EU-bonus voor opnemen vluchteling.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72271
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

EU-bonus voor opnemen vluchteling.

Berichtdoor Ariel » Do Apr 08, 2010 5:54 pm

EU-bonus voor opnemen vluchteling; SP boos
donderdag 8 april 2010

EU-lidstaten die nalatig zijn in het opnemen van vluchtelingen kunnen een extra bonus van tweeduizend euro per vluchteling bovenop de reeds bestaande bonus van vierduizen euro krijgen als ze hen alsnog onderdak bieden. De SP is verontwaardigd over de maatregel.

Een commissie van het Europees Parlement ging donderdag akkoord met een dergelijk voorstel.

Kleine bijdrage
Volgens de commissie dragen EU-landen veel minder bij aan de hervestiging van vluchtelingen dan landen als Amerika, Australië en Canada.

Om lidstaten te stimuleren, komen ze in aamerking voor een extra bonus van tweeduizend euro, bovenop de vierduizend euro per vluchteling die Brussel EU-landen eerder heeft toegezegd. In totaal krijgt een lidstaat zesduizend euro. Het tweede jaar is dit bedrag vijfduizend en het derde jaar vierduizend euro.

Omkoping
SP-Europarlementariër Dennis de Jong stemde tegen het voorstel. 'Dit wekt de indruk dat we lidstaten moeten omkopen om vluchtelingen op te nemen,' aldus een boze De Jong. 'Zo ga je niet met mensen om.'

Volgens hem gaat het om erkende vluchtelingen, van wie de Vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties (VN) vindt dat ze niet beschermd kunnen worden in de eigen regio.

Extra beloond
'Het is vreemd om landen die gewoon hun internationale verplichtingen nakomen te compenseren. En het gaat al helemaal de verkeerde kant op als landen die in het verleden die verplichtingen naast zich neerlegden, nog eens extra worden beloond,' vindt de SP'er.

De bonus wordt betaalt uit het Europees Vluchtelingenfonds. De Jong noemt de financiële ondersteuning voor de lidstaten 'het rondpompen van geld'. 'Juist in tijden waarin we te maken krijgen met grote bezuinigingen snapt niemand in Nederland hoe Brussel gewoon op de oude voet kan doorgaan.'

Door Johannes Baas

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Laats ... P-boos.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

sunshine
Berichten: 294
Lid geworden op: Ma Apr 20, 2009 2:14 pm

Re: EU-bonus voor opnemen vluchteling.

Berichtdoor sunshine » Do Apr 08, 2010 7:40 pm

Begrijp ik dit goed een bonus omdat je een vluchteling opneemt? Zouden ze niet beter dat geld voor andere doeleinden gebruiken?

Gebruikersavatar
Bernie
Berichten: 434
Lid geworden op: Do Aug 10, 2006 8:59 pm

Re: EU-bonus voor opnemen vluchteling.

Berichtdoor Bernie » Do Apr 08, 2010 9:06 pm

Die bonus staat trouwens in geen verhouding met de kosten.
The Prophet said, "Isn't the witness of a woman equal to half of that of a man?" The women said, "Yes." He said, "This is because of the deficiency of a woman's mind."
Bukhari Volume 3, Book 48, Number 826

Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12357
Lid geworden op: Zo Jan 26, 2003 3:12 pm

Re: EU-bonus voor opnemen vluchteling.

Berichtdoor Zwartmeer » Do Apr 08, 2010 9:42 pm

Omkoping'

SP-Europarlementariër Dennis de Jong stemde tegen het voorstel. 'Dit wekt de indruk dat we lidstaten moeten omkopen om vluchtelingen op te nemen,' aldus een boze De Jong. 'Zo ga je niet met mensen om.'


Nou dan ben ik het voor een keer met een SPer eens.
Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.


Terug naar “Eurabia”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 8 gasten