De Verenigde Naties worden aangepakt

Alba
Berichten: 729
Lid geworden op: Zo Sep 03, 2006 4:11 pm
Locatie: Aarde

De Verenigde Naties worden aangepakt

Berichtdoor Alba » Ma Jan 06, 2014 3:25 pm

Van de hulporganisaties die met de Verenigde Naties samenwerken heeft ruim 70 procent een christelijk karakter. De balans in het intergouvernementele orgaan is daardoor zoek, vindt een groep Britse godsdienstwetenschappers. .

In een rapport getiteld 'Religious NGO's and the United Nations' roepen de professoren van de universiteit van Kent de VN op meer oog te hebben voor andere religies en meer te streven naar een eerlijke vertegenwoordiging. De scheefgroei zou veroorzaakt worden door financiële ongelijkheid: hindoeïstische en boeddhistische NGO's (hulporganisaties) hebben een veel kleinere schatkist dan christelijke. Daardoor blijven ze te klein om met de VN te mogen samenwerken.

Vooral katholieken zijn nadrukkelijk aanwezig: zij domineren de NGO-lijst en hebben dankzij het Vaticaan ook politieke invloed. Vaticaanstad is geen VN-lidstaat, maar wel een 'waarnemer'.

Islam is vooral politiek vertegenwoordigd
Moslims worden nauwelijks vertegenwoordigd door NGO's, maar wel door de Organisatie van de Islamitische Samenwerking (OIC), een collectief van islamitische landen. De OIC riep de VN de afgelopen jaren meermaals op belediging van de profeet Mohammed en ontheiliging van de Koran te veroordelen - telkens zonder succes.

Godsdiensten zijn op het mondiale politieke toneel van groot belang, benadrukken de auteurs van het rapport. Wat hen betreft moeten de VN meer oog hebben voor de positieve rol die religies kunnen spelen bij het bevorderen van mensenrechten.

'VN moeten zich niet neerleggen bij ongelijkheid'
De Verenigde Naties zouden zich niet moeten neerleggen bij de huidige 'structurele en historische verschillen' maar moeten streven naar een 'nieuw pluralistisch contract' met vertegenwoordigers van alle godsdiensten. Volgens de godsdienstwetenschappers vormen partner-NGO's met een religieus karakter 7,29 procent van het totale aanbod.

Overigens zijn sommige kleine religies juist opvallend sterk vertegenwoordigd. Enkele organisaties van quakers (wiens geloof sterk leunt op christelijke ideeën) en bahaï-gelovigen gaan uitzonderlijk vaak om tafel met VN-diplomaten. Het verwijt dat de VN worden bestuurd door new age-groepen - een in sommige conservatief-christelijke kringen populaire these - is volgens de onderzoekers totaal ongegrond. .

Bron: http://www.trouw.nl/tr/nl/5091/Religie/ ... lijk.dhtml

En dus gaat de islamisering verder door..... of ben ik te pessimistisch? :cry:

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 18887
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: De Verenigde Naties worden aangepakt

Berichtdoor King George » Ma Jan 06, 2014 4:41 pm

Trek de subsidiekraan voor de Islamitische organisaties maar weer verder open.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Re: De Verenigde Naties worden aangepakt

Berichtdoor Manon » Ma Jan 06, 2014 5:02 pm

Ik begrijp de tekst niet.

Willen ze nu dat de islamitische landen meer financieel gaan bijdragen voor islamitische hulporganizaties? Want die blijken toch niet vertegenwoordigd te zijn in de do-good business. Begrijpbaar natuurlijk want ze mogen enkel moslims helpen of ze krijgen geen bonuspunten voor hun 72 hoeren.

Dus om de lat gelijk te leggen moeten we gewoon zorgen dat de christelijke organizaties op droog zaad zitten en evenmin bijdragen. Dan ligt de lat gelijk. En dat is toch wat ze willen ?
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71951
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De Verenigde Naties worden aangepakt

Berichtdoor Ariel » Ma Jan 06, 2014 5:11 pm

Alba schreef:
En dus gaat de islamisering verder door..... of ben ik te pessimistisch? :cry:


Nee hoor. Niet te pessimistisch. Je bent realistisch. De Verenigde Naties doen niks anders dan zwaaien met een witte vlag naar de islam. Ze willen moslims niet boos maken. De VN wordt al jarenlang sterk beinvloed door de talrijke moslimlanden die er deel van uitmaken, en Islam is in de VN de baas.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.


Terug naar “Eurabia”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten