Referendum. Burgerforum: geen nieuwe bevoegdheden aan EU.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19054
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Burgerforum: geen nieuwe bevoegdheden aan EU.

Berichtdoor King George » Zo Jan 26, 2014 11:16 am

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72244
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Burgerforum: geen nieuwe bevoegdheden aan EU.

Berichtdoor Ariel » Do Jan 30, 2014 4:17 pm

Dat referendum over de EU komt eraan!
Gepubliceerd door Joost Niemöller


Afgelopen dinsdag werden, zoals verwacht, in de Tweede Kamer alle moties die vroegen om een referendum bij overdracht van bevoegdheden, of bij een nieuw verdrag, afgestemd. Alleen een onbestemde motie van het CDA en de CU, over een soort merkje van het kabinet wanneer een verandering ook werkelijk zo’n bevoegdheidsoverdracht zou zijn, haalde het.

Dat viel na het debat van vorige week te verwachten.

Hoe nu verder? Onze tegenstanders zeggen; Tja, duidelijk, jullie hebben geen democratische meerderheid, dus jullie zijn uitgespeeld. Maar zo makkelijk gaat dat niet. Er ligt een voor de hand liggende scenario voor. Wandelt u even mee de toekomst in?

De machtigste persoon in dit hele spel is de Duitse bondskanselier. Die liet nog eens weten dat wat haar betreft het akkoord van Lissabon moet worden open gebroken om de overeenkomst voor een Bankenunie in te voeren.

Dat komt dus neer op een nieuw akkoord. Voor een Bankenunie.

Er zijn twee Europese landen die democratischer zijn dan wij, Ierland en Denemarken, die dan automatisch een referendum zullen houden.

Maar waarom wij dan ook niet? Oké, niet met de huidige Kamer. Maar dat zou allemaal wel eens snel kunnen gaan. Er komen gemeenteraadsverkiezingen aan. En Europese verkiezingen. Alle peilingen wijzen erop dat de partijen die tegen zo’n referendum zijn, dan grote klappen zullen krijgen: De regeringspartijen PvdA en VVD. Maar ook het CDA zal het niet goed doen. In de discussie over dit referendum hield het CDA zich op de vlakte. Maar reken er maar op dat het CDA tegen zal zijn. Bij de PvdA ligt dit anders. De PvdA wil ‘in principe’ best zo’n referendum, alleen nu even niet. Eigen woorden van Samsom. De VVD is ‘in principe’ tegen referenda. Maar was in een ander tijdsgewricht ‘in principe’ voor. In werkelijkheid zijn de fracties van zowel PvdA als VVD ernstig verdeeld op dit onderwerp.

Het is dus helemaal niet zo hopeloos als het er nu uitziet. Er moet alleen een formeel voorstel voor een verdrag over een Bankenunie op tafel liggen. En de Tweede Kamer moet anders samengesteld zijn. Nationale verkiezingen dus. Hoe groot is de kans daarop?

Koffiedik kijken.

Maar één ding is zeker: Als de VVD en de PvdA in de gemeenteraadsverkiezingen worden weggeveegd (en zo’n groot if is dat niet) dan ontstaat er zwaar gerommel binnen die partijen. De zogeheten ‘achterban’ van de PvdA en de VVD bestaat uit de bestuurders in het land. Wanneer die hun baantjes kwijtraken, krijgen Samsom en Rutte de schuld. Om dat te voorkomen, gaan Samom en Rutte proberen om zich meer te profileren ten koste van de ander. En dan wordt het kabinet labiel. En kan vallen.

Het zou mij niets verbazen als de vraag ‘mogen we een referendum?’ gaat meespelen in die nationale verkiezingen. En dat met name de PvdA gaat draaien op dat punt.

Vervolgens komen er aangezwollen fracties van SP, PVV en D66 in de Kamer. En misschien groeit de Dierenpartij nog wat door. En de ChristenUnie, die een brugfunctie kan gaan innemen.

En dan ligt er dat voorstel uit Brussel voor een verdragswijziging.

Oké, dan komt de inhoud. Zo’n Bankenunie, willen we dat wel? Wat zijn de voordelen, wat zijn de nadelen? Het is een complex ding, maar een belangrijk ding. Anders dan wat Timmermans dacht vorige week, denk ik wel dat het Nederlandse volk in staat is om hierover een oordeel te vellen.

En ik geef het een goede kans dat zo’n nieuwe Tweede Kamer, wakker geschud door het beest van de democratie, zo’n referendum gaat uitschrijven. Ze kunnen het best hoor. Ze hebben het al eens eerder gedaan.

http://joostniemoller.nl/2014/01/dat-re ... #more-1354
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72244
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Burgerforum: geen nieuwe bevoegdheden aan EU.

Berichtdoor Ariel » Wo Feb 05, 2014 2:30 pm

Timmermans in 2002: ‘Ik wil referendum bij uitbreiding EU.’
door Joost Niemöller

Minister Timmermans kon er op 21 januari dit jaar in het plenaire debat over een EU referendum niet terughoudend genoeg over zijn. Nee, hij zag niets in een referendum over bevoegdheidsoverdracht, waarom het BurgerforumEU had gevraagd. Hij vond zelfs dat het volk voor zoiets te dom was:

Als je het alleen maar hebt over referenda en soevereiniteitsoverdracht, snapt niemand waar het precies over gaat.

Ook liet hij in dit debat weten sowieso niets te zien in een referendum. Nou ja, desnoods een aanvullend, raadgevend referendum, en dan volgens de zeer hoge eisen (300.000 indieners binnen zes weken, nadat de Eerste Kamer er ook nog eens overheen was gegaan) die er in de komende wetgeving aan gesteld werden. Vooruit dan maar. Als dat moest. Maar hadden we niet al meer dan genoeg democratie met de Tweede Kamer? Daar was zo’n referendum toch helemaal niet voor nodig? Timmermans in januari in de Kamer:

Ik vind het niet juist om te pretenderen dat hetzij een democratie met referendum niet juist zou zijn, hetzij een democratie zonder referendum niet democratisch zou zijn. Als je respect hebt voor onze staatsinrichting en voor dit parlement, dan kun je toch niet beweren dat het ondemocratisch is als een parlement bij meerderheid beslist conform de regels die in onze Grondwet staan? Dat laat onverlet dat je in een bepaalde staatsrechtelijke ontwikkeling tot de conclusie kunt komen dat daar een aanvullend instrument — wat een correctief of een raadgevend referendum kan zijn — voor nodig is.

Let vooral op de formulering: Niet dat hij dat nu zelf vindt. Maar hij sluit niet uit dat je ‘tot de conclusie kunt komen.’ Kon je meer afstand nemen van een referendum over machtsoverdracht bij de EU?

Gaan we even terug in de tijd.

Op 15 oktober 2002 stond het onfortuinlijke kabinet Balkenende 1 op klappen, toen de ruzie tussen de LPF ministers Bomhoff en Heinsbroek een uitslaande brand bleek. De PvdA was in de verkiezingen pal na de moord op Fortuyn, gehalveerd in zetels en er was een leiderschapscrisis dus moest er een intern referendum gehouden moest worden. Jawel, de PvdA stond eventjes helemaal in de democratiestand.

En Frans Timmermans ook. Van hem verscheen precies op de dag dat het eerste kabinet Balkenende feitelijk (maar nog niet officieel) viel, een opiniestuk in NRC Handelsblad, getiteld ‘Nederland staat buitenspel.’

Nederland had enorm geblunderd in de EU, vond Timmermans in dat stuk. We hadden ons de kaas van het brood laten eten door een te hoge financiële bijdrage. Zalm was veel te arrogant geweest door te stellen dat Frankrijk en Italië niet stabiel genoeg waren voor de euro. En nu wilde Zalm ook nog eens Polen buiten de EU houden. Dat standpunt zou leiden tot een Alleingang van Nederland, en wat was erger dan dat?

Door de kritische houding van Nederland, zo waarschuwde Timmermans, zouden we helemaal ‘buitenspel’ komen te staan.

Interessant toch, die redenering, die je bij mensen als Timmermans altijd ziet. Je doet mee aan het spel als je met alles instemt. Wees nooit kritisch, en neem geen afwijkende standpunten in, want dan sta je ‘buiten spel.’ Wat zijn de regels van dat spel dus? Bek houen!

Dat Zalm zo kritisch was over de EU, kwam volgens Timmermans alleen maar omdat hij de EU kritische LPF kiezers terug wilde winnen. Maar dat was een heel gevaarlijk spelletje:

Benadruk dit eenzijdige beeld lang genoeg en de Nederlanders keren zich van het Europese project af, met grote negatieve gevolgen voor het landsbelang.

Let op de arrogantie in deze redenering: Het zijn niet de Nederlanders zelf die zich afkeren van dit Europese project, nee, het zou minister Zalm zijn die dit zou veroorzaken met zijn onverantwoorde kritiek. Want het domme volk zou dan zomaar volgen. Timmermans mocht dan in de democratiestand staan, hij had nog steeds geen hoge pet op van het volk dat zou moeten beslissen.

Maar dan kwam het.

Timmermans stelt voor om een referendum te houden over de uitbreiding van de EU!

De uitbreiding van de EU is een project dat om talrijke redenen steun van de Nederlandse bevolking verdient. Er is één manier om je van die steun te verzekeren en dat is door er een referendum over te houden. Zalm en andere beoefenaars van blufpoker zullen dan kleur moeten bekennen, wij voorstanders zullen onze zaak dan beter moeten bepleiten. ‘Sur vous, chez vous, sans vous’ moet in Europa tot het verleden gaan behoren, de Europeanen verdienen het volle pond bij de invulling van hun toekomst, die is te belangrijk om alleen aan de politici over te laten. Laten wij een einde maken aan het stiekeme Europa.

In 2002 sprak Timmermans dus nog geheel in de geest van het BurgerforumEU. Of je nu voor meer Europese integratie bent, of tegen, voor of tegen uitbreiding, laat het volk daarover beslissen, het is te belangrijk om aan de politici over te laten.

Timmermans begreep toen heel goed dat het draaide om soevereiniteit. Niet voor niets haalde hij de uitspraak van de arrogante Franse gezant Melchior de Polignac aan, bij de besprekingen voor de vrede van Utrecht in 1713, waarbij de gloednieuwe republiek der Nederlanden nog zo bitter weinig had in te brengen. Er werd over Nederland gepraat, zelfs in Nederland, maar niet met Nederland, liet De Polignac weten toen hij zei: Nous traiterons sur vous, chez vous, sans vous. We onderhandelen over u, bij u, zonder u.

Dat nooit meer, vond de Timmermans van 2002. Een soeverein land moet over zijn eigen toekomst beslissen. Zoiets belangrijks als de soevereiniteit moet je niet aan de politici overlaten. Zijn eigen woorden.

Maar die Timmermans die de stem van het volk wilde horen is ergens na het referendum over de Europese Grondwet op 1 juni 2005, toen datzelfde Nederlandse volk zich tegen meer EU uitsprak, in de regentenstand gaan zitten.

De regent Timmermans zegt nu in de Kamer met zoveel woorden dat het pas zin heeft om een oordeel over de EU, of over veranderingen van de EU uit te spreken, als de EU af is. Lees: Nooit:

Als je een realistische discussie wilt voeren over de vraag wat Europa in de toekomst zou moeten doen, moet je er eerst voor zorgen dat Europa ook goed doet wat zij moet doen.

Dat is wat regenten doen. Ze steken een dikke middelvinger op naar u.

onder de spoiler staat het hele artikel. Met dank aan Menno de Bruyne, voorlichter van de SGP, die zijn archief aan het opruimen was.

Spoiler! :
Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41662
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Burgerforum: geen nieuwe bevoegdheden aan EU.

Berichtdoor Pilgrim » Zo Apr 27, 2014 9:21 pm

HET BURGERCOMITÉ-EU GAAT VAN START!

Posted on 27 april 2014

Afbeelding

Zoals u in de [url=v]laatste nieuwsbrief van het Burgerforum-EU[/url] heeft kunnen lezen, is het Burgercomité-EU, net zoals het Forum voor Democratie, een voortzetting van het Burgerforum-EU. Dankzij uw steun is het burgerinitiatief ´Geen bevoegdhedenoverdracht aan de EU zonder referendum´ op 21 januari weliswaar eindelijk behandeld in de Tweede Kamer, maar alle moties voor een referendum zijn vervolgens een week later afgewezen. Wij moeten dus doorgaan. In deze nieuwsbrief leest u wat wij als initiatiefnemers van het Burgercomité-EU de komende tijd van plan zijn te gaan doen en hoe u ons hierbij kunt helpen.

De minister van Buitenlandse Zaken verdedigde tijdens het plenaire debat over ons burgerinitiatief zijn afwijzing van het verzoek voor een referendum met een verwijzing naar de ‘Wet Raadgevend Referendum’, waar we in de toekomst een beroep op zouden kunnen doen. Deze wet is vorige week dinsdag eindelijk aangenomen door de Eerste Kamer en stelt ons vanaf ongeveer september (wanneer de wet naar verwachting in werking treedt) in staat een wet die door het parlement is aangenomen door middel van een referendum ter goedkeuring voor te leggen aan de bevolking.

Zodra een voor ons doel geschikte wet is aangenomen, een wet die dus ook referendabel is, zullen wij als Burgercomité-EU uiteraard alles op alles zetten om zo’n referendum af te dwingen. Makkelijk zal dit niet zijn. Hiervoor zullen we namelijk binnen zes weken maar liefst 300.000 (papieren!) handtekeningen moeten verzamelen. We zijn er echter vast van overtuigd dat dit met uw steun moet lukken.

Dit alles laat in ieder geval naar verwachting nog minstens een half jaar op zich wachten. Wat gaan wij als Burgercomité-EU in de tussentijd doen? Er staat aardig wat op de agenda. Allereerst gaat 11 mei de film ‘Euromania‘ van Peter Vlemmix in première. Een film die heel waarschijnlijk zonder uw financiële steun (nogmaals bedankt!) niet gemaakt had kunnen worden. Verder zijn er op 22 mei natuurlijk de Europese verkiezingen waarvoor ook twee Burgerforum-EU initiatiefnemers op persoonlijke titel kandidaat zullen zijn: Alex Sassen van Elsloo staat op plek twee van de Artikel-50 partij en Ewald Engelen is lijstduwer voor de Partij voor de Dieren.

Ten slotte zijn we van plan een rechtszaak aan te spannen tegen het steeds opnieuw oprekken van de verdragen door de EU. Of en hoe dit precies mogelijk is zal het advocatenkantoor Moszkowicz in Maastricht voor ons gaan uitzoeken, maar pas nadat we zelf een of meer deskundigen op het gebied van het staatsrecht of Europees recht hebben gevonden die ons hierin willen adviseren.

We kunnen dit alles natuurlijk niet alleen. We hebben uw hulp nodig. U ontvangt deze nieuwsbrief samen met het overgrote deel van de 66.000(!) andere ondertekenaars van het burgerinitiatief van Burgerforum-EU, die ook ingeschreven staan voor de nieuwsbrief. We vormen daarmee een grote groep, groter dan het aantal partijleden van welke Nederlandse politieke partij ook. Een groep dus die daadwerkelijk wat kan bereiken als we samenwerken. Op de volgende manieren kunt u ons op dit moment steunen:

NIEUWSBRIEF
Eind dit jaar willen we in de startblokken staan om, zodra dit mogelijk is, een referendum te kunnen afdwingen. We moeten hiervoor 300.000 handtekeningen op papier verzamelen. Zoals gezegd, dit zal niet makkelijk zijn. Hoe meer mensen we tegen die tijd rechtstreeks via onze nieuwsbrief kunnen benaderen met het verzoek handtekeningen te verzamelen hoe beter natuurlijk. We hopen daarom dat eind dit jaar onze teller op 100.000 staat. Dan is het voldoende als iedereen zelf een referendumformulier tekent en nog twee personen in zijn of haar omgeving bereid vindt hetzelfde te doen. Vraag dus aan mensen in uw omgeving om zich in te schrijven voor onze nieuwsbrief, zodat ook zij paraat staan als er wellicht eind dit jaar al 300.000 handtekeningen moeten worden verzameld. Inschrijven voor onze nieuwsbrief kan via elke pagina op onze website.

SOCIALE MEDIA BOM
Op 22 mei zijn de Europese verkiezingen. Uiteraard zullen wij daar aandacht aan besteden, maar met 26 van de 756 zetels is onze invloed zeer beperkt. Toch willen wij dit moment niet zomaar voorbij laten gaan. Daarom proberen we via de website Thunderclap een Sociale Media Bom af te laten gaan op deze dag. Hoe werkt dat? U gaat naar onze Thunderclap Actiepagina (ook bereikbaar via elke pagina op onze website) en daar klikt u op de knop JOIN THIS THUNDERCLAP. Met een paar klikken koppelt u uw Facebook en/of Twitter account. Namens het aangemelde account zal dan op 22 mei om 12.00 ‘s middags een eenmalig kort bericht verstuurd worden: ‘Samen voor een EU-referendum! Sluit je ook aan bij het Burgercomité EU!’ Met uw hulp en die van uw vrienden en familie hopen wij dan wellicht een ‘trending topic’ te worden!

DESKUNDIGEN
Wij zoeken voor onze rechtszaak mensen die deskundig zijn op het gebied van staatsrecht of Europees recht. Mocht u iemand kennen die ons daarbij zou kunnen en willen helpen laat ons dit dan weten via [email protected]. Uiteraard kan de persoon in kwestie indien gewenst ons volledig anoniem adviseren.

VRIJWILLIGERS
U kunt zich aanmelden als vrijwilliger! Als een referendum in zicht komt, zal er een vrijwilligersplatform op onze website komen, waar we samen acties kunnen organiseren met als doel om die 300.000 stemmen binnen te halen. En liefst natuurlijk nog véél meer! Het zal wat man- en vrouwkracht vereisen, maar vele handen maken licht werk. Als u denkt op deze, of op een andere wijze, ons straks te willen en te kunnen helpen, dan kunt u zich nu alvast opgeven via de pagina Vrijwilligers op onze website!

CROWDFUNDING
Last but not least, u kunt ons nu voor het eerst ook financieel steunen door middel van crowdfunding. Tot nu toe hebben we zelf alle kosten betaald, maar een rechtszaak zal natuurlijk aardig wat geld gaan kosten. Dat geldt uiteraard ook voor het binnenhalen van 300.000 (papieren) handtekeningen en het voeren van een campagne voor een referendum. We zullen vanzelfsprekend elke uitgegeven cent verantwoorden. We hopen, met uw steun de komende vijf weken tot aan 1 juni (die gedenkwaardige dag waarop we precies negen jaar geleden met een tweederde meerderheid tegen de Europese grondwet stemden) in totaal 30.000 euro te kunnen ophalen, met andere woorden 1 gulden(!) per ondertekenaar. Steun ons hier via onze Crowdfunding Actiepagina!

Er staat enorm veel op het spel en daarom zullen we met uw steun blijven vechten totdat de Nederlandse bevolking in staat is gesteld haar stem rechtstreeks via een referendum te laten horen.

Samen voor een EU-referendum!

Hartelijke groeten en veel dank namens ons allemaal!
Het Burgercomité-EU
Pepijn van Houwelingen
Arjan van Dixhoorn
Beata Supheert
Pieter Mink

Geplaatst door: E.J. Bron

http://www.worldofcrowdfunding.com/stop ... opese-unie
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41662
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Burgerforum: geen nieuwe bevoegdheden aan EU.

Berichtdoor Pilgrim » Do Mar 12, 2015 6:24 pm

Afbeelding

STEUN ONZE PETITIE!

Het zal niet aan uw aandacht zijn ontsnapt: Burgercomité EU is samen met het Forum voor Democratie een burgerinitiatief gestart: een actie om 40.000 handtekeningen te verzamelen, waarmee de Tweede Kamer kan worden verzocht een Parlementaire Enquête te starten over de invoering van de euro. We schreven er een stuk over in de Volkskrant.

Ons doel bij deze actie is tweeledig.

Ten eerste vinden we dat we het recht hebben precies te weten wat destijds bekend was van de enorme risico's die verbonden zijn aan een muntunie. Hoe konden Lubbers en Kok hier zomaar mee instemmen? Wat was bekend over de risico's? Wisten de kamerleden die het verdrag ratificeerden dat de gulden voor zo'n 10% te weinig werd verkocht? De onderste steen moet boven - en dat lukt alleen als we de betrokkenen onder ede kunnen horen.

Ten tweede dient de enquête als waarschuwing, als bewustwording. De fouten van toen worden namelijk nog steeds elke dag herhaald. Nog steeds staat Nederland voor ongehoorde bedragen garant, gaat er eindeloos geld naar Griekenland toe dat we nooit zullen terugzien, en blijft een fundamenteel debat over deze onzalige muntunie uit.

Dus het gaat ons om het verleden, maar ook om de toekomst!

Help ons om een parlementaire enquete af te dwingen! Help ons om weer greep te krijgen op ons land.

STEUN ONS!!

http://www.burgercomite-eu.nl/nieuwsbrief.html
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41662
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Burgerforum: geen nieuwe bevoegdheden aan EU.

Berichtdoor Pilgrim » Vr Mar 13, 2015 8:10 pm

Peuro: mosterd na de maaltijd of bittere noodzaak?

Jean Wanningen, 13 mrt 2015

Een groep academici rondom Het Forum voor Democratie wil een parlementaire enquête over de invoering van de euro destijds. De groep wil opheldering over een aantal brandende vragen.

Toegegeven, ook ondergetekende heeft de petitie van de groep academici getekend. Maar toen ik kennis nam van dit initiatief was mijn allereerste reactie: wat voor zin heeft het om nu nog een parlementaire enquête over de invoering van de euro te eisen? Dat is mosterd na de maaltijd.

Hoe zit het staatsrechtelijk?
Staatsrechtelijk heeft het parlement het enquêterecht. Dat recht bestaat al sinds de eerste grondwet van Thorbecke, uit 1848. De Wet op de Parlementaire Enquête geeft de Kamer allerlei specifieke onderzoeksrechten als het instrument van de enquête wordt ingezet. Een voorbeeld is de verplichting voor getuigen zich onder ede te laten verhoren. Voor het houden van een enquête is een meerderheidsbesluit van de Kamer nodig. Sinds 1977 kunnen ook ministers en ambtenaren onder ede worden gehoord.

Na de grondwetswijziging van 1983 zijn er 11 parlementaire enquêtes gehouden, waaronder een naar het Financieel Stelsel (2009-2012) in verband met de kredietcrisis van 2008. Het ging daarbij in een eerste onderzoeksronde om de structurele problemen in het financieel stelsel. Vanaf november 2011 kwamen de door het kabinet vanaf september 2008 genomen maatregelen aan de orde – met name om het bankwezen te ondersteunen. Die ronde had als belangrijkste doel een bijdrage te leveren aan het adequaat functioneren van het financieel stelsel in het algemeen en in Nederland in het bijzonder.

Belangrijkste conclusie van de onderzoekers was: er zijn vele schuldigen aan de crisis, maar er is geen hoofdschuldige. Een behoorlijke open deur.

Nog meer conclusies
Een aantal andere conclusies was, dat de Tweede Kamer niet actief en niet attent genoeg was in de jaren voorafgaand aan de crisis en dat er in de Kamer een nijpend tekort aan financiële expertise is. Ook de banken kregen ook een forse veeg uit de pan: zij moeten beter hun eigen gedragscodes navolgen; bonusregelingen en salarissen in de bancaire wereld moeten worden versoberd; hun Raden van Commissarissen moeten beter toezicht houden; er moeten nieuwe regels komen voor banken, verzekeraars en andere financiële instellingen, liefst via Europese of mondiale regelgeving; en banken moeten meer bufferkapitaal aanhouden. Onnodig te zeggen, dat van al die fraaie aanbevelingen in de praktijk weinig is terechtgekomen. Ja, er zijn wel maatregelen getroffen, maar de bottom line is dat er weinig écht veranderd is in de financiële sector.

Daar geldt inmiddels: business as usual. Bovendien concludeerde de Commissie dat bestuurders van banken veel risico’s genegeerd hebben; dat alle actoren veel te weinig kritisch waren over hun eigen rol bij het ontstaan van de problemen; dat de oorzaken die hebben geleid tot de financiële crisis nog lang niet zijn verdwenen en dat als er een nieuwe crisis ontstaat, dit mogelijk een nog grotere impact zal hebben dan de financiële crisis uit 2008. Veel aanbevelingen, weinig échte veranderingen in de financiële wereld. De conclusie kan niet anders luiden, dan dat parlementaire enquêtes daarvoor geen garantie bieden.

Het huidige initiatief
Een groep burgers, onder wie rechtsgeleerde heren als Thierry Baudet en Paul Cliteur, wil thans via een petitie afdwingen dat het parlement de ware toedracht onderzoekt rond de invoering van de euro. Hoe sympathiek dit initiatief ook is, ik vrees dat het een achterhoedegevecht is, dat de huidige problematiek niet oplost. Als er al een enquête komt – en die kans is vrij groot, aangezien al na enkele dagen meer dan de helft van het benodigde aantal van 40.000 ondertekenaars is gehaald – dan zal dat waarschijnlijk als conclusie opleveren dat er destijds in Nederland een algemene consensus bestond over de invoering van de euro. Er zal dan waarschijnlijk worden vastgesteld dat dit ten koste is gegaan van de degelijkheid van de invoering, maar dat het de meeste politici destijds een goed idee leek. Al was het maar omdat onze belangrijkste handelspartners vastbesloten waren de eenheidsmunt in te voeren.

Is het initiatief dan een slecht idee? Nee, dat vind ik niet. Sterker, ik zou het breder willen trekken. Vragen als: hoe kan het dat de toenmalige regering Kok en Zalm zo kritiekloos onze munt hebben omgeruild tegen de euro, met alle gevolgen van dien voor de soevereiniteit van ons land, zijn relevant; maar ook dienen vragen te worden gesteld naar de conversiekoers van de gulden naar de euro. Die, zoals we weten uit de Wisselverlieszaak, tegen een veel te lage koers is omgeruild. En naar ik inmiddels begrepen heb is deze vraag toegevoegd: ‘Wisten de Kamerleden die het verdrag ratificeerden dat de gulden voor zo’n 10% te weinig werd verkocht?’ Essentiële vraag, aangezien toenmalige minister Zalm – nu bestuursvoorzitter van de met belastinggeld geredde bank ABNAMRO – meermaals in de Kamer heeft verklaard dat de euro ‘juist geprijsd’ was.

De Wisselverlieszaak
Zo’n parlementaire enquête dient zich inderdaad te richten op de vraag hoe het mogelijk is geweest dat zo’n ingrijpende beslissing in de jaren negentig met zo weinig kritisch debat gepaard is gegaan, terwijl er zeer grote en, naar inmiddels blijkt, onverantwoorde risico’s genomen werden. Dit geldt overigens niet alleen de Nederlandse politiek, maar bijvoorbeeld ook de Nederlandse economische wetenschap en nationale media, waaronder met name de financieel-economische. Weliswaar heeft op 13 februari 1997 een groep van zeventig economen tegen de invoering van de euro gewaarschuwd via een ingezonden brief in de Volkskrant, maar het algemene beeld dat door de regering werd uitgedragen was dat van een zegerijke munt. De euro zou ons welvaart en werkgelegenheid brengen. De media namen die boodschap kritiekloos over.

De onjuiste conversiekoers van de Nederlandse gulden naar de euro en de desastreuze gevolgen daarvan zouden in de enquête een wezenlijke rol moeten spelen, aangezien die gevolgen nog altijd doorwerken. Minstens even belangrijk is overigens wel dat in het algemeen Europees maatschappelijk belang de desastreus en destructief gebleken eenheidseuro zo snel mogelijk opgedoekt gaat worden. Het is dringend noodzakelijk dat we een krachtig herstel van de economieën en werkgelegenheid in alle eurolanden bereiken. We moeten dus nu vooral ook onze aandacht richten op, en werk gaan maken van een nationaal politiek, maatschappelijk en wetenschappelijk debat over passende en effectieve alternatieven voor de euro. Daarom heb ik getekend.

http://www.ftm.nl/column/peuro-mosterd- ... e-noodzaak
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41662
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Burgerforum: geen nieuwe bevoegdheden aan EU.

Berichtdoor Pilgrim » Do Mei 28, 2015 12:54 am

Campagnefilmpje Burgercomité-EU – REFERENDUM 2.0

Gepubliceerd op 27 mei 2015

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41662
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Burgerforum: geen nieuwe bevoegdheden aan EU.

Berichtdoor Pilgrim » Wo Jun 17, 2015 9:26 pm

Genoeg is genoeg!

Nieuwsbrief van 17 juni 2015 | Bekijk de online versie

Afbeelding

Donderdag 4 juni was het dan eindelijk zover. Het Raad van State advies over de 'sluipende bevoegdheden' naar aanleiding van ons eerste burgerinitiatief werd eindelijk behandeld: een treurig schouwspel. In ons manifest gaan we nader in op dit advies van de RvS dat erg interessant maar ook erg verontrustend is. Je zou verwachten dat over zo'n enorm belangrijk onderwerp door alle Kamerleden een verhit debat wordt gevoerd maar niets van dit alles. Geen plenair debat in de grote vergaderzaal maar slechts een algemeen overleg ergens in een achterkamertje. Er waren welgeteld zes(!) Tweede Kamerleden bij aanwezig. CDA en D66, maar ook de Partij voor de Dieren en de PVV waren in geen velden of wegen te bekennen.

In het zaaltje zaten slechts een paar 'burgers', zoals de inwoners van dit land ook tijdens dit overleg door de politici werden genoemd. Niet zo vreemd eigenlijk gezien het dedain en de arrogantie waarmee de ambtenaren van de Tweede Kamer deze 'burgers' keer op keer behandelen. Als Burgercomité-EU hebben we daar inmiddels zelf veel ervaring mee. Bijna elk bezoek van ons aan de kamer gaat, het kan niet anders genoemd worden, gepaard met een schoffering. De overhandiging van de Peuro handtekeningen hebben we zelf niet eens kunnen bijwonen omdat we bijzonder lang werden opgehouden bij de poortjes. We moesten zelfs onze schoenen uittrekken. Toen we eindelijk aankwamen was de overhandiging al voltooid. Een afspraak met een Kamerlid ging bijna niet door omdat men ons verkeerd had aangemeld en maar liefst drie kwartier had laten wachten. Deze keer moesten we twee keer terug naar de ingang lopen om de juiste kleur(!) sticker op te halen. Zelfs een krantje lezen voor de aanvang van het debat werd ons verboden. Het dedain waarmee in de kamer bezoekers behandeld staat symbool voor de toestand van onze democratie.

Maar goed, het debat, valt daar nog iets zinnigs over te zeggen? Eigenlijk niet. Dezelfde platitudes en kletskoek die we al twee jaar horen werden door minister Koenders die er zat namens de regering wederom van stal gehaald: 'Soevereiniteitsoverdracht is niet sluipend', 'We zijn er zelf bij', 'De EU is belangrijk voor ons.' Opvallend was hoe vaak Koenders bleef herhalen dat de bevoegdheidsoverdracht niet sluipend is terwijl er nota bene in het RvS advies staat dat crises ertoe kunnen leiden dat de EU bevoegdheden en macht naar zich toetrekt waar de landen bij het tekenen van het verdrag geen rekening mee hielden. Met andere woorden, jaar na jaar oefent de EU meer en meer macht over ons uit, iets waarvoor we in ieder geval als Nederland nooit bewust getekend hebben. Hetzelfde geldt overigens, zo gaf Koenders nota bene zelf toe, voor uitspraken van Europese rechters die de bevoegdheden van de EU vergroten door verdragen ruimer en ruimer te interpreteren. Als dit geen sluipende bevoegdheidsoverdracht is wat dan wel? Nee, nee, Koenders wilde hoogstens toegegeven dat er sprake kan zijn bij burgers - u weet wel, die koppige inwoners van dit land die het niet zo goed weten en het daarom allemaal nog een keer rustig uitgelegd moeten krijgen - van een ervaring van sluipende bevoegdheidsoverdracht.

Ook, zoveel was wel duidelijk, moest de minister niets hebben van referenda. Sterker nog, hij is er als de dood voor. Nederland, zo viel uit zijn mond op te tekenen, zal er alles aan doen veranderingen binnen de huidige verdragen door te voeren want, zo weet hij, een verdragswijziging, betekent een referendum niet alleen in Nederland (daar, u kunt erop rekenen, zullen wij voor zorgen!) maar ook in veel andere landen. Koenders vond het zelfs nodig het aankomend referendum in het VK te bekritiseren terwijl hij daar natuurlijk helemaal niet over gaat. Ronduit verontrustend was zijn terloopse mededeling dat het Hof van Justitie zal gaan bekijken of het TTIP verdrag tot de bevoegdheden van de Europese Commissie behoort. Als dat zo is kunnen we een referendum hierover in ieder geval op onze buik schrijven. Dat zal onze regering vast erg fijn vinden: hoe minder democratie hoe beter!

Van onze volksvertegenwoordigers, de zogenaamde indirecte parlementaire democratie, hoeven we niet veel te verwachten. Zij hebben immers, zoals de minister volkomen terecht opmerkte, de afgelopen jaren overal mee ingestemd en alle bevoegdheidsoverdrachten goedgekeurd: twopack, sixpack, ESM het maakt niet uit. "Ze waren er zelf bij", inderdaad, "en ze keken ernaar". Dat maakte het voor dat handjevol Kamerleden dat de moeite heeft genomen er donderdag bij te zijn zo lastig de minister flink aan te pakken. Ze hebben allemaal tonnen boter op hun hoofd. Een eervolle vermelding verdient alleen Harry van Bommel van de SP. Hij was verreweg het meest scherp en doortastend en nam zelfs nog de moeite te vragen aan Koenders of hij ons manifest gelezen had en wat hij van onze oproep voor een referendum vond. Daarop kwam overigens, hoe typisch, geen antwoord van de minister.

Nee, beste Nederlanders, van deze mensen moeten we het niet hebben, hoog tijd dat we als soeverein van dit land zelf de touwtjes in handen nemen en door middel van een referendum net zoals tien jaar geleden laten weten dat we hier schoon en schoon genoeg van hebben en niet willen opgaan in een Europese staat.

Genoeg is genoeg!

Met strijdbare groet,
Het Burgercomité-EU


Wij hopen u wellicht aanstaande vrijdagavond te zien bij Sociëteit De Reünie in Gouda voor

Geef ons de democratie terug!

Arjan van Dixhoorn, co-auteur van het manifest en lid van Burgercomité EU komt het Manifest Aan het volk van Nederland toelichten. Lex Hoogduin, monetair econoom, zal een inhoudelijke reactie geven op het manifest. Elbert Dijkgraaf, Tweede Kamerlid van de SGP, zal een reactie vanuit de politiek geven. Daarna volgt een pittig gesprek tussen Van Dixhoorn, Hoogduin en Dijkgraaf onder leiding van Thierry Baudet, voorzitter van het Forum voor Democratie. Tevens is er ruimte voor vragen van aanwezigen.

MEER INFORMATIE & AANMELDING >>>


http://www.burgercomite-eu.nl/nieuwsbri ... 50617.html
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Marieke
Berichten: 436
Lid geworden op: Zo Mei 19, 2013 3:54 pm

Handtekeningen voor referendum uitbreiding EU

Berichtdoor Marieke » Zo Jul 12, 2015 10:43 pm

(Ik dacht dat dit hier wel het beste zou passen).

Hallo iedereen,

Zoals iedereen weet, heeft de EU plannen om zoveel mogelijk uit te breiden. Ook met landen die er eigenlijk nog lang niet klaar voor zijn om erbij te horen! Zo staan, zoals u vast wel weet, Turkije en Albanië op de lijst als kandidaat van een nieuw EU-land! Maar Kosovo en Bosnië zijn zelfs potentiële lidstaten! Dat mag natuurlijk nooit gebeuren, dat islamitische landen lid worden van de EU..!.. Ook is er een associatieverdrag getekend met Oekraïne, dat in oorlog is.
Daarom kan er nou gestemd worden voor een referendum over het al dan niet uitbreiden van de Europese Unie. Zie hier: http://www.burgercomite-eu.nl/raadgevend-referendum/
(Ik weet dat dit misschien heel oninteressant en saai is enzo, van die politieke dingen. Maar ik kon het toch niet laten om hier een topic over te maken, want het leek me toch belangrijk).
Vrede verdwijnt, waar de islam verschijnt...

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41662
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Burgerforum: geen nieuwe bevoegdheden aan EU.

Berichtdoor Pilgrim » Di Jul 14, 2015 3:17 am

GeenPeilTV: Jan Roos NAAKT vanaf het strand

Van Rossem | 13-07-15

[Zie video op de site.]

Het wurgcontract met de Grieken dat de leiders van de Europese Unie vanmorgen gesloten hebben, zet een dikke euroblauwe streep onder de EU-gedachte 'idealen zijn belangrijker dan gezond verstand'. WEET JE WIE OOK IDEALEN BOVEN GEZO... Nee. Ho. Stop. Niet Godwinnen. Dat doen de Grieken al. Wij willen het constructiever aanpakken. En wel als volgt. In de schaduw van de Griekse crisis zijn er door de Nederlandse regering in de schaduw associatieverdragen aangenomen met Oekraïne, Georgië en Moldavië. GeenPeil en Burgercomité EU willen een referendum afdwingen over deze verdragen. Niet om die stomme trema-landen. Niet om die stomme verdragen. Maar om een signaal af te geven. Om meer inspraak van de kiezer af te dwingen. Om eindelijk eens wat meer democratie in die gruwelijk arrogante Europese Unie te pompen. Als het lukt om vóór 7 augustus 10.000 handtekeningen te verzamelen voor een zogenaamd 'inleidend verzoek', krijgen we daarna zes weken om 300.000 krabbels te verzamelen voor een Levensecht EU Referendum. We mikken voor het referendum op Oekraïne. Dus wees geen Johan, luister naar onze nieuwe GSTV anchor Jan Roos en PRINT DIT FORMULIER VOOR EEN INLEIDEND VERZOEK TOT REFERENDUM (pdf), zet er 1 of 2 handtekeningen op en stuur het per post naar de Kiesraad, Postbus 2700, 6401 DE Heerlen. (Digitaal mag niet van Den Haag, dat zou te makkelijk zijn.) Als we de 10.000 halen, beginnen we een Stijlloos Inspraak Offensief met geyle promomeisjes, spectaculaire winacties & ontzettend veel kakelverse Europese democratie. Zelfs op je vakantie-adres, want GeenPeil komt naar je toe deze zomer! (Meer info & uitleg bij Burgercomité-EU. Een GeenPeil FAQ volgt later.)

Afbeelding

De EU van D66: Ze komen aan met de belofte van grote gedeelde rijkdom, en ze vertrekken met je havens, je vliegvelden, je parlementaire democratie en je nationale soevereiniteit.

http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/20 ... ratie.html
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19054
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Burgerforum: geen nieuwe bevoegdheden aan EU.

Berichtdoor King George » Wo Jul 22, 2015 10:41 am

GeenPeil.nl. Omdat Juncker u liever dom houdt

Afbeelding

Jean-Claude Juncker, de eindbaas van de Europese Commissie, zegt het letterlijk: de Europese Unie wil de kiezer zo dom mogelijk houden. Die volstrekt verwerpelijke mentaliteit is dé reden dat GeenPeil op jacht gaat naar handtekeningen voor een EU referendum. Brussel wil de kiezer dom en onverschillig houden. Pechtold idem dito. Wij niet. GeenPeil wil de kiezer juist motiveren en activeren om wél mee te doen. Omdat de toekomst van Europa iedereen aangaat, ook als je geen lobbyist, politicus of D66-stemmer bent. Omdat open grenzen voor iedereen gevolgen hebben. Omdat associatieverdragen met lagelonenlanden invloed hebben op onze arbeidsmarkt. Omdat Griekenland bewijst dat de euro de modale Noord-Europese burger meer kost dan oplevert. Omdat politieke leugens niet onbestraft mogen blijven in een goed functionerende democratie. Omdat de goed functionerende democratie bedreigd wordt door de Europese uitholling van nationale soevereiniteit. Omdat Juncker, Timmerfrans, Rutte en Pechtold de kloof tussen de invloed van de kiezer en het Europese idealisme breder graven dan de realiteit hem nog kan overbruggen. Omdat we mee willen blijven doen, voordat het te laat is.

Afbeelding

Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41662
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Burgerforum: geen nieuwe bevoegdheden aan EU.

Berichtdoor Pilgrim » Vr Aug 21, 2015 1:27 am

Op naar de volgende ronde voor een referendum,
u kunt OPNIEUW tekenen!


Nieuwsbrief nr 13 | 18 augustus 2015

Afbeelding

De eerste horde voor een EU-referendum is genomen! Donderdag heeft de Kiesraad bekend gemaakt dat we, met uw steun, ruimschoots het vereiste aantal handtekeningen voor een inleidend verzoek hebben opgehaald, namelijk 13.480 geldige handtekeningen. Dat is gelukt ondanks minimale aandacht voor onze actie in de media. Aan ons ligt het niet, zo kunt u op de website van de Volkskrant een artikel van ons vinden over onze strijd voor dit EU-referendum.

Vanaf nu moeten we in zes weken tijd 300.000 handtekeningen verzamelen voor het definitieve verzoek. Als we daarin slagen, zal er in het eerste kwartaal van 2016 voor het eerst een nationaal referendum worden georganiseerd dat door burgers zelf is aangevraagd.

Dit zal tot veel debat leiden over de toekomst van Nederland binnen of buiten de EU. Ook valt dit samen met het Nederlandse voorzitterschap van de EU én met het debat in het Verenigd Koninkrijk over het in/uit referendum dat daar in juni 2016 zal worden gehouden. Kortom, dit is een geweldige kans voor Nederlandse burgers om hun stem te laten horen en invloed uit te oefenen!

De afgelopen vier weken hebben we hard gewerkt aan het voorbereiden van onze campagne. Naast GeenStijl en het Forum voor Democratie steunen onder andere politieke partijen zoals de SP, PvdD, PVV, VNL en 50plus ons verzoek voor een referendum. Met uw steun (veel dank hiervoor!) hebben we bovendien inmiddels 10.000 euro opgehaald en veel vrijwilligers bereid gevonden ons te helpen. U zult dus de komende weken ongetwijfeld meer van ons horen!

En dat is hard nodig, want we moeten helemaal opnieuw beginnen met het verzamelen van 300.000 handtekeningen. De 13.480 handtekeningen die we verzameld hebben voor het inleidend verzoek tellen helaas niet mee voor de volgende ronde. Er is dus werk aan de winkel, maar als iedereen er wat energie in steekt, zal het zeker lukken! Als eerste kunt u ons helpen oor wederom uw handtekening zetten!

Vanaf vandaag staat hier het formulier voor het definitieve referendumverzoek.

We raden iedereen aan het formulier eerst online in te vullen en dan pas te printen. Zo is de kans het kleinst dat het formulier per ongeluk niet correct of onvolledig wordt ingevuld, waardoor het ongeldig is. Als u een geprint formulier met pen invult, let er dan op dat uw gegevens goed leesbaar moeten zijn. Vergeet niet uw handtekening, en stuur het formulier in envelop met postzegel naar het Burgercomité EU.

Belangrijk!
Stuur uw formulier niet naar de Kiesraad, maar naar


Burgercomité EU
Postbus 901
1180 AX Amstelveen

De Kiesraad wil namelijk geen tussenstanden doorgeven. Dat is voor ons lastig campagne voeren en bovendien willen wij u op de hoogte houden van de voortgang. Daarom verzoeken wij u het formulier naar ons postbusadres te sturen, zodat wij de handtekeningen zelf eerst kunnen tellen. Wij brengen de formulieren daarna naar de Kiesraad.

300.000 handtekeningen is heel veel, en zeker in zes weken. U ontvangt samen met 50.000 anderen deze nieuwsbrief. We doen dan ook een dringend beroep op u allen om te proberen nog vijf handtekeningen in te sturen van personen in uw directe omgeving (bijv. familie, vrienden, buren, collega's, clubgenoten). Als iedereen die deze nieuwsbrief ontvangt zijn uiterste best doet, dan zullen we er samen en met de andere organisaties die ons steunen, in slagen eindelijk een nationaal EU-referendum af te dwingen.

Misschien is dit onze laatste kans!

Met strijdbare groet,
Burgercomité EU

http://www.burgercomite-eu.nl/nieuwsbri ... ief13.html
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41662
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Burgerforum: geen nieuwe bevoegdheden aan EU.

Berichtdoor Pilgrim » Za Aug 22, 2015 12:57 am

EPISCH! Online tekenen #GeenPeil: 30k in 24 uur!

Johnny Quid | 21-08-15

Den Haag schudt op haar grondvesten. En Brussel voelt de naschokken ook. In de eerste 24 uur dat TEKEN.GEENPEIL.NL online stond, zijn er 30.000 handtekeningen binnen gekomen. Dat leest u goed: 30.000 (wel nog even verificatiemail klikken, mensen!). In één dag. Dat is 10% van de target. En dan rekenen we de formulieren van de early bird referendummies die nog per post moeten arriveren niet eens mee. Onze online web applicatie is een game changer. We brengen het democratisch proces binnen in 2015 en geven Nederland de mogelijkheid om haar stem digitaal te laten horen. De telefoon zal wel roodgloeiend staan van alle media die meer willen weten over deze luid en duidelijke roep om meer directe democratie. Arno Bonte kreeg immers met zijn schlemielige anti-vuurwerkpetitie de media al in de pen bij 20k handtekeningen. Wij zijn nog maar net begonnen en we zitten al op 30.000. Maar goed, we laten de champagne nog niet ploppen, want het zijn nog lange weken. Wel slaan we elkaar lachend op de schouder vanwege het feit dat we op dit moment zo enorm voor op schema lopen. Snel gerekend hebben we, om 300.000 handtekeningen in zes weken te halen, gemiddeld een kleine 7500 handtekeningen per dag nodig. Dat gaat dus tot nu toe meer dan uitstekend. Maar blijf delen, blijf juichen voor democratie en blijf vragen om een referendum in uw omgeving. Nog 37 dagen te gaan. #FF @GeenPeil, onze online 'wat vervelend om te lezen' webcare (bijvoorbeeld als u geen verificatiemail hebt gehad), en teken ook op GEENPEIL.NL. Iedereen die hier bij betrokken is: jullie zijn awesome. Ga zo door.

http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/20 ... npeil.html
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72244
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Burgerforum: geen nieuwe bevoegdheden aan EU.

Berichtdoor Ariel » Di Aug 25, 2015 8:39 pm

Politici die #GeenPeil referendum STEUNEN

De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41662
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Burgerforum: geen nieuwe bevoegdheden aan EU.

Berichtdoor Pilgrim » Ma Aug 31, 2015 1:59 am

Onderteken het Nationaal Referendum!

Geplaatst op 30 augustus 2015, door D. G. Neree

Deze open draad wil ik benutten om (op persoonlijke titel) de lezers van DVC te vragen om dit formulier in te vullen en zo mee te helpen om tot een Nationaal Referendum te komen over de voorgenomen uitbreiding van de EU.

Afbeelding

Op verschillende weblogs lees ik in de reactiepanelen commentaren van reageerders die aangeven niet te zullen ondertekenen, aangezien het toch niets zou uitmaken en de politici de uitslag naast zich neer zullen zeggen en vanwege het feit dat het een raadgevend referendum is en geen bindend referendum. Dit heeft me onaangenaam verrast. Reageerders die dag in dag uit maatschappijkritische en anti-EUteksten plaatsen en die nu niet even 2 minuten van hun tijd willen besteden om het referendum te steunen. Ik vind dat eerlijk gezegd verbijsterend.

Ook al is het ‘slechts’ een raadgevend referendum en hoeft de regering zich er niets van aan te trekken: het initiatief van Geenstijl is een unieke actie in Nederland en kan het, mocht het lukken, een historisch precedent scheppen. Het is een kans om de politici van VVD/PvdA/D66/GroenLinks/etcetera tot de orde te roepen, en ook de zogenaamde kwaliteitsmedia in Nederland te ontmaskeren voor wat ze zijn: trekpoppen van de macht. Want als ze dat niet zouden zijn, dan hadden ze wel bericht over dit unieke initiatief van Geenstijl.

Enkele jaren geleden heeft de Nederlandse bevolking in grote meerderheid Nee gestemd tegen invoering van de Europese grondwet, die ons daarna onder een andere naam toch door de strot is geduwd. Maar hoewel de neestem in de praktijk niets uit heeft gehaald, heeft het wel duidelijk gemaakt hoezeer onze politici schijt hebben aan de stem van het volk dat zij zeggen te dienen. Zo ook nu. Partijen die nota bene ‘democratie’ en ‘democratisch’ in hun naam hebben staan, vegen massaal hun achterwerk af aan uw mening, met als cynisch dieptepunt D66, dat opgericht is om het bestuur democratischer te maken, maar nu niets meer is dan een horde baantjesjagers en land- en volksverraders.

Dus ook al vindt u misschien deze ondersteuning nutteloos, het niet ondersteunen is nog nuttelozer en mocht het referendum er niet komen, dan moeten de mensen die niet meegedaan hebben voortaan vol schaamte en spijt hun mond houden en zich nooit meer uitlaten tegen de EU. We hebben nu een kans, ook al is die nog zo klein, en deze niet aangrijpen betekent, dat Nederland hopeloos verloren is en wij nog geen vinger hebben uitgestoken om de ondergang te voorkomen.

Wat u ook van Geenstijl (of het Burgercomité) mocht vinden: deze actie gaat boven de partijen of de persoonlijke invalshoeken van organisaties of individuen. Steun daarom dit initiatief, dat kan leiden tot een echt democratische revolutie in Nederland. Wie nu niet spreekt, dient verder voor eeuwig zijn mond te houden over democratie en de EU, want als deze kleine inspanning al teveel moeite is, dan is er in Nederland helemaal geen democratie mogelijk. Men is er blijkbaar niet rijp voor en wil er niets voor doen en dat laatste betekent, dat u en ik als schapen naar de slachtbank worden gevoerd, zonder ook maar een protest te laten horen.

Steun daarom Geenpeil en wees straks trots op uzelf als het referendum doorgaat. Praat erover met uw familie, uw vrienden, uw kennissen, uw collega’s, uw buren en als u in een vereniging zit, uw medeclubleden en druk ze op het hart om het referendum te steunen.

De richting die de EU (en daarmee onze landeverradende politici) uitgaat is als een vervuilde waterstroom die straks in de afgrond zal storten, bestaande uit chaos, burgeroorlogen en mogelijk het terugwerpen van Europa in de donkere middeleeuwen. U heeft een kiezelsteen in de hand om in die stroom te werpen. Eén of twee stenen zullen de stroom niet stuiten, maar 300.000 stenen zijn het begin van een dam. Bouw mee aan die dam, ook al mocht het niet direct resultaat opleveren.

Het is zoals gezegd een kleine moeite.

http://www.vrijechroniqueurs.nl/open-dr ... 5-week-35/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41662
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Burgerforum: geen nieuwe bevoegdheden aan EU.

Berichtdoor Pilgrim » Di Sep 01, 2015 12:44 pm

Partijen willen referendum negeren

Door Jorn Jonker en Niels Rigter, ma 31 aug 2015

DEN HAAG - De Tweede Kamer loopt nauwelijks warm voor de nieuwe referendumregels die ze zelf heeft vastgesteld. Burgers was meer inspraak beloofd bij het tot stand komen van de referendumwet, maar een groot deel van de politici kondigt al aan dat de uitkomst van een volksraadpleging over Europa zal worden genegeerd.

Website GeenStijl probeert momenteel een volksraadpleging van de grond te krijgen onder de naam GeenPeil. Als het 300.000 handtekeningen verzamelt, komt er een raadgevend referendum over de uitbreiding van de EU en de samenwerking met Oekraïne in het bijzonder. Het parlement heeft al goedkeuring gegeven aan het zogenoemde associatieverdrag dat die samenwerking regelt, maar GeenStijl vindt deze uitbreiding van de EU geen goed idee. Via een referendum zou de bevolking kunnen zeggen dat politici het verdrag in de prullenbak moeten gooien, maar de parlementariërs hoeven zich niet aan het kiezersoordeel te houden.

Afbeelding

Democratische knutselwerkjes
,,Ons standpunt zal niet wijzigen van dit referendum", zegt VVD-Kamerlid Van 't Wout. Zijn partij was sowieso geen voorstander van een referendum en hij zegt dat vooral 'vrienden van Poetin' tegen samenwerking waren van de EU met Oekraïne. ,,Wij buigen niet voor Poetin." De liberaal heeft sowieso geen hoge pet op van de recente ontwikkelingen in de burgerinspraak. Wie 40.000 steunbetuigingen heeft, kan bijvoorbeeld een onderwerp op de agenda van de Kamer krijgen. ,,Ook die burgerinitiatieven zijn tot nu toe democratische knutselwerkjes gebleken die weinig effect hadden."

D66, warm pleitbezorger van referenda, zegt ook niet direct dat partijen zo sportief moeten zijn om de mening van de burger doorslaggevend te laten zijn. ,,Het is aan de partijen om iets met de uitslag te doen", zegt de woordvoerder van voorman Pechtold. De partij vindt dat GeenStijl over een 'oneigenlijk onderwerp' een volksraadpleging wil, omdat het eigenlijk iets groters wil aankaarten: de macht van de EU.

Ook PvdA en CDA willen niet zeggen of ze zich iets van het oordeel van de kiezer aan zullen trekken, mocht het tot een referendum komen.

SP-Kamerlid Van Bommel ziet het met lede ogen aan: ,,Als de partijen straks zeggen: 'Bedankt voor de uitslag maar wij varen onze eigen koers', dan is daarmee direct de nieuwe referendumwet om zeep geholpen." Ook de PVV, fel tegen expansie van de EU, is voor een referendum over dit onderwerp waarvan de uitslag overgenomen wordt door het parlement. CU-Kamerlid Segers wil ook sportief zijn, al stemde zijn partij voor de samenwerking met Oekraïne: ,,Als we overruled worden, moeten we onze plek kennen."

BRON
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41662
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Burgerforum: geen nieuwe bevoegdheden aan EU.

Berichtdoor Pilgrim » Zo Sep 06, 2015 6:12 pm

GeenPeil weerlegt democratiehaat van Rutte’s roeptoeter Rob de Wijk (D66)

Geplaatst op 6 september 2015

Afbeelding

De regering Rutte heeft een van haar sokpoppen, Rob de Wijk (D66-lid!), vooruit gezonden om GeenPeil en de roep om een EU referendum af te branden. Want Den Haag poept in de broek voor burgerinspraak. Echt, je kan Rutte niet banger maken voor het volk dan door TEKEN.GEENPEIL.NL in te vullen en de weg voor een EU-referendum open te zetten. Op onze beurt hebben wij van Rob de Wijk weinig te vrezen. Zijn afkeer tégen meer democratie roeptoetert hij op zo’n onwaarschijnlijk malle, populistische wijze dat zelfs de pedanterie van Pechtold erbij verbleekt. Dus grijpen we deze gelegenheid graag aan om het belang van GeenPeil, een sterker democratisch bewustzijn en meer inspraak in de Europese uitbreiding uiteen te zetten aan de hand van zijn ondoordachte hate piece. Bedankt voor de voorzet, Rob van “referendumpartij” D66, hier ons weerwoord.

Lees verder op de site:

http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/20 ... rutte.html
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41662
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Burgerforum: geen nieuwe bevoegdheden aan EU.

Berichtdoor Pilgrim » Di Sep 08, 2015 5:33 pm

Heeft iedereen inmiddels getekend? Zo niet dan kan het hier als nog:

https://teken.geenpeil.nl/#/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19054
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Burgerforum: geen nieuwe bevoegdheden aan EU.

Berichtdoor King George » Do Sep 10, 2015 3:58 pm

Getekend.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19054
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Burgerforum: geen nieuwe bevoegdheden aan EU.

Berichtdoor King George » Do Sep 10, 2015 4:00 pm

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19054
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Burgerforum: geen nieuwe bevoegdheden aan EU.

Berichtdoor King George » Vr Sep 11, 2015 1:29 pm

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41662
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Burgerforum: geen nieuwe bevoegdheden aan EU.

Berichtdoor Pilgrim » Za Sep 12, 2015 2:06 am

Nieuwsbrief 16 | 11 september 2015


Afbeelding


Op de helft!


Vandaag hebben we de helft van de benodigde handtekeningen, 150.000 stuks, afgeleverd bij de Kiesraad. Onze campagne is op stoom gekomen! Maar we zijn er nog lang niet. Om er zeker van te zijn dat we de benodigde 300.000 handtekeningen gaan halen (er zullen immers ook niet goed ingevulde formulieren worden afgekeurd) moeten er de komende 17 dagen maar liefst 170.000 handtekeningen ingezameld worden. Dat zijn er veel, heel veel. Gelukkig hebben we een indrukwekkende eindsprint in petto en hebben we er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken, maar toch alleen met uw steun!

Als iedereen die al een handtekening heeft gezet nog twee mensen bereid vindt ook een handtekening te zetten, zijn we er. We roepen u dus met klem op in uw omgeving op zoek te gaan naar een of liefst twee mensen die nog niet hun handtekening hebben gezet, maar dat wel willen doen. Alleen zo gaat het lukken! Daarnaast hebben we nu campagnemateriaal op voorraad: flyers, hesjes, formulieren en kleine discrete visitekaartjes die u bijvoorbeeld naast het koffiezetapparaat op het werk kunt leggen.

Kortom, bestel bij ons campagnemateriaal en ga aan de slag in uw eigen omgeving, we sturen u het gevraagde materiaal, gratis vanzelfsprekend, zo snel mogelijk toe. Ook kunt u zich, mocht u daar prijs op stellen, aanmelden bij een van onze lokale afdelingen. Zij organiseren vooral gezamenlijke activiteiten. Een uitstekende dag om bijvoorbeeld de straat op te gaan (met ons mooie 'Red de democratie!' hesje) is natuurlijk aanstaande zaterdag: 'De dag van de democratie'.

We hebben nu een uitgelezen kans om niet alleen de politiek hard op de vingers te tikken, maar, veel belangrijker, de geleidelijke opheffing van ons land en onze democratie een halt toe te roepen. Zo'n kans zal er niet snel nog een keer komen. Kom massaal samen in actie en help ons met onze eindsprint en zorg ervoor dat zoveel mogelijk mensen in uw directe omgeving hun handtekening gaan zetten! Digitaal via teken.geenpeil.nl of door via de website van de Kiesraad het formulier in te vullen, uit te printen en op te sturen.

Ten slotte, we hebben de afgelopen weken veel, heel veel campagnemateriaal gekocht: honderden hesjes, duizenden formulieren en honderdduizenden flyers. Dit materiaal hebben we afgelopen week naar onze honderden vrijwilligers gestuurd door heel het land en daarvoor hebben we de donaties gebruikt die we hiervoor eerder van u hebben mogen ontvangen (veel dank hiervoor!).

De campagnekas is nu echter wel bijna leeg en we hebben nog twee weken te gaan! Dus mocht u nog iets kunnen missen voor het ultieme goede doel, onze eigen vrijheid en democratie, dan ontvangen we graag een bijdrage voor de campagne op ons rekeningnummer NL06 INGB 0006 6278 25 op naam van "Stichting 1 juni 2005". Met een paar duizend euro extra kunnen we al onze vrijwilligers van campagnemateriaal blijven voorzien, evenals de nieuwe vrijwilligers die zich gelukkig elke dag weer bij ons aanmelden. Alvast enorm bedankt!

Met strijdbare groet,
Burgercomité EU

http://www.burgercomite-eu.nl/nieuwsbri ... ief16.html
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41662
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Burgerforum: geen nieuwe bevoegdheden aan EU.

Berichtdoor Pilgrim » Do Sep 24, 2015 1:25 pm

Nieuwsbrief 18 | 24 september 2015


Afbeelding


We gaan door tot het einde


Beste supporters!

Het hele team en alle vrijwilligers werken zich in slag in de rondte. En wij niet alleen, idem onze geallieerden Forum voor Democratie en GeenStijl. Maar niet voor niets: woensdag-ochtend stond de teller op 255.000 handtekeningen. En er staat nog veel op stapel voor de komende dagen. Morgen is de sociale media bom van GeenPeil die om 14.00 uur afgaat. Op dit moment is het bereik hiervan 1.746.653 mensen, maar dit kunnen er nog meer zijn als u allemaal meedoet! Ga hiervoor naar Thunderclap en doe mee met uw Facebook of Twitter-account! Tevens hebben wij voor donderdag nog een verrassing in petto! Hint: Koop de Telegraaf (in de aanbieding bij de Albert Heijn voor 99 cent). En 's avonds wilt u misschien eens kijken naar RTLZ (KPN + Vodafone op kanaal 11 en Ziggo kanaal 12).

Afbeelding

Nog meer goed nieuws, want wederom is het campagnemateriaal helemaal op! In totaal hebben onze honderden vrijwilligers nu 330.000 flyers verspreid en 40.000 formulieren. In hun vrije tijd, in weer en wind, in groepen of alleen, en op de gekste plaatsen. Zoals langs de snelweg (zie de foto hierboven van Jan, die in zijn eentje maar liefst 476 handtekeningen verzamelde, wow!). In Den Haag is bijna al elk straat geflyerd, in andere plaatsen was het wekenlang doodstil en worden deze laatste week ineens hele wijken per dag beflyerd!

Onze vrijwilligers hebben dit weekend nog tal van acties gepland. En hoewel de 300.000 in zicht komen, zeker kunnen wij daarvan nog niet zijn! Daarnaast moeten we nog een aanzienlijke extra reserve aanleggen om afgekeurde handtekeningen op te vangen. Kortom, wij willen heel graag dooooor tot en met zondag! Maandag rijden wij dan een extra rondje door het land om al deze handtekeningen nog op te halen en naar de Kiesraad te brengen!

Daarom komen wij nog één keer vragen: Als u nog iets kunt missen, maakt u dan nog een donatie over op NL06 INGB 0006 6278 25 ten name van Stichting 1 juni 2005. Dan schaffen we nog eens 30.000 flyers aan en gaan we nog een weekend flink knallen met zijn allen!

Met strijdbare groet,
Burgercomité EU

http://www.burgercomite-eu.nl/nieuwsbri ... ief18.html
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19054
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Burgerforum: geen nieuwe bevoegdheden aan EU.

Berichtdoor King George » Vr Sep 25, 2015 1:07 pm

Afbeelding1
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19054
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Burgerforum: geen nieuwe bevoegdheden aan EU.

Berichtdoor King George » Vr Sep 25, 2015 1:14 pm

Nog één weekeinde te gaan. Er zijn inmiddels 289 000 handtekeningen binnen. We gaan het halen.

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam


Terug naar “Eurabia”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten