Achterlijkheid en corruptie van de EU

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8529
Lid geworden op: do mei 08, 2008 3:33 am

Re: Achterlijkheid van de EU

Bericht door H.Numan »

EU-ambtenaren zullen de sociale media afgaan en, waar nodig, het debat proberen te beïnvloeden.
En dat zetten ze neer met droge ogen. Ambtenaren gaan het debat beïnvloeden. Okay, proberen dan. Dat gaat dus echt leuk worden. :devil2:
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem
Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 8157
Lid geworden op: do jun 30, 2011 11:18 pm

Re: Achterlijkheid van de EU

Bericht door xplosive »

Het is ernstiger, want er staat ook :
Naast de sociale media wil de Europese Unie ook meer controle over de reguliere media in de lidstaten.

Een door eurocommissaris Neelie Kroes (VVD) aan het werk gezette High Level Group kwam onlangs met het plan om journalisten aan banden te leggen aan Europese regels en ze te bestraffen als ze zich niet aan die regels houden.
Is dat de hypocrisie van de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie? Net doen alsof je voor vrijheid bent, maar ondertussen de persvrijheid willen verkrachten? Zo laat de VVD weer eens haar ware dictatoriaal-kapitalistische bulldozer-mentaliteit-gezicht zien! De VVD wil blijkbaar één soort vrijheid : die van een elite die ongegeneerd (in alle vrijheid) overal overheen mag denderen en die liefst over niets kritisch ondervraagd mag worden.
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten
Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8529
Lid geworden op: do mei 08, 2008 3:33 am

Re: Achterlijkheid van de EU

Bericht door H.Numan »

De VVD gaat binnenkort merken wat het CDA nu ervaart: je kunt je idealen aanpassen aan de tijd, natuurlijk. Maar er zijn grenzen. Het CDA is allang compleet ongeloofwaardig. Vandaag de dag zijn ze gewoon zielig, niet eens meer lachwekkend. Een one-issue partij, 50+, is bezig ze voorbij te streven op one issue.

O.a. dank zij Rutte gaat de VVD ook zoiets ervaren.
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77407
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Achterlijkheid van de EU

Bericht door Ariel »

Niet meer van deze tijd
DEN HAAG -

De hoogte van de salarissen en vergoedingen van ambtenaren van de Europese Unie zijn „niet meer van deze tijd”. In antwoord op vragen van de PVV stelt minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken woensdag dat de arbeidsvoorwaarden van EU-ambtenaren moeten worden versoberd.

Zo zou de expatvergoeding voor EU-ambtenaren die permanent in Brussel wonen en werken moeten worden aangepakt. Ook moet de jaarlijkse salarisaanpassing „ter discussie” worden gesteld.

Eerder maakte het kabinet al bekend dat in de EU circa 3000 ambtenaren zijn die bruto meer verdienen dan premier Mark Rutte. Een Duitse krant meldde later dat ruim 11.000 EU-ambtenaren een hoger loon hebben dan de premier. Hoeveel EU-ambtenaren netto meer verdienen dan de premier kan Timmermans nu niet zeggen. Hij moet daarvoor eerst overleggen met de Europese Commissie.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/2127 ... ijd__.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77407
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Achterlijkheid van de EU

Bericht door Ariel »

Europese landbouwsubsidies naar kerken en sjoelclubs

Geld dat bedoeld is als landbouwsubsidies is in 2011 terechtgekomen bij sjoelclubs, paardrijclubs, polsstokverspringverenigingen en kerken. Tot die ontdekking komt de Zeeuwse krant PZC.

Minstens acht ton aan Europese landbouwsubsidies is in 2011 uitgekeerd aan Nederlandse kerkgemeenschappen en stichtingen ter behoud van religieus erfgoed. Van geld dat bedoeld is voor de 'leefkwaliteit op het platteland' werd onder meer een mortuarium gebouwd. Ook werden er verbouwingen en onderhoud van kerken en een synagoge mee gefinancierd.

Zo ontving de protestantse kerk in Colijnsplaat in 2011 90.000 euro landbouwsubsidie vanuit Brussel. Het geld is gebruikt voor een grote verbouwing.

Ook de Interkerkelijke Stichting Ethiopië en Eritrea ontving in het boekjaar 2010-2011 een forse landbouwsubsidie vanuit Brussel: ruim 116.000 euro. De stichting in Urk kreeg het geld onder de noemer 'Leefkwaliteit op het platteland' en gebruikte het om een nieuw onderkomen te laten bouwen, waardoor de stichting in Urk 'zichtbaarder is en exposities kan houden'.

De subsidie voor de polstokverspringclub in Jaarsveld en de 6000 euro voor de sjoelvereniging Ter Apel zijn twee van de vele opvallende subsidies in de database waarin alle aan Nederland uitgekeerde Europese landbouwsubsidies in het boekjaar 2010/2011 staan, stelt de Zeeuwse krant. ,,De subsidies zijn rechtmatig, maar roepen vragen op of ze wel het doel dienen waarvoor de subsidies ooit in leven zijn geroepen: het ondersteunen van boeren."

http://www.telegraaf.nl/mijnbedrijf/212 ... ubs__.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49808
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Achterlijkheid van de EU

Bericht door Pilgrim »

Het enige positieve is dat het geld deze keer niet ging naar moskeeën maar naar kerken. Merkwaardig, want de EU heeft doorgaans weinig op met het Europese Christelijke erfgoed. Misschien een initiatief van de Paneuropabeweging? Ik meende destijds iets op hun website gelezen te hebben dat kerken beschermd moeten worden.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49808
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Achterlijkheid van de EU

Bericht door Pilgrim »

EU een monster: president Schulz waarschuwt voor “Frankenstein Europa”

Posted on 6 maart 2013

Martin Schulz, SPD-man en president van het Europees Parlement, beschouwt de Europese Commissie als een ondemocratische instelling. Ze zou handelen als een regering, maar zou niet door het volk zijn gelegitimeerd. Er zou geen sprake zijn van een scheiding van machten, waardoor de EU een “Frankenstein Europa” zou worden.

De president van het Europees Parlement Martin Schulz heeft op een bijeenkomst maandag in Hamburg de veel te grote macht van de Europese commissie bekritiseerd: het zou onacceptabel zijn dat de Europese Commissie het enige orgaan in de EU zou zijn dat wetten zou mogen uitvaardigen. In Europa zou de nationale soevereiniteit van de landen zijn opgebouwd op een scheiding van de machten, tussen de wetgevende, de uitvoerende en de rechterlijke macht. Er zou een regering zijn, die door het parlement naar huis gestuurd zou kunnen worden en justitie zou bewaken dat men zich aan de regels houdt.

Volgens een bericht van EU-Observer vindt Schulz dat de hervormingen in Europa niet ver genoeg gaan. “Wat we nu doen is dat we delen uit de concepten van nationale democratie breken en deze overdragen op EU-niveau. Maar zonder de overdracht van de scheiding der machten is het resultaat, zoals ik het noem, Frankenstein Europa.”

Daar zou nog bij komen dat er in de Europese Commissie geen uniforme lijn zou worden gevolgd. Schulz: “Er bestaan ontwikkelingen in de Europese Commissie, die de mensen verbazen. Er bestaan twee denkscholen in de Europese Commissie. De ene rust niet totdat niet alle begraafplaatsen in Europa geprivatiseerd zijn. En de ander is niet tevreden totdat we een EU-regulering voor begrafenissen hebben.”

Schulz wil daarom een fundamentele hervorming van de EU, die de rol van de Europese commissie en ook die van de EU zou beperken. De EU zou zich moeten beperken tot de onderwerpen handel, milieu, geldpolitiek, financiële regulering en migratie. Daarvoor hebben we een regering op EU-niveau nodig, die door het parlement is gelegitimeerd.” Andere competenties zouden kunnen worden teruggegeven aan de nationale staten.

De achtergrond voor Schulz´ duidelijke woorden is echter niet dat hij is bekeerd. Schulz is de socialistische topfavoriet om Barroso op te volgen als president van de EU. Zijn woorden zijn de show voor de meest begeerde baan in de EU. Schulz heeft een uitgesproken instinct voor waar de wind vandaan komt. Niet alleen de Britten dringen aan om uit de EU te stappen. De verkiezingen in Italië zijn alle politici niet in de koude kleren gaan zitten, zodat er de komende maanden meer rekening moet worden gehouden met nationale gevoeligheden.

Daarom spreekt Schulz de nationale regeringen aan en wil hen een minder machtige Europese commissie aanprijzen. Tegelijkertijd richt hij zich tot het Europees Parlement en belooft de parlementariërs meer macht.

Zodoende bereikt Schulz al diegenen die er uiteindelijk over beslissen of hij de functie krijgt of niet. De vertrekkende EU-president José Manuel Barroso doet niet meer mee – per slot van rekening heeft hij tien jaar geregeerd en gaat vanaf september 2014 met een aardige zakcent met een meer dan verdiend pensioen. Daarom houdt hij aan het einde van zijn ambtstijd vast aan zijn ervaring dat het centralisme beter is dan het federalisme.

De president van de Europese Commissie wordt door de Raad van Europa genomineerd en door het Europees Parlement gekozen. Hij verdient € 24.874.62 per maand en is vijf jaar in functie.

Afbeelding
De president van het Europees Parlement, Martin Schulz

Bron: http://deutsche-wirtschafts-nachrichten ... in-europa/

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

http://ejbron.wordpress.com/2013/03/06/ ... more-35101
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ozes
Berichten: 5833
Lid geworden op: za sep 17, 2011 4:05 pm

Re: Achterlijkheid van de EU

Bericht door Ozes »

Een vijand van de vrijheid van meningsuiting verandert van gedachte?
Of denkt hij dat het EU project gevaar loopt als het niet wat schijnmaatregelen neemt?

Hoe dan ook, het volk zal er weer intrappen, want het Europese volk wilt dood.
"There is no need to exaggerate the part played in the creation of Bolshevism and in the actual bringing about of the Russian Revolution, by these international and for the most part atheistical Jews, it is certainly a very great one; it probably outweighs all others.

~Winston Churchill.
Mahalingam
Berichten: 42540
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Achterlijkheid van de EU

Bericht door Mahalingam »

Achterlijkheid bij de EU-PR organisatie.
Duitsland wordt in Griekenland gezien als een nazi staat. Merkel met hakenkruis is daar helemaal in.
De grootste geldschieter krijgt stank voor dank. Ook zo bij de EU bureaucraten. Tenminste dat denkik na het zien van dit:
European Parliament defending freedom of speech


in welk jaar speelt dit? De zwart/wit is erg suggestief.
Er is woede bij Duitsers:
Nazi-Schaffner: EU verhöhnt Deutschland in Werbe-Video
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten ... rbe-video/
Die EU entlarvt sich mit dieser üblen Diffamierung als eine Veranstaltung von sehr gefährlichen Propagandisten und intellektuellen Hass-Predigern.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77407
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Achterlijkheid van de EU

Bericht door Ariel »

De EU daagt Nederland voor het Europese Hof van Justitie. Iets met dat buitenlandse EU-studenten geen OV-jaarkaart krijgen en dat mag niet want dat is discriminatie. :shock:
'Nederland discrimineert buitenlandse student'

Nederland discrimineert buitenlandse Europese studenten omdat zij geen gebruik kunnen maken van de studentenkaart in het openbaar vervoer. Dat stelt de Europese Commissie. Donderdag besloot het dagelijks bestuur van de EU Nederland daarom voor het Europees Hof van Justitie te dagen.

Volgens Europese regels hebben studenten, ongeacht waar zij in de EU studeren, net zo veel recht op uitkeringen of voordelen als de eigen plaatselijke studenten. Hier kan alleen een uitzondering op worden gemaakt als hierop in de EU-wet uitdrukkelijk een uitzondering is gemaakt, zoals dat wel het geval is bij steun voor levensonderhoud.

Brussel meent dat Nederland het beginsel van gelijke behandeling niet heeft toegepast. De commissie heeft Nederland hier meerdere malen op gewezen maar tot nu toe is er geen actie ondernomen. Daarom gaat Brussel nu naar het EU-hof.

Volgens het ministerie van Onderwijs is de stap van Brussel er één in een procedure die al jarenlang loopt. „Nederland vindt dat de ov-studentenkaart niet aan alle studenten uit de Europese Unie hoeft te worden gegeven omdat deze valt onder een Europese uitzonderinggrond. De Commissie is het hier niet eens. We wachten de zaak bij het Hof met vertrouwen af”, aldus een woordvoerder van het departement.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/2166 ... and__.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
gerard_m
Berichten: 400
Lid geworden op: wo jul 28, 2010 1:34 pm

Re: Achterlijkheid van de EU

Bericht door gerard_m »

Wel ja, binnenkort schaffen ze de OV kaart sowieso af, in een poging de pas verbrede snelwegen weer vol te krijgen met nog meer autoverkeer, dus het probleem lost zich vanzelf op.
Three things cannot be long hidden: the sun, the moon, and the truth.
(Buddha)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77407
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Achterlijkheid van de EU

Bericht door Ariel »

Nou zeg, en daar moeten we blij over zijn. Brussel schrapt een paar irritante wetten die zo wie zo achterlijk zijn, en dan moeten wij in dankbaarheid ons hoofd buigen en blij zijn dat de EU zo goed voor ons zorgt.
De Europese Unie steekt de hand in eigen boezem en belooft minder irritante wetten te maken die het dagelijks leven van de burgers raken. Een voorbeeld is de onlangs onder de kritiek gesneuvelde verplichting voor restaurants om olie niet meer in een kannetje op tafel te zetten maar in een fles met etiket. Ook gaat ’Brussel’ oude wetten onder de loep nemen en kijken of die niet overbodig zijn.
Ik word pas blij als de EU zich niet meer bemoeid met immigratie, en andere belangrijke zaken.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
mercator
Berichten: 19282
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Achterlijkheid van de EU

Bericht door mercator »

Allerlei schimmige commissietjes vol vetbetaalde Euro-parasieten verzinnen al die wetten, anders hebben ze geen reden van bestaan. Nu kan er een Europese Commissie tot afschaffing van nutteloze Europese wetten komen en is het weer van hetzelfde. De aanstichters van heel die EU ellende zouden voor een tribunaal moeten verschijnen en zwaar gestraft voor hun destructieve werk. Barroso, Van Rompuy, Kok, Lubbers....een heleboel.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Mahalingam
Berichten: 42540
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Achterlijkheid van de EU

Bericht door Mahalingam »

De EU heeft zijn armoede definitie herzien.
De OESO - Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling - drukt de armoedegrens uit als een percentage van het mediane inkomen (het inkomen van Jan Modaal). Iedereen die hier vijftig procent onder zit, verkeert dus onder de armoedegrens. De EU hanteert hetzelfde principe, alleen ligt het percentage op zestig procent.
En het gevolg? Dat er in Roemenië minder armen zijn dan in Noorwegen.
De EU zal binnenkort Noorwegen de mantel uitvegen en eisen dat er snel iets tegen de armoede gedaan wordt en Roemenië wordt geprezen omdat daar minder armen zijn gekomen.

'Meerderheid Noren onder armoedegrens volgens EU'
http://www.trouw.nl/tr/nl/4496/Buitenla ... s-EU.dhtml
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77407
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Achterlijkheid van de EU

Bericht door Ariel »

Mahalingam schreef:
'Meerderheid Noren onder armoedegrens volgens EU'
Bizar. En dat komt dan van de EU die al het geld uit de rijke landen klauwt zodat er maar weinig overblijft voor de burgers, en daarna die landen verteld dat ze wat aan de armoede in hun land moeten doen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77407
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Achterlijkheid van de EU

Bericht door Ariel »

Dit gaat over achterlijkheid van de EU, en over de achterlijkheid van een CDA meisje die haar geld verdiend bij de EU. Wat blijkt . Er ging een "Hé Bah " verhaal over inktvisringen rond in de wandelgangen van de EU . Varkensanus zou worden verkocht als inktvisringen. Het cda meisje Esther sprong in de varkensanus en ging op onderzoek uit.
Het werd lange tijd afgedaan als een verzinsel, maar een rapport van de EU zou nu aantonen dat er wel degelijk varkensanus op de markt komt die als inktvisringen verkocht wordt. EU-parlementslid Esther de Lange voerde een onderzoek en concludeert dat de geruchten kloppen.

"Gefrituurde inktvisringen worden geregeld van varkensanus gemaakt. Daarom eet ik Calamaris alleen nog aan zee", zegt ze in het dagblad BN De Stem. Ze pleit voor een grootschalig onderzoek, net zoals dat er kwam bij fraude rond paardenvlees in lasagnes.
Maar wat blijkt nu....Het Inktvisringen van varkensanus is een Broodje Aap verhaal.
Iedere inktvisliefhebber moet zich rot zijn geschrokken toen Europarlemtatriër Esther de Lange (CDA) donderdag uit de doeken deed dat calamares vaak gemaakt worden van varkensanussen.

De Lange onthulde de schokkende zaak donderdag, op basis van een rapport van het Europees Parlement over voedselfraude. "Calamares eet ik alleen nog maar aan zee", onthulde De Lange naar aanleiding van de resultaten. "De gefrituurde inktvisringen blijken geregeld gemaakt van varkensanus." Navraag bij een woordvoerder door Joop.nl doet anders vermoeden: De Lange heeft het verhaal van horen zeggen, zo klinkt het.

Sterker nog: het verhaal over de varkensanussen komt helemaal niet in het rapport voor. Enig bewijs voor het verhaal, dat al jaren de ronde gaat, is er dus niet. De Amerikaanse publieke omroep NPR zocht het gerucht al eerder uit en kon ook toen geen enkel bewijs vinden.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 42540
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Achterlijkheid van de EU

Bericht door Mahalingam »

Een variatie op het bekende 'broodje aap' verhaal. Nu dus een 'broodje anus' verhaal.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21303
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Achterlijkheid van de EU

Bericht door King George »

Europese Commissie wil Albanië in de EU halen

Afbeelding

De EU wil Albanië snel in de EU halen. De economische cijfers van het land zijn slecht, de risico´s voor de Europese belastingbetaler aanzienlijk. Maar Brussel zoekt handenwringend naar nieuwe leden – omdat alleen zo het sneeuwbalsysteem van de herverdeling van Europees belastinggeld in stand gehouden kan worden.

De EU zet vaart achter haar uitbreidingsplannen. Nu moet Albanië lid worden. Albanië?

Het IMF schat de situatie als volgt in: “Economische zwakten en verhoogde macro-economische onevenwichtigheden scheppen aanzienlijke uitdagen”, staat er in het actuele IMF-rapport m.b.t. Albanië. De staatsschuld bijvoorbeeld bereikt een “nog nooit in Albanië vertoond niveau”, maar ook het financiële systeem van het land is aangeslagen. Het aantal vuile kredieten bedraagt inmiddels 24%. En de verwachte groei voor 2014 ligt bij 1,7%.

Kroatië is nog niet lang in de EU en vecht nu al tegen een economische recessie of er wordt al over nieuwe, potentiële lidstaten gediscussieerd. Deze week stelde de Europese commissie zijn jaarlijkse EU-uitbreidingsrapport voor. En terwijl er al met ettelijke landen over een toetreding tot de EU wordt onderhandeld, moet nu ook Albanië aan de toetredingsonderhandelingen mee mogen doen. Hiervoor zetten de Europese Commissie en de verantwoordelijke Europees Commissaris Štefan Fülle zich in:

“De Europese Commissie stelde vast, dat Albanië heeft voldaan aan de in oktober 2012 gestelde eisen voor het behoud van de status als EU-toetredingskandidaat. Op 23 juni 2013 heeft het land in het kader van de parlementsverkiezingen bewezen dat het in staat is een soepele omzetting van de democratische procedures te garanderen. Met deze motivering heeft de Europese Commissie de raad aanbevolen Albanië de status van een toetredingskandidaat toe te staan.”

Het land moet echter de strijd tegen corruptie en de georganiseerde misdaad en ook de bescherming van de mensenrechten “voortzetten”, aldus de Europese Commissie. Dat is in ieder geval de eerste toenaderingspoging, nadat Albanië drie jaar geleden een duidelijk “Nee” had gekregen. Tijdens de topontmoeting in december moeten de EU-regeringschefs beslissen of ze de kandidaat-status in het vooruitzicht willen stellen, bericht de EUobserver.

Maar Albanië is gezien de economische situatie zeker geen verlichting voor de EU.

Aan Kroatië kun je zien hoe nadelig de EU-toetreding voor economisch zwakke landen is. In augustus is daar de export met bijna 20% afgenomen (hier).

Albanië is niet de enige kandidaat voor een plaats in de EU. Servië, Montenegro en Macedonië hebben al een kandidaat-status. Op grond van het Griekse verzet werden er met Macedonië nog geen onderhandelingen opgenomen. Servië is weliswaar in gesprek met de EU en ontving al de zogenaamde pre-toetredingshulp ter hoogte van 1,5 miljard euro. Het land staat voor een staatsbankroet en is een bailout-kandidaat, voordat de echte onderhandelingen überhaupt begonnen zijn (hier).

De EU zoekt daarom haar heil in Albanië – omdat twee andere kandidaten om verschillende redenen wegvallen: IJsland heeft de toetredingsgesprekken afgebroken (hier), bij Turkije is de situatie wat moeilijker, omdat Frankrijk en Duitsland een toetreding afwijzen.

Tussen Turkije en de EU heerste de afgelopen maanden op grond van de Gezipark-protesten radiostilte. En IJsland heeft zichzelf uit de gesprekken teruggetrokken. De nieuwe regering van het land wil niet in de EU (hier).

Bij de zoektocht naar nieuwe kandidaten, die het steeds ondoorzichtiger worden politieke systeem van de EU mee moeten helpen verduisteren, is de EU blijkbaar op bepaalde grenzen gestuit.

Onze tip:
Kongo en Egypte moeten de volgende leden worden. Die hebben al miljarden van de Europese belastingbetaler gekregen (waar het geld is gebleven, is onduidelijk: Kongo? Egypte?).

Wat de politieke cultuur van de regimes betreft, hoeft Brussel met Kongo (corruptie) en Egypte (militaire dictatuur) geen aanpassingsmoeilijkheden te verwachten.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten ... -eu-holen/

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(http://www.ejbron.wordpress.com)
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77407
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Achterlijkheid van de EU

Bericht door Ariel »

Zo nu en dan stijgt er weer een extra vieze stinklucht uit het EU riool.
'Hulpgeld EU naar Wit-Russische dictator'

Europese hulpfondsen die waren bestemd voor de allerarmsten, zijn besteed aan de training en het materieel van de politie in Wit-Rusland. Het geld was afkomstig uit het EuropeAid-programma van de EU. Dat meldt de Britse krant The Sunday Telegraph.

De Wit-Russische president Alexander Loekasjenko geldt als de laatste dictator van Europa. De EU heeft een wapenembargo tegen het regime ingesteld en veroordeelt de schendingen van de mensenrechten in het land. Zo worden dissidenten opgesloten en mishandeld en hanteert het land nog altijd de doodstraf.

Toch heeft het land vorig jaar bijna 38 miljoen euro van EuropeAid gekregen, waaronder miljoenen om de grenzen in het Westen te versterken. Volgens de Europese Commissie moet dat mensenhandel en drugsverkeer naar de EU voorkomen, maar de oppositie in het land zegt dat het vooral tegenstanders moeilijk wordt gemaakt om te vluchten.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77407
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Achterlijkheid van de EU

Bericht door Ariel »

Nou, dit zegt veel over Europarlementariërs. Die zitten daar niet voor ons, maar voor hun eigen genoegen.
Roemeense Europarlementariër stemt altijd 'ja'

Het Roemeense Europarlementslid Dan Dumitru Zamfirescu maakt zich wel heel makkelijk van zijn taken af. Met elk voorstel dat voorbij komt in Brussel en Straatsburg gaat hij akkoord.

Dat ontdekte het Duitse weekblad Der Spiegel. Waarschijnlijk voelde de Roemeen zich betrapt, want gisteren en eergisteren stemde hij ineens twee keer 'nee.' Dat had hij de afgelopen 541 stemmingen nog niet gedaan, zo blijkt uit cijfers van VoteWatch Europe.

Zamifires nam deel aan meer dan 98 procent van alle stemmingen. Voor enkel aanwezigheid krijgt een Europarlementariër al 152 euro, maar als er aan minstens de helft van de stemmingen wordt deelgenomen, krijgt een EP'er het dubbele (bovenop het basisloon van rond de 8000 euro per maand). Het lijkt er dus op dat de Roemeen makkelijk geld probeert binnen te harken.

Dat blijkt ook uit zijn andere werkzaamheden. Hij is bijna altijd aanwezig en stemt dan altijd, maar hij heeft nooit een vraag gesteld of een motie of een amendement ingediend.

De voorstellen waarop hij ja stemde waren ook vaker tegenstrijdig. Zo zei hij ja tegen het voorstel om de waarschuwingen op sigarettenpakjes maximaal 50 procent van het pakje in beslag te laten nemen maar was hij er ook voor dat de waarschuwing 65 procent van het pakje inneemt.

"Vaak weet hij niet eens waarover hij stemt, want hij heeft de lijst van de stemmingen nooit bij zich. En zonder lijst heb je geen enkel overzicht, want vaak wordt alleen het nummer van de stemming afgeroepen", zegt Zamfirescu's buurman en Oostenrijks Europarlementslid Martin Ehrenhauser, die met de zaak naar Der Spiegel stapte.

Gevraagd naar zijn stemgedrag reageerde Zamfirescu tegen het blad: "Ik zeg altijd 'ja' omdat ik het met alle voorstellen eens ben. Ik kan me de laatste keer dat ik 'nee' zei niet meer herinneren.

Zamfirescu werkte tijdens de Ceausescu-dictatuur bij de geheime politie. Na de val van het IJzeren Gordijn werd hij lid van de de extreem-rechtse Partij voor Groot-Roemenië. Hij zit sinds begin dit jaar in het Europarlement.

BRON
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6811
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Achterlijkheid van de EU

Bericht door Ali Yas »

Wacht eens - de Roemenen bepalen toch zelf wie ze naar het EP afvaardigen, of niet? Kennelijk interesseert het ze in dat land dus geen zier wat hun afgevaardigde daar uitspookt.
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49808
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Achterlijkheid van de EU

Bericht door Pilgrim »

Alweer een imbeciele EU-wet.
EU gelast verlaging van het vermogen van stofzuigers in alle huishoudingen

Posted on 24 oktober 2013

Afbeelding

De Europese Commissie heeft besloten dat vanaf 2017 huishoudingen alleen nog maar gereinigd mogen worden met stofzuigers met een vermogen van tot 900 watt. Daardoor moet iedere huishouding driemaal zo lang als tot nu toe stofzuigen om zijn woning schoon te krijgen. De EU hoopt met de “EU-ecodesign-verordening” het aantal werklozen in de EU te verlagen.

De Europese Commissie heeft besloten dat Europese huishoudingen vanaf 2017 alleen nog stofzuigers mogen gebruiken met een vermogen van tot 900 watt.

Daarover deelt het Duitse Energie Agentschap onder de titel “Energielabel weldra ook voor stofzuigers” enthousiast mee:

“De Europese Commissie heeft nieuwe verordeningen uitgevaardigd betreffende de energie-efficiëntie van stofzuigers, die voor het eerst de apparaten van het EU-energielabel voorzien. Vanaf 1 september 2014 moeten producten die in de EU op de markt gebracht worden, voorzien zijn van het EU-energielabel en voldoen aan hogere minimale eisen van energie-efficiëntie.

De nieuwe EU-label regel verplicht producenten en leveranciers tot een EU-energielabel voor stofzuigers. Het wordt in twee fases op 1 september 2014 en op 1 september 2017 ingevoerd. Het label toont behalve de energie-efficiëntie klasse ook het gemiddelde jaarlijkse energieverbruik. Ook andere informatie, zoals tapijtreiniger klasse of geluidsniveau worden in de toekomst op het EU-energielabel afgebeeld.

Bovendien moeten stofzuigers vanaf 2014 aan bepaalde minimumeisen voldoen wat betreft hun energie-efficiëntie. De nieuwe EU-ecodesign-verordening voor stofzuigers legt o.a. de zogenaamde maximale prestatievermogen vast. Dit op het apparaat genoemde vermogen moet bijvoorbeeld vanaf 1 september 2014 onder de 1600 watt liggen en vanaf 1 september 2017 onder de 900 watt.

Door de nieuwe verordeningen moet er tot 2020 duidelijk energie bespaard worden. Daarmee leveren ze een bijdrage aan het behalen van de nationale en Europese doelen m.b.t. energie- en klimaatbescherming.”


Afbeelding

Deze beslissing werd begin augustus 2013, veelal onopgemerkt door het grote publiek, al genomen. Het is na de gloeilampenverordening het belangrijkste project van de EU ter verbetering van de Europese mensen.

Daarbij gaat het uiteraard niet om energiebesparing.

Het energieverbruik van stofzuigers is namelijk slechts een te verwaarlozen deel in het totale energieverbruik van een moderne economie, zodat ook het energetische effect onder de meetbaarheidsdrempel ligt.

Om hetzelfde reinigingseffect, dus een vergelijkbaar vacuüm per cm² vloeroppervlakte, te behalen, moet bij een zwakke stofzuiger de zuigbreedte verkleind worden. Dat is eenvoudige fysica. Dus moet men met 900 watt tweemaal zo lang stofzuigen als met 1600 watt. En driemaal zo lang als met 2700 watt. En viermaal zo lang als met 3600 watt. Steeds uitgaande van dezelfde reinigingsprestatie. Op de stroomrekening heeft het wattage van de stofzuiger niet de minste invloed.

Echter: voor de productie van een eenvoudige tandenborstel is minder energie nodig dan voor de productie van een eenvoudige bezem. Van een voorschrift uit Brussel om de ruimtes in de toekomst met een tandenborstel te vegen, is echter nog geen sprake.

Wat wil de Europese Commissie met deze waanzin bereiken?

Moeten de vrouwen teruggestuurd worden naar het aanrecht en de huishouding? Wie langer en vaker moet stofzuigen en ook meer tijd nodig heeft om alle andere huishoudelijke apparaten met minder vermogen te gebruiken, raakt dan gewoon zijn baan kwijt.

Daardoor zou het officiële aantal werklozen verminderd kunnen worden. In dit opzicht kunnen we er van uitgaan dat het de EU niets uitmaakt of de man of de vrouw of de levenspartner van hetzelfde geslacht de halve dag doorbrengt met stofzuigen – hoofdzaak, hij/zij blijft thuis, stofzuigt en ontlast op die manier de werkloosheidsstatistiek.

En hoe zit het met de hygiëne, met de vele stofdeeltjes, bacteriën enz. die dieper zitten en die in het tapijt of de vloer achterblijven? En hoe zit het met baby´s en kleine kinderen, die op de vloer rondkruipen en op het tapijt spelen?

Wellicht gaat het hier om een indirecte subsidie van de farmaceutische industrie: die krijgt vermoedelijk al spoedig toestemming om rechtstreeks reclame te maken in het EU-gebied. De slogan zou dan kunnen zijn: Bij aankoop van iedere EU-stofzuiger krijgt u drie anti-allergische medicijnen voor de prijs van twee!

Het is pijnlijk, dat er op belangrijke posten in Brussel zo vaak dilettanten zitten, die van regelingsmaterie geen idee hebben natuurkundige technische onwetendheid vervangen door een soort verkeerde milieumoraal.

Aan deze ideologische waanzin ligt bovendien een technische denkfout ten grondslag: de energie-efficiëntie van apparaten met een verlaagd vermogen is lager dan die van apparaten met meer vermogen.

Energie-efficiëntie betekent de werkingsgraad verhogen, dat betekent uit een kilowattuur een grotere arbeidsopbrengst te halen. Energie-efficiëntie heeft niets te maken met het uitschakelen van stroom te maken, met het aan banden leggen van het moderne gebruik van de kracht uit het stopcontact.

Paris Hilton, een van de grootste idolen van de heren Van Rompuy en Barroso, heeft ooit op haar verkwistende levensstijl gepocht en gezegd dat ze nog nooit in haar leven heeft gestofzuigd.

Ook Van Rompuy en Barroso hebben vermoedelijk nog nooit een stofzuiger in handen gehad om te stofzuigen.

Zij geven in iedere levenssituatie de voorkeur aan, zoals Nigel Farage dat zo mooi gezegd heeft, natte dweilen (meer hier).

De zeer lezenswaardige EU-verordening vindt u hier.

Bron: http://deutsche-wirtschafts-nachrichten ... halten-an/

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

http://ejbron.wordpress.com/2013/10/24/ ... more-48542
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77407
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Achterlijkheid van de EU

Bericht door Ariel »

Grappig. Ik heb daarnet even naar het vermogen van nieuwe stofzuigers gekeken, en het blijkt dat het nu moeilijk is om een stofzuiger onder de 2000 watt te vinden. Het Roemeense Europarlementslid Dan Dumitru Zamfirescu kan weer op de JA knop drukken om wat extra poen binnen te halen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 42540
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Achterlijkheid van de EU

Bericht door Mahalingam »

Ik ben ook eens gaan kijken.
De kantoor stofzuiger (geërft van een tante) is Bosch en 1100 watt.
Mijn huis-stofzuiger is een ton op wieltjes met een stofzak van 12 liter. En die is 800 watt.
Het ding heeft een zeer grote zuigmond, een zeer lange slang met een grotere diameter en een grote uitlaat opening en zuigt als een tierelier.
Minder vermogen kan wel maar dan moet de stofzuiger aanmerkelijk groter worden (en duurder).
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77407
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Achterlijkheid van de EU

Bericht door Ariel »

Brussel wil dat de consument een 'goede' wc kiest. :smile7:
EUSSR komt nu ook uw wc doorspoelen

Briljant weer van de BeroepsBemoeials te Brussel. Na het begrenzen van de stofzuigers op 900 watt, de regulering van het aantal Monsanto-doperwtjes in een boerenomelet (14), de kromming van de komkommer (20 graden), de plinthoogte in sociale nieuwbouwwoningen (max 4,5 cm), de nieuwe verpakkingseenheid van hagelslag (chocoladekorreltjes voortaan apart verpakt, in doordrukstrips), de kleur van rijpe consumentenmandarijnen (#ffa500), het aantal aders op kunststof dildo's voorstellende namaakpenii (4), de verplichte afmetingen van brievenbussen (23 cm breed, 3cm hoog - EN13724), de minimumleeftijd van kinderen waarop ze ballonnen mogen opblazen (9) en het maximaal toegelaten gewicht aan fermenterend paardenschedelseparatorvlees per diepvriesfrikadel (200gr) hebben de Apparatsjiks aan de Wetstraat weer iets nieuws toegevoegd aan de Europeesche Regeltjesberg. Het aantal liters water dat in de toekomst per boodschap door de weecee mag worden gespoeld. Kleine boodschap: 1 liter water. Grote boodschap: 5 liter water. Zoals gewoonlijk zijn de ambtenaren niet te overhaast te werk gegaan. Al sinds 2011 vergadert de Werkgroep Standaard EU Toiletten over deze belangwekkende materie, resulterend in een voorlopig revised final draft work in progress eindrapport van 60 pagina's (PDF). Anno oktober 2013 is deze EU Working Group er trouwens achter gekomen (via extraspeciale "Key Findings") dat A) toiletbrillen niets met de spoelfunctie van doen hebben, B) toiletbrillen apart van toiletten verkocht worden en dat er C) een enorm assortiment in toiletbrillen bestaat. Hoeveel water er mag doorgespoeld worden omdat u nu met uw kokosnoot boven de pot hangt om te barfen om zoveel weggegooid belastinggeld, vermelden de key findings niet.

http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/20 ... oorsp.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Plaats reactie