EU in crisis

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19708
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: EU in crisis

Berichtdoor King George » Wo Feb 08, 2012 12:46 am

Dat wisten we twee jaar geleden al. Ik begrijp alleen niet dat wij al die jaren met miljarden hebben moeten bloeden. In onze gezondheidszorg vallen er ondertussen doden door die tekorten als gevolg van dat hebben laten vervluchtigen in Griekenland in het niets.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Scarlatti
Berichten: 5302
Lid geworden op: Vr Mei 09, 2008 10:12 pm

Re: EU in crisis

Berichtdoor Scarlatti » Wo Feb 08, 2012 1:06 am

De leugens van Jan Kees de Jager

De leugens van Jan Kees de Jager : herinnert u zich deze nog ?

Afbeelding Ach, als je verliefd bent, dan zijn wij allemaal wel eens in de war, dus waarom onze financieël superbrein Jan Kees de Jager niet ? Wat vertelde de Haagse uitvoering van Moeder de Gans ons nog een jaar geleden ?

Minister De Jager belooft: Grieken betalen alles terug
vrijdag 7 mei 2010 17:13

wie is die vent op de foto naast die spender v ONS geld???
Islam=LEVENSBEDREIGEND

'LOQUENDI LIBERTATEM CUSTODIAMUS'
Laten wij waken over de vrijheid van het spreken... (Pim Fortuyn 1948-2002)

mercator
Berichten: 18773
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: EU in crisis

Berichtdoor mercator » Wo Feb 08, 2012 11:10 am

Scarlatti schreef:Minister De Jager belooft: Grieken betalen alles terug


Ja ik herinner me dat ook, en ik wist toen al dat het onzin was. Waarom in hemelsnaam zouden de Grieken terugbetalen ? We hebben geen enkel drukkingsmiddel om dat geld terug te halen.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73338
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: EU in crisis

Berichtdoor Ariel » Wo Feb 08, 2012 4:25 pm

Laf, laf, laf Neeltje.......Je valt me tegen.

Kroes komt terug op uitspraken over exit Griekenland

woensdag 8 februari 2012

Eurocommissaris Neelie Kroes (VVD) heeft tijdens een vergadering van de Europese Commissie afstand genomen van haar uitspraken over Griekenland. Dat meldt een woordvoerder van de Commissie woensdag

In een interview met de Volkskrant zei Kroes dinsdag dat de eurozone niet uit elkaar valt als Griekenland wordt gedwongen de munteenheid op te geven.

Niet waar
'Er wordt steeds gezegd: als je één land laat uitstappen of vraagt om uit te stappen, dan stort het hele bouwwerk in. Maar dat is gewoon niet waar,' aldus Kroes.

Premier Mark Rutte (VVD) en Jan Kees de Jager (CDA, Financiën) zeiden daarop het ermee eens te zijn.

Akkoord
Tijdens de wekelijkse vergadering van de Europese Commissie woensdag zegt ze echter dat haar uitspraken verkeerd zijn geïnterpreteerd.

De VVD'er conformeert zich weer aan het officiële standpunt van de Commissie, namelijk dat het vertrek van Griekenland tot een crisis zal leiden. Kroes beweert dat er binnen de commissie geen tegenstellingen zijn over het te voeren beleid.

Haar optreden woensdag is opmerkelijk, omdat Kroes de tekst van het interview in de Volkskrant vooraf had gelezen en daarmee akkoord ging.

Door Jeroen Langelaar

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Europ ... enland.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43506
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: EU in crisis

Berichtdoor Pilgrim » Do Feb 23, 2012 2:49 am

Hier een mijns inziens nog al te optimistisch verhaal over de toekomst van de EU.

Europese Denktank verwacht nieuwe renaissance EU; Turkije wordt geen lid

Europees ministerie van Financiën vanaf 2014 - Nederland moet bij Frans-Duitse kern eurozone worden betrokken

De Europese Denktank LEAP/E2020, een groot voorstander van verdere financiële en politieke integratie van de eurozone, verwacht dat er op korte termijn gemeenschappelijke obligaties (eurobonds) zullen worden ingevoerd en dat er al vanaf 2014 gewerkt zal gaan worden aan de oprichting van een Europees ministerie van Financiën. Grote voorwaarde voor verdere integratie is dat de EU democratischer moet worden. Andere belangrijkste constatering: het eventuele EU lidmaatschap van Turkije, iets dat vooral de VS graag wil, is kansloos.

LEAP/E2020 steekt in zijn maandelijkse Global Europe Anticipation Bulletin al enige tijd een totaal ander verhaal af dan het groeiende leger sceptische economen en andere experts, die het europroject als mislukt beschouwen en denken dat het uiteenvallen van de eurozone slechts een kwestie van tijd is. De Denktank constateert dat de eurozone nu al veel sterker uit de strijd is gekomen en dat 'Euroland' de VS en Groot Brittannië gaat vervangen als de nieuwe Westerse wereldwijde macht.

De volgende fase van verdere Europese integratie begint dit jaar en duurt tot 2016. LEAP/E2020 onderstreept echter dat het een absolute voorwaarde is dat de Europese elite het democratische gehalte van de EU verhoogt, omdat het gebrek hieraan als een loden last op de Unie drukt. Desondanks vindt de Denktank dat het Europese integratieproces zeer 'dynamisch' is en dat er sinds het uitbreken van de crisis in 2008 indrukwekkende stappen zijn ondernomen die tot voor kort voor onmogelijk werden gehouden.

Snellere integratie
Vanaf nu nemen alleen de lidstaten die de euro hebben ingevoerd de grote beslissingen voor de toekomst, waardoor het besluitvormingsproces niet meer kan worden vertraagd door anti-euro landen zoals Groot Brittannië. Bovendien hebben halverwege 2012 een groot aantal landen (Spanje, Italië, Griekenland, Frankrijk, Slovenië, België en later ook Duitsland) nieuwe leiders gekregen die na het begin van de crisis aan de macht zijn gekomen en er volgens LEAP/E2020 daarom veel beter dan hun voorgangers van doordrongen zijn dat het Europese integratieproces versneld moet worden.

De frontale aanval van Wall Street (New York, de VS) en The City (Londen, Groot Brittannië) op de Europese eenheidsmunt ziet de Denktank als hét bewijs dat de Europese integratie werkt en succesvol is. De oude generatie politici, die volgens LEAP/E2020 onder controle stond van Washington en de banken en daarom deze integratie zou hebben tegengewerkt, is aan het verdwijnen*. Vooral de Franse president Nicholas Sarkozy krijgt een veeg uit de pan. Hij wordt de slechtste Franse president ooit genoemd die enkel zijn eigen belangen zou hebben nagestreefd. De Denktank meent nu al zeker te weten dat de socialist Francois Hollande zijn opvolger wordt en dat hij Frankrijk weer op het pro-Europese spoor zal zetten.

Nederland moet bij Frans-Duitse kern
Wel is het noodzakelijk dat Hollande 'met name de Duitse en Nederlandse partners' gaat geruststellen door de in zijn verkiezingscampagne gestelde eis dat het huidige Europese verdrag moet worden aangepast, in te trekken. Daarnaast is het van urgent belang dat niet langer alleen Duitsland en Frankrijk de kern van de eurozone vormen, maar ook Nederland, Spanje en Italië erbij worden betrokken.

De 'technocraten' die in Brussel, Frankfurt, Rome, Athene, Madrid en in steeds meer andere
Europese hoofdsteden achter de schermen de dienst uitmaken krijgen van LEAP/E2020 alle credits voor het creëren van de voorwaarden voor verdere Europese integratie en het aanbieden van oplossingen aan onze 'gedesoriënteerde leiders'. Toch hebben zij deze leiders nodig om op het ingeslagen pad verder te gaan. De huidige politici zijn enkel bereid risico's te nemen als ze óf bang, óf visionair zijn. In 2010-2011 heerste vooral de angst, maar de periode 2012-2016 zal in het teken staan van een nieuwe visie op de toekomst van een verenigd Europa.

Duitse en Nederlandse bezuinigingseisen terecht
Om financieel weer gezond te worden moeten de lidstaten echter eerst flink de buikriem aanhalen, iets dat volgens de Denktank 'zeer terecht' wordt geëist door Duitsland, Nederland en Finland. Bezuinigingen zijn daarom onvermijdelijk, net zoals het toepassen van gemeenschappelijke regels die nodig zijn om de bankiers in de financiële centra op Wall Street en The City, die decennia lang het maken van veel te hoge schulden hebben aangemoedigd, te stoppen.

Griekenland is daarvan het schoolvoorbeeld. Om het Griekse probleem op te lossen moet de macht van de 'parasitaire heersende klasse', die het land naar de ondergang heeft geleid, worden verbroken. Op dit moment beschikt de eurozone echter niet over de middelen om Griekenland hiertoe te dwingen. Wat wel meehelpt en wat een voorbeeld is voor andere landen is dat de Grieken hun leiders, die het land zo diep in de schulden hebben gestoken, niet meer vertrouwen.

Europees ministerie van Financiën
In de periode 2012-2013 zal 'Euroland' nieuwe regels voor gemeenschappelijke belastingen, een gemeenschappelijke begroting en een economische regering invoeren en besluiten tot fiscale harmonisatie, de oprichting van een Europese kredietbeoordelaar, de invoering van een financiële transactietaks en eurobonds (het gemeenschappelijk maken van alle staatsschulden) en de introductie van een maximum voor staatsschulden die zijn blootgesteld aan de financiële markten die buiten de eurozone vallen. Ook zullen er gemeenschappelijke investeringen worden gedaan op het gebied van transport, onderwijs, gezondheid, wetenschap en technologie.

Om dit te financieren zal er zo'n 500 miljard euro worden uitgetrokken. De helft ervan zal worden gebruikt om de blootstelling van de Europese staatsschulden aan de financiële markten te verminderen. De andere helft zal gebruikt worden voor grote toekomstige projecten. Deze enorme lening zal volgens de Denktank de basis leggen voor een Europees ministerie van Financiën, dat vanaf 2014 stap voor stap de traditionele Europese structuurfondsen zal gaan vervangen.

De komende twee jaar zullen de verschillen tussen de EU en de eurozone steeds groter worden. De eurozone zal zijn eigen instellingen gaan krijgen, maar die moeten bescheiden blijven 'omdat niemand een herhaling wil van de bureaucratie die Brussel volledig heeft verlamd'. De pogingen van Groot Brittannië om het integratieproces te vertragen zullen er volgens LEAP/E2020 juist toe leiden dat het versneld zal worden. Niet-euro lidstaten zullen steeds meer worden uitgesloten van het besluitvormingsproces, zodat dit eenvoudiger en effectiever zal worden.

Turkije geen lid / Tweede Europese renaissance
'Na 15 jaar fouten maken door de Britse en Amerikaanse invloed, waardoor de Europeanen werden misleid met kansloze uitbreidingsprojecten (Turkije, Oekraïne) en illusionaire financieel-economische strategieën zoals het Verdrag van Lissabon, zullen de komende jaren gekenmerkt worden door een terugkeer naar politieke en economische integratie zoals dat eerder het geval was tijdens de eerste EU renaissance tussen 1984 en 1992,' besluit de Denktank. Volgens LEAP/E2020 zullen de jaren 2012 en 2013 dan ook het begin vormen van de tweede Europese renaissance.
* Een hoogst eigenaardige constatering, aangezien juist de nieuwe leiders in Italië, Spanje, Griekenland en Frankfurt (de ECB) allemaal Goldman Sachs technocraten zijn en voorstanders zijn van een Europese variant van het Amerikaanse financiële beleid.

Xander

(1) LEAP2020

http://xandernieuws.punt.nl/?id=653617& ... _archief=&
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73338
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: EU in crisis

Berichtdoor Ariel » Wo Mar 14, 2012 6:40 pm

Dit is werkelijk bij de beesten af. Mischien moeten een paar doodgewone Jannen met de pet eens orde op zaken gaan stellen daar. De EU kan goud geld besparen door alle extraatjes van het personeel af te nemen, en ze belasting te laten betalen. Nu kan Jan met de pet opdraaien voor de geldverspilling van de EU. Volgens mij is het ook niet nodig om steeds de hele tent naar Straatsburg te verhuizen. Elke maand rijden zes verhuiswagens met ongeveer 3.700 stalen kisten met documenten de 450 kilometer van Brussel naar Straatsburg. De ruim 700 ambtenaren reizen per vliegtuig, trein of auto. Alle parlementariërs krijgen een riante reis- en onkostenvergoeding. Het Europese Parlement maakt jaarlijks 200 miljoen euro aan kosten voor de vierwekelijkse volksverhuizing. Om de parlementariërs op en neer te brengen tussen hotels en parlementsgebouw, komt een vloot taxi’s uit andere steden naar Straatsburg.

EU-tekort kan Nederland honderden miljoenen kosten ( en Belgie ook)

woensdag 14 maart 2012

De Europese Unie dreigt eind dit jaar een miljardenbedrag aan rekeningen niet te kunnen betalen. Dit kan Nederland enkele honderden miljoenen euro's gaan kosten.

Het Europees Parlement (EP) in Straatsburg waarschuwde woensdag voor een nijpend tekort op de huidige begroting.

Doorschuiven
Eind vorig jaar moesten al betalingen voor een bedrag van ruim 10 miljard euro worden doorgeschoven naar dit jaar, terwijl er net een akkoord was gesloten over de begroting voor 2012.

Het EP wil voorkomen dat aan het eind van het jaar opnieuw problemen op de lange baan worden geschoven. Het risico bestaat dat de Europese Commissie rente moet gaan betalen omdat zij haar verplichtingen niet kan nakomen.

Leeuwendeel
Daarom mag er niet zomaar worden gesneden in de begroting, zo vindt het EP.

Het parlement hoopt dat de Europese Commissie, die op 25 april de begroting voor 2013 wil presenteren, zich krachtiger opstelt tegenover de EU-lidstaten.

Die betalen het leeuwendeel van de begroting van ongeveer 130 miljard euro.

Door Arne Hankel

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Europ ... kosten.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 39871
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: EU in crisis

Berichtdoor Mahalingam » Di Apr 03, 2012 11:58 pm

Het is Duitsalnd dat de grootste financieele gaten dicht in Europa. De staat maakt dat de burger steeds meer 'verschuldet'' wordt. Als er nu verkiezingen gehouden zouden worden, wat doen dan de kiezers? Stemmen op de partijen die door zullen gaan met geld uitlenen dat er niet is?
Springen naar links? Onaantrekkelijk. Springen naar rechts? Is moreel verboden.
Het is niet gek dat er dan een oversprongreactie gedaan wordt: 12 % zal op de piraten-partij stemmen. Wat wil die partij? Dat is onduidelijk. Vrij internet, andere auteursrechten.
Zouden ze in Duitsland een dierenpartij hebben dan had die 12% van de stemmen gekregen.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73338
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: EU in crisis

Berichtdoor Ariel » Wo Apr 25, 2012 5:26 pm

De Jager en Kamer fel tegen verhoging EU-begroting

woensdag 25 april 2012

Minister Jan Kees de Jager (CDA, Financiën) gaat niet akkoord met de aangekondigde verhoging van de EU-begroting met bijna 7 procent. De Jager noemt het voorstel 'niet denkbaar'.

Dat zegt de CDA-minister woensdag in reactie op het voorstel van de Europese Commissie.

Veel te hoog
José Manuel Barroso, voorzitter van de Europese Commissie, maakte eerder vandaag bekend dat de begroting voor volgend jaar met 6,8 procent stijgt ten opzichte van dit jaar. Het bericht kwam niet onverwacht: analisten gingen uit van 8 procent.

De Jager zal niet instemmen met een verhoging van 6,8 procent. 'Dat is een veel te hoog percentage, dat is niet denkbaar.'

Ook in de Tweede Kamer klinkt felle kritiek. PVV-leider Geert Wilders noemt het 'een grove schande' en 'gekkenwerk'. Hij vindt dat er minder geld naar Brussel moet. 'Welke Nederlander wil nu miljarden in Nederland bezuinigen terwijl we miljarden aan de bureaucraten in de EU geven.'

Nullijn
SP-leider Emile Roemer is het daarmee eens. 'Als je begint met 7 procent lager, dan komen we een heel eind,' zegt hij.

De PvdA en het CDA denken aan een nullijn. 'Hier gaat alles in de min, op alle bestuurslagen, zoals de provincies en de gemeenten,' zegt financieel woordvoerder Ronald Plasterk. 'Het is merkwaardig dat de EU dan meer geld krijgt, terwijl dat ook gewoon een bestuurslaag.'

Verplichtingen
Volgens Barroso is de verhoging nodig is om volgend jaar aan eerder gedane verplichtingen te voldoen.

De begroting voor dit jaar bedraagt 129 miljard euro, 1 procent van het bruto binnenlands product van de hele Europese Unie. De begroting gaat grotendeels op aan landbouwsubsidies en investeringen in achtergebleven regio's in de lidstaten.

Circa 5 procent gaat naar Brusselse activiteiten zoals de ambtenaren van de verschillende Europese instellingen.

Door Jeroen Langelaar

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Europ ... roting.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73338
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: EU in crisis

Berichtdoor Ariel » Vr Apr 27, 2012 7:09 pm

Voorzitter Europarlement: Instorten EU is realistisch

Voorzitter Martin Schulz van het Europees Parlement zegt dat het instorten van de Europese Unie (EU) een 'realistisch scenario' is nu lidstaten steeds meer macht terug eisen. Ook neemt xenofobie binnen de Unie toe en willen steeds meer landen dat grenscontroles opnieuw worden ingevoerd.

Schulz zegt dat regeringsleiders steeds vaker zelf beslissingen nemen en dat dit te vaak achter gesloten deuren plaatsheeft, meldt de Europese nieuwssite EurActiv.

Belediging
De voorzitter van het Europees Parlement zegt dat een nauwe samenwerking tussen de Europese Commissie en het Parlement belangrijk is. 'Zo laten we zien dat we de Europese gemeenschap verdedigen met vasthoudendheid.'

Schulz wijst op de roep van Frankrijk en Duitsland om grenscontroles weer in te voeren. Volgens hem is dit een belediging voor het vrij verkeer van personen en voor de fundering van de Europese Unie.

Populisme
Voorzitter van de Europese Raad Herman Van Rompuy zei woensdag in een toespraak voor het Roemeense parlement dat het vrij verkeer van personen binnen de EU wordt bedreigd door populisme.

Volgens Van Rompuy is het vrij reizen 'een van de belangrijkste verwezenlijkingen van de Europese integratie'. Roemenië is nog niet toegetreden tot de Schengenzone, die vrij reizen garandeert. Nederland is tegen toetreding omdat het land onvoldoende resultaten heeft geboekt bij het bestrijden van corruptie en de georganiseerde misdaad.

Door Shari Deira

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Europ ... stisch.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 39871
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: EU in crisis

Berichtdoor Mahalingam » Vr Apr 27, 2012 9:48 pm

Mijn zus reist geregeld met de TGC naar Parijs. Soms met vliegtuig.
Volgens Van Rompuy is het vrij reizen 'een van de belangrijkste verwezenlijkingen van de Europese integratie'.
Vroeger moest ze altijd haar paspoort laten zien. Nu is een ID kaart voldoende. Maar ze is nog nooit ongecontroleerd Frankrijk binnen gekomen. Toen niet en nu niet.

De verkiezingen komen in Frankrijk en de holle beloften komen als duveltjes uit doosjes.
Duitsland voelt zich zelfs verplicht om schoten voor de boeg te geven. Bijvoorbeeld over het 3% verdrag dat ijzersterk is voor Nederland maar buigzaam voor Frankrijk.
Merkel sends stern warning to Hollande
German Chancellor Angela Merkel has attacked French presidential candidate François Hollande in the middle of France's presidential election, warning him that the EU's new Fiscal Compact was not up for discussion.[...]
...Merkel told German media organisation WAZ on Thursday that even if Socialist Party leader Hollande wins the election, the pact was “not up for negotiation.”
Sarkozy’s main opponent took to French prime-time television on Thursday evening to say that many of the EU member states were waiting for his party to be elected so changes could be made to the pact.
“Germany is not going to make the decisions for all of Europe,” he announced.

Maul halten en braaf betalen, dat moeten Duitsers doen.
One of the pillars of Hollande's campaign has been to call for the pact to be renegotiated and he has vowed to veto it if he considers that it contains insufficient measures for growth.

Dat zou de redding zijn van ons Kunduz-1 kabinet. De 3% noodzaak zou dan vervallen voor ons.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73338
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: EU in crisis

Berichtdoor Ariel » Vr Mei 04, 2012 4:23 pm

Afbeelding
'Eurocraat, maak gebruik van die das' staat er in het Frans op de protestprenten


EU-diplomaten opgeroepen zichzelf op te hangen

vrijdag 4 mei 2012

Auto's van ambtenaren van de Europese Unie in Brussel zijn beplakt met stickers waarop ze worden bedreigd. Het gaat om prenten waarmee eurocraten worden opgeroepen zichzelf op te hangen.

EU-werknemersbonden maken in een brief aan president van de Europese Unie, Herman Van Rompuy, melding van de bedreigingen op de stickers. Ook zou EU-personeel door onbekende actievoerders zijn belaagd toen zij naar hun werk reden.

De demonstranten protesteren tegen de ingrijpende bezuinigingsmaatregelen die de EU aan eurolanden oplegt, terwijl Brussel zelf niet bezuinigt.

Minder verspilling
Verschillende EU-landen, waar onder Nederland, willen dat Brussel het eigen budget inperkt. Sarkozy kondigde aan dat hij de Franse bijdrage wil bevriezen.

Maar de EU noemt de kritiek 'haastig' en 'slecht doordachte generaliseringen' die een 'makkelijke prooi vormen voor Europese populisten om van de EU een zondebok te maken.'

Fysiek geweld
De Europese Unie heeft de beveiliging aangescherpt. Vakbond Union Syndicale vreest dat de volgende stap fysiek geweld zal zijn.

Volgens een woordvoerder heeft de EU sinds het uitbreken van de crisis steeds meer te maken met vijandelijke acties.

Door Servaas van der Laan

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Europ ... hangen.htm


Nou, bedreigen vind ik een groot woord. Er staat niet "Ik ga je ophangen" Maar "hang jezelf op"
Vooruit dan maar. Elke bange ambtenaren van de Europese Unie krijgt nu een persoonlijke beveiliger.
Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
silkyboxershortXL
Berichten: 2507
Lid geworden op: Za Apr 24, 2010 3:20 pm

Re: EU in crisis

Berichtdoor silkyboxershortXL » Vr Mei 04, 2012 5:41 pm

Hoop is geen strategie.
WWG1WGA

Mahalingam
Berichten: 39871
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: EU in crisis

Berichtdoor Mahalingam » Vr Mei 04, 2012 10:03 pm

Aangezien Brussel in snel tempo een derde-wereld stad aan het worden is, zal het moment niet ver meer zijn dat de EU en zijn personeel zich moeten terugtrekken in 'gated communities'.
Dit hier is er eentje voor heel erg rijken:

Afbeelding
Square du Bois grenzend aan het Kamerenbos .
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73338
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: EU in crisis

Berichtdoor Ariel » Ma Mei 07, 2012 12:16 pm

Franse en Griekse kiezers breken eurozone op

Franse kiezers willen niet bezuinigen en wel 'investeren'. Griekse kiezers eisen wel solidariteit, maar willen niet bezuinigen. De eurozone kan niet veel langer op de been worden gehouden

Door Syp Wynia

De redders van de euro krijgen klop. De Franse kiezers hebben de zittende president weggestemd. Griekse kiezers hebben beide partijen weggestemd die het land al sinds de jaren zeventig beurtelings regeren.

Het afgelopen jaar is meer dan de helft van de zittende regeringen in de eurozone aan de kant gezet. Geen land wil tot dusver de euro kwijt, maar er is nergens solide steun om daarvoor de prijs te betalen.

Berlijn
De nieuwe Franse president Francois Hollande gaat naar Angela Merkel in Berlijn om te eisen dat haar nieuwe Begrotingspact ook voor ‘groei’ gaat zorgen. De Europese Commissie keerde zich de afgelopen weken al naar de nieuwe Franse orde en pleit plots ook voor ‘investeringen’.

Je kunt niet allebei willen. De staatsschulden in veel landen van de eurozone zijn de laatste vier jaar juist tot riskante hoogten opgelopen, omdat politici dachten zo de economie op de been te houden.

Aan de beurt
Griekenland, Ierland en Portugal zijn gered en Italië en Spanje werden met geleend geld geholpen om zo de eurozone bijeen te houden en de economie gaande te houden. Het heeft allemaal niet geholpen.

De verkiezingscarrousel houdt intussen niet op. Op 12 september is ook Nederland aan de beurt en het is twijfelachtig of er in Nederland dan nog een meerderheid is om het overheidstekort volgend jaar onder de 3-procentsregel van Brussel te brengen. Zeker niet nu Brussel er zelf aan morrelt.

Solidariteit
Kiezers wijzen de verplichtingen van bezuinigingen en solidariteit binnen de eurozone af, kredietverstrekkers zullen hun vertrouwen verder verliezen. Hoe langer het voortduurt, hoe erger het wordt.

Hopelijk zien Merkel en Hollande in dat het besluit van Merkel en Sarkozy van twee jaar geleden om de eurozone koste wat kost bijeen te houden, moet worden verlaten. Het probleem van de euro is niet per se dat die er is, maar dat er landen aan meedoen die dat niet aankunnen.

http://www.elsevier.nl/web/Opinie/Comme ... one-op.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73338
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: EU in crisis

Berichtdoor Ariel » Ma Mei 07, 2012 12:24 pm

Groeipact: het eurocircus gaat weer beginnen

vrijdag 4 mei 2012

De spanning loopt op in Europa. Crisis en werkloosheid domineren het beeld. Groei, groei, groei, klinkt het nu alweer een paar weken. Niemand heeft het meer over de noodzaak om de overheidsfinanciën op orde te krijgen.

Dat is de beeldvorming. In werkelijkheid is het altijd de bedoeling geweest dat de begrotingtucht die de eurozone zichzelf oplegde hand in hand zou gaan met een beleid dat de economie gezond maakt en het ondernemen stimuleert.

Wonder
Maar de achterstand in Zuid-Europa is zo groot dat die gezondmaking alleen maar met veel pijn gepaard kan gaan. Jarenlang achterstallig onderhoud, corruptie en belastingontduiking aanpakken, vergt toveren of een wonder.

In afwachting daarvan overheersen de verhalen over zelfmoorden van burgers die het niet meer zien zitten. Wat ooit werd doodgezwegen, wordt nu politiek geëxploiteerd.

Het kan anders. Zoals in het Griekse bergdorp Anavra waar bewoners en bestuur zelf voor economische vooruitgang hebben gezorgd door het hele dorp op de schop te nemen, aldus NRC Handelsblad donderdag.

Staken
De landbouw werd aangepakt, er kwam nieuwe energievoorziening en Europese subsidies werden goed besteed en verdwenen niet in zakken van bestuurders. Het gemiddelde inkomen is er het dubbele van het Griekse gemiddelde van 21.000 euro. Zo kan het ook. De handen uit de mouwen in plaats van staken en tieren.

Maar de druk op de Europese politici neemt toe: zij moeten als de sodemieter met een plan komen om de groei te stimuleren, zeggen economen en linkse politici, zoals de Franse socialistische presidentskandidaat Francois Hollande. Zelfs de bewierrookte Italiaanse interimpremier Mario Monti lobbiet voor een groeiplan.

Banken
Opvallende stem is president Mario Draghi van de Europese Centrale Bank. De ECB heeft al duizend miljard euro aan goedkoop geld naar de banken laten vloeien. Die zouden er het midden- en kleinbedrijf mee moeten voeden, maar doen dat amper. Daardoor kunnen de echte crisisbestrijders – ondernemers – maar niet aan de slag. En dus roept Draghi om een 'groeipact'.

Daarvoor moet de politiek zorgen. De regeringsleiders hebben 30 januari al een groeipakket gepresenteerd, maar dat was een vaag verhaal van bij elkaar geharkte bestaande maatregelen en financieringsstromen.

Frankrijk
Het nieuwe groeipact - pact om aan te geven dat het net zo belangrijk is als het begrotingspact dat tucht oplegde - komt er vast. Maar nog even niet. Iedereen weet dat eerst de Franse presidentsverkiezingen voorbij moeten zijn.

Voorkomen moet worden dat het lijkt alsof Brussel zich mengt in de strijd tussen Nicolas Sarkozy, die zichzelf als crisisbestrijder op de borst klopt, en Francois Hollande die vindt dat Sarkozy en zijn Europese collega’s de groei uit het oog verloren hebben.

Het is nog even wachten op de uitkomst van de Franse strijd zondag. Maandag zal Brussel weer vibreren van de plannen waaraan lang in stilte is gewerkt: een pakket groeibevorderende maatregelen, maar wel met bestaand geld en een grote rol voor de Europese Investerings Bank die beter geld kan besteden dan veel lidstaten dat zelf kunnen.

Top
Eind mei is er dan een extra top van regeringsleiders. Die ontmoeten elkaar weliswaar ook al eind juni, maar de agenda van die ontmoeting is al te vol om er ook nog over groei te praten.

Het eurocircus gaat dus weer beginnen.

Carla Joosten

http://www.elsevier.nl/web/Opinie/Brussels-Blog.htm


Inmiddels weten we dat Hollande gewonnen heeft. Al is het nipt met met 51,62 procent van de geldige stemmen .
Nicolas Sarkozy kreeg 48,38 procent van de stemmen. In absolute getallen haalde Hollande 18 miljoen stemmen tegen 16,87 miljoen voor Sarkozy.

Samen met Hollande moet Merkel nu Europa en de euro uit de diepe crisis voeren. Dat wordt geen eenvoudige klus, want Hollande heeft zich in de verkiezingsstrijd tegen de aanpak van bezuinigingen van Merkel gekeerd. Hij meent dat meer overheidsuitgaven economische groei stimuleren.
De 15e zou Hollande bij Merkel op bezoek gaan.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73338
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: EU in crisis

Berichtdoor Ariel » Ma Mei 07, 2012 2:31 pm

EU verwacht dat Griekenland zich aan reddingsplan houdt

maandag 7 mei 2012

De Europese Commissie verwacht dat de toekomstige regering van Griekenland zich aan de gemaakte afspraken over het bezuinigingsplan zal houden. 'De gemaakte afspraken vormen de basis voor een duurzame toekomst van het land.'

Dat meldt een woordvoerder van de Commissie maandag. De Commissie is bereid Griekenland te blijven helpen met economische hervormingen van het land.

Steun
Griekenland moet zich dan wel aan de gemaakte afspraken houden. Alleen dan kan het land rekenen op de door de Commissie toegezegde steun van enkele honderden miljarden euro's.

'De maatregelen treffen de bevolking hard. Het is aan de Grieken om een regering te vormen met een stabiele meerderheid,' zei de woordvoerder.

Tegen bezuinigen
De verkiezingen van zondag maakten duidelijk dat de meeste Grieken tegen het Europese hervormingsplan zijn. De partijen die voor het reddingsplan zijn, Pasok en Nieuwe Democratie, kregen gezamenlijk maar 32 procent van de stemmen.

Nieuwe Democratie won de verkiezingen wel en zal op zoek moeten gaan naar een meerderheid. Democratisch Links lijkt de enige werkbare optie te zijn. Die partij heeft aangekondigd de bezuinigingen onder strenge voorwaarden te willen gedogen.

Radicale splinterpartijen
Veel Grieken hebben uit onvrede over de strenge bezuingingen op extreme splinterpartijen gestemd. De radicaal linkse partij Syriza kreeg 16,7 procent van de stemmen. Neonazipartij Gouden Dageraad won 7 procent wat neerkomt op 21 zetels.

De fragiele situatie binnen de Griekse politiek zorgde maandagmorgen voor nervositeit op de beurzen. Veel Europese en Aziatische beurzen noteerden flinke verliezen. De Griekse staatsobligaties kelderden met bijna 8 procent.

Door Servaas van der Laan

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Europ ... -houdt.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

mercator
Berichten: 18773
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: EU in crisis

Berichtdoor mercator » Di Mei 08, 2012 11:34 am

silkyboxershortXL schreef:


Heel goed filmpje. Een prof economie van de universiteit van Leuven vertelde me onlangs ongeveer hetzelfde. Van bij het prille begin was de Euro tot mislukken gedoemd omdat je een aantal totaal verschillende economieën kunstmatig wil doen samenwerken. In de Zuiderse landen wordt nauwelijks iets exportabels geproduceerd dus die kunnen nooit op eigen kracht uit de problemen komen. Vroeger konden ze altijd maar blijven devalueren zodat het een tijdje beter ging(België deed dat ook in 1987), maar nu kan dat niet meer. De euro's zullen dus vanuit het Noorden moeten blijven komen, dat zal nooit stoppen.

De euro is iets zoals een eenzijdig dieet. Stel dat iemand opdraagt en vanaf nu eten we in Europa allemaal alleen maar kip. Dat is gezond en voedzaam. Als iedereen dan van Oslo tot Lissabon elke dag kip eet gaat dat goed TOT er ergens in een uithoek van Europa een besmettelijke kippenziekte opduikt . Dan moeten de anderen daar alsmaar kippen naartoe zenden, tot als al hun kippen op zijn OF heel het kippenbestand uitsterft en we allemaal sterven van de honger.

Dàt is exact wat er met de euro aan de hand is. Landen als Griekenland en Spanje(die alleen maar wat wijn en olie produceren) zullen ALTIJD nieuwe kippen nodig hebben uit Duitsland en Nederland want zelf kunnen die niks produceren om die kippen te vervangen.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Mahalingam
Berichten: 39871
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: EU in crisis

Berichtdoor Mahalingam » Di Mei 08, 2012 11:46 am

Nu in Griekenland de stemmen geteld zijn blijkt dat de vorming van een onverdeelde pro-EU regering niet zal lukken. Een eerste poging is al mislukt. Wat nu?
Wat de EU betreft moeten er dan nieuwe verkiezingen komen waarbij de Griekse volk wel juist kiest.
Hoe vaak hebben de Ieren wel niet moeten herstemmen voordat ze die EU Grondwet aanvaarden?
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73338
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: EU in crisis

Berichtdoor Ariel » Wo Mei 09, 2012 4:36 pm

'Europa moet vertrek landen uit eurozone voorbereiden'

woensdag 9 mei 2012

Voormalig Duits minister van Financiën Peer Steinbrück vindt dat Europa voorbereidingen moet treffen voor het mogelijke vertrek van landen uit de eurozone. 'Als het mijn verantwoordelijkheid zou zijn, zou ik me voorbereiden op een plan B.

De voormalig minister stelt voor dat alvast maatregelen worden getroffen om besmetting te voorkomen als landen de eurozone moeten verlaten.

Steinbrück was van 2005 tot 2009 minister van Financiën. Hij is een belangrijke kandidaat om volgend jaar voor de SPD de strijd aan te gaan met bondskanselier Angela Merkel.

Grieken
De Duitse ex-minister doelt waarschijnlijk op Griekenland. Op dit moment proveert de radicaal-linkse partij Syriza een coalitie te vormen. De partij is tegen het akkoord dat Griekenland met de Europese Unie (EU), het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de Europese Centrale Bank (ECB) sloot in ruil voor de miljardenleningen.

Gikas Hardouvelis, een naaste adviseur van de Griekse premier Lucas Papademos, waarschuwt Griekse politici dat het land uit de eurozone zal worden gezet als politici er niet in slagen een regering te formeren.

Instorten
‘Als we overal nee tegen zeggen verlaten we de eurozone,’ zegt Hardouvelis. Hij denkt dat de nieuwe regering wel enige speelruimte kan krijgen van Europa, maar dat het land de euro kwijtraakt als het zich te veel tegen de maatregelen verzet.

Het IMF wacht de formatie van een nieuwe regering af voor Griekenland in juni een nieuw deel uit de noodlening krijgt. ‘Zonder leningen stort de Griekse economie in elkaar,’ zegt Hardouvelis. ‘We zouden lonen en pensioenen ook niet kunnen betalen. Het land valt dan om. Iemand moet ons geld lenen.’

Door Marlou Visser

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Europ ... reiden.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Leader
Berichten: 196
Lid geworden op: Ma Jan 16, 2012 7:23 pm

Re: EU in crisis

Berichtdoor Leader » Wo Mei 09, 2012 4:49 pm

PRIMA, WEGWEZEN! 8)
Laten we onze Nederlandse Waarden behouden en niet verkwanselen aan de allochtone bezetting.

Mahalingam
Berichten: 39871
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: EU in crisis

Berichtdoor Mahalingam » Di Mei 15, 2012 10:33 pm

Fransman Hollande gaat op bezoek bij de leidster der Germanen: Merkel.
Dat maakt de god Donar/Thor kwaad en die slingerde zijn bliksem:
Vliegtuig Hollande getroffen door bliksem – tweede toestel ingezet
Het toestel waarmee hij onderweg was naar Berlijn werd getroffen door de bliksem, zo meldt persbureau AP.
http://www.nrc.nl/nieuws/2012/05/15/hollande-met-vertraging-naar-duitsland-voor-staatsbezoek/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
silkyboxershortXL
Berichten: 2507
Lid geworden op: Za Apr 24, 2010 3:20 pm

Re: EU in crisis

Berichtdoor silkyboxershortXL » Zo Jun 17, 2012 10:36 am

Afbeelding
Hoop is geen strategie.
WWG1WGA

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19708
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: EU in crisis

Berichtdoor King George » Zo Jun 17, 2012 3:48 pm

De salonsocialistische PvdA natte droom...

Vóór totalitarisme, vóór die elitaristen en tegen het volk!!! Lidstaten en hun bevolking geheel en al onderworpen aan het dictaat van BrusselSpiegel: Europa wacht absolutistische heerschappij vanuit Brussel

Afbeelding

Bij de Wereldbank hangt open en bloot dit ontwerp voor een toekomstige nieuwe wereldmunt, de 'globo'. Slechts kunst, zoals wordt beweerd, of... ?

Het toonaangevende Duitse Spiegel bereidt in een nieuw artikel de Duitse bevolking steeds openlijker voor op de geplande uitkomst van de financiële crisis in Europa: 'Het gaat om niets minder dan een nieuw ontwerp voor Europa's instituten, ja, om een eerste stap naar de Verenigde Staten van Europa.' Binnenkort zullen alle lidstaten hiervoor de zeggenschap over hun financiën moeten overdragen aan Brussel. 'Wat dan dreigt is voor veel parlementariërs een verschrikking: de terugkeer naar de quasi-absolutistische (= niet aan wetten gebonden alleen-)heerschappij.'

De reguliere massamedia, die inmiddels vrijwel volledig dienst doen als propaganda orgaan voor de EU globalisten in binnen- en buitenland, beginnen steeds onbeschaamder te pleiten voor de totstandkoming van een nieuw fascistisch rijk: de Verenigde Staten van Europa, waarin de nationale parlementen vrijwel geen enkele zeggenschap meer zullen hebben.

Dat de meerderheid van de bevolking in Europa hun neus vol heeft van het faliekant mislukte euro experiment maakt de Brusselse strategen overduidelijk niets uit. Men gaat er immers vanuit dat zij de burgers met behulp van de zogenaamde 'kwaliteitsmedia' kunnen blijven misleiden met de leugen dat 'meer Europa' de enige oplossing is om uit de huidige crisis te komen.

Staatsgreep door elite tegen burgers
Hoewel haar land zich officieel nog verzet tegen eurobonds verklaarde de Duitse bondskanselier Merkel onlangs openlijk dat Europa een fiscale, financiële én politieke Unie moet worden. De huidige -reeds lang geleden geplande- crisis wordt gebruikt om de bevolking eerst angst aan te jagen, waarna vervolgens 'de enige' oplossing' wordt gepresenteerd: het overdragen van vrijwel alle soevereiniteit en macht aan Brussel, waardoor er een heuse Europese superstaat ontstaat die in structuur nu al als twee druppels water lijkt op de voormalige Unie van Socialistische Sovjet Republieken.

Volgens Spiegel staat Europa op de rand van een ware 'revolutie'. Hiermee wordt niet de groeiende onvrede onder de burgers over het falende euro experiment bedoeld, maar juist de vernietiging van de laatste restjes democratie door de aanstaande oprichting van de door de elite zo vurig gewenste centraal geleide Europese superstaat - kortom, een staatsgreep van bovenaf, gepleegd door de politieke en financiële top, rechtstreeks tegen de wil en belangen van de Europese bevolking in.

Brusselse alleenheerschappij
'Van de parlementen valt massale tegenstand te verwachten,' erkent Spiegel. 'Tenslotte gaat het om een diepe ingreep in hun hoogste goed: de zeggenschap over hun eigen begroting. Door de machtige Financiële groep dreigt dan wat voor veel parlementariërs een verschrikking is: de terugkeer naar de quasi-absolutistische (= niet aan wetten gebonden alleen-)heerschappij, deze keer in de vorm van de euro minister van Financiën in Brussel.'

Onder het mom van het 'redden' van de eurozone zullen de politici in Europa in werkelijkheid hoogverraad plegen en hun burgers uitleveren aan een nieuwe fascistische, in Brussel gevestigde dictatuur. Het argument dat ook Spiegel zijn lezers voorhoudt: 'De Europese muntunie kan alleen functioneren als de handelingsvrijheid van de nationale regeringen en parlementen wordt beperkt.' (1)

Nieuwe Wereld Orde nu in oprichting
Bilderberg-baas Henry Kissinger schreef in januari 2009 in de New York Times dat de toen nog maar enkele maanden oude crisis 'een kans was voor een Nieuwe Wereld Orde'. In april van dat jaar bejubelde hij in de Washington Post de economische crisis, omdat er 'nog nooit eerder zo'n gelegenheid is geweest voor omvangrijke oplossingen' voor het internationale systeem. Kissinger impliceerde dat deze oplossing behalve een economische ook een nauwere politieke integratie van de hele wereld zou moeten zijn - een doelstelling die we nu terugzien in de voorbereidingen om de VS van Europa op te richten.

In het verleden zien we waar een dergelijk megalomaan streven toe kan leiden. Het meest vreselijke voorbeeld is de instorting van de beurzen in de periode 1929-1932 en de daarop volgende Grote Depressie, die uitmondde in de Tweede Wereldoorlog. Volgens professor Wilhelm Hankel zou Hitler zonder deze totale crisis nooit aan de macht gekomen zijn. (2)

'Alles wat we nodig hebben is een grote crisis'
Kissinger voorspelde het al op een economische VN top op 14 september 1994: 'Alles wat we nodig hebben is een echt grote crisis. Dan zullen de landen de Nieuwe Wereld Orde accepteren.' Voor de duidelijkheid: hij had het niet alleen over Europa, maar over de hele wereld.

Anno 2012 bevinden we ons midden in deze geplande crisis en zijn we getuige van de totstandkoming van deze 'Nieuwe Wereld Orde', waarin de rechten van de nationale staten volkomen ondergeschikt zullen worden gemaakt aan een centralistisch, dominant en geen oppositie duldend gezag. Het Nederlandse parlement stemde triest genoeg recent doelbewust in met het opgeven van onze democratie, vrijheid en toekomstige welvaart ten bate van deze alomvattende en alles controlerende dictatuur.


Xander

(1) KOPP
(2) KOPP


Xander Nieuws
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
silkyboxershortXL
Berichten: 2507
Lid geworden op: Za Apr 24, 2010 3:20 pm

Re: EU in crisis

Berichtdoor silkyboxershortXL » Vr Jun 22, 2012 12:23 pm

Hoop is geen strategie.
WWG1WGA

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19708
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: EU in crisis

Berichtdoor King George » Vr Jun 29, 2012 3:18 pm

Wilders: Rutte slaafs op de knieën

BRUSSEL (AFN) - Geert Wilders heeft vrijdag hard uitgehaald naar premier Mark Rutte. De PVV-leider is het er niet mee eens dat Spanje en Italië steun krijgen uit het permanente noodfonds voor de euro ESM, zoals werd besloten tijdens de EU-top.


,,Rutte slaafs op de knieën voor Italiaanse en Spaanse maffia'', aldus Wilders op Twitter. ,,Toch directe miljardensteun aan hun banken uit ESM mogelijk.''


De Telegraaf
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam


Terug naar “Eurabia”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 8 gasten