F**CKING HOOFDDOEK. F**CKING NIQAB

Mahalingam
Berichten: 38225
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: F**CKING HOOFDDOEK. F**CKING NIQAB

Berichtdoor Mahalingam » Vr Nov 30, 2018 11:17 am

Nederland: land met boer, kaas en boerkaas.
OV-bedrijven bezorgd over naderende boerkaverbod
Trein-, bus- en trambedrijven zijn bezorgd over het naderende boerkaverbod. Zij zien het niet zitten om voertuigen stil te zetten wanneer iemand met een boerka instapt.
Ook vrezen de vervoerders dat de politie niet komt opdagen als daarom wordt gevraagd.

"Wij zijn voor handhaving afhankelijk van de politie," zegt secretaris Arjan Vaandrager van Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV), dat namens negen grote ov-bedrijven spreekt. "Wat als de politie hieraan geen prioriteit geeft, zoals burgemeester Halsema van Amsterdam nu al heeft gezegd? Wanneer de politie niet komt opdagen, kan dat gevolgen hebben voor de veiligheid van ov-personeel."
[...]
Ook vakbond FNV voorziet problemen. "Het is niet aan buschauffeurs om het boerkaverbod te handhaven," vindt FNV-woordvoerder Ron Sinnige. "Zij zijn er om mensen van A naar B te vervoeren. Iemand aanspreken op het niet hebben van een kaartje is heel wat anders, dat gaat over je taak als vervoerder. Het boerkaverbod heeft daar niets mee te maken."
https://www.parool.nl/amsterdam/ov-bedrijven-bezorgd-over-naderende-boerkaverbod~a4609229/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 70835
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: F**CKING HOOFDDOEK. F**CKING NIQAB

Berichtdoor Ariel » Zo Dec 02, 2018 4:07 pm

Afbeelding


Student een overjarige deuger draagt bivakmuts bij zijn diploma-uitreiking uit protest tegen boerkaverbod: ‘gezichtsbedekking bevordert de dialoog juist’. :scratch:


Tegenstander boerkaverbod haalt zich woede op hals van hogeschool

Een 60-jarige student heeft zich de woede op de hals gehaald van de Hogeschool Rotterdam. Erwin Sengers droeg vandaag tijdens een diploma-uitreiking een bivakmuts om een statement te maken tegen het aanstaande verbod op het dragen van gezichtsbedekkende kleding, waaronder boerka’s.

Volgens woordvoerster Carmen Mo-Ajok is Sengers te ver gegaan met zijn actie. ,,Wij hebben al een aantal jaren de heldere richtlijn dat gezichtsbedekkende kleding, en dus ook een bivakmuts, in ons onderwijs niet is toegestaan. De hogeschool is van mening dat goed onderwijs gebaat is met goede communicatie, waarbij het kunnen zien van gezichtsuitdrukkingen van groot belang is.’’

Erwin Sengers, in het dagelijks leven zelf actief in het onderwijs, zou geen probleem hebben met een boerkadraagster bij hem in de klas. ,,Mocht ik met zo'n leerlinge te maken krijgen, dan zal ik vragen waarom ze zo’n kledingstuk draagt. Het vergt van mij iets extra’s: omdat ik iemands gelaatsuitdrukking niet kan zien, moet ik via praten erachter zien te komen wat voor vlees ik in de kuip heb. Dat bevordert de dialoog juist.’’

Sengers vervolgt: ,,Goed onderwijs moet bijdragen aan de persoonlijke groei van iemand: wat kan ik, wat wil ik en wie ben ik? Als een man of vrouw uit vrije wil een boerka draagt en zich daar goed bij voelt, wat is daar dan op tegen? Juist in een tolerant land als Nederland zou iedereen moeten kunnen dragen wat hij of zij wil.’’

De hogeschool had liever gezien dat Sengers voor zijn bijdrage aan het maatschappelijke debat een andere manier had gekozen. ,,Wij waarderen het als studenten die bijdrage willen leveren. Maar wij zijn het niet eens met de door de student gebruikte argumentatie en zijn van mening dat op basis van onze eigen gedragscode deze actie niet binnen de muren van onze hogeschool had mogen plaatsvinden.’’

In Nederland barstte afgelopen week een discussie los over het aanstaande boerkaverbod. De burgemeesters van Amsterdam, Rotterdam en Utrecht kondigden aan de nieuwe wet niet actief te gaan handhaven, simpelweg omdat andere zaken volgens hen belangrijker zijn.

Het idee voor Sengers actie ontstond tijdens het lezen van de ochtendkrant. ,,Mijn oog viel op een foto van Afghaanse studentes die hun verplegingsdiploma in ontvangst namen. Ze droegen een boerka, met een academisch vierkant hoofddeksel met kwast. Daarop dacht ik: in Nederland moet dat tóch ook gewoon kunnen, je diploma in ontvangst nemen met gezichtsbedekkende kleding aan.’’

Emancipatiestrijd
Sengers begrijpt ook wel dat er vrouwen zijn die vanwege hun geloof van hun echtgenoot een boerka moeten dragen. ,,Het niet mogen dragen van een boerka is even erg als het wel moeten dragen. Vrouwen die worden gedwongen een boerka te dragen, kunnen daartegen juridisch actie ondernemen. Ze moeten dan zelf wel die emancipatiestrijd aangaan.’’

Sengers vraagt zich af hoe Nederland zou reageren als de regering een verbod zou afkondigen op het dragen van tatoeages. ,,Waarschijnlijk zou iedereen dat absurd vinden. Maar vergeet niet: tot tien jaar terug was een zichtbare tatoeage nog een reden om afgewezen te worden tijdens een sollicitatieprocedure. Nu zie je elke kantoortuin mensen zitten met sleeves (tatoeages over de hele armlengte, red.).’’

Overigens kostte het Sengers weinig moeite aan een bivakmuts te komen: ,,Ik ben motorrijder, dus ik draag geregeld zo'n ding.’’
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 38225
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: F**CKING HOOFDDOEK. F**CKING NIQAB

Berichtdoor Mahalingam » Vr Dec 21, 2018 12:45 pm

Het boerkaverbod verhult een groter probleem
Jonge moslims hebben last van onzichtbaar religieus fanatisme in eigen kring, merkt Kai Pattipilohy, creatief directeur van Diversion, een bureau voor maatschappelijke innovatie.
[...]
Bij Diversion, een bureau voor maatschappelijke innovatie, werken jaarlijks zo’n 250 studenten met verschillende achtergronden, onder wie veel jonge moslims. Regelmatig hoor ik van hen dat ze hun leven en geloof niet kunnen beleven zoals ze zelf zouden willen. Soms omdat ze zich buitenspel gezet voelen door de Nederlandse samenleving, maar vaak ook omdat hen vanuit hun ‘eigen’ gemeenschap op verregaande wijze de maat wordt genomen.

Onlangs was dit mechanisme ook zichtbaar voor de buitenwereld. De acteurs Achmed Akkabi en Nasrdin Dchar werden op sociale media gelyncht omdat ze geen goede moslim zouden zijn. De een omdat hij in een film een homo speelde, de ander omdat hij in een traditioneel gewaad naast zijn kerstboom poseerde op Instagram.
Excessen

Deze excessen zijn geen uitzondering, het is voor een deel van de jongeren uit migrantengemeenschappen dagelijkse kost. Zeker, voor een aantal van hen is de wereld de afgelopen decennia juist ­vrijer geworden. Maar in vrijheid je ­eigen keuzes kunnen maken, is nog lang niet altijd de regel. Veel jongeren die graag als gematigd (of niet praktiserend) religieus door het leven zouden gaan, voelen zich buitengesloten op het moment dat zij niet meedoen aan een wedstrijdje conservatief zijn met eigen leeftijdsgenoten.

Voorbeelden te over. Meisjes die niet op kamers durven te gaan wonen voordat ze in het huwelijksbootje stappen uit angst geëxcommuniceerd te worden. Ze worden buitengesloten als ze naast een man in de collegebanken gaan zitten in plaats van achter in de zaal, buitengesloten als ze vrienden zijn met homo’s, joden of andersdenkenden. Ze worden zelfs buitengesloten als ze kiezen voor een open keuken in hun huis en mannen en vrouwen dus niet langer door keuken en huiskamer van elkaar gescheiden zijn.
[...]
De politieke denkfout dat Nederlanders met een migratieachtergrond voornamelijk behoefte hebben aan een conservatieve levensstijl, zorgt voor een selectieve bescherming van grondrechten waarbij keuzevrijheid in het gedrang komt. Hiermee maakt de politiek zelf de weg vrij voor fanatisme dat mensen ervan weerhoudt vorm te geven aan een nieuwe, modernere manier van leven, tradities en geloofsbeleving.
https://www.trouw.nl/opinie/het-boerkaverbod-verhult-een-groter-probleem-~aaf8c445/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 39657
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: F**CKING HOOFDDOEK. F**CKING NIQAB

Berichtdoor Pilgrim » Do Jan 10, 2019 4:41 pm

Beroemde islamitische blogster doet hoofddoek af – de haat is grenzeloos

Geplaatst op 9 januari 2019

Afbeelding

Op 1 februari wordt voor de tweede keer de “wereld hoofddoekdag” gehouden. Vrouwen in de hele wereld dien “gewoon voor de lol” een hoofddoek op te zetten en om te ervaren hoe dat nu zo voelt onder de stof. Wat er echter gebeurt wanneer de vrijwillig verhulde zich vrijwillig onthuld, laat een actueel voorbeeld uit Groot-Brittannië zien.

Dina Torkia (foto) is een Britse YouTube-ster en moslima. Op Instagram wordt ze door meer dan 1,3 miljoen mensen gevolgd. De mode-blogster, die zich tot enkele weken qua stijl en islamitisch correct met hoofddoek liet zien, nam nu het besluit om de hijab tussendoor ook eens af te doen en haar bos haar te laten zien. Het antwoord van haar “fans” is duidelijk – het regent de meest vreselijke belasteringen. In een video leest ze de ergste voor (zie video onderaan artikel).

Bijna 49 minuten lang leest de 29-jarige het ene na het andere haatcommentaar voor – en dat zijn ze lang niet allemaal die ze gekregen heeft. Opmerkingen dat ze een “pornoster”, “psychisch ziek”, “geen moslims meer” en “de islam zou beledigen” behoren nog tot de meer onschuldige soort.

“Je ziet er walgelijk en weerzinwekkend uit”, “Ik hoop dat jij en je familie een langzame en pijnlijke dood sterven, absolute schande”, “Je bent gif. Moge Allah alle meisjes tegen jou beschermen”, “Dina werd niet vaak genoeg geneukt toen ze jong was...”, “Dina ziet eruit als een oude heks, een vette hoer met een lange neus”, “...Huichelachtige feministe. Ze ondersteunt homo´s, dat is kuffar”, “Ze gebruikt de islam om bekend te worden... deze rat”, “Om naar jou te luisteren, is als een ezel die geslagen wordt. Je bent niet meer relevant. Jouw smaak is shit. Ga naar huis, loser”, “Je bent moeder en zou een voorbeeld voor je kinderen moeten zijn. Wat zegt je man daar eigenlijk van. Geeft hij je er toestemming voor, alleen maar zodat je meer niet-islamitische volgers krijgt. Schaam je”, “Hoer, slet... moge Allah je vervloeken”, enz., enz. enz...

“Op veel dagen voel ik me beter wanneer ik mijn haar bedel, op andere als ik het laat zien. Dat is alles”, zegt de in Egypte geboren ontwerpster en schrijfster. “Ik geloof nog steeds dat de hoofddoek een teken van mijn bescheidenheid en deel van mijn leven is. Ze behoort tot mijn erfgoed, mijn religie en cultuur. Maar ik heb besloten dat het voor mij persoonlijk het beste is mij er niet dagelijks toe te verplichten, zoals ik dat de afgelopen 20 jaar heb gedaan”, stelde de moeder van een dochter volgens “MailOnline” vast.

Nog in 2017 berichtte het partnermagazine van de “Süddeutsche Zeitung”, “Jetzt”, over de “liberale en succesvolle hijab-blogster”. Ze zou gewoon doen wat duizenden andere vrouwen in de westelijke wereld ook doen – en zou daarbij ook gewoon toevallig moslima zijn die een hoofddoek draagt, schreef “Jetzt” destijds blij. Haar succesverhaal zou “opnieuw aantonen dat wij mensen niet op hun religie of andere categorieën beoordelen, maar buiten dit kader naar hen zouden moeten kijken. Pas wanneer het beeld van liberale en zelf-beschikkende moslima´s niet meer exotischer op ons overkomt dan het eigenlijk is, is een samenleven zonder vooroordelen mogelijk”, beleerde het tijdschrift zijn jonge lezers.

De haat en de doodsbedreigingen die de voormalige enthousiaste voorbeeld hoofddoek-moslima Dina nu uit haar eigen gelederen in het gezicht slaat, is noch de “Süddeutsche Zeitung” noch “Jetzt” noch welk ander Duits mainstream medium tot nu toe ook maar een regel waard.Bron: www.journalistenwatch.com

Door: Marilla Slominski

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/01/09 ... renzeloos/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 39657
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: F**CKING HOOFDDOEK. F**CKING NIQAB

Berichtdoor Pilgrim » Di Feb 05, 2019 12:16 am

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 70835
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: F**CKING HOOFDDOEK. F**CKING NIQAB

Berichtdoor Ariel » Do Feb 14, 2019 6:34 pm

British police force says it may allow female officers to wear burkas as part of uniform

A police force could become the first in the country to allow officers to wear the full-face veil after it launched a recruitment drive to increase diversity.

West Midlands Police said it has “no barriers” relating to the burka as they announced that they would discuss allowing the traditional Islamic dress to become part of a policewoman’s uniform.

Chief Constable David Thompson said he would look into employing officers who wear the burka if the issue arose, as the force tries to increase the percentage of black and minority ethnic (BME) officers in the region to 30 per cent.

The move was last night criticised by MPs, including David Davies, who worked as a police officer in London for nine years and told the Telegraph he is “horrified” by the suggestion.

The hijab - which does not cover the face - has been approved as uniform by the Metropolitan Police and Police Scotland, but it is believed West Midlands is the first force to consider allowing officers to wear full-face burkas or niqabs.

“We would need to consider our own rules and cultural sensitivity,” said Mr Thompson. "We don’t have any barriers relating to the burka.

“As it stands we have not had any approaches from potential recruits asking to wear the burka, but if such an approach was made it is something we would have to consider.

"Serving the people of the West Midlands is at the heart of what we do and I would need to carefully consider anything that could be seen as standing in the way of that relationship."

A spokesman from West Midlands Police confirmed Mr Thompson was referring to full-face veils.

The move was later rebuked by the Muslim Association of Britain, who said wearing a burka would “restrict duties”.

Spokesperson Omer Elhamdoon said: “We appreciate that West Midlands Police are trying to open up and recruit more ethnic minority backgrounds. But we feel wearing the burka would restrict duties, so the role might just be confined to being based in an office.

“In policing that involves a high level of action you need the face to be shown so the burka would not work in the normal policing environment. But steps to increase the involvement of Muslims in policing are welcome.”


Mr Davies, the Conservative MP for Monmouth, who worked for the British Transport Police for nine years, told the Telegraph he had already been in touch with the Speaker’s office to put down an urgent question for Monday morning.

“I am horrified,” he said. “I am amazed it has even been suggested. I understand that police want to get Muslims to join, and I welcome that. But this is not the way to do it.

“As a police officer anywhere, there will be occasions when you end up rolling around on the floor with people or having to administer first aid.

“It does happen quite frequently, and it’s hard to believe that anybody with a strong religious view about how they react to men is going to be able to suddenly jump on a man and handcuff them, or rip off their shirt and offer them resuscitation.

“The burka is a symbol of oppression for women and not something that a modern police force should be supporting.”

The College of Policing and the National Police Chiefs' Council said it was down to each police force to determine the make-up of its officers' uniforms, while Tom Cuddeford, the chair of the West Midlands Police Federation, added: “It’s a positive thing for us if officers feel they can wear it if they need to. The police has to represent the community it serves.”

The Muslim Council of Britain said the police services are “best placed” to decide the types of uniforms worn by their officers.

West Midlands Police announced its latest recruitment drive last week as it looks to bump up its proportion of BME staff from nine per cent, the second highest in the country, to 30 per cent.

That would bring representation within the force in line with the region, where 30 per cent of the West Midlands community are from BME backgrounds.

"What's important here is that we reflect the community we serve," Mr Thompson said.

"We have already taken significant steps with a third of our current recruits from BME backgrounds but there's far more to be done."
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 39657
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: F**CKING HOOFDDOEK. F**CKING NIQAB

Berichtdoor Pilgrim » Do Feb 14, 2019 9:22 pm

Universiteit Kiel pakt door en legt sluier-verbod op

Geplaatst op 14 februari 2019

Afbeelding

In Duitsland geldt niet alleen in het openbaar een vermommingsverbod, maar ook in scholen en universiteiten. Na de tolerantie-bezopen en ontelbare uitzonderingsregelingen voor “gelovigen” moet er eindelijk ook een keer duidelijkheid getoond worden. Een klein lichtpunt is de Christian-Albrechts-universiteit Kiel, die nu een sluier-verbod in de collegezaal heeft uitgevaardigd.

De “Kieler Nachrichten” melden:

Met het verbod op de boerka en de niqab trok de Christian-Albrechts-universiteit de consequenties uit een ruzie over versluiering. Kort voor Kerstmis was een aankomend voeding-wetenschapster bij een lezing over botanica in een niqab verschenen. De docent wees de kennelijk tot de islam bekeerde Duitse terecht en liet de zaak door de top van de universiteit uitzoeken.

Het presidium van de Universiteit Kiel maakt eind januari principieel duidelijk dat de communicatie in onderzoek, onderwijs en bestuur niet alleen gebaseerd zou zijn op het gesproken woord, maar ook op mimiek en gebaren. Daarom zou “een gezichtssluier tijdens onderwijsactiviteiten, tentamens en gesprekken, die in de ruimste zin van het woord betrekking hebben op de studie, het onderwijs en advisering, niet gedragen mogen worden.”

De volledige versluiering van het gezicht zou alleen verboden zijn tijdens onderwijsactiviteiten: “Op de campus zouden studentes echter ook een boerka of niqab, die slechts de ogen laat zien, kunnen dragen”, zei de woordvoerder van de universiteit, Boris Pawlowski.

Bron: https://politikstube.com

Door: “Victoria”

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/02/14 ... verbod-op/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 38225
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: F**CKING HOOFDDOEK. F**CKING NIQAB

Berichtdoor Mahalingam » Ma Apr 01, 2019 10:10 am

Ook in de USA moeten ze zo nodig Mohammedanen in het leger hebben.
En dat geeft een hoop gezeur net zoals in Europa.
Muslim soldier says her command sergeant major forced her to remove her hijab and she plans to file a lawsuit after her complaint was dismissed

Cesilia Valdovinos, 26, alleges that she was discriminated against when she was forced to remove her hijab in front of other soldiers at Fort Carson, Colorado
Despite approval for wearing the head scarf, the former-sergeant says she received a great deal of harassment, including from her command sergeant major
The Military Religious Freedom Foundation is helping her sue after her complaint was dismissed as 'unsubstantiated'. She was later demoted to specialist

[...]
Col. David Zinn, granted approval for her to wear her hijab with her uniform in June of last year, but Valdovinos says that since then her religious headgear has sparked 'extremely hateful' behavior and harassment.
[...]
'I got called a 'terrorist.' I got called 'ISIS.' I hear comments that I'm the reason why 9/11 happened,' Valdovinos said. 'There's a lot of anger and animosity.'

After allegedly being forced to take down her hijab in front of others, the soldier told the MRFF that she felt 'religiously raped in a sense.'
'My religious preference is only to unveil in front of my husband in the comfort of my own home,' said Valdovinos.

Mikey Weinstein of the MRFF said the Muslim sergeant was embarrassed on multiple occasions by Command Sgt. Maj. Kerstin Montoya.
'This is nothing more than the worst type of Muslim bigotry, prejudice, and harassment,' Weinstein told Fox 21. [...]
https://www.dailymail.co.uk/news/article-6870077/Muslim-soldier-file-lawsuit-says-command-sergeant-major-forced-remove-hijab.html
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 38225
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: F**CKING HOOFDDOEK. F**CKING NIQAB

Berichtdoor Mahalingam » Do Mei 23, 2019 2:29 pm

Zou het verbod stand houden als het getoetst wordt aan de grondwet. ?
Er zijn landen die anders dan bij ons, een onafhankelijke rechter hebben om te zien of wat politici beslissen wel grondwettelijk is.
Oostenrijks parlement stemt in met hoofddoekverbod op basisschool
Oostenrijkse basisschoolkinderen mogen binnenkort geen hoofddoek meer dragen binnen de schoolmuren. Het parlement van Oostenrijk heeft woensdagavond ingestemd met een wetsvoorstel dat het dragen van „ideologische of religieuze kleding die het hoofd bedekt” op basisscholen verbiedt. Het Joodse keppeltje en de Sikhse patka blijven toegestaan, omdat deze niet het hele hoofd bedekken.

De conservatieve ÖVP en de rechts-radicale FPÖ, die samen een meerderheid hebben in het parlement, en twee leden van de partij Jetzt stemden voor het verbod. Volgens de Oostenrijkse krant Der Standard is de kans groot dat het verbod zal leiden tot klachten bij het Constitutionele Hof, omdat de regel volgens sommigen tegen de Grondwet indruist.
https://www.nrc.nl/nieuws/2019/05/16/oostenrijks-parlement-stemt-in-met-hoofddoekverbod-op-basisschool-a3960456
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 39657
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: F**CKING HOOFDDOEK. F**CKING NIQAB

Berichtdoor Pilgrim » Do Mei 30, 2019 11:29 pm

Hoofddoekdebat: Waarom houden linksen van de islam?

Geplaatst op 30 mei 2019

Afbeelding

Veel linksen bespeuren racisme, omdat in Frankfurt een conferentie over het voor en tegen van de hoofddoek moet plaatsvinden. Men kan deze mensen alleen maar wensen dat ze nooit in de samenleving hoeven leven waar ze zo om schreeuwen.

Het is een van de meest bizarre romances van de afgelopen decennia: de liefde van veel linksen voor de islam. Schreeuwden hun ideologische voorouders ooit “Geen hoger wezen, geen god, geen keizer en geen tribuun redt ons”, zoals in de Internationale” staat, inmiddels is de wind gedraaid. De strofes werden omgewerkt.

Men demonstreert met “Allahu Akbar!” schreeuwende “islamisten” tegen de staat van de Holocaustoverlevenden en hun nakomelingen, ziet in het apocalyptische Iraanse regime van halsafsnijders de ideële totale anti-imperialisten en scandeert: “Hijab is Empowerment!” Tegelijkertijd wordt op iconen als Alice Schwarzer de queer-feministische moedermoord uitgevoerd en op de liberale vrouwelijke imam Seyran Ateş het “haram”-stempel gedrukt: niet toegestaan.

En nu alweer in Frankfurt am Main. De stad is nog maar net bijgekomen van de opwinding rondom een tentoonstelling over “zedelijke” islamitische mode in het Museum voor Toegepaste Kunst. Nu is het volgende strijdtoneel geopend: de Johann Wolfgang Goethe-universiteit.

Omdat professor Susanne Schröter uitnodigt voor een conferentie met de naam “De islamitische hoofddoek – symbool van waardigheid of van onderdrukking?”. Zien enkele studenten zich genoopt tot een hetzecampagne tegen de leidster van het Frankfurter Onderzoekscentrum Globale Islam. “Schröter eruit!”, is de hashtag-leuze op Instagram. “Geen ruimte voor anti-islamitisch racisme.”

Toen de Iraanse advocate Nasrin Sotoudeh o.a. wegens “openlijk zondig optreden in het openbaar zonder hoofddoek” tot meer dan 30 jaar gevangenisstraf en 148 zweepslagen werd veroordeeld, bleef het stil. Toen haar landgenote Vida Movahed voor haar beroemde antihoofddoek protest in 2017 veroordeeld werd tot een jaar gevangenisstraf wegens aanzetten tot “verdorvenheid” in het openbaar, veroorzaakte dit nauwelijks een licht briesje. Pas wanneer enkele deskundigen aan een onderwijsinstelling bij elkaar komen voor een vrije uitwisseling van meningen zijn er protesten.

Er zal een generatie keukentafel psychologen nodig zijn om deze nieuwe linksen te begrijpen. Is het beschavingsmoeheid? Maoïsme-masochisme? Stockholm-syndroom? Je kunt deze linksen alleen maar wensen dat ze nooit in de samenleving hoeven leven waar ze zo om schreeuwen.

Bron: www.welt.de

Door: Martin Niewendick

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/05/30 ... -de-islam/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 38225
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: F**CKING HOOFDDOEK. F**CKING NIQAB

Berichtdoor Mahalingam » Vr Mei 31, 2019 8:27 pm

De plaatselijke beroepsmoslims vinden 9 jaar in orde maar de gemeenteraad vindt 13 jaar de grens.
Swedish town bans Islamic headscarf in primary schools

A municipality in southern Sweden has voted to ban the Islamic headscarf in schools for children under the age of 13, in a first for Sweden.
The populist measure is part of a new 'integration plan' for the town of Staffanstorp, roughly 20km outside Malmö, which has been drawn up for by the centre-right Moderate Party and the populist Sweden Democrats.

"The headscarf is a symbol that women are not available. It's a sexualisation of women and it's unreasonable to do that to young girls," Christian Sonesson, the town's Moderate Party mayor, told the local Sydsvenskan newspaper. "I have nothing against adult women wearing headscarves, but these are small children, little girls."

The measure was voted through with seven votes in favour and four against on Wednesday afternoon.
Pierre Sjöström, a councillor for the town's Social Democrat opposition accused Sonesson of "foregrounding a non-problem".
"It's just cosmetic. The Moderates don't even know if we have pupils who wear headscarves. This is a solution to a problem that we don't have," he told the newspaper.

Andreas Lindholm, a lawyer for the Swedish National Agency for Education, told Swedish broadcaster SR that he believed the measure was religious discrimination and therefore contravened the law.
"We ruled that it is not permitted or compatible with religious freedom or discrimination laws to bring in a blanket ban against the veil in schools," he said.

In their first draft of the law, the two parties confused the headscarf and the veil, and in the final law that passed the word 'veil' had been changed to 'headscarf'. The new draft also limited the ban to children in Sweden's Class 7 (which starts at age 13) and below.

After September's election Sonesson chose to go into coalition with the populist Sweden Democrats, even though he would have been able to build a majority with his party's more liberal allies on the centre right.
https://www.thelocal.se/20190530/sweden-town-bans-islamic-headscarf-in-primary-schools
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 70835
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: F**CKING HOOFDDOEK. F**CKING NIQAB

Berichtdoor Ariel » Di Jun 11, 2019 5:30 pm

Marokko haalt boerka uit handel

Vanaf vandaag mogen er in Marokko geen boerka's meer worden geproduceerd en verkocht. Dragen mag nog wel. Het onverwachte besluit leidt tot veel ophef in de sociale media van het islamitische land.

Terwijl boerkategenstanders applaudisseren, vrezen salafisten een opmaat naar een algemeen draagverbod voor boerka's dat uiteindelijk ook gaat gelden voor de inheemse nikab, een sluier waarbij de ogen wel zichtbaar zijn. Een eerste stap lijkt gezet, want volgens Marokkaanse media hebben boerkafabrikanten maandag een officieel schrijven ontvangen waarin ze 48 uur de tijd krijgen om zich van hun voorraad te ontdoen.

Formeel is het besluit nog niet gepubliceerd. De Marokkaanse ambassade in Den Haag kon gisteren geen toelichting geven. Ook in Rabat is de overheid terughoudend, al bevestigde een anonieme hoge functionaris van het ministerie van Binnenlandse Zaken de maatregel tegenover de nieuwssite Le 360.

Veiligheidsredenen
Om 'veiligheidsredenen' mogen de gewaden niet meer verkocht worden, al is er geen geval bekend van een aanslag in Marokko waarbij een boerka werd gedragen. De van origine Afghaanse uitdossing, waarbij de vrouw van top tot teen onder een zwart of blauw gewaad is verborgen, zou 'criminele en terroristische activiteiten' kunnen verhullen, heet het daarom.

Jan Hoogland, voormalig directeur NL instituut in Rabat en arabist aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, raadpleegde gisteren zijn relaties. ,,Ik lees op allerlei sites met salafistische inslag over 'discriminatie'. Maar het zal eerder te maken hebben met het tegengaan van radicalisering. Daar is Marokko druk mee bezig.''

Slechts een zeer kleine minderheid van de Marokkaanse vrouwen draagt boerka's. Velen beschouwen dit als buitenlandse (Afghaanse) kledij. Marokkaanse vrouwen dragen in meerderheid een simpele hoofddoek (hijab). In kringen van salafisten en in het conservatieve noorden wordt wel een allesbedekkende sluier gedragen, waarbij ogen nog zichtbaar zijn (de nikab).

Marokkokenner Hoogland sluit niet uit dat het verbod past in een ander spel op een veel groter schaakbord. Marokko investeert de laatste maanden veel energie en geld in een diplomatiek offensief in Afrika en een terugkeer in de OAE, de Organisatie van Afrikaanse Eenheid vanwege de kwestie Westelijke Sahara. Deze voormalige Spaanse kolonie was ingelijfd door Marokko maar riep zichzelf in 1976 uit tot onafhankelijke staat, met steun van Algerije. Uit boosheid hierover verliet Marokko de OAE.

Koning
Op weg terug naar die organisatie - en meer invloed in Afrika - promoot de Marokkaanse koning Mohammed VI als 'Aanvoerder der Gelovigen' nadrukkelijk een gematigde en tolerante vorm van islam. Dat biedt mogelijkheden als alternatief voor de extremere uitingen die bijvoorbeeld door Saoedi-Arabië of Iran worden geëxporteerd. Zo bouwt Marokko al moskeeën in zwart Afrika en leidt het ook Afrikaanse en Europese imams op. Een boerkaverbod is onmogelijk zonder de instemming van de koning en misstaat niet in het diplomatieke offensief, denkt Hoogland.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 70835
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: F**CKING HOOFDDOEK. F**CKING NIQAB

Berichtdoor Ariel » Ma Jul 01, 2019 3:19 pm

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 70835
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: F**CKING HOOFDDOEK. F**CKING NIQAB

Berichtdoor Ariel » Ma Jul 01, 2019 4:47 pm

Het is alsof ik vraag of je je broek uit wil doen als je naar het gemeentehuis gaat", zegt Karima van de werkgroep Blijf van mijn Nikab af.

De dames geven nu zelf toe dat hoofdhaar in islam het zelfde is als schaamhaar..

en hun sieraden niet tonen, behalve aan hun echtgenoten, hun vaders, de vaders van hun echtgenoten, hun zonen, de zonen van hun echtgenoten, hun broeders of de zonen van hun broeders, of de zonen van hun zusters, of hun (moslim) vrouwen (i.e. hun zusters in Islaam), of de slavinnen die zij bezitten , of oude mannelijke bedienden die geen begeerte meer hebben, of kleine kinderen die nog niet op de ‘Awrah van vrouwen letten. En laten zij niet met hun voeten stampen om hun sieraden die zij verbergen te onthullen. En jullie allen smeken Allaah jullie te vergeven, O gelovigen, hopelijk zullen jullie welslagen.”.Soerah 24:31

Wat naar voren komt in de bovenstaande ayaa, is dat het toegestaan is voor de gelovige vrouwen hun sieraden te tonen (die plekken van de sieraden: het gezicht, haar, nek, onderarm en de schenen, wallahu’alam) als zij in het gezelschap zijn van gelovige vrouwen, of slavinnen, of kinderen die nog niet (met gevoelens van lust) naar de Awrah van de vrouwen kijken.


Ondanks het verbod blijven deze vrouwen hun nikab dragen

Niet meer met het openbaar vervoer reizen, naar de huisarts of je kind van school halen: voor Karima en Esther gaat het dagelijks leven er heel anders uitzien nu de Eerste Kamer heeft ingestemd met het gedeeltelijk verbod op gezichtsbedekkende kleding. Hun nikab afdoen is voor hen namelijk geen optie.

In Nederland dragen naar schatting 150 vrouwen een nikab of boerka. Wat betekent de wet voor hen? Karima en Esther geven antwoord. "Het is alsof ik vraag of je je broek uit wil doen als je naar het gemeentehuis gaat", zegt Karima van de werkgroep Blijf van mijn Nikab af.

Je hoort vrouwen met een nikab of boerka niet vaak in de media. En dat is niets voor niets, legt Karima uit: "Een vrouw die een nikab draagt, treedt niet graag op de voorgrond. Het is dus voor mij lastig om voor een camera te gaan staan. Ik doe het nu, omdat het belangrijk is dat we als vrouwen zelf uitleggen waarom we een nikab dragen. Mensen hebben het vaak over mij, maar het is beter als ik het zelf vertel."

De politiek koos voor het gedeeltelijke verbod op gezichtsbedekkende kleding vanwege de veiligheid en communicatie op plekken waar veel mensen samenkomen. Het gaat bijvoorbeeld om scholen, het ov en overheidsgebouwen. Het verbod geldt ook voor mensen die op deze plekken bedekkende helmen en bivakmutsen willen dragen. Maar voor vrouwen die een nikab dragen, voelt de nieuwe wet vooral als een aanval op de manier waarop ze hun geloof willen belijden.

Want volgens Karima en Esther zijn er nu geen problemen. "Op alle plekken waar we onze moeten identificeren, doen wij dat al", zegt Karima. "Bij bijvoorbeeld de aanvraag van een paspoort doen we onze nikab omhoog, zodat een ambtenaar onze identiteit kan checken." Straks kunnen ze een boete krijgen als ze alleen al het gemeentehuis en ziekenhuis inlopen.

"Er is in Nederland nog nooit een incident geweest met nikabdraagsters", zegt Karima. "Het is symboolpolitiek, gebaseerd op gevoelens en niet op feiten." "Het is een kleine groep, die niet tot problemen leidt", vindt ook Esther.

Vooroordelen die mensen hebben, zijn volgens Karima en Esther dat elke nikabdraagster in Nederland uit het buitenland komt. Dat is bij hen niet het geval. Beiden zijn geboren in Nederland, Esther bekeerde zich pas op haar 17e tot de islam. Ze zeggen dat ze absoluut niet gedwongen zijn.

"Juist het ongemak en de angst van de maatschappij heeft me er lang van weerhouden een nikab te dragen", zegt Karima. "Maar ik wilde dit heel graag en heb met volle overtuiging voor mijn geluk gekozen. Ik heb me er alleen wel op verkeken over hoe negatief naar nikabdraagsters wordt gekeken."

Esther bekeerde zich tot de islam toen ze een tiener was. Dat ze zich bijna helemaal bedekt, is haar interpretatie van de Koran."Ik verdiepte mij in het geloof en ging steeds verder met het praktiseren ervan. Vanuit daar is de keuze ontstaan om mijn handen en gezicht te bedekken. Je bent vrij om het te doen en ook vrij om het niet te dragen."

Of andere vrouwen in Nederland de nikab vrijwillig dragen, is volgens arabist Jan Jaap de Ruiter van de Tilburg University niet te zeggen. "Het is moeilijk in te schatten in hoeverre er mannelijke dwang achter zit", licht hij toe. "Maar ik denk dat je in de Nederlandse context ervan uit kunt gaan dat het dragen van een nikab vaak een bewuste keuze is van de vrouw."

Hoe zij nu verder moeten, weten Karima en Esther nog niet precies. "Ik maak me wel zorgen", zegt Esther, die met haar zoon elke week naar het ziekenhuis moet. "De artsen in het ziekenhuis kennen me onderhand, dus ik hoop dat ze er niet in meegaan." Vanwege het verbod is ze gestopt met haar studie islamitische wetenschappen.

Karima hoopt dat de gemeenten het idee van de Amsterdamse PvdA-fractieleider Sofyan Mbarki zullen navolgen. Hij zegt dat de handhaving van het verbod voor zijn partij "geen prioriteit heeft". "Daar gaan we ons als werkgroep nu voor inzetten", zegt Karima. "Want een gedoogbeleid zou een goede optie zijn."
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 38225
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: F**CKING HOOFDDOEK. F**CKING NIQAB

Berichtdoor Mahalingam » Vr Jul 05, 2019 11:32 pm

Wat het een plofkip of was het een plofhaan? Dat blijkt dan uit de lijkschouwing.
In Tunesië zijn nu boerka's en niqabs verboden in openbare gebouwen vanwege explosiegevaar.
Tunesië verbiedt nikab in openbare gebouwen
TUNIS - Vrouwen in Tunesië mogen geen nikab meer dragen in openbare gebouwen. Dat heeft premier Youssef Chahed vrijdag bekendgemaakt. De maatregel is genomen uit veiligheidsoverwegingen.

Het verbod op de nikab, die het hele gezicht op de ogen na bedekt, volgt op een zelfmoordaanslag van een gezochte militant in Tunis afgelopen woensdag. Het was het derde incident binnen een week en op het hoogtepunt van het toeristisch seizoen waarin het land een recordaantal bezoekers hoopt te trekken. Islamitische Staat heeft alle drie de aanslagen opgeëist.

De nikab en andere uitingen van islamitische devotie werden niet getolereerd onder het regime van de autocraat Zine El Abidine Ben Ali, maar hebben een comeback gemaakt sinds hij ten val werd gebracht tijdens de Tunesische revolutie van 2011.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1702301165/tunesie-verbiedt-nikab-in-openbare-gebouwen
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 70835
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: F**CKING HOOFDDOEK. F**CKING NIQAB

Berichtdoor Ariel » Zo Jul 07, 2019 4:51 pm

Haagse moslims bezorgd om nikabverbod: ‘Geef geen prioriteit aan handhaving’

De Federatie Islamitische Organisaties (FIO), de belangenvereniging voor moslims in Den Haag, wil dat de gemeente geen prioriteit geeft aan de handhaving van het nikabverbod. De federatie is bang dat moslima’s die een nikab dragen door het verbod niet meer over straat durven.

Het veelbesproken verbod gaat vanaf 1 augustus in. Dan mag in het onderwijs, in overheidsgebouwen, in de zorg en in het openbaar vervoer geen gezichtsbedekkende kleding worden gedragen. In de volksmond wordt het ook wel het boerka- of nikabverbod genoemd. Volgens FIO-bestuurslid en moskeevoorzitter van de Haagse As-Soennahmoskee Abdelhamid Taheri zijn Haagse moslims bezorgd om de invloed van dit verbod op hun leven.

De FIO gaat op 10 juli in gesprek met de gemeente om te vragen geen prioriteit te geven aan de handhaving van het verbod. ,,Het is pure symboolpolitiek”, vindt Taheri. ,,Zo’n wet dient nergens voor. Er is nooit een probleem geweest met vrouwen met een nikab of boerka. We weten heus wel dat de gemeente de wet niet kan veranderen, maar we willen dat ze naar ons luisteren en dat de rust weer kan terugkeren in de moslimgemeenschap.” Ook de Partij van de Eenheid wil dat de gemeente het verbod niet handhaaft en heeft aan de burgemeester daar schriftelijke vragen over gesteld.

‘Vrouwen raken geïsoleerd’
In Den Haag zijn er tientallen vrouwen die een nikab of boerka dragen. ,,Die vrouwen worden door het verbod beperkt in hun individuele vrijheid. Het zijn juist vrouwen die er zélf voor hebben gekozen om een nikab te dragen”, zegt bestuurslid Taheri. ,,De gevolgen van een nikabverbod zijn niet te overzien: vrouwen zullen straks niet meer naar de school van hun kinderen durven, of hun zieke kind naar een ziekenhuis durven te brengen. Het is toch precies wat we níet willen, dat moslima’s geïsoleerd raken?”

Naast de individuele bezorgdheid is Taheri ook bang voor de maatschappelijke onrust die ontstaat als het verbod gehandhaafd wordt. Mensen die tegen de islam zijn, worden volgens hem gesterkt in dat gevoel als zij bijvoorbeeld zien dat een moslima met nikab uit een tram wordt gezet. ,,Taferelen als in Zuid-Afrika krijgen we dan”, gruwelt de As-Soennah-voorzitter.

Amsterdam wil niet handhaven
Volgens Taheri moet Den Haag een voorbeeld nemen aan Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Eind 2018 gaf Amsterdamse burgemeester Femke Halsema aan het verbod niet te handhaven. ,,Er is schaarste op het vlak van handhaving en daardoor moet ik kiezen waar je prioriteit aan geeft en dan komt dit wat mij betreft helemaal onderaan”, zei ze toen. Dat viel niet goed in de Tweede Kamer. ,,Het is een prachtige gemeente, een prachtige stad. Maar er is geen status aparte voor Amsterdam”, reageerde VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff toentertijd. ,,Net als in de rest van Nederland gelden de wetten van Nederland.”

Ook in Utrecht en in Rotterdam werd aangegeven geen prioriteit te geven aan de handhaving van het verbod.

Burgemeester Krikke van Den Haag wilde toen niet zo hard van stapel lopen als haar collega’s. ,,Wij vinden het niet wenselijk als iedere gemeente haar eigen pad kiest en zelf bepaalt welke wetten wel en welke wetten niet gehandhaafd worden’’, zo stelde ze in november. ,,We zijn één land met één parlement dat op een democratische wijze wetten aanvaardt.’’
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.


Terug naar “Eurabia”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten