Toenemend verzet tegen de EU

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20946
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Toenemend verzet tegen de EU

Bericht door King George »

Anti EU sentimenten groeien

Afbeelding Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: Naast de EU-kritische UKIP van Nigel Farage is nu in Groot Brittannië de 2e anti EU-partij opgericht, namelijk de new deal.

En denkt u nu niet, ach er zul-len wel wat ontevreden Britten rondlopen die de politiek in willen. Nee de New Deal is opgericht door Alan Sked, de man die in 1993 de oprichter was van …. de UK Independent Party (UKIP) die nu geleid wordt door de u ongetwijfeld bekende Nigel Farage. In 1993 werd de UKIP opgericht, maar reeds 5 jaar later verliet Sked de partij omdat hij het niet eens was met het naar zijn zeggen racis-tische beleid van de partij.

UKIP is te kritisch ten aanzien van migranten en intellectuelen en Sked is van mening dat er plaats is voor een centrum linkse anti EU-partij. Een nieuwe partij dus, die in 2015 het o.a. tegen Labour op wil nemen met zijn aanvoerder Ed Miliband. Ook Labour is niet echt en-thousiast over het Britse lidmaatschap van de EU, maar nadat Labour in Groot Brittannië verzwakte door het harde optreden van de toenmalige Iron Lady Margaret Thatcher is het anti EU-beleid nooit meer goed uit de verf gekomen.

De huidige premier David Cameron heeft aangekondigd dat indien hij herkozen wordt (dus een lokkertje) hij een referendum wil laten houden of de Britten in de EU wensen te blijven. Groot Brittannië is een van grootste financiers van de EU en nadat er een strijd ontbrandde over het nieuwe EU-budget, waarvan men in Brussel vond dat dit vergroot moest wor-den waar Cameron c.s. op tegen waren, heeft het land zich meer en meer gedistantieerd van het Brusselse Kremlin. Tel hierbij op dat de verkiezingen in Noorwegen met een nieuw te vormen coalitie dat land zeker niet richting Brussel zullen bewegen, IJsland waarvan de bevolking middels een re-ferendum ook tegen toetreding koos, de anti EU-richting die het Front National van de Franse Marine Le Pen nastreeft (ruim 30% van de Fransen zegt a.s. jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen op de FN te stemmen) en er zit een zwakke Europese lente aan te komen.

En uiteraard mogen wij dan niet onze Nederlandse PVV daarbij vergeten, terwijl in Duitsland ‘die Alternative für Deutschland’ (AfD) de kiesdrempel gehaald hebben en het nog wel eens zo zou kunnen zijn dat beoogde overwinnaar van de Duitse verkiezingen op 21.09.2013 Angela Merkel wel eens voor het vormen van een coalitie-regering bij de AfD te biecht zal moeten gaan. De AfD is overigens niet te verwarren met de splin-terpartij ‘die Freiheit’ uit Berlijn waar Wilders een tijdje geleden een rede hield.

Dat Brussel het con-tact met de EU-burgers volkomen kwijt is mag blijken uit de redevoering die EU-voorzitter Manuel Barosso onlangs hield en waarin hij o.a. zei ‘het is voor de banken belangrijk dat ze geld kunnen uit-lenen, voor de bedrijven dat ze kunnen investeren en voor de consumenten dat ze bereid zijn geld uit te geven’.

Maar wat Barosso vergeet is het feit dat door het door de EU opgelegde besparingsbeleid, dat o.a. door ons land trouw gevolgd wordt, er weinig of niets meer uit te geven valt. De drang om uiteindelijk de boeken in te gaan als de nieuwe keizer van Europa telt zwaarder dan enig realiteits-besef. En het is tegen dit soort politieke waanzin dat de burgers zich moeten verzetten. Talrijk zijn de voorbeelden dat losgeslagen politici in hun wens naar aanzien, macht, status een land in de afrond of nog erger hebben gestort. Ongetwijfeld dat er ook in ons al mogelijkheden zijn voor (ja spijtig maar waar) een nieuwe partij, waarin burgers die zich niet aangetrokken voelen door de PVV zich bij aan zouden kunnen sluiten. Het is 5 voor 12, maar nog niet te laat!

Geen Nieuws
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20946
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Anti-EU sentimenten groeien

Bericht door King George »

do 19 sep 2013, 09:51


Merkels coalitie geen meerderheid in peiling

BERLIJN - De huidige Duitse coalitieregering onder de christendemocratische bondskanselier Angela Merkel verliest in een opiniepeiling van het instituut INSA de meerderheid in de verkiezingen van zondag. De in februari opgerichte, anti-Europese partij Alternative für Deutschland (AfD) zou volgens de donderdag gepubliceerde resultaten van de peiling de kiezersdrempel van 5 procent halen en in het parlement komen.


http://www.telegraaf.nl/buitenland/2190 ... eid__.html
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Schepsel
Berichten: 4930
Lid geworden op: zo jun 20, 2010 6:43 pm
Locatie: 하늘

Re: Anti-EU sentimenten groeien

Bericht door Schepsel »

Onbedoeld de vinger op de zere plek: *sentimenten* groeien, maar raken de mensen ingelicht? Ze hebben allemaal een hekel aan de EU, maar wat er gebeurt als we daaruit gaan, wat voor voordelen het eventueel heeft, hoe de situatie was van voor de EG, dat weten ze allemaal niet. Of wat we gaan doen om voordelen van de EU te vervangen, of of we nu dingen voor lief nemen die we zonder Europese samenwerking niet zouden hebben. Ik moet die EU in zijn huidige vorm zeker ook niet, maar veel verder dan achterdochtige sentimenten komt het voor velen niet. Wat is de veroorzaker van de crisis? ''Ja iets met huizen, de banken en de EU''. Er is grote ontevredenheid, maar is dat het gevolg van bewustzijns-groei? Of is het gekanaliseerd geblaat achter de voormannen Wilders en Farage? Deze keer pakt dat gefrustreerde gedoe waarschijnlijk goed uit. Wel netjes dat men blijft spreken van sentimenten :smile4: Maar zorgwekkend is het wel.
Ik heb de beste feiten. Het zijn alternatieve feiten. Niemand respecteert de feiten meer dan ik. De rest is FAKE NEWS. SNEU. Net als ''zogenaamde rechters'' en scheiding der machten, SNEU.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48356
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Anti-EU sentimenten groeien

Bericht door Pilgrim »

De verdeeldheid tussen de nationalistische anti-EU-partijen blijft!
Europese samenwerking tussen nationalistische partijen

Afbeelding

In veel EU-landen staan anti-Europese en nationalistische partijen als de PVV al tijden hoog in de peilingen. Om na de Europese verkiezingen in 2014 iets te kunnen betekenen, zullen deze partijen echter moeten samenwerken op Europees niveau. Het indienen van amendementen of het leveren van de voorzitter voor een EP-commissie kan namelijk alleen als een partij deel uitmaakt van een Europese fractie die minstens 27 zetels heeft uit zeven EU-landen. Daarnaast levert een fractie meer aandacht, geld en spreektijd op.
Verschillende anti-Europese partijen zoeken nu al samenwerking in de Europese Alliantie van de Vrijheden, waarbij onder andere de Nederlandse PVV en het Franse Front National zich hebben aangesloten.

1. PVV in het Europees Parlement
Sinds de vorige Europese verkiezingen in 2009 zit de PVV in het Europees Parlement. De partij neemt daarin vier van de 26 Nederlandse zetels in.

De PVV maakt in het Europees Parlement (nog) geen deel uit van een Europese fractie, een politiek samenwerkingsverband tussen verschillende partijen uit diverse EU-landen. Daarmee zijn de vier Europarlementariërs van de PVV zogenaamde niet-ingeschrevenen.

Met slechts vier zetels heeft de PVV geen enkele invloed op de besluitvorming in het Europees Parlement, dat uit 766 Europarlementariërs bestaat. Ook met de voor de PVV gunstige peilingen in het vooruitzicht zal het aantal zetels voor de PVV na 2014 uit hooguit vijf of zes zetels bestaan en zal haar rol, zonder samenwerking in een fractie, onbeduidend blijven. Buiten het feit dat het aantal zetels van de PVV miniem is, zorgt het niet-lid zijn van een Europese fractie ervoor dat de PVV niet de mogelijkheid heeft amendementen in te dienen of belangrijke posten, zoals een EP-commissievoorzitterschap, in te nemen.

2. Samenwerking eurokritische partijen
Ook andere anti-Europese partijen, zoals het Franse Front National, hebben te maken met een beperkte slagvaardigheid in het EP vanwege het ontbreken van een gezamenlijke fractie. Daarom gaan de partijen nu samenwerken en met elkaar in gesprek over het vormen van een gezamenlijke fractie. Er zijn echter ook grote verschillen tussen de partijen.

Het Front National werkt in het Europees Parlement al samen met de Oostenrijkse FPÖ, het Vlaams Belang en de Zweden-Democraten. Deze partijen willen graag een nieuwe Europese fractie opzetten, de Europese Alliantie van de Vrijheden. De samenwerking kent echter nog maar vier leden, drie te weinig om een Europese fractie te kunnen vormen.

De PVV vormt een mogelijk vijfde lid van deze alliantie. Er zijn echter nogal wat punten die een gemakkelijke aansluiting van de PVV bij de andere eurokritische partijen bemoeilijkt. Partijen als het Front National en de FPÖ staan namelijk bekend om hun anti-semitisme en homofobe standpunten, daar waar de PVV een pro-Israël houding aanneemt en fervent pleitbezorger is van homoseksuele rechten. Tegelijkertijd heeft Front National moeite met Wilders' oproep om de Koran te verbieden, omdat de persoonlijke overtuiging van gelovigen volgens hen gerespecteerd moet worden.

Het Front National wil voor de Europese Alliantie van de Vrijheden dan ook grotendeels op slechts één onderwerp samenwerken: het strijden voor minder Europese besluitvorming en meer bevoegdheden voor de natiestaten. Daar binnen moet ruimte blijven voor verschillende opvattingen tussen de partijen over bijvoorbeeld het homohuwelijk.

Ook met de PVV als mogelijk vijfde lid, komt de Europese Alliantie van de Vrijheden nog twee partijen tekort om een fractie te kunnen opzetten. Het vinden van deze twee extra partners wordt echter moeilijk vanwege de extremistische standpunten van partijen als het Front National en het Vlaams Belang.

3. Andere eurokritische fractie
In het Europees Parlement bestaat al een fractie met grotendeels eurokritische partijen, zoals de UKIP, de Deense Volkspartij en de Ware Finnen. Hoewel het Front National en de PVV graag zouden samenwerken met deze eurokritische partijen, is deze liefde allerminst wederzijds. Vooral het Britse UKIP heeft grote moeite met de anti-semitische tendensen bij het Front National en het islamstandpunt van de PVV. Het is daardoor onwaarschijnlijk dat een samenvoegen tussen enerzijds Front National, Vlaams Belang, FPÖ en PVV en anderzijds UKIP, de Deense Volkspartij en de Ware Finnen plaats kan vinden.

http://www.europa-nu.nl/id/vjeod61f2sxg ... ing_tussen
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48356
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Anti-EU sentimenten groeien

Bericht door Pilgrim »

Baanbrekende krachtmeting

Posted on 31 december 2013

Afbeelding
Brandende EU-vlag in Rome: In ieder geval zal Brussel bij de komende Europese verkiezingen een pak slaag krijgen

Verlamde, aanmatigende of verblinde regeringen tegen de belangen van de burgers. Ettelijke landen van de Europese Unie staan aan de rand van sociale explosies. Maar de media kijken liever naar de Oekraïne.

Eigenlijk zou je moeten verwachten dat politieke onlusten binnen de EU voor veel meer deining zorgen in de Duitse politiek en de mainstream media dan onrust buiten de EU-grenzen. Maar op dit moment is het, bizar genoeg, precies omgekeerd.
De oppositiebeweging in de Oekraïne vult de kranten en het belangrijkste nieuws. Dat deze beweging bij nader inzien in toenemende mate dubieus schijnt, speelt daarbij praktisch geen rol. Heel anders de toenemende instabiliteit in ettelijke grote en belangrijke landen van de EU en de eurozone. Die krijgt in het gunstigste geval alleen zijdeling aandacht in de politiek en de media. Terwijl zich hier iets ontwikkelt waartegenover de ontwikkeling van de Oekraïne voor Duitsland en de EU bijna onbelangrijk lijkt.
In Frankrijk staat volgens de huidige stand van zaken de EU-kritische en de euro sterk afwijzende partij van Marine Le Pen, het Front National, op het punt een baanbrekende verkiezingsoverwinning te behalen. Dat zou een enorme schok zijn voor de Europese machtselites, want Frankrijk is het op één na belangrijkste land van de EU en van de muntunie.
Italië, de op twee na grootste euro-economie, wordt door elkaar geschud door de beweging “Forconi” (“Mestvorken”), de jonge regering Letta maakt al een uitgeputte indruk. In Spanje staat in 2014, na het aflopen van het moratorium, de gedwongen onteigening van 350.000 huizen en woningen voor de deur, meer dan het dubbele van de sinds het begin van de crisis vijf jaar geleden al voltrokken 150.000 ontruimingen.
Hoe reageren de regeringen? Madrid smeedt schandalige plannen om de protesten illegaal te verklaren, Rome reageert eigenlijk helemaal niet meer en de regerende socialisten in Parijs schijnen helemaal geen idee meer te hebben van goed en kwaad.
Alleen Berlijn heeft blijkbaar nog een plan, alleen het is het verkeerde. Onverzettelijk het mantra van “meer Europa” volgend, heeft Merkel in haar regeringsverklaring aangekondigd tot nu toe nationale bevoegdheden in de economische en sociale politiek in Brussel te willen centraliseren. Alsof niet juist de overhaaste uniformering een van de belangrijkste oorzaken van de EU-crisis is. Onder het dank van de gemeenschappelijke bankencontrole legt ze bovendien de kiem tot een gemeenschappelijke schuldengarantie voor alle Europese banken op kosten van de Duitse spaarder.

2014 kan het jaar van spannende krachtmetingen worden. Aan de ene kant verlamde, verblinde of aanmatigende regeringen, aan de andere kant volkeren, die steeds minder geduld hebben met een politiek die in de ogen van een toenemend aantal mensen niet meer de belangen van de burgers vertegenwoordigt. De uitkomst van deze baanbrekende krachtmeting zal van invloed zijn op de toekomst van ons allen.

Bron: http://www.preussische-allgemeine.de

Auteur: Hans Heckel

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

http://ejbron.wordpress.com/2013/12/31/ ... more-52881
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

mercator
Berichten: 19168
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Anti-EU sentimenten groeien

Bericht door mercator »

Wat mij zo intrigeert: welke macht heeft dat Europa gedrocht in Brussel en Straatsburg eigenlijk ? Toch helemaal niets ? Hebben ze tanks en raketten om hun onheilspolitiek kracht bij te zetten ? Als alle Europese landen zeggen voor ons hoeft het niet meer staan Van Rompuy en Barroso toch compleet voor l*l ?

Dat betekent ook dat we niet zo op die EU dweilen moeten schimpen, de oplossing ligt wel degelijk 100 % bij ONS ZELF.

Neem nu Griekenland, de EU heeft alleen ellende gebracht voor de Griekse bevolking, als ze eruit stappen kunnen ze er terug bovenop komen door hun munt te devalueren, en wat kan Van Rompuy daar tegen doen, een oorlogsvloot naar Athene sturen ? Ik dacht het niet.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8537
Lid geworden op: do mei 08, 2008 3:33 am

Re: Anti-EU sentimenten groeien

Bericht door H.Numan »

Macht komt slechts gedeeltelijk uit de loop van een geweer. De rest komt uit de mond van onze bestuurders. En die profiteren behoorlijk van de EU.
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem

Gebruikersavatar
Schepsel!
Berichten: 1044
Lid geworden op: wo okt 23, 2013 12:51 pm
Locatie: De zetel van Iblis

Re: Anti-EU sentimenten groeien

Bericht door Schepsel! »

Als ik om me heen kijk is het gros te druk bezig met diëten, Facebook, 'andere mensen' om over te praten en de tv (GTST) om zich druk te maken over de EU. Dáár zetelt de macht denk ik.
(^v^)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48356
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Anti-EU sentimenten groeien

Bericht door Pilgrim »

Er lijkt nu toch een kentering ten goede te komen. :thinking:
Opgejaagd door EU-sceptici

Posted on 8 februari 2014

Afbeelding
Mark Rutte en Geert Wilders

Na de Britse neemt nu ook de Nederlandse minister-president afstand tot Brussel. In de schaduw van de Britse EU-kritiek verschijnt er nu met Nederland een tweede speler op het toneel, die voor Brussel in toenemende mate een probleem wordt.

In ieder geval voor Duitse begrippen klinkt het tamelijk ongehoord wat er onlangs in de “Tweede Kamer”, het Nederlandse parlement, op de agenda stond. Geïnitieerd door een petitie, die binnen de kortste tijd werd ondertekend door 63.000 mensen, discussieerden de parlementariërs erover in hoeverre referenda in Nederland in de toekomst grenzen moeten stellen aan de EU. Een ruime meerderheid van de parlementariërs is er intussen voor dat aan de Nederlanders gevraagd wordt wanneer Brussel extra competenties dient te krijgen. Omstreden is de vraag of de referenda altijd bindend moeten zijn voor de regering.

Welke stemming er inmiddels in Nederland heerst, wordt duidelijk aan een detail. Regeringschef Mark Rutte vond het tijdens een van zijn regelmatige persconferenties kennelijk nodig om zelfs op het thema van een referendum betreffende EU-uittreding te moeten ingaan. Net zoals de Britse minister-president David Cameron wordt ook minister-president Rutte in Nederland wat betreft de EU-politiek steeds meer een opgejaagde. Na een enorme instorting bij de laatste parlementsverkiezingen staat de Nederlandse EU-scepticus Geert Wilders intussen in de peilingen weer bovenaan. Volgens een actuele peiling zou Wilders´ PVV bij verkiezingen bijna net zoveel stemmen krijgen als de regerende sociaaldemocraten en liberalen samen. Terwijl de beide partijen op 31 zetels zouden komen, zou Wilders´ Partij voor de Vrijheid het alleen op 30 zetels brengen, aldus “De Telegraaf” op basis van een peiling van opinieonderzoeker Maurice de Hond.

Dat Wilders met maximale eisen zoals de terugkeer van de gulden en zelfs de uittreding van Nederland uit de EU komt, schijnt bij steeds meer Nederlanders goed aan te komen. Zowel het effect van de Nederlandse PVV als van de Britse UKIP zijn met het oog op de Duitse politieke nieuweling AfD interessant. Blijkbaar hoeft men als partij geen regeringsverantwoordelijkheid te dragen om wat betreft Europese politiek iets teweeg te brengen. Goed oppositiewerk en de geloofwaardige dreiging stemmen af te pakken van de regeringspartijen, volstaan al als hefboom.

Dat eisen om grenzen te stellen aan Brussel intussen een legitiem deel van de politieke discussies in Nederland zijn, is niet het enige verschil met het buurland Duitsland. Ook in de regeringscoalitie van minister-president Rutte (liberaal) en minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (sociaaldemocraat) heerst scepsis wat betreft de EU. Afgelopen jaar al maakte minister van Buitenlandse Zaken Timmermans duidelijk dat wat hem betreft de tijd van nog meer Europese integratiestappen is voorbij is. Op zijn agenda staat in plaats daarvan een volledig nieuwe taakverdeling voor Brussel. Het hierachter zittende principe: Europese oplossingen alleen daar waar ze nodig zijn, nationale oplossingen als ze mogelijk zijn.

Intussen heeft Timmermans zijn eis in een concreet plan gestopt: De Brusselse Europese Commissie dient van de Raad van Europa, dus de vergadering van de regeringschefs, een concrete takenlijst te krijgen. Bovendien dient er zelfs geregeld te worden waar Brussel helemaal met de vingers vanaf moet blijven. Daarmee zou in ieder geval de huidige overdreven bedrijvigheid van de Eurocommissarissen van tafel zijn om nog meer competenties naar zich toe te trekken en nieuwe taken te bedenken.

Intussen levert Berlijn het tegenovergestelde programma m.b.t. zulke plannen. Als het aan bondskanselier Angela Merkel ligt, dient de Europese commissie zelfs meer bevoegdheden te krijgen, bijvoorbeeld om in de individuele EU-lidstaten te zorgen voor begrotingsdiscipline. In werkelijkheid heeft datgene wat Rutte en Timmermans voor Europa voor ogen zweeft wezenlijk meer kans om realiteit te worden. enerzijds zou een bijgeknipte Europese Commissie de Britse minister-president Cameron de kans geven om er bij het geplande EU-referendum over eventuele uittreding nog een keer met een blauw oog vanaf te komen. Ook de door de crises geplaagde zuidelijke landen zijn in geval van twijfel alleen maar in geld uit Brussel, niet echter in nieuwe aanwijzingen en bezuinigingsplannen geïnteresseerd.

Het tot nu toe vaak geschetste beeld van een EU-kritisch Groot-Brittannië, dat geïsoleerd is, zou heel snel plaats kunnen maken voor een ander: het beeld van een Duitse regering, die met haar EU-plannen noch in Zuid-Europa noch in Londen of Den Haag bondgenoten vindt.

Het thema referenda betreffende EU-onderwerpen schijnt intussen niet alleen in Nederland en Groot-Brittannië conjunctuur te hebben. Volgens de Franse krant “Le Figaro” heeft de Franse president François Hollande tijdens een bezoek aan Ankara aangekondigd dat een EU-toetreding van Turkije pas mogelijk is na een gehouden referendum in Frankrijk. Met die aankondiging werd de lat voor een Turkse EU-toetreding een aanzienlijk stuk hoger gelegd. Als zelfs de Franse president zijn volk wil laten stemmen over een toetreding van Turkije, dan zal er wat dat betreft in ieder geval in Nederland en Groot-Brittannië ook luidkeels om een referendum worden geroepen.

Bron: http://www.preussische-allgemeine.de

Auteur: Norman Hanert

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

http://ejbron.wordpress.com/2014/02/08/ ... more-55601
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 41748
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Anti-EU sentimenten groeien

Bericht door Mahalingam »

De Jagiellonische Universiteit in Krakau bestaat 650 jaar en dan moet je iets bijzonders doen.
Bijvoorbeeld veel aandacht trekken met een ere-doctorata voor Barosso.
Dat leek de opperhoofden van de Uni een heel goed idee en ze kondigden hun plannen aan.
Dat was tegen de zere benen van vele professoren die daar ook wat over te zeggen hebben.
Na een tumultueuze vergadering besliste een meerderheid van de hoogleraren de kandidatuur van Barroso af te wijzen. Het was, volgens de officiële lijn van de woordvoerder van de faculteit, niet de gewoonte eredoctoraten uit te reiken aan actieve politici. Maar er bleken ook andere factoren te spelen.
Tijdens het debat werd Barosso verweten een oud-maoïst te zijn, met gevaarlijke linkse opvattingen. Ook zou hij een aanhanger van 'gender' zijn, een begrip dat in de rest van Europa verwijst naar de studie van de sociaal-culturele verschillen tussen man en vrouw, maar door Poolse conservatieve kringen wordt beschouwd als een gevaarlijke ideologie, die verantwoordelijk is voor het toenemend aantal zelfmoorden, abortussen en pedofilieschandalen.

Rector Nowak kon niet anders dan zich neerleggen bij de beslissing van de faculteit.
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2800/Eur ... oist.dhtml
Ze vonden het erg sneu voor Barosso die zich al heel blij had getoond. Maar hij krijgt een troostprijsje: "een medaille met als opschrift Plus ratio quam vis, het motto van de universiteit. Dat betekent zoveel als: 'Laat de rede overwinnen.' " En dat is dus gebeurt.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48356
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Anti-EU sentimenten groeien

Bericht door Pilgrim »

Ook in Tsjechië EU-kritiek in opmars

Posted on 14 mei 2014

Afbeelding

Laten we voor de EU-verkiezingen ook eens een blik werpen op het kleine Tsjechië. Tsjechië is niet zo groen-rood bevuild als Duitsland. De meeste mensen hier hebben het socialistische dictatuur nog aan den lijve ondervonden en reageren daarom uitermate allergisch op het “nieuwe” socialisme, dat zich vanuit Brussel uitbreidt. Aan de andere kant werden de meeste burgers hier hun hele leven lang onderworpen aan de socialistische heropvoeding en accepteren ze vaak de overmachtige staat als iets natuurlijks.

De enige partij die zich al jarenlang uit echte overtuiging verzet tegen de overmachtige staat en de uittreding van Tsjechië uit de EU en toegang tot de Europese Vrijhandelsassociatie wil, is de Partij van de Vrije Burgers (Svobodní). Deze voortdurend groeiende partij is wezenlijk liberaler dan de Duitse AfD, heeft bij de laatste parlementsverkiezingen bijna 3% van de stemmen behaald en zal volgens de laatste peilingen op 24 mei 6% van de kiezers achter zich weten te verzamelen.

Interessant is vooral het interne systeem volgens welke deze partij functioneert: de 1000 leden en meer dan 2000 officiële sympathisanten financieren de partij volledig met eigen bijdragen. Alle partijcommissies, inclusief het bestuur, worden zonder uitzondering d.m.v. internetverkiezingen door de leden bepaald. De kandidaten en hun volgorde worden eveneens altijd d.m.v. internetverkiezingen bepaald, waaraan echter ook de sympathisanten mogen deelnemen.

In het kader van de verkiezingen voor het Europees Parlement is “Svobodní” op het begrip “EU-onzin” (in het Tsjechisch “euronesmysl”) gekomen, dat ten eerste tamelijk nauwkeurig omschrijft waarom het bij de huidige EU gaat en het ten tweede in zich heeft opgenomen te worden in de omgangstaal. De grootste EU-onzin is zeer zeker de euro, die economisch complete nonsens is. Maar ook andere Europese “verworvenheden”, zoals stroom uit zonne-energie, hebben het in zich: het opwekken van deze stroom kost de burgers van Tsjechië de komende tien jaar jaarlijks 40 miljard kronen (1,5 miljard euro). Dat is voor dit kleine en verhoudingsgewijs arme land immens veel. Wie de Tsjechische mistige winters en regenrijke zomers kent, kan wel nagaan hoe weinig stroom er dan wordt opgewekt (daarom werden ook verleden jaar 80% van de zonne-energie firma´s betrapt op bedrog, omdat ze vanwege het weer zo goed als geen opbrengst konden hebben, maar per se de subsidies wilden binnenhalen).

De verschijnselen van verval binnen de EU moeten al tamelijk algemeen bekend zijn, want in de Tsjechische EU-verkiezingscampagne laten de meeste partijen plotseling in ieder geval euro-kritische geluiden horen! Zelfs de Burgerpartij (ODS), die als destijds machtigste regeringspartij de toetreding van Tsjechië tot de EU en de ondertekening van het Verdrag van Lissabon heeft te verantwoorden, gebruikt nu als affiche: “Wilt u geen euro, onderteken bij ons de petitie.

Dat deze ommekeer, weg van de EU, zich niet alleen voltrekt in Tsjechië, maar ook in de grote kernlanden van de EU, lijkt het artikel bij “FOCUS-Online” te bevestigen: “Slechts een derde deel van de Fransen wil in de EU blijven.”Volgens het artikel is nog slechts 10% van de kiezers in Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië voorstander van de verstrekkende integratie van de EU-landen.

Het is de EU met behulp van een reusachtige reclamebegroting veel mythes op te bouwen, die eerst afgebroken moeten worden. Daarna kunnen we kijken naar zinvolle alternatieven voor deze bureaucratische moloch.

Daaraan kan een verkiezingsspotje van “Svobodní” bijdragen, hier met Duitse ondertiteling:Bron: www.pi-news.net

Auteur: J. Cimrman, Praag

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

http://ejbron.wordpress.com/2014/05/14/ ... more-62055
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48356
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Anti-EU sentimenten groeien

Bericht door Pilgrim »

Afwijzende houding neemt toe: Noorwegen zal nooit toetreden tot de EU

Geplaatst op 4 september 2014

Afbeelding
Liever een monarchie dan de EU: De Noorse bevolking wordt op dit moment liever door een koning vertegenwoordigd dan door Brussel geregeerd.

De instemming in Noorwegen met een EU-lidmaatschap is duidelijk afgenomen. Viermaal meer Noren zijn tegen een EU-lidmaatschap dan daarvoor. Tot nu toe hadden de Noren bij twee referenda een EU-toetreding nipt afgewezen.

In Noorwegen zijn op dit moment viermaal zoveel EU-tegenstanders als ondersteuners. Uit een actuele peiling van Sentio Research blijkt dat meer dan 70% van de Noorse bevolking tegen een EU-toetreding van haar land is. Slechts 18% van de geënquêteerden zou bij een dienovereenkomstig referendum over een eventuele EU-toetreding “Ja” stemmen.

De resultaten zijn een klap voor de EU-vriendelijke conservatieve regeringspartij en de minister voor EU-aangelegenheden, Vidar Helgesen, berichten Noorse media. Het is gebleken dat het beginsel van een zo mogelijk dichtbij de EU staande politiek iedere ondersteuning in de bevolking ontbeert.

Zelfs kiezers van de Conservatieve Partij, die bekendstaat als de meest EU-vriendelijke partij in het parlement en tijdens de beide grote referenda, het laatst in 1992, een toetreding van Noorwegen ondersteunde, stemden intussen grotendeels tegen de EU. Van hen zou bij een referendum op dit moment bijna een derde deel “Ja” stemmen.

Oppositiepoliticus Olausson zei dat de conservatieven rondom Helgesen dit signaal van de kiezers serieus moeten nemen, “die niet ondergeschikt gemaakt willen worden aan de EU.”

Noorwegen had zich bij de jongste EU-sancties tegen Rusland aangesloten en daarmee economische schade op de koop toegenomen.

Bron: http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

http://ejbron.wordpress.com/2014/09/04/ ... more-69965
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48356
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Anti-EU sentimenten groeien

Bericht door Pilgrim »

GB: Concessies of EU-uittreding – alleen Schotland rebelleert

Geplaatst op 16 november 2014

In de ruzie met de EU rondom het thema immigratie heeft Groot-Brittannië opnieuw gewaarschuwd voor een mogelijke EU-uittreding. Mochten er geen “substantiële, belangrijke hervormingen” uit Brussel komen, dan zouden de Britten kunnen stemmen voor een einde van het Britse EU-lidmaatschap. Daarmee dreigde de Britse minister van Buitenlandse Zaken, Philip Hammond.

Wanneer er niet over de Britse voorstellen – specifiek wat betreft immigratie – gesproken wordt, dan zal zijn land niet langer aan de EU-onderhandelingen deelnemen, aldus Hammond. De regerende Conservatieven van de Britse minister-president David Cameron staan voor de parlementsverkiezingen volgend voorjaar enorm onder druk van EU-sceptische krachten. Bij de Europese verkiezingen in mei van dit jaar was de United Kingdom Independence Party (UKIP) de sterkste kracht geworden.

UKIP handelt uiterst EU-kritisch en eist de onmiddellijke uittreding van Groot-Brittannië uit de EU. De minister-president op zijn beurt heeft in het geval van zijn herverkiezing in 2017 de Britten een referendum over het verblijf in de EU beloofd, temeer omdat al twee van zijn afgevaardigden naar UKIP overliepen en de stemming binnen de Conservatieven niet echt positief is.

Voor de Britse verkiezingen voor het Lagerhuis is de immigratie uit andere EU-landen een centraal thema. Cameron onderzoekt daarom mogelijkheden om deze, ondanks het elementaire vrije verkeer voor werknemers binnen de EU, te beperken. Met 47% is bijna de helft van de Britten voorstander van uittreding van Groot-Brittannië uit de EU, zoals bleek uit een peiling van het opinieonderzoeksinstituut YouGov. Slechts 37% van de Britten zou tegen stemmen.

Volgens de peiling bestaat er alleen in Schotland een pro-EU-meerderheid, dat in geval van een EU-uittreding van Groot-Brittannië streeft naar nog een referendum om zich los te maken van Londen, om daarna weer deel te gaan uitmaken van de EU. De nieuwe cheffin van de separatistische Scottish National Party (SNP), Nicola Sturgeon, wil Schotland in de EU houden. “Europa heeft hervormingen nodig, het is niet ideaal, maar onze belangen concentreren zich binnen Europa”, zei Sturgeon. “Het zal democratisch gezien onvergeeflijk zijn wanneer wij tegen onze wil van de EU afgescheiden worden.”

Bron: www.contra-magazin.com

Auteur: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

http://ejbron.wordpress.com/2014/11/16/ ... more-75532
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 41748
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Anti-EU sentimenten groeien

Bericht door Mahalingam »

UKIP heeft weer een zeteltje erbij.
Het zet zoden aan de dijk om van Conservatief naar UKIP te schakelen.
UKIP-kandidaat Mark Reckless was voorheen lid van de regerende Conservatieve partij, maar liep eerder dit jaar over. Daarop werden tussentijdse verkiezingen uitgeschreven, die Reckless won met bijna 17.000 stemmen. De kandidaat van de conservatieven bleef steken op ongeveer 14.000 stemmen.
http://www.telegraaf.nl/buitenland/2335 ... _GB__.html
Het anti-EU sentiment is springlevend, zeker nadat ook de UK extra poen moet ophoesten aan de EU. (net als bij ons)
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48356
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Anti-EU sentimenten groeien

Bericht door Pilgrim »

GB: UKIP van Nigel Farage behaalt bij herverkiezing de tweede parlementszetel

Geplaatst op 21 november 2014

Afbeelding
Mark Reckless en Nigel Farage

De herverkiezing voor het Britse Lagerhuis in het Zuid-Engelse district Rochester and Strood is met een knallende oorvijg voor de Britse minister-president David Cameron en zijn Conservatieven ten einde gegaan. De voormalige Conservatieve afgevaardigde en huidige UKIP-parlementariër kon de herverkiezing duidelijk winnen – en dat, hoewel David Cameron de kieskring per se wilde behouden.

Het nieuws over de duidelijke verkiezingsoverwinning van de United Kingdom Independence Party (UKIP) van Nigel Farage is als een atoombom ingeslagen op de Britse eilanden in de Atlantische Oceaan.

Zoals de plaatselijke verkiezingscommissie vrijdagochtend bekendmaakte, kon de huidige UKIP-kandidaat Mark Reckless 42% van de stemmen winnen en lag daarmee duidelijk voor op zijn naaste concurrente, de kandidate Kelly Tolhurst van de Conservatieven, die duidelijk als favoriet gold en slechts 34,8% van de stemmen kon behalen. De deelname lag bij 50,7%.

De herverkiezing voor de belangrijke zetel in het Britse Lagerhuis was noodzakelijk geworden, omdat de huidige afgevaardigde van de Conservatieven, Mark John Reckless, enkele weken geleden overgestapt was naar het eurosceptische kamp van Nigel Farage – die de vorm van de Europese Unie van de elites en van het establishment afwijst en al vele jaren fel met succes bestrijdt – en dienovereenkomstig zijn parlementszetel neerlegde.

Deze belangrijke zetel in het Britse parlement heeft de UKIP-overloper nu duidelijk voor de eurosceptici terug kunnen winnen. Daarmee heeft UKIP behalve Douglas Carswell, die enkele maanden eveneens dezelfde procedure had doorlopen voor de partij van Nigel Farage, met de nieuw gekozen afgevaardigde Mark Reckless nu al de tweede zetel binnen enkele maanden in het Britse parlement kunnen behalen.

Het huidige resultaat zou een koers veranderende beslissing voor de komende parlementsverkiezingen in Groot-Brittannië in mei volgend jaar kunnen betekenen en daarmee ook de hele Europese Unie in gevaarlijk vaarwater kunnen manoeuvreren.

Ondertussen heeft Nigel Farage zich tegelijkertijd de woede van het establishment van eurocraten in Brussel op de hals gehaald. Samen met de cheffin van het Franse Front National, Marine Le Pen, heeft hij een motie van wantrouwen tegen de onlangs voor het eerst gekozen chef van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, ondertekend. Achtergrond is het zogenaamde “Lux-Leaks-schandaal”.

Bron: http://info.kopp-verlag.de

Auteur: Torben Grombery

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

http://ejbron.wordpress.com/2014/11/21/ ... more-75913
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48356
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Anti-EU sentimenten groeien

Bericht door Pilgrim »

Zo wil premier David Cameron EU-immigratie inperken

Door Shari Deira | 28 nov 2014

De Britse premier David Cameron maakt vrijdag zijn plannen bekend om de instroom van immigranten naar zijn land te beperken. Zijn voornemens zijn al uitgelekt, en worden later toegelicht in een toespraak.

Met een stevige aanpak van immigratie uit lidstaten van de Europese Unie (EU) gaat Cameron de strijd aan met de eurosceptische partij Ukip, voor de verkiezingen van 2015. Wat zijn de plannen van de Britse premier?

1. Sociale zekerheid
Europese immigranten moeten minstens vier jaar werken in het Verenigd Koninkrijk voor zij een beroep kunnen doen op sociale zekerheid.

2. Werk
Als het EU-immigranten niet lukt om binnen een half jaar een baan te vinden in het Verenigd Koninkrijk, moeten zij het land verlaten. Eigenlijk moeten de nieuwkomers al een baan hebben voor zij in het Verenigd Koninkrijk aankomen.

3. Toeslagen naar buitenland
Cameron wil voorkomen dat immigranten jaarlijks miljoenen ponden aan kinderbijslag en belastingvoordelen terugsturen naar het land van herkomst. Immigranten zouden alleen kinderbijslag moeten krijgen als hun kinderen ook daadwerkelijk in het Verenigd Koninkrijk wonen.

4. Return to rules
De plannen van Cameron zijn een 'return to rules' van de Britse oud-premier Margaret Thatcher, die in de jaren tachtig werden tegengehouden door het Europese Hof van Justitie. Volgens Cameron gaat het om het 'strengste systeem van sociale zekerheid voor immigranten' in Europa.

5. Oplichters en bedelaars
EU-immigranten die frauderen, bedelen of de boel oplichten, moeten worden uitgezet en een terugkeerverbod krijgen. Ook moeten er strengere maatregelen komen om criminaliteit door EU-immigranten tegen te gaan.

6. Vrije verkeer van personen
Nieuwe EU-lidstaten moeten langer wachten voor zij een beroep kunnen doen op het vrije verkeer. Het bruto binnenlands product, alles wat burgers en bedrijven in een jaar verdienen, in die landen moet op een bepaald niveau zijn voor de inwoners vrij kunnen reizen.

Nieuwkomers
Cameron ligt in eigen land onder vuur omdat sinds zijn aantreden in 2010 de immigratie naar Groot-Brittannië is toegenomen tot 260.000 vorig jaar. Dat is 75 procent hoger dan voor het aantreden van Cameron. Hij wil dat aantal reduceren tot enkele tienduizenden nieuwkomers uit de Unie per jaar, schrijft The Telegraph.

De Britse premier wil opnieuw onderhandelen over de relatie met de Europese Unie. 'Ik zal zeggen tegen onze Europese partners dat wij echte zorgen hebben, en onze zorgen verdienen het om te worden gehoord. Onze zorgen zijn niet vreemd of onredelijk.'

Cameron zegt in zijn toespraak dat hij het niet zal begrijpen als er geen 'verstandige manier' is om hier doorheen te komen. Ook benadrukt Cameron dat hij het principe van het vrije verkeer, een van de belangrijkste pijlers van de Unie, niet wil vernietigen.

Maar de premier zal duidelijk maken dat het vrije verkeer moet worden aangepast naar aanleiding van de ervaringen van de afgelopen jaren. Of het Cameron gaat lukken, is nog maar de vraag. De Duitse bondskanselier Angela Merkel zou onlangs hebben gezegd dat zij niet wil tornen aan het vrije verkeer, en dat voor haar een Brits vertrek uit de Unie een optie is.

http://www.elsevier.nl/Europese-Unie/ac ... e_inperken
Cameron heeft het hier alleen over immigratie vanuit andere EU-staten maar dus niet over immigratie van buiten de EU. Vanuit moslimlanden dus...
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48356
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Anti-EU sentimenten groeien

Bericht door Pilgrim »

Marine Le Pen wil als presidente referendum houden over EU-uittreding van Frankrijk

Geplaatst op 28 november 2014

Afbeelding
Marine Le Pen

Marine Le Pen, Europarlementariër en cheffin van de partij “Front National”, is van plan om in het geval van haar verkiezingsoverwinning bij de Franse presidentsverkiezingen in 2017 een referendum over de uittreding van Frankrijk uit de Europese Unie te houden.

“Als ik tot presidente van de republiek gekozen zou worden, dan zal ik de verplichting voor de Fransen op me nemen om binnen zes maanden een referendum over de EU-uittreding van Frankrijk te organiseren”, citeert de Franse krant “Le Figaro” de partijcheffin.

De Europarlementariër wees erop dat zij van plan zou zijn om het binnen zes maanden met de Europese autoriteiten eens te worden over de teruggave van de territoriale, wetgevende en economische soevereiniteit evenals de soevereiniteit op valutagebied aan Frankrijk.

“Daarna geeft de EU deze vier elementen aan het Franse volk terug of wijst dat af. Dan zal ik de Fransen verzoeken om bij het referendum voor de EU-uittreding te stemmen”, zei Le Pen.

Ze benadrukte van het ambt van presidente terug te treden als de Fransen tegen de EU-uittreding zouden stemmen.

“Als de Fransen tegen de EU-uittreding zullen stemmen, dan zal ik vertrekken. Want ik zal hen nooit iets beloven wat ik niet kan waarmaken”, aldus Marine Le Pen.

Bron: http://de.ria.ru

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2014/11/28 ... more-76428
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 41748
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Anti-EU sentimenten groeien

Bericht door Mahalingam »

20 jaar geleden stemden de Noren 'neen' tegen de EU. Sindsdien wordt geprobeerd doorde Eu en door de eigen politici om ze tot herstemming te krijgen. Maar de laatste paar jaar is dat een beetje verstomd. Reden?
EU: only 17 percent of Norwegians want in
The poll conducted by Sentio for the newspapers Nationen and Klassekampen found only 16.8 percent of those polled were for membership, while 9.2 percent answered “don't know” to the question of whether Norway should become a member of the 28-member bloc.
If the trend continues for another six months, then the “no” majority will have stood continuously for ten years in Norway.

What the Norwegian people want stands in contrast to the will of the Norwegian parliament, where there is still a majority among Norway's elected politicians for EU membership.

But Norway's politicians show little appetite to provoke debate. Both Prime Minister Erna Solberg (Conservative Party) and the chairman of the Labour Party, Jonas Gahr Støre, have said that the question of a Norwegian EU membership is "not a topic”.
http://www.thelocal.no/20141128/norwegi ... y-no-to-eu

De Noren hebben hun olie en gas winsten opgespaard. Ze zijn rijk geworden.
De EU kijkt er met een begerig oog naar.
Dolgraag zouden ze zien dat Noorwegen zijn steentje bijdraagt in de geldtransfer van het rijke Noorden naar het arme Zuiden (en Frankrijk).
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48356
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Anti-EU sentimenten groeien

Bericht door Pilgrim »

Politieke aardverschuivingen in Europa

Geplaatst op 30 november 2014

Afbeelding

Vorige week behaalde de United Kingdom Independence Party (UKIP) een klinkende overwinning in de verkiezingen van Rochester & Strood. Met deze overwinning verzekerde UKIP zich van zijn haar tweede lid in het parlement. De kandidaat van UKIP, Mark Reckless, won 42,1% van de stemmen en gaf hiermee een pak slaag aan de Conservatieven (34,8%), Labour(16,8%) en de Liberale Democraten (0,9%). Het was de eerste keer ooit dat UKIP uitkwam in Rochester & Strood. De partij won stemmen van alle grote partijen. De Conservatieven verloren 14,4% van de stemmen, Labour 11,7% en de Liberal Democrats maar liefst 15,5%.

UKIP gaat het naar verwachting in de Britse algemene verkiezingen van volgend jaar mei zeer goed doen. Vorige maand voorspelde een peiling dat de partij tot 25% van de stemmen in deze verkiezingen kan winnen. In de algemene verkiezingen van 2010 had de partij slechts 3,1%.

UKIP staat voor het behoud van de nationale identiteit van Groot-Brittannië. Zij verzet zich tegen de Europese Unie (EU) en wil Groot-Brittannië een soevereine natie laten blijven in plaats van onderdeel van een federaal Europa te worden. De partij is ook kritisch ten aanzien van de massa-immigratie, vooral uit Oost-Europa. Hoewel Nigel Farage, de UKIP-leider, zorgvuldig het probleem van de islam vermijdt, is de partij ook tot toevluchtsoord geworden van de kiezers die zich zorgen maken over de islamisering. Maar bovenal belichaamt de partij de ontevredenheid van de kiezers met het traditionele politieke establishment.

Als zodanig is UKIP onderdeel van een brede trend die in heel West Europa kan worden waargenomen.

In Spanje bleek deze week in een peiling dat Podemos, een gloednieuwe partij die slechts negen maanden geleden werd opgericht, momenteel de grootste partij in het land is met 28,3% van de stemmen. De regerende conservatieve Partido Popular van premier Mariano Rajoy zou als tweede eindigen met 26,3% en de Socialistische Partij zou slechts 20,1% krijgen. Drie jaar geleden won de Partido Popular 44,6% van de stemmen in de algemene verkiezingen.

In tegenstelling tot UKIP is Podemos een partij die duidelijk behoort tot de linkerzijde van het politieke spectrum. Podemos (Spaans voor “We Can”) werd opgericht door “anti-kapitalistische” academici en vakbondsmensen die zich willen “verzetten tegen de dominerende de EU-politiek van links.” In tegenstelling tot UKIP wil Podemos niet dat de EU wordt afgeschaft. Integendeel, want Spanje ontvangt miljarden euro’s aan EU-subsidies en een meerderheid van de Spanjaarden wil duidelijk dat hun land een EU-lidstaat blijft.

Echter verzet de partij zich tegen het bezuinigingsbeleid dat de EU oplegt aan Spanje als voorwaarde voor de voortzetting van de stroom aan EU-subsidies. Zowel de Spaanse Socialistische Partij en premier Rajoy’s Partido Popular worden door de kiezers gezien als de uitvoerders van het door de EU voorgeschreven beleid. In dit verband lijkt Podemos op UKIP, dat het Britse politieke establishment ook lijkt te zien als de uitvoerder van het EU-beleid. In het geval van Groot-Brittannië is de onvrede over de EU vooral te danken aan de Britse belastingbetalers die miljarden moeten besteden aan de EU, die vervolgens worden overgemaakt naar landen in het zuiden van Europa waar de regeringen ze gebruiken om de uitkeringsprogramma’s te financieren. In die zin is de opkomst van linkse belasting-en-uitgaven partijen (of liever gezegd belast-andere-landen-en-geef-zelf-uit partijen) zoals Podemos, die de opkomst van partijen als UKIP in het noorden van Europa versterkt.

Inderdaad groeien langs de Middellandse Zee alle partijen die tegen het bezuinigingsbeleid van de EU zijn spectaculair. Een van de belangrijkste sprekers op Podemos’ recente en allereerste partijcongres was Alexis Tsipras, de leider van de Griekse neocommunistische partij Syriza. Bij de Europese verkiezingen in mei vorig jaar werd Syriza Griekenlands grootste partij met 26,5% van de stemmen, met een voorsprong op de regeringspartij Nea Demokratia van premier Antonis Samaras. Syriza is gebaseerd op dezelfde soort gevoelens als Podemos en is populair om precies dezelfde redenen. Hetzelfde geldt voor de Italiaanse Five Star Movement onder leiding van de komiek Beppe Grillo, die in mei vorig jaar met 21,2% van de stemmen de tweede grootste partij in de Europese verkiezingen werd.

En hetzelfde geldt zelfs voor het Front National van Marine Le Pen in Frankrijk. Mevrouw Le Pen beweert dat zonder de euro, de gemeenschappelijke munt van de EU, er “geen behoefte aan bezuinigingen zou zijn.” Op basis van de anti-EU-sentimenten werd het Front National de grootste partij in Frankrijk bij de Europese verkiezingen met 24,8% van de stemmen.

De populariteit van deze partijen stijgt nog steeds. In een recente opiniepeiling in Frankrijk bleek dat Marine Le Pen de komende Franse presidentsverkiezingen zou kunnen winnen, niet alleen in de eerste ronde, maar ook in de beslissende tweede ronde. Het is de eerste keer ooit dat het FN leidt in een presidentsverkiezingen tegen de twee grote partijen van Frankrijk, de socialistische PS en de centrumrechtse UMP.

In de landen in het noorden stijgt de populariteit van de partijen tegen de EU-subsidiëring van de zuidelijke landen al even spectaculair. In Nederland is momenteel de anti-establishment Partij voor de Vrijheid (PVV) van Geert Wilders de grootste partij in de peilingen. Wilders is altijd tegen de “bailout” van landen als Griekenland en Spanje met geld van de Nederlandse belastingbetaler geweest.

In buurland Duitsland is het Alternatief voor Duitsland (AfD) te vinden, een vorig jaar opgerichte partij die zich verzet tegen reddingsoperaties in de eurozone. Deze partij schudt de politiek op met haar verbazingwekkende winsten in de laatste deelstaatverkiezingen.

In Zweden verzetten de Zweden Democraten (SD) zich zowel tegen immigratie als de EU. Deze partij won in september vorig jaar 13% van de stemmen in de algemene verkiezingen, maar haar populariteit blijft stijgen. Vorige week zei een SD-woordvoerder dat de partij momenteel verwacht om tot 18% van de stemmen te winnen.

In heel Europa is het electoraat diep ontevreden en gedesillusioneerd wat betreft de conservatieve en de sociaaldemocratische partijen van het politieke establishment. Kiezers zien niet veel verschil meer tussen de traditionele politieke hoofdrolspelers, die worden gezien als dat ze een EU-agenda opleggen die, om verschillende redenen, voor het land als slecht wordt gezien.

In Europa zijn, te oordelen naar de peilingen, politieke aardverschuivingen aanstaande.

Bron: www.gatestoneinstitute.org

Auteur: Peter Martino

Vertaald uit het Engels door: Vederso

https://ejbron.wordpress.com/2014/11/30 ... more-76600
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48356
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Anti-EU sentimenten groeien

Bericht door Pilgrim »

In 2015 draait politiek Europa naar anti-EU

Door Joost Niemöller, 4 december 2014

In 2015 zou het politieke landschap er in Europa wel eens heel anders uit gaan zien, zo stelde de Amerikaanse denktank Stratfor gisteren vast in een overzicht. Daarbij werd bij een aantal Europese landen gekeken naar komende verkiezingen en verschuivende politieke voorkeuren. De aanhoudende economische crisissituatie werd daarbij als de belangrijkste factor gezien. De traditionele politieke spelers lijken hun macht te gaan verliezen.

In Zweden worden vervroegde verkiezingen gehouden, zo werd gisteren bekend, omdat de regering weigerde een deal te sluiten met de Zweedse Democraten over een streng immigratiebeleid.

De rechtse oppositie weigerde de begroting van de linkse Zweedse regering te steunen. Zweden voert een open grenzen beleid ten aanzien van de Syrische immigranten. Het land wordt bijkans overspoeld, en de problemen nemen steeds meer toe. Het is voor de eerste keer in het politiek altijd stabiele Zweden dat er vervroegde verkiezingen gehouden moeten worden. De Zweedse Democraten zijn anti-EU en anti immigratie. De partij, die in het Europese parlement samenwerkt met UKIP groeit snel en verdubbelde bij de vorige verkiezing hun aanhang.

Ook in Spanje worden in 2015 verkiezingen gehouden. Er is veel ongenoegen over de zittende regering, en er is groeiende populariteit voor de links-populistische partij Podemus -nu al 28 procent, dus groter dan de sociaal democraten- dat de schuldendeal met de EU wil heronderhandelen. De traditionele partijen in Spanje lijken hun meerderheid te verliezen.

Het is mogelijk dat er ook in Griekenland nieuwe verkiezingen zullen komen als het parlement er niet in slaagt een nieuwe president te kiezen. Ook daar is een linkse partij populair, die zich verzet tegen de opgelegde bezuinigingen door de EU, Syriza. Het kan zijn dat de Griekse crisis weer in het middelpunt van de belangstelling komt te staan.

Maar het belangrijkst zijn wel de verkiezingen in Groot Brittannië, die helemaal in het teken van de immigratie en het euroscepticisme zullen staan, met de verwachte grote overwinning voor UKIP, waarna de zwak geworden conservatieven en de Labour party steun zullen moeten zoeken bij elkaar, een situatie die we in Nederland inmiddels al heel gewoon zullen vinden.

O ja, Nederland. Stratfor vergat te vermelden dat we hier nog Provinciale Staten verkiezingen hebben. Hoogstwaarschijnlijk wordt dat de zoveelste slag in het gezicht van het kabinet Rutte. De kans is groot dat de steun in de Eerste Kamer voor het kabinet weg zal vallen en dat er over van alles en nog wat onderhandeld moet worden met oppositiepartijen, waardoor er een schier stuurloze situatie ontstaat. De kans is ook groot dat de anti-EU partij PVV, nu de grootste in de peilingen, het goed gaat doen in deze peilingen. Een extra spaak in het EU wiel.

Nee, 2015 wordt een heel moeizaam jaar voor de EU.

En daarna krijgen we in Frankrijk ook nog verkiezingen... Daar staat Marine Le Pen te trappelen om de macht over te nemen.

http://joostniemoller.nl/2014/12/in-201 ... #more-4369
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48356
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Anti-EU sentimenten groeien

Bericht door Pilgrim »

Peiling: Meerderheid van de Litouwers is tegen de invoering van de euro

Geplaatst op 13 december 2014

Afbeelding
ECB-chef Mario Draghi en de chef van de Bank van Litouwen, Vitas Vasiliauskas, verheugen zich op de invoering van de euro in Litouwen.

Hoewel de regering van Litouwen aandringt op de invoering van de euro is 49% van de Litouwers tegen de invoering van de nieuwe munt. Volgens een door eurosceptici in opdracht gegeven peiling is 26% van de Litouwse bevolking voor de invoering. De meerderheid van de Litouwers eist een referendum.

Volgens een actuele peiling is 49% van de Litouwse bevolking tegen de invoering van de euro. Slechts 26% van de Litouwers is voorstander van de invoering of staat er positief tegenover. De peiling vond plaats in opdracht van de Europese Alliantie voor Vrijheid (EUD).

Uit de peiling bleek bovendien dat 57% van de geënquêteerden het fout vindt om de euro in te voeren zonder daar vooraf een referendum over te houden. Slechts 32% beschouwt een referendum als niet noodzakelijk en is het eens met de beslissing van de regering.

64% van alle geënquêteerden betwijfelt of de invoering van de euro de door de regering beloofde voordelen zal opleveren.

Maar ook in andere EU-landen neemt het vertrouwen in de euro en Brussel af. Volgens een peiling van de “Eurobarometer” in september vertrouwt nog maar 43% de EU-instellingen. Van de 18- tot 24-jarige Europeanen nam slechts 28% van alle stemgerechtigden deel aan de laatste Europese verkiezingen.

Bron: http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2014/12/13 ... more-77426
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20946
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Anti-EU sentimenten groeien

Bericht door King George »

The Last European Commission to Govern Britain - @Nigel_Farage MEP, Ukip LeaderGepubliceerd op 22 okt. 2014
http://www.ukipmeps.org | @Nigel_Farage
• European Parliament, Strasbourg, 22 October 2014

• Nigel Farage MEP, Leader of the UK Independence Party (UKIP), Co-President of the Europe of Freedom and Direct Democracy (EFDD) Group in the European Parliament - http://www.nigelfaragemep.co.uk @Nigel_Farage

• Debate: Presentation by the Commission President-elect of the College of Commissioners and their programme
[2014/2811(RSP)]
http://www.europarl.europa.eu/oeil/popu ... 1%28RSP%29

Transcript:

Mr Juncker, as you present this morning your new Commission, you tell us that they're all in the Last-Chance Saloon. Well, I'll tell you what, I'll come and see you there. But you're going to have to introduce me to them, because this is pretty much a bunch of non-entities, unknown. I spoke to MEPs this morning who will be voting later, and most of them couldn't even name half of them.

And the one from Britian is so obscure, his name, Lord Hill should be Lord Who, because the British public couldn't pick the bloke out of a line-up and he's never been elected to anything in his life, which means he's perfect for the job - because I don't think that the European public or commentators understand what the European Commission really is.

The Commission is the Executive, it is the Government of Europe, and it has the sole rights to propose legislation; it does so in consultation with 3000 secret committees, staffed mainly by big business and big capital, and all the legislation is proposed in secret.

And once something becomes a European law, it is the European Commission themselves who have the sole right to propose repeal or change of that legislation.

The Community Method which you championed this morning, the means by which the European Commission makes law and holds law, is actually the very enemy of the concept of democracy itself. Because it means in any member state there is nothing the electorate can do to change a single piece of European law.

So we'll be voting against the Commission today, not on the basis of the individuals, but on the basis of the fact that it is a fundamentally un-, in fact, anti-democratic form of government.

I suspect you're in for a tough time with this Commission. You are going to have the euro crisis, which has not gone away and is going to get worse.

And you are also going to have the UK debate, when now it hs become unacceptable to the vast majority of British citizens for there to be total free movement of people extended to half a billion people to come to Britain.

Mr Cameron masquerades as being an EU opponent, though I note this morning that the Conservatives are so brave that they are even going to abstain.

I think this will be the last European Commission that governs Britain, because within the end of these five years we will be out of here.

Thank you.


..................................
Video source: EbS (European Parliament)
..................................


• EU Member States:
Austria, Belgium, Bulgaria, Croatia, Cyprus, Czech Republic, Germany, Denmark, Estonia, Spain, Finland, France, Greece, Hungary, Ireland, Italy, Latvia, Lithuania, Luxembourg, Malta, Netherlands, Poland, Portugal, Romania, Slovakia, Slovenia, Sweden, United Kingdom

Categorie
Nieuws & politiek
Licentie
Standaard YouTube-licentie
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48356
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Anti-EU sentimenten groeien

Bericht door Pilgrim »

Steeds meer Europeanen ontevreden met de EU!

Geplaatst op 7 februari 2015

Afbeelding

Volgens een peiling van het Britse bureau “ComRes” ondersteunt meer dan de helft van alle EU-kiezers de eis van de Britse minister-president David Cameron naar hervormingen. Uit de peiling onder de kiezers, inclusief die in Duitsland en Frankrijk, bleek dat een meerderheid van de burgers in toenemende mate verontrust is over de EU en voorstander is van een koerswijziging.

Volgens de peiling is 58% van de Fransen, 49% van de Britten en 46% van de Duitsers van mening dat de EU dringend hervormd moet worden.

Een aanzienlijk aantal kiezers ondersteunt de eis van Cameron naar veranderingen bij de regeling van het vrije verkeer van personen, die het aan iedere inwoner van de EU zonder beperking toestaat om te wonen en te werken waar hij wil.

65% van de Fransen is van mening dat er wat dit betreft meer controles zouden moeten komen of dat de regeling helemaal afgeschaft zou moeten worden.

Ook 48% van de Duitse kiezers wil wat dit betreft veranderingen, evenals 70% van alle Nederlanders.

Zelfs 78% van de Britten eist strengere controles op de regeling van het vrije verkeer van personen of stemt zelfs voor het sluiten van de grenzen voor EU-migranten.

Minister-president Cameron werd voor zijn roep naar hervormingen heftig bekritiseerd door de Brusselse top. Er kwam vooral heftig verzet van de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse president François Hollande.

Vorig jaar november had bondskanselier Merkel nog verkondigd dat er “niet te onderhandelen” zou zijn over de regeling van het vrije verkeer van personen.

Minister-president Cameron wil graag veranderingen van de regelingen van sociale uitkeringen binnen de EU en wil migranten pas het land binnenlaten als zij een aanbod om te komen werken kunnen overleggen. Tijdens een persconferentie met Angela Merkel in januari in Downing Street had Cameron de regeling van het vrije verkeer van personen in principe ondersteund, maar zei wel dat hij het niet zou kunnen toestaan dat het Britse sociale stelsel door werkloze migranten misbruikt zou worden.

Volgens de peiling wil bovendien 49% van de Fransen, 46% van de Duitsers en 49% van de Nederlanders dat de EU zich minder bemoeit met de belangen van de thuislanden. Dat eist ook een overweldigende meerderheid (64%) van de Britten.

De roep van de Europese burgers om de financiële bijdragen aan de EU-begroting te verlagen, wordt eveneens steeds luider.

60% van de Britten, 48% van de Fransen en 57% van de Duitsers eist minder geld voor Brussel.

Andrew Hawkins van “ComRes” zegt: “Deze peiling bewijst dat diegenen die hervormingen willen – tegen de gangbare mening in – in de meerderheid zijn. Het zal een uitdaging voor de EU zijn om zulke eisen tegen het grote verzet van de vooraanstaande Europese politici door te drukken. Het is verrassend dat Cameron uitgerekend in de lidstaten Frankrijk, Duitsland en Nederland zoveel ondersteuning krijgt.”

Bron: http://journalistenwatch.com

Auteur: Marilla Slominski

Bron oorspronkelijk artikel: www.telegraph.co.uk

Auteur: Peter Dominiczak

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2015/02/07 ... more-82195
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48356
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Anti-EU sentimenten groeien

Bericht door Pilgrim »

Waarom stemt meer dan 70% op eurofiele partijen?

Geplaatst op 24 mei 2015

Gisteren in De Telegraaf een stelling over de EU: “Brussel doet ook goede dingen”. Als je met gebakken lucht tevreden bent misschien,of als je directe belangen hebt, zoals de groot-industrieën met hun Brusselse lobby´s, of als je EU-ambtenaar of EU-parlementslid bent of het denkt te worden. En dat benadert zo langzamerhand wel de 23% die vóór is, dus dat is verklaarbaar!

Maar de 67% ontevredenen met dit kwaadaardig kankergezwel stemt wel overeen met eerdere grotere onderzoeken. En toch stemt ongeveer 80% op eurofiele partijen. Hoe is dat te verklaren, want eigenlijk zou circa 75 % op de PVV moeten stemmen, en dat is niet het geval. Want behalve de PVV zijn alle partijen pro EU. Eens een keertje kritiek op de moloch voor de achterban van die partijen is gewoon schijn. Waarom stemmen die mensen dan eigenlijk op dergelijke partijen, waarvan ze weten dat het hun ondergang is en die van hun nazaten? Ach, ze willen het niet zien. Erger nog, ze ontkennen het gewoon, terwijl ze het zich voor hun ogen zien voltrekken.

Wie nu doet alsof er niets aan de hand is en alsof de bezetters van ons land het allemaal niet zo kwaad menen, zal straks zijn haren uit zijn hoofd trekken en zichzelf verwijten: “Waarom heb ik dat toen niet willen zien?” Maar dan is het wel te laat.

Door: Peter Selie

https://ejbron.wordpress.com/2015/05/24 ... more-89650
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48356
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Anti-EU sentimenten groeien

Bericht door Pilgrim »

Cameron: Geen stemrecht EU voor 1,5 miljoen migranten

25-05-15 - Bron: Belga

Als er een referendum over het Britse lidmaatschap in de Europese Unie komt, zullen de meeste niet-Britse EU-burgers in het land geen stemrecht krijgen. Dat heeft de regering vandaag meegedeeld.

De Britse eerste minister David Cameron had na zijn herverkiezing op 7 mei zijn belofte hernieuwd om ten laatste in 2017 een referendum te houden over de toekomst van Groot-Brittannië binnen de EU. De teksten die de weg moeten vrijmaken voor die volksraadpleging, worden naar verwachting donderdag voorgesteld aan het Britse parlement.

Maar in een mededeling heeft het kabinet van premier Cameron al aangegeven dat de lijst met stemgerechtigde kiezers gebaseerd zal zijn "op die van de parlementsverkiezingen".

Dat betekent dat de meeste niet-Britse EU-burgers in het land niet de kans krijgen om te stemmen. Nochtans worden diezelfde burgers bij Europese parlementsverkiezingen wel naar het stemlokaal geroepen.

Volgens de mededeling krijgen enkel de Ieren en de burgers van de Commonwealth-landen de mogelijkheid om zich uit te spreken over een eventuele "Brexit". Bij de meer dan vijftig landen van de Commonwealth bevinden zich slechts een beperkt aantal Europese lidstaten: naast het Verenigd Koninkrijk zelf, gaat het enkel om Malta en Cyprus.

"Het is een belangrijke beslissing voor ons land, een beslissing die de toekomst van het Verenigd Koninkrijk bepaalt", zegt een bron binnen het kabinet-Cameron. "Daarom denken we dat het belangrijk is om enkel de Britse, Ierse en Commonwealth-burgers het recht te geven om daarover te beslissen."

http://www.demorgen.be/buitenland/camer ... -a2336475/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Plaats reactie