Armoede in Frankrijk

Dhana
Berichten: 7964
Lid geworden op: Do Nov 27, 2008 10:15 am

Armoede in Frankrijk

Berichtdoor Dhana » Do Nov 07, 2013 11:18 am


Armoede in Frankrijk grijpt om zich heen

De armoede grijpt om zich heen in Frankrijk en steeds meer gezinnen met kinderen zijn er het slachtoffer van.


De Franse rooms-katholieke hulporganisatie Secours catholique heeft hier donderdag in haar jaarrapport alarm over geslagen.

De allerarmsten worden bovendien steeds armer en hebben steeds minder kans op werk. De organisatie heeft in 2012 1,43 miljoen mensen bijgestaan onder wie 672.000 kinderen.

Volgens de leider van de hulporganisatie, Bernard Thibaut, wordt nu bijna een kwart van de 'klanten' van Secours catholique gevormd door gezinnen met kinderen.

Eén op de zes armen die door de organisatie zijn geholpen, had geen enkele bron van inkomsten, aldus Thibaut.

Door: ANP

http://www.nu.nl/economie/3622209/armoe ... -heen.html.


Je zou bijna denken dat het niet lang duurt daar voordat niet de Koninklijke familie maar de totale Nationale en Europese regeringsleiders onder de guillotine zullen eindigen.
Wil je in het leven werkelijk leren, moet je in staat zijn buiten het eigen ego te schouwen.

Mahalingam
Berichten: 38675
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: armoede in Frankrijk

Berichtdoor Mahalingam » Do Dec 12, 2013 4:27 pm

De volledig topzware Nationale Franse Spoorwegmaatschappij (SNCF) (van de Staat) moet gesaneerd worden. Er is niet nog meer geld beschikbaar om erin te pompen.
Het bedrijf telt maar liefst 150.000 werknemers (aantal stijgende) en dat is ongeveer 10 man personeel per trein. Dat moet anders maar de machtige vakbond ligt dwars.
Spoorwegstaking in Frankrijk
Bij de Franse spoorwegen wordt tot vrijdagochtend (08.00 uur) gestaakt. De drie grootste vakbonden van personeel van de Nationale Franse Spoorwegmaatschappij (SNCF) voeren daarmee actie tegen ingrijpende hervormingen van het kolossale staatsbedrijf.
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2668/Buitenland/article/detail/3561022/2013/12/12/Spoorwegstaking-in-Frankrijk.dhtml
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 15545
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Armoede in Frankrijk. Waar niet in Europa?

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Vr Dec 13, 2013 9:21 am

Mahalingam schreef:
[b]De drie grootste vakbonden van personeel van de Nationale Franse Spoorwegmaatschappij (SNCF) voeren daarmee actie tegen ingrijpende hervormingen van het kolossale staatsbedrijf.

Hè? Is zoiets als een (communistisch) staatsbedrijf in deze tijd nog mogelijk in een al jarenlang door Brussel opgelegd dictaat tot privatiseringen?
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Mahalingam
Berichten: 38675
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: armoede in Frankrijk

Berichtdoor Mahalingam » Wo Dec 18, 2013 3:53 pm

Ze doen net als niet maar Frankrijk behoort tot de knoflook-landen.
De tekorten van de staat zijn enorm en worden groter.
De economie krimpt. De kredietwaardigheid is verlaagd van AA+ naar AA.
Daarbij krijgt Parijs al maanden waarschuwingen van onder meer de Oeso, de Europese Commissie en de eigen rekenkamer. De conclusie is steeds dezelfde: het hervormingstempo ligt te laag, de uitgaven zijn te hoog en drukken te zwaar op de productieve krachten. De publieke sector maakt 56 procent uit van het bbp, een cijfer dat alleen in Denemarken hoger is.[...]
Franse bedrijven worstelen met een slechte concurrentiepositie vanwege relatief hoge arbeidskosten. Ze innoveren te weinig, vooral omdat die hoge lastendruk de winstmarges laag houdt. Het leverde Frankrijk bijnamen op als 'het laatste socialistische land van Europa' of 'Europa's nieuwe zieke man'.[...]
De maatregelen die Hollande nam om de tekorten terug te dringen maakten de toestand er niet beter op. De president mikte eenzijdig op belastingverhoging. Het bleek te werken als een boemerang: de staatsschuld nam niet af maar toe, bedrijven stellen investeringen uit.[...]
Hollande beloofde een 'verandering in de trend' voor het einde van dit jaar.
http://www.trouw.nl/tr/nl/4496/Buitenland/article/detail/3564273/2013/12/18/Nieuwe-zieke-man-van-Europa-schuilt-onder-Duitse-paraplu.dhtml
veel beloven en weinig geven, doet de gek in vreugde leven.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 38675
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: armoede in Frankrijk

Berichtdoor Mahalingam » Zo Jan 12, 2014 7:57 pm

Je ziet het in Engeland geregeld: door het 2-partijen systeem heeft een partij altijd alle macht en hoeft zich niets van de oppositie aan te trekken. Waarna de enige manier die over blijft voor de oppositionelen is; de regering in discrediet te brengen door 'persoonlijke' affaires. Vaak is dit niet moeilijk want politici kunnen hun zwelfrikandel maar met moeite in hun broek houden.

Deze situatie is nu ook in Frankrijk waar te nemen.
De officieele vrouw van Hollande, Valérie Trierweiler, ligt in het ziekenhuis te bekomen van een verrassing: dat haar mannetje vreemd gaat met een actrice.
Het tijdschrift Closer komt met de onthullingen en François Hollande gaat naar de rechter wegens schending van privacy. Let wel: hij stelt niet dat het bericht dat hij wipt met Julie Gayet onjuist is.
http://www.powned.tv/nieuws/buitenland/2014/01/president_gaat_vreemd_vrouw_on.html
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 38675
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: armoede in Frankrijk

Berichtdoor Mahalingam » Vr Jan 24, 2014 4:47 pm

In plaats van over de beroerde economische situatie te praten waar Hollande iets aan moet doen, staan de Franse kranten vol met smakelijke (of onsmakelijke details, dat ligt aan je gezichtspunt) nieuwtjes over de escapades van Hollande.
In het vorige bericht stond:
    De officieele vrouw van Hollande, Valérie Trierweiler, ligt in het ziekenhuis te bekomen van een verrassing:...
Ja ze was helemaal uitgeput. En hoe kwam dat? Door sloopwerkzaamheden.
Toen Valérie Trierweiler vernam van François Hollande dat hij haar bedrogen had met de actrice Julie Gayet, ging ze uitzinnig tekeer. Ze sloeg voor drie miljoen euro aan Frans erfgoed stuk in het Elysée en zou haar bijnaam de 'Rottweiler' alle eer hebben aangedaan.

Onder het kapotte meubilair zou ook een Lodewijk XVI vaas zijn.
Er wordt nu aan 'damage control' gedaan:
Momenteel verblijft ze in het presidentiële buitenverblijf 'La Lanterne' waar ze naar verluidt onder toezicht staat van het kabinet van Hollande.

http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/1780313/2014/01/24/Na-biecht-Hollande-richtte-uitzinnige-Trierweiler-voor-3-miljoen-euro-schade-aan.dhtml
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 38675
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: armoede in Frankrijk

Berichtdoor Mahalingam » Vr Jan 24, 2014 5:00 pm

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40701
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: armoede in Frankrijk

Berichtdoor Pilgrim » Ma Jan 27, 2014 7:47 pm

Grote manifestatie in Parijs tegen de socialistische regering (+ video)

Posted on 27 januari 2014

Afbeelding

De conservatieven, rechtsen en katholieken van Frankrijk hebben het afgelopen weekend een grote manifestatie tegen de socialistische regering Hollande georganiseerd. In de meeste Duitstalige media wordt deze demonstratie als “rechts-extremistische” manifestatie zwartgemaakt.

De organisatoren spreken van meer dan 100.000 deelnemers:

Vooral rechtsgerichte groeperingen hadden opgeroepen tot protest tegen de impopulaire Franse president Hollande. De organisatoren van de “Dag van de woede” spraken van 120.000 demonstranten. Daarentegen telde de politie bij stromende regen slechts 17.000 deelnemers.Onlusten aan het eind
Na de protestmars kwam het tot botsingen met demonstranten: honderden personen gooiden met flessen, stenen, ijzeren stangen en vuilnisemmers naar de politie, die van haar kant traangas inzette. Er raakten 19 politieagenten gewond. De politie arresteerde ongeveer 150 personen.

Ruïneuze politiek aan de kaak gesteld
President Hollande moet aftreden, anders “wordt hij op straat achtervolgd en naar de stembus gejaagd”, stond er in de oproep voor de manifestatie. Zijn politiek zou het land “in de afgrond” drijven. Ook de stiekeme verhouding van het staatshoofd met de actrice Julie Gayet wekte de woede van veel demonstranten op.

Aan de protestmars namen talrijke gezinnen deel, die meerdere malen gezamenlijk het Franse volkslied aanhieven. Ook van de partij waren enkele honderden sympathisanten van de wegens antisemitische uitlatingen met een verbod tot optreden bestrafte komiek Dieudonné evenals talrijke EU-critici.

SRF

Afbeelding

Bron: www.kybeline.com

Auteur: Kybeline

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

http://ejbron.wordpress.com/2014/01/27/ ... more-54742
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 38675
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: armoede in Frankrijk

Berichtdoor Mahalingam » Do Jan 30, 2014 11:59 pm

Het gestook van Frankrijk in het midden Oosten (leve de Arabische Lente en de Syrische strijd) levert zijn vruchten af voor de economie.
Despite the seemingly endless stream of bad economic news for France, there is at least one sector that’s booming: weapons. French arms makers confirmed €6.3 billion in orders to foreign countries in 2013, which represents a 31 percent jump on the previous year.[...]
For France the biggest orders came from Saudia Arabia and the United Arab Emirates, with about 40 percent of deals being inked in that region. According to the Ministry of Defence, “2013 marked a return to the Middle East.”
http://www.thelocal.fr/20140130/arms-france-sold-a-lot-of-weapons-in-2013
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 38675
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: armoede in Frankrijk

Berichtdoor Mahalingam » Di Feb 04, 2014 9:29 pm

Waar hebben kapitalisten een hekel aan? Aan concurrentie. Dan verdienen ze minder. Een monopolie is beter en als dat niet kan, dan maar een kartel.
En waar hebben de socialisten een hekel aan? Aan kapitalisten. Dus is het niet zo gek dat de Staat in Frankrijk nu streeft naar een kartel in de telecom ten voordele van de Staat. Er zijn internationale telecom bedrijven die de winst naar het buitenland sluizen. Dat moet stoppen.
Arnaud Montebourg part en guerre contre la concurrence dans les télécoms
http://m.lesechos.fr/tech-medias/arnaud-montebourg-part-en-guerre-contre-la-concurrence-dans-les-telecoms-0203286557255.htm
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 38675
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: armoede in Frankrijk

Berichtdoor Mahalingam » Wo Feb 19, 2014 8:54 pm

Europe's second-largest carmaker also announced its latest financial results on Wednesday, warning that it may face losses until 2016.
Peugeot said its net loss narrowed to 2.32bn euros last year, compared to a 5bn-euro loss in 2012.
Sales also fell by 2.4% from a year earlier to 54.1bn euros, due to tepid demand for new cars in Europe.

Voor de socialistische regering de taak om PSA Peugeot Citroen overeind te houden en de arbeidsplaatsen te behouden.
De Franse Staat heeft een (om)weg gevonden om staats/steun te geven die van de EU toegestaan is. De rest van het geld komt uit China.
Peugeot signs rescue deal with China's Dongfeng Motor
China's Dongfeng Motors and the French government will each invest about 800m euros (£660m) in return for 14% stakes.[...]
Another 1.4bn euros will be raised from existing investors in Peugeot.

http://www.bbc.co.uk/news/business-26243593
Franse politici doen huilie huilie over het verlies van zeggenschap over een Frans icoon.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40701
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: armoede in Frankrijk

Berichtdoor Pilgrim » Do Feb 20, 2014 1:10 am

Hollande leidt Frankrijk´s economie de afgrond in

Posted on 19 februari 2014

Na bijna twee jaar “regentschap” door de socialistische staatspresident François Hollande lijkt het economisch met Frankrijk afgelopen te zijn. Alle belangrijke cijfers van de Franse economie wijzen naar beneden. De economie bevindt zich aan de rand van de afgrond. Ze wordt gekenmerkt door een geringe groei, een sterk stijgend begrotingstekort een hoge werkloosheid en een constant dalende koopkracht van de burgers.

In het lopende economisch kwartaal 1/2014 groeit de Franse economie vermoedelijk slechts met 0,2%. Tegelijkertijd komt de industrieproductie in de zwarte cijfers terecht. In december 2013 sloot de Franse industrieproductie index met –0,3% af. De werkloosheid steeg naar 11%.

Hollande´s minister van Industrie eist radicale devaluatie van de euro

President Hollande heeft nu aan zijn minister van Industrie, Arnaud Montebourg, opdracht gegeven een hervormingsplan voor de economische malaise uit te werken. De socialist Montebourg denkt er echter niet aan de economie te stimuleren, maar wil veelmeer door een afwaardering van de euro economisch terrein voor Frankrijk terugwinnen. Door dit voorstel worden echter de spaarders en werknemers getroffen. Door een afwaardering van de euro zou het bovendien tot een valutaoorlog met Japan en de VS kunnen komen.

Bron: www.unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

http://ejbron.wordpress.com/2014/02/19/ ... more-56405
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 38675
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: armoede in Frankrijk

Berichtdoor Mahalingam » Di Feb 25, 2014 3:27 pm

Verbetering van de conomie zit er niet in en dus blijven er bedrijven sluiten.
Wat is er tegen te doen? Verbieden van sluitingen is een stapje te ver maar enorme boetes (weinig zinvol als de boel failliet gaat) kunnen helpen.

Aanleiding voor de nieuwe wet was de sluiting door ArcelorMittal van twee staalfabrieken die niet meer lonend waren. En nergens was een koper te vinden; zelfs niet de Franse Staat (via een stroman).
France moves to punish hasty factory closures
The French parliament on Monday definitively passed a law slapping tough penalties on firms who shut down without looking for a buyer in three months' time.[...]

The law makes it compulsory for any company that employs more than 1,000 workers to look for a buyer for a site they want to close in three months' time.

If they fail to do so they could be fined the equivalent of 20 times the minimum wage for each worker affected, or a sum of more than €28,000 ($38,000) per person laid off.
http://www.thelocal.fr/20140225/france-industry-florange
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 38675
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: armoede in Frankrijk

Berichtdoor Mahalingam » Vr Feb 28, 2014 5:09 pm

VIDEO: Franse afrekening – rijken en jongeren ontvluchten de welvaartsstaat
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 38675
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: armoede in Frankrijk

Berichtdoor Mahalingam » Za Mar 29, 2014 11:31 pm

Despair and poverty turn French to far-right
Polls suggest between 10 and 15 mid-sized French towns could have FN mayors by the time ballot boxes close on Sunday in the second round of nationwide local elections.

The party of Marine Le Pen has already secured one mayor's seat, its candidate having won an outright majority in the depressed former coal mining town of Henin-Beaumont at the first attempt last Sunday.

That marked the first time the FN has secured control of a town in France's industrial north, previously a bastion of the left, including the once mighty Communist Party.

Die stad is verder heel multikul en sterk verrijkt.
In a town of some 70,000 residents, so-called "pieds noirs" (literally black feet), French nationals born in north Africa before the end of colonial rule, mingle with Arab immigrants who made the same journey in search of jobs during France's post-war industrial expansion, and another community of recent immigrants from all corners of the world.[...]
In a town with a large north African minority and a sizeable Roma community, Marine Le Pen's partner and party deputy, Louis Aliot, topped the first round with 34.2 percent of the vote.
http://www.thelocal.fr/20140329/poverty-prompting-french-to-turn-to-national-front
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 38675
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: armoede in Frankrijk

Berichtdoor Mahalingam » Di Apr 01, 2014 2:19 pm

De Franse regering is vervangen. Manuel Valls is de nieuwe premier (dat was Jean-Marc Ayrault) en zal dezelfde koers blijven varen. Dus tegen werkeloosheid, voor lagere belastingen en veel meer staatsschuld. Dat laatste heeft de EU maar te slikken.
Hollande zei dat Frankrijk EU-partners moet overtuigen om rekening te houden met de pogingen van het land de economie erbovenop te helpen wanneer ze kijken naar de verplichtingen ten opzichte van Brussel.
http://www.nrc.nl/nieuws/2014/03/31/minister-van-binnenlandse-zaken-valls-nieuwe-premier-frankrijk/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 38675
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: armoede in Frankrijk

Berichtdoor Mahalingam » Do Apr 10, 2014 11:50 am

Zustersteden. Je hoort er de laatste tijd niet meer over. Vroeger was dat heel actueel.
Nu een paar gemeentes door leden van het FN worden bestuurd komt de vraag op: wat doen hun zustersteden? Morele verontwaardiging tonen en banden verbreken?
"Politically, we cannot continue to work with people who develop such views, such ideologies," Hughes Bayet, the Socialist mayor of Farciennes, which is twinned with Beaucaire in Northern France, told Belgian broadcaster RTBF.
[...]
In Stockport, Council leader Sue Derbyshire had come under pressure from the left-wing Labour group to end its twinning with with Beziers, but although she said she wouldn't accept - or offer - any official visits at present, she sees cutting ties with the French town a breach of the democratic process.
[...]
The council over in Wakefield was similarly unmoved by the The National Front's electoral success in its twin town of Henin Beaumont, though for more pragmatic reasons.
“We don’t have the budget these days to have run twinning arrangements in the way we used to do and don’t have active links with Henin-Beaumont, so not really in a position to comment at the moment,” a Wakefield council spokeswoman told The Local.
http://www.thelocal.fr/20140409/far-right-victory-in-france-draws-shrugs-from-brits
En hoe gaat het inmiddels in Béziers?
De burgemeester heeft de politiechef ontslagen want met die man valt niet te werken aan betere veiligheid.
http://www.midilibre.fr/2014/04/08/gilbert-bertrand-n-est-plus-chef-de-la-police,846090.php
En alle gemeentelijke (gesubsidieerde) kantines zijn niet-halal geworden.
http://www.thelocal.fr/20140407/no-halal-meals-in-municipal-cafeterias
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40701
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: armoede in Frankrijk

Berichtdoor Pilgrim » Zo Apr 13, 2014 8:24 pm

Crash in Frankrijk: 50% meer daklozen

Posted on 13 april 2014

Afbeelding
De Franse president Hollande schijnt geen concept te hebben om de armoede te bestrijden.

Het aantal dakloze Fransen is de afgelopen tien jaar met 50% gestegen. Een vierde deel van de daklozen heeft een baan. Vooral in de bouwsector, de gastronomie en de verzorgende beroepen zijn de lonen te laag om er de huur van te kunnen betalen.

Eén op de vier daklozen in Frankrijk heeft werk. Ondanks een regelmatig inkomen lukt het hen echter niet een vaste woning te huren. Tot deze conclusie komt een onderzoek van het Franse instituut voor statistiek “Insee”.

Het aantal mensen zonder vaste verblijfplaats is in Frankrijk de afgelopen jaren sterk toegenomen, zoals het onderzoek vaststelt. Sinds 2001 is hun aantal met 50% toegenomen, aldus het statistiekbureau. Inmiddels zijn er ongeveer 142.000 mensen in Frankrijk dakloos, kinderen en asielzoekers inbegrepen.

In zijn nieuwste onderzoek concentreert “Insee” zich op de ongeveer 66.300 volwassen daklozen in Frankrijk, die in steden met meer dan 20.000 inwoners gebruikmaken van de lokale gaarkeukens en de daklozenopvang. Ongeveer een vierde deel van hen heeft een baan, aldus het onderzoek.

8% van de Fransen zonder vaste verblijfplaats zijn werkzaam in de openbare dienst. 5% van hen werkt tegen kost en inwoning in tehuizen voor daklozen. Ongeveer 19% werkt voor een vereniging of voor een organisatie zonder winstoogmerk. De meeste mannelijke daklozen met een baan werken in de bouw, de gastronomie of het hotelwezen. De vrouwen zijn veelmeer werkzaam als huishoudelijke hulp, ziekenverzorgster of kinderoppas.

De meerderheid van hen leeft in precaire arbeidsomstandigheden. 75% heeft minder dan een jaar werk bij dezelfde werkgever en ongeveer 20% heeft geen geldig arbeidscontract. Twee derde verdient minder dan € 900,- in de maand. Dat leidt ertoe dat het voor deze mensen moeilijker is een woning te vinden. Want net als in Duitsland verlangen de meeste verhuurders in Frankrijk een loonbewijs van woningzoekenden.

Niet alleen in Frankrijk, maar in heel Europa breidt de armoede zich verder uit. Een EU-rapport komt tot de conclusie dat slechts één op de twee werkenden in Europa zich boven de armoedegrens bevindt (meer hier). In Groot-Brittannië is het aantal mensen dat in de open lucht moet slapen de afgelopen twee jaar met meer dan een derde deel gestegen. Ook in Griekenland grijpt de armoede om zich heen. Daar zijn er de afgelopen vijf jaar meer dan 20.000 daklozen bijgekomen. Eén op de vijf van hen heeft een universitaire studie gedaan (hier).

http://ejbron.files.wordpress.com/2014/ ... .png?w=640

Bron: http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

http://ejbron.wordpress.com/2014/04/13/ ... -daklozen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40701
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: armoede in Frankrijk

Berichtdoor Pilgrim » Di Apr 15, 2014 4:35 pm

Socialistische staatspresident François Hollande zo impopulair als nooit tevoren

Posted on 13 april 2014

Afbeelding

De populariteit van de Franse president Hollande heeft een nieuw dieptepunt bereikt. Nog slechts 18% van de Fransen zou op dit moment de socialist als staatshoofd kiezen. Zo impopulair als Hollande was nog geen enkele president in de geschiedenis van de Franse republiek. Ook de regeringshervorming na de catastrofale resultaten voor de Franse socialisten bij de gemeenteraadsverkiezingen hebben niet gezorgd voor een duwtje in de rug van Hollande. Dit blijkt uit de nieuwste peiling van het Franse tijdschrift “Le Journal du Dimanche”.

Voor de op 25 mei plaatsvindende Europese verkiezingen bevindt zich het linkse kamp rondom Hollande – met uitzondering van de nieuwe minister-president Manuel Valls – nog steeds in een duikvlucht, terwijl het Front National van Marine Le Pen de wind juist mee heeft. De eind maart gehouden gemeenteraadsverkiezingen hebben Marine Le Pen grote winst opgeleverd. Voor de Europese verkiezingen wordt een doormars van het Front National met realistische kansen op de eerste plaats verwacht.

Hollande heeft Frankrijk definitief geruïneerd
Toen Hollande in juni 2012 de staatszaken had overgenomen, ging het al niet goed met de begroting, de economie en de arbeidsmarkt. De situatie is de afgelopen twee jaar echter nog slechter geworden. Naast een massale werkloosheid van meer dan 3,3 miljoen werklozen is ook het aantal daklozen in Frankrijk met 50% toegenomen. Tegelijkertijd storten de economische cijfers in elkaar en exploderen de staatsschulden. Of de nieuwe minister-president Valls president Hollande uit zijn voortdurende crisis kan helpen, is uiterst twijfelachtig.

Bron: www.unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

http://ejbron.wordpress.com/2014/04/13/ ... more-60199
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 38675
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: armoede in Frankrijk

Berichtdoor Mahalingam » Ma Mei 12, 2014 10:00 pm

Hij wist het niet. Wie wist wat niet? Hollande wist dat hij op zijn pik getrapt was.
Dat krijg je van politici die niets van andere culturen afweten omdat ze immers toch al multicultureel zijn.
Hier zie hem blij kijken, niet wetende dat hij vernaggeld is door Angela Merkel die naast hem staat en het hem gegeven heeft.

Afbeelding

Hoe dat? In de vaktaal van de visserij in Duitsland heet dit Bismarck-haring.
En wie in Frankrijk weet nog wie Bismarck was?
Hierna ging hij op bezoek in Duitsland. Er daar hingen ze de vlag voor hem uit. Helaas de verkeerde vlag; die van Schleswig-Holstein.
Afbeelding
Nieuwe Duitse blunder: verkeerde vlag bij bezoek Hollande
http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/1884148/2014/05/12/Nieuwe-Duitse-blunder-verkeerde-vlag-bij-bezoek-Hollande.dhtml
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 38675
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: armoede in Frankrijk

Berichtdoor Mahalingam » Zo Jun 29, 2014 12:04 pm

Ook in Frankrijk rijzen de zorgkosten de pan uit.
In 2013 was er €588 miljoen begroot voor de kosten van medische zorg voor arme illegalen. Dat is €744 geworden.
Hoe komt dat? Meer fraude en meer zorg-toerisme.
Scams prompt soaring health costs for migrants
http://www.thelocal.fr/20140623/illegal-migrants-health-costs-spiral-in-france
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 38675
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: armoede in Frankrijk

Berichtdoor Mahalingam » Vr Jul 11, 2014 4:49 pm

Zijn in Frankrijk boeken duur? Ja, net zoals bij ons. (Arme mensen kopen geen boeken; dat is iets voor de gestudeerde elite.) Want de overheid wenst de eigen cultuur te beschermen tegen verschraling.
Er wordt gewerkt met vaste prijzen.
Net zoals MacDonald, AcelorMital, Volkswagen, KLM is Amazon niet Frans en dus heeft een echte Fransman daar iets tegen.

Kleine boekwinkels gaan failliet en dat komt door Amazon. Die bezorgt boeken in Frankrijk zonder extra kosten. Dat doen Franse firma's niet.
Dus kwam er een wet. Niet meer gratis bezorgen. En dus:
In its "Frequently asked questions" section, Amazon's French site says that since the July 8 law, "we are unfortunately no longer allowed to offer free deliveries for book orders.
"We have therefore fixed delivery costs at one centime per order containing books and dispatched by Amazon to systematically guarantee the lowest price for your book orders."

Amazon defies France with 1 centime deliveries
http://www.thelocal.fr/20140711/amazon-france-free-deliveries
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40701
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: armoede in Frankrijk

Berichtdoor Pilgrim » Di Jul 22, 2014 10:43 am

Industriebaas uit Parijs: “Frankrijks economische situatie is catastrofaal.”

Geplaatst op 22 juli 2014

De chef van het Franse ondernemersverbond slaat alarm: Frankrijks economie verkeert in een desolate toestand. Er is nauwelijks nog sprake van investeringen en nieuwe aanstellingen in de ondernemingen. De ontwikkeling in Frankrijk kan effect hebben op heel Europa.

De Franse economie bevindt zich in een desolate toestand. Reden daarvoor zijn vooral de ontbrekende investeringen en de hoge werkloosheid, zei de chef van de ondernemersvereniging. De regering rondom president Hollande moet heel snel maatregelen nemen om de economische groei aan te zwengelen.

“Er wordt niet meer geïnvesteerd en er worden geen nieuwe mensen aangenomen. Ik zie bij de ondernemingen vooral afwachten en wantrouwen. De economische situatie van het land is catastrofaal”, zegt de Franse industrieel Pierre Gattaz in een interview met “Le Figaro”. Gattaz is voorzitter van het Franse ondernemersverbond MEDEF.

Het zogenaamde “Pact van verantwoordelijkheid” van de regering Hollande beschouwt Gattaz als ontoereikend. Het pakket maatregelen geldt als ondernemersonvriendelijk. Het dient de loonkosten te verlagen en de bepalingen op de arbeidsmarkt te versoepelen – net zoals de “Agenda 2010” in Duitsland. Hollande heeft hiervoor speciaal zelfs Peter Hartz als adviseur gehaald (meer hier).

Het Pact is niet toereikend om de economie nieuw leven in te blazen. Wij zullen op onze zomerschool een tiental ´turbomaatregelen´ presenteren om snel arbeidsplaatsen te creëren”, aldus Gattaz verder. Bovendien verlangt Gattaz van de Franse regering dat ze haar plannen voor 75% belasting op zeer hoge inkomens intrekt. De exorbitante belasting is volgens hem een destructief symbool dat de wereld rondgaat en binnenkort overal tot toepassing kan komen, aldus de ondernemer.

De jeugdwerkloosheid in Frankrijk neemt nog steeds toe. De situatie op de Franse arbeidsmarkt wordt steeds slechter en de regering reageert hulpeloos (meer hier). Vooral het Front National van Marine Le Pen profiteert van de desolate situatie op de arbeidsmarkt (hier).

Op de lange termijn kan Frankrijk een staatsbankroet vermoedelijk niet meer afwenden, zeggen de economen Matthias Weik en Marc Friedrich in een interview met de Deutsche Wirtschafts Nachrichten (hier). Het land bevindt zich in een unieke neerwaartse spiraal.

Bron: http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

http://ejbron.wordpress.com/2014/07/22/ ... more-66707
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 38675
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: armoede in Frankrijk

Berichtdoor Mahalingam » Do Jul 31, 2014 4:27 pm

Gaat Frankrijk nog voor 1,2 miljard euro aan oorlogsschepen leveren aan Rusland dit jaar?
Dat ziet er wel naar uit. Frankrijk gaat zijn eigen weg in veel dingen.
Zo las ik een opsomming van Frans gedrag.
We herinneren ons allemaal nog wel de collaboratie met de Duitsers ten tijde van het Vichy-régime;
het land negeerde -als enige- de tijdelijke stop op kernproeven;
we vergeten ook niet dat het land rücksichtlos decennialang zout loosde in de Rijn, met grote schade voor ons land tot gevolg (de Fransen gingen daar zelfs nog een tijdje mee door, nadat wij betaald hadden om het anders te doen);
het land verdomde het om onze blauwhelmen luchtsteun te geven bij Srebrenica, met alle gevolgen van dien;
ze leverden doodleuk Exocet raketten aan Argentinië tijdens de Falkland oorlog, die gevoerd werd tegen NATO-bondgenoot Groot-Brittannië;
ze blijven tegen alle EU-afspraken in gewoon hun staatsbedrijven steunen;
ze hebben rond 2003 alles uit de kast gehaald, ondanks EU-verbod, om een Nederlandse sleepdienst te verhinderen in Le Havre aan het werk te gaan;
ze houden met illegale subsidies hun eigen scheepsbouw overeind (evenals Spanje en Italië trouwens);
ze overtraden al direct het Europact met begrotingscriteria (net als Duitsland trouwens, die de kosten van de Duitse hereniging te verwerken kreeg);
de Franse wapenindustrie levert zonder scrupules aan corrupte en dictatoriale regimes in Afrika en het Midden-Oosten;
de Franse banken lapten gewoon de internationale handelsembargo's tegen landen als Iran, Birma, Soedan en Cuba aan hun laars, de lijst is ein-de-loos.
http://www.dagelijksestandaard.nl/2014/07/frankrijk-en-sancties-tegen-rusland
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8537
Lid geworden op: Do Mei 08, 2008 3:33 am

Re: armoede in Frankrijk

Berichtdoor H.Numan » Vr Aug 01, 2014 2:29 am

Dat van die Exocet raketten, dat klopt niet. Ze wilden inderdaad leveren, maar op dringend verzoek van Margaret Thatcher deden ze dat toch maar niet. MI 5 was in staat om verkoop/aankoop van Exocets op de zwarte markt te voorkomen.
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem


Terug naar “Eurabia”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten