wijk moet worden gebouwd. »De bouw van een kerk werd onlangs afgewezen«, zegt Rita Schmakova boos. Ze doet mee aan het burgerinitiatief »Nee tegen de moskee«. Ze zou geen bezwaar hebben gehad tegen een christelijk Godshuis. Een moskee zou echter nog meer vreemde zaken in een woonomgeving brengen, die sowieso vanwege de lage huurprijzen door veel moslims wordt bewoond.


Politiek rechts maakt gebruik van de zorgen van de burger. De actiebond »Mijn hof« (Moj Dwor) wordt geleid door Michail Butrimow, die bij het Moskouse onderzoekscentrum »Sowa« bekend is uit de rechtse scene. Het laatst overhandigde hij aan de burgemeester van Moskou, Sergej Sobjanin, een open brief tegen de moskee.


Nieuw is, dat in Moskou nu ook de kunstenaarsscene in verzet komt tegen de bouw van moskeeën. De aanblik van schreeuwende schapen, waarbij levend de koppen werden afgesneden, was vermoedelijk zelfs teveel voor hun tolerantie:

In een andere open brief hadden zich onlangs al bekende kunstenaars tot burgemeester Sobjanin gewend. Ze klaagden erover, dat tijdens het islamitische slachtfeest, de belangrijkste islamitische feestdag, in Moskou voor de ogen van iedereen massaal schapen zouden worden geslacht. Zulke taferelen zouden veel mensen »choqueren. Geweld en brutaliteit zouden een »serieus gevaar« voor de samenleving vormen. Men zou de religieuze gevoelens van de moslims respecteren, maar dit bloedige spektakel zou »niet stroken met de aard« van de Russische tradities. Per slot van rekening zouden Tolstoj, Dostojevski, Tsjechov en andere »grote humanisten« er steeds toe hebben opgeroepen al het levende te waarderen. De ondertekenaars, onder wie de rockzanger Andrej Makarewitsch, de toneelspeler Leonid Jarmolnik, de muziekcriticus Artemij Troizkij en de televisiepresentatrice Olga Schelest, appelleren aan Sobjanin om het slachten in het openbaar te verbieden.

Misschien zou men in Duitsland openbare rondleidingen door slachthuizen moeten organiseren wanneer moslims hun vreselijke werk op de arme dieren uitvoeren. Dat zou een heilzame ervaring zijn voor diegenen die tolerantieverliefd zijn. Geen wonder, dat de moslims van Moskou zich nu door de afwijzing van deze gruwelijkheden »buitengesloten« en »gediscrimineerd« voelen. Ze weten namelijk precies op welke knopjes ze moeten drukken om hun doelen te bereiken. Maar in Moskou functioneert dat niet zo goed als in het goedmenselijk aangetaste Duitsland.

De betrokken moslims voelen zich door de afwijzing echter naar de rand gedrongen. Medjidor Kazimowitsch, privéleraar aan de islamitische hogeschool in Moskou, voelt zich in de steek gelaten door de stadsregering. »Steeds opnieuw wordt ons de bouw van een nieuwe moskee beloofd en daarna gebeurt er niets.« Achmet M., bezoeker van de centrale moskee, beschouwt daarom ook het gezamenlijke gebed op straat als een belangrijk signaal aan de Moskouse bevolking: »Wij zijn rechtmatige burgers van Rusland. Iedereen moet zien, dat wij bestaan.«


Een onthullende boodschap. Blijkbaar moeten de mensen zien, dat de toekomstige machthebbers zich steeds duidelijker doen gelden. Maar daarbij hebben ze geen rekening gehouden met de Russische volksaard. De mensen daar laten zich niet zo gemakkelijk misleiden dan de door decennia lange volkspedagogiek verweekte Duitse burger:

Na twee uur is de bijeenkomst afgelopen. Prefect Michail Zotow wringt zichzelf door de drukke mensenmenigte, die met vragen en eisen op hem afstormt. Pas voor een camerateam stopt hij en kijkt oprecht in de camera: »Ik kan alleen maar zeggen, dat hier geen moskee komt«, zegt hij en loopt door. De burgers hebben gewonnen, maar daarmee is het probleem niet opgelost. Hoe moet in de toekomst het samenleven van christenen en moslims worden georganiseerd? Alexej Malaschenko, islamdeskundige aan het Carnegie Centrum in Moskou, ziet maar één mogelijkheid: »Moskou is een metropool en de stad met de meeste islamitische inwoners in Europa. De mensen moeten maar wennen aan moskeeën.«

Als deze »islamdeskundige« zich daar maar niet vergist. Mensen »moeten« helemaal aan niets wennen, en al helemaal niet aan islamitische verrijkingen. Hoe protest in Moskou tot uiting wordt gebracht als het geduld van de mensen te lang op de proef wordt gesteld, kan men op deze foto zien, opgenomen op 11 december 2010 tijdens een massale demonstratie in Moskou:


In Moskou hebben de geweldsovervallen en moorden tussen moslims en autochtone Russen zich de afgelopen jaren opgestapeld. De druppel was vermoedelijk de moord op de 27-jarige Rus Jegor Swiridow:

De fan van Spartak Moskou en lid van de ultragroepering »Union« raakte op 6 december met meerdere mannen uit de Kaukasusrepublieken in gevecht en werd daarbij doodgeschoten. De militie van Moskou arresteerde de daders weliswaar snel, liet echter op eentje na alle anderen weer op vrije voeten.

Hier de hoofdverdachte van deze moord, een islamitische Kaukasiër. Op de foto heeft hij een vechtmes in zijn hand:

Een ooggetuige bericht per E-mail vanuit Moskou aan PI:

»In Moskou is al enkele jaren een regelrechte oorlog aan de gang tussen de autochtone inwoners van Moskou en islamitische immigranten uit de Kaukasus en uit Aziatische landen van de voormalige Sovjet-Unie. De moslims hebben al honderden autochtonen vermoord. Zo was het ook vorige week, toen een Rus door een moslim uit de Kaukasus werd doodgeschoten. De politie heeft de moordenaars eerst gearresteerd en daarna, op eentje na, onmiddellijk weer laten lopen. Daarop werd voor 11 december 2010 een demonstratie aangekondigd en uitgevoerd op het Manegeplein in Moskou. Er kwamen ongeveer 10.000 mensen van allerlei leeftijden. De demonstranten hebben de politieke elite en de politie ervan beschuldigd niets te ondernemen om de moordenaars te straffen en hebben leuzen tegen de moslims en de politie geroepen.«

Onder de titel »Etnische spanningen« berichtte ook »Der Spiegel« over massademonstraties en massale arrestaties:

Het geweld in Rusland escaleert: In Moskou heeft de politie opnieuw meerdere honderden Russische en Kaukasische jongeren gearresteerd, omdat er nog meer straatgevechten dreigden. De vreemdelingenvijandige onlusten begonnen na de dood van een Moskouse voetbalfan.


Om nieuwe straatgevechten tussen etnische groeperingen in Moskou en omgeving te verhinderen, heeft de politie vorige week zaterdag minstens 2100 Russische en Kaukasische jongeren gearresteerd. Daarbij zouden talrijke wapens zoals honkbalknuppels en messen in beslag genomen zijn, zei een politiewoordvoerder volgens informatie van het persbureau Ria Nowosti zaterdagavond laat. In Moskou zouden ongeveer 1300 verdachten zijn afgevoerd. In de omgeving van Moskou zouden 800 arrestaties zijn verricht. Ook in Wolgograd in het zuidoosten van Rusland zouden tientallen relschoppers zijn gearresteerd.

Door de inzet van de politie zouden volgens »Der Spiegel« meer dan duizend mensen zijn gearresteerd:

Uit bezorgdheid voor een verdere escalatie van de etnische spanningen in Moskou hebben Russische veiligheidstroepen ongeveer 1000 mensen gearresteerd – de sfeer in de stad is sinds de dodelijke schoten door vermoedelijke daders uit de Kaukasus op een Russische voetbalfan uitermate verhit.

Er werden meerdere honderden politiemensen ingezet: De Russische politie heeft in Moskou bij onlusten tussen ultranationalisten en Kaukasiërs ongeveer 1000 mensen gearresteerd. Op het treinstation Kiev in de Russische hoofdstad blokkeerden de veiligheidstroepen woensdag ook de toegang tot een van de grootste warenhuizen en tot de metro. Angstige voorbijgangers sloegen schreeuwend op de vlucht. Het kwam tot deels dramatische scènes, toen de politie probeerde de situatie onder controle te brengen. De sfeer in Moskou is al dagenlang extreem verhit, nadat vermoedelijke daders uit de Kaukasus een Russische voetbalfan hadden doodgeschoten.

»Der Spiegel« meldde, dat rechts-radicale groeperingen in Rusland nu zelfs de noodtoestand zouden hebben uitgeroepen:

In het internet roept de Russische »Slawjanskij Sojuz« zijn kameraden op tot de slag om Moskou. De Slavenunie, afgekort SS, behoort tot de meest beruchte rechts-radicale verenigingen in Rusland. Haar leider Dmitrij Djomuschkin poseert graag in een camouflagepak met een honkbalknuppel, hij draagt een tatoeage van een hakenkruis op zijn bovenarm. »Het is oorlog«, verkondigt de Slavenunie met rode letters op haar homepage. Op een apocalyptisch aandoende fotomontage staan links duistere bewoners van de Kaukasus, rechts die voetbalfans, die zaterdag in het centrum van Moskou tekeergingen. Tussen de beide kampen ligt Moskou, dat door zwarte rookwolken aan het gezicht wordt onttrokken. »Aan welke kant zul jij staan?«, vragen de rechtse propagandisten.


De oorlog, die de rechts-extremen van Rusland uitroepen, heeft in de nacht naar maandag het volgende slachtoffer geëist: in het zuiden van de stad viel een tiental jongeren een man uit Centraal-Azië aan en doodden hem met messteken in de milt. In het Oosten vuurden onbekenden zeven keer met een gaspistool op een verkoper uit Azerbeidzjan en verwondden hem zwaar. Een tweede man uit Azerbeidzjan werd in het centrum van Moskou neergestoken.


De situatie in Moskou schijnt zich steeds meer toe te spitsen. Onze informant uit Moskou schrijft verder:

Nu willen morgen op 15 december 2010 de moslims uit de Kaukasus in Moskou een tegendemonstratie houden en hebben zware onlusten en wraak op de Russische bevolking aangekondigd. Men zegt, dat er veel personenauto’s en bussen vanuit Dagestan, Tsjetsjenië, Ingoesjetië en Kabardië-Balkarië onderweg zijn richting Moskou. Op de dag dat de Russische voetbalfan Jegor Swiridow werd begraven, hebben twee moslims uit Dagestan opnieuw een Rus, Pavel Kasakov, neergestoken. Ongeveer een week geleden werd ook in Rostov aan de Don een Russische biologiestudent, Maksim Sytschow, door islamitische studenten uit Ingoesjetië zó erg in elkaar geslagen, dat hij korte tijd later aan zijn verwondingen overleed.


Op 16 december ging de terreur verder. De moordenaar van de Russische voetbalfan kwam uit Kabardië-Balkarië. Anas Pschichatschew, de hoogste islamitische hoogwaardigheidsbekleder van deze Kaukasische republiek, werd in de hoofdstad Naltsjik door vermoedelijk fundamentele moslims doodgeschoten, zoals Russland-Aktuell bericht:

Pschichatschew kreeg gisteravond thuis bezoek van twee onbekenden en »voor een gesprek« op straat uitgenodigd. Voor de geestelijke zou dit een normale gebeurtenis geweest zijn, aldus de onderzoekers.

Voor het huis schoten de daders de moefti met twee pistolen neer. De sinds 2002 als hoogste islamitische geestelijke van de Kaukasische republiek functionerende Pschichatschew werd pas onlangs tijdens een overleg met gouverneur-generaal van de Noord-Kaukasus, Alexander Chloponion, voor zijn voorbeeldige »antiterroristische propaganda« geprezen.

Vanuit de radicaalislamitische ondergrondse werd de moefti er echter van beschuldigd de autoriteiten lijsten met namen van radicale moslims te hebben doen toekomen, wat deze echter ontkende.


De religieuze spanningen broeien al jarenlang. Deze werden 19 november 2009 enorm aangewakkerd, toen de Russisch-orthodoxe priester vader Daniil in de St. Thomaskerk door een Kirgiziër werd doodgeschoten. Reden: de priester had gemissioneerd.

Hoe gecompliceerd de situatie in Rusland met de islam is, beschrijft dit artikel uit de FAZ (Frankfurter Allgemeine Zeitung) op indrukwekkende wijze. De Russisch-orthodoxe kerk schijnt zich tegen de schijnbaar toenemende »heidense« tendensen aan de kant van de islam te scharen:

Het patriarchaat van Moskou beschouwt intussen de staatsgetrouwe islam als belangrijkste bondgenoot bij zijn plan het cynisch geworden Russische staatsvolk opnieuw morele principes en de bereidheid tot het brengen van offers en onthouding bij te brengen. »In kwesties betreffende ethiek stemmen we volledig overeen met de islam«, zegt de priester Alexander Wasjutin, die voor het patriarchaat verantwoordelijk is voor de interreligieuze dialoog, »alleen geloven wij, in onderscheid tot hen, aan Jezus Christus.«


In veel streken van Rusland schijnt zich een zogenaamde »gematigde« stroming van de islam te hebben ontwikkeld, zoals de FAZ bericht:

De »verlichte« Russische islam, die door de Russen zelf evenals door westerse politici als Europees en toekomstgericht wordt geprezen, wortelt in het Tataarse en Basjkirostaanse gebieden rondom Kazan, Oefa en Orenburg. Hij werd historisch gevormd door de nationalistische hervormingsbeweging van het Jadidisme in de 19e eeuw. Aangezet door islamitische wetenschappers die in het buitenland hadden gewerkt en wilden dat hun nieuwe vaderland de ontwikkelingsachterstand op het Westen inhaalde, eisten destijds Tataarse en Basjikirostaanse geleerden van hun landgenoten om zich te ontwikkelen en zelfstandig te koran te bestuderen. Zelfs de islamitische geschiedenis zouden ze aan een kritisch onderzoek onderwerpen, wat de koran immers niet verbiedt.


Tegenwoordig is het centrum van de geciviliseerde islam n Rusland de universiteitsstad Kazan, achthonderd kilometer ten oosten van Moskou. In het Kremlin daar symboliseren de oude kathedraal en de daarnaast met geld uit de hele Arabische wereld gebouwde nieuwe glinsterende moskee het vreedzame met elkaar van de religies. De Tataren, die in hun hoofdstad ruim de helft van de bevolking uitmaken (met duidelijk stijgende tendens), gelden als vlijtig, familieverbonden en in vergelijking met Russen minder geneigd tot alcoholmisbruik en geweld. De jaarlijkse herdenkingsdemonstratie voor de bij de Moskouse verovering door tsaar Ivan de Verschrikkelijke gesneuvelde krijgers 458 jaar geleden op 15 oktober 2010 verliep zoals gewoonlijk zonder incidenten.


Hier bekeren zich niet weinig Russen, gefrustreerd door het verval van veel van hun landgenoten, tot de islam. Tataarse imams prijzen hun geloof aan als heilzaam voor heel Rusland – en ook voor Europa, waarbij de islamisering van het continent per se zonder geweld moet plaatsvinden.


Maar de positieve beoordeling geldt bij lange na niet voor alle delen van het land en voor alle islamitische bevolkingsgroepen. Daarom bestaat er in Rusland een sterke islamkritische beweging:

Een woordvoerster van deze twijfel is de radicale Russische islamcritica Jelena Tschudinowa, die in haar roman »De moskee van de Notre Dame van Parijs« de antiutopische visie van een geïslamiseerd Europa heeft omschreven. Mevrouw Tschudinowa eist, dat islamitische immigranten slechts met zulke kleine groepen het land binnengelaten zouden mogen worden dat ze geen andere keuze zouden hebben dan zich te assimileren. Want Europese mensen zouden veel meer versplinterd zijn dan de clangeoriënteerde moslims. Waardoor ze bij een vrije concurrentie van de culturen altijd in het nadeel zouden zijn. Goedkope arbeidskrachten van vandaag zouden de gemeenschap morgen duur komen te staan, zegt de strijdbare christin: hun nakomelingen zouden vooral de belastingbetaler belasten en met islamistische terroristen sympathiseren.


Goddelijke strijders in de Noord-Kaukasus
De noodlottige Russische regio, waarin inderdaad miljarden verdwijnen en waar de islamistische terreur bloeit, is de Noord-Kaukasus. Bijna dagelijks worden in Dagestan en Ingoesjetië aanslagen gepleegd, vooral op de vanwege hun omkoopbaarheid gehate militiemensen en rechters. Goddelijke strijders moorden echter ook in de naburige Zuid-Russische landstreken Stavropol en Astrakan en daarom willen veel Russen daar vertrekken. Het islamitische, maar Moskou getrouwe onderdrukkingsregime in Tsjetsjenië onder Ramsan Kadyrow ontvangt enorme subsidies uit de Russische begroting. Kadyrow doet zich voor als regionaal heerser. In zijn republiek werden meerdere keren mensenrechtenactivisten vermoord. De aanslagen van islamistische oppositionelen willen maar niet ophouden.


Hoe de zuivere islam zich met al zijn bijverschijnselen zoals sharia, hoofddoekdwang, volledige versluiering en terreur in Tsjetsjenië voorstelt, maakt de FAZ duidelijk onder het tussenkopje »radicaalislamitische tendensen«:

Hoewel in theorie in de Noord-Kaukasus het Russische recht van toepassing is, worden ruzies over erfenissen en familieruzies regelmatig bijgelegd door de Qadi (islamitische shariarechter). Alcoholische dranken, die theoretisch ’s morgens vroeg verkocht zouden mogen worden, zijn feitelijk helemaal niet verkrijgbaar, omdat de handelaren bang zijn om door de gemeente afgezet of zelfs overvallen te worden. In de openbare gebouwen in Tsjetsjenië, bijvoorbeeld op de universiteit, heerst een hoofddoekdwang en inmiddels is ook een volledige versluiering niet zeldzaam meer. Vrouwen, die zich »onislamitisch« kleden, moeten er minimaal op rekenen uitgescholden of met verfpistolen beschoten te worden.


Kadyrow, het hoofd van Tsjetsjenië, heeft al meegedeeld dat de sharia voor hem belangrijker zou zijn dan de Russische wetten. Maar ook de Moskouse publicist Orchan Dschemal pleit ervoor om voor de in meerderheid door moslims bewoonde regio’s in Rusland de sharia in te voeren. Toen Jelena Tschudinowa onlangs tijdens een discussie met Dschemal bekende, dat ze er heel erg op tegen zou zijn om vrouwen te stenigen en dieven de handen af te hakken, verweet haar gesprekspartner haar sympathie voor de zonde: mevrouw Tschudinowa zou blijkbaar dieven en overspelplegers hun verdiende straffen willen besparen.


Gewoon de hele normale waanzin. Misschien zou Pierre Vogel alias Abu Hamza de sharia als test in Berlijn echt een jaartje moeten invoeren, zoals hij al voorstelde. Bij vele naïeve, optimistische, hopende medeburgers in dit land helpt waarschijnlijk alleen nog een schoktherapie. Wij zullen de gebeurtenissen in Rusland verder in de gaten houden, want ze zijn voor ons een onthullende aanschouwelijke les voor eventuele toekomstige scenario’s ook bij ons.

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron


http://www.artikel7.nu/?p=46482
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

BFA
Berichten: 11600
Lid geworden op: Vr Sep 29, 2006 5:18 pm

Re: Islam in Rusland

Berichtdoor BFA » Di Dec 28, 2010 6:59 pm

Van Putin heb ik nooit de indruk gehad dat hij Rusland zou laten Islamiseren. Daarvoor zie ik hem graag in een volgende termijn als president. Voor de rest heb ik naar hem toe alleen wantrouwen.
Russen hebben in de Kaukasus al veel langer met Islam te maken. Kennen de knepen om dit gezwel aan te pakken beter dan ons Europeanen.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;

Mahalingam
Berichten: 37514
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Islam in Rusland

Berichtdoor Mahalingam » Di Jun 14, 2011 1:06 pm

In Dagestan worden voortdurend imams vermoord. Tot nu toe zo'n 50 volgens onderstaand bericht.
En wie doen deze grote opruiming? De Wahabi fundi's.
Russian imam killed by Wahhabis outside village mosque in Dagestan
he imam of a village mosque in Russia's North Caucasus republic of Dagestan was shot dead on Tuesday morning, the Dagestani Interior Ministry said.
Kurbanov was found with gunshot wounds on Tuesday morning near the mosque.
"The incident occurred on Tuesday morning in the village of Mikheyevka in the Kizlyar district of Dagestan. Unidentified men shot the Imam of the village mosque," a spokesman said. "[Ashurulav] Kurbanov died from his wounds at the scene."

Religious leaders are frequently the victims of militant violence in Russia's North Caucasus. According to media reports, noted Russian Islamologist Roman Silantev said in December that around 50 moderate muftis have been killed for opposing Wahhabism.
http://www.abna.ir/data.asp?lang=3&id=247200
Islam fundamentalisten hebben nu eenmaal zeer krachtige argumenten om theologische meningsverschillen definitief te beslechten.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 37514
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Islam in Rusland

Berichtdoor Mahalingam » Wo Feb 08, 2012 8:57 pm

Breekt ergens een oorlog uit dan nemen de toeristen de benen en blijven weg.
Zou je dat ook kunnen omkeren? Ze gaan het proberen.
Toeristen moeten vrede brengen in bloedige Kaukasus
De autoriteiten hopen dat de komst van toeristen de door terrorisme geplaagde regio vooruit helpt. Het gebied is verarmd en veel mensen zijn werkloos. Als de economie aantrekt en de mensen perspectieven krijgen, vergroot dat de kans op vrede, is de hoop.
Moskou hoopt op 330.000 nieuwe banen in deelrepublieken als Ingoesjetië, Dagestan en Tsjetsjenië. Tot 2025 worden miljarden dollars in het gebied gestoken, aldus de ontwikkelaars.
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2702/Reizen/article/detail/3165340/2012/02/08/Toeristen-moeten-vrede-brengen-in-bloedige-Kaukasus.dhtml
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 37514
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Islam in Rusland

Berichtdoor Mahalingam » Vr Aug 31, 2012 12:10 am

Met bekeerden van die Religie van de Vrede moet je erg oppassen. Die zijn nog wel eens fundi.
Hier een verhaal over zo'n plofkip.
Female Suicide Bomber Identified In Russia
Said Afandi, 74, the powerful leader of a Sufi Muslim brotherhood in Russia's unstable province of Dagestan, was killed Tuesday along with six other people, including an 11-year-old boy, in the central village of Chirkei by the bomber, who approached his house disguised as a pilgrim. [...]
Police in Dagestan said Wednesday that the bomber was Aminat Kurbanova, a 30-year-old resident of Dagestan's capital, Makhachkala. The Interfax news agency claimed she was an ethnic Russian woman who had converted to Islam after marrying an Islamist militant.
http://www.npr.org/templates/story/story.php?storyId=160236428
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 7289
Lid geworden op: Do Jun 30, 2011 11:18 pm

Re: Islam in Rusland

Berichtdoor xplosive » Vr Aug 31, 2012 10:14 am

Muslim bomber kills 7 policemen

Investigators say a suicide bomber blew himself up at the funeral for a policeman in southern Russia, killing at least seven other policemen and badly wounding 12 others.

The funeral was being held at the home of an officer who had been shot dead the night before by militants in Ingushetia, one of the predominantly Muslim republics in Russia's restive North Caucasus region.

The attack took place Sunday morning as Muslims in Russia and around the world prepared for the feast that celebrates the end of the holy month of Ramadan.

An Islamic insurgency has spread throughout the North Caucasus, with militants staging near daily attacks on police and other authorities.
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten

Gebruikersavatar
Schepsel
Berichten: 4930
Lid geworden op: Zo Jun 20, 2010 6:43 pm
Locatie: 하늘

Re: Islam in Rusland

Berichtdoor Schepsel » Vr Aug 31, 2012 6:15 pm

Ik heb verhalen gehoord die impliceren dat Russen extreem xenofoob zijn, dus islamisering? Nah. Zo weet ik een verhaal over mensen die met een vreemd dialect in een groot dorp/stadje kwamen wonen: huis in de fik en ze werden buitengesloten. En dan hebben ze het volgens mij al helemáál niet op moslims.
Ik heb de beste feiten. Het zijn alternatieve feiten. Niemand respecteert de feiten meer dan ik. De rest is FAKE NEWS. SNEU. Net als ''zogenaamde rechters'' en scheiding der machten, SNEU.

Mahalingam
Berichten: 37514
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Islam in Rusland

Berichtdoor Mahalingam » Ma Nov 05, 2012 8:18 pm

Kirgizië ligt in Centraal Azië en was vroeger van Rusland. Het bevat 80% Mohammedaen dus er zal wel 20% van de bevolking uitgemoord/verdreven gaan worden.
Westerse denkbeelden over sanitair en riolering zijn daar nooit doorgedrongen.
Dat maak ik op uit dit bericht:
In Kirgizië is het zelfs op het toilet niet veilig. Toen de vloer van een toiletgebouw het begaf vonden vier mensen de dood. Vijftien anderen raakten gewond.

Het gebouw staat op een markt in het stadje Kara-Suu, waar geen riolering is aangelegd en mensen voor hun behoefte naar het speciale gebouwtje moeten. Hulpverleners hadden grote moeite om het gebouw binnen te komen. Uiteindelijk werd er met een kraan een gat in het dak gemaakt, waardoor reddingswerkers naar binnen konden.

De wc's stonden op een betonnen vloer boven een beerput. Sommige reddingswerkers hadden gasmaskers op om zich te beschermen tegen de immense stank.
http://www.powned.tv/nieuws/buitenland/2012/11/toiletgebouw_stort_in_vier_dod.html
De door de Russen aangelegde infra-structuur verkommerd jaar na jaar. Dan krijg je dergelijke dingen.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 7289
Lid geworden op: Do Jun 30, 2011 11:18 pm

De islamisering van Rusland

Berichtdoor xplosive » Vr Dec 14, 2012 10:27 pm

Tensions Rising Between Moscow's Muslims And Police

According to Aleksei Malashenko, a specialist in Islamic issues at the Moscow Carnegie Center, one of the most troublesome issues is the lack of places of worship to accommodate Moscow's burgeoning Muslim population.

Dit is echt een dhimmi-houding.

"It's a big problem," he says. "We have somewhere between 1 and 1.5 million Muslims in Moscow. That makes Moscow the biggest Muslim city in Europe. Yet we have only five mosques."

Some estimates place Moscow's Muslim population as high as 2 million. In contrast, London, which has between 600,000 and 1 million Muslims, has over a thousand mosques.

Dit geeft aan dat de dhimmi-houding in Londen nog veel erger is dan in Moskou. Geen wonder dat Tommy Robinson het zo moeilijk heeft in Groot-Brittannië.

Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten

Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 7289
Lid geworden op: Do Jun 30, 2011 11:18 pm

Re: De islamisering van Rusland

Berichtdoor xplosive » Vr Dec 14, 2012 10:31 pm

Russian political movement: No more mosques!

The cultural divide between Russia and Muslims became even more apparent this week when President Vladimir Putin said Muslim girls shouldn't wear headscarves in schools.

"President Vladimir Putin spoke out Thursday against the wearing of headscarves in Russian schools in his first public comment on a potentially explosive issue," the report said.

Tensions have been growing between Moscow authorities and the city's Muslim population.
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten

Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 7289
Lid geworden op: Do Jun 30, 2011 11:18 pm

Re: De islamisering van Rusland

Berichtdoor xplosive » Vr Dec 14, 2012 10:49 pm

The Muslim population of Russia, and the future

The Muslim population of Russia has gone up 40% since 1989. Meanwhile the Russian population of Russia has gone down. There are now 25 million Muslims in Russia. And the Central and East European Affairs editor of The Economist has suggested in print that by 2015, 40% of the Russian army may be Muslim.

What do the Russians intend to do about this? Anything? Nothing?

Many Russians are consumed with conspiracy theories about America. And these conspiracy theories gain credibility from the maladroit American presentation of those policies, and American officials’ seeming inability to explain them in a way that Russians would find palatable. They do not even seem capable of explaining, or perhaps of understanding themselves, that Russia and America share the same potential threats and need to collaborate, rather than cling to or reassert hostile attitudes. Russians, meanwhile, seem to assume that Muslims in Russia will continue to be "Muslims-for-identification-purposes-only" Muslims just like those their parents grew up with. They somehow think that "our" (nashi) Muslims are "different." The same complacent thought is often uttered these days by Americans: the Muslims in America are "quite different" -- better educated, more prosperous -- we are constantly told, and therefore "not a threat," as are the Muslims in Western Europe. Whistling in the dark.

The Russians are not factoring in the renewed appeal of Islam for some Muslims in Russia, especially in the Caucasus but also in Moscow itself, and the effect of Saudi-financed mosques and propaganda all over the place. The effects of the long-ago anti-religious campaign in the Soviet Union, and the crushing of the revolt by Central Asian Muslims who were opposed to this policy in the 1930s, are held by some Russians even today to represent a permanent end to the internal Muslim threat. They are wrong. And they are betting a lot, far too much, on that notion.
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten

Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 7289
Lid geworden op: Do Jun 30, 2011 11:18 pm

Re: De islamisering van Rusland

Berichtdoor xplosive » Ma Dec 17, 2012 2:49 am

Russia jails four over plot to bomb high-speed train

A Russian court jailed four alleged Islamist militants on Monday for plotting to bomb a high-speed train between Moscow and St Petersburg last year.

Moscow City Court handed prison terms of 15 to 18 years to Islam Khamzhuyev, Fail Nevlyutov, Mansur Umayev and Mansur Edilbiyev, natives of Russia's troubled North Caucasus region.

Prosecutors said they had tried to attack the Sapsan train in summer 2011, state news agency Itar-tass reported. A lawyer for the accused said the defense would appeal.

The Kremlin is struggling to contain an Islamist insurgency in its mostly Muslim North Caucasus that continues in the wake of two wars between Moscow's security forces and Chechen separatists in the region.

Insurgents seeking to establish an Islamic state claimed responsibility for an attack that killed 27 people on a Moscow-St Petersburg train in 2009, a suicide bombing that killed 37 at Moscow's busiest airport in 2011 and bombings on the Moscow metro that killed 40 in 2010.

Earlier this year, Russia jailed 10 people - four of them for life - for the 2009 bombing on the Moscow-St Petersburg line.

Gezien het grote aantal moslims in Rusland loopt Rusland het grootste risico om het eerste grote Europese land te worden waar islamisten de scepter gaan zwaaien. Daarbij ligt Rusland ingeklemd tussen allerlei islamitische staten. Ik moet er niet aan denken dat het straks moslims zijn die straks de beschikking hebben over het uitgebreide Russische kernwapenarsenaal. Daarom zal het voorhoedegevecht tegen de islam in Europa waarschijnlijk in Rusland plaatsvinden. Als Rusland eenmaal valt is de rest van Europa reddeloos verloren.
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten

Mahalingam
Berichten: 37514
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De islamisering van Rusland

Berichtdoor Mahalingam » Di Mar 19, 2013 4:07 pm

Het land van de Kozakken krijgt steeds meer fundi Mohammedanen te verwerken.
Op zijn bot-Russisch nemen ze maatregelen.
President Vladimir V. Putin succeeded in curbing separatist violence in the North Caucasus in part by granting subsidies and broad autonomy to its predominantly Muslim regions. But now the Kremlin must cope with growing resentment in mostly ethnic Russian regions like Stavropol, which lies at the edge of the Caucasus mountain range.
[...]
When a stern Russian schoolmistress in one of these poor villages said she would no longer admit girls in hijabs, she became a hero to many in Stavropol. The region’s leaders backed her up by introducing a uniform that does not allow girls to wear head coverings at all — a restriction that affects a population of around 2.7 million. Official statistics say around 10 percent of those residents are Muslim, though the real number may be double that because of unregistered migration, the International Crisis Group has reported.
[...]
“When we discussed the social aspect of the problem with hijabs, one of our opponents said, ‘Let these people go back to their historical homeland, to their hijab homeland, and let them wear hijabs there,’ ” he said. “This is a pretty common opinion in Russia.”
http://www.nytimes.com/2013/03/19/world/europe/russian-regions-hijab-ban-puts-squeeze-on-muslims.html?pagewanted=2
En al die gematigde Moslims daar die nooit geen hoofddoek gedragen hebben? Die kiezen natuurlijk de kant van hun (onderdrukte) fundi geloofsgenoten.
The decision has rippled through Muslim ethnic groups, including those that have never adopted the hijab. Anvar Suyunov, a Nogay from Kara-Tyube, said the edict touched on “a very tricky question of self-determination” and could prove dangerously divisive.

“It’s a stupid idea, because they could tear the country apart,” he said. “Every action has a reaction.”

Ja, zoals altijd wordt afgesloten met een muzelmanse dreiging.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 7289
Lid geworden op: Do Jun 30, 2011 11:18 pm

Re: De islamisering van Rusland

Berichtdoor xplosive » Wo Apr 03, 2013 7:09 am

No future for Mosque-ow

A strong and sometimes-violent aversion towards Islamic headscarves is gaining steam in Russia. This trend is manifested in part by recent well-publicized bans on religiously affiliated head coverings in schools around the country.

The movement against the right of Muslim women to wear religious headscarves is one symptom of a larger resistance towards the growth of Islam in Russia, said Hilal Elver, a research professor at the University of California Santa Barbara and an expert on religious freedom.

When asked about the appropriateness of hijab, President Vladimir Putin expressed support for the ban.

"There are no hijabs in our culture, and when I say ‘our,' I mean traditional Islam," he told journalists at a question-and-answer session in December. "Shall we adopt alien traditions? Why would we do that?"

Putin also inferred separation of church and state as a justification when meeting with members of the All-Russia People's Front two weeks earlier. "We have a secular state, and we must proceed based on that," he told reporters at the event.

No more mosques

The headscarf debate is just one aspect of a broader struggle against the spread of Islam in Russia.

Moscow Mayor Sergey Sobyanin announced at the beginning of March that he would allow no more mosques to be built in the capital in the near future - despite the fact that the city has only four and they are heavily overcrowded.

Het lijkt erop dat ze in Rusland minder zachtzinnig tegen islamisten optreden dan in de Europese Unie. Misschien dat ze in de Europese Unie het goede voorbeeld van Rusland kunnen volgen.
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten

Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 7289
Lid geworden op: Do Jun 30, 2011 11:18 pm

Re: De islamisering van Rusland

Berichtdoor xplosive » Wo Apr 03, 2013 7:24 am

Russian Court Bans ‘How to Accept Islam’ Book

A court in south Russia has banned as “extremist” a book entitled “How to Accept Islam,” officials said on Tuesday.

The Krasnoyarsk district court ordered all copies of the book to be confiscated and destroyed.
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten

Mahalingam
Berichten: 37514
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De islamisering van Rusland

Berichtdoor Mahalingam » Vr Apr 26, 2013 7:16 pm

Rutte zou geklaagd hebben tegen Putin over mensenrechten. Hier is dan zo'n vreselijk schandalige schending van die rechten. De hele inhoud van een moskee in het gevang gesmeten zonder aanklacht.
Geruchten zeggen dat het te maken heeft met TsjerTsjenen en Boston.
Russia detains 140 in Moscow on suspicion of Islamic extremism
Russian police and security agents have detained 140 people at a mosque in Moscow on suspicion of involvement with Islamic extremism.
A statement from the Federal Security Agency reported by Russian news agencies said among those detained in the Friday action were 30 citizens of unspecified foreign countries.[...]
The reports cited the agency as saying the mosque previously has been visited by people who had been involved in preparing or carrying out terrorist attacks.
http://www.washingtonpost.com/world/europe/russia-detains-140-in-moscow-on-suspicion-of-islamic-extremism/2013/04/26/a293b0e0-ae91-11e2-b240-9ef3a72c67cc_story.html
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 17678
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: De islamisering van Rusland

Berichtdoor King George » Vr Apr 26, 2013 11:49 pm

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 7289
Lid geworden op: Do Jun 30, 2011 11:18 pm

Re: De islamisering van Rusland

Berichtdoor xplosive » Za Apr 27, 2013 2:26 pm

Hier een bericht in het Nederlands :

140 moslims opgepakt in Moskou

Russische veiligheidstroepen hebben in een gebedsruimte in Moskou 140 moslims opgepakt. Bij de actie werd samengewerkt met de veiligheidsdienst FSB en ambtenaren van de federale migratiedienst. Onder de arrestanten waren dertig buitenlanders.

De autoriteiten zeiden dat ze op zoek waren naar radicale moslims. Wat de verdenking precies is, werd niet gemeld.

Militanten

President Poetin zei op de Russische televisie, zonder een direct verband te leggen, dat de bomaanslag bij de marathon van Boston een hard optreden tegen 'militanten' in de noordelijke Kaukasus rechtvaardigt. Ook zei hij dat Rusland en de VS moeten samenwerken in de strijd tegen militanten.

De broers die op 15 april bij de marathon twee bommen lieten ontploffen, waren etnische Tsjetsjenen die uit het Russische deel van de Kaukasus afkomstig kwamen.
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 69227
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De islamisering van Rusland

Berichtdoor Ariel » Ma Mei 20, 2013 8:53 pm

De Russische inlichtingendienst heeft een terroristische aanslag in Moskou verijdeld. Twee terroristen zijn gedood en een gearresteerd, meldde het Nationale Antiterrorisme-comité maandag. De drie terroristen zijn of waren allen Russen en hebben in de regio Afghanistan-Pakistan training gehad, laat het comité weten.

Rusland doet niet moeilijk , en schiet vermoedelijk de terroristen liever neer, dan ze voor 25 of meer jaren in de kost te nemen en ze te onderhouden.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 37514
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De islamisering van Rusland

Berichtdoor Mahalingam » Wo Jun 12, 2013 11:35 pm

Niet moeilijk doen: gewoon een moskeet met 300 salafi's overvallen en ze afvoeren voor nader onderzoek.
In ons land zou het onbestaanbaar zijn: politie die een volle moskee binnen valt.

Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 14913
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Mohammedaans gedrag in Rusland wordt niet op prijs gesteld

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Do Jun 13, 2013 1:48 pm

Ariel schreef:De Russische inlichtingendienst heeft een terroristische aanslag in Moskou verijdeld. Twee terroristen zijn gedood en een gearresteerd, meldde het Nationale Antiterrorisme-comité maandag. De drie terroristen zijn of waren allen Russen en hebben in de regio Afghanistan-Pakistan training gehad, laat het comité weten.

Rusland doet niet moeilijk , en schiet vermoedelijk de terroristen liever neer, dan ze voor 25 of meer jaren in de kost te nemen en ze te onderhouden.

Klopt! Die ene is alleen 'even' meegenomen voor verhoor. [icon_lol.gif]
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.


Terug naar “Eurabia”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten