Graaiende Eurocraten

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Graaiende Eurocraten

Bericht door Pilgrim »

EU-ambtenaren: pensioen vanaf 50 jaar en 9.000 euro per maand

Groningen, donderdag 15 september 2011

Bericht uit 2005. Dit jaar gaan 340 Europese ambtenaren met vervroegd pensioen. Dat gebeurt met een wel heel aantrekkelijke regeling. Opstappen kan vanaf 50 jaar en daarbij krijgen ze een uitkering mee die kan oplopen tot 9.000 euro per maand.

Om ambtenaren uit de nieuwe lidstaten van de Europese Unie (Polen, Malta, Estland) aan de slag te helpen, geeft de EU functionarissen uit de 'oude' lidstaten (België, Duitsland, Frankrijk) dus een gouden handdruk.

Dit betekend dus, dat er voor 340 ambtenaren dubbel betaald gaat worden; voor de nieuwelingen en voor de 'gepensioneerden', terwijl die mensen binnen no time een andere baan aangeboden krijgen, omdat het bedrijfsleven graag mensen in dienst nemen die over belangwekkende informatie beschikken, wat in hun voordeel uitgebuit wordt tegen uiteraard een riante vergoeding, want salarissen ontvangen ze niet natuurlijk, dit zijn gewoon 'onkostenvergoedingen'. Totale kosten 477.360.000 euro.

Ruim 477 miljoen extra 'voor het goede doel'. Wat nou recessie...

Er is zo'n oud Hollands gezegde 'De duvel schijt altijd op de grote hoop'.

Het is in ieder geval een uitstekende manier om Europa nog verder de stront in te werken.

En wie betaalt dit allemaal? Dan vragen ze zich af, hoe zou het toch komen dat de kloof tussen burger en politiek zo groot is.

http://star-people.nl/index.php?module=news&id=7946

http://www.stomverbaasd.com/eu-ambtenar ... per-maand/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
mercator
Berichten: 19282
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Zelfzuchtige EU-ambtenaren

Bericht door mercator »

Wist je dat EU profiteurs en heel hun familie vrijgesteld zijn van BTW ? Waar jij 19 of 21 % moet betalen op alles wat je koopt is de EU ambtenaar daarvan vrijgesteld! Ik ga nogal s werken in Europese scholen in Brussel(daar zitten de rijkeluiskindertjes zodat ze niet hoeven te mengen met het gepeupel dat hun weddes betaalt) en daarvoor moet de factuur opgesteld worden ZONDER BTW . Dus als jij met een modaal inkomen mijn diensten vraagt zal je 21 % meer moeten betalen dan de EU-luis die een 9000 € per maand opstrijkt, netjes nietwaar ?
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17387
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: Zelfzuchtige EU-ambtenaren

Bericht door Manon »

neen wist ik niet.
hoe zit het dan voor jouw inkomsten als je officieel maar zonder BTW werkt?
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
mercator
Berichten: 19282
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Zelfzuchtige EU-ambtenaren

Bericht door mercator »

Manon schreef:neen wist ik niet.
hoe zit het dan voor jouw inkomsten als je officieel maar zonder BTW werkt?
Wel heel het systeem is daarvan op de hoogte. Ik maak een factuur op ZONDER btw, daar gaat de bestelbon van die Europese School bij en de boekhouder verrekent dat door zonder btw. De EU ambtenaren(en hun familie!) laten dus hun tuin, hun huis, hun auto etc. etc. onderhouden voor 21% minder dan dat jij dat moet laten doen. Als ik niet zelf daarmee geconfronteerd werd had ik het ook niet geweten. Zelf zullen ze het niet aan de grote klok hangen. Ze verdienen dus sowieso al een 5de meer dan iedereen anders.
Er is een forfait bedrag van 125 €, maar alle verrichtingen boven dat bedrag zijn niet BTW plichtig voor onze Europarasietjes.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Zelfzuchtige EU-ambtenaren

Bericht door Pilgrim »

HOE LANG LATEN WIJ ONS NOG UITBUITEN?

Posted on februari 18, 2014 door Realpredictor

De bezuinigingen rijzen de pan uit! Onderstaand een van de hoofdredenen

De PVV heeft tegen de hoge salarissen van EU-ambtenaren en politici geageerd. Hieronder een overzicht van de Europese ambtenaren en hun salarissen gebaseerd op aangeleverde en publiekstoegankelijke informatie van de Europese instellingen (de Telegraaf).

In totaal werkten er in 2012 circa 55.000 mensen over de hele wereld voor alle Europese instellingen. Intussen is dit aantal al weer enorm gestegen! Van hen werkten er ongeveer 33.000 voor de Europese Commissie, het dagelijks bestuur van de Europese Unie, van wie 22.000 in Brussel. Bij het Europees Parlement werkten circa 6160 ambtenaren en tijdelijke werknemers. 714 van alle EU-ambtenaren heeft de Nederlandse nationaliteit.

Het maandsalaris van de EU-president -dat is nu de Portugees José Manuel Barroso- bedraagt 25.351 euro. De EU-buitenlandchef , nu de Britse Catherine Ashton, krijgt 23.882 euro per maand. De vice-presidenten, acht in totaal onder wie Neelie Kroes (Digitale Agenda), krijgen 22.963 euro per maand. Volgens informatie van de Europese Unie zelf “verdienen” alle 37 zogenaamde topambtenaren ca. € 24.000,- per maand. Opm. Brussel verhoogt hun salaris met 5.5 % per jaar!

Het salaris van een Europarlementariër bedraagt 7956,87 euro bruto per maand. Na aftrek van (Europese) belasting komt het nettobedrag uit op 6200,72 euro per maand. Dat salaris wordt aangevuld met tal van vergoedingen.

Zo zijn er vergoedingen voor reiskosten naar vergaderingen, kunnen leden jaarlijks 4343 euro vergoed krijgen voor werkgerelateerde reizen en worden 24 heen- en terugreizen naar hun eigen lidstaat vergoed. Daarnaast is er een dagvergoeding van 304 euro voor elke dag waarvoor de Europarlementariër vergadert en daarvoor een presentielijst ondertekent. Daar komt nog een algemene kostenvergoeding van circa 4300 euro per maand voor de huur van een kantoorruimte, telefoon- en portokosten en computers bij. Bovendien wordt van Europarlementariërs twee derde van hun medische kosten vergoed.

2013: De in totaal 50.000 EU-ambtenaren betalen momenteel 5,5 procent minder belasting dan in 2012, omdat de solidariteitsheffing is afgeschaft en ,,er nog geen akkoord is bereikt over herziening van het EU-ambtenarenstatuut’

De burgers van Europa moeten dit geld verdienen. En als er niet meer genoeg is voor iedereen, moeten de burgers bezuinigen. Men kan volkomen terecht spreken van een feodaal systeem, dat gebaseerd is op uitbuiting. (Hoe lang laten we dit nog toe?)

Afbeelding

Een paar citaten:

– Belasting is een bedrag dat u (at gunpoint) gedwongen wordt af te dragen, waarvan de hoogte eenzijdig wordt bepaald en waarvan tevens eenzijdig wordt bepaald of u daarvan iets terugziet, en zo ja wat. Alsof dat al niet immoreel genoeg is leven de eenzijdige bepalers ondertussen riant van uw centen en laten zij hun vriendjes meedelen van uw geld.

- Vreemd zouden wij staan te kijken, als de inbreker de ochtend na de inbraak aanbelt om belasting te heffen over het ontvreemde geld.
De staat der Nederlanden doet echter hetzelfde door belasting te heffen over inflatie, want de ten gevolge van inflatie geleden schade is niet aftrekbaar van het inkomen voor dit belast wordt.


http://eunmask.wordpress.com/2014/02/18 ... uitbuiten/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Zelfzuchtige EU-ambtenaren

Bericht door Pilgrim »

EU verhoogt eigen lonen. Niemand zegt iets.

9 maart 2014

De ambtenaren in Brussel hebben met terugwerkende kracht een loonsverhoging gekregen van bijna een procent. De Nederlandse ambtenaren zitten in deze tijd van crisis en bezuinigingen tot 2015 op een nullijn. Dat is veelzeggend. Kennelijk is het mogelijk dat binnen een democratische gemeenschap een periode van loonsmatiging voor ambtenaren kan worden ingesteld. Maar de EU is als bureaucratisch orgaan zo ver van ons verwijderd, dat de belangen van de ambtenaren zelf hoger worden ingeschat als het algemeen belang. Men leeft er in een bubble. Men denkt in een bubble.

Hoeveel ambtenaren er nu precies voor de EU werken is gek genoeg niet eens bekend. Volgens de ene schatting gaat het om 50.000, volgens een andere schatting om 170.000. Door de EU zelf wordt benadrukt dat er maar heel weinig ambtenaren zijn. Maar de EU kan [url=http://www.jobat.be/nl/artikels/hoeveel ... -euro/niet eens vertellen[/url]hoeveel ambtenaren er meer dan 140.000 euro per jaar verdienen. Zo ingewikkeld zou het allemaal geworden zijn met die toeslagen. Dus hoe serieus moeten we die verklaringen van de EU over de EU nog nemen.

In Nederlandse verkiezingen kun je als partij populair worden door te beloven dat je gaat bezuinigen op het ambtenarenapparaat. Binnen EU verband is zo’n onderwerp helemaal niet aan de orde, simpelweg omdat de EU geen democratische ruimte vormt, geen Demos. Zelfs Frans Timmermans moest dat laatst toegeven.

In stilte worden daarom de salarissen van de EU ambtenaren weer verhoogd, en blijven de krankzinnige bonusregelingen gewoon in stand.

Ja, een SP-er in het Europarlement maakt zich er druk over in een een stukje.

En dat is het dan.

http://joostniemoller.nl/2014/03/eu-ver ... zegt-iets/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Zelfzuchtige EU-ambtenaren

Bericht door Pilgrim »

Illegaal: EU-parlementariërs financieren extra privépensioen met belastinggelden

Posted on 27 april 2014

Afbeelding

Afgevaardigden van het Europees Parlement sparen in het belastingparadijs een tweede pensioen bij elkaar. Twee derde deel van de inleg is afkomstig uit belastinggelden. Het fonds raakte tijdens de financiële crisis meer dan 200 miljoen euro kwijt door speculatie. Destijds besliste het Europees Parlement dat de belastingbetaler ook dit gat moet stoppen. De lijst van de vruchtgebruikers reikt van de steeds opspelende Nigel Farage tot aan de linkse Sahra Wagenknecht.

Afgevaardigden van het Europees Parlement profiteren van een illegaal pensioenschema, dat hen bovenop hun staatspensioen nog meer geld garandeert. Het pensioenfonds wordt grotendeels met belastinggeld gefinancierd. Daardoor krijgen de EU-afgevaardigden ongeveer € 50.000,- extra per jaar zodra ze met pensioen gaan. Het fonds maakte in het kader van de financiële crisis ongeveer 230 miljoen euro verlies met dubieuze financiële zaken. De Europese belastingbetaler moest het miljoenengat vullen, zodat de tweede pensioenen van de EU-ambtenaren gegarandeerd waren.

Het fonds werd al in 1989 opgericht om Franse en Italiaanse afgevaardigden een pensioen te garanderen. Deze konden van de kant van de staat geen aanspraak maken op pensioen. Korte tijd later herkenden ook EU-afgevaardigden uit andere lidstaten het potentieel van het idee voor zichzelf en investeerden geld in het belastingparadijs Luxemburg.

Via het Luxemburgse fonds sparen minstens 1.113 EU-afgevaardigden naast hun staatspensioen nog voor meer pensioengelden. Dat komt overeen met ongeveer 61% van alle EU-parlementariërs. Dit cijfer berust echter op vrijwillige informatie van de kant van de parlementariërs. Vermoedelijk ligt het grijze cijfer beduidend hoger. Omdat het pensioenfonds echter privaatrechtelijk georganiseerd is, hoeft het Europees Parlement geen openheid van zaken te geven, hoewel het om openbare gelden gaat.

Twee derde deel van het daar geïnvesteerde geld komt rechtstreeks van het Europees Parlement en dus van de Europese belastingbetalers. Het resterende derde deel moeten de afgevaardigden uit eigen zak betalen, maar steeds opnieuw vinden ze “creatieve oplossingen” om dat te omzeilen. Zo krijgen de ambtenaren bijvoorbeeld € 4000,- maandelijks voor “kantoorbenodigdheden” en waarvoor ze het geld gebruiken hoeven ze aan niemand rekening en verantwoording af te leggen. Men zegt dat enkele parlementariërs een groot deel van deze tegemoetkomingen in het geheime pensioenfonds inleggen, zoals Open Europe met betrekking tot bronnen uit Brussel bericht.

De Europese Rekenkamer beschouwt de basis van het pensioenfonds als illegaal. Het Europees Parlement wees de bedenkingen van de Europese Rekenkamer echter af met de motivering de pensioenen van de huidige fondsleden te moeten garanderen.

Pieter Cleppe van Open Europe zei tegen de Deutsche Wirtschafts Nachrichten:

“Volgens de Europese Rekenkamer was er vanaf het begin geen legale basis om het fonds überhaupt op te richten. De oplossing is daarom duidelijk: de inleg is voor minstens twee derde deel van de Europese belastingbetalers, want het Europees Parlement heeft dit deel ingelegd. Deze gelden zouden niet aan voormalige EU-parlementariërs betaald moeten worden, die sowieso al een staatspensioen krijgen. In plaats daarvan zou het geld terug moeten vloeien naar het budget van het Europees Parlement en gezien het feit dat het fonds geen juridische basis had, dan zouden de EU-parlementariërs dat ook niet juridisch kunnen aanvechten.”

Ongeveer 80% van de EU-parlementariërs is verwikkeld in het pensioenschema. Minstens 35% van de Duitse Europarlementariërs bouwt op deze manier een tweede pensioen op, waar de journalist van de “Stern”, Hans-Martin Tillack, achterkwam. Hij onthulde in het jaar 2009 samen met Open Europe de praktijken van de Europarlementariërs. Onder de Duitse deelnemers aan het pensioenfonds bevonden zich o.a. Cem Özdemir, Sahra Wagenknecht en Claudia Roth. Of de parlementariërs nog steeds lid zijn van het pensioenfonds is niet bekend – zij hoeven hierover immers geen openheid van zaken te geven.

Sinds de onthullingen uit 2009 neemt het fonds geen nieuwe leden meer op. Het pensioenfonds blijft echter bestaan, totdat de laatste hieraan deelnemende EU-parlementariër is overleden. Bovendien moet de belastingbetaler opkomen voor de verkeerde speculaties van het fonds. Een aanzienlijk deel van het ingelegde geld – ongeveer 180 miljoen euro – werd in het kader van de financiële crisis op de aandelenmarkt vernietigd. Bovendien heeft het fonds ongeveer 50 miljoen verloren aan de financiële bedrieger Bernie Madoff, zoals de “Daily Mail” berichtte. Het ontstane financiële gat van ongeveer 230 miljoen moet gevuld worden door de Europese belastingbetaler, wat in een stemming in april 2009 door het Europees Parlement werd beslist.

Maar daarmee niet genoeg: ook toekomstige financiële gaten van het pensioenfonds laten de parlementariërs zich door de belastingbetalers betalen. De “Telegraph” bericht m.b.t. documenten van het Hof van Justitie van de Europese Unie dat het fonds uiterlijk in het jaar 2026 geen middelen meer heeft om nog pensioenen uit te betalen. Vanaf dat moment moet de Europese belastingbetaler volledig voor de pensioenbetalingen opkomen.

“Het parlement zal, naar alle waarschijnlijkheid, alle uitgaven van het pensioenfonds tussen 2026 en 2088 dragen”, staat er in de rechtsdocumenten van het Europese Hof van Justitie.

Het schandaal toont eens temeer aan dat de partijen de EU als zakenmodel beschouwen om zichzelf te bedienen uit de zakken van de belastingbetalers.

Democratie is iets anders.

En fatsoen al helemaal.

Bron: http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

http://ejbron.wordpress.com/2014/04/27/ ... more-60844
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Zelfzuchtige EU-ambtenaren

Bericht door Pilgrim »

Ondanks verkiezingsstrijd: Voorzitter van het Europees Parlement inde presentiegeld

Posted on 30 april 2014

Afbeelding

De topkandidaat van de socialisten in de EU-verkiezingsstrijd, Martin Schulz (SPD), inde vorig jaar iedere dag € 304,- presentiegeld. Schulz is daarmee de enige Europarlementariër die dit vaste bedrag ook dan int als hij helemaal niet in het parlement is, bericht “Report Mainz”.

Bovenop zijn normale salaris ontving de SPD-politicus zodoende € 110.000,- belastingvrij per jaar. Schulz zelf had dit tegenover het programma eerst betwist en later door een woordvoerder laten bevestigen. Schulz kreeg het vaste bedrag ook tijdens meerdere verkiezingsoptredens.

Parlementariër kocht eigen woning
Eigenlijk is het vaste bedrag per dag ervoor bedoeld dat de parlementariërs daarmee hun uitgaven tijdens het parlementswerk (wonen en verzorging) kunnen dekken. Veel Europarlementariërs gebruiken dit geld echter voor privédoeleinden. Zo gaf de Britse Europarlementariër Chris Davies (liberale ALDE-fractie) van het presentiegeld in de loop van 15 jaar een eigen woning gekocht te hebben. Wat Schulz met het geld heeft gedaan, is niet duidelijk.

Heftige kritiek op deze praktijk kwam van de expert in het administratief recht Hans-Herbert von Arnim: “Als men het geld voor privédoeleinden of voor vakantie gebruikt, toont dit aan dat het presentiegeld gewoon overdreven is. Dat is misbruik, dat is openbare verspilling”, zei hij tegen “Report Mainz”.

Vorige maand al werd Schulz beschuldigd van vriendjespolitiek.

Bron: http://jungefreiheit.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

http://ejbron.wordpress.com/2014/04/30/ ... more-61015
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Zelfzuchtige EU-ambtenaren

Bericht door Pilgrim »

Europarlement graait vlak voor de verkiezingen nog snel even tientallen miljoenen voor zichzelf

Van Rossem | 16-05-14

Woedende Daniël van der Stoep (Artikel 50) in de mail. Wij parafraseren: 'NONDEJU! Kijk ik net in mijn Rabo app. Zomaar 1092 euro gratis geld gekregen van de Europese Unie. Wat blijkt? Is het die compensatie van 0,8% over 2012. Je weet wel. In 2012 gaf het Europarlement zichzelf een jaartje geen loonsverhoging uit solidariteit met die miljoenen werklozen dankzij hún eurocrisis. Maar dat hebben ze dus laatst heel sneaky teruggedraaid, en dat geld kreeg ik nu bijgeschreven. Voor alle Europarlementgraaïers is dat dus 766 x 1092 euro = bijna een MILJOEN PIEK gratis geld, 1 week voor de verkiezingen. ON-FUCKING-VOORSTELBAAR'. Alle 55.000 Europese ambtenaren (bron: EU) krijgen deze compensatie ook. En aangezien minstens 10k van die lui meer verdienen dan onze eigen MinPres, lopen de kosten voor dit graaigrapje dus in de tientallen miljoenen. En allemaal zwijgen ze er over, want met zo'n bericht is het lastig stemvee lokken op 1 week voor de verkiezingen. Zonder Stoepmans had niemand dit geweten. Over 'niet mogen weten' gesproken: zie ook de 4300 euro (!) aan declaraties voor paperclips en printerinkt die EP'ers per maand (!!) mogen indienen. Totaal: 40 mio per jaar. Nadat Wim 'De kiezer moet zijn mond houden' van de Camp (CDA) zei dat we daar niet over mochten zeiken, deden de eigenwijsjes van RTL Nieuws tóch een onderzoekje. Wat blijkt? Tweederde van de Nederlandse Europarlementariërs weigert inzage in de onkosten. Goh. Je verwacht het niet... Maar ook hier weer een kudo voor Artikel 50: "Van der Stoep heeft niet het maximum van 4300 euro aangevraagd, maar slechts 400 euro per maand. Aan dat bedrag heeft hij voldoende." Dat is ongeveer net zo bescheiden als de SP, het links-transparant alternatief voor Artikel 50, die óók heel open zijn over de bizarre vergoedingen voor Europarlementariërs. Dát is je kiezer serieus nemen. In tegenstelling tot - bijvoorbeeld - de VVD, waar Hans van Baalen van mening is dat iedere kiezer (u dus) een staatsdebiel is.

http://www.geenstijl.nl/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Zelfzuchtige EU-ambtenaren

Bericht door Pilgrim »

Van belastinggeld: Europarlementariërs op snoepreis naar Kroatië

Geplaatst op 29 juni 2014

Afbeelding
Het Hilton Imperial Hotel in het Kroatische Dubrovnik

Afgevaardigden van de Europese conservatieven ondernamen een snoepreisje naar Kroatië. Officieel wilden ze zodoende “een beter begrip van de politieke situatie in Kroatië” krijgen. De kosten van de vijfdaagse “studiereis” bedragen voor de belastingbetaler ongeveer € 37.000,-

Meerdere Europarlementariërs van de fractie “Europese Conservatieven en Hervormers” (ECH) ondernamen op kosten van de belastingbetaler een snoepreisje naar Kroatië. De afgevaardigden veroorloofden zich vluchten eersteklas, onderkomen in een vijf sterrenhotel en een exclusieve keuken. De totale kosten voor het vijfdaagse uitstapje bedragen meer dan € 37.000,-

Als officiële reden voor het uitstapje geven de afgevaardigden “studiereis” aan, zoals de “Daily Mail” bericht. Ze werden door de Kroatische Europarlementariër Ruza Tomasic voor “zakelijke doeleinden” uitgenodigd en wilden het weekend samen met andere Europarlementariërs van de ECH-fractie gebruiken om van gedachten te wisselen over de hervorming van de EU. Daarvoor checkten ze voor € 250,- per persoon per nacht in het “Hilton Imperial Hotel” in Dubrovnik in. Behalve een uitstapje naar het eiland Korcula stond er ook een privévoorstelling van de internationaal bekende celliste Ana Rucner op het programma.

Onder de veertien afgevaardigden die deelnamen aan het snoepreisje, bevonden zich ook zes leden van de Britse Conservatieven (Tories), waaronder de nieuwe groepsleider van de ECH-fractie, SYed Kamall. Ook de Torie-afgevaardigden Martin Callanan en Marta Andreasen gingen mee naar Kroatië, hoewel zij allebei hun zetel na de slechte verkiezingsresultaten in mei moesten inleveren. Ze verdedigden zich door te zeggen dat zij nog steeds Europarlementariërs zijn, totdat het nieuwe Europees Parlement voor het eerst bij elkaar komt.

Het zou “een teken van vriendschap” zijn dat men elkaar niet voor gesprekken in Brussel ontmoet, maar aan de Kroatische kust, zei de afgevaardigde Andreasen tegen de “Daily Mail”. Zo zou men “een veel beter begrip van de politieke situatie in Kroatië” gekregen hebben.

De afgevaardigden van de Tories hadden in de EU-verkiezingscampagne nog de belastingverspilling van de EU aan de kaak gesteld om stemmen te winnen.

“De Europarlementariërs van de Tories zijn schijnheilig. Ze kunnen weliswaar de verspilling van belastinggeld door de EU in een persmededeling bekritiseren, maar in werkelijkheid kan niemand dat beter dan zij. Het is stuitend”, zei de woordvoerder van UKIP, Paul Nuttall, over het incident.

Europarlementariërs genieten aanzienlijke privileges. Afgezien van talrijke belastingvoordelen sparen bijvoorbeeld veel van hen een tweede pensioen met openbaar geld bij elkaar. Daarvoor leggen ze geld in een investeringsfonds in het belastingparadijs Luxemburg in, dat met het geld op de financiële markt speculeert. De als gevolg van de financiële crisis in 2008 hierdoor ontstane financieringsgaten moeten de Europese belastingbetalers betalen (meer hier).

Bron: http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

http://ejbron.wordpress.com/2014/06/29/ ... r-kroatie/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Zelfzuchtige EU-ambtenaren

Bericht door Pilgrim »

Europese Commissie wil anticorruptie autoriteit volledig van de macht beroven

Geplaatst op 5 juli 2014

Het nieuwe EU-regime in de vorm van de Europese Commissie en het presidium van het Europees Parlement staat qua personele bezetting nog helemaal niet vast en nu al knutselt men aan een uitholling van de controle. Vanuit de schoot van de vertrekkende Europese Commissie onder José Manuel Barroso kwam een voorstel tot de feitelijke afschaffing van de anticorruptie autoriteit op EU-niveau naar buiten. De eurocraten in Brussel willen de competenties van OLAF (Europees bureau voor fraudebestrijding) blijvend beperken.

Onderzoekers van OLAF mogen in de toekomst alleen nog met “toestemming” de kantoren van leden van de Europese Commissie of van het Europees Parlement doorzoeken. Voor een daadwerkelijke uitvoering van de actie moet een speciale “opzichter voor procesgaranties” zijn toestemming geven.

Juncker en Schulz installeren een politieke commissaris tegen anticorruptie

Blijkbaar hebben de beide toekomstige machthebbers van de EU, Jean-Claude Juncker als voorzitter van de Europese Commissie en Martin Schulz als voorzitter van het Europees Parlement, al voorzorgsmaatregelen genomen voor de volgende regeringsperiode tot 2019. De oude Europese Commissie diende daarbij als stijgbeugel. Een roodzwart benoemde politieke commissaris van de EU moet alle onderzoek tegen de machthebbers van de EU te onderdrukken en al van tevoren verijdelen. Een onderzoek wordt alleen ingesteld tegen diegene bij wie dit ideologisch van toepassing is.

Bron: www.unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

http://ejbron.wordpress.com/2014/07/05/ ... more-65382
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Zelfzuchtige EU-ambtenaren

Bericht door Pilgrim »

Voormalige EU-assistenten krijgen € 4.600,- werkloosheidsuitkering

Geplaatst op 13 juli 2014

De assistenten van de niet herkozen Europarlementariërs kunnen aanspraak maken op een werkloosheidsuitkering uit Brussel. In het eerste jaar zonder werk krijgen ze tot € 4.600,- per maand. Voorwaarde is dat ze minstens 6 maanden werkzaam waren voor een Europarlementariër.

De assistenten van de bij de Europese verkiezingen niet herkozen Europarlementariërs kunnen aanspraak maken op een royale EU-werkloosheidsuitkering.

In het eerste jaar zonder werk ontvangen de assistenten 60% van hun huidige EU-salaris, bericht EurActiv. In het tweede jaar zonder werk ontvangen de assistenten 45% en in het derde jaar nog maar 30%. Bij maandelijkse salarissen tussen de € 1,681,- en € 7.740,- komen ze dus op een werkloosheidsuitkering van € 4.600,- per maand.

Om voor deze uitkering in aanmerking te komen, hoeven de assistenten maar zes maanden voor een Europarlementariër gewerkt te hebben. Hun voorwaarden zijn duidelijk beter dan die van de meeste werklozen in Europa.

Het is voor het eerst dat een groot aantal assistenten aanspraak kan maken op EU-werkloosheidsuitkeringen. Want door een hervorming uit het jaar 2008 kregen zij in feite de status van openbare beambten.

Enkele assistenten zullen door nieuwe Europarlementariërs worden overgenomen. Maar het Europees Parlement kon hierover tot nu toe geen aantallen leveren. In juni 2014 hadden de Europarlementariërs in totaal 1,676 officiële assistenten. Ongeveer de helft van de tot nu toe 766 Europarlementariërs werd bij de Europese verkiezingen in mei niet het parlement herkozen.

De assistenten, die in Brussel, Luxemburg of Straatsburg werken, hebben een contract met het Europees Parlement, dat hen de werkloosheidsuitkering uit zijn begroting betaalt. De begroting van het Europees Parlement wordt door de belastingbetalers in de lidstaten gefinancierd. Om in aanmerking te komen voor de EU-werkloosheidsuitkering moeten de assistenten zich werkloos melden in hun landen van herkomst.

Bovendien kunnen de werkloze EU-assistenten geld voor de verhuizing terug naar hun land van herkomst aanvragen. Zodra ze thuiskomen, kunnen ze aanspraak maken op EU-familiegeld.

In totaal veroorlooft het Europees Parlement zich meer dan 6000 beambten. De kosten voor hun salarissen verslinden inmiddels een derde deel van de begroting van het Europees Parlement (meer hier).

Bron: http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

http://ejbron.wordpress.com/2014/07/13/ ... more-65953
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Zelfzuchtige EU-ambtenaren

Bericht door Pilgrim »

EUSSR, Manuel Barroso, top gelduitgever

Geplaatst op 5 augustus 2014

En weer is het hem gelukt. Manuel Barroso, de voorzitter van de Europese Commissie, heeft met afstand gewonnen van Catherine Ashton, de zogenaamde minister van Buitenlandse Zaken van de EU. Onze Maoïstische EU-hoofdman gaf in het jaar 2012 € 649.338,72 uit aan reiskosten en daarmee versloeg hij Ashton, die “slechts” € 280.962,66 kwijt was, gevolgd door de eurocommissaris voor Ontwikkelingssamenwerking Andris Piebalgs.

En zo ziet u maar weer dat uw belangen in goede handen zijn bij het Brusselse Kremlin, waar geld, zolang het niet om hun eigen centjes gaat, geen rol speelt.

Maar laten we de Fin Olli Rehn niet vergeten, de zelfbenoemde minister van financiën van de EU. Ook Olli, vroeger ooit voetballer geweest en waarschijnlijk daarom al gewend aan het grote geld, gaf meer dan € 100.000,- uit en uiteraard allemaal alleen maar in uw belang.

Alles bij elkaar opgeteld gaf de Europese Commissie € 3,4 miljoen uit om haar reiswoede te financieren, en wat is daarvan het resultaat?

Dat we met elkaar in een economische crisis zitten die steeds groter en groter wordt, dat de sancties van Rusland ons zullen treffen en dat de verwarming de komende winter in de spaarstand moet.

Hartelijk bedankt Brussel.

Bron: www.not4unews.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

http://ejbron.wordpress.com/2014/08/05/ ... more-67497
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Zelfzuchtige EU-ambtenaren

Bericht door Pilgrim »

Brussel blijft 'het land van melk en honing': EU betaalt interim-commissarissen 500.000 euro voor vier maanden werk

27 aug 2014

Vier EU-commissarissen, die na de verkiezingen van mei ll. tijdelijk ‘oude’ commissarissen vervingen die als parlementariër waren verkozen in het Europees Parlement, krijgen voor vier maanden werk elk ruim een half miljoen euro uitbetaald.

Het gaat om de Luxemburgse Martine Reicherts, de Pool Jacek Dominik, de Italiaan Ferdinando Nelli Feroci en de Fin Jyrki Katainen.

De berekening werd gemaakt door het Duitse blad Der Spiegel op basis van gegevens die gewoon openbaar zijn. Deze vier interim-commissarissen worden op 1 november opnieuw vervangen door de commissarissen die zullen zetelen in de commissie Juncker.

Zo genieten dit kwartet een maandsalaris van 20.832 tot 23.147 euro, twee maanden salaris als verhuisvergoeding, 15% van het salaris als verblijfsvergoeding en 607 tot 1.418 euro als maandelijkse representatievergoeding. Verder moeten daarbij de opgebouwde pensioenrechten worden bijgeteld.

Tenslotte heeft een commissaris die vier maanden zetelt drie jaar lang recht op 40% van zijn basissalaris; in dit geval zo’n 300.000 euro, een voordeel dat voor alle commissarissen geldt, ongeacht de tijd die ze in de Commissie zetelen.

Volgens Pieter Cleppe van de Brusselse denktank Open Europe is het vergoedingssysteem van de EU volledig voorbijgestreefd en zouden interim-commissarissen er geen deel van mogen uitmaken.

De salarissen van EU-officals zijn gewoon te hoog, aldus Cleppe: "Ik heb niets tegen officals die veel verdienen. Maar wanneer vele duizenden onder hen meer verdienen dan de staatshoofden in de lidstaten is er iets grondig mis. Het geeft enkel aan dat deze EU-officials niet begrijpen dat dit gedrag het imago van de EU schaadt."

Cleppe noemde de EU eerder al:

"een bestuurlijke kaste op zich, waar de échte eigenaars van dit bestuursniveau, namelijk de lidstaten, de controle over kwijt zijn."

De Commissie heeft die hoge salarissen altijd verdedigd onder het motto dat "ze nodig zijn om de meest getalenteerde mensen aan te trekken, die anders worden weggekaapt door topbanken en multinationals, waar de salarissen nog veel hoger liggen. "

http://www.express.be/business/nl/econo ... 207389.htm
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Zelfzuchtige EU-ambtenaren

Bericht door Pilgrim »

Wat verdient een eurocommissaris eigenlijk?

Geplaatst door Jean Wanningen op 10 september, 2014

Nu de stoelendans rondom de nieuwe leden van de Europese Commissie ten einde is, wordt het tijd om de (financiële) balans op te maken.

Wat kosten de dames en heren de belastingbetaler de komende mandaatperiode?


Laten we minister, pardon, kersvers eurocommissaris Timmermans als voorbeeld nemen. Die kennen we tenslotte en die spreekt immers meer tot de verbeelding dan de Roemeense Corina Crețu, belast met regiobeleid. Als één van de zes Vice Presidents ontvangt Timmermans iets meer dan zijn 'gewone' collega's, maar weer minder dan zijn baas Jean Claude Juncker. In totaal wordt er 5,6% van de totale Europese begroting gereserveerd voor de lonen, salarissen, pensioenen en andere emolumenten van het 55.000 man sterke ambtenarencorps, tolken, parlement en commissie. Voor de komende mandaatperiode (2014-2020) spreken we dan over een bedrag van ruim 54 miljard euro ofwel bijna € 8 miljard per jaar.

Het maandsalaris van een VP van de EC bedraagt € 23.000. Maar daar komen de nodige toeslagen en pensioenvoorzieningen bovenop. Zo ontvangt elke commissaris een 'buitenlandtoeslag' van 16% van diens basissalaris. Ingeval van Timmermans is dat dus € 3.680 per maand bovenop de € 23.000. We zitten dan al aan € 26.680 per maand. Maar ook dit is nog niet alles. Naast die 'buitenlandtoeslag' heeft Timmermans recht op een 'representatievergoeding' van € 911,38 per maand. Maakt een subtotaal van € 27.591,38 per maand. Let wel, dit is exclusief de riante pensioenvoorziening.

Dan zijn er nog enkele 'éénmalige' vergoedingen, die aan Timmermans uitgekeerd gaan worden. Zo is daar de 'welkombonus' (officieel heet die 'installatievergoeding') van twee maandsalarissen. Het betreft dan wel 'slechts' het kale salaris van € 23.000 per maand, dus in totaal € 46.000 handje contantje om je appartement in te richten. Hiernaast is er natuurlijk de verhuisvergoeding. De kosten daarvan worden volledig vergoed. Ook de reiskosten worden ruimhartig vergoed; niet door bonnetjes, dat leidt maar af van het belangrijke werk, maar een vast bedrag per kilometer plus een 'tijdvergoeding' voor het reizen...

Al met al kun je stellen dat een Vice President als Timmermans de belastingbetaler per maand ongeveer € 30.000 kost oftewel € 360.000 per jaar, exclusief pensioen. Over een mandaatperiode van zeven jaar is dat dus ruim € 2,5 miljoen per persoon. Er zijn 28 commissarissen, dus u kunt zelf uitrekenen wat 'het dagelijks bestuur' van de Unie de belastingbetaler kost. De kosten van de staven, de persoonlijk medewerkers, het gebruik van het autopark met chauffeurs, de huisvesting, de schoolkosten voor de kinderen en de vergoeding voor medische kosten zijn nog niet eens meegenomen. We vonden het wel welletjes zo...

http://www.dagelijksestandaard.nl/2014/ ... -eigenlijk
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Zelfzuchtige EU-ambtenaren

Bericht door Pilgrim »

Dit verdienen Europarlementariërs ernaast

Gepubliceerd: 14 oktober 2014

Meer dan de helft van de Europarlementariërs heeft naast een reguliere vergoeding nog inkomen uit externe activiteiten.

In totaal klussen 398 Europarlementariërs voor 18 miljoen euro per jaar bij. Dat blijkt uit een database die maandag is gelanceerd door Transparency International. Van iedere Europese afgevaardigde is op te zoeken of, en hoeveel, hij naast zijn parlementaire werk bijverdient.

Grootverdieners
Een select groepje van 12 Europarlementariërs verdient meer dan 10.000 euro per maand extra. Onder de grootverdieners bevinden zich de Belgische oud-premier Guy Verhofstadt en de Franse oud-ministers Michele Alliot-Marie en Rachida Dati. Pijnlijk: Verhofstadt heeft een aanwezigheidspercentage van 15 procent.

Lambert van Nistelrooij (CDA) is op plaats 21 de hoogstgenoteerde Nederlander. Hij gaf buitenparlementaire inkomsten van tussen de 6.002 en 15.499 euro per maand op. Dat komt bovenop zijn basisvergoeding van 8020,52 euro netto, die kan oplopen tot bijna 20.000 euro, afhankelijk van toelagen.

(Update: een woordvoerder van het CDA laat tegenover RTL Nieuws weten dat Van Nistelrooij het declaratieformulier verkeerd heeft ingevuld. Hij gaf bedragen per maand op waar dat per jaar moest zijn.)

Het mag... maar geeft het belangenverstrengeling?
Voor de duidelijkheid: bijverdienen is niet verboden. Maar Transparency International maakt zich zorgen voor mogelijke belangenverstrengeling. “Het systeem werkt niet”, zegt TI-directeur Carl Dolan. “Opdat mensen vertrouwen hebben in besluitvorming moet er worden gecontroleerd op mogelijke belangenverstrengeling, en moeten daar geloofwaardige sancties op staan. Helaas bewijst het parlement op het moment slechts lippendienst aan dat principe.”

Veel afgevaardigden geven slechts in vage termen aan wat ze ernaast doen. Dan duiken termen als ‘consultant’ en ‘manager’ op. Van Nistelrooij geeft aan dat hij drie voorzitterschappen vervuld: twee raden van toezicht van zorginstellingen, en het bestuursvoorzitterschap van het bedrijf Knowledge4You, gespecialiseerd in medisch onderwijs. Bij die laatste functie geeft Van Nistelrooij overigens geen inkomenscategorie op.

Transparency International ziet graag dat het Europarlement de controle op verklaringen van inkomen verbetert.

http://www.z24.nl/economie/dit-verdiene ... ast-504356
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Zelfzuchtige EU-ambtenaren

Bericht door Pilgrim »

Frans Timmermans gaat lekker graaien in Brussel

Geplaatst door Frank Verhoef op 21 oktober 2014

Timmermans 'verdient' 23.000 euro per maand in Brussel.

Oh, wat zal Frans Timmermans het naar zijn zin hebben als vicevoorzitter van de Europese Commissie en vervanger van drinkebroer Jean-Claude Juncker. Niet alleen omdat de PvdA'er een bloedfanatieke eurofiel is, maar ook omdat hij er bakken met belastinggeld voor krijgt. Zoveel geld zelfs dat we wel kunnen spreken van een sterrensalaris.

Timmermans krijgt, let op, 23.000 euro per maand, oftewel 270.000 euro per jaar voor zijn nieuwe baantje in Brussel. Maar dat is niet alles:

Behalve op een salaris kan Timmermans in Europa ook rekenen op een toeslag voor het verblijf in het buitenland van 15 procent van het jaarsalaris. Daarbovenop komt een representatietoeslag, oftwel kleedgeld, van 911,38 euro per maand.

Er is nog meer:

Verhuiskosten en reiskosten van en naar Brussel worden ook vergoed. Timmermans krijgt voordat hij daadwerkelijk aantreedt ook twee maanden salaris als "installatievergoeding".

En dan zijn er ongetwijfeld nog talloze andere voordeeltjes, zoals een gloednieuwe auto met chauffeur, een telefoon, laptop en tablet van de 'zaak', etc. Het zal me niet verbazen als het totale bedrag dat Timmermans zo bij elkaar sprokkelt meer dan een half miljoen euro per jaar bedraagt.

Ik ben voor lage belastingen, maar in het geval van Timmermans ben ik voor een 100-procentsbelasting boven alles wat hij verdient boven modaal. Dit soort idioot hoge salarissen zijn niet te verdedigen tegenover het gewone volk dat keihard moet werken om rond te kunnen komen, mede door politici als Timmermans die belastingverhogingen een prima manier vinden om maar niet te hoeven snijden in de overheid zelf. Walgelijk.

http://www.dagelijksestandaard.nl/2014/ ... in-brussel
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 42500
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Vetzuchtige ambtenaren

Bericht door Mahalingam »

Bekijk dit eens : officieele calorie meter van de kokschool opleiding.

Afbeelding

Ik zie een vooroordeel over ambtenaren bevestigd.
Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Zelfzuchtige EU-ambtenaren

Bericht door Pilgrim »

PVV eist einde aan gratis graaigeld voor Europarlementariërs

Geplaatst op 21 april 2015

De PVV vindt het ongehoord dat de Europarlementariërs zichzelf maandelijks nog meer ‘gratis geld’ willen toekennen bovenop hun reeds riante inkomsten. “Een dergelijke verhoging is niet alleen compleet onnodig, het is bovendien weerzinwekkend dat de EP-leden in nog meer weelde willen baden terwijl bij steeds meer inwoners in Nederland het water aan de lippen staat”, aldus PVV-woordvoerder Harm Beertema. De PVV eist dat de minister van Buitenlandse Zaken maatregelen treft om deze schandalige zelfverrijking een halt toe te roepen en heeft onderstaande vragen ingediend:

Vragen van het lid Beertema (PVV) aan de minister van Buitenlandse zaken over het bericht ‘MEPs to raise monthly allowances’/ ‘Nog meer gratis graaigeld naar Europarlementariërs’.


1.) Bent u bekend met het artikel ‘MEPs to raise monthly allowances’(*) en ‘Nog meer gratis graaigeld naar Europarlementariërs’(**)?

2.) Klopt het dat er een voorstel is gedaan om Europarlementariërs een verhoging toe te kennen van hun onkostenvergoeding van € 1.500,- per maand (was € 21.379,- per maand) en daarmee optellend tot bijna € 275.000,- aan onkostenvergoeding, bovenop het inkomen dat de MEP voor zichzelf ontvangt?

3.) Deelt u onze mening dat een dergelijke verhoging geen pas geeft voor de kiezers in Nederland die steeds meer welvaart inleveren en die in toenemend aantal aangewezen zijn op de voedselbanken(***) door het desastreuze Europese economische beleid waar Nederland zoveel last van heeft?

4.) Bent u bereid om alles in het werk te stellen om deze schaamteloze zelfverrijking te doen stoppen?

(*) ‘MEPs to raise monthly allowances’(April 21, 2015)
https://euobserver.com

(**) ‘Nog meer gratis graaigeld naar Europarlementariërs’(April 21, 2015)
www.geenstijl.nl

(***) www.voedselbankennederland.nl


Geplaatst door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2015/04/21 ... more-87416
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Zelfzuchtige EU-ambtenaren

Bericht door Pilgrim »

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
mercator
Berichten: 19282
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Zelfzuchtige EU-ambtenaren

Bericht door mercator »

Pilgrim schreef:
Frans Timmermans gaat lekker graaien in Brussel
Ik zie Timmermans nog zitten in De Nieuwe Nor in Heerlen, in 2012. Voordat hij beroemd werd als EU baron zeg maar. In dat lokaal komen de plaatselijke mei68ers, hele en halve junks en anarchisten bij elkaar. Er wordt gespuwd op PVV en Wilders . Daar manifesteerde hij zich in een hemdje met korte mouwen, hij was echt één van de ongeschoren en in slobbertrui gestoken linkse jongens en meisjes. En nu krijgt hij 931 € om zijn kleding in orde te brengen! Dat is ook wel nodig als hij met drinkebroer en fraudeur Juncker chic gaat dineren in de Straatsburgse en Brusselse 5 sterren restaurants.
Ongelooflijk dat nog zoveel mensen in die komedie trappen en braafjes op hun lui stemmen die hen in het gezicht uitlachen.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Zelfzuchtige EU-ambtenaren

Bericht door Pilgrim »

Europarlementariërs trakteren zichzelf op € 1.500,- meer per maand

Geplaatst op 7 mei 2015

De zelfbedieningswinkel EU gunt zichzelf opnieuw fikse toelagen: Europarlementariërs willen € 1.500,- meer in de maand. Op dit moment “verdienen” ze meer dan € 21.000,- in de maand. Zogenaamd te weinig, omdat de uitgaven stegen.

Als het gaat om meer geld in eigen zak doet de EU zoals bekend niet kinderachtig. Ieder jaar opnieuw trakteren ambtenaren en parlementariërs zichzelf op forse salarisverhogingen bij sowieso al lage belastingpercentages, die lijken op die van een belasting-oase.

Alleen al het Europees Parlement verslindt jaarlijks € 1,8 miljard. En zijn leden willen nu nog meer geld.

Een normale Europarlementariër krijgt € 21.379,- in de maand. Daarvan moet hij medewerkers, studie en “verbruikskosten” betalen. Nu wordt dit bedrag met € 1.500,- verhoogd. Oorspronkelijk eiste de conservatieve EVP zelfs een verhoging van € 3000,-.

Deze verhoging zou zogenaamd nodig zijn, omdat er sinds 2011 geen verhoging meer was geweest, argumenteren de afgevaardigden in Straatsburg. En als het om geld gaat, zijn ze het, zoals bekend, allemaal met elkaar eens. Zij hoeven dit immers niet zelf te betalen. Dat doen de loonslaven in de EU-landen met hun belastingen. En hen wordt per slot van rekening niets gevraagd.

Zodoende stijgt het budget van het leutergebouw in Straatsburg nu van € 1,8 miljard volgend jaar naar € 1,9 miljard. Dat zijn toch maar € 100.000.000,- meer. Wie maakt zich daar nu druk om? – Bron: EU Observer

Bron: www.mmnews.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2015/05/07 ... more-88740
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77357
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Zelfzuchtige EU-ambtenaren

Bericht door Ariel »

Rode kaart voor frauderende EU-parlementariër'

Het is de PVV een doorn in het oog dat een bijeenkomst vanavond van het Europees Parlement over de megafraude bij de FIFA kan worden bijgewoond door een Europarlementariër die zelf betrapt is op corruptie.
De Europese fractie van de PVV doelt daarmee op de Spaanse politicus Pablo Zalba Bidegain. Deze 40-jarige econoom toonde zich vorig jaar in een undercoveroperatie van de Britse krant The Sunday Times bereid steekpenningen aan te nemen van journalisten die zich voordeden als lobbyisten. Op internet is een video te zien hoe de corrupte Spanjaard zich graag wil laten betalen voor het indienen van amendementen.

,,Deze man had meteen het veld moeten ruimen, maar mag ongestraft blijven zitten. Dit toont weer eens aan dat het Europees Parlement een incompetente schijnvertoning is", stelt Europarlementariër Olaf Stuger. ,,Hoe schijnheilig is het debat vanavond over de corruptie bij voetbalbond FIFA als het EP zelf niet in staat is om bij aangetoond aannemen van steekpenningen eigen mensen te bestraffen. Het wordt tijd dat corrupte politici de rode kaart krijgen."

Behalve de Spanjaard Bidegain werden nog twee andere Europarlementariërs betrapt op het accepteren van steekpenningen. De Spaanse christendemocraat Pablo Zalba Bidegain, lid van de EVP-fractie waar ook het Nederlandse CDA onderdeel van uit maakt, zet zijn werk nog steeds ongestoord voort. Dit jaar won Pablo Zalba Bidegain zelfs nog een ‘Europarlementariër van het Jaar’-onderscheiding voor zijn werk als vicevoorzitter van de Commissie Economische en Monetaire Zaken.

Stuger: ,,Dat politieke matchfixing wordt beloond met een prijs, toont aan dat Brussel net zo’n bende is als de FIFA."
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Graaiende EU-ambtenaren

Bericht door Pilgrim »

Lijstje! De rijkste EU-ambtenaren van 2015

Spartacus | 28-12-15

Afbeelding

Lijstjes. Dat schijnt een ding te zijn zo rond de jaarwisseling. Dat dacht UKIP nou ook, dus knalde het er zelf twee in elkaar. De Britse pers zocht eerder al uit wat natie-hatende Duitse dwergmof Martin Schulz ons kost, namelijk jaarlijks een salaris van 307.086 euro plus een SS [Schulz Staf] van zo'n 1,351.958 euro. Maar wat de niet-publieke ambtelijke Brusselse Bovenlaag jaarlijks binnenharkt, en wat HET VOLK dat mag kosten, dat wisten we nog niet echt. Nu wel, want UKIP zegt het, dus het klopt (PDF). De hoofdlijn door het onderzoekspamfletje is van klassieke snit: 'Alle EU-onderdanen moeten van jullie bezuinigingen, maar zelf worden jullie alleen maar rijker, dus elitaire kloodtzakken.' En dan nu enkele schaamteloos ge-ctrl-c-ctrl-v'de bulletpoint-bevindingen des doods:

- The top 200 EU officials were all paid more than the UK Prime Minister.
- The average Rich List official receives 10 times more money every year than the average UK worker.
- On average, officials in the EU Rich List each pay £50,000 less tax than they would in the UK.
- Pensions of officials in the EU Rich List are projected to cost European taxpayers £4.5m every year.
- In total, the top 200 EU officials potentially cost the EU taxpayer over £50 million in the 2014-15 year.
- There is limited political oversight when it comes to setting levels of official pay."

Oh, u gelooft het niet? Nou, bewijstabellen bovenstaand en na de breek. Met bronvermelding, soort van. We kennen niemand uit het lijstje behalve Juncker, dus die vangt alle haat. Maar de boodschap moge helder zijn. Die EU is niet zo'n leuk instituut.

Afbeelding

http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/20 ... enare.html
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Graaiende EU-ambtenaren

Bericht door Pilgrim »

Loon EU-ambtenaar stijgt 2,4%

Van onze DFT-redactie, do 07 jan 2016

Afbeelding

AMSTERDAM – De Europese ambtenarij begint het nieuwe jaar goed. De in totaal circa 55.000 ambtenaren van de EU krijgen 2,4% meer loon.

De loonstijging is gebaseerd op een ingewikkelde rekensom, waarbij de de salarissen van ambtenaren in de EU-lidstaten meewegen. Ook het inflatiepeil in België en Luxemburg, waar zo’n 85% van de Europese ambtenaren woont, wordt meegenomen in de berekening.

Bevroren
Volgens de Franse krant Le Figaro mogen de Brusselse bureaucraten vooral Duitsland bedanken, want daar stegen de lonen van ambtenaren met 2,9% en dat weegt flink mee bij de berekening. De salarisstijging kost volgens de krant ongeveer €100 miljoen.

De salarisplus gaat met terugwerkende kracht in vanaf 1 juli 2015 en geldt voor heel dit jaar. In 2013 en 2014 waren de salarissen van EU-ambtenaren nog bevroren. Volgens Le Figaro ligt het gemiddelde salaris van EU-ambtenaren rond de €6500.

€700 erbij per maand
Ook de hoogste bestuurders van Europa zien hun salaris stijgen. Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Europese Commissie, en EU-president Donald Tusk gaan er per maand €700 op vooruit. Daarmee komt hun brutomaandsalaris op €31.272.

bron
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Plaats reactie