Hongarije

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44683
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Hongarije

Berichtdoor Pilgrim » Di Feb 04, 2020 10:49 pm

Orbán van Hongarije zegt heel terecht dat Soros en andere kapitalisten achter deze immigranteninvasie zitten. George Soros zit achter tal van NGO’s, waaronder het “Open Society Foundation”- netwerk, dat de onbeperkte en onbelemmerde immigratie van mensen die willen migreren als mensenrecht propageert, financiert en aanstuurt.
https://politikstube.com

https://ejbron.wordpress.com/2020/02/04 ... erlanders/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44683
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Hongarije

Berichtdoor Pilgrim » Vr Feb 07, 2020 11:03 pm

Europese Volkspartij (EVP): Geen meerderheid voor uitsluiting Fidesz

Geplaatst op 7 februari 2020

Afbeelding
De Hongaarse minister-president Viktor Orbán.

De Hongaarse regeringspartij Fidesz zal nu toch niet uit de EVP, de Europese coalitie van christendemocratische partijen, worden uitgesloten. De chef van de EVP, Donald Tusk, maakte nu in telefoongesprekken met de voorzitters van de verschillende christendemocratische partijen duidelijk dat er geen meerderheid zou bestaan voor een beëindiging van het lidmaatschap van Fidesz.

Dat zou vooral liggen aan de houding van de grote partijen. Daartoe behoren de CDU en de CSU. In de telefoongesprekken hadden zowel de secretaris-generaal van de CDU, Paul Ziemiak, als de voorzitter van de CSU, Markus Söder, ervoor gewaarschuwd Fidesz overhaast definitief uit de EVP te gooien.

Fidesz is sinds maart 2019 geschorst bij de EVP. Haar leden hebben binnen de EVP geen stemrecht, de afgevaardigden van Fidesz maken echter nog steeds deel uit van de EVP-fractie in het Europees Parlement. De chef van Fidesz, Viktor Orbán, heeft zichzelf o.a. vanwege zin strikte dichte grenzenpolitiek en zijn maatregelen tegen regeringskritische NGO´s, zoals de stichtingen van Soros, impopulair gemaakt in Brussel.

Binnen de EVP gaan stemmen op dat Orbán alleen maar deel zou kunnen blijven uitmaken van de EVP wanneer hij zichzelf zou veranderen. Orbán op zijn beurt heeft kritiek op de linkse koers van de meeste christendemocratische partijen en eist een koersverandering van de EVP naar rechts. Hij dreigt ermee zich desnoods aan te sluiten bij partijen als de Poolse PiS.

Bron: https://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/02/07 ... ng-fidesz/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44683
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Hongarije

Berichtdoor Pilgrim » Za Feb 15, 2020 10:11 pm

Hongaarse minister noemt massa immigratie programma VN ‘zeer ernstige bedreiging voor hele mensheid’

Posted on 14/02/2020

Afbeelding
Hongarije heeft zijn grenzen letterlijk afgegrendeld voor migranten, en heeft daarom nauwelijks problemen met toenemende criminaliteit, woningnood of het betaalbaar houden van de sociale zekerheid. (Afbeelding: (3)).

VN document wil dat VS komende 30 jaar tot 593 miljoen migranten opneemt, en Europa 1,4 miljard (= 64 miljoen naar Nederland) – Peiling: Twee derde Nederlanders wil immigratie beperken, maar regering houdt grenzen wijd open

De Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken Péter Szijjárt heeft ongemeen hard uitgehaald naar de VN, die grote sommen geld uitgeeft aan programma’s die mensen in de Tweede en Derde Wereld aanmoedigen om hun thuislanden te verlaten en naar het Westen te gaan. ‘Dit massa immigratie proces vormt een zeer ernstige bedreiging voor de hele mensheid. Wij roepen de VN op om contra-terrorisme in het budget op te nemen… en minder uit te geven aan migratie,’ verklaarde hij op een door de VN georganiseerde conferentie.

Het in 2018 gesloten VN Verdrag over Migratie is officieel weliswaar niet bindend, maar wordt via het principe van ‘soft law’ –rechtbanken die het alsnog voor bindend verklaren- alsnog dwingend aan de EU, Nederland en de VS opgelegd.

VN: komende 30 jaar 1,4 miljard migranten naar Europa = 64 miljoen naar Nederland
De Britse parlementariër Janice Atkinson waarschuwde in 2018 dat Europa door het Pact van Marrakesh de komende 6 jaar met 59 miljoen migranten zal worden overspoeld. Marcel de Graaff, Europees parlementslid namens de PVV, wees erop dat het Pact de weg vrijmaakte om kritiek op de massa immigratie te criminaliseren. Franse generaals beschuldigden in een gezamenlijke brief president Macron van ‘verraad’ vanwege het ondertekenen van het Pact. Ze kregen prompt te maken met disciplinaire acties. De Amerikaanse president Donald Trump weigerde juist zijn handtekening te zetten.

In 2001 publiceerde de VN het document ‘Vervangende Migratie: Is het een oplossing voor de afnemende en verouderende bevolkingen?’ In dat document werd het compleet overspoelen en dus feitelijk ‘omvolken’ van de autochtone Europese en Amerikaanse bevolkingen met honderden miljoenen migranten al aangekondigd.

In het meest extreme scenario zou de VS de komende 30 jaar 593 miljoen migranten moeten opnemen (10,8 miljoen per jaar), en de Europa 1,4 miljard, waarvan 159 miljoen in 2025. Van deze gigantische aantallen zijn er tot nu toe ‘slechts’ enkele miljoenen gerealiseerd. Op basis van het inwonertal zou dat voor Nederland neerkomen op 4%, dus 64 miljoen migranten.

Twee derde Nederlanders wil immigratie beperken, maar grenzen blijven wijd open
Uit een zeer recente peiling van Maurice de Hond bleek dat twee derde van de Nederlandse bevolking de immigratie wil inperken. Daar zal de huidige regering nooit naar zal luisteren, want de realiteit wijst uit dat de Nederlandse grenzen al jaren wijd open staan, en er ieder jaar zo’n 100.000 mensen bijkomen, vrijwel uitsluitend door immigratie. Sommigen denken dat het kapot maken van de landbouw- en veeteelt sector met de nep stikstofcrisis bedoeld is om tegen lage prijzen boerenland te kunnen opkopen, zodat daar de noodzakelijke (de facto islamistische) steden kunnen worden gebouwd.

Het binnenhalen van zóveel mensen, die voor het leeuwendeel zeer langdurig of permanent aan het uitkeringeninfuus worden gelegd, zal de sociale zekerheid al binnen enkele jaren doen instorten, zoals in Zweden inmiddels aan het gebeuren is. En ook in Duitsland; in bijvoorbeeld het disctrict Calw-Freudenstadt gaan inmiddels bijna alle publieke financiële middelen naar het opvangen en onderhouden van migranten, die in heel Duitsland op alle gebieden –woningen, uitkeringen, etc.- voorrang moeten krijgen boven autochtonen (2).

Dit ondermijnende immigratie-, omvolking- en islamisering proces zal het cement van onze ooit stabiele en solidaire samenleving steeds verder wegspoelen, waardoor ons een toekomst met grote permanente sociale onrust, onveiligheid, nog meer criminaliteit en vooral heel veel armoede voor miljoenen mensen te wachten staat. En dat is precies wat men in het autoritaire Brussel lijkt te willen, want dan kan door de ontstane chaos en ellende een definitieve machtsgreep worden gedaan door zichzelf tot een federale superstaat om te vormen.

Xander

(1) Paul Joseph Watson / Summit News via Zero Hedge
(2) Anonymous
(3) Afbeelding: WikiMedia Commons, auteur: Bőr Benedek,
bron https://www.flickr.com/photos/borbenedek/21428822521, Creative Commons Attribution 2.0 Generic license.

https://www.xandernieuws.net/algemeen/h ... -mensheid/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44683
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Hongarije

Berichtdoor Pilgrim » Vr Feb 21, 2020 10:25 pm

“Hongarije eerst” – de toespraak van Viktor Orbán over de staat van het land

Geplaatst op 21 februari 2020

Afbeelding

De Hongaarse minister-president Viktor Orbán en zijn jongste toespraak over de staat van het land: Het zelfrespect van een natie als sleutel tot succes – “Laten we laten zien dat we Hongaren zijn” – Wat Hongarije in tien jaar gepresteerd heeft – “Wie ons wil beleren over democratie...” – In staat om te onderscheiden tussen goed en kwaad en te beslissen – “In plaats van migranten zullen er eigen Hongaarse kinderen zijn” – De uitgeputte Brusselse elite – Westerlingen, die niet weten “dat het socialisme de naties kapotmaakt” – Orbán als ongebruikelijke klimaatbeschermer – Het plan om voor ieder nieuw geboren kind tien bomen te planten – Orbán en de “liberalen” – Wat voor Orbán populistisch is.

Viktor Orbán geniet niet, zoals bekend, de welwillendheid van de mainstream media. Erger nog. Ze wijzen hem af, mogen hem niet. Mainstream-politici gedragen zich net zo. Want wat die allemaal aan politieke correctheid plegen te bieden, is niet Orbán´s ding. Hij verzet zich tegen hen met verfrissende helderheid en koppigheid. Nu opnieuw in zijn toespraak betreffende de staat van het land. Het is een toespraak vol patriottisme, een toespraak van “Hongarije eerst”. Het welzijn van Hongarije heeft in Orbán´s politiek voorrang boven al het andere. Hij accentueert het nadrukkelijk in zijn toespraak. Het is een toespraak in gewone taal, die vrij is van de gladgestreken gebruikelijke taal van politieke middelmatigheid, vrij van “politieke taal”, die nergens aanstoot toe wil geven. Het is een toespraak die benadrukt hoe belangrijk nationaal zelfrespect is wanneer een land als Hongarije weer wil opklimmen, politiek wil bestaan en vooruit wil.

Het zelfrespect van een natie als sleutel tot succes
Over het zelfrespect zei Orbán: “In de loop van tientallen jaren, die ik in de politiek heb doorgebracht, kon ik observeren hoe elk succesverhaal, hoe het succesverhaal van iedere opklimmende natie begint met de versterking van het zelfrespect. Denkt u aan de beide laatste westelijke voorbeelden, aan het Amerika van Trump en het succes van Boris Johnson. Ik heb ook geobserveerd dat het persoonlijke zelfrespect van de burgers van de in problemen gekomen landen alleen samen met dat van hun natie kan terugkeren. De sleutel voor de opkomst is dus het herstel van het nationale zelfrespect. Daarom hebben we in 2010 het doel gesteld om aan onszelf en natuurlijk ook aan de wereld te bewijzen dat wij altijd nog iemand zijn.”

“Laten we laten zien dat we Hongaren zijn”
En verder: “Wij zijn niet dat, nerveus met zijn hoed in de hand spelende, om kredieten van het IMF en EU-geld bedelende, hulp van anderen verwachtende volk dat wij leken. Het programma was simpel: laten we laten zien wie wij echt zijn. Laten we laten zien dat we Hongaren zijn. Met een duizendjarige christelijke staatkundigheid, geweldige culturele prestaties, tientallen Nobelprijzen, 177 gouden Olympische medailles, een prachtige hoofdstad, fantastische technische en informatica vakmensen, en het met geniaal bedrijfsinstinct uitgeruste plattelands Hongarije. Wij waren van mening een weg te vinden of aan te leggen. En omdat de door Brussel en Washington gemarkeerde wegen voor ons niet begaanbaar waren, waren we gedwongen een nieuwe aan te leggen.”

Wat Hongarije in tien jaar gepresteerd heeft
Deze tien jaar zouden de Hongaren en hun regering “in de letterlijke zin van het woord samen hebben doorgemaakt”. Met acht nationale referenda zou men samen over de belangrijkste dingen hebben beslist: “We hebben samen over de grondwet, de vermindering van de nevenkosten, de sociale vragen, de bankbelasting, de ondersteuning van de gezinnen en ook over de afwijzing van het Soros-plan beslist. Wie ons over democratie wil beleren, moet eerst maar eens iets wat ook maar in de buurt komt van onze nationale referenda laten zien.”

De rechten van de mensen die de wet in acht nemen
Georges Soros zou driemaal geprobeerd hebben om Hongarije te plunderen, en hij probeert het nog steeds. Nu zou er nog een referendum voorbereid worden: in Europa zou de situatie zijn ontstaan dat voor de beleidsbepalers de rechten van gewelddadige criminelen belangrijker zouden zijn dan de rechten van de mensen die de wet in acht nemen. Zij zouden de waarheid, de levensinstincten van de eerlijke mensen belachelijk maken en in plaats daarvan de daders in plaats van de slachtoffers verdedigen. Dit gevaarlijke verschijnsel zou ook Hongarije bereikt hebben.

In staat om onderscheid te maken tussen goed en kwaad en te beslissen
Sinds tien jaar, aldus Orbán verder, zou er een debat gaande zijn over hoe het economische en maatschappelijke model van Hongarije beoordeeld zou moeten worden: “Men noemt het il-liberaal, postliberaal, christelijk-democratisch, men noemt het een ´democratuur´, een autoritair en hybride systeem, en de hemel mag weten wat al niet meer. Het is ook helemaal geen wonder dat ze ermee in hun maag zitten, want zo´n creatie als ons staatssysteem bestaat nergens anders in Europa. Misschien alleen maar in Polen. Ze willen niet accepteren dat wij in deze regio van de wereld ook zonder liberaal redeneren in staat zijn om onze vrijheid uit de eenvoudige christelijke waarden af te leiden. Wij hebben het vermogen gekregen om te onderscheiden tussen goed en kwaad en te beslissen.”

“In plaats van migranten zullen er eigen Hongaarse kinderen zijn”
Met de denkwijze van Brussel en Washington zou men niet kunnen begrijpen dat er in het oostelijke grensgebied van de EU een verwaarloosde en op de knieën gedwongen staat zou bestaan die slechts 2% van de hele Europese Unie zou uitmaken, maar desondanks zou zeggen: “Eén ding zal er zeer zeker niet zijn: restricties. In plaats daarvan zal er sprake zijn van een Hongaarse weg. In plaats van kredieten productie, in plaats van ondersteuning werk, in plaats van gladde geraffineerdheid ondernemerschap, in plaats van globalistische geldklopperij patriottische economie, in plaats van geflikflooi nationaal zelfrespect en betrokkenheid, en in plaats van migranten zullen er eigen Hongaarse kinderen zijn.”

De uitgeputte Brusselse elite
Over de relatie tot de Europese Unie zei Orbán: “We hebben jullie geleerd dat Europa zich niet in Brussel bevindt. Europa zijn wij, en we hoeven niet overeen te komen met de uitgeputte Brusselse elite, die langzamerhand teleurgesteld is van zichzelf. Vroeger hadden we geloofd dat Europa onze toekomst zou zijn, nu weten we al dat wij de toekomst van Europa zijn.”

Westerlingen, die niet weten “dat het socialisme de naties kapotmaakt”
In zijn toespraak sprak Orbán waarschijnlijk bijna alles aan wat de Hongaren bezighoudt en wat politiek voor hen (en voor de regering) van belang is, waaronder natuurlijk de economische successen (groei, overschot op de betalingsbalans, gedisciplineerde begrotingspolitiek, toename van werkgelegenheid, loonstijgingen, belastingvermindering, exportrecord), het versterken van het Hongaarse leger, het actieplan ter bescherming van gezinnen, maar ook de demografische daling (“De Hongaar is nog steeds een bedreigde soort”), de dreigende stagnatie in de eurozone, de bescherming van de pensioenen, de grootmachten VS en China evenals de zorgen over de socialistische verschijnselen in de EU: “Vaak heb ik het gevoel dat de westerlingen niets van onze geschiedenis geleerd hebben, en niet weten dat het socialisme de naties kapotmaakt.”

Orbán als ongebruikelijke klimaatbeschermer
Irriterend en waaraan men moet wennen, is dat ook Orbán plotseling laat merken een klimaatbeschermer te zijn: “We stellen ons tot doel dat tot 2050 de Europese economie vrij moet zijn van kooldioxide.” De klimaat- en natuurbescherming zou als het ware “onze christelijke en patriottische plicht” zijn. De regering zou zojuist een actieplan ter bescherming van het klimaat hebben aangenomen. Het zou de productie van vernieuwbare energieën door de kleine en middelgrote ondernemingen met 32 miljard Forint ondersteunen, de capaciteit van de centrales op zonne-energie de komende tien jaar verzesvoudigen, de elektrische auto ondersteunen en een groene staatslening invoeren. “Wie zo´n staatslening koopt, ondersteunt de zaak van de klimaatbescherming, want de regering garandeert het hieruit binnenkomende geld alleen te gebruiken voor klimaatvriendelijke programma´s.” Zoiets heeft men van hem, die normaal gesproken geleid wordt door praktisch verstand en die klimaatbescherming politiek niet wil erkennen als vervangende religie, tot nu toe niet gehoord, in ieder geval niet buiten Hongarije.

Een mogelijke beweegreden
Wellicht is dit een impopulaire, maar tactische concessie, veroorzaakt door de klimaatpolitieke oppositie, om haar de wind uit de zeilen te nemen en het niet ook nog met haar te bederven... Een vriend en kenner van Hongarije becommentarieert: “Hij springt nu ook op het ´klimaatpaard´. Dat heeft er mee te maken dat hij door de weliswaar (tot nu toe) weinig succesvolle oppositiekrachten thuis met dit thema wordt geconfronteerd; en hij wil blijkbaar het thema niet alleen overlaten aan de Hongaarse president János Áder, die weliswaar zijn partijvriend is, die echter veel meer door het ´groene gedachtegoed´ beheerst wordt dan Orbán zelf. En tenslotte: zelfs een Orbán bezwijkt daarmee blijkbaar voor de (mediaal opgestookte politieke) ´dwang´ rondom om up to date te zijn...”

Het plan om voor elk nieuw geboren kind tien bomen te planten
Daarentegen überhaupt niet onverstandig is Orbán´s werkelijke milieubeschermingpolitiek. Hij weet deze zelfs te verbinden met zijn nieuwe gezinsbeschermingspolitiek, namelijk met het plan om voor elk nieuw geboren kind tien bomen te laten planten. En het is heel verstandig wanneer Orbán zegt: “Ik lees dat er stemmen opgaan die verkondigen dat we de Aarde op de meest effectieve wijze zouden kunnen redden door geen kinderen te krijgen. Dat is pure waanzin! Oké, we redden de Aarde, maar voor wie redden wij hem dan als we geen kinderen en geen kleinkinderen hebben?”

Orbán en de “liberalen”
Het was Orbán´s 22e toespraak over de staat van het land. Deze heeft hij zondagmiddag 16 februari 2020 gehouden voor een uitgekozen publiek in de burchttuin van Boedapest. De toespraak is tamelijk lang, maar lezenswaardig. In de toespraak heeft hij het vaak over de “liberalen”, die hij als politieke tegenstanders ziet. Hij definieert niet wat hij onder dit begrip verstaat. Vermoedelijk bedoelt hij de westelijke mainstream-politici en het groen-linkse milieu. Die echter verdienen de kwalificatie als “liberalen” juist niet. De vrijheid ligt hen weliswaar voor op de tong, maar ze treden haar met voeten waar ze hen ook maar stoort.

Wat voor Orbán populistisch is
Orbán´s tegenstanders zullen zijn toespraak populistisch noemen. Daarover zegt Orbán zelf: “Wie ons over democratie wil beleren, moet eerst maar eens iets soortgelijks laten zien dat ook maar in de buurt komt van onze nationale referenda. Langzamerhand raken we er aan gewend dat wie tegenwoordig in de politiek niet zo danst als de liberalen verwachten, onmiddellijk wordt verweten een populist te zijn. Dat is de nieuwe naam voor de klassenvijand. Maar, beste vrienden, een populist is diegene die beloftes doet aan de kiezers, hoewel hij weet dat hij niet in staat zal zijn zich aan deze beloftes te houden. Wie beloftes doet en zich er aan houdt, is geen populist, maar een democraat. En wij, Hongaren, zouden ons gerust tot deze categorie moeten rekenen.”

Lees hier evt. de hele toespraak (Duits)

Bron: https://kpkrause.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/02/21 ... -het-land/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44683
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Hongarije

Berichtdoor Pilgrim » Za Feb 22, 2020 12:59 am

Viktor Orbán: “Migratie is een georganiseerde invasie”

Geplaatst op 21 februari 2020

Afbeelding
Peter Pellegrini (Slowakije, links) en Viktor Orbán (Hongarije).

Ontmoeting tussen ministers-presidenten van Slowakije en Hongarije

Gisteren ontmoetten de Hongaarse minister-president Viktor Orbán en zijn Slowaakse collega Peter Pellegrini elkaar aan de Hongaarse zuidgrens. Orbán bekritiseerde opnieuw de door Merkel te verantwoorden mislukte vluchtelingen- en migratiepolitiek.


Hongarije en Slowakije behoren tot de landen die door de weer toenemende migratiegolf op de Balkan-route rechtstreeks getroffen zullen worden respectievelijk al zijn. De Hongaarse minister-president Viktor Orbán en zijn Slowaakse collega Peter Pellegrini bezochten samen de zuidelijke Hongaarse grens met Servië. Daar heeft Hongarije de beveiliging van de landsgrens nogmaals verhoogd om illegale grensoverschrijdingen grotendeels te verhinderen. Het aantal gepoogde illegale binnenkomsten zou weer dramatisch zijn toegenomen, aldus Orbán. Als Hongarije zich hier niet tegen bewapend zou hebben, dan zouden de ongeveer 100.000 op weg bevindende migranten door zijn land verder via Slowakije naar Midden-Europa trekken.

Vluchtelingen, zoals graag benadrukt wordt door Merkel en andere politici zou hij, Orbán, nauwelijks kunnen herkennen onder de opgepakte personen. 95% van hen, aldus de Hongaarse minister-president tijdens een persconferentie n.a.v. het bezoek, zouden “mannen in militaire leeftijd” zijn. Om dat te zeggen, zou weliswaar verboden zijn in Europa, “maar het gaat om een georganiseerde invasie”.

De migranten zouden ondersteund worden door organisaties, die weliswaar over zichzelf beweren NGO´s te zijn, in feite echter net zo handelen als groepen mensensmokkelaars. Deze organisaties zouden over aanzienlijke financiële bronnen en aanzienlijke logistieke vaardigheden beschikken. Deze criminele activiteiten zouden er ook de reden voor zijn waarom hij enkele van hen hun werkzaamheid in Hongarije verboden zou hebben respectievelijk de verantwoordelijke autoriteiten zou hebben verzocht om ondersteuning bij het onderzoek naar die activiteiten.

Soros heeft de belangrijkste Europese vestiging van een van zijn stichtingen na het bekend worden van de komende onderzoeken door de Hongaarse autoriteiten in een bliksemactie van Boedapest naar Berlijn laten verplaatsen.

Bron: www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/02/21 ... e-invasie/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44683
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Hongarije

Berichtdoor Pilgrim » Ma Feb 24, 2020 8:49 pm

Viktor Orbán: Christian Hungary will not allow 'the Soros Plan to resettle a foreign population'
19 feb. 2020


Nederland zou een voorbeeld moeten nemen aan Hongarije, dat een minister-president heeft die achter zijn bevolking staat en vecht voor het behoud van Hongarije en de Hongaren en zijn land veilig houdt voor de immigranteninvasie gefinancierd door het belastinggeld van de hardwerkende Europeaan en door Soros, door sommigen ook wel een financiële terrorist genoemd.

https://ejbron.wordpress.com/2020/02/24 ... -controle/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44683
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Hongarije

Berichtdoor Pilgrim » Wo Mar 04, 2020 12:43 am

Hongarije neemt geen migranten meer op – reden is de Corona-situatie in Iran

Geplaatst op 3 maart 2020

Afbeelding
Een Hongaarse grensagent sluit het hek bij een transitcentrum voor migranten in de buurt van Röszke bij de grensovergang naar Servië.

De Hongaarse regering sluit haar transitzone voor nieuwe migranten, omdat er een verband zou bestaan tussen het Corona-virus en migratie. Dat verklaart de veiligheidsadviseur van de Hongaarse minister-president Viktor Orbán. De meeste mensen komen uit Iran of via Iran – een van de knooppunten van de Corona-vorus-epidemie – in de EU-zone.

“Er bestaat een verband tussen het Corona-virus en de illegale migratie”, zei Györgi Bakondi, de veiligheidsadviseur van de Hongaarse minister-president, zondag 1 maart in Boedapest op een persconferentie.

Bakondi zei dat de meeste illegale migranten uit Iran of via Iran in Europa zouden aankomen. Hij benadrukt dat Iran een knooppunt van de Corona-virus-infectie geworden zou zijn. Iran zou veel besmette mensen hebben en zelfs enkele doden.

Daarom zou Hongarije hebben besloten om voor onbepaalde tijd geen nieuwe vluchtelingen meer in de transitzone op te nemen. Dit zou voor de bescherming van de 321 mensen die zich op dit moment in de zone bevinden en voor de bescherming van het land uitermate belangrijk zijn.

Tibor Lakatos, leider van de parate dienst van de Hongaarse Corona-virus-Taskforce, benadrukte eveneens de rol van Iran bij de beslissing: “Iran geldt als een van de knooppunten in de uitbreiding van het virus”benadrukte hij.

Hongarije houdt asielzoekers, wier asielaanvraag werd afgewezen, in zogenaamde transitzones aan de Hongaarse grens vast.

Ernstige situatie in Iran: 23 parlementariërs besmet, eentje al gestorven
Volgens Reuters zijn in Iran volgens officiële cijfers ondertussen 2336 mensen met het Corona-virus besmet. Aan de door het virus veroorzaakte longziekte zouden 77 mensen zijn gestorven, deelt het ministerie van Gezondheid mee.

De epidemiegolf heeft ook de regeringskringen in Teheran bereikt. De vicevoorzitter van het Iraanse parlement verklaarde dat 23 parlementariërs besmet zijn met het Corona-virus. Zondag werd bekend dat er al een hoge afgevaardigde, Mohammad Ali Ramazani, na een Corona-infectie stierf.

In geen enkel ander land buiten China zijn tot nu toe zoveel mensen aan het nieuwe Corona-virus overleden als in Iran. Mochten de officiële cijfers kloppen, dan zou het sterftecijfer in Iran extreem hoog zijn. Daarom wordt een groot niet officieel geregistreerd aantal besmettingen gevreesd.

Om deze reden worden reizigers uit Iran op de Hongaarse vliegvelden en grenzen uitgefilterd en onderzocht, zei Lakatos. Tot nu toe werden er in totaal 4829 mensen op vliegvelden in Hongarije en 403 mensen aan de grenzen onderzocht, deelde de leider mee.

Steeds meer grensoverschrijdingen
Györgi Bakondi zei op de persconferentie: “Volgens de data van vrijdag [28 februari] vonden er in de eerste twee maanden van het jaar circa 6700 illegale grensoverschrijdingen plaats, waarvan 6100 aan de Servische grens en 465 aan de Roemeense grens.” De veiligheidsadviseur maakte ter vergelijking duidelijk dat er in het jaar 2019 in totaal 490 illegale grensoverschrijdingen aan de Roemeense grens zouden zijn geweest.

De adviseur benadrukte eveneens dat de meeste illegale migranten niet uit Syrië, maar uit Afghanistan, Pakistan en Iran zouden komen.

Volgens Turkse regeringsbronnen zin er ongeveer veertigduizend migranten uit Turkije vertrokken, zei Bakondi, en hij voegde er aan toe: “De reis van de migranten is georganiseerd, bijvoorbeeld met bussen.”

Bakondi benadrukte op de persconferentie dat de Hongaarse regering een boodschap zou hebben voor de Hongaarse mensen, de Schengen-regio´s en ook voor de EU-lidstaten: “Wij zullen onze grenzen en onze binnenlandse veiligheid beschermen”. Dit zou ook een duidelijke boodschap aan de migranten moeten zijn, voegde hij er aan toe: “Onafhankelijk van het feit wat de organisatoren zeggen, er leidt geen weg in deze richting”.

“EU net zo weerloos als in 2015”
Tamás Menczer, de Hongaarse staatssecretaris van Buitenlandse Zaken, zei op zijn Facebook-pagina dat de voormalige EU-top – aangevoerd door Jean-Claude Juncker – tijd verspild zou hebben. Ze zou zich niet goed op de bescherming van de grenzen hebben voorbereid. Daardoor zou het in Hongarije bij de grenskwesties niet alleen meer om de veiligheid, maar ondertussen ook om de gezondheid gaan.

“In de afgelopen jaren had men zich op de versterking van de grenzen moeten concentreren”, zei hij in de video. Hij benadrukte dat de migratie een gezondheidsrisico geworden zou zijn. Volgens Menczer zou Europa op dit moment “net zo weerloos tegenover de migratie zijn als in het jaar 2015”.

De eerst en enige fysieke hindernis voor de migranten zou het Hongaarse grenshek zijn. “Dit hek is nu meer alleen vanwege de veiligheid belangrijk, maar ook vanwege de bescherming voor de gezondheid, omdat we niet met zekerheid kunnen weten of een van de migranten is besmet met het Corona-virus”, voegde Menczer er aan toe.

De Europese Commissie onderzoekt de beslissing
De Europese Commissie onderzoek op dit moment de beslissing van de Hongaarse regering om de transitzone te sluiten. Adalbert Jahnz, woordvoerder van de Europese Commissie, deelde aan het Hongaarse tijdschrift “Népszava” mee: “De stappen van de lidstaten ter verhindering van de uitbreiding van de infectie moeten gebaseerd zijn op risicoanalyse en wetenschappelijke aanbeveling”.

De maatregelen zouden in verhouding moeten staan tot het daadwerkelijke gevaar en dit zou ook met andere landen afgestemd moeten worden, aldus de woordvoerder verder. “Bovendien moeten de maatregelen in overeenstemming zijn met de regel die de uitzetting van de asielzoeker verbiedt en ook met de vluchtelingenregel van de EU”, deelde de woordvoerder aan “Népszava” mee.

Adalbert Jahnz zei dat de EU zou adviseren om vanwege de epidemie geen reisbeperkingen in te voeren. “Maar de landen die de buitengrens van de EU beschermen, kunnen zich beroepen op de gezondheidstoestand en de toegang tot hun regio verbieden”, deelde Jahnz mee.

Bron: www.epochtimes.de

Door: Szilvia Akbar

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/03/03 ... e-in-iran/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44683
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Hongarije

Berichtdoor Pilgrim » Do Mar 05, 2020 7:05 pm

Briljante speech! Orbán verplettert globalisten en Soros!
CommonSenseTV - 3 mrt. 2020

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44683
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Hongarije

Berichtdoor Pilgrim » Za Mar 07, 2020 9:10 pm

Viktor Orbán spreekt duidelijk: “EU en Soros willen nieuw, gemengd, moslimachtig Europa”

4 maart 2020

Afbeelding

Hongarije wil Polen steunen in het geschil met de EU. Premier Viktor Orbán bevestigde dit op een conferentie in Roemenië op zaterdag. Polen zal worden verdedigd tegen de “EU-inquisitie”. Verschillende reproductie van de toespraak in de Duitse media.

In zijn toespraak beschreef Orbán ook de eisen van Berlijn aan solidariteit in het vluchtelingenvraagstuk als “schandalig”. De vice-voorzitter van de EU-commissie, Frans Timmermans, is “de grootinquisiteur”, wiens doel het is Polen te veroordelen, zei Orbán. “Dit zal nooit tot succes leiden”, omdat Hongarije “alle juridische middelen zal gebruiken om solidariteit met Polen te tonen”.

Duitse eisen voor solidariteit op het gebied van vluchtelingen zijn “schandalig” omdat Duitsers gemiddeld meer geld verdienen dan Hongaren, zei Orbán. Als Duitser zou hij “vijf keer denken” of hij solidariteit uit Hongarije wilde, vooral omdat de lonen in Duitse fabrieken “vijf keer hoger” waren dan in Hongaarse bedrijven. De EU had ook geen recht op solidariteit, vooral omdat Hongarije geen financiële steun van Brussel ontving voor de bouw van het hek om vluchtelingen aan de Servische en Kroatische grens in 2015 te beschermen. De EU-commissie bedreigt Warschau met artikel 7 van het EU-Verdrag als de controversiële Poolse gerechtelijke hervorming van kracht wordt. De zwaarste sanctie is een opschorting van de stemrechten van de lidstaat. Alle andere EU-landen zouden hier echter mee moeten instemmen. Er is al lang een consensus tussen de rechtse nationale regeringen van Polen en Hongarije dat de twee landen nooit tegen elkaar stemmen binnen de Europese Raad.

Orbán beschuldigde ook de EU en de Hongaars-Amerikaanse miljardair George Soros van het streven naar een “nieuw, gemengd, moslimachtig Europa”. De grensomheiningen die zijn land heeft gebouwd, zouden deze inspanningen om de moslimimmigratie naar Europa te vergroten, verhinderen. Deze verklaring van Orbán werd niet weerspiegeld in de rapportage door sommige Duitse media. De Spiegel en de FAZ vermelden bijvoorbeeld niet de extreem provocerende passage – terwijl de wereld op zijn beurt de verklaring van Orbán overneemt.

De Hongaarse premier heeft bijna elke zomer in Baile Tusnad, Roemenië, een toespraak gehouden voor de politieke academie van een week lang, in Hongarije woonachtige verenigingen van Hongaren.

https://www.stopdebankiers.com/viktor-o ... ig-europa/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44683
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Hongarije

Berichtdoor Pilgrim » Zo Mar 08, 2020 2:35 am

Viktor Orbán: “Het tijdperk van nuchterheid staat voor de deur!”

Danny - 07/03/2020

Afbeelding

Viktor Orbán sprak gisteren tijdens een feestelijke bijeenkomst van de nationale politie. Ze vierden hun 100e verjaardag en werden in het parlement toegesproken door de leider van hun land.

“Na een tijdperk van liberale en globalistische illusies staat nu het tijdperk van nuchterheid voor de deur!” Dat Orbán een echte bondgenoot is in de strijd tegen het gevaarlijke globalisme heeft hij de afgelopen jaren wel bewezen. Ook zijn reactie op de crisis bij de Griekse grenzen getuigt van leiderschap en gezond verstand.

Orbán stond direct klaar, samen met Slowakije, Tsjechië en Polen (de Visegrád-groep) om de Grieken fysiek te ondersteunen. (bron)

Hongarije heeft ook politiemachten naar de grenzen van Noord-Macedonië en Servië gestuurd om mee te helpen de grenzen te bewaken. (bron) Ze hebben de opdracht om bij de twee grenzen te patrouilleren en smokkelaars en illegale migranten te arresteren. Sommige Hongaarse officieren worden, na overleg, ingezet in het land zelf en niet alleen bij de grenzen. (bron)

“Orde is de basis voor vrijheid. Dit is waarom wij de grenzen beschermen, de golf van immigratie inperken, de slachtoffers bijstaan, onze kinderen opvoeden om een gezond gevoel van nationale identiteit op te bouwen en onze politiemachten ondersteunen.”

En hij voegde daar aan toe: “En we zijn ontzettend trots op wat we al bereikt hebben! De tijd zal bewijzen dat wij het gelijk aan onze zijde hadden in dit debat.” (bron)

“Zij die het belang van onze samenleving, en de wetgeving die deze samenleving beschermt, als een obstakel zien, zijn over het algemeen de diegenen die de migratie steunen, voor legale drugs staan en opkomen voor de rechten van de criminelen in plaats van de rechten van de slachtoffers.”

“Ze verzwakken de natuurlijke geslachtsidentiteit van onze kinderen. Het zijn diegenen die willen dat nationale veiligheidsdiensten wegbezuinigd en ontwapend worden. Een levensgevaarlijke denkwijze die ze duur zal komen te staan”
, aldus Orbán.

Hiermee doelde hij vooral op de waanzin in West-Europese landen, waar Nederland er één van is. Overdreven schadelijke LGBT-ideologieën die men moet prijzen omdat men anders een homohater is en andere absurditeiten die in het Westen ineens op grote schaal de norm zijn en zelfs in het onderwijs worden opgenomen.

Orbán prees zijn politiediensten tijdens de 100e verjaardag en vertelde hen dat hun werk niet alleen van nationaal belang is maar ook in het belang van internationale aangelegenheden. (bron)

“We hebben een sterke economische en diplomatieke positie in de wereld en dit is mede zo gegroeid omdat we in een veilige omgeving te werk kunnen gaan”, hiermee doelend dat men zich op een stuk minder problemen druk hoeft te maken dan de meeste landen in West-Europa.

“Dit is waarom de politieagenten het vertrouwen hebben van de Hongaarse bevolking op dagelijkse basis.”

Tijdens de vluchtelingencrisis in 2015 nam Hongarije ook direct maatregelen. Zelfs door EU-leiders werd Orbán vergeleken met Hitler en het hek dat gebouwd werd maakte van Hongarije een Nazi-regime. (bron)

Diezelfde mensen uit de EU zeggen nu 100% Griekenland te willen steunen en ook achter de acties van Hongarije staan. (bron)

Er wordt hulp gestuurd maar alleen om vluchtelingen tegen te houden. De hypocrisie van de Europese Unie maakt het allemaal ontzettend ongeloofwaardig. Het zijn, tot nu toe, verplichte nummertjes en de EU doet het het liefst met geld af. Deze crisis zijn de directe consequenties van de deal in 2016 met Turkije. (bron)

Daarbij is het moeilijk voor te stellen dat de Europese Unie hard gaat optreden tegen migranten, mocht het écht uit de hand lopen. Dat staat haaks op de globalistische ideologie van de Europese pausen.

Maar zoals Orbán al zei: Het tijdperk van het gezonde verstand staat aan de deur te kloppen!

https://commonsensetv.nl/viktor-orban-h ... onze-deur/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44683
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Hongarije

Berichtdoor Pilgrim » Wo Mar 11, 2020 1:55 am

Hongaarse staatssecretaris over migratiecrisis: EU is hulpeloos en besluiteloos

Geplaatst op 10 maart 2020 door E.J. Bron

Afbeelding
Een stuk van de Hongaars-Servische grens in de buurt van de stad Gara, Hongarije.

Een Hongaarse staatssecretaris heeft kritiek op de EU vanwege “schijnmaatregelen” in de huidige migratiecrisis. Reden zouden haar hulpeloosheid en besluiteloosheid zijn.

Het Hongaarse grenshek en het asielrecht volstaan om de door de migratie veroorzaakte uitdagingen de komende tijd de baas te kunnen, verklaart Zoltán Kovács, staatssecretaris voor Internationale Communicatie in Hongarije. De politicus voegde er in een interview met het dagblad “Magyar Hírlap” aan toe dat de regering bereid zou zijn om bij behoefte nog meer stappen te ondernemen.

Kovács verklaarde in het interview dat zich in West-Europese landen parallelsamenlevingen ontwikkeld zouden hebben, “wat nauwelijks als succesverhaal gerekend kan worden”. “De meeste economische migranten, die zich gevestigd hebben in West-Europa, hebben dit illegaal gedaan”, voegde hij er aan toe.

Europa is nu gedwongen iets te doen met de harde realiteit van honderdduizenden migranten, die proberen de EU-buitengrenzen vanuit het zuiden te doorbreken. Kovács ziet de reden van de huidige situatie in de “hulpeloosheid en besluiteloosheid” van de EU.

Brussel laat zijn problemen steeds meer door NGO´s oplossen
Hongarije´s oplossingsvoorstellen voor het probleem zouden aan dovemansoren gericht zijn, zei hij tegenover de Hongaarse krant. Brussel zou zich nog steeds concentreren op een algemene Europese oplossing en de controle over de migratie- en asielpolitiek willen overnemen, aldus Kovács. “Dat zal duidelijk niet functioneren, omdat de meerderheid van de lidstaten een centralisering niet zal ondersteunen, die de soevereiniteit schendt”, zei de staatssecretaris.

De Hongaarse grensbewaking zou gegarandeerd zijn en zou ook kunnen standhouden tegen de uitdagingen van de komende tijd, schat Kovács in. Hij zou er een gevaar in zien dat Brussel zijn problemen steeds meer door NGO´s laat oplossen. “Omdat de NGO´s het voor de EU sowieso goede proces [van de migratie] niet stoppen, maar hoogstens beter willen managen.”

EU voert “schijnmaatregelen” in
Kovács bekritiseerde de omgang met de migratiecrisis en zei dat de EU alleen maar “schijnmaatregelen” met betrekking tot de grensbewaking en de bouw van transitzones zou hebben ingevoerd.

“Frontex heeft bijvoorbeeld maar 1500 grensbewakers aangesteld, terwijl Griekenland alleen al op dit moment 10.000 heeft aangevraagd”, zei hij. Kovács ziet er een veel serieuzer probleem in dat “ze het niet begrepen hebben dat men de hulp daar naartoe moet brengen waar het probleem zich bevindt” en niet omgekeerd.

Kovács zei dat Europa er aan zou moeten werken om bij te dragen aan een stabilisering van Syrië, Libië en andere crisisgebieden. Het “Hungary Helps” programma zou ter plaatse hulp bieden. “De VS zijn er ook mee begonnen aan dit programma mee te doen. De regering in Washington heeft het programma direct als positief voorbeeld genoemd”, verklaarde de staatssecretaris.

Bron: www.epochtimes.de

Door: Szilvia Akbar

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/03/10 ... luiteloos/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44683
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Hongarije

Berichtdoor Pilgrim » Za Mar 14, 2020 6:10 pm

Orbán maakt buitenlanders voor binnenslepen van Corona-virus verantwoordelijk

Geplaatst op 14 maart 2020

Afbeelding

Hongarije zou “een oorlog aan twee fronten” tegen de immigratie en het Corona-virus voeren, zei de Hongaarse minister-president Viktor Orbán (foto).

De Hongaarse minister-president Viktor Orbán ziet in de immigratie de belangrijkste reden voor de uitbreiding van het nieuwe Corona-virus in zijn land. Op de vraag waarom Hongarije de universiteiten, maar niet de scholen zou sluiten, zei Orbán gisteren in een radio-interview: “Omdat er veel buitenlanders op universiteiten zijn”. De ervaring zou zijn dat vooral buitenlanders de ziekte binnengesleept zouden hebben en dat deze zich zou uitbreiden onder buitenlanders.

Hongarije zou “een oorlog aan twee fronten” voeren tegen de immigratie en het Corona-virus, zei Orbán. “Er bestaat een logische relatie tussen beiden, omdat beiden zich uitbreiden door beweging.” Tot nu toe werden in Hongarije 19 mensen met een Corona-infectie geregistreerd. Onder hen negen Iraniërs, die grotendeels met een studiebeurs in Hongarije studeren, evenals een Brits staatsburger.

Het Hongaarse ministerie van Binnenlandse Zaken kondigde gisteren aan twee Iraanse studenten uit te zetten, bij wie het virus werd gediagnosticeerd. Zij zouden in een ziekenhuis zonder toestemming een quarantaineafdeling zonder beschermende kleding hebben verlaten. Iran behoort tot de meest door de virusziekte getroffen landen.

Rellen in het ziekenhuis
Tibor Lakatos, leider van de Corona-virus-Taskforce, legde maandag 9 maart in een persconferentie de situatie in Hongarije met betrekking tot de uitbreiding van de Wuhan-longepidemie uit. Hij meldde dat de twee Iraanse studenten die zich met het Corona-virus geïnfecteerd hebben, absoluut niet meewerkten in quarantaine.

“Ze gedragen zich absoluut niet verstandig”, zei Lakatos. Ze zouden geprobeerd hebben om de quarantaineregels te omzeilen. Daarom bewaken op dit moment politieagenten het ziekenhuis waar ze zijn ondergebracht, aldus de leider van de Taskforce.

Op een vraag antwoordde Lakatos dat de beide Iraanse studenten helemaal niet met het medisch personeel zouden samenwerken en meerdere stoelen uit de kamer gegooid zouden hebben.

“Ontbrekende samenwerking wordt met uitzetting bestraft”
Ondertussen heeft het Hongaarse ministerie van Buitenlandse Zaken besloten om geen Iraniërs meer in Hongarije binnen te laten, zei de leider van de Taskforce. Ook diegenen die weliswaar een visum hadden gekregen, maar dit nog niet gebruikt hebben, mogen ook niet meer naar binnen, deelde Lakatos maandag mee.

Tijdens de persconferentie werd ook bekendgemaakt dat het zich niet houden aan de epidemieregels bestraft zou worden: “Ontbrekende samenwerking wordt met uitzetting bestraft.”

Brigadegeneraal Attila Kiss, directeur van het Hongaarse rijkskantoor voor immigratie en asiel, voegde er aan toe: “Diegenen die niet met de gezondheidsdienst samenwerken, kunnen eveneens uitgezet worden.”

Na de quarantaineperiode zouden ze in verzekerde bewaring genomen kunnen worden, waar ze tot zes maanden zouden blijven. Deze periode zou men kunnen verdubbelen, daarna zou uitzetting volgen, aldus Kiss verder.

Kiss benadrukte dat de Iraanse staatsburgers over alles van tevoren geïnformeerd werden. De Iraanse ambassade in Boedapest werd eveneens verzocht de informatie onmiddellijk aan haar landgenoten door te geven.

Vrijdag voerde de Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Heiko Maas (SPD) in een videoconferentie overleg met zijn collega´s uit de vier Visegrád-landen Hongarije, Slowakije, Tsjechië en Polen. Ze zouden het gehad hebben over wederzijdse maatregelen om de uitbreiding van het Corona-virus in te dammen, verklaarde Maas. “Juist in Corona-tijden hebben we meer, niet minder internationale samenwerking nodig.”

Bron: www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/03/14 ... oordelijk/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44683
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Hongarije

Berichtdoor Pilgrim » Di Mar 17, 2020 12:02 am

Hongarije sluit de grenzen – Orbán roept op tot nationale verbondenheid

Geplaatst op 16 maart 2020

Afbeelding

Wegens de uitbreiding van de Wuhan-longepidemie worden de grenzen van Hongarije gesloten voor personenverkeer. Alleen Hongaarse staatsburgers kunnen het land nog binnenkomen, deelde minister-president Viktor Orbán (foto) in het Hongaarse parlement mee.

In de strijd tegen de uitbreiding van het nieuwe Corona-virus wil nu ook Hongarije zijn grenzen sluiten. Er worden inreisverboden voor buitenlanders verordend – zo kunnen alleen Hongaarse staatsburgers het land binnenkomen, kondigde minister-president Viktor Orbán vandaag voor de zitting van het Hongaarse parlement aan. Desbetreffende maatregelen zouden op dit moment voorbereid worden.

Als reactie op de Corona-virus pandemie hadden meerdere Europese landen hun grenzen al gesloten, waaronder Polen, Tsjechië en Slowakije. Ook Duitsland sloot vanmorgen de grenzen voor vijf buurlanden, waaronder Frankrijk en Oostenrijk, grotendeels af.

Volgens Orbán worden in Hongarije vanaf morgen bovendien alle openbare manifestaties verboden. Alle vermaaksgelegenheden, bioscopen en culturele instellingen moeten sluiten. De openingstijden van restaurants en cafés worden aanzienlijk beperkt. De scholen in Hongarije zijn al gesloten.

Verzorging van de ouderen heeft prioriteit
Orbán riep mensen van 70 jaar en ouder op om thuis te blijven: “Ik denk dat de regering het niet kan verbieden dat mensen die ouder zijn dan 70 jaar hun woningen verlaten, maar ik kan ze verzoeken dit niet te doen”, verklaarde Orbán in het parlement.

Orbán heeft de gemeentes ertoe verplicht zich bezig te houden met de verzorging van de ouderen – ze zouden hun capaciteiten en krachten daar in de eerste plaats op moeten concentreren.

“De strijd met de uitbreiding zal langdurig en zwaar zijn – hij zal van ons allemaal bepaalde aanpassingen vereisen”, zei de premier. In de komende maanden zal het werk van medisch personeel en ordebewaarders een grote rol spelen, voegde Orbán er aan toe.

“Verbondenheid en discipline zijn onze belangrijkste bronnen”
Orbán houdt er rekening mee dat de uitbreiding zich in de komende dagen van individuele gevallen naar groepsgevallen ontwikkelt. “Tot we een vaccin hebben, is onze enige kans om de uitbreiding te matigen”, zei hij.

Orbán roept op tot nationale verbondenheid
De premier noemde in zijn toespraak dat het virus uit Iran, uit Italië en uit Israël naar Hongarije kon komen. “Omdat er op dit moment geen globale oplossing voor de uitbreiding bestaat, ontwikkelt elk land zijn eigen beschermingsmaatregelen.” Deze situatie zou echter niet onbekend zijn, want zo ging het ook bij de migratiecrisis en bij de hoogwatercatastrofes.

“We zijn vaak in moeilijke situaties terechtgekomen, ook in de afgelopen tien jaar. Daarvan hebben we geleerd: hoe groot het gevaar ook is, onze beste kans is wanneer we elkaar door dik en dun bijstaan. Dat moeten we ook deze keer doen. Ik verzoek iedereen om in deze situatie de weg van de gemeenschappelijke handeling en van de nationale verbondenheid te gaan”, aldus Orbán.

In Hongarije werden tot nu toe 39 besmettingen met het Corona-virus en één dode geregistreerd.

Bron: www.epochtimes.de

Door: Szilvia Akbar

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/03/16 ... ondenheid/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 40241
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Hongarije

Berichtdoor Mahalingam » Di Mar 31, 2020 2:14 pm

Talloos zijn de maatregelen van de overheid in deze crisis zonder goede wettelijke onderbouw. Zo is het mogelijk dat de politie woningen binnen valt zonder huiszoekingsbevel omdat ze feestgedruis horen. Vroeger moest er heel wat meer gebeuren voordat zo iets gedaan werd.
En onze ooh zo diverse media zijn in handen van maar een paar grote spelers. Kranten schijnen nog altijd subsidie te krijgen om de 'pluriformiteit' te handhaven. En afwijkende meningen worden bestreden door nepnieuws jagers.
Het is dus tijd om wat Orban-bashing te doen want die doet openlijk wat de rest van de EU achterbaks doet.
De coronacrisis kan Orbán niet beteugelen, de berichtgeving erover wel
Het Hongaarse parlement stemde maandag in met wetgeving die de macht van premier Viktor Orbán uitbreidt en die de vrije pers verder inperkt. ‘Onze bronnen willen ineens niet meer met ons praten.’

In het afgelopen decennium werden honderden mediatitels in Hongarije opgekocht door regeringsgezinde zakenmagnaten, waardoor nu nog maar een handjevol onafhankelijk persuitingen over is: voornamelijk online. Het werd voor deze media in de afgelopen jaren al steeds moeilijker om te overleven, maar sinds het aanbreken van de coronacrisis is de druk vanuit de regering pas echt opgevoerd.

Let wel, die laatste alinea gaat over Hongarije maar zou net zo goed op Nederland van toepassing zijn.
Vervolgens werd vorige week een berucht nieuw wetsvoorstel ingediend, dat premier Viktor Orbán niet alleen vrijwel onbeperkte macht in Hongarije geeft, maar dat ook een passage bevat dat specifiek gericht lijkt te zijn op de vrije pers: op het verspreiden van nieuws over de coronasituatie dat onwaarheden of ‘vervormde waarheden’ bevat die voor ‘onrust’ zorgen, staat voortaan tot vijf jaar cel. De wet werd maandagmiddag aangenomen in het parlement, waar de regering een tweederde meerderheid heeft.
https://www.trouw.nl/buitenland/de-coronacrisis-kan-orban-niet-beteugelen-de-berichtgeving-erover-wel~b9376a55/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44683
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Hongarije

Berichtdoor Pilgrim » Za Apr 04, 2020 9:42 pm

Viktor Orbán over EU-kritiek: “Ik heb geen tijd voor zoiets”

Geplaatst op 4 april 2020

Afbeelding

De Hongaarse minister-president Viktor Orbán (foto) weigert, in ieder geval eerst, om zich bezig te houden met de kritiek van andere EU-landen op de omstreden Hongaarse uitzonderingswet.

“Met alle respect, maar ik heb geen tijd voor zoiets”, schreef Orbán vrijdag in een brief aan de secretaris-generaal van de Europese Volkspartij (EVP), Antonio López-Istúriz White. De brief werd door een kabinetslid van Orbán op Twitter gepubliceerd.

“Ik kan me nauwelijks voorstellen dat iemand van ons tijd heeft om over de bedoelingen van andere landen te fantaseren”, staat er verder in de brief. “Dit lijkt mij deze dagen een extravagante luxe te zijn.” Hij zou bereid zijn “om erover te discussiëren zodra de pandemie voorbij is.”

Tegen de Hongaarse publiekrechtelijke omroep zei Orbán vrijdag dat de EU-vertegenwoordigers in de “Brusselse bubbel” zich bezig zouden moeten houden met de bestrijding van de pandemie in plaats van met de gebeurtenissen in Hongarije.. “We zouden levens kunnen redden als we samenwerken. En waar houdt Brussel zich mee bezig? Met ons.”

Op Hongarije wordt op dit moment kritiek uitgeoefend wegens een onlangs besloten uitzonderingswet. Orbán had zich maandag door het Hongaarse parlement omvangrijke volmachten laten geven om de corona-virus crisis te bestrijden. De politicus kan nu per decreet regeren en de uitzonderingstoestand vanwege de pandemie zonder toestemming van het parlement naar believen verlengen.

Daarom eisten donderdag 13 partijen van de EVP de uitsluiting van de partij van Orbán, Fidesz, uit het bondgenootschap. De CDU en de CSU waren hier niet bij, net zomin als andere grote nationale partijen van de Europese Volkspartij. In totaal bestaat de EVP uit meer dan 80 partijen.

Bron: www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/04/04 ... or-zoiets/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44683
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Hongarije

Berichtdoor Pilgrim » Zo Apr 05, 2020 11:14 pm

Hongarije irriteert de globaliseerders

Geplaatst op 5 april 2020

Afbeelding

Hij heeft het IMF voor de deur gezet, de internationale banken gebruuskeerd en de dependance van de Open Society Foundation van George Soros tot vertrek uit Hongarije gedwongen. Bovendien geldt hij als een regeringschef die geen hoge pet opheeft van de EU en de Brusselse bureaucraten.

Het is daarom geen wonder dat Viktor Orbán (foto) voor zijn eigen koers al tien jaar lang door westelijke politici en media in de mainstream bekritiseerd, uitgescholden, bespot en als want-to-be-dictator belasterd wordt. De Europese campagne bereikte haar voorlopige hoogtepunt in 2015 en 2016, nadat Orbán met een hek langs de Servische grens midden in de migratiecrisis de Balkan-route afsneed – en daarna de gemaakte kosten ook nog in rekening bracht bij zijn buurlanden.

Nu, in de corona-crisis, dient de Hongaarse minister-president voor globaliseerders, linksen en overtuigingsjournalisten met een sterke drang tot conformiteit, opnieuw als welkome schietschijf, omdat hij onvriendelijke corona-wetten heeft uitgevaardigd. Als je beter kijkt, blijkt echter: andere landen gaan bij de digitale controle, de inzet van geheime diensten en het eigen leger nog verder.

Al na een kort onderzoek stort de hele campagne tegen Orbán´s vermeende poging om “onbeperkte macht” naar zich toe te trekken in elkaar. De maatregelen zijn van tijdelijke aard, ze zijn beperkt tot 15 dagen. Het parlement zou deze periode moeten verlengen en er vindt geen “omvangrijke machtsuitoefening” plaats, omdat de corona-wet zich heel duidelijk tot de medische crisis beperkt. En de volgende parlementsverkiezingen, die zogenaamd verhinderd moesten worden, worden in de corona-wet zelfs helemaal niet genoemd.

Desondanks eist de minister van Buitenlandse Zaken van Luxemburg Jean Asselborn met de Brusselse arrogantie, die miljoenen Europeanen woedend maakt, dat Hongarije “in politieke quarantaine” zou horen. Daarmee bereikt een langdurige campagne een nieuw hoogtepunt. Maar diegenen die met de vinger naar Orbán wijzen, behalve media en Duitse politici vooral de EU via haar vertegenwoordigers, zouden beter de hand in eigen boezem moeten steken...

Bron: www.pi-news.net

Door: Markus Gärtner

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/04/05 ... iseerders/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 40241
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Hongarije

Berichtdoor Mahalingam » Ma Apr 06, 2020 9:13 am

Nu, in de corona-crisis, dient de Hongaarse minister-president voor globaliseerders, linksen en overtuigingsjournalisten met een sterke drang tot conformiteit, opnieuw als welkome schietschijf, omdat hij onvriendelijke corona-wetten heeft uitgevaardigd.

ter illustratie hier een artikel uit Trouw over hoe erg het is dat Orban bestaat. Die arme Hongaren die moeten leven onder een dictatuur, zo leren wij hier:
Hoe Orbán de EU dreigt te besmetten
De viruscrisis is een geschenk voor premier Orbán van Hongarije. Met ‘democratische’ trucs bezoedelt hij Europa’s democratieën.

Het is de laatste tijd vaker opgemerkt: voor autoritaire leiders met dictatoriale aspiraties zijn crises als die rond het coronavirus een godsgeschenk, en in Europa geldt dat voor niemand sterker dan voor de Hongaarse leider Viktor Orbán. Terwijl noodwetten van andere landen zich concentreren op maatregelen om de bevolking tegen het virus te beschermen door ze van de straat te houden en artsen veilig hun werk te laten doen, liet Orbán een ‘machtigingswet’ aannemen die enkel en uitsluitend draait om uitbreiding van zijn macht.

Als Orbán de afgelopen tien jaar iets heeft bewezen, is het dat hij er een meester in is om situaties naar zijn hand te zetten en zijn macht stapje voor stapje uit te breiden. De vluchtelingencrisis van 2015 gaf hem talrijke nieuwe bevoegdheden, en dankzij de coronacrisis krijgt hij nu nagenoeg dictatoriale bevoegdheden.

Spoiler! :
Kikker in de pan

Voorafgaand aan de coronacrisis had Orbans aanpak veel weg van de spreekwoordelijke kikker in de pan die langzaam wordt opgewarmd. In Orbáns pan sudderden sinds de verkiezingen in 2010 eigenlijk twee kikkers. Aan de ene kant de eigen bevolking, die voor een groot deel nog steeds niet het gevoel heeft dat er iets mis is, en aan de andere de internationale gemeenschap, die er ondanks alle kritiek lange tijd niet aan wilde dat een Europese politicus die via democratische verkiezingen aan de macht is gekomen diezelfde democratie langzaam de nek omdraait. Voor sommigen in de Europese Volkspartij, de fractie in het Europarlement waarvan Orbáns Fidesz-partij tot vorig jaar deel uitmaakte, is dat nog steeds een brug te ver.

Orbán past in een internationale trend. Het Freedom House, een Amerikaanse organisatie die jaarlijks de staat van de democratie opmaakt, degradeerde tussen 1973 en 2018 197 landen op zijn democratie-index. In de helft van de gevallen ging het daarbij om militaire coups. Maar in de andere helft kwamen anti­democratische leiders en regelrechte dictators via democratische verkiezingen aan het bewind, en braken ze sluipenderwijs de democratie af.

Ook Orbán heeft in tien jaar tijd de grondwet, de mediawet, de kieswet en de positie van de rechterlijke macht stelselmatig zo aangepast dat hij de oppositie steeds wat verder buiten spel zette en de rechtsstaat steeds verder verzwakte. Daardoor staat de oppositie nu met lege handen om de machtigingswet nog aan te vechten.

Postmoderne dictatuur

Gelijktijdig bleven allerlei uiterlijke kenmerken van democratie, zoals verkiezingen en zelfs een – gemarginaliseerde – kritische pers overeind. De Oekraïens-Britse onderzoeker Peter Pomerantsev, schrijver van het boek ‘This Is Not Propaganda’, bedacht er de term ‘post-moderne dictatuur’ voor: daarin zetten machthebbers democratische technieken in voor uitgesproken ondemocratische doeleinden.

Would-be dictators kunnen van Orbán wat leren. Weliswaar laat hij zich inspireren door landen als Rusland, zoals bij het criminaliseren van kritische maatschappelijke organisaties en het gebruik van staatsmedia voor propagandadoeleinden. Maar Orbán doet het veel subtieler. Zijn regering, vol voormalige rechtenstudenten zoals hijzelf, gebruikt met graagte wetten en regelgeving uit landen als Groot-Brittannië, Frankrijk en Italië en zelfs uit Nederland.

Worst practices

Zoals bedrijven leren van debest practices van andere bedrijven, zo leert Orbán van de worst practices van andere landen. Goed voorbeeld: de aangepaste kieswet. Een deel van de parlementszetels wordt via districten gekozen. Oorspronkelijk namen de twee sterkste kandidaten uit de eerste ronde het in een tweede ronde tegen elkaar op. Nu wint simpelweg de kandidaat met de meeste stemmen in één ronde – ook als die maar 11 procent van de kiezers achter zich heeft en de overigen ieder pakweg 10. Minder democratisch, hoezo? Orbán wijst bij kritiek naar Groot-Brittannië: daar gaat het net zo!

En waarom is het erg dat alle openbare Hongaarse scholen door één regeringsbureau worden bestuurd, dat ook verantwoordelijk is voor benoemingen en lesinhoud? Dat is in Frankrijk net zo. En wie kan bezwaar hebben tegen de Hongaarse renationalisatie van water-, gas, en elektriciteitsbedrijven? In Frankrijk zijn dat toch ook staatsbedrijven, luidt het verweer. Dat klinkt redelijk totdat je bedenkt dat de operatie bedoeld was om die nutsbedrijven te zuiveren van buitenlandse partijen, en ze te gebruiken als geldmachines voor vrienden.

En wie klaagt dat Fidesz partijvrienden benoemt op allerlei functies, bijvoorbeeld in de mediaraad en het openbaar ministerie, krijgt te horen dat in Hongarije het parlement daarover beslist: veel democratischer dus dan in Nederland, waar de minister de kandidaten benoemt. Totdat je je realiseert dat Nederlandse ministers zich laten adviseren door mensen uit het veld, en deskundigheid vooropzetten, terwijl bij Hongaarse parlementariërs partijtrouw vooropstaat.
Media-imperium

Vrijwel alle private media, van provinciale dagbladen tot tv-zenders, staan inmiddels onder één mediaconglomeraat, eigendom van Lörinc Mészáros, voormalig loodgieter, vertrouweling van Orbán en de grootste oligarch van Hongarije. Uniek in Europa is dat niet: ook Berlusconi bouwde ooit zo’n media-imperium op. Europa mopperde alleen wat.

En zo heeft Hongarije de afgelopen jaren uit heel Europa stukjes wet- en regelgeving gehaald en samengevoegd voor iets wat de Amerikaanse sociologe Kim Lane Sheppele ooit omschreef als ‘Frankenstaat’. Zoals het monster van Frankenstein geen mens was, al had het alle ledematen, zo lijken alle onderdelen van de democratie in Hongarije nog wel aanwezig, zonder dat je kunt spreken van een democratie.

Militaire operatie

Maatregelen rond het coronavirus functioneren als een lakmoestest voor Frankenstaten. Dit zijn uitzonderlijke tijden, die om noodmaatregelen vragen, dat doen democratische politici als Mark Rutte en Angela Merkel ook. Vraag is welke maatregelen worden ingevoerd en hoe.

De Hongaarse regering is bezig een militaire operatie uit te voeren. Al op de eerste persconferentie over de coronacrisis was een van de twee sprekers op het podium gehuld in militair uniform. Zij spraken namens ‘de operatieve staf’, produceerden een stortvloed aan cijfers en verordeningen, maar over de medische kanten van het virus wisten ze bar weinig.

Ook Orbáns toespraken zijn militaristisch van toon, vol met termen als ‘fronten’ en ‘zelfverdediging’ in vier ‘operationele velden’: het leger, de politie, de gezondheidszorg en de economie. In die volgorde. Hongaren weten inmiddels tot op de man af hoeveel ordehandhavers (139.684) en militairen (43.980) de regering ter beschikking stelt om het virus te lijf te gaan. Maar ondernemers die in de puree zitten, hebben als enige troost dat ze ‘ter verdediging van de economie’ voorlopig minder belasting hoeven te betalen. Over mensen die hun baan kwijt zijn geen woord.

Een van de eerste maatregelen was de inzet van militairen voor ‘assistentie’ in de bedrijfsleiding van 140 essentiële bedrijven, van energievoorziening tot geneesmiddelenproductie. Vorige maand verschenen plotseling soldaten met machinegeweren op straat. Ze patrouilleerden tussen kledingrekken en winkelend publiek (winkels, cafés en restaurants konden op dat moment tot drie uur ‘s middags open zijn).

Zonder beperkingen

Dat was het klimaat waarin de premier het parlement zijn machtigingswet voorlegde. Die wet geeft hem voor de duur van de noodtoestand de bevoegdheid om zonder parlementaire toestemming decreten en wetten uit te vaardigen, te veranderen of af te schaffen. Ieder soort wet, want beperkingen worden niet genoemd.

De wet beperkt ook de vrijheid van meningsuiting en de persvrijheid, want wie ‘leugens’ of ‘verdraaide waarheden’ ‘voor een groot publiek’ publiceert, die ‘succesvolle bescherming van het publiek’ verhinderen, kan jaren in de gevangenis verdwijnen. Wat ‘de succesvolle bescherming van het publiek’ precies is, wordt niet gespecificeerd, net zomin als wat een ‘verdraaide waarheid’ is. Kritiek op Orbáns beslissingen wordt riskant.

Einde van de democratie

Het zijn tijdelijke maatregelen, zo wordt de burger verzekerd, maar het is de premier die beoordeelt wanneer het tijd is om de noodtoestand weer af te schaffen. De Hongaarse oppositie verdenkt hem ervan dat dat wel eens heel lang kan duren: zo bestaat de noodtoestand die hij tijdens de vluchtelingencrisis van 2015 afkondigde tot de dag van vandaag. Voortduring van deze noodtoestand zou het feitelijke einde van de Hongaarse democratie betekenen. Zolang het duurt, komt volgens de machtigingswet het parlement namelijk niet bijeen en worden er geen verkiezingen georganiseerd.

Het probleem is natuurlijk: net zoals andere maatregelen die deze regering vroeger heeft genomen, is uitstel van verkiezingen op dit moment goed te verdedigen. Verkiezingen betekenen verkiezingsbijeenkomsten en rijen voor stembussen, waar op dit moment niemand op zit te wachten. Parlementsverkiezingen staan pas voor april 2022 op de agenda, maar Hongarije kent veel tussentijdse verkiezingen, bijvoorbeeld als een parlementariër sterft.

Europese druk

Maar wat als de vrees van de oppositie uitkomt, en deze noodtoestand bijvoorbeeld net zo lang duurt tot nergens in de wereld nog corona is? Niets belet Orbán dan om voorbij 2022 per decreet te blijven regeren. Dat is op zich al een goede reden waarom de Europese Unie, ondanks corona, de ontwikkelingen in Boedapest met argusogen moet volgen. Als de lidstaten hun noodmaatregelen laten vieren, laat ze dan de druk op Orbán opvoeren om dat ook te doen.

Daarvoor is nog een goede reden: laten we hem zijn gang gaan, dan kunnen andere autoritaire (kandidaat-)leiders in Polen, Tsjechië, Roemenië, Servië, Bulgarije of Slovenië of waar ook zich op Orbán beroepen, net zoals hij zich beroept op voorbeelden elders uit de EU. Europa, dat stond toch voor andere waarden?
https://www.trouw.nl/opinie/hoe-orban-de-eu-dreigt-te-besmetten~b55c15a6/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44683
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Hongarije

Berichtdoor Pilgrim » Ma Apr 06, 2020 3:59 pm

Hungary to tax multinational companies and banks to pay healthcare workers bonuses

By Voice of Europe, 5 April 2020

Afbeelding

BUDAPEST, Hungary (AP) — The Hungarian government says it will impose new taxes on multinational retail chains and banks to boost state budget revenues needed to fight the coronavirus pandemic.

Retailers will pay about $106 million and banks about $162 million, while a vehicle tax totalling $100 million normally paid by car owners to municipalities will be transferred to the central budget.

Gergely Gulyas, Prime Minister Viktor Orban´s chief of staff, also said Saturday that political parties will lose 50 per cent of their state funding, saving the budget about $3.5 million.

https://twitter.com/V_of_Europe/status/ ... 4309262344

Gulyas said health sector employees will get a bonus of about $1,500 at the start of summer.

Measures totaling 18-20 per cent of GDP to counter the economic effects of the pandemic will be announced early next week.

Hungary has reported a total of 678 confirmed virus cases and 32 deaths.

© 2020 AP

https://voiceofeurope.com/2020/04/hunga ... s-bonuses/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Eurabia”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten