EU in crisis

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8537
Lid geworden op: Do Mei 08, 2008 3:33 am

Re: EU in crisis

Berichtdoor H.Numan » Ma Nov 21, 2011 5:39 am

Pilgrim schreef:Zijn Merkel en Sarkozy rood? Nee toch! :o

Merkel: absoluut zeker. Die is in de DDR opgeklommen uit de communistische jeugd beweging.
Net zo rood als Ratzinger zwart is.

Sarkozy is een opportunist (dat zijn de meeste politici, maar hij op zeker). Toen hij gekozen moest worden deed hij of hij conservatief was. Zou wat gaan doen tegen bontkraagjes en zo. Nu hij heerlijk comfortabel op het pluche zit, geen bal. Zelfs niet met woorden.
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 68889
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: EU in crisis

Berichtdoor Ariel » Za Nov 26, 2011 12:27 pm

Hoe meer VVD prominenten dit zeggen, hoe gemakkelijker het straks misschien is voor de VVD om Wilders te steunen in zijn gevecht tegen de Euro en EU.

'Opsplitsing euro is onvermijdelijk'


VVD-prominent Frits Bolkestein heeft geen vertrouwen in de toekomst van de euro. Door de grote culturele verschillen tussen landen, vreest Bolkestein dat een opsplitsing van de munt 'onvermijdelijk' is. 'We hebben iets geconstrueerd wat op de lange termijn niet werkt,' zegt de voormalige eurocommissaris in een interview met het AD.
Bolkestein neigt naar 'radicale maatregelen'. De voormalige VVD-leider pleit ervoor om Griekenland uit de euro te manoeuvreren. In ruil krijgt dat land dan hulp van de EU. 'En als Italië uit de euro wordt gedwongen, zou ik er ook geen traan om laten,' aldus Bolkestein, die niet gelooft dat 'mediterrane landen' op korte termijn kunnen veranderen.

Er zal uiteindelijk een neuro ontstaan voor gedisciplineerde noordelijke landen. Bolkestein: 'Ik vrees dat de politici die willen pappen en nathouden straks worden geconfronteerd met een onafwendbare realiteit: een opsplitsing.'

Ongewis
Zo'n proces kan vele jaren duren, aldus de VVD-prominent. 'Niemand weet hoe dat precies zal verlopen.'

Eerder pleitte Patrick van Schie, directeur van het wetenschappelijk bureau van de VVD, voor een neuro. Dat kwam hem op veel kritiek te staan van partijprominenten. Bij de achterban van de VVD is er wel veel twijfel over de aanpak van de crisis.

Bolkestein erkent dat hij en andere leiders de 'diepe weeffout' van de euro - de culturele verschillen tussen de lidstaten - te laat inzagen. 'De politieke romantiek heeft het nuchtere realisme overstemd. Men wilde meer dan mogelijk is.' Het voorstel om armere en rijkere lidstaten samen geld te laten lenen via euro-obligaties is volgens de VVD'er 'een rampzalig idee'.

http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Binnenland/ ... lijk.dhtml
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

BFA
Berichten: 11600
Lid geworden op: Vr Sep 29, 2006 5:18 pm

Berichtdoor BFA » Za Nov 26, 2011 2:40 pm

Ariel schreef:Zo'n proces kan vele jaren duren, aldus de VVD-prominent.


Als zulk een proces vele jaren zal verlopen, wat is het nut er dan van?
Hetgeen dat Europa het meest nodig heeft is een van Islam onafhankelijke energievoorziening. Deze ligt in Cyprus (gas) en de Griekse eilanden van de Aegische Zee (olie). De gaswinning voor Cyprus is op gang aan het komen en de prospectie voor het opstarten van oliewinning in Aegische Zee is bezig.
Als over enkele jaren deze energie op tempo naar Europa begint te vloeien laat deze stroom ook Euro's terugvloeien naar Griekenland en Cyprus, hetgeen daar een oplossing biedt voor de huidige economische problemen.

Lijkt mij dat een ingekrompen Eurozone kortzichtig is en op lange termijn nieuwe problemen schept, die men nu kan vermijden.
Dit is net zo als het onbezonnen leningen verstrekken aan Griekenland. Leningen waarvan men wist dat de Grieken die niet terug gingen kunnen betalen. Leningen waarvan men ook wist dat er producten mee in de eigen industrie gingen gekocht worden en voor een export gingen zorgen die de boeken mooie cijfers gaf.

Een beetje zoals de autoverkoper die auto's verkoopt aan mensen waarvan hij weet dat die de afbetaling niet gaan kunnen volhouden. die verkoper heeft eerst ook goede cijfers. Zou moeten weten dat er daarna problemen komen.
De autoverkoper heeft gelijk als hij zijn geld wil. Als hij zijn fout niet erkent krijgt hij een vertrouwenscrisis met de leverancier. En het veel moeilijker om aan nieuwe auto's te raken om te verkopen.

Het is een soortgelijke vertrouwenscrisis waar Europa nu in zit. Eerst kortzichtig leningen verstrekken, nu even kortzichtig over de opsplitsing van Europa zitten zeveren om geen eigen fout hoeven te erkennen. Dit om plaatselijk geen stemmen hoeven te verliezen.

Ariel schreef:Bolkestein erkent dat hij en andere leiders de 'diepe weeffout' van de euro - de culturele verschillen tussen de lidstaten - te laat inzagen.


Die culturele verschillen zijn er. Maar die culturele verschillen zijn niet onoverkomelijk.
In de jaren '50 - '60 waren er ook serieuze culturele verschillen tussen het stad en het platteland. Het is hetzelfde dat nu speelt, op een globaler niveau. En die verschillen kunnen afgezwakt. de geografische verscheidenheid in Europa maakt dat die nooit zullen opgeheven worden. Tussen stad en platteland is dit ook zo, op kleinere schaal.

Ariel schreef: 'De politieke romantiek heeft het nuchtere realisme overstemd.


Daar was heel weinig romantiek mee gemoeid. Door geld te lenen kon men de eigen boeken opfleuren en politieke winst maken zodat men aan de corruptiestromen die samen met de geldtransfers gaan kon zitten.
Dan is er ook nog iets zoals een Europese bureaucratie die via die geldstromen buiten haar legitieme en legale grenzen kon groeien.

Ariel schreef:Het voorstel om armere en rijkere lidstaten samen geld te laten lenen via euro-obligaties is volgens de VVD'er 'een rampzalig idee'.


Niet het geld lenen aan de armere landen was een rampzalig idee. Arme landen geld lenen aan de lage rentevoeten van de rijkere landen was een rampzalig idee. Heeft economische neergang en nog ongebreidelder corruptie in die armere landen verzorgd.
Een ogenblik van mooi ogende boeken aan de rijkere. Juist lang genoeg om het goed te doen bij verkiezingen.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;

Gebruikersavatar
Eliabe
Berichten: 3971
Lid geworden op: Di Mei 12, 2009 8:11 pm

Re: EU in crisis

Berichtdoor Eliabe » Zo Nov 27, 2011 6:03 pm

'IMF wil Italië tot 600 miljard euro lenen'
ROME - Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft een reddingsplan voor Italië voorbereid met een waarde tot 600 miljard euro in het geval de financiële crisis in het land verder uit de hand loopt. Dat meldde de Italiaanse krant La Stampa zondag op basis van bronnen bij het IMF.
Italië zou van het IMF een lening kunnen krijgen van 400 tot 600 miljard euro. Daardoor heeft Italië een periode van 12 tot 18 maanden om hervormingen en bezuinigingen door te voeren zonder daarbij voor herfinanciering van zijn staatsschuld naar de geldmarkten te hoeven, aldus La Stampa.

De rente op de IMF-lening zou 4 tot 5 procent bedragen. Dat is aanzienlijk minder dan de huidige rentestanden op Italiaanse staatsleningen op de obligatiemarkten van meer dan 7 procent.

Door de lening via het IMF te laten lopen, kan de Duitse weerstand om de Europese Centrale Bank (ECB) een grotere rol te laten spelen bij de bestrijding van de schuldencrisis worden omzeild, aldus de bronnen. De ECB zou wel samenwerken met het IMF in het reddingsplan voor Italië, omdat de omvang van het steunplan te groot is voor het IMF alleen.

De rente op Italiaanse staatsleningen is de laatste tijd scherp opgelopen omdat investeerders zich zorgen maken dat Italië ook om noodsteun zal moeten aankloppen. Het land gaat gebukt onder een staatsschuld van 1900 miljard euro en zwakke economische vooruitzichten.

De Italiaanse krant Il Sole 24 Ore meldde zondag dat de regering van de nieuwe Italiaanse premier Mario Monti extra maatregelen wil nemen die 15 miljard euro moeten opleveren. Het zou onder meer gaan om een hogere btw en een extra huizenbelasting. Ook zou de regering bepaalde overheidsdiensten toegankelijk willen maken voor concurrentie van private bedrijven.
http://www.telegraaf.nl/dft/11011339/__ ... tml?p=16,1
God schiep mens en dier, maar welke idioot bracht de islam hier?

Gebruikersavatar
Ozes
Berichten: 5835
Lid geworden op: Za Sep 17, 2011 4:05 pm

Re: EU in crisis

Berichtdoor Ozes » Zo Nov 27, 2011 6:46 pm

"There is no need to exaggerate the part played in the creation of Bolshevism and in the actual bringing about of the Russian Revolution, by these international and for the most part atheistical Jews, it is certainly a very great one; it probably outweighs all others.

~Winston Churchill.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 68889
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: EU in crisis

Berichtdoor Ariel » Ma Nov 28, 2011 12:35 pm

Kunnen we nog van het zinkend schip af? Ik ben bang van niet. Merkel overweegt om in het uiterste geval met vijf andere EU-landen met de hoogste kredietwaardigheid zogenoemde 'elitebonds' of 'triple A-bonds' uit te geven.
Ik heb geen idee of dit positief of negatief voor Nederland is. Ik weet niet eens wat we met deze 'elitebonds' kunnen doen. Kan je ze eten?


Moody's: Kredietwaardigheid van alle EU-landen bedreigd

maandag 28 november 2011

De snelle escalatie van de schuldencrisis bedreigt de kredietwaardigheid van alle Europese landen. Dat schrijft kredietbeoordelaar Moody's maandag in een rapport.

Het risico dat aan staatsleningen kleeft, blijft stijgen zolang er niet afdoende politieke maatregelen worden genomen om de situatie op de financiële markten te stabiliseren, aldus Moody's.

Eurozone behouden
De kredietbeoordelaar gaat er nog wel vanuit dat de eurozone behouden blijft en dat maar weinig landen hun verplichtingen niet zullen nakomen. Maar ook in dit 'positieve' scenario is een relatief groot aantal kredietwaardigheidsverlagingen denkbaar.

Volgens Moody's zullen er pas effectieve maatregelen tegen de schuldencrisis worden genomen nadat de eurolanden wakker zijn geschud door schokkende gebeurtenissen. In de aanloop hier naar toe zou een aantal landen hun kredietwaardigheid verliezen.

Overigens ziet Moody's ook ruimte voor nog donkerder scenario's, waarbij 'de mogelijkheid van meerdere faillissementen van eurolanden niet langer kan worden uitgesloten'.

Door Arne Hankel

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Econo ... dreigd.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 17508
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: EU in crisis

Berichtdoor King George » Ma Nov 28, 2011 1:58 pm

De leugens van Jan Kees de Jager

De leugens van Jan Kees de Jager : herinnert u zich deze nog ?

Afbeelding Ach, als je verliefd bent, dan zijn wij allemaal wel eens in de war, dus waarom onze financieël superbrein Jan Kees de Jager niet ? Wat vertelde de Haagse uitvoering van Moeder de Gans ons nog een jaar geleden ?

Minister De Jager belooft: Grieken betalen alles terug
vrijdag 7 mei 2010 17:13

Demissionair minister Jan Kees de Jager (CDA, Financiën) vertrouwt erop dat Nederland het geld terugkrijgt dat wordt uitgeleend aan Griekenland, omdat er strikte voorwaarden aan de leningen zijn verbonden. De Grieken krijgen een maximale lening van 4,7 miljard euro

(dit was een bericht uit de Elsevier )

Ja, vertrouwen beste Jan Kees, daar komt het in de huidige maatschappij op aan, net zo als de werknemers van het IT bedrijf van Jan Kees er ook op vertrouwden, dan de door hun afgedragen pensioenpremies ook daadwerkelijk naar de pensioenverzekeraar gingen. Het kan verkeren.

Inmiddels weten u en wij beter, maar dat was begin 2010, toen de Griekse crisis zich aandiende, en wij ook al waarschuwden. Maar als je denkt dat de politiek wijzer geworden is in de afgelopen 12 maanden, dan komt u weer bedrogen uit, want als het aan onze communistische terraskelner Manuel Barroso ligt, gaan wij nu met volle vaart af op de Euro bond. Dat betekent dat de financieringsbehoeften middels bonds ( obligaties) die de Euro landen nu nog individueel regelen ( of dat althans trachten, Duitsland kon gisteren van de gewenste 6 miljard slechts 3.9 miljard plaatsen) dan in een grote pot gaan, hetgeen tevens betekent dat de rente welke betaalt moet worden voor de nu nog sterke Euro landen zal stijgen en die van de zwakke broeders zal dalen. Daar er echter inmiddels nog maar weinig sterke broeders over zijn en veel meer zwakke, begrijpt u dat b.v. de rente op de Nederlandse obligaties, die nu rond de 2.6% schommelt sterk zal stijgen. Idem voor Duitsland, Finland, Oostenrijk en daar de gebeurtenissen elkaar in een steeds sneller tempo opvolgen zou het best eens kunnen zijn, dat ons land i.p.v. 2.6 % tegen de 5% gaat betalen.

Niets aan de hand, als wij de woorden van Jan Kees mogen gebruiken. Het gaat er immers om dat er een sterke en strenge controle komt en dan kunt u weer rustig gaan slapen. Hadden wij dat al niet eerder gehoord ?

Nederland moet om de tent draaiende te houden a.s. jaar 102.6 miljard euro lenen op de kapitaalmarkt. Rekent u maar even mee, zou dat tegen de huidige ( hoelang nog ? ) 2.6 % geschieden dan kost dat 2.6 miljard euro rente. Gaan wij vrolijk mee met het rampzalige idee van de Eurobond dat kunt u dat bedrag rustig verdubbelen, dus een dikke 5 miljard. En het zal u niet ontgaan zijn, die 2.6 miljard Euro extra komen uit uw portemonnee, goedschiks, maar eerder kwaadschiks. En dat betekent, dat u weer zo’n 4000 Euro de man op jaarbasis in gaat leveren.

De totale rentelasten van ons land bedroegen in 2010 € 11.1 miljard. Als u denkt hoe kan dat nu, want over 2012 wordt ”slechts” een renteuitgave verwacht van 2.6 miljard, vergeet niet, dat Nederland een behoorlijke staatsschuld heeft opgebouwd over de afgelopen jaren, dankzij de rampzalige links georiënteerde kabinetten en de rovers van Oranje en aangezien het regeren zonder jaarlijks weer additionele schulden te maken nog nooit in het hoofd van een Nederlandse politicus is opgekomen, integendeel, zal het einde ook niet in zicht komen. Dit ondanks giga aardgas inkomsten die vakkundig door de elkaar opvolgende kabinetten Den Uyl , Kok , Lubbers en Balkenende verkwanseld werden.

Maar, het is St. Klaas en Kersttijd, dus wrijf nog eenmaal over uw hart, pak gewoon die extra 4000 Euro belastingen in welke vorm dan ook en maak een stel lijdende Grieken, Italianen, Spanjaarden, Portugezen, Belgen en niet te vergeten FRANSEN gelukkig. Heus u heeft het er vast voor over en uw afgeperste bijdrage stort u op Giro nummer ?


Geen Nieuws


Johnnie schreef:Jan Kees de Jager voert enkel maar de orders uit van de meerderheid van de beschaafde nederlanders die tijdens de verkiezingen in 2010 gekozen hebben voor het EU reich. Afbeelding

http://www.pim-fortuyn.nl/pfforum/topic ... C_ID=79108
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 17508
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: EU in crisis

Berichtdoor King George » Ma Nov 28, 2011 2:08 pm

Al het geld zou toch met rente terugkomen..?

Of moeten wij straks al het geld met rente terugbetalen? :huh:
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 14860
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Wie zal dat betalen?

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Di Nov 29, 2011 11:30 pm

Een Griek, een Portugees en een Italiaan hebben het best naar de zin in een exclusief luxe hotel in Duitsland en bestellen diverse drankjes aan de bar.
Als er afgerekend moet worden vraagt de Italiaan:
“Wie van ons gaat betalen?”
Hij kijkt vervolgens naar de Portugees, die zegt niks. Dan kijkt hij de Griek aan. Die antwoordt zonder na te denken: ”De Duitser”.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Mahalingam
Berichten: 37416
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: EU in crisis

Berichtdoor Mahalingam » Do Dec 01, 2011 5:03 pm

Bernard Connolly werd in 1995 gezien als een paniekzaaiende doem-prediker. "Het eind van de wereld euro komt !!" Hij schreef een boek: "The Rotten Heart of Europe".
Kern van zijn betoog is dat de euro nooit is ingevoerd om economische redenen, maar om puur politieke. Idee van Frankrijk was dat een gemeenschappelijke munt onherroepelijk zou leiden tot een volledige politieke unie en verankering van Duitsland in Europa.

Vooral uit Franse hoek komen nu geluiden dat de val van de euro de vrede in Europa bedreigt. Onlusten! Oorlog!
Europa verkeert momenteel in een "existentiële crisis", aldus Juppé: "Alles wat in de afgelopen 20 jaar is bereikt, sinds het verdrag van Maastricht, en zelfs sinds de oprichting van de Europese Unie wordt in twijfel getrokken."

Nationalisme
Gewapende conflicten zouden zo maar kunnen uitbreken, denkt de Franse minister: "We hebben ons de afgelopen decennia wijsgemaakt dat het gevaar van conflict op het continent is verdwenen, maar daar ben ik niet zo zeker van."
Juppé denkt dat met name gewelddadig nationalisme zou kunnen leiden tot conflicten en dat het juist daarom belangrijk is dat het 'Europese project' in het algemeen en de euro in het bijzonder moeten worden beschermd.
http://www.powned.tv/nieuws/buitenland/2011/11/frankrijk_oorlog_door_val_euro.html
Hoe verging het Bernard Connolly na publicatie?
Ook Connolly zelf is weggezet als dissident, na de publicatie van zijn boek. Hij werd op staande voet ontslagen door de Commissie, wat de euroscepticus zonder succes aanvocht tot aan het Europese Hof van Justitie. De rechters oordeelden dat de Commissie het recht heeft om afwijkende geluiden te onderdrukken om de ‘rechten van anderen te beschermen’ en diegene te straffen die het ‘werk en de reputatie van het instituut schade toebrengen’.
http://www.depers.nl/economie/613944/Doemprediker-euro-krijgt-gelijk.html
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 14860
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

EU in crisis. Eurogeddon komt eraan

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Do Dec 01, 2011 5:43 pm

Mahalingam schreef:
Bernard Connolly werd in 1995 gezien als een paniekzaaiende doem-prediker. "Het eind van de wereld euro komt !!" Hij schreef een boek: "The Rotten Heart of Europe".

De christenen en de moslims die de oplossing verwachten via Armageddon die maar niet wil komen, moeten zich maar eens goed achter de oren krabben met hun irritante betweterigheid. Armageddon is een misvormde uitleg aan de hand van de slecht gelezen en dom geïnterpreteerde bijbel en koran. Veel waarschijnlijker is dat Eurogeddon er aan zit te komen.

Zeven vette en zeven magere jaren
En nou weer niet zo naïef verwijzen naar de bijbel omdat daar ergens staat geschreven over zeven vette jaren en zeven magere jaren, want iedere sukkel kan zoiets bedenken. Immers, de mens hangt aan een draadje. Het draadje van de jojo. Die gaat naar beneden en komt weer omhoog. Die gaat naar beneden en komt weer omhoog. Een slappe penis moet eerst stijf worden voordat de ejaculatie kan plaatsvinden. Dan wordt hij weer slap en kan het spel van voren af aan beginnen. Het draait allemaal om seks, drugs en rock&roll die zich manifesteren binnen magere en vette jaren. Het is nog nooit anders geweest. Bloeitijd en neergang, waarbij God de eerste viool speelt op een viool zonder snaren. Maar al die domme in God gelovige mensen horen continu prachtige vioolmuziek. Waar heb ik daar meer over gelezen? O ja, in het sprookjesboek van Andersen, het verhaal over 'De kleren van de keizer'.

Kleren van de keizer
Prachtige kleren had die keizer aan, zo zagen de mensen dat. Dat de keizer naakt was maakte hen niets uit omdat iedereen goed gelovig was en in eenheid van gelid zich massaal dom hield. Tot er een jongetje hard begon te roepen dat de keizer poedelnaakt was. En dat kon natuurlijk niet. In het sprookje wel, maar niet in de grote mensenwereld. In het moderne 'kleren van de keizer' sprookje is dat brutale jongetje Bernard Connolly. En anders dan in dat sproookje werd deze nuchtere realist onzichtbaar gemaakt voor de rest van de wereld. Eerst maar even nu Eurogeddon zien door te komen en dan op de puinhopen weer opnieuw beginnen met de boel te belazeren. Dat gebeurt niet alleen door middel van religie, dat komt namelijk in de hele mens voor.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 14860
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

EU in crisis. Verwijder eeerst kankergezwel van zelfverrijki

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Do Dec 01, 2011 11:53 pm

Na ontzettend geschrokken te zijn van de ontslagpremie van de Amnesty International voorzitter, ben ik dit eens verder gaan uitpluizen. Bij haar vertrek als secretaris-generaal van de mensenrechtenorganisatie Amnesty International streek Irene Khan een premie van een dikke 600.000 euro op. Haar plaatsvervangster kreeg 360.000 euro. De betaling van dergelijke hoge bedragen maakte deel uit van een geheime deal die nu pas uitlekte.

Hieronder nog een pak dieven die zichzelf blijkbaar als een GOED DOEL beschouwen.

En dan al hun vriendjes en vriendinnetjes op 'lagere' posities niet meegerekend
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Hieronder vinden jullie een lijstje met bestuurders van 'Goede Doelen' zoals dat heet en hun daarbij passende jaarsalarissen.
Ik hoop van harte dat de bestuurders op jullie broodnodige gulle giften kunnen blijven rekenen zodat zij door kunnen gaan in weelde te leven.

Afbeelding

Daar behoren nog eens extra legale voordelen bij (reizen, leaseauto). En betreft het in veel gevallen niet eens een fulltime baan.

Afbeelding

Tja, hier word je toch even stil van.
Denk daar maar eens heel 'nuchter' over na! 
Die 'BAZEN' zien zichzelf blijkbaar als een goed doel.
MAAK OOK EEN EIND AAN DEZE BEDELCULTUUR!
Besteed je geld aan dingen voor later, als de pensioenpotten leeg zijn.
Goede raad, kost niks.

http://www.tbakker.nl

En dan te bedenken dat die klootzakken op een stoel zitten waar zij bijna niks voor hoeven te doen. Bijna iedere boerenlul kan die functie met twee vingers in zijn neusgaten vervullen. Smerige huichelachtige zakkenvullers zijn het. Van de week ook weer zo'n vlotte babbelaar bij mij aan de deur. "Jongeman, u stoort mij in mijn dagelijkse meditatie. Ik doe mijn best om mijn eigen zakken te vullen. Goedemiddag!"
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 68889
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: EU in crisis

Berichtdoor Ariel » Vr Dec 02, 2011 12:00 pm

Eindelijk eens reële teksten over de euro

maandag 28 november 2011

Kort geleden zagen ze elkaar nog: Frits Bolkestein en premier Mark Rutte (VVD). Hans Wiegel zat er ook bij en keek ernaar, vrolijke foto’s waren het resultaat.

Een minder prettig gezicht is het wankelen van de euro en de malaise in de economie. Daarom waren deze uitbundige foto’s mogelijk niet het enige resultaat van het prettige onderonsje, maar wellicht ook de uitspraken die Bolkestein dit weekend deed over de ‘onvermijdelijke opsplitsing’ van de euro. Dit onder het motto: ‘Beter laat dan nooit’, al zei hij dat er zelf niet bij - daarom doe ik het maar.

Ongeleid projectiel
Want is dit nu een een-tweetje tussen Rutte en Bolkestein geweest? ‘Zeg Frits, ik kan het met goed fatsoen en vanwege de markt niet zeggen, maar…’ Het is immers moeilijk voorstelbaar dat een VVD-prominent en erelid als Bolkestein, zou opereren als een totaal ongeleid projectiel, los van de huidige politieke leiding.

De uitspraken van Bolkestein zijn in ieder geval een opluchting voor veel (conservatief-)liberalen, zoals ik verwoordde in een eerdere blog, waarin ik conservatieve VVD’ers (en CDA’ers) opriep eens wat van zich te laten horen.

Tegelijkertijd moet Rutte op eieren lopen. Hij heeft gedurende de campagne gepleit voor minder Europa, het dichten van subsidiekranen, vandalen die gaan betalen en minder ontwikkelingshulp.

Sirtaki
Al deze slogans lijkt hij met voeten te treden, wanneer hij voor de zoveelste keer instemt met het optuigen en ophogen van astronomische noodfondsen. Dan mompelt hij wat stoere teksten over vreemde Grieken en dat hij ook niet van de sirtaki houdt en komt daar electoraal voorlopig mee weg. Maar dat duurt niet eindeloos.

Verder is de VVD zelf niet brandschoon en moet de bijnaam van VVD’er Zalm wellicht van ‘Il Duro’ worden gewijzigd in ‘de halfzachte’.

In Duitsland wordt het ook tijd dat (oud-)politici eens wat andere (lees: hardere) geluiden laten horen. Angst is een slechte raadgever, maar schuldgevoel eveneens. De politieke elite aldaar toont zich - voor een economische grootmacht als Duitsland - te weinig assertief op het internationale toneel. Of het nu gaat om de deelname aan internationale vredesoperaties of het verdedigen van de eigen belangen in Europa.

Opgehoogde schoenen
De Duitse politiek draagt de Tweede Wereldoorlog nog steeds als een loden last met zich mee. De Duitse bevolking is er echter al lang klaar mee - en terecht. Dergelijk gedrag dient wellicht het oppoetsen van het blazoen, maar de eigen belangen worden ondertussen volop geschaad.

De politici van onze oosterburen laten te veel hun oren hangen naar de praatjesmakende buur Frankrijk. Eigenlijk symboliseert president Nicolas Sarkozy met z’n opgehoogde schoenen perfect zijn land: hij doet zich graag groter voor dan hij is.

Met het ondenkbare moet rekening worden gehouden. Voor het geval er sprake is van financiële gangreen bij patiënt Europa, moeten mogelijk ledematen lees lidstaten worden geamputeerd. Als je een dominospel wilt stoppen, moet je enkele stenen uit de rij halen. Als een machine dreigt te ontploffen, ga je onderdelen ontkoppelen.

Mammoettanker
Nu we toch aan het vergelijken zijn: enkele tijd geleden maakte een Europese topfunctionaris een merkwaardige vergelijking tussen de euro en een mammoettanker. In zwaar weer maakte de mammoettanker meer kans om te overleven op een woelige zee dan met allemaal aparte bootjes.

Ik weet niet hoe het u vergaat, maar ik zit liever op een klein zeewaardig bootje met een goede kapitein dan op een lekke schuit van een mammoettanker met verschillende dronken - en zeedronken - mannen, en een veilingmeester als D66-leider Alexander Pechtold aan het roer.

De laatste is, getuige een eerder optreden in Buitenhof, van een buitencategorie partij. Die partij zegt graag naar het volk te luisteren, had veel blabla en ideeën over directe democratie en referenda, maar toont zich plots Oost-Indisch doof en blind wanneer het om Europa gaat. En precies zulke Europese hemelfietsers hebben ons gebracht waar we nu zijn: in de drab.

Paul Lieben
http://www.elsevier.nl/web/Opinie/Oh-oh ... e-euro.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 68889
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: EU in crisis

Berichtdoor Ariel » Zo Dec 04, 2011 2:44 pm

De Jager: Nu boeten voor fouten bij invoering euro

zondag 4 december 2011

Eurolanden betalen nu de prijs voor gemakzuchtig handelen en grote fouten die zijn gemaakt bij het invoeren van de euro. Europa had bij de invoering van de munt 'veel strenger' moeten zijn.

Dat zegt minister Jan Kees de Jager (CDA) van Financiën in het KRO-programma Brandpunt dat zondagavond wordt uitgezonden, meldt persbureau Novum. Volgens De Jager had het 'echt heel anders gemoeten'.

Urgentie
De Jagers voorganger Hans Hoogervorst zei deze week dat de euro is 'mislukt'. 'De euro is een misgeboorte. We hadden het beter niet kunnen doen,' aldus Hoogervorst. Zover wil de minister in het programma niet gaan. Wel had de invoering van de munt op een andere manier gemoeten.

'Het had nooit zo mogen zijn dat we het aan de blauwe ogen van een ieder hebben overgelaten om die regels die we hebben ook toe te passen,' aldus De Jager. Hij zegt dat de urgentie 'heel hoog' is om de euro te redden. 'De situatie is zeker zo urgent dat er nu echt snel oplossingen moeten komen.'

Wachten
Aanstaande vrijdag komen Europese leiders bijeen in Brussel. Volgens De Jager is het belangrijk dat vooral Zuid-Europese landen 'over de brug' komen.

'Helaas hebben we tot voor kort gezien dat de urgentie niet door iedereen in heel Europa werd gedeeld.' De hervormingen en bezuinigingen hebben in Zuid-Europa te lang op zich laten wachten.

Voorafgaand aan de top in Brussel overleggen de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse president Nicolas Sarkozy maandag over de schuldencrisis. De redding van de euro leek zaterdag iets dichterbij te zijn gekomen doordat voor Duitsland het invoeren van eurobonds niet langer een taboe is.

Door Shari Deira

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Europ ... g-euro.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 17508
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: EU in crisis

Berichtdoor King George » Zo Dec 04, 2011 4:55 pm

'De journalistiek vocht aan de zijde van politici die de euro wilden'

De pers stelde nauwelijks kritische vragen bij de geboorte van de euro. Martin Sommer vraagt zich af of de kwaliteitsjournalistiek haar prioriteiten wel op orde heeft.


De bespottelijke dierenpolitie. Dion Graus. De schandelijke uitzetting van Jossef. De natuur die wordt afgeschaft. De cultuur die al afgeschaft ís. Van Bijsterveldt en haar Sovjet-moralisme. De dodenritten met 130 per uur. Er is wel wat om je over op te winden tegenwoordig. Hoe luider de verontwaardiging, hoe groter het gelijk.

In al die boosheid gaat natuurlijk wel tijd zitten. En journalistieke energie. Ik hoorde dat cultuursloper Halbe Zijlstra nogal opkeek toen hij vorig jaar zijn eerste bezuinigingen bekendmaakte. Negen pagina's ongebluste woede in deze krant, twaalf pagina's bij de concurrentie.

Het is misschien een schurkachtig kabinet. Maar ze leren snel. De tweede keer dat Zijlstra voor de camera moest optreden om te zeggen dat het geld op was, gebruikte collega Edith Schippers om heel wat serieuzere snoeiingen in de zorg op de ministeriële site te zetten. 3 miljard, en ze vloog keurig onder de media-radar door. De kranten hadden het te druk met Zijlstra. Zoals SCP-directeur Schnabel onlangs zei: de hele cultuurbegroting is gelijk aan de jaarbegroting van één academisch ziekenhuis - tot november.

Heeft de kwaliteitsjournalistiek haar prioriteiten wel op orde? Afgelopen weken spraken collega Paul Brill en ik met Nederlandse politici en topambtenaren die in de jaren negentig betrokken waren bij de geboorte van de euro. Ik las verslagen van Kamerdebatten, over de toelating van Italië en Griekenland. Dat was een tamelijk onthutsende ervaring, omdat je achteraf ziet welke enorme risico's er zijn genomen. Maar vooral omdat nu blijkt wat bijvoorbeeld de media toentertijd hadden kunnen weten.

Misgeboorte
Oud-premier Kok, ex-minister Bot en topambtenaar Brouwer dachten al in de jaren negentig dat strafmaatregelen tegen landen die de euroregels overtraden niet zouden werken. Dat is de kern van de eurocrisis waar we nu in zitten. Waarom zat de journalistiek daar toen niet bovenop? Ben Bot zegt nu: we tuigden een structuur op die niet werkte. Hadden we dat niet met onze eigen onafhankelijke journalistieke ogen kunnen zien? Voorspellen? Of op zijn minst de bedenkers het hemd van het lijf moeten vragen?

Tijdens het Kamerdebat over de toelating van Italië (1998) zei Bolkestein: het is een voldongen feit, we kunnen hoog of laag springen, Italië komt erbij. Hij constateerde ook dat het woord 'strikt' dat eerder steeds was verbonden aan het vasthouden aan de toelatingscriteria, niet meer in de stukken stond. Hans Hoogervorst, toenmalig financieel woordvoerder van de VVD-fractie en bekend met Italië, wekte tezelfdertijd de woede van D66 met zijn uitspraak dat de Italianen, eenmaal bij de euro, de teugels meteen zouden laten vieren. Dat zomaar te zeggen getuigde van 'gebrek aan respect'.

Hoogervorst heeft zoveel gelijk gekregen dat hij nu kan concluderen dat de euro een misgeboorte was. Anders gezegd: ongeveer alles waar we nu tegenaan lopen, was destijds openbaar of had bekend kunnen zijn. In Amerika en Groot-Brittannië werden trouwens de weeffouten van de euro breed uitgemeten. En Jan Marijnissen, ere wie ere toekomt, stelde op grond van een NIPO-enquête vast dat een forse meerderheid van de bevolking de euro gewoon niet wilde. Hij bepleitte een referendum - tevergeefs.

Kritiekloze euroliefde
Maar behoudens een of twee specialisten en Paul Scheffer, die al vroeg waarschuwde voor kritiekloze euroliefde, zat de kwaliteitspers te slapen. Europa was geen onderwerp van grote verontwaardiging zoals 130 rijden of een minister die ouders durft aan te spreken op hun verantwoordelijkheid. Integendeel, Europa was een goed, waar en mooi project waarbij niet al te veel kanttekeningen pasten. Marijnissen werd niet gehoord. Bolkestein was niet reçu. Tijdens het gesprek deze week zei Wim Kok terecht dat er in Nederland totaal geen debat of belangstelling was. Heel anders dan in Engeland waar men op hoge toon over de Brusselse megastaat discussieerde.

De journalistiek, voor zover betrokken, vocht aan de kant van de politici die de euro wilden. Europa was goed, want was het antwoord op de Tweede Wereldoorlog. En nog altijd hoor je als gewichtig standpunt dat er nu moet worden 'doorgepakt' met het overdragen van zoveel mogelijk competenties aan Brussel. Alles om te voorkomen dat Nederland zich met dit verschrikkelijke kabinet 'terugtrekt achter de dijken'. Het is geen argument dat hout snijdt maar de dorst van het morele gelijk is onlesbaar. Nu zitten we met de gebakken peren.

De pers moet zich schamen voor zijn lichtzinnigheid. In de medische wereld spreekt men in zulke gevallen van verwijtbare nalatigheid.


de Volkskrant
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 14860
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

EU in crisis. Logisch toch!

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Zo Dec 04, 2011 7:22 pm

King George schreef: De pers stelde nauwelijks kritische vragen bij de geboorte van de euro. Martin Sommer vraagt zich af of de kwaliteitsjournalistiek haar prioriteiten wel op orde heeft.

Retorische vraag. De schrijvende pers is steeds meer het domein van de ego trippers die kiezen voor links of rechtsom. Een neutrale objectieve analyse is nog slechts voorbehouden aan de kritisch zelfstandig denkende mens. En dat worden er met de dag minder. Mee heulen met de wolven in het grote enge bos zet blijkbaar meer zoden aan de dijk van het bekrompen populaire ego-denken.
:yuk:
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 68889
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: EU in crisis

Berichtdoor Ariel » Ma Dec 05, 2011 5:35 pm

Kom op Nederland. Dit is een mooie gelegenheid om onder veel vervelende en achterlijke EU regeltjes weg te komen.

Sarkozy en Merkel zijn het eens: nieuw EU-verdrag nodig

maandag 5 december 2011

De Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse president Nicolas Sarkozy lijken het steeds meer eens te worden over een oplossing voor de eurocrisis. De leiders willen een nieuw EU-verdrag met onder meer automatische sancties voor landen die zich niet aan begrotingsregels houden.

Dat heeft Sarkozy maandag gezegd na een ontmoeting met Merkel. Ook zei Sarkozy tegen de invoering van euro-obligaties te zijn. Hij schaart zich daarmee steeds meer achter de bondskanselier.

Nieuw verdrag
In het nieuwe verdrag zal worden opgenomen dat eurolanden automatisch worden gestraft als zij hun begrotingstekort hoger laten oplopen dan 3 procent. Alleen een gekwalificeerde meerderheid van eurolanden kan de sancties tegenhouden, zei Sarkozy. Dit moet een herhaling van de huidige crisis voorkomen.

De leiders willen het liefst dat alle 27 EU-leden het nieuwe verdrag tekenen, maar vinden ook een akkoord met de 17 eurolanden acceptabel.

Eurobonds
Merkel heeft zich al diverse keren uitgesproken voor automatische sancties en tegen eurobonds. De invoering daarvan zou betekenen dat sterke eurolanden als Duitsland en Nederland een hogere rente op hun staatsleningen moeten betalen.

De Duitse minister van Financiën, Wolfgang Schäuble, zei dit weekend nog dat de invoering van euro-obligaties niet langer taboe is. Als er strenge begrotingsregels komen, kunnen eurolanden gezamenlijk leningen afsluiten, zei Schäuble. Daar heeft Duitsland zich lang tegen verzet.

Het overleg tussen Merkel en Sarkozy is een voorbereiding op de EU-top, die donderdag en vrijdag plaatsheeft. Daar willen de leiders van de EU-landen het eens worden over een aanpak van de eurocrisis. Volgens Sarkozy moet dit lukken. 'We hebben geen tijd te verliezen.'

Door Marlou Visser

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Europ ... -nodig.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 68889
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: EU in crisis

Berichtdoor Ariel » Do Dec 08, 2011 2:12 pm

'Centrale banken bereiden zich voor op einde euro'

donderdag 8 december 2011

Verschillende centrale banken bereiden zich voor op het mogelijk uiteenvallen van de eurozone. Ierland zou zelfs onderzoek doen naar de beschikbaarheid van drukpersen.

Ierland doet dit voor het geval er nieuwe bankbiljetten moeten worden gedrukt, schrijft The Wall Street Journal donderdag.

Andere munt
Andere centrale banken, waaronder de Zwitserse, bekijken naar verluidt of ze de euro als ijkpunt voor de waarde van hun eigen valuta moeten vervangen door een andere munt.

Hoewel het slechts om een voorzichtige aanzet gaat, blijkt dat de centrale banken serieus rekening houden met het einde van de euro.

Dit toont volgens de krant aan hoe snel de omstandigheden zijn verslechterd. Tot voor kort werd het onmogelijk geacht dat de euro aan de crisis ten onder zou kunnen gaan.

'Euro niet in gevaar'
De voorzitter van de eurogroep, Jean-Claude Juncker, zei donderdag tegen de Franse radio dat de euro absoluut niet in gevaar is.

'We hebben wel een stabiel akkoord nodig,' aldus de premier van Luxemburg met het oog op de belangrijke eurotop van vrijdag. 'Als blijkt dat niet alle 27 EU-lidstaten daarin willen meedoen, doen we het wel met de zeventien eurolanden.'

In de aanloop naar de top heeft Juncker Groot-Brittannië gewaarschuwd om niet dwars te gaan liggen. De Britten mogen van hem geen uitzonderingspositie afdwingen. 'Er moet een akkoord komen.'

Door Jeroen Langelaar

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Europ ... e-euro.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 68889
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: EU in crisis

Berichtdoor Ariel » Do Dec 08, 2011 3:59 pm

Nederlands veto verdwijnt in eurokakofonie

In de kakofonie rond de aanstaande Europese top blijft een belangrijk feit onderbelicht: kleinere en middelgrote eurolanden verliezen hun vetorecht bij alle beslissingen rond het permanente noodfonds ESM, dat in de maak is en waarover de regeringsleiders zullen praten.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse president Nicolas Sarkozy presenteerden begin deze week met het gebruikelijke aplomb hun plannen voor de top.

Crisishulppot
Daarin ging het ook over het Europees Stabilisatie Mechanisme (ESM). Een mooi woord voor crisis-hulppot. Het tijdelijk noodfonds EFSF wil nog niet echt van de grond komen en dus moet het beoogde permanente fonds ESM niet in 2013, maar al in 2012 actief worden.

Voor dat fonds, waarin op den duur 500 miljard euro moet komen plus de 440 miljard die nog in het EFSF zitten, moet nog een verdrag worden vastgesteld. Daaraan wordt in Brussel nog volop gesleuteld.

Slowakije
Nu nog moeten alle eurolanden akkoord gaan met alle beslissingen rond het ESM. Waar dat toe leidt, bleek afgelopen najaar toen over de versterking van het EFSF moest worden beslist. Het parlement van Slowakije was tegen. Er moest een regeringswissel komen om het voorstel er alsnog door te krijgen. De hele wereld keek gespannen toe.

Van dit soort praktijken willen Merkel en Sarkozy af. ‘We willen dat besluiten niet langer in unanimiteit worden genomen, maar met gekwalificeerde meerderheid en wel een van 85 procent,’ zei Sarkozy maandag in Parijs.

Blokkeren
‘We willen niet dat een enkel land of enkele landen in staat zijn om de ontwikkeling van het ESM te blokkeren,’ voegde Merkel er nog aan toe.

Het is de bedoeling dat in het ESM het stemgewicht van een land samenhangt met het kapitaal dat het land inbrengt. Stemmen bij een meerderheid van 85 procent komt erop neer dat grote landen als Duitsland, Frankrijk en Italië besluiten kunnen tegenhouden, maar Nederland bijvoorbeeld niet.

Dat zou betekenen dat ook de Tweede Kamer de greep verliest op beslissingen waar de regering zich in Brussel moet neerleggen.

Democratie
‘Dit is een ernstige bedreiging voor de democratie,’ zegt Pieter Cleppe van de denktank Open Europe. Over grote uitgaven van belastingsgeld moet volgens hem door verkozen nationale parlementen worden beslist, maar dat kan niet meer als besluiten via gekwalificeerde meerderheid worden genomen.

Het ESM staat prominent op de agenda van de Europese top van donderdag en vrijdag. Die moet vooral een signaal opleveren voor de Europese Centrale Bank dat de eurolanden hun begrotingsdiscipline in de toekomst op orde hebben en een vangnet.

Luren
Merkel wil dat vastleggen in de Europese Verdragen zodat niemand in de toekomst nog onder sancties uit kan. Maar ze heeft zich in Parijs toch weer in de luren laten leggen door Sarkozy die haar overtuigde om af te zien van een onafhankelijke bestraffer van begrotingszondaars. Lidstaten blijven meepraten over het begrotingsregime. De slager blijft zijn eigen vlees keuren.

Voorzitter Herman van Rompuy van de Europese Raad van regeringsleiders laat van automatische sancties helemaal niets heel, bleek woensdag uit via Het Financieele Dagblad uitgelekte plannen van zijn conceptvoorstel voor de Eurotop. Maar Van Rompuy krijgt vandaag nog een brief van Merkozy in de bus en moet hun wensen voor donderdagavond zien te verzoenen met de zijne.

Carla Joosten
http://www.elsevier.nl/web/Opinie/Bruss ... ofonie.htm


Finland is fel tegen afschaffen vetorecht in eurozone.
Het parlement van Finland heeft bepaald dat het afschaffen van het vetorecht rond het eurofonds ESM in strijd is met de grondwet van het land.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ozes
Berichten: 5835
Lid geworden op: Za Sep 17, 2011 4:05 pm

Re: EU in crisis

Berichtdoor Ozes » Zo Dec 18, 2011 3:00 am

Deze week zei de presentator van het RTL4 nieuws dat Cameron "stoer wou doen" met zijn veto tegen de EU, nu hoor ik weer dat hij "moedig dacht te zijn. Ongeloofelijk wat een taal zogenaamde nieuwszenders uitslaan om kritiek tegen de EU zwart te maken.
"There is no need to exaggerate the part played in the creation of Bolshevism and in the actual bringing about of the Russian Revolution, by these international and for the most part atheistical Jews, it is certainly a very great one; it probably outweighs all others.

~Winston Churchill.

Mahalingam
Berichten: 37416
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: EU in crisis

Berichtdoor Mahalingam » Zo Dec 18, 2011 6:34 pm

In Duitsland hebben ze niet zoveel animo om de geldpers aan te zetten.
Maar politici willen graag de hand aan de geldkraan hebben. Zo ook in de EU.
Die zuidelijke landen hebben altijd de geldpers een tandje hoger gezet als de overheid failliet dreigde te gaan. Zo werden burgers beroofd van hun spaargeld en pensioenen.
Wat was een lire, een frank, een peso waard? Ooit waren er kleingeld muntjes van 1/10 peso.
Van de Franse Frank werden ooit 3 nullen geschrapt.
Dus toen de Duitse waakhond bij de EU Centrale bank,Jürgen Stark, opeens daar weg ging, was het duidelijk: de greep naar de geldkraan wordt gedaan. Nu is er meer duidelijkheid:
Hoofdeconoom Stark vertrekt bij ECB om politieke redenen
Hoofdeconoom Jürgen Stark van de Europese Centrale Bank heeft zaterdag voor het eerst politieke redenen genoemd voor zijn aanstaande vertrek bij de ECB. Hij vertrekt uit onvrede met de manier waarop de eurozone zich heeft ontwikkeld, zei hij zaterdag in een interview met het Duitse weekblad Wirtschaftswoche.[...]
In het interview, dat maandag wordt gepubliceerd, zei hij dat de ECB de afgelopen paar jaar consequent en tijdig heeft gewaarschuwd voor de problemen in de eurozone. De politiek heeft dat niet goed opgepakt en verwacht nu dat de bank de crisis oplost, aldus Stark.
'Vraag niet te veel van de ECB', stelt Stark en hij voegt eraan toe dat doorgaan met opkopen van staatsobligaties door de ECB de crisis niet oplost.
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/7264/Schuldencrisis/article/detail/3080819/2011/12/17/Hoofdeconoom-Stark-vertrekt-bij-ECB-om-politieke-redenen.dhtml
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 36939
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: EU in crisis

Berichtdoor Pilgrim » Zo Dec 18, 2011 6:45 pm

Daarin ging het ook over het Europees Stabilisatie Mechanisme (ESM). Een mooi woord voor crisis-hulppot. Het tijdelijk noodfonds EFSF wil nog niet echt van de grond komen en dus moet het beoogde permanente fonds ESM niet in 2013, maar al in 2012 actief worden.

Voor dat fonds, waarin op den duur 500 miljard euro moet komen plus de 440 miljard die nog in het EFSF zitten, moet nog een verdrag worden vastgesteld. Daaraan wordt in Brussel nog volop gesleuteld.

De ESM is een gevaarlijke en ondemocratische instelling.

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 68889
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: EU in crisis

Berichtdoor Ariel » Vr Jan 06, 2012 11:42 pm

Ja, ja. Wat een emotionele chantage om zijn eigen hachie te redden. Wat een onzin verhaal. Wie gelooft Sarkozy nog.


Sarkozy dreigt: Vrede komt in gevaar bij einde euro

vrijdag 6 januari 2012

Als Europa de euro als munteenheid verliest, is het gedaan met de vrede in dit werelddeel. Daarvoor waarschuwt de Franse president Nicolas Sarkozy vrijdag.
'Wij mogen Europa niet laten vallen. De euro vormt het hart van Europa,' aldus Sarkozy na afloop van een ontmoeting met de Italiaanse premier Mario Monti.

Vrede
'Als de euro wordt vernietigd, gaat heel Europa in rook op. Als Europa in rook opgaat, bedreigt dat in de toekomst ook de vrede op ons continent.'

In november zei Alain Juppé - de Franse minister van Buitenlandse Zaken - nog dat hij vreest voor gewapende conflicten als de euro als munt verdwijnt.

Nieuwe Europese top
De Franse president zei verder dat de leiders van de drie grootste economieën van Europa - Frankrijk, Duitsland en Italië - op 20 januari met elkaar zullen spreken. Tien dagen later volgt een nieuwe Europese top.

Op een EU-bijeenkomst in december stemden 26 van de 27 EU-landen in met de Frans-Duitse plannen voor strengere begrotingsafspraken. Alleen Groot-Brittannië keerde zich tegen deze maatregelen.

Door Jeroen Langelaar


http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Europ ... e-euro.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 14860
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Islam en de Linkse kerk. Eeneiige tweeling

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Zo Jan 08, 2012 3:53 pm

Euro, bankroet, massa-immigratie, islam, Apocalypse

Afbeelding

Drijfzand
Rond de jaarwisseling kijken veel mensen in een glazen bol. Helemaal niet nodig, gewoon nadenken helpt ook. Wat zal de toekomst ons brengen? Als we bepaalde individuele toestanden, zoals gezondheid, buiten beschouwing laten, is het centrale punt en de centrale zorg in het private en openbare leven het geld, zonder welke niets gaat. De meeste mensen zullen gemerkt hebben, dat op dit gebied de fundamenten enorm wankelen, we staan op drijfzand.

Reddeloos
De eurocrisis is snel uitgelegd. Duitsland en heel EU-Europa zitten dankzij onze onverantwoordelijke politici tot ver over de oren in de schulden en zijn niet te redden. Niets en niemand worden gespaard, dus stormen we verder op de afgrond af, de geldontwaarding, de crash. Staat en volk zullen merkbaar voor een langere periode behoorlijk verarmen, als het niet in 2012 is, dan wel in 2013 of 2015.

Moslims zijn het probleem
Naast deze financiële chaos hebben we nog een ander groot probleem. Het oude Avondland sterft langzaam maar zeker, de bevolking neemt af, er worden in alle landen te weinig kinderen geboren met uitzondering van Ierland. Parallel daaraan worden we al tientallen jaren lang door hoeveelheden asielzoekers, vluchtelingen en andere immigranten geteisterd, die de hele structuur van de samenleving en de staat al lang verandert. De immigranten zijn overwegend arm, zonder opleiding en moslims.

Afbeelding

Doet hoop leven?
Het is verbazend hoeveel schrijvers en lezers geloven dat men daar nog iets aan zou kunnen veranderen of nog integratietechnische eisen zou kunnen stellen aan de binnenkomers. Demografische trends, immigratiestromen en het denken van de mensen veranderen niet zomaar. De negatieve bevolkingsontwikkeling gaat al jarenlang haar gang, niet geboren kinderen kunnen geen kinderen krijgen, en zo zijn toekomstige aantallen gemakkelijk te berekenen. Overigens is er wijd en zijd geen omkering van de trend te bespeuren.

Moslims op? Dan maar zigeuners
Met de migratie is het net zo. Tientallen jaren lang heeft men alles laten gaan, niet aan immigratiepolitiek gedaan, nooit geprobeerd om doelbewust gekwalificeerde buitenlanders naar het land te lokken en ongewenste personen weg te houden, maar altijd armoedevluchtelingen en personen met een voorgeschiedenis barmhartig opgenomen en sociaal verzorgd. Ook hier is geen trendomkeer te herkennen. Integendeel. Alle partijen, Brussel en de pers willen nog meer immigratie, zelfs het ongebruikte potentieel van zigeuners werd al als demografische toekomst aangeprezen.

Liefde voor islam
Een bijzondere liefde en genegenheid hier in het land valt de islam ten deel. Politiek, pers, de intellectuelen, de concurrentie van het andere gebedsboek, zij allemaal kunnen maar geen genoeg krijgen van Mohammed, zijn wetten en eisende aanhangers. Ook hier is geen nadenken, geen bezorgdheid, geen gebrom te herkennen – niets. En daarom verbaast men zich er bij dit merkwaardige fenomeen ook over waar veel lezers en commentatoren hun optimisme vandaan halen dat er spoedig of ooit iets zou veranderen.

Afbeelding

Kunnen wonderen het verstand van politici genezen?
De voortdurende immigratie van vooral achtergebleven onderklassen naar de sociale dienst, de emigratie van hoog opgeleide Duitsers en het ontstaan van een sterke groep onbeschermde werkenden en werklozen door de globalisering maakt onze economie niet sterker, een economie, die sowieso door een groen-rode politieke ideologie en klimaatidiotie kapot wordt gemaakt. Daarbij komt het gebrek aan alle grondstoffen en aan eigen energiebronnen. Onze economie is alleen daarom nog een beetje levendig, omdat het er in de buurlanden en in de EU net zo dom aan toe gaat. Een grote economische opbloei, die alles en iedereen meetrekt, zal onder de heersende omstandigheden nooit meer plaatsvinden. Wat moet immers een dalende, onopgeleide, vaak zelfs analfabetische en techniekvijandige bevolking onder deze omstandigheden aan wonderen volbrengen?

Onze economische en politieke neergang is niet te stoppen. Lasciate ogni speranza – Gij die hier binnentreedt, laat alle hoop varen! Duitsland schaft zichzelf verder af. Er komen in de geschiedenis echter maar zeer, zeer zelden plotselinge, volledig onvoorziene veranderingen voor, waarop niemand had gerekend. Denk bijvoorbeeld aan de val van de Berlijnse Muur, die heel Europa heeft veranderd. Afgezien van zulke niet te bepalen gebeurtenissen, is er op dit moment maar één enkele variant denkbaar, die alles kan veranderen: eurocrash en staatsbankroet.

Onze beschaving als derde wereld
Eurocrash en staatsbankroet zullen de hele welvaartsstaat op zijn kop zetten. Politici uit hun functie vegen, nieuwe partijen en mensen begunstigen, de immigratie stoppen. Wanneer Europa arm wordt, is het niet meer aantrekkelijk. Als de staatskas leeg is, houdt de welvaart op. Het is dan gedaan met de politiek tot nu toe, interesses worden luid, tegenstellingen en verschillen kunnen niet meer zo gemakkelijk een etiket worden opgeplakt of in een suikerspin verpakt worden. Veel zal niet meer zo zijn als voorheen. Dat is niet iets om blij over te zijn. Er zullen aanzienlijke neveneffecten en verrassingen zijn, waar niemand op had gerekend.
Het alternatief is een soort implosie. Steeds meer delen van Duitsland, dat twintig jaar geleden op veel mensen nog zo groots overkwam, bladderen af, breken weg en storten in elkaar, zonder dat de meeste tijdgenoten het echt merken. Op een bepaald moment is niets meer hoe het was, en wij zijn de Derde Wereld.

Bron:
http://fakten-fiktionen.net/2012/01/eur ... more-11435


Trouwens, waar vind je nog dankbaarheid voor getoonde goedhartigheid? Kijk naar al die moslims. Ik noem hen parasieten. Ze hadden niks. Waarom zijn ze hier? Omdat wij zoveel beter zijn, denk ik. Ook in het geloof. In alles. Alhoewel ik in hart en nieren atheïst ben, mag ik er wel van uitgaan dat de mensheid die zoveel uitvindingen teweeg heeft gebracht en verbeteringen aan het leven heeft toegevoegd – ik denk aan de tandarts – voor moslims reden is om zich direct aan te passen en ons geloof en onze normen en waarden met volle teugen in te nemen.

Ze kunnen daarbij nog kiezen uit verschilende christelijke religies die allemaal de vredelievende Jezus aanhangen en dientengevolge aanhangers kent die anderen in hun waarde laten.
Voor zover ons bekend heeft de orthodoxe jood Jezus nog nooit iemand in elkaar geslagen, een meisje van zes proberen te verkrachten, overvallen op winkels gepleegd, zoals de hstorische Mohammed gewend was handelskaravanen te overvallen en te plunderen en daarbij menigeen om zeep heeft geholpen. Honderden joden heeft hij laten vermoorden, verraad gepleegd en zijn woord niet nakomen, Kortom, dat beestmens Mohammed was voor geen kamelenkeutel te vertrouwen.

Toch houden al die moslims in onze beschaving vast aan de verderfelijkheid van hun rigide met kamelenmest gevormde religie. Anders gezegd: er kan geen dankjewel vanaf. Hooguit flink natrappen. Begrip voor de werkelijkheid bestaat er niet bij hen en onze linkse Gutmenschen die in de pas van islam marcheren, zoals de SS onder Hitler. Logisch. Iedereen die hier naar toe is gekomen, is hier om te PARASITEREN en niets anders. De linkse kerk vaart er wel bij. En wij? Voor de rest kunnen wij doodvallen.

Want dat is de logische straf als gevolg van de wil van links en Allah
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 68889
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: EU in crisis

Berichtdoor Ariel » Di Feb 07, 2012 5:25 pm

Guttegut...Al jaren verteld men ons dat als Griekenland bankroet gaat, geheel Europa vergaat, maar nu het na miljarden gepompt te hebben in dat land het er nu toch echt van gaat komen, nu ineens gaan wij niet allemaal dood bij het faillissement van Griekenland. Wat een gerust stelling.

De Jager: Geen Armageddon bij bankroet Griekenland

dinsdag 7 februari 2012

Het besmettingsgevaar van een eventueel Grieks faillissement op andere eurolanden is de laatste anderhalf jaar afgenomen door de getroffen maatregelen. Maar als Griekenland failliet gaat, kost het Nederland nog steeds geld.

Dat heeft minister Jan Kees de Jager (CDA) van Financiën dinsdag gezegd tijdens het wekelijkse vragenuurtje.

De minister reageerde op de uitspraak van eurocommissaris Neelie Kroes (VVD) die zegt dat de eurozone niet uit elkaar valt als Griekenland de eurozone verlaat. Hij benadrukt dat Kroes Griekenland het liefst bij de muntunie wil houden.

Overboord
Kroes zegt dat het niet zo is dat als een land de eurozone verlaat, 'het hele bouwwerk' instort. 'Dat is gewoon niet waar,' aldus de eurocommissaris. 'Er is absoluut geen man overboord als we iemand missen uit de eurozone.'

De Jager zegt dat het ook zijn inzet is om Griekenland in de eurozone te houden. Als de Grieken uit de eurozone moeten, levert dat geen 'Armageddon' op, maar zorgt dat wel voor kosten. 'En dat willen we voorkomen,' aldus de minister.

Commissie
De Europese Commissie zegt in reactie op de boodschap van Kroes dat Griekenland onderdeel van de eurozone blijft. Een woordvoerder van José Manuel Barroso, voorzitter van de Europese Commissie, laat weten dat het standpunt van de Commissie ongewijzigd is.

Ingewijden zeggen dat Kroes met haar uitspraken buiten haar boekje is gegaan en dat ze de lijn van het EU-beleid over Griekenland heeft overschreden.

Door Shari Deira

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Polit ... enland.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.


Terug naar “Eurabia”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten