Hongarije

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 6176
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Hongarije

Berichtdoor sjun » Zo Mei 03, 2020 10:47 am

Pilgrim schreef:Een wat te lang verhaal om in zijn geheel te plaatsen, dus daarom plaats ik alleen de intro.

LONGREAD: Omnivoor Orbán

12 april 2020

Afbeelding

Soli deo gloria! Alleen aan God de eer. Met deze woorden sloot Viktor Orbán zijn overwinningsspeech af na zijn eclatante verkiezingsoverwinning. Napoleon Orbán begint zowaar Thierry Baudet trekjes te vertonen, het moet toch niet gekker worden. Hij had ook alle reden om ’himmelhochjauchzend’ te reageren, zijn partij, Fidesz, heeft een twee derde meerderheid in het parlement behaald en is daarmee wederom alleenheerser geworden in Hongarije EN dat voor de derde keer! Goede reden om een zetel naast Onze Lieve Heer op te eisen. Maar hoe is dit nu toch mogelijk hoor je vanuit alle windstreken, de mode is tegenwoordig toch dat het politieke landschap in veel Europese landen meer en meer versplintert? Wat is er gebeurd in het land met de mooiste hoofdstad in Europa? Het antwoord daarop is niet heel kort maar is ook weer niet vreselijk gecompliceerd.

Lees verder>>>


Interessant stuk op dat blog. Prachtig Pilgrim.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 6176
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Hongarije

Berichtdoor sjun » Zo Mei 03, 2020 12:17 pm

ik vond er nog iets aardigs:

Haatdragende Hongaarse oppositie Helpt Orbán een Handje

De voltallige Hongaarse oppositie is al aan de campagne voor de parlementsverkiezingen van 2022 begonnen. Om Viktor Orbán weer aan een tweederde meerderheid te helpen. Of zoals het nu naar uitziet een 4/5 meerderheid. Leest U dat goed? Tja, mijn waarneming is ietwat cynisch maar niet minder waar.
Timea Szabó, parlementslid van het splinterpartijtje Párbeszéd – waarvan de Burgemeester van Boedapest Gergely Karácsony tevens lid is – bewijst zich als de grootste sponsor van regeringspartij Fidesz. Afgelopen week somde ze in het Hongaarse parlement – ja hoor, dat komt nog gewoon bijeen – gedetailleerd én met overslaande stem op met welke medische hulpgoederen buurlanden worden voorzien. Het gaat bijvoorbeeld om de Hongaarse minderheid in Kárpátalja in de Oekraïne, Transsylvaniërs, etnische Hongaren in Noord-Serviëetc. Na afloop van de vol verontwaardiging opgedreunde lijst was een ovationeel parlementair applaus haar deel. De Hongaarse Orbánmedia spraken er schande van en bleven de opnames tot vervelens toe herhalen. De ’pointe’ zit ’m natuurlijk in het applaus. Fideszparlementariërs waren verheugd over de steun die Hongarije verleent aan mede-Hongaren die in naburige landen leven. En terecht moet ik erbij vermelden!


Lees hier verder
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45797
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Hongarije

Berichtdoor Pilgrim » Zo Mei 03, 2020 7:09 pm

Hongaarse noodtoestand-maatregelen EU-conform: EVP-voorzitter Tusk dient zich te verontschuldigen

Geplaatst op 3 mei 2020

Afbeelding

Hongarije verwacht een verontschuldiging van de voorzitter van de Europese Volkspartij (EVP) Donald Tusk wegens diens ongemotiveerde kritiek op de Hongaarse corona-noodtoestandwet. Dat verklaarde de Hongaarse kanselarijminister Gergely Gulyas. De minister motiveerde de eis ermee dat de pandemie-maatregelen volgens de Europese Commissie in overeenstemming zouden zijn met de regelingen van de EU.

De kanselarijminister noemde het “zorgwekkend” dat er in de EVP, de partijfamilie van de Hongaarse regeringspartij Fidesz, vertegenwoordigers zouden zijn die “stemming maken tegen Hongarije”. Het zou vooral treurig zijn dat de EVP-voorzitter Tusk een van hen zou zijn, bekritiseerd Gulyas.

Tusk had verklaard de partij Fidesz dit jaar nog uit de EVP buiten te willen sluiten, want de noodtoestand-wet zou “niets meer te maken hebben met de geest van de democratie”. Het EVP-lidmaatschap van de partij van Viktor Orbán (foto) is al een jaar opgeschort.

Bron: https://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/05/03 ... chuldigen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45797
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Hongarije

Berichtdoor Pilgrim » Do Mei 07, 2020 10:30 pm

Weigering van gender-waanzin en immigratie: Hongarije wijst “Istanboel-conventie” af

Geplaatst op 7 mei 2020

Afbeelding

Het Hongaarse parlement weigert de zogenaamde “Istanboel-conventie” van de Europese Raad ter bestrijding van geweld tegen vrouwen te ratificeren. De parlementariërs van Fidesz van minister-president Viktor Orbán en van de christendemocratische coalitiepartner ondersteunden een verklaring van de regering, volgens welke de conventie “destructieve gender-ideologieën” evenals “illegale immigratie” zou ondersteunen. Het document roept ertoe op geen verdere stappen te ondernemen ter erkenning van de conventie.

De conventie verplicht de ondertekenende landen ertoe geweld tegen vrouwen en meisjes evenals alle vormen van huiselijk geweld als misdaad te kwalificeren en zich in te zetten tegen de discriminatie van vrouwen. Ze werd in 2014 door een meerderheid van de EU-lidstaten ondertekend, waaronder ook Hongarije. Ze was echter niet ter ratificatie aan het Hongaarse parlement voorgelegd.

Fidesz argumenteert nu terecht dat alle wettelijke garanties ter bescherming van de vrouwen tegen huiselijk geweld zouden al door de eigen wetten worden gedekt. Ze wijst bovendien alle verwijzingen naar “gender” in de tekst van de conventie af – evenals de verplichting om “vluchtelingen” op te nemen, die vanwege hun seksuele oriëntering of hun geslacht vervolgd worden.

Het “ideologische beginsel” van de conventie zou tegenstrijdig zijn aan Hongarije´s “rechtsorde en de overtuigingen van de regering”, zei Lőrinc Nacsa van de christendemocraten, die achter de verklaring van de regering staan. In het document staat o.a.: “wij hebben het recht om ons land, onze cultuur, onze wetten, tradities en nationale waarden te verdedigen. De gender-zienswijze, die van de overtuiging van de bevolkingsmeerderheid afwijkt, mag dit niet bedreigen.”

Sinds zijn ambtsaanvaarding in 2010 volgt Orbán in toenemende mate een maatschappijpolitieke conservatieve koers evenals een relatief onvriendelijke “vluchtelingen”politiek. Door middel van een regeringsverordening werd het de Hongaarse universiteiten inmiddels verboden om studies voor “gender-onderzoek” aan te bieden.

Bron: https://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/05/07 ... ventie-af/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45797
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Hongarije

Berichtdoor Pilgrim » Vr Mei 08, 2020 12:59 am

Orbán schiet terug naar de EVP: “Ongemotiveerde, gecoördineerde, ongekende aanvallen”

Geplaatst op 7 mei 2020

Afbeelding

De Hongaarse minister-president Viktor Orbán (foto) wil de nieuwste aanvallen van de kant van de EU-christendemocraten tegen hemzelf en zijn partij Fidesz niet op zich laten zitten. Onlangs klonken in de EVP, de aaneensluiting van de Europese christendemocraten, opnieuw eisen naar een uitsluiting van Fidesz.

Nu heeft Orbán een brief aan de EVP geschreven, waarin hij duidelijke bewoordingen voor zijn christendemocratische partij”vrienden” vindt. In de brief beschuldigt hij zijn critici van een “desinformatiecampagne” en “ongemotiveerde, gecoördineerde, ongekende aanvallen”. Hij en zijn land zouden weliswaar al jarenlang het doelwit van ideologische vooringenomen aanvallen zijn, “maar nu gaat het om de meest cynische en meest gemene aanval die ik ooit heb meegemaakt”. Men zou een regering tot doelwit maken, die zich juist nu in de corona-pandemie zou inspannen om mensenlevens te redden.

Viktor Orbán beschouwt ook de beschuldiging als absoluut fout dat hij het parlement zou hebben uitgeschakeld. In werkelijkheid vergadert het parlement regelmatig en zou nog steeds “levendige discussies” voeren. Ook de regeringschef zelf zou daar onlangs na lange tijd weer zijn verschenen.

Orbán wijst er ook op dat zelfs de EU vanwege de Hongaarse noodtoestand-wetten geen ziet om in te grijpen. 13 EVP-partijen bekritiseren daarentegen o.a. dat de Hongaarse noodtoestand-wetten geen einddatum zouden hebben.

Bron: https://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/05/07 ... aanvallen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 40659
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Hongarije

Berichtdoor Mahalingam » Do Mei 14, 2020 3:50 pm

Een asielige krijgt geen asiel en moet terug naar zijn thuisland. En dat thuisland laat hem niet toe.
En dus mag die blijven, ook zonder asiel. En mag die vrij rondlopen waar die maar wil.
Europees Hof van Justitie: detentie asielzoekers is illegaal
Met de detentie van migranten in een berucht vluchtelingenkamp aan de Servisch-Hongaarse grens heeft Hongarije de Europese migratieregels overtreden. Dat heeft het Europees Hof van Justitie (ECJ) donderdag bepaald.

Volgens de rechters krijgen migranten geen eerlijke kans op asiel en is er in de transitzone nabij bij de Hongaarse grensplaats Röszke sprake van een vorm van illegale vrijheidsberoving. „Betrokken personen kunnen de zone niet legaal en op eigen vrije wil verlaten in welke richting dan ook”, aldus de uitspraak. De zaak was aangespannen door vier Afghaanse en Iraanse asielzoekers, die eind 2018 en begin 2019 vanuit Servië op legale wijze de grens waren overgestoken en asiel aanvroegen in de transitzone van Röszke.

Daar werd hun aanvraag door de Hongaarse autoriteiten afgewezen en de vier werden teruggestuurd naar Servië – volgens Hongarije een veilig land om naar terug te keren. Servië weigerde de vier echter terug te nemen, waarna zij vast kwamen te zitten in de transitzone, die zij niet konden verlaten. De vier migranten spanden in 2019 een rechtszaak tegen de Hongaarse overheid aan. Zij werden bijgestaan door advocaat-generaal Priit Pikamäe. Die stelde dat de migranten door de Hongaarse opstelling geen kant op konden en daardoor sprake was van ‘detentie’. De rechters van het ECJ gaven hem daarin donderdag gelijk. Volgens het hof mogen staten asielzoekers wel vastzetten, maar mag detentie „in geen enkel geval langer dan vier weken duren vanaf het moment van aanvraag”. Ook op dit moment worden er nog migranten vastgehouden in de zone.
https://www.nrc.nl/nieuws/2020/05/14/europees-hof-van-justitie-detentie-asielzoekers-is-illegaal-a3999723
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74399
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Hongarije

Berichtdoor Ariel » Do Mei 14, 2020 4:32 pm

Mahalingam schreef:
Daar werd hun aanvraag door de Hongaarse autoriteiten afgewezen en de vier werden teruggestuurd naar Servië – volgens Hongarije een veilig land om naar terug te keren. Servië weigerde de vier echter terug te nemen, waarna zij vast kwamen te zitten in de transitzone, die zij niet konden verlaten. De vier migranten spanden in 2019 een rechtszaak tegen de Hongaarse overheid aan. Zij werden bijgestaan door advocaat-generaal Priit Pikamäe. Die stelde dat de migranten door de Hongaarse opstelling geen kant op konden en daardoor sprake was van ‘detentie’. De rechters van het ECJ gaven hem daarin donderdag gelijk.


Waarom hebben deze kerels geen rechtszaak aangespannen tegen de Servische overheid die ze niet binnen wilde laten? Hoeveel groener is het gras in Hongarije ? Misschien omdat ze via Hongarije sneller kunnen vluchten naar het land van moeke Merkel?
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 6176
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Hongarije

Berichtdoor sjun » Do Mei 14, 2020 7:08 pm

Afbeelding
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45797
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Hongarije

Berichtdoor Pilgrim » Zo Mei 17, 2020 11:17 pm

Viktor Orbán geeft volmachten terug en beëindigt lockdown

Geplaatst op 17 mei 2020

Afbeelding
De Hongaarse minister-president Viktor Orbán en zijn minister van Buitenlandse Zaken Péter Szijjártó.

Als een van de eerste ministers-presidenten

De door links bijzonder onzakelijk aangevallen Hongaarse minister-president Viktor Orbán geeft de speciale volmachten voor de periode van de corona-maatregelen weer terug. Hij is zodoende een van de eersten, zo niet de eerste minister-president die deze stap neemt. De lockdown werd al twee weken geleden in het hele land – met uitzondering van de hoofdstad Boedapest – beëindigd. Inmiddels werd ook de hoofdstad weer vrijgegeven.


Behalve haat en ophitsing is de Oostenrijkse systeemmedia nauwelijks zinvolle informatie over de in Hongarije zeer populaire premier Viktor Orbán te ontlokken. Dat de corona-crisis in Hongarije niet anders werd bestreden dan elders, noemde men niet. Veelmeer beschuldigde men de premier ervan om door middel van “decreten” autocratisch te regeren. Vooral onder linksen werd het een gevleugeld woord om er steeds maar weer op te wijzen hoe vreselijk de situatie in het dictatoriaal geregeerde Hongarije zou zijn.

Economie weer opgestart, lockdown beëindigd
Op dit moment start Hongarije als een van de eerste landen zijn economie weer op en beëindigt de lock-down. Heel verrassend: juist Viktor Orbán, die zich nauwelijks nog kon redden tegen Fake News van de gelijkgeschakelde media, geeft als eerste alle speciale volmachten weer terug. Dan moet je gewoon eerlijk vergelijken – in Oostenrijk werden enkele speciale corona-wetten zelfs tot eind 2021 verankerd.

Critici dienen zich bij Hongarije te verontschuldigen
Viktor Orbán heeft in een gesprek met de Servische president Aleksandar Vučić in Belgrado gezegd dat zijn stap de critici de mogelijkheid zou bieden om zich bij Hongarije te verontschuldigen. Zij zouden zijn land oneerlijk hebben behandeld. Over het feit dat de lockdown in heel Hongarije met uitzondering van Boedapest al op 30 april eindigde, werd ook in Oostenrijk slechts aarzelend bericht. Als er überhaupt al iets over gemeld werd.

Ambassadeurs van EU-landen ontboden wegen “Fake News”
Op 11 mei ontbood Viktor Orbán de ambassadeurs van Denemarken, Finland, IJsland, Noorwegen en Zweden op het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hun landen zouden “Fake News” over Hongarije verbreid hebben, waaronder “leugens” zoals de “uitbreiding van de dictatuur” en het “streven naar onbegrensde bevoegdheden”.

Speciale corona-wetgeving beëindigd
Terwijl andere landen zich op hun hogere moraal beroepen en zogenaamd op Hongarije kunnen neerkijken, waren er bijna in elk land van de EU gelijksoortige bepalingen en maatregelen om de corona-epidemie in te dammen als in Hongarije. Met het verschil dat de speciale bevoegdheden in Hongarije nu veel sneller worden teruggegeven dan waar dan ook.

Betweters dienen zich met hun eigen zaken te bemoeien
De Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken, Péter Szijjártó, verklaarde hierover: “Hongaren zouden een natie met een meer dan 1000-jarige historie zijn, men zou elke schijnheilige betutteling afwijzen. De minister van Buitenlandse Zaken van de vijf landen zouden zich niet moeten verbeelden beter dan de Hongaren te weten wat de Hongaren willen, en moeten zich rustig met hun eigen zaken bemoeien.”

Bron: www.wochenblick.at

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/05/17 ... -lockdown/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45797
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Hongarije

Berichtdoor Pilgrim » Di Mei 19, 2020 12:42 am

Haatobject Orbán: de mislukte poging om een dictatuur te fingeren

Geplaatst op 18 mei 2020

Afbeelding

Al jarenlang organiseren linkse geestverwanten een regelrechte klopjacht op de Hongaarse minister-president Viktor Orbán (foto). Op het hoogtepunt van de vluchtelingencrisis hadden de voorvechters van de Europese confederatie hem zelfs zonder omwegen tot “Staatsvijand nr. 1” verklaard. Terwijl ze voor de Turkse machthebber Erdoğan bloemige woordslingers vlochten, omdat ze bang waren dat hij de vloeddeuren zou openen, stond Orbán aan de schandpaal.

Het vergrijp van de minister-president was dat hij zich niet aan geldende Europese verdragen en akkoorden zou houden. Hij weigerde te accepteren dat na de euro-stabiliteitscriteria, de “No-Bailout”-clausule en het verbod van staatsfinanciering door de ECB met het Akkoord van Dubin betreffende asiel nog een steunpilaar van de gemeenschap gewoon werd weggeslagen.

Orbán is voor de links-collectivistische politici een dictator. Met het opvlammen van de corona-pandemie kwam hij ook in Duitsland weer in beeld. De redacties onderhielden genietend hun vijandbeeld. De Hongaarse minister-president had het namelijk echt gewaagd om het parlement om verstrekkende competenties ter indamming van de virusuitbreiding te verzoeken – en deze ook nog gekregen. De verontwaardiging bij de linksen was groot. Enkele Europarlementariërs begonnen zelfs een online petitie, om betalingen aan Hongarije op te schorten, zogenaamd ter verdediging van de democratie in de corona-crisis. De door drie ultralinkse afgevaardigden geïnitieerde petitie sorteerde echter geen effect. Dat hadden zich Daniel Freund (Groenen) en Gabriele Bischoff (SPD) anders voorgesteld, die werden bijgestaan door de ex-ALDE-voorzitter Guy Verhofstadt.

Enkele media vermeldden de terugkeer naar volledige parlementsrechten veeleer terloops en verwerkten liever de verontwaardiging van de linkse scene

Nu staan Europa´s ophitsers collectief raar te kijken. Twee weken geleden al had Orbán de door het parlement besloten landelijke lockdown voor beëindigd verklaard, die hij in april per decreet verlengd had. Alleen in de hoofdstad Boedapest golden de beperkingen nog, maar ook daar werden ze inmiddels opgeheven. Alleen dat al zal veel lezers verbazen, want de Duitse kranten- en tv-redacties vonden het – anders dan in hun berichtgeving over de zogenaamde “machtigingswet” – deze keer niet nodig om aan een breed publiek het einde van de bepalingen bekend te maken. Nu kwam het redactiecollectief er echter niet meer omheen om er over te informeren dat de impopulaire Hongaar ook zijn speciale bevoegdheden zal teruggeven. Hij zou er van uitgaan dat de “speciale rechten nog in deze maand” afgeschaft zouden worden, zei Orbán vol vertrouwen. Alle relevante media berichtten weliswaar over deze stap, maar ze vermeden elke positieve ondertoon. Enkelen lieten de terugkeer naar de volledige parlementsrechten eerder als bijzaak lijken en verwerkten in plaats daarvan liever nog een keer de verontwaardiging van de linkse scene. De schijnheilige dubbelhartigheid kan naadloos worden ingevoegd in de eenzijdige verslaggeving, waaraan men als nieuwsconsument helaas al lang gewend is geraakt. Want terwijl jarenlang solo´s van de Duitse bondskanselier en het voorbij regeren aan het parlement als leidinggevende kracht werden gevierd, kwam er hier in het land hier en daar maar onbehagen op over het feit dat de Duitse regering zichzelf in de corona-crisis een volmacht gaf. Wanneer twee hetzelfde doen, is dat gewoon nog lang niet hetzelfde.

De hele armoedige toestand van een transfervereniging treedt aan de dag, die zich mijlenver van zijn oorspronkelijke idee verwijderd heeft

De ophitsende meute heeft eens temeer gefaald. In de Hongaarse minister-president heeft ze tot nu toe altijd haar meester gevonden. En opnieuw zit er voor de Europese Commissie niet veel anders meer op dan het land, dat zich graag aan het recht en de wet houdt, maar minder over heeft voor ideologische verdraaiers van het recht, te dreigen met het inhouden van betalingen. Het initiatief van Ursula von der Leyen openbaart de hele armzalige toestand van een transfervereniging, die zich mijlenver van het oorspronkelijke idee van een gemeenschap verwijderd heeft, die haar kracht uit de zelfstandigheid en verscheidenheid van haar lidstaten haalt. De Britten hadden de ideologieclub al gebruuskeerd en corona heeft de ontstemming over de EU is een serie landen bevorderd, ook al is het om zeer uiteenlopende redenen. Terwijl miljoenen burgers in Zuid-Europa klagen over het ontbreken van solidariteit – waarmee men echter alleen maar bedoelt dat men hun regeringen niet bereidwillig zoveel geld ter beschikking stellen als deze verlangen – zetten anderen vraagtekens bij de zin van een gemeenschap, die zich geheel heeft overgegeven aan het gedwongen huwelijk van fundamenteel verschillende samenlevingen, en nationale parlementen liever vandaag dan morgen als storende ballast uit de macht zou zetten. Het ontbeert niet een bepaalde ironie dat uitgerekend de decreet-achtig regerende Brusselse kliek sinds weken een per decreet regerende minister-president demoniseert. Viktor Orbán heeft gelijk wanneer hij een verontschuldiging eist. Die zal hij echter niet krijgen. Inzicht en zelfkritiek zoek je bij gezindheidsjournalisten en politieke collectivisten net zo vergeefs als de wil om andersdenkenden met respect te behandelen.

Bron: https://peymani.de

Door: Ramin Peymani

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/05/18 ... -fingeren/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45797
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Hongarije

Berichtdoor Pilgrim » Vr Mei 22, 2020 11:43 pm

Hongarije volgt vonnis van Hof van Justitie: in het vervolg alleen nog maar asielaanvragen vanuit het buitenland mogelijk

Geplaatst op 22 mei 2020

Afbeelding

Hongarije kiest na het vonnis van het Hof van Justitie van de EU voor de vlucht naar voren. Het Hof van Justitie heeft het asielzoekerskamp Röszke aan de Hongaars-Servische grens onverenigbaar met het EU-recht verklaard en geargumenteerd dat de omstandigheden waaraan de asielzoekers daar zouden staan blootgesteld, zouden lijken op een inhechtenisneming. Daaruit trekt Hongarije nu de consequenties en sluit het kamp compleet. En: asielaanvragen zijn met onmiddellijke ingang alleen nog maar vanuit het buitenland mogelijk.

Hongarije zou met de stap het vonnis van het Hof van Justitie volgen, zei regeringslid Gergely Gulyás. De regering zou het weliswaar niet eens zijn met het vonnis, maar als EU-lidstaat zou Hongarije verplicht zijn dit te volgen. Wie in het vervolg asiel zou willen aanvragen voor Hongarije, zou dit met onmiddellijke ingang alleen nog maar buiten Hongarije kunnen doen – in Hongaarse ambassades en consulaten in niet-EU-landen, benadrukte de minister.

De door de sluiting van de transitzone aan de zuidgrens betreffende 280 personen worden naar een opvangkamp gebracht, deelde Gulyás mee.

Bron: https://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/05/22 ... -mogelijk/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45797
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Hongarije

Berichtdoor Pilgrim » Ma Mei 25, 2020 12:57 am

Orbán gelukkig met kleinkind – linksen schuimbekken

Geplaatst op 24 mei 2020

Afbeelding

Normaal familiebeeld is een rode lap

Toen onlangs iemand op Facebook een foto van een trotse en gelukkige Viktor Orbán en zijn kleindochter publiceerde, draaiden de linksen weer eens door. Niet alleen de Hongaarse minister-president werd uitgescholden, zelfs het kind werd “teek” en erger genoemd. Vanuit conservatief oogpunt doet Orbán alles goed: traditioneel familiebeeld, vrouw, kinderen en liefde voor iedereen van hen. Ook deze Facebook-gebruiker zei: zoals hij zijn kleinkind in de armen houdt, houdt hij zijn land en zijn thuis in de armen.


De foto zelf heeft zelfs een voorgeschiedenis. Die werd in het voorjaar van 2019 gepubliceerd. Toen al draaiden de linksen collectief door. Omdat er ongeveer op het moment dat de foto werd gemaakt een scheepsongeluk in de Donau dodelijke slachtoffers had geëist, zou het volgens hen te kwader trouw zijn geweest om zich gelukkig voor deze rivier te laten fotograferen.

Rode lap voor linksen
In werkelijkheid kunnen mensen met een linkse mentaliteit niet omgaan met de levens beamende levenswijze van Viktor Orbán. Maandenlang hadden ze hem ervan beschuldigd Hongarije in een dictatuur te willen veranderen, hoewel hij in het kader van de corona-crisis dezelfde rechten verzocht die hier in het land ook onze regering heeft. Maar terwijl de bijzondere rechten hier in het land steeds verder en verder werden uitgebreid, gaf Orbán deze als een van de eerste regeringschefs weer terug.

Waarden waar velen naar verlangen
Orbán vertegenwoordigt veel waarden waar conservatieve mensen in Europa en de hele wereld naar verlangen. Zo heeft hij niks op met gender-waanzin en wil hij geslachten alleen laten vaststellen aan de hand van de natuurlijke biologie. Immigratie laat hij zijn land niet door de EU dicteren, maar hij vaart een strikte koers ter bescherming van de autochtone bevolking. In plaats van op immigratie zet men in Hongarije in op gezinsbevordering om voor de inwoners eigen kinderen en gezinsplanning betaalbaar te maken.

Onvoorwaardelijk voor het eigene
Men kan samenvatten: alles wat Viktor Orbán doet, is tegenstrijdig aan de agenda van de globalisten en hun grote spelers als George Soros. Daarom zul je in de mainstream media ook alleen maar haat, hetze, laster en leugens over deze staatsman vinden, die als een van de weinigen voor zijn volk opkomt en niet voor vreemde meesters werkt.

Bron: www.wochenblick.at

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/05/24 ... uimbekken/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45797
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Hongarije

Berichtdoor Pilgrim » Ma Jun 01, 2020 12:54 am

10 jaar Orbán-regering in Hongarije

Geplaatst op 31 mei 2020

Afbeelding

Tien jaar geleden, op 29 mei 2010, vormden Viktor Orbán en zijn partij Fidesz na acht jaar oppositie een regering in Hongarije. Daarvoor was Orbán van 1998 tot 2002 al vier jaar lang minister-president geweest. Het keerpunt, dat in 2010 tot de doorslaggevende zege van Fidesz leidde, vond in 2006 plaats, toen een maand na de verkiezingen, die opnieuw door links en de liberalen waren gewonnen, op de radio een opname van de Hongaarse minister-president Ferenc Gyurcsány werd uitgezonden, waarin men deze ex-communist kon beluisteren, die een oligarch geworden was, en zei:

“We hebben vier jaar lang niets gedaan. Niets. U kunt me geen enkel voorbeeld voor serieuze maatregelen van de regering geven waar we trots op zouden kunnen zijn, behalve dat we met shit de macht hebben overgenomen. (...) Al anderhalf jaar liegen we ´s morgens, ´s middags en ´s avonds.” Daarop volgende protesten, die door de politie brutaal onderdrukt en een opstand werden, die zelfs tot de aanval door een woedende menigte op het hoofdkwartier van de publieke omroep leidde. Toen kwam de financiële crisis van 2008, terwijl Hongarije in 2006 al een begrotingstekort – vanwege de verkiezingen – van 9,6% van het bnp had laten zien, en daarna de bezuinigingsplannen onder de duim van het IMF.

Fidesz en haar voorzitter, die met een tweederde meerderheid in het parlement aan de macht kwamen, zouden snel hervormingen moeten doorvoeren, wat hen weldra aanvallen van de EU en de Europese media opleverde. Het begon met een nieuwe grondwet, die de door Stalin zelf geschreven grondwet zou moeten vervangen, die in gemodificeerde vorm nog steeds van kracht was. De preambule van de nieuwe grondwet, die begint met de woorden “God zegene de Hongaren”, het noemen van het huwelijk als vereniging van man en vrouw en de herinnering aan de buitenlandse Hongaren – als erfgoed van het Verdrag van Trianon – volstonden dat daarmee de nieuwe grondwet werd beschouwd als doordrongen van klerikalisme, homofobie en nationalisme.

Viktor Orbán heeft zichzelf als uitstekende tegenstander bewezen en tot nu toe alle verkiezingen gewonnen. Hij heeft het vermeden om frontale confrontaties te vermijden, en weet hoe hij na drie stappen naar voren een stap kan terugzetten. Hij en zijn partij Fidesz konden na de nederlaag van 2002 en na de terugkeer aan de macht in het jaar 2010 een echt mediapluralisme doordrukken – iets onverdraaglijks voor de aanhangers van het uniforme denken en de politieke correctheid – en zodoende de krachtsverhouding duurzaam veranderen. De Hongaarse staatsman Viktor Orbán kon goede economische resultaten met dalende tekorten ondanks een zeer proactieve geboortepolitiek laten zien, de werkloosheid tot bijna 0% verminderen en aan Hongarije gezien tegen de achtergrond van de actuele gezondheidscrisis bijna de grootste bevolkingsgroei op het continent verschaffen, de grenzen tegen de migranten in de jaren 2015-2016 verdedigen.

Dit alles leidde voor zijn conservatieve partij (Fidesz) en haar christendemocratische bondgenoot (KDNP) tot twee overweldigende verkiezingsoverwinningen in de jaren 2014 en 2018. Toen hij in 2012 op de kritiek van het Europees Parlement reageerde, vatte Viktor Orbán zijn programma als volgt samen: “Onze idealen zijn christelijk. Ze zijn gebaseerd op de verantwoordelijkheid van het individu. Wij vinden positieve nationale gevoelens belangrijk en we zien het gezin als basis voor de toekomst.” Helder denkend voegde hij er aan toe: “Wij mogen in Europa dan wel een minderheid zijn, maar onze overtuigingen zijn desondanks Europees en we hebben het recht ze te verdedigen.” Ze te verdedigen, is datgene wat hij al tien jaar lang met de ondersteuning van een grote meerderheid van de Hongaarse kiezers doet.

Bron oorspronkelijk artikel: https://present.fr

Bron: https://visegradpost.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/05/31 ... hongarije/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Eurabia”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten