De islamisering van Rusland

Mahalingam
Berichten: 37514
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De islamisering van Rusland

Berichtdoor Mahalingam » Wo Feb 21, 2018 6:21 pm

Afbeelding
ISIS terrorist kills 5 churchgoers
The Islamic State (ISIS) terror group has claimed responsibility for a deadly attack on churchgoers in Russia’s Dagestan region.

Five people were killed and five wounded when a terrorist opened fire with a hunting rifle on people leaving a Sunday service at a Russian Orthodox church in the Dagestan city of Kizlyar.
The terrorist was shot and killed by security forces at the scene.
All those killed were women, the BBC reported. The wounded include a police officer and a national guardsman. Two are said to be in critical condition.

Authorities identified the terrorist as 22-year-old Khalil Khalilov, a local resident. His wife has been detained for questioning.
Police have not commented on the possible motive for the attack.

One of the dead victims was an award-winning doctor, Lyudmila Shcherbakova, who had more than 40 years’ experience working in Dagestan’s hospitals, Russia’s TASS news agency reported.
https://worldisraelnews.com/russia-isis-terrorist-kills-5-churchgoers
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 37382
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De islamisering van Rusland

Berichtdoor Pilgrim » Za Jun 16, 2018 9:37 pm

Rusland: “Islamisering” gevreesd voor het einde van de 21e eeuw

Geplaatst op 16 juni 2018

Afbeelding

Rusland zal, evenals de meeste West-Europese landen, eindigen als islamitisch land. Als de politiek niet nog in de laatste seconde drastisch dóórpakt

– 20 miljoen van de 144 miljoen Russen zijn moslims.
– Hun bevolkingsdeel groeit meerdere malen sneller dan die van de niet-islamitische Russen.
– 7.000 moskeeën zijn er in het gigantische rijk – en bijna dagelijks komt er een nieuwe moskee bij.
– In geen enkele Europese grote stad wonen meer moslims dan in Moskou.
– Volgens de meest recente schattingen zijn 2 miljoen van de 12 miljoen Moskovieten moslims.
– Hele stadswijken bestaan uitsluitend uit moslims.
Wie dus in Rusland de redding van Europa, in het bijzonder die van Duitsland, van de islamisering ziet, zal door het volgende artikel méér dan worden ontnuchterd. Geschreven werd het een half decennium geleden – en wat het toen al aantoonde, is intussen nog verergerd:

In Rusland zwelt het aantal moslims nog sterker aan dan in West-Europa

Poetin is niet bepaald de door velen verhoopte Siegfried, die de draak doodt. Integendeel: Poetin onderhoudt de beste betrekkingen met Tsjetsjeense en terroristische leiders – evenals met andere islamitische leiders van islamitische deelrepublieken van zijn gigantische rijk.

Nou ja, politiek gezien kan men beargumenteren dat hij geen andere keuze heeft. Wat juist is: hij moet met de leiders van islamitische deelrepublieken tot overeenstemming komen. Want deze zouden anders tegenover het Russisch-Orthodoxe Centraal-Rusland een golf van terreur kunnen ontketenen, zoals wij ze meerdere malen hebben zien doen:

Bij de gijzelneming in het Moskouse Dubrowka-Theater op 23 oktober 2002 brachten 40 tot 50 gewapende personen, die zichzelf rekenden tot de Separatistische Beweging van Tsjetsjenië, 850 mensen met geweld in hun macht en eisten de terugtrekking van de Russische troepen uit Tsjetsjenië.

Nadat de gijzelneming in Moskou reeds twee en een halve dag had geduurd, pompten speciale eenheden van de Russische binnenlandse geheime dienst FSB een onbekend chemisch middel in het ventilatiesysteem van het theater en bestormden het gebouw minuten later. De bedwelmde terroristen werden ter plekke door de speciale eenheden gedood door schoten in het hoofd. 130 gegijzelden stierven, 5 door de gijzelnemers, 125 aan de gevolgen van het inzetten van gas vanwege ontoereikende medische behandeling. Een Russisch trauma tot op de dag van vandaag.

Dat Poetin een stokje voor de islam steekt, dat hij hem politiek bestrijdt, zoals ook enkele reageerders hier schrijven, daarvan kan geen sprake zijn.

Alleen al in de 12 miljoen inwoners tellende metropool Moskou wonen 2 miljoen moslims – meer dan in welke andere West-Europese grote stad dan ook. (Bron)

“Dubrowka” bijvoorbeeld is één van de ongeveer anderhalf duizend winkelcentra van de Russische hoofdstad. Zijn bijzondere kenmerk is de goede ligging: slechts een paar honderd meter is het naar het dichtstbijzijnde metrostation en maar vijf kilometer naar het Kremlin, het centrum van Moskou. “Een der meest geliefde shopping-centra van de Moskovieten”, staat er op een banner bij de ingang van het winkelparadijs te lezen. Maar uitgerekend bij de Moskovieten is “Dubrowka” minder geliefd: Het winkelcentrum staat veel meer bekend als “moslimmarkt”.

Binnen in het winkelcentrum heerst een atmosfeer alsof men niet in Moskou, maar in een Parijse banlieue of in Berlin-Kreuzberg zou zijn: vrouwen met hoofddoeken, mannen met gebedskettingen, halal-levensmiddelen, islamitische mode (het “elegante bedekken”) – en dat allemaal op een oppervlakte van 80.000 vierkante meter.

Poetins uitspraken over de islam zijn controversieel. Al naar gelang de politiek het vereist, valt hij hem aan – of schildert hem af als “deel van Rusland”.

Ergens in 2017 zei Poetin letterlijk:

“Als minderheden liever de sharia als wet willen, geven wij hen de raad naar die landen te gaan ,waarin de Sharia wet is. Rusland heeft geen minderheden nodig. De minderheden hebben Rusland nodig, en wij verstrekken geen speciale privileges of wijzigen onze wetgeving conform hun wensen, hoe luid ze ook ´discriminatie´ schreeuwen.” (Bron)

Aan de andere kant opende Poetin in september 2017 in Moskou een van de grootste moskeeën van Europa: Ze biedt plaats aan 10.000 mensen. Daarnaast zei Vladimir Poetin dat de islam “één van de traditionele Russische religies is”. De “majestueuze” moskee zou passen bij de “hoofdstad van een verenigd, multinationaal en multi-confessioneel land”.

Etnische verdeling van de moslims in Rusland
Het geboortecijfer van de islamitische volkeren van Rusland is hoger dan dat van de Russen en de christelijke volkeren. Ondanks oorlog moet sinds de onafhankelijkheid van Rusland het aantal Tsjetsjenen rond de 50% gestegen zijn, het aantal Lezgiërs rond de 60%, het aantal Ingoesjetiërs zelfs rond de 90%. Deze officiële cijfers worden echter door Russische politici uit de oppositie in twijfel getrokken. Feitelijk ligt ook het geboortecijfer van de Tataren als grootste islamitische minderheid duidelijk onder het reproductieve niveau.

De islam is vooral de religie van talrijke etnische minderheden in Rusland
Het meest talrijke islamitische volk in Rusland zijn de Tataren. Met om en nabij de 6 miljoen ingezetenen zijn zij het na de Russen (80%) tweede volk (4%) en tegelijkertijd ook de grootste minderheid van de veelvolkeren-staat. Slechts een derde deel van de Tataren leeft in Tatarstan (Kazan), waar ze een goede 50% van de bevolking uitmaken, krap 40% zijn Russen. Behalve de autonome republiek strekt hun vestigingsgebied zich uit langs de Wolga en de Oeral, samen met de andere islamitische volkeren tot aan Noordelijke Kaukasus, resp. tot aan Midden-Azië.

Andere belangrijke islamitische volkeren zijn de aan de Tataren verwante en naast hen levende Basjkieren (1,5 miljoen), waarvan twee derde deel in hun autonome republiek wonen (Basjkortostan is de qua oppervlakte grootste en dichtstbevolkte van de autonome staten van Rusland), maar aldaar slechts krap 30% van de bevolking uitmaken – tegenover 40% Russen en 25% Tataren).

Grotendeels vanuit hun voormalige Sovjet-buurstaten in Midden-Azië en in de Kaukasus geïmmigreerd zijn de Kazachstanen en de Azerbeidzjanen.

Andere getalsmatig grote, voor het merendeel islamitische, volkeren zijn de Tsjetsjenen en de nauw met hen verwante Ingoesjetiërs, de over drie Kaukasus-republieken verdeelde Tsjerkeziërs, de Awaren en de Darginezen in Dagestan, zowel als de in Dagestan en in het naburige Azerbeidsjan wonende Lezgiërs.

Indigene, merendeels islamitische, volkeren van de Kaukasus-republieken vormen de meerderheid van de bevolking in Tsjetsjenië, Ingoesjenië, Kabardino-Bakarije, Dagestan en Karatsji-Tsjerkezië. Daarmee vormt de Noordelijke Kaukasus het op één na belangrijkste compacte islamitische vestigingsgebied in Rusland; ongeveer 10 % van alle moslims in Rusland woont bijv. in Dagestan.

De Turkmeense Tsjoevasiërs (Tsjeboksary aan de Wolga) en de uit Iran afkomstige Ossetiërs (Vladikavkas in de Kaukasus) zijn weliswaar voor het merendeel orthodox-christelijk, maar een minderheid van beide volkeren resp. hun beide republieken is bekeerd tot de islam.

Talrijke moslims wonen ook in de Russische grote steden Moskou, Sint Petersburg, Iwanovo, Twer, Jaroslawl, Kaliningrad, Astrakan, Orenburg, Nisjni Nowgorod en Troiski, evenals in de bestuurlijke regio’s Tsjeljabinsk, Kurganië en Tjumenië en in het autonome gebied van de Chantiërs en Mansiërs.

In Tatarstan zijn er bovendien enige Russische bekeerlingen – in het bijzonder in Kazan, waar ongeveer één op de drie huwelijken een gemengd huwelijk is. Tegenwoordig zijn er in Rusland 7000 moskeeën, waarvan 5000 in de Noordelijke Kaukasus, onder hen de (tot 2005) grootste moskee van Rusland in Matsjatsjkala (Dagestan).

Bron: https://michael-mannheimer.net

Door: Michael Mannheimer

Vertaald uit het Duits door: Theresa Geissler

https://ejbron.wordpress.com/2018/06/16/190360/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 69227
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De islamisering van Rusland

Berichtdoor Ariel » Zo Jun 17, 2018 12:38 am

Pilgrim schreef:
Rusland: “Islamisering” gevreesd voor het einde van de 21e eeuwDit feit blijft al tijden door mijn achterhoofd spelen. Ik had gehoopt dat Putin islam de nek kon omdraaien.

Maar ik vrees dat dat niet gebeurt.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 37514
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De islamisering van Rusland

Berichtdoor Mahalingam » Zo Sep 23, 2018 5:16 pm

In Rusland hebben ze vergelijkbare problemen met criminele Mohammedanen in gevangenissen.
Muslims Now Form Almost a Third of Inmates in Russian Penal System
Muslims now form 30 percent of all inmates in the Russian penal system, a figure that is more than twice their share in the population of the Russian Federation (according to official estimates) and one that has been growing rapidly in recent years, according to new statistics featured on the Tolkovatel portal.

Indeed, Russian government figures suggest, the portal continues, that “by 2030, the number of Muslims in ‘zones’ may reach 50 percent of the total, including in that number the many prisoners who accept Islam” while incarcerated, an even greater disbalance

According to researchers at the federal penal agency, “the increase in the share of Muslim convicts potentially increases the possibility of conflicts among the incarcerated on a religious and ethnic basis.”
http://windowoneurasia2.blogspot.com/2018/09/muslims-now-form-almost-third-of.html
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.


Terug naar “Eurabia”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten