Calais en andere zeehavens magneet voor illegalen

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74880
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Calais en andere zeehavens magneet voor illegalen

Berichtdoor Ariel » Do Feb 28, 2019 2:48 pm

Afbeelding

Migrants are phoning police to collect them from Channel boats

Illegal migrants are ringing police to collect them from boats in the Channel because they are so sure of avoiding being returned to their countries, MPs have been told.

It is part of a shift in the “business model” of organised criminals, with the emphasis now on people seeking out the authorities rather than being met at departure points and smuggled into the country undetected.

Steve Rodhouse, director-general of operations at the National Crime Agency, said that about 40 per cent of those who arrived had paid an average of £5,000 each to “facilitators” who often started arranging the journey to Europe in Iran.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 40994
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Calais en andere zeehavens magneet voor illegalen

Berichtdoor Mahalingam » Zo Mar 03, 2019 6:10 pm

Honderden drongen de haven binnen. Tientallen kwamen aan boord van een ferry.
Migranten klimmen op veerboot in Calais
CALAIS - De Franse politie heeft 44 migranten aangehouden die in de nacht van zaterdag op zondag in Calais aan boord waren geklommen van een veerboot over het Kanaal. De migranten gebruikten bij hoog water een onderhoudsladder om aan boord te komen, zei de politie.

Ongeveer honderd mensen waren erin geslaagd de zwaar beveiligde haven van Calais binnen te komen, waar de veerboot net was aangekomen uit het Engelse Dover. Rond de vijftig wisten aan boord van het schip te komen. Bij het beklimmen van de ferry vielen twee migranten in het water. Ze werden gered door de brandweer.

Zondagmorgen was de politie nog op zoek naar migranten die zich op het schip schuil zouden kunnen houden. Door de actie van de politie liepen de diensten van de veerboten over het Kanaal vertraging op. Minstens twee ferry’s moesten wachten voordat ze de haven in mochten.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/3233642/migranten-klimmen-op-veerboot-in-calais
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74880
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Calais en andere zeehavens magneet voor illegalen

Berichtdoor Ariel » Vr Mar 22, 2019 12:13 pm

Veel meer ’inklimmers’ in haven Rotterdam

De politie en marechaussee hebben in 2018 in totaal 1371 ’inklimmers’, onder wie 897 Albanezen, aangehouden in de haven van Rotterdam. Een jaar eerder waren dat er 944,van wie 771 met de Albanese nationaliteit. Dat schrijft burgemeester Ahmed Aboutaleb aan een Rotterdamse raadscommissie.

Inklimmers zijn personen die in trailers, containers of laadbakken worden aangetroffen op of in de buurt van de veerdiensten naar Engeland. Ze zijn naar het havengebied gekomen om vandaar illegaal de oversteek naar Groot-Brittannië te maken.

Aboutaleb schrijft dat er meer inklimmers zijn aangehouden omdat meer mensen illegaal naar Groot-Brittannië probeerden te reizen. Ook speelt mee dat meer gecontroleerd wordt op inklimmers.

Albanezen mogen sinds 2010 vrij naar en door Nederland reizen, ze hebben daar geen visum voor nodig. Voor het Verenigd Koninkrijk is wel een visum vereist. Veel Albanezen denken daar meer kans op werk te hebben dan in de Europese Unie.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 40994
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Calais en andere zeehavens magneet voor illegalen

Berichtdoor Mahalingam » Vr Apr 19, 2019 11:57 am

Een roedel inklimmers is in Genk opgepakt, adminstratief verwerkt en loopt waarschijnlijk weer los rond voor een nieuwe poging.
Dertien transmigranten gevat nadat ze uit truck springen en vluchten
De politie heeft deze ochtend in Winterslag bij Genk dertien transmigranten opgepakt. Het ging om twaalf mannen en een vrouw tussen de 16 en 21 jaar oud van vermoedelijk Oost-Afrikaanse origine. Ze werden overgebracht naar het nationaal administratief centrum voor transmigranten in Steenokkerzeel.

Een vrachtwagenchauffeur, die vanuit Luik naar een bedrijf in Genk onderweg was, hoorde op de autosnelweg verdachte geluiden uit zijn oplegger komen. De chauffeur verwittigde de politie, toen hij op enkele kilometers van Genk was. Bij aankomst op het bedrijf aan de Henri Esserslaan in Winterslag bij Genk rond 9.30 uur zag hij een tiental verstekelingen uit de zijwand van zijn vrachtwagen springen. Ze hadden zelf een gat in een bekleding gemaakt.

De politie van de zone CARMA had intussen meerdere ploegen naar de vrachtwagen gestuurd. Na intensieve zoekacties in de omgeving konden de politieagenten dertien personen oppakken. Dat maakte de politie vandaag bekend.
https://www.hln.be/nieuws/binnenland/dertien-transmigranten-gevat-nadat-ze-uit-truck-springen-en-vluchten~abfa97aa8/

"intensieve zoekacties[". Waren die 'niet-van-hier'-ders zo slecht te herkennen? En het daar bij dat industrieterrein is het nogal mensenleeg.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 40994
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Calais en andere zeehavens magneet voor illegalen

Berichtdoor Mahalingam » Zo Mei 19, 2019 8:19 pm

Het was dit weekend mooi weer, weinig wind en golfslag en dus was het druk in Het Kanaal.
Heel veel mensen moesten gered worden door de kustwacht. Hoeveel naar Engeland zijn gebracht en hoeveel naar Frankrijk terug is niet bekend.
Evenmin is er een schatting van hoeveel er zonder 'redding' in Engeland zijn aangekomen.
Tientallen migranten probeerden Kanaal over te steken in kleine bootjes
Sinds november vorig jaar werden al minstens 616 ‘bootvluchtelingen’ geteld op het Kanaal, die naar Groot-Brittannië wilden oversteken.

Ook dit weekend waren er verschillende incidenten, goed voor in totaal 52 migranten die de oversteek probeerden te maken. Dat zegt de Britse grenspolitie aan Sky News.

Gisteren waren er twee incidenten, volgens de grenspolitie. Omstreeks half zes ‘s ochtends werd een opblaasbaar bootje met elf mensen aangetroffen op het water. De mannen beweerden dat ze de Iraanse nationaliteit hebben. Twee uur later werd nog een boot onderschept, met negen migranten aan boord. Het zou gaan om Iraniërs en Irakezen. Bij de opvarenden was ook een twaalfjarige jongen. De migranten werden overgedragen aan de migratie-autoriteiten in Groot-Brittannië.

Om vier uur zondagochtend werd opnieuw een klein bootje gelokaliseerd voor de kust van Dover, aldus Sky News. Daarop zouden dertien mensen hebben gezeten, onder wie vrouwen en kinderen, die verklaarden uit Iran en Irak te komen. Later op de dag werden nog meer mensen op zee aangetroffen door de grenspolitie. Ook de Franse politie maakte melding van een boot die werd onderschept, voor de kust van Cap-Gris-Nez.
http://www.standaard.be/cnt/dmf20190519_04411193
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74880
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Calais en andere zeehavens magneet voor illegalen

Berichtdoor Ariel » Zo Jun 02, 2019 12:37 pm

Nou ja...misschien inventief, maar oerdom.

Vluchteling op provisorisch vlot één kilometer uit kust IJmuiden

Op een zelfgemaakt, geïmproviseerd vlot voor de kust van IJmuiden is zondagochtend een vluchteling aangetroffen. Het gaat om een 26-jarige man uit Eritrea.

Afbeelding

De man werd op één kilometer voor de kust van IJmuiden opgepikt door een schip van de Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij (KNRM). Hij dobberde rond bij een pier en werd opgemerkt door vissers, die de hulpdiensten waarschuwden.

Het vlot bestond uit boomstammetjes, plastic bloempotten gevuld met lege flessen, ballonnen, jerrycans en purschuim. Een stuk plastic had dienst moeten doen als zeil. Ook had de man twee roeispanen gemaakt door opdienschalen aan twee boomtakken te schroeven. Aan boord was koffie en enkele andere levensmiddelen.

https://www.telegraaf.nl/images/1043x587/filters:format(jpeg):quality(50)/cdn-kiosk-api.telegraaf.nl/677922b0-850e-11e9-ad0c-02d1dbdc35d1.jpg

„Het lijkt erop dat de man Nederland wilde verlaten, met als meest logische bestemming Engeland”, zegt woordvoerder Edward Zwitser van de KNRM tegen De Telegraaf. „Hij is niet ver gekomen. Het vlot was erg provisorisch opgebouwd en had ook helemaal geen middelen om enigszins een koers te bepalen. Door de wind en stroming kun je dan zo maar afdrijven naar het noordwesten, waar helemaal geen land is. Dit lijkt echt een daad van wanhoop of onwetendheid. De man mag blij zijn dat hij vrij snel is opgemerkt, want dit had ook heel anders kunnen aflopen.”

De man is aan land overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee.

De man zou een zonnepaneel bij zich hebben gehad om zijn telefoon op te laden. Zo zou een eventueel noodsignaal afgegeven kunnen worden. „Voor de kust kun je nog wel verbinding maken, maar verderop valt het bereik weg. Dan heb je daar dus niets aan”, aldus de woordvoerder.

Volgens de KNRM-zegsman is de poging om op deze manier vanuit Nederland via zee Engeland te bereiken vrij uniek. „Ik heb in zeker 20 jaar tijd geen soortgelijk voorval gezien.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20386
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Calais en andere zeehavens magneet voor illegalen

Berichtdoor King George » Zo Jun 02, 2019 1:06 pm

De kranten durven het maar niet aan om ze gewoon als illegale immigranten te kwalificeren en blijven volharden in dat woordje vluchtelingen.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam


Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74880
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Calais en andere zeehavens magneet voor illegalen

Berichtdoor Ariel » Zo Jun 02, 2019 2:15 pm

Steeds meer vluchtelingen proberen op deze manier naar Groot-Brittannië te komen. Vorig jaar probeerden volgens het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken 539 mensen in kleine bootjes de zeestraat over te steken.

74 migranten steken Kanaal over met kinderen in bootjes

In totaal 74 migranten hebben zaterdag geprobeerd in acht kleine bootjes het Kanaal over te steken van Frankrijk naar Groot-Brittannië. Onder de opvarenden die zijn aangehouden waren ook kinderen. Slechts één boot bereikte de kust in het zuidoosten van Engeland. De Britse minister van Binnenlandse Zaken Sajid Javid noemde de situatie „zorgwekkend.”

Steeds meer vluchtelingen proberen op deze manier naar Groot-Brittannië te komen. Vorig jaar probeerden volgens het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken 539 mensen in kleine bootjes de zeestraat over te steken, waarvan 434 alleen al sinds begin oktober.

Veel migranten worden onder druk gezet door mensenhandelaren om de oversteek zo snel mogelijk te maken vanwege de plannen van de Britten om de EU te verlaten en het gevaar dan dreigt dat de controles verder worden aangescherpt. Het relatief zachte weer wordt ook gezien als een reden voor het toegenomen aantal gevallen. Het Kanaal is een van de drukste zeeroutes ter wereld en daarom is het bijzonder gevaarlijk om het over te steken.

De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 40994
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Calais en andere zeehavens magneet voor illegalen

Berichtdoor Mahalingam » Zo Jun 02, 2019 5:09 pm

is dit nu een dobberneger? Of is dit een na-oorloge Engelandvaarder?
Man uit Eritrea met zelfgemaakt vlot bij IJmuiden uit zee gehaald
Reddingswerkers van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) hebben vanmorgen voor de kust van IJmuiden een 26-jarige man uit Eritrea uit zee gehaald die op een zelfgemaakt vlot vermoedelijk de oversteek naar Engeland wilde maken. Het vlot was opgemerkt vanaf een vissersschip, vlak voor de haven van IJmuiden.

Het vlot was gemaakt van smalle boomstammen, lege flessen en jerrycans. Het geheel was met touw aan elkaar geknoopt. De man was voorzien van wat eten en drinken.

Volgens een woordvoerder van de KNRM dreef het vlot in de aanvaarroute voor de Amsterdamse haven, waar grote schepen passeren. De kans dat het vlot zou worden overvaren was aanzienlijk. De man op het vlot wilde de ebstroom benutten om op volle zee te geraken. Het vlot had geen aandrijving en was dus geheel afhankelijk van de stroming en de wind.

De man is waarschijnlijk bij IJmuiden de zee op gegaan. Er viel voor de KNRM niet of nauwelijks met hem te communiceren. De reddingsdienst heeft de man overgedragen aan de marechaussee.

Hij had zich dus volledig overgegeven aan de wil van Allah die wel zou zorgen voor de goede afloop.
En de vraag is nu: "Heeft Allah nu gezorgd voor een goede afloop?" Hij is niet overvaren of gewoon verzopen. Maar hij heeft Engeland ook niet bereikt.
https://www.ad.nl/binnenland/man-uit-eritrea-met-zelfgemaakt-vlot-bij-ijmuiden-uit-zee-gehaald~a89c43df/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74880
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Calais en andere zeehavens magneet voor illegalen

Berichtdoor Ariel » Di Jun 04, 2019 4:01 pm

Eritreeër moet terug naar Italië na falen knutselvlot

De 26-jarige Eritreeër die zondag met een knutselvlot uit de Noordzee is opgepikt, moet terug naar Italië. Dat melden bronnen aan De Telegraaf.

De man heeft eerder in het Zuid-Europese land een asielaanvraag gedaan. Volgens Europese regels is Italië daarom nu aan zet. Nederland bereidt een claim voor waarin de Italianen zullen worden verzocht de Eritrese waaghals terug te nemen. De man is na de reddingsactie overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee en zit momenteel in vreemdelingenbewaring.


Spoiler! :
De 26-jarige Eritreeër dobberde zondag voor de kust van IJmuiden. Reddingsdiensten wisten niet wat ze zagen. „Bij elkaar gebonden bloempotten, gevuld met lege plastic flessen en purschuim. En ergens in het midden een soort hangmatje”, vertelt Walter Schot, schipper van de KNRM-boot over het knutselvlot. De ingenieuze immigrant had van boomstammen en dienbladen bovendien roeispanen in elkaar geflanst.

De Eritreeër was vermoedelijk onderweg naar Engeland. De kans dat hij zijn einddoel zou hebben bereikt, acht Schot niet groot. De Eritreeër voer in een vaargeul en liep daardoor het risico te worden overvaren door grote tankers.

Aanvankelijk had de Afrikaanse Engelandvaarder geen trek om zijn tocht te staken. Volgens de bemanning maakte de man een ’verwarde en wanhopige’ indruk. Communicatie met de waaghals bleek onmogelijk. Schot: „Hij haalde alleen zijn schouders op.” Het is daarom onduidelijk hoelang hij op het water heeft gedobberd. En wat zijn vertrekpunt was. Schot vermoedt IJmuiden. Veel langer zou het vlot het niet hebben uitgehouden, stelt de schipper. Wanneer de man aan Italië wordt overgedragen is ook onduidelijk. De IND reageert nooit op individuele gevallen, laat een woordvoerder weten.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 46479
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Calais en andere zeehavens magneet voor illegalen

Berichtdoor Pilgrim » Wo Jun 05, 2019 1:42 am

Invasie in kleine boten: Steeds meer illegalen proberen over Het Kanaal naar Engeland te komen

Geplaatst op 4 juni 2019

Afbeelding

Het Kanaal als nieuwste migrantenroute naar Europa doet weer van zich spreken: alleen al afgelopen zaterdag heeft het aanzienlijke aantal van 74 illegalen geprobeerd om vanuit Frankrijk in acht kleine boten Het Kanaal over te steken en in Groot-Brittannië aan land te gaan. De Britse minister van Binnenlandse Zaken, Sajid Javid, noemde de situatie “zorgwekkend”. Deze keer lukte het slechts één boot om te landen op de kust van Engeland.

Steeds meer “vluchtelingen” proberen om over Het Kanaal naar Groot-Brittannië te komen. Volgens het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken hebben vorig jaar 539 mensen geprobeerd om de zeestraat in kleine boten over te steken, 434 daarvan alleen al sinds begin oktober. 227 migranten zouden nog zijn tegengehouden door de Franse autoriteiten.

Veel migranten worden er door de mensensmokkelaars vanwege de geplande EU-uittreding van Groot-Brittannië toe aangespoord om de overtocht zo mogelijk snel te ondernemen. Na de Brexit, wordt in kringen van smokkelaars aangenomen, zullen de controles verscherpt worden. Ook het naar verhouding zachte weer geldt als reden voor de huidige opeenhoping van het aantal overtochten.

Bron: http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/06/04 ... -te-komen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 40994
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Calais en andere zeehavens magneet voor illegalen

Berichtdoor Mahalingam » Wo Jun 05, 2019 1:54 pm

Ooit was het een roeping van Frankrijk om de ayatollah's te steunen en ze gaven Kohmeiny politiek asiel en de vrije hand.
Hebben ze daarvan geleerd? Nee, nog steeds krijgen Iraanse beroepsmoslims politiek asiel in Frankrijk.
Franse rechter veroordeelt Iraanse imam voor hulp aan Kanaal-oversteken in bootjes
Een Iraanse imam die politiek asiel in Frankrijk kreeg, is veroordeeld tot twee jaar celstraf voor het smokkelen van migranten in rubberbootjes naar Engeland. Hij heeft bekend zeven bootjes te hebben geleverd. Op zaterdag luidden de Britse autoriteiten nog de noodklok over de illegale oversteken toen op één dag 74 migranten werden onderschept.
[...]
De Iraanse imam (39) werkte volgens justitie samen met een 29-jarige Senegalees, een vaste bezoeker van de moskee in Rouen waar hij predikte. De Senegalees kreeg negen maanden gevangenisstraf. Het tweetal werd in april gearresteerd, na een politie-onderzoek dat in maart was begonnen. De mannen bekenden tussen december en april zeven bootjes te hebben gekocht.
[...]
Tijdens de rechtszaak zeiden de twee mannen dat ze er pas later achter waren gekomen dat de rubberbootjes werden gebruikt voor illegale Kanaal-oversteken. De imam, die flauw viel tijdens de uitspraak, zei dat hij zich ‘schaamde’. ‘Toen ik dat hoorde, dacht ik aan de kinderen aan boord’, aldus de Senegalees tegen de rechter. ‘Ik zei tegen mezelf dat er doden hadden kunnen vallen.’

De officier van justitie en de rechter vond hun verhaal echter niet geloofwaardig. Zo wees het OM erop dat de imam regelmatig in de buurt was waar de boten werden gevonden.
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/franse-rechter-veroordeelt-iraanse-imam-voor-hulp-aan-kanaal-oversteken-in-bootjes~b74a2f05/
"Vorige maand veroordeelde een Franse rechter twee Irakezen en een Iraniër voor het organiseren van illegale oversteken. Volgens de Franse regering wisten vorig jaar 276 migranten de Britse kust te bereiken in bootjes. "
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 40994
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Calais en andere zeehavens magneet voor illegalen

Berichtdoor Mahalingam » Zo Jun 23, 2019 10:37 pm

Marechaussee vindt 18 mensen, onder wie 7 kinderen, in vrachtwagen Europoort

De marechaussee heeft zaterdagavond in Europoort achttien personen aangetroffen in een vrachtwagen. De mensen, onder wie zeven kinderen van één tot vijftien jaar oud, zaten verstopt in een verborgen ruimte in het laadruim.

Marechaussees ontdekten een dubbele wand waarachter de mensen, die vermoedelijk uit India komen, verstopt zaten. Het gaat om meerdere gezinnen.

De chauffeur, een 51-jarige man uit Bulgarije, is aangehouden voor mensensmokkel.

Toename
Het aantal inklimmers dat wordt aangetroffen door de politie en de KMar in het Rotterdamse havengebied blijft stijgen. Begin juni werd een uitgebreide controle gehouden.

Vorige week zondag nog werden eveneens achttien vluchtelingen aangetroffen in een vrachtwagen. Onder hen waren vijf kinderen. Zij zaten verstopt in een piepkleine, bloedhete ruimte tussen de autobanden. De wagen was onderweg van Hoek van Holland naar Engeland.
https://www.ad.nl/rotterdam/marechaussee-vindt-18-mensen-onder-wie-7-kinderen-in-vrachtwagen-europoort~ae9e5b75/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74880
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Calais en andere zeehavens magneet voor illegalen

Berichtdoor Ariel » Ma Jun 24, 2019 3:00 pm

Dertig procent meer verstekelingen in Rotterdamse haven

Politie en marechaussee hebben in de eerste vijf maanden van dit jaar al dertig procent meer verstopte vluchtelingen gevonden in de Rotterdamse haven die de overtocht naar Engeland wilden maken. Tot en met mei werden 580 mensen gevonden, vorig jaar waren dat er 453.

Dat meldt burgemeester Aboutaleb aan de Rotterdamse raad op vragen van Leefbaar Rotterdam. De vluchtelingen komen vooral uit Albanië, Afghanistan, Irak, Eritrea en Syrië.

De Albanezen worden de laatste jaren het meest ontdekt. Ze zaten onder meer in vrachtwagens. Leefbaar had de burgemeester dan ook gevraagd om een gebiedsverbod in Hoek van Holland voor Albanezen. Aboutaleb zegt dat een gebiedsverbod op basis van nationaliteit wettelijk niet mogelijk is.

Ook had de politieke partij de burgemeester om de inzet van meer personeel gevraagd. Aboutaleb vindt dat niet nodig. Volgens hem wordt er goed samengewerkt tussen politie, marechaussee en de bedrijven, wat blijkt uit de cijfers.

Het afgelopen weekeinde werden nog achttien personen in een vrachtwagen gevonden.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16312
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Calais en andere zeehavens magneet voor illegalen

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Ma Jun 24, 2019 7:15 pm

Ariel schreef:
Aboutaleb zegt dat een gebiedsverbod op basis van nationaliteit wettelijk niet mogelijk is.

Hahahahahahahaha! Hij heeft een dubbele nationaliteit. Maar zonder gekheid, hij refereert aan de wet en had kunnen zeggen dat dat belachelijke gedoe met twee paspoorten maar eens afgelopen moet zijn. Door te verklaren: ik heb mijn Marokkaanse paspoort terug gegeven aan de wettige eigenaar, de staat Marokko, omdat ik mij als burgervader van Rotterdam volledig Nederlander voel. Dat ik toch nog moslim ben, heeft te maken met het feit dat ik een enorme hypocriete klootzak ben die in zijn broek schijt voor de gevolgen wanneer ik verklaar dat ik geen moslim meer ben. Mijn broeders geef ik daarmee het islamitisch halalrecht, zeg maar voorrecht om mij te doden.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 46479
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Calais en andere zeehavens magneet voor illegalen

Berichtdoor Pilgrim » Zo Jun 30, 2019 8:58 pm

Steeds meer verzorgingszoekers via de “Kanaal-route”

Geplaatst op 30 juni 2019

Afbeelding

Britten zijn de invasie zat

Ze hebben even legendarische als klinkende namen: Balkan-route, West-Balkan-route, Centrale Middellandse Zeeroute, Oostelijke Middellandse Zeeroute, Westelijke Middellandse Zeeroute of de nieuwste Cyprus-route, die vanuit Turkije via het Turkse deel van het eiland Cyprus naar het zuidelijke deel leidt, dat tot de EU behoort. Er zijn legio manieren hoe men als verzorgingszoeker uit “Verwegistan” de weg vindt naar de vlees- en vooral geldpotten van de EU. Nieuw, en door de media weinig in acht genomen, is de nieuwe Kanaal-route. Die leidt via Het Kanaal naar Engeland.


Hij is natuurlijk alleen maar interessant voor diegenen die dromen van een leven in Groot-Brittannië. Traditioneel zijn dat mensen uit Afrika of uit de Zuid-Aziatische regio zoals India, Pakistan of Bangladesh. In Groot-Brittannië bestaat traditioneel een grote Zuid-Aziatische gemeenschap, wat zijn oorsprong heeft in de koloniale tijd en de Commonwealth. Maar het Brexit-koninkrijk wil eigenlijk helemaal niet nog meer van deze mensen hebben.

Dat laatste interesseert de binnendringers niet. Zij en hun smokkelaars hebben waarschijnlijk gewoon een keer op de kaart gekeken en ontdekt dat de afstand tussen Engeland en Frankrijk, Calais en Dover, de beide veerhavens, maar ongeveer 40 kilometer bedraagt. En vaak genoeg kan men vanaf het strand van Calais met het blote oog de krijtrotsen bij Dover zien liggen. Kortom, een afstand die overwonnen zou kunnen worden met een rubberboot, want dat functioneert immers ook tussen Libië en Italië. Per slot van rekening moeten daar 20 kilometer overmeesterd worden tot de internationale wateren zijn bereikt, waar daarna de handlangers van de smokkelaars, de “redders”, de waardevolle vracht overnemen om naar de gewenste landen te transporteren.

Maar niet alleen Dover is dichtbij, de hele kust van het graafschap Kent in het zuidoosten van de Britse eilanden is nauwelijks verder. En zo gaan de smokkelboten vanaf de stranden ten oosten van Calais op weg. In het eerste halfjaar van 2019 vertrokken er al 511 mensen op deze manier naar Engeland, terwijl dat er in het hele jaar daarvoor slechts 312 waren. Echter, ze kwamen desondanks niet in Engeland aan, de Britse autoriteiten staken een stokje voor het binnendringen en brachten de personen terug naar Frankrijk, zoals “The Telegraph” bericht. Daar, aldus de argumentatie, zouden ze immers asiel kunnen aanvragen.

In ieder geval is de overtocht oppervlakkig bekeken relatief veilig, echter des te gevaarlijker door het scheepsverkeer, omdat een groot deel van de schepen, dat naar havens in België, Nederland, Duitsland of Scandinavië wil, deze waterweg gebruiken. Dienovereenkomstig druk is het scheepvaartverkeer in Het Kanaal.

Bron: www.pi-news.net

Door: “Chevrolet”

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/06/30 ... aal-route/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 40994
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Calais en andere zeehavens magneet voor illegalen

Berichtdoor Mahalingam » Za Jul 06, 2019 2:22 pm

Je komt het af en toe tegen; heel goedkope spullen die van een vrachtwagen zijn gevallen.
Maar illegalen die uit vrachtauto's vallen zijn zeldzaam.
Persoon valt uit vrachtwagen gevuld met illegalen bij Hellegatsplein
Bij knooppunt Hellegatsplein is vanochtend rond 11.00 uur een persoon uit een rijdende vrachtwagen gevallen of gesprongen. De vrachtwagen, afkomstig uit Roemenië, was gevuld met acht illegalen. De persoon is zeer zwaar gewond geraakt bij de val, meldt de politie.

De traumahelikopter moest worden ingezet bij het ongeval. De chauffeur van de vrachtwagen is aangehouden en wordt gehoord. De precieze toedracht van het ongeval wordt nog onderzocht.

Door het ongeval is de A29 in de richting van Rotterdam tot circa 15.30 uur afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de Moerdijkbrug.
https://www.ad.nl/rotterdam/persoon-valt-uit-vrachtwagen-gevuld-met-illegalen-bij-hellegatsplein~abb08b1e/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74880
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Calais en andere zeehavens magneet voor illegalen

Berichtdoor Ariel » Za Jul 06, 2019 3:17 pm

Mahalingam schreef:Je komt het af en toe tegen; heel goedkope spullen die van een vrachtwagen zijn gevallen.
Maar illegalen die uit vrachtauto's vallen zijn zeldzaam.


De man is overleden.

Illegaal overlijdt na val uit vrachtwagen bij Hellegatsplein

De vrachtwagen was gevuld met acht illegalen, waarschijnlijk allen afkomstig uit Eritrea.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 40994
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Calais en andere zeehavens magneet voor illegalen

Berichtdoor Mahalingam » Za Aug 10, 2019 4:17 pm

Een stel Kajakkers (dat is geen volkstam) hebben geprobeerd Engeland te bereiken. Dat is ze (met wat reddingshulp) gelukt.
Migranten in kajak op Kanaal onderschept
De Britse kustwacht heeft vrijdag dertig migranten gered die in bootjes het Kanaal tussen Frankrijk en Groot-Brittannië wilden oversteken.

Twee van de migranten probeerden met een kajak de oversteek te maken, meldde het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken. De migranten zeiden tegen de Britse autoriteiten dat ze uit Afghanistan en Irak kwamen. Het ging om 27 mannen, een vrouw en twee kinderen.
https://www.parool.nl/wereld/migranten-in-kajak-op-kanaal-onderschept~be727abbf/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74880
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Calais en andere zeehavens magneet voor illegalen

Berichtdoor Ariel » Ma Aug 19, 2019 12:13 pm

Migranten steken via nieuwe route in bootjes het Kanaal over

Nu de Franse wegen en havens strenger worden bewaakt, wordt de zeeroute naar Groot-Brittannië steeds populairder. Met alle gevaren van dien: een Iraanse vrouw is vermoedelijk verdronken toen haar bootje in zwaar weer raakte. Dit jaar bereikten al 1.200 migranten via deze methode de Britse kust.

Afbeelding
Herstelwerkzaamheden aan L’Epervier, een boot die in november vorig jaar in het Noord-Franse Wissant was gestolen door migranten die probeerden het Kanaal over te steken.


Is er een nieuwe migrantenroute vanaf het Europese vasteland naar het Verenigd Koninkrijk? Een Iraanse vrouw wordt vermist en is hoogstwaarschijnlijk verdronken tijdens een poging op een kleine boot vanuit Frankrijk via die nieuwe alternatieve route het Kanaal over te steken.

Twee weken geleden raakte op vrijdag een scheepje met twintig mensen aan boord, onder wie enkele kinderen, voor de kust van Kent in zwaar weer. Drie personen raakten te water, twee van hen konden worden gered. De hoogstwaarschijnlijk overleden Iraanse vrouw is de eerste bootmigrant die in het Kanaal verdrinkt (in 2015 spoelde als eens het lichaam van een Syrische zwemmer aan op Texel). Wat op de Middellandse Zee al jarenlang aan de orde van de dag is, begint zich sinds eind vorig jaar – op veel kleinere schaal – ook voor te doen op de smalle zeeverbinding tussen Calais en Dover. Mensensmokkelaars proppen asielzoekers op kleine boten, soms zelfs in kajaks, om hen clandestien aan land te zetten in het graafschap Kent.

Al naar schatting 1.200 mensen hebben dit jaar geprobeerd op deze manier Groot-Brittannië binnen te komen. Zo’n 800 zijn in hun poging geslaagd; een deel werd terug­gestuurd door de Britse autoriteiten. Vorig jaar ging het om enkele tientallen bootvluchtelingen, de meesten aan het eind van het jaar, toen de trend ­inzette. Voor een groot deel betreft het Koerden uit Iran en Irak.

Strengere aanpak
De toename is vooral een gevolg van de strengere aanpak van Frankrijk en Groot-Brittannië. Beide landen sloten vorig jaar een akkoord om clandestiene migratie ­tegen te gaan. Franse havens worden ­bewaakt met camera’s, er worden drones ingezet en bij Calais is een hoog hek geplaatst om te voorkomen dat migranten in vrachtwagens klimmen en aan boord komen van veerboten en andere grote schepen. Ook met EU-geld wordt de Franse buitengrens bewaakt.

Volgens The Times worden bedragen ­betaald tot boven de 15 duizend euro voor een plek aan boord van de scheepjes. Een vrijwilliger zegt tegen de Britse krant van sommige migranten te hebben gehoord dat ze met pistolen of messen werden ­gedwongen aan boord van gevaarlijke en overvolle boten te stappen.

‘Het is heel simpel: als je de toegang tot het land moeilijker maakt, vinden mensen andere manieren om binnen te ­komen’, zegt Bridget Chapman van Kent Refugee Action Network (Kran), een organisatie die asielzoekers bijstaat. Zij benadrukt de dwingende humanitaire noodzaak die mensen uit landen als Iran en Irak hun toevlucht doet zoeken in veilige landen.

Volgens Chapman zijn het vooral leden van de Koerdische minderheden in Iran en Irak die gebruikmaken van de nieuwe zeeroute naar Groot-Brittannië. ‘Irak is een chaos’, zegt ze. ‘Islamitische Staat is nog steeds aanwezig en heeft het vooral gemunt op Koerden, die volgens IS geen goede moslims zijn.’ Ook in Iran hebben Koerden het moeilijk. Ze zijn tamelijk ­liberaal en passen niet in de religieuze koers van het toch al repressieve ayatollah­bewind.

Iran voert de lijst aan van landen van herkomst van asielzoekers in Groot-Brittannië. Vorig jaar werden 3.327 asielverzoeken ingediend door Iraniërs. Irakezen staan op de tweede plaats. Overigens is de ­migratie uit onveilige landen naar Groot-Brittannië betrekkelijk gering. Vorig jaar kregen ruim 15 duizend mensen een vorm van bescherming. Ter vergelijking: de Duitse regering heeft gezegd jaarlijks maximaal 220 duizend mensen te willen opnemen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74880
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Calais en andere zeehavens magneet voor illegalen

Berichtdoor Ariel » Ma Aug 26, 2019 10:36 am

Verdronken vluchteling met zelfgemaakt reddingsvest uit Noordzee gevist

Aan het windmolenpark in Zeebrugge, bijna dertig kilometer op zee, is het lichaam gevonden van een Iraakse migrant. De man droeg één zwemvlies, twee spijkerbroeken en had met plastic flessen een reddingsvest in elkaar geknutseld.

Aan zijn rechtervoet droeg hij nog een zwemvlies. Hij had twee spijkerbroeken over elkaar aangetrokken ter bescherming tegen het koude water. Hij had een groen visnet op z’n rug geknoopt met daarin twaalf plastic flessen en in een kleine zwarte rugzak had hij wat persoonlijke spullen gestopt. Dat meldt Nieuwsblad.

De man werd vrijdag rond het middaguur teruggevonden aan het windmolenpark in Zeebrugge, 28 kilometer van de kust. De scheepvaartpolitie haalde het lichaam uit de Noordzee en bracht het aan land. Ondertussen kon de man geïdentificeerd worden. Het gaat om een 48-jarige Irakees die eerder in Duitsland tevergeefs asiel had aangevraagd. Het lijkt zeker dat hij in z’n wanhoop geprobeerd heeft om met een geïmproviseerde zwemvest de oversteek naar Engeland te maken. Om daar een beter leven te beginnen.

Kilometers afgedreven
De kans is klein dat de man ook vanuit Zeebrugge aan zijn gevaarlijke reis is begonnen. Volgens de eerste bevindingen van het West-Vlaamse gerecht gaat het om dezelfde zwemmer die op zondag 18 augustus gezien werd door een Belgische zeiler. Zo’n 22 kilometer buiten Duinkerke.

„De zeiler heeft de man verschillende keren proberen te redden, maar hij is afgedreven. De Franse kustwacht heeft hem nadien niet meer kunnen lokaliseren”, vertelt een bron bij het parket van Duinkerke aan persbureau AFP. „Het kan niet anders of het gaat om een migrant die het Kanaal wilde oversteken.”

Vermoedelijk is de man ergens tussen Calais en Duinkerke in zee gestapt. Dat is een favoriete oversteekplaats voor ’gelukzoekers’, omdat de Engelse kust maar 33 km verderop ligt. De migrant moet vervolgens door de stroming zijn afgedreven tot voor de Belgische kust.

Kansloos
Frank Demeester, aanklager in West-Vlaanderen en al jaren gespecialiseerd in de complexe materie, reageert geschokt. Volgens hem is het de eerste keer dat in Belgische wateren het lichaam van een migrant uit de Noordzee wordt gehaald. „Dit is de nachtmerrie voor iedereen die de mensensmokkel bestrijdt. Dit tragische verhaal toont aan hoe wanhopig deze mensen zijn en hoe gemakkelijk ze het slachtoffer worden van smokkelorganisaties die hen een onrealistische spiegel voorhouden.”

Zijn ervaring leert hem dat vluchtelingen bereid zijn enorme risico’s te nemen om het Verenigd Koninkrijk te bereiken. „Het Kanaal oversteken in kleine bootjes, of op een andere manier is extreem gevaarlijk. Vergelijk het verkeer op de Noordzee met een drukke autosnelweg. De zeilbootjes of opblaasbare bootjes waarin migranten zich verplaatsen zijn kansloos wanneer ze ineens het ene na het andere grote vrachtschip op zich af zien komen.”

Controles
Het nieuws over de tragische dood van de Iraakse man komt enkele dagen nadat de West-Vlaamse gouverneur Carl Decaluwé stelde dat in West-Vlaanderen steeds minder transmigranten onderschept worden.

Lokale politiezones wijzen erop dat er in de zomer minder politiecapaciteit is om grootschalige controles uit te voeren. Aan Franse zijde stijgen de cijfers opnieuw. In heel 2018 probeerden 586 migranten via Calais hun heil te zoeken in het Verenigd Koninkrijk. Dit jaar gaat het al om 1451 mensen. „Waar het Kanaal het smalst is, proberen nu eenmaal meer migranten over te steken”, zegt Decaluwé.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 40994
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Calais en andere zeehavens magneet voor illegalen

Berichtdoor Mahalingam » Ma Aug 26, 2019 11:20 am

En dan ook nog wat getalletjes:
Belgische media meldden afgelopen week dat in de nacht van donderdag op vrijdag 24 migranten door de Franse kustwacht uit zee zijn gered. Zij probeerden vanuit Calais in een opblaasboot het Kanaal over te steken. Toen hun bootje water begon te maken, belden zij zelf de brandweer. Een dag eerder werden ook al 30 migranten, waaronder tien kinderen en een baby, opgepikt voor de Noord-Franse kust.
https://www.ad.nl/buitenland/irakees-verdrinkt-tijdens-oversteken-van-kanaal-met-zwemvest-van-pet-flessen~aae8e800/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

mercator
Berichten: 19046
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Calais en andere zeehavens magneet voor illegalen

Berichtdoor mercator » Ma Aug 26, 2019 12:28 pm


De gepaste en logische reactie op dit nieuwtje zou moeten zijn: dat is wel zeer dom . Maar de linkse deugmensen zullen op dit moment al opiniestukken aan het typen zijn waarvan de teneur is dat het onze schuld is dat die stakker zulk risico wel moest nemen.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74880
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Calais en andere zeehavens magneet voor illegalen

Berichtdoor Ariel » Ma Aug 26, 2019 12:53 pm

mercator schreef:

De gepaste en logische reactie op dit nieuwtje zou moeten zijn: dat is wel zeer dom . Maar de linkse deugmensen zullen op dit moment al opiniestukken aan het typen zijn waarvan de teneur is dat het onze schuld is dat die stakker zulk risico wel moest nemen.


Absoluut. Dat was erg dom. Maar met jou vermoed ik dat er binnenkort een NGO schip van Artsen zonder Grenzen op de Noordzee gaat varen om alle zielige gelukszoekers op tijd te redden en ze te brengen naar het land van hun bestemming.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.


Terug naar “Eurabia”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten